Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2005

Do the right thing

Πριν δυο βδομάδες πάω να πάρω το αυτοκίνητό μου και το βλέπω χτυπημένο. Βλέπω κι ένα σημείωμα στο παρμπρίζ. Ακολουθώντας τις οδηγίες του σημειώματος πηγαίνω σε ένα μαγαζί λίγα μέτρα πιο κει. Μια σχετικά ηλικιωμένη κυρία μού δίνει αναλυτικά τα στοιχεία του οδηγού και του αυτοκινήτου που με χτύπησε. "Πήγε να φύγει" μου λέει "αλλά τον σταμάτησα". Όταν την ευχαριστώ μου απαντάει: "Δεν έκανα τίποτα. Απλώς δεν μπορώ το άδικο".
Σήμερα φτάνω σε μια δημόσια υπηρεσία μισή ώρα μετά το κανονικό της κλείσιμο. Δεν ξέρω καν γιατί μπαίνω, αφού είναι κάτι παραπάνω από μάταιο να ελπίζω να με εξυπηρετήσουν. Πηγαίνω στην υπάλληλο. "Ξέρω ότι είναι αργά - ξέρω ότι έχετε κλείσει. Θα εκτεθώ αν δεν κάνω τη δουλειά. Μήπως θα μπορούσατε;". Προς μεγάλη μου έκπληξη, μπορεί. Δεν δυσανασχετεί καν.
Ίσως δεν είναι στην μόδα, ίσως δεν θα το συναντήσετε σε λυσάρια καλοζωίας, ίσως σας φανεί χαζό στην μη προφανή ανταποδοτικότητά του. Κι όμως. Το να κάνεις το καλό μπορεί να σου προσφέρει ψυχική ικανοποίηση κι ένα αδιόρατο χαμόγελο στα χείλη σου. Το να κάνεις το καλό μπορεί να σε κάνει να νοιώσεις κι εσύ καλά.
Kι επειδή ήδη ακούγομαι σαν τον Κοέλιο στην τελευταία σελίδα του "Ταχυδρόμου", εύχομαι -σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακτήσω το μοναδικό μου στυλ και να σώσω το ποστάκι- στην μεν κυρία του αυτοκινήτου, να ξεκαρδιστεί στα γέλια σήμερα με την αγαπημένη της σειρά στην τηλεόραση, στην δε υπάλληλο, να την ξαναφέρει απόψε, μετά από καιρό, ο άντρας της σε οργασμό.

5 Comments:

At 10/18/2005 08:45:00 μ.μ., Blogger nonplayer said...

Είδες τελικά που όλα είναι σχετικά; Αυτά που μας είπες εδώ συμβαίνουν στην ίδια χώρα του προηγούμενου ποστ, όπου ούτε ο μεγαλοεπιχειρηματίας ούτε ο εκδότης πάει φυλακή.

Πήγαινε στη Γερμανία (που και καλά πάνε φυλακή) και γράψε μου αν σε εξυπηρετήσουν 1 λεπτό μετά το κλείσιμο...

 
At 10/19/2005 02:00:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Kαι βέβαια όλα είναι σχετικά. Και βέβαια ποτέ δεν υποστήριξα ότι η Ελλάδα είναι το κράτος της σαπίλας και τα άλλα κράτη τα πεντακάθαρα. Μίλησα στο προηγούμενο ποστ για κάτι συγκεκριμένο.

 
At 10/21/2005 07:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κι όμως η ανταποδοτικότητα υπάρχει...ο Κουέλιο μπορεί να κούγεται χαζό αλλά αυτά που περιγράφει είναι εφικτά αν αφήνει κανείς να του συμβούν ...

 
At 2/14/2007 07:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! »

 
At 4/25/2007 10:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Looking for information and found it at this great site... training management 1099 tax payment calculator

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home