Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2006

Το μόνο που θυμάμαι από παιδί μικρό

Δεν πρόκειται για φάρσα ή μοντάζ. Ο διαιτητής Βασιλείου, ο οποίος την τελευταία αγωνιστική σφύριξε Ολυμπιακός - Καλλιθέα 90 - 10, ήταν τέταρτος διαιτητής στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο. Ο Κωνσταντίνου χάνει την ευκαιρία και ο Βασιλείου με το οξυζενέ μαλλί αντιδρά. Όποιος θέλει να δει πώς, πηγαίνει εδώ και βρίσκει το σχετικό βίντεο.
Φαντάζομαι ότι μικρός θα μπορούσα να είχα γίνει Ολυμπιακός. Δεν επιλέγουμε ομάδα, όπως δεν επιλέγουμε και φύλο, εθνικότητα, θρήσκευμα κλπ.
Αν είχα γίνει γάβρος, τι ψέμματα θα έλεγα στον εαυτό μου για να δικαιολογώ τα αδικαιολόγητα; Θα ντρεπόμουν καθόλου; Θα ένιωθα καθόλου συνυπεύθυνος;

37 Comments:

At 2/09/2006 07:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σημασία έχει ότι δεν έγινες Πανιώνιος σαν τον μπαμπά σου!

Όλα τα υπόλοιπα είναι να χρυσώσουν το χάπι.....
Μπουχαχαχα

 
At 2/09/2006 07:33:00 μ.μ., Blogger christosk said...

Αν είσαι οπαδός της ΑΕΚ ή του ΠΑΟ, απλώς θυμήσου πώς αισθανόσουν την εποχή των Βουτσαράδων, των Μπακαίων, των Λάτσιων, των δακρυγόνων, των Μελισσανήδηδων κ.λπ. Μετά μπορείς να αναρωτηθείς γιατί ασχολείσαι ακόμη με το ποδόσφαιρο.

Αν είσαι οπαδός άλλης ομάδας, μπορείς να αναρωτηθείς κατευθείαν γιατί ασχολείσαι ακόμη με το ποδόσφαιρο. Δεν έχει νόημα η αναδρομή...

 
At 2/09/2006 07:51:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ίσως λοιπόν ckak κι εγώ να έλεγα αυτό ακριβώς το ψέμμα στον εαυτό μου: ότι όλοι οι μεγάλοι τα ίδια κάνουν ή ότι όλοι οι μεγάλοι τα ίδια έχουν κάνει και ότι ανά περιόδους έχει άλλος το πάνω χέρι. Κατά τη γνώμη μου αυτός ο συμψηφισμός έχει οδηγήσει τα πράγματα εδώ που τα έχει οδηγήσει. Ο συμψηφισμός θα είχε μια λογική και ηθική βάση τα πρώτα ένα - δυο χρόνια της τελευταίας δεκαετίας. Από κει και ύστερα γίνεται παρωπίδα και άλλοθι.
Είμαι οπαδός του ΠΑΟ, Ckak, και αν η λύση είναι να σταματήσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, λυπάμαι δεν θα τους κάνω την χάρη. Εκτός αν σταματήσουν να ασχολούνται όλοι οι υπόλοιποι οπαδοί όλων των υπολοίπων ομάδων και μείνουν μόνοι τους οι Ολυμπιακοί να πανηγυρίζουν.
Ο Τζώρτζεβιτς έχει βάλει 53 γκολ με πέναλτι στο Πρωτάθλημα, για την παράγκα δεν πήγε φυλακή κανένας, ένας διαιτητής χτυπιέται που έχασε το γκολ ο Κωνσταντίνου και μια εβδομάδα μετά πάει και σφυράει, όπως σφύριξε, Ολυμπιακός - Καλλιθέα.
Λυπάμαι, αλλά δεν θα τσιμπήσω με τους συμψηφισμούς και με το όλοι ίδιοι είστε. Δεν είμαστε.

 
At 2/09/2006 08:05:00 μ.μ., Blogger thalis said...

Άντε να ξαναφτιάξετε ομάδα, μπας και αρχίσετε να ασχολείστε με την ουσία και αφήσετε τα ...dvd. Δεκτό το λάθος με την Καλιθέα (τον οποίο εμένα ως Ολυμπιακό με πόνεσε περισσότερο) αλλά φέτος πιστεύω ότι το μόνο που δεν σας απασχολεί είναι η ομάδα σας.

 
At 2/09/2006 08:09:00 μ.μ., Blogger Filotas said...

Με αρέσει - συν το ότι συμφωνάω - που για τίτλο έχεις ΠΑΟΚτσήδικο σύνθημα!:-)

 
At 2/09/2006 08:12:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Η ομάδα μας φέτος πάει κατά διαόλου. Αλλά το θέμα είναι άλλο. Λες ότι σε πόνεσε ως Ολυμπιακό το πέναλτι στην Καλλιθέα και σε πιστεύω, γιατί και μένα θα με πονούσε κάτι αντίστοιχο. Το βίντεο που αυτός ο ίδιος διαιτητής χτυπιέται επειδή δεν έβαλε γκολ ο Ολυμπιακός δεν σε στεναχωρεί; Αυτό είναι το θέμα μου. Δεν πρέπει κάποια στιγμή κι εσείς οι Ολυμπιακοί να πείτε νισάφι, δεν θέλουμε τόση εύνοια;

 
At 2/09/2006 09:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aυτή τα αφ' υψηλού και τα δεν ασχολούμαστε μας έφαγαν, βρε Πάνο. Aυτή η ιδιαίτερη Παναθηναϊκή νοοτροπία. Αυτή το «σφάξε με, πασά μου να αγιάσω». Ε, εντάξει, αγιάσαμε πια -αγιάσαμε. Εμένα ο διαιτητής που χτυπιέται για την χαμένη ευκαιρία εξακολουθεί και μου προξενεί κάποια εντύπωση. Είτε έχω ομάδα - είτε δεν έχω. Που δεν έχω ακόμα.

 
At 2/09/2006 10:21:00 μ.μ., Blogger divebomb djingle said...

aneka8en 8ewrousa tous opadous tou olumpiakou tous pio anaisxuntous. dustuxws einai polloi, para polloi kai ws ek toutou vriskontai pantou kai merolhptoun aprokalupta.

giati exei shmasia pou o mr. oldboy den egine paniwnios? an kai einai mikrh omada, einai aksioprepestath.
8ee, 8ee
paniwnie!
:-D

 
At 2/09/2006 11:39:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

"Με την κλαψομουνίαση γινόμαστε περίγελως - και τίποτα περισσότερο."

Δεν είναι τόσο απλό. Η "κλαψομουνίαση" είναι βασικό κομμάτι στην πολιτική αλλαγής εξουσίας και επιβολής επιθυμιών. Θυμήσου ότι κι ο Κόκκαλης έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα αρκετές φορές, είτε πριν είτε μετά που βρέθηκε καβάλα στο άλογο.

Το βασικό πρόβλημα με το Βασιλείου ήταν άλλο, για εμένα. Με εκνεύρισε τόσο πολύ, η τράπουλα ήταν τόσο εμφανέστατα σημαδεμένη, σου έδινε τόσο πολύ την εντύπωση ότι οι πιθανότητες να πάει κάτι αντίθετα με το σχέδιο ήταν μηδέν, που με έκανε να χάσω κάθε ενδιαφέρον για τον αγώνα και έκλεισα την τηλεόρασή μου κάπου λίγο μετά το πέναλτι (είχε δώσει ήδη κάτι απαράδεκτες κάρτες στους αμυντικούς της Καλλιθέας επειδή κοιτούσαν τον Κωνσταντίνου στραβά).

Δηλαδή o Βασιλείου έκανε έναν ποδοσφαιρόφιλο να χάσει το ενδιαφέρον του για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Δηλαδή, μιλάμε για έναν από τους πιο αποτυχημένους διαιτητές όλων των εποχών.

 
At 2/10/2006 01:17:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έλα, ρε old boy, που "αντιδρά" ο Βασιλείου στη χαμένη ευκαιρία του Κωνσταντίνου. Σιγά μην τον μούτζωσε κιόλας. Με κάποιον αστειευόταν εκείνη τη στιγμή - δεν τον βλέπεις στο τέλος που γελάει; (Άλλο θέμα η διαιτησία του στο ματς με την Καλλιθέα.)

 
At 2/10/2006 01:34:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Εντάξει, αφού γελάει λοιπόν ο Βασιλείου, ας γελάσω κι εγώ :))))

 
At 2/10/2006 11:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δε βρίσκω το βίντεο με το βασιλείου.

 
At 2/10/2006 12:12:00 μ.μ., Blogger christosk said...

Παιδιά, να θυμηθούμε ορισμένα πράγματα:
1) Η παράγκα δεν στήθηκε. Υπήρχε.
2) Ο Κόκκαλης απλώς την "προσέλαβε". Πριν είχε άλλον εργοδότη.
3) Στον θαυμαστό κόσμο του Γκρικ Φουτμπολ, ισχύει ό,τι και για κάθε μπίζνα στην Ελλάδα: αν δεν πληρώσεις προστασία, το μαγαζί δεν θα περπατήσει. Και ο Κόκκαλης είχε πολύ ακριβό μαγαζί για να αφήσει το πράγμα στην τύχη του (εδώ, με κάποια χαιρεκακία, θα πω ότι οι προηγούμενοι εργοδότες της παράγκας δεν είχαν κάνει ούτε το 1/10 των επενδύσεων του Κόκκαλη - όχι, βέβαια, ότι ο "θείος" βγήκε ζημιωμένος...).
4) Μετά τις αποκαλύψεις περί παράγκας (τέλη 2000), οι τύποι χαλάρωσαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πουλούσαν εκδουλεύσεις δεξιά κι αριστερά. ΑΠλώς σταμάτησαν να καρφώνονται. Το αποτέλεσμα είναι μια γενική καχυποψία και μια γκρίνια των πάντων κατά πάντων.
5) Πιστεύω ότι σήμερα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν πέφτουν πια "μπιστολιές". Αυτό που βλέπουμε είναι απλώς ΚΑΚΕΣ διαιτησίες, από καθ'έξιν κακούς διαιτητές. Με άλλα λόγια, ο Βασιλείου δεν ήταν στημένος, απλώς ήταν κακός (ο διαιτητής που αντανακλαστικά αβαντάρει τη μεγάλη ομάδα είναι κακός και όχι στημένος). Αν ήταν στημένος, θα είχε αφήσει την Καλλιθέα με 8 παίχτες (δόξα τω θεώ είχε κάμποσες αφορμές - 5 τραυματίες είχε ο Ολυμπιακός), θα άφηνε το γκόλ του Κωνσταντίνου (ούτε 10 πόντοι οφσάιντ), θα έδινε οφσάιντ στο γκολ της Καλλιθέας (ούτε 10 πόντοι πίσω) και άλλα ωραία, όπως έχουμε δει στο παρελθόν (βλ. Δημητρόπουλος...)
6) Σε τελική ανάλυση, ξέρετε όλοι μέσα σας (και αν δεν το ξέρατε, πιστεύω το μάθατε μια για πάντα μετά το τελευταίο ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ) ότι με ξένα archidia oυδείς egamise...

 
At 2/10/2006 12:16:00 μ.μ., Blogger christosk said...

Πάνο, αν ψάχνεις κορνέδες, ρώτα κανέναν φίλο σου γάβρο. Έχει σίγουρα μεγαλύτερη εμπειρία... :)

 
At 2/10/2006 12:28:00 μ.μ., Blogger SputnikMonroe said...

Rock N Roll Circus a la Paraga

χώρος:τηλεοπτικό παράθυρο
χρονος:σαμ ταιμ αγκοου

"Φ.Μπάκας: Mε βαρέσανε οι αλήτες κύριε Μελισσανίδη...
Δ.Μελισσανίδης: Ποιοι αλήτες κύριε Μπάκα..για πείτε μας..
Φ.Μ: Ξέρετε εσείς κύριε Μελισσανίδη..
Δ.Μ: Tί ξέρω εγώ κύριε Μπάκα, για πείτε..
Φ.Μ: Ξέρετε κύριε Μελισσανίδη..ξέρετε ποιοι με βαρέσανε..
Δ.Μ: Tί ξέρω εγώ κύριε Μπάκα..εγώ το μόνο που ξέρω είναι οτι βγαίνετε όλη την μέρα στην τηλεόραση με το ροζ βρακάκι σαν την Μπριζίτ Μπαρντό...."

Μια συζήτηση που έχει ξεπεράσει τα όρια του θρύλου.
Αναμφισβήτητα.

και να κλείσω με ένα ποίημα δανεισμένο από την Ποιητική Συλλογή "Τούμπα: Βουλινός σε Φα Μείζονα"

φακ γιου ιν Σαλόνικα τουναιτ
Ιαν Ραααιιιιτ Ιαν Ρααααιιιιτ

 
At 2/10/2006 12:59:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Δε βρίσκω το βίντεο με το βασιλείου».

Άλλαξαν τη σελίδα σήμερα. Το έφτιαξα ξανά. Πάτα και θα το βρεις.

 
At 2/10/2006 01:15:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Τζιν Τόνικ, μεγάλες στιγμές του νεοελληνικού πολιτισμού μας θύμησες :)
Φίλε Ckak, η παράγκα δεν υπήρχε. Στήθηκε. Πριν γεννηθεί η παράγκα υπήρχε ανά περιόδους εύνοια στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό. Η παράγκα δεν ήταν απλή εύνοια. Ήταν ένα οργανωμένο σύστημα εξουσίας και παραεξουσίας που περιλάμβανε διαιτητές, επόπτες, παρατηρητές διαιτησίας για να μην τιμωρηθούν οι μπιστολάδες διαιτητές κλπ. Η παράγκα στήθηκε για να εξυπηρετήσει τον Ολυμπιακό, αλλά πέραν του Ολυμπιακού άπλωσε τα πλοκάμια της σε Α - Β και Γ εθνική. Εκεί η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ευθύνη. Η παράγκα όντως έκλεισε πριν λίγα χρόνια. Έχουμε επιστρέψει σε καιρούς προ παράγκας, σε καιρούς δηλαδή εύνοιας. Βέβαια, η εύνοια και μετά την παράγκα είναι σχεδόν μονόπαντη, προς τη γνωστή κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο ότι σε θέσεις κλειδιά εξακολουθούν και υπάρχουν άνθρωποι που γιγαντώθηκαν επί παράγκας, όπως και απομεινάρια διαιτητές στυλ Καζναφέρη. Λες τον Βασιλείου απλώς κακό. Δεν το είδες το βίντεο; Τέλος για το ντέρμπι που λες και επειδή μου την λέει και ο Πάνος, όντως στα ντέρμπι είμαστε πελάτες σας και όντως η ομάδα μου έχει πρόβλημα. Απλά δεν δέχομαι την λογική «φτιάξε ομάδα για να δικαιούσαι να μιλάς». Γιατί πέραν όλων των άλλων το πως χτίζεται μια ομάδα δεν είναι άσχετο με τα σφυρίγματα. Αν ο Παναθηναϊκός είχε πάρει επί Κυράστα το πρωτάθλημα που δικαιούταν όλη η ιστορία θα είχε εξελιχθεί αλλιώς. Και τότε όμως, να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία έλεγαν. Δεν ασχοληθήκαμε και το πρόβλημα διαιωνίστηκε και μια ομάδα που θα μπορούσε να έχει γράψει ιστορία και στην Ελλάδα εκτός από την Ευρώπη, μια ομάδα που ήταν η βάση της Εθνικής στο EURO, έφτασε μετά από χρόνια στο κολαστήρι της Ριζούπολης για να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.

 
At 2/10/2006 01:48:00 μ.μ., Blogger christosk said...

Όταν καταλήξεις σε συμπέρασμα για τους λόγους που οδήγησαν στη διάλυση της ομάδας του Γιάννη Κυράστα (αιωνία η μνήμη), τότε:

1) πες τους και σε μας

2) θα έχεις βρει και την αιτία των πέτρινων χρόνων του ΠΑΟ.

Ψάχνοντας αυτό, λύσε μου και τις εξής απορίες:

1) Αν στον ΠΑΟ (διοίκηση και οπαδοί) πιστεύουν ότι υπεύθυνη για τα δεινά της ομάδας ήταν η παράγκα, γιατί διαλύσαν την ομάδα και όχι το σύστημα της παράγκας;

2) Εφόσον υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, πώς εξηγείς την πανηγυρική και με την ψήφο του ΠΑΟ) εκλογή Μητρόπουλου στην ΕΠΑΕ και Γκαγκάτση στην ΕΠΟ;

3) Γιατί η διάλυση της ομάδας της Ριζούπολης συνεχίστηκε και ΜΕΤΑ την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟ;

4) Πόσα λεφτά τσέπωσε το Βαρδινογιαννέικο από τη διάλυση της "ομάδας" της Ριζούπολης; (σίγουρα όχι όσα ήθελε, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σ'αυτή τη ζωή...)

5) Πώς επένδυσε αυτά τα λεφτά (καθώς και αυτά του Champions League) μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

 
At 2/10/2006 02:20:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

1) Γιατί είναι μαλάκες.
2) Επειδή είναι μαλάκες.
3) Γιατί είναι μαλάκες.
4) Δεν νομίζω να τσέπωσε λεφτά από τη διάλυση αυτή.
5) Για επενδύσεις δεν ξέρω. Ένας είναι ο επενδυτής στο ελληνικό ποδόσφαιρο :)

ΥΓ Όχι ότι η ομάδα της Ριζούπολης βέβαια δεν αποτελείτο και από παίχτες γκρινιάρηδες και παρτάκηδες. Αλλά και για την γκρίνια τους ακόμα, μεγάλο μέρος της ευθύνης είναι της διοίκησης.

 
At 2/10/2006 02:29:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

ckak,

1) Επί Σημίτη (και παντοκρατορίας της Intracom); Αυτό ήταν απλά αδύνατο.

4) Σε αυτό έχεις δίκιο.

Η σύγκριση της παράγκας με την εποχή του Καπετάνιου είναι άκυρη, πιστεύω. Επί Βαρδινογιάννη, που ασφαλώς δεν ήταν κι αυτός κανείς άγιος, όταν ο ΠΑΟ δεν τραβούσε εμφανώς, απλώς έπαιρνε τον πούλο. Ο Κόκκαλης δεν ενδιαφέρεται για τέτοια μπανάλ πράγματα, όπως το αν τραβάει η ομάδα του ή όχι.

 
At 2/10/2006 03:18:00 μ.μ., Blogger spithas said...

Αγαπητέ Old Boy,

Όπως σου έγραφα και στο προηγούμενο post αυτό που συμβαίνει με τον Κρόκους δεν έχει προηγούμενο! Όχι μόνο δεν έχει βρει το μάστορα του, αλλά κάθε φορά που τον στριμώχνουν και προσπαθούν να τον χτυπήσουν βγαίνει και πιο δυνατός (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)! Και εδώ και 10 χρόνια κάνει αυτήν την επίδειξη δύναμης στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις Παράγκες, τους Γκαγκάτσηδες (τι αντιπεθάστατο ον) και όλα τα γνωστά.

Αλλά τι να πει κανείς και για τους Τζίγγερ? Κατάστρεψαν την ομάδα της Ριζούπολης και δημιούργησαν ένα συνονθύλευμα που εμένα προσωπικά μου θυμίζει την ομάδα του μπάσκετ στη δεύτερη χρονιά του Μάλκοβιτς (μετά-Ντομινίκ) με Αμίτσι, Σκονοκίνι και Νουόσου. Τουλάχιστον οι Γιαννακόπουλοι έπαθαν και έμαθαν.

Και τώρα που το σκέφτομαι, έχω λύση να προτείνω. Να καθήσει ο Ζοτς στον πάγκο στη θέση του Μαλεζάνι και να αναλάβει ο Τάκης Μπαλτάκος διευθύνων σύμβουλος στη θέση του Μήτσου! Πώς σου φαίνεται?

 
At 2/10/2006 03:46:00 μ.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

Ξεχνάμε τον "ομογάλακτο" ΟΦΗ...;

(Αν υποβιβαστεί στην Β' κατηγορία, τότε θα μιλάμε για τίμιο πρωτάθλημα, αλλιώς...)

 
At 2/10/2006 03:50:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Nα υποβιβαστεί να ησυχάσουμε κι εμείς.
Σπίθα, ας αναλάβει τουλάχιστον να εγχειρίζει τους παίχτες ο Μπαλτάκος. Πιο πολλή επιτυχία θα έχει από τον Μήτσου.

 
At 2/10/2006 04:39:00 μ.μ., Blogger christosk said...

spithas said: "Όπως σου έγραφα και στο προηγούμενο post αυτό που συμβαίνει με τον Κρόκους δεν έχει προηγούμενο! Όχι μόνο δεν έχει βρει το μάστορα του, αλλά κάθε φορά που τον στριμώχνουν και προσπαθούν να τον χτυπήσουν βγαίνει και πιο δυνατός (μέχρι στιγμής τουλάχιστον".

Κάτσε να δουμε τι θα γίνει με τις υποκλοπές...

Thrass said: "Επί Σημίτη (και παντοκρατορίας της Intracom); Αυτό ήταν απλά αδύνατο".

Δεν νομίζω ότι φταίει αυτό... Άλλωστε, οι τελευταίες εκλογές στην ΕΠΟ γίνανε επί Νέας Δημοκρατίας και με τον Ορφανό να θέλει, στην αρχή, να φάει τον Πασόκο Γκαγκάτση. Μετά κάτι έγινε (τι άραγες;) και ο Ορφανός στήριξε αβέρτα Γκαγκάτση. Επίσης, στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΑΕ, όταν εξελέγη πρόεδρος ο Λυκουρέζος, κέρδισε το μπλοκ του ΠΑΟ.

Old Boy said: "4) Δεν νομίζω να τσέπωσε λεφτά από τη διάλυση αυτή.
5) Για επενδύσεις δεν ξέρω. Ένας είναι ο επενδυτής στο ελληνικό ποδόσφαιρο :)"

4) Τσέπωσαν ΠΟΛΛΑ από τους Σειταρίδη, Καραγκούνη, Φύσσα. Προσπάθησαν να τσεπώσουν από τους Κυριάκο και Μπασινά, αλλά μαλακίστηκαν. Τους ξεγέλασε ο Κωνσταντίνου. Ο Νικοπολίδης αποφάσισε να μην τους χαρίσει ούτε δίφραγκο. Και βέβαια, μην ξεχνάς ότι τόσα χρόνια ο ΠΑΟ μαζεύει ΠΟΛΥ χρήμα από Champions League.

5) Ακριβώς. Ένας είναι.

 
At 2/10/2006 04:39:00 μ.μ., Blogger christosk said...

spithas said: "Όπως σου έγραφα και στο προηγούμενο post αυτό που συμβαίνει με τον Κρόκους δεν έχει προηγούμενο! Όχι μόνο δεν έχει βρει το μάστορα του, αλλά κάθε φορά που τον στριμώχνουν και προσπαθούν να τον χτυπήσουν βγαίνει και πιο δυνατός (μέχρι στιγμής τουλάχιστον".

Κάτσε να δουμε τι θα γίνει με τις υποκλοπές...

Thrass said: "Επί Σημίτη (και παντοκρατορίας της Intracom); Αυτό ήταν απλά αδύνατο".

Δεν νομίζω ότι φταίει αυτό... Άλλωστε, οι τελευταίες εκλογές στην ΕΠΟ γίνανε επί Νέας Δημοκρατίας και με τον Ορφανό να θέλει, στην αρχή, να φάει τον Πασόκο Γκαγκάτση. Μετά κάτι έγινε (τι άραγες;) και ο Ορφανός στήριξε αβέρτα Γκαγκάτση. Επίσης, στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΑΕ, όταν εξελέγη πρόεδρος ο Λυκουρέζος, κέρδισε το μπλοκ του ΠΑΟ.

Old Boy said: "4) Δεν νομίζω να τσέπωσε λεφτά από τη διάλυση αυτή.
5) Για επενδύσεις δεν ξέρω. Ένας είναι ο επενδυτής στο ελληνικό ποδόσφαιρο :)"

4) Τσέπωσαν ΠΟΛΛΑ από τους Σειταρίδη, Καραγκούνη, Φύσσα. Προσπάθησαν να τσεπώσουν από τους Κυριάκο και Μπασινά, αλλά μαλακίστηκαν. Τους ξεγέλασε ο Κωνσταντίνου. Ο Νικοπολίδης αποφάσισε να μην τους χαρίσει ούτε δίφραγκο. Και βέβαια, μην ξεχνάς ότι τόσα χρόνια ο ΠΑΟ μαζεύει ΠΟΛΥ χρήμα από Champions League.

5) Ακριβώς. Ένας είναι.

 
At 2/10/2006 04:50:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

4) Mόνο από τον Σεϊταρίδη πήρε ο Παναθηναϊκός λεφτά. Μην λέμε ό,τι θέλουμε.
5) Να τον χαίρεστε λοιπόν Ckak. Xάρισμά σας κι αυτός και όλος ο δημόσιος βίος του και ό,τι αυτός εκφράζει.

(α, μια και μιλάμε για χρήμα που μαζεύει η κάθε ομάδα, τα 60 ευρώ το χρόνο που δίνει το κάθε μέλος για ποιόν σκοπό υποτίθεται δίνονται;).

 
At 2/10/2006 05:16:00 μ.μ., Blogger christosk said...

Ξέχασα κάτι. Ο Old Boy είπε στο αρχικό post: "Αν είχα γίνει γάβρος, τι ψέμματα θα έλεγα στον εαυτό μου για να δικαιολογώ τα αδικαιολόγητα; Θα ντρεπόμουν καθόλου; Θα ένιωθα καθόλου συνυπεύθυνος;"

1) Την περίοδο 1996-2000 ο Ολυμπιακός είχε τον ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ μέσο όρο εισιτηρίων επί επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ούτε στα πέτρινα χρόνια δεν πούλαγαν τόσα λίγα.

2) Δεν χρειάζεται να δικαιολογηθώ ούτε να πω σε κανένα ψέμματα. Ξέρω (όπως και εσύ ξέρεις) ότι από την αγωνιστική περίοδο 1998-1999, ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό λέει η σύγκριση των παιχτών και τα αποτελέσματα. Αν έχεις κάποιο άλλο μέτρο σύγκρισης, πες το να το δοκιμάσουμε.

 
At 2/10/2006 05:26:00 μ.μ., Blogger christosk said...

"Xάρισμά σας κι αυτός και όλος ο δημόσιος βίος του και ό,τι αυτός εκφράζει"

Thanx Old Boy. Για τον ΔΗΜΟΣΙΟ βίο του Κόκκαλη δεν νομίζω ότι μπορείς να πεις και πολλά. Η εικόνα του είναι σαφώς προτιμότερη από αυτήν του κουμπουροφόρου καπετάνιου ή του boxer Φιλιππίδη.

"τα 60 ευρώ το χρόνο που δίνει το κάθε μέλος για ποιόν σκοπό υποτίθεται δίνονται;"

Για τον Ρίμπο, old boy, για τον Ρίμπο.

 
At 2/10/2006 05:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Nαι, ξέρω ένα μέτρο σύγκρισης που λέγεται Ευρώπη. Ξέρω επίσης ότι ομάδα που έχει τους καλύτερους παίχτες είναι λίγο παράδοξο να παίρνει ή να χτυπάει την μισή εντεκάδα του αντιπάλου.
Τα 60 ευρώ σου θυμίζω ότι υποτίθεται θα πήγαιναν για τα ερασιτεχνικά τμηματα. Για τον Ρίμπο υποτίθεται πάνε τα έσοδα της ΠΑΕ (που δεν νομίζω να είναι λίγα) και φυσικά ο επενδυτής. Δεν είναι επενδυτής τελικά; Συνεπενδυτές είστε;

Τέλος τι να πω; Έχεις δίκιο. Ο Φιλιππίδης τσαμπουκαλεύτηκε με τον Ευθυμιάδη κι ο Βαρδινογιάννης οπλοφορούσε. Ο Κόκκαλης ό,τι κι αν κατηγορείται πως έκανε, τέτοια μεγάλα εγκλήματα δεν έκανε. Οι εις βάρος του κατηγορίες είναι πταίσματα μπροστά στο τράβηγμα του γιακά του Ευθυμιάδη.

 
At 2/11/2006 04:24:00 μ.μ., Blogger alombar42 said...

/γιαουρτοδιώχτης ON

Τελικά το ποδόσφαιρο έχει κρυμμένη γοητεία - και τόλμη!
Πάντα έλεγα οτι είμαι Ολυμπιακός κι ας μην έχω ιδέα για την πορεία του. Μήπως να αρχίσω να φωνάζω "Φω-στή-ρας, Φω-στή-ρας";

 
At 2/11/2006 04:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Bεβαίως. Έστω κι ένας να αλλαξοπιστήσει, το μπλογκ αυτό θα έχει εκπληρώσει το σκοπό του και θα πάει στον Παράδεισο :)

 
At 2/11/2006 09:45:00 μ.μ., Blogger alombar42 said...

Στον παράδεισο με τις αναμάρτητες ή στην κόλαση με τις ακατονόμαστες όμως;

Λένε οτι ο Ολυμπιακός, ρεαλιστικά, έχει τόσους φίλους όσους οι άλλες ομάδες μαζί. Αυτό ήταν καρφί αλλά κι εγώ προτιμώ να κρύβομαι στις μάζες :)

 
At 2/11/2006 10:45:00 μ.μ., Blogger lemon said...

Καλά, είναι δυνατόν? που βρέθηκα ξαφνικά? πέραν του βλογεράδες, είστε λοιπόν τελικά όλοι πραγματικοί άντρες... Τι ζητάω εδώ, χριστέ μου???

 
At 2/12/2006 01:46:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Lemon, νιώθω ότι επιτέλους το μπλογκ βρήκε το δρόμο του. Θα σβήσω όλα τα υπόλοιπα ποστ και θα αφήσω τα ποδοσφαιρικά. Επιτέλους πέταξα τις μάσκες και μπορώ να μιλάω σαν κάφρος. Βρήκα τον εαυτό μου :)))))

 
At 2/18/2006 03:22:00 μ.μ., Blogger talos said...

Πόσα λεφτά τσέπωσε το Βαρδινογιαννέικο από τη διάλυση της "ομάδας" της Ριζούπολης; (σίγουρα όχι όσα ήθελε, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σ'αυτή τη ζωή...)

To εντυπωσιακό ότι μόνο από τον Σεϊταρίδη τσέπωσε και δεν τσέπωσε από κανέναν άλλον (αν τσέπωνε θα έλεγες ρε παιδί μου επιχείρηση είναι κέρδη θέλει να έχει). Χάριζε παίκτες. Η απάντηση σε αυτό ανάγεται στις τρεις πρώτες του Old Boy: Είναι μαλάκες.

Ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα επί (της πρώτης εποχής) Μπάγιεβιτς. Επί Λεμονή αν λεγόταν "Πειραϊκός" και δεν είχε μεγαλοεργολάβο του δημοσίου στο τιμόνι, ούτε στο ΟΥΕΦΑ δεν θα έβγαινε με την μπάλλα που έπαιζε, όπως αποδεικνυόταν κάθε χρόνο όταν έπαιζε χωρίς τους δωδέκατους παίκτες τύπου Παπουτσέλη στην Ευρώπη.

Επί χρυσής εποχής καπετάνιου είχα κόψει το (Ελληνικό) ποδόσφαιρο γιατί μου την έσπαγε να είμαι με τον αρχινονό. Παρόλα αυτά και παρότι ζω για να δω τον Παναθηναϊκό ζώνη ελεύθερη από Βαρδινογιάννηδες, να πω ότι ο καπετάνιος δεν πήρε 7 σερί, άφηνε και καμιά άλλη ομάδα να το παίρνει, για ξεκάρφωμα. Είχε έτσι κάποιο ενδιαφέρον η υπόθεση και πήρε και η Λάρισα ένα πρωταθληματάκι τότε αν θυμάστε...

 
At 2/06/2007 11:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Very cool design! Useful information. Go on! » » »

 
At 11/09/2008 10:46:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το μόνο που θα θυμάσαι από παιδί μικρό είναι η πούτσα που'τρωγες από Ολυμπιακό.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home