Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2006

O Mεγάλος Τιμονιέρης

Όλο αυτό το κιτσαριό τους εκφράζει στ' αλήθεια; Ο πρώην Υφυπουργός κάνει δηλώσεις από το πρώην υφυπουργικό του γραφείο. Επάνω από το κεφάλι του, καδραρισμένη στον τοίχο, μια τεράστια φωτογραφία του Καραμανλή, 20 χρόνια νεότερου και 20 κιλά ελαφρύτερου, σε γαλάζιο (της αποχρώσεως νουδί) φόντο, όπου ο φωτογραφιζόμενος έχει πάρει μια αισθαντική πόζα, με το χέρι να ακουμπά απαλά και ηδυπαθώς το πηγούνι του, σαν άλλος Ροδόλφος Βαλεντίνο. Τύφλα να 'χει ο Στάλιν, ο Μάο και ο Κιμ Γιογκ Ιλ. Σε κομμουνιστικό προσωπολατρικό καθεστώς ζούμε; Σε βασιλευομένη δημοκρατία; Τι ακριβώς υποδηλώνει αυτή η φωτογραφία του αρχηγού; Την απόλυτη υποταγή; Το απόλυτο δέος; Τώρα που έφυγε απ΄το Υπουργείο θα πάρει την φωτογραφία σπίτι του για να την βάλει πάνω απ' το κρεβάτι του;

9 Comments:

At 1/12/2006 04:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα τον βάλει στο τζακι του. Τώρα, από πάνω θα είναι..μες στο τζάκι θα είναι...δεν ξέρω, θα σε γελάσω!

 
At 1/12/2006 04:51:00 μ.μ., Blogger vatraxokoritso said...

Εγώ έχω βάλει μια τωρινή του στην πόρτα του ψυγείου μου
Όποτε πάω να το ανοίξω.
Freeze!!!!!!!!!!!!!

 
At 1/12/2006 08:02:00 μ.μ., Blogger Θεία Δίκη said...

Αυτή η φωτογραφία, για να μαθαίνετε, υπάρχει για να θυμίζει στον υπουργό, στον υφυπουργό, στον Γενικό γραμματέα του υπουργείου, στον περιφερειάρχη στον βουλευτή, στον πολιτευτή, πως υπάρχει όσο τα έχει καλά με τον πρωθυπουργό, ή όσον καιρό ο δικός του αφέντης [που τον λένε χορηγό και είναι κάποιος χαραμοφάης έμπορος των εθνών] κρατάει από τη μύτη τον πρωθυπουργό.
Είδες ο κύριος υφυπουργός; Δεν τους πείραξε που είπε τον Εισαγγελέα Βλάκα και αγράμματο. Δεν τους πείραξε που κάθε φορά που τον έδειχνε στη βουλή, καβάλα στο καλάμι της εξουσίας, έβριζε και περιφρονούσε τους βουλευτές που τον στιμώχνανε. Τους πείραξε που με αυτά που είπε εξέθεσε την κυβέρνηση.
Άρα, δε μας νοιάζει τι λέει κάποιος, αν τα λέει - και κυρίως αν τα κάνει - σωστά. Αλλά αν δε χαλάει τη μόστρα του μαγαζιού.
Απ' έξω κούκλα, κ ιαπό μέσα πανούκλα!

Α! να μην το ξεχάσω. Τον Στάλιν να τον αφήσεις ήσυχο. Ήταν καλός άνθρωπος ο Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς.

Κι εσύ, χανούμ μπουρέκ, που έβαλες τον Καραμαλή στο ψυγείο, ελπίζω να μην τον έχεις κι αυτόν κολλητό...

 
At 1/12/2006 11:14:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Θεία Δίκη, στην ηλικία σου πώς καταφέρνεις και παραμένεις τόσο θυμωμένη;
Εl, καλό το τζάκι, αλλά νομίζω το βατραχοκόριτσο διάλεξε καλύτερη θέση.

 
At 1/13/2006 11:03:00 π.μ., Blogger Θεία Δίκη said...

Δεν είμαι θυμωμένη, γιαβρί μου.
Μόνο τον Στάλιν, να μην τον κατηγοράς.

 
At 1/13/2006 11:14:00 π.μ., Blogger I.P.Potis said...

Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνετε τόσο θέμα. Άλλοι έχουνε φωτογραφίες από μοντέλες, ενώ ο πρώην υφυπουργός είχε τη φωτογραφία ενός ωραίου ανδρός... Γούστα είναι αυτά.

 
At 1/13/2006 11:15:00 π.μ., Blogger I.P.Potis said...

Και τι ανδρός!

 
At 1/14/2006 03:12:00 π.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

Καλά βρε γέρικο αγόρι, πρώτη φορά είδες αυτή τη φωτό; Όταν είχαμε εκλογές, γιατί δεν έλεγες τίποτα γι αυτή τη φωτό που ξεπερνούσε σε δημοτικότητα και τη σιχαμένη γριά του έντεκα οκτώ ΟΓΔΟΝΤΑ;

 
At 1/14/2006 04:39:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Οι αφίσες στις εκλογές είναι φυσικό να υπάρχουν. Δεν με χάλασε η φωτογραφία αλλά το καδράρισμα της πάνω από ένα υπουργικό γραφείο (άσε που δεν είχα και μπλογκ στις εκλογές).

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home