Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2005

Mad Max


(Οι φωτογραφίες είναι απ΄το Υahoo)

Σε μια σκηνή του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ "Τhe Corporation" (http://www.thecorporation.com/), ένας χρηματιστής, μαύρος στο χρώμα (αλλά όχι σαν αυτούς τους μαύρους στην πρώτη φωτογραφία - από τους άλλους που γράπωσαν τ' αμερικάνικο όνειρο από τα balls του και πέτυχαν την άνοδό τους στην πρώτη κατηγορία των αμερικάνων πολιτών), διηγείται ότι ναι μεν η 11η Σεπτεμβρίου ήταν τραγωδία, αλλά για εκείνον προσωπικά και για κάποιους πελάτες του ήταν μια χρυσοφόρος όρνιθα, καθώς το χαρτοφυλάκιο που διαχειριζόταν είχε μετοχές σε εταιρίες που οικονομικά ευνοήθηκαν τα μάλα από το χτύπημα στους δίδυμους πύργους. Το έλεγε και άστραφτε. Αν για οποιονδήποτε λόγο έρθει κάποτε το τέλος του πολιτισμού, η wall street θα είναι η υπηρεσία που θα σταματήσει τελευταία να λειτουργεί. Αν, ας πούμε, είναι γνωστό ότι την Τρίτη το πρωί ο πλανήτης θα ανατιναχθεί, την Τρίτη το πρωί υστερικοί χρηματιστές θα αγοράζουν και θα πωλούν μετοχές, κραυγάζοντας με μιαν απελπισία στην φωνή, που δεν κατέκτησε ποτέ κανένας του κόσμου ποιητής.
Θα έχουν στο χέρι το τελευταίο φύλλο της "Wall Street Journal" (με πρωτοσέλιδο: "Σε 2.789.654.124.935.876.311 δολάρια υπολογίζεται το οικονομικό κόστος από την πλήρη εξάλειψη της ανθρωπότητας και της Γης") και θα κραυγάζουν μέχρι την τελική έκρηξη, το τελικό crash.

2 Comments:

At 9/01/2005 11:38:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

Και μόλις κλείσει το χρηματιστήριο θα μείνουν ακόμα μερικοί μπλόγκερς (που όλοι οι αναγνώστες τους θα έχουν πεθάνει) για να καγχάσουν με την βλακεία των χρηματιστών.

 
At 9/02/2005 03:48:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ειδικά οι μπλόγκερς δηλαδή θα έχουν επιζήσει. Σαν τις κατσαρίδες ένα πράγμα. Μα να καγχάζουν κι αυτοί με τους χρηματιστές; Με τους αραπάδες στην γέφυρα θα έπρεπε να καγχάζουν. Ο χρηματιστής βγάζει λεφτά απ΄την Κατρίνα, ενώ τον αράπη των σκοτώνει. ΄Αρα ποιός είναι ο βλάκας;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home