Τρίτη, Απριλίου 05, 2005

Κίνα

O κολλητός μου εργάζεται στην Κίνα. Δεν μπορεί να μπει στο μπλογκ μου, δεν μπορεί να μπει σε κανένα μπλογκ, η λέξη μπλογκ είναι μπλοκαρισμένη από τον μεγάλο Κινέζο αδελφό.
Ακούς Αλέκα; Εσύ Λιάνα;

10 Comments:

At 4/05/2005 11:12:00 μ.μ., Blogger Γεώργιος Χοιροβοσκός said...

Πόσοι μάρτυρες στην Κίνα...
Και ο δικός μου Δεσπότης και Εργοδότης
ανοίγει εργοστάσιο στην Κίνα
Αυτοί θέλουν να δουλέψουν έχουν όραμα
ο λογισμός του!!!

Πόσα ουαί θα ακούσουμε για αυτά
τα δήθεν οράματα...ενώ η κάθε Λιανα
και Αλέκα θα σώνουν με συζητήσεις τον κόσμο!!!

 
At 4/07/2005 02:52:00 π.μ., Blogger πιτσιρίκος said...

Κυριοι χαίρετε.Old Boy γιατί ο κολλητός σου εργάζεται σε μια χώρα που καταπιέζει και εκτελεί τους πολίτες της; Να σας ενημερώσω πως στην Κίνα έχουν πια έναν ωραιότατο κι αγριότατο καπιταλισμό. Εκτός αν πιστεύετε πως οι Κινέζοι που βλέπετε γύρω σας είναι πολιτικοί πρόσφυγες. Απευθυνθείτε για παράπονα στην ελληνική κυβέρνηση που κάνει μπίζνες με την Κίνα και στη ΔΟΕ που τους έδωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Λιάνα δεν μου είναι καθόλου συμπαθής αλλά δεν θα της φορτώσω και την Κίνα. Ευχαριστώ.

 
At 4/07/2005 03:23:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Χοιροβοσκέ, όλα τα φανταζόμουν για σένα, εκτός απ' το ότι έχεις εργοδότη!
Πιτσιρίκε, έχουν -εν μέρει- καπιταλισμό, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα φταίει ο διατηρούμενος "υπαρκτός" τους. Φαίνεται πως έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τα κακά και των δυο συστημάτων.

 
At 4/07/2005 10:18:00 μ.μ., Blogger πιτσιρίκος said...

Μπα δεν νομίζω. Απλά ο καπιταλισμός είναι ένα καταπληκτικό σύστημα που δυστυχώς δεν μπορεί να ισχύσει παραγωγικά σε όλον τον κόσμο. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Φαντάζεσαι τους Κινέζους και τους Ινδούς να καταναλώνουν όπως οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι;Εμείς θα ήμασταν στις σπηλιές. Αν ζούσαμε βέβαια. Ευχαριστώ.

 
At 4/08/2005 09:36:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Πιτσιρίκο, προώθησαν στο φίλο μου το post και τα comments και ιδού ο δικός του σχολιασμός (ευτυχώς δεν έχουν βάλει χέρι στα mail ακόμη και προσωρινά παρακάμψαμε το σύστημα. Νιώθω σαν να έχω πιάσει ντόιτσε βέλε - είμαι έμπλεος συγκίνησης):

Αν και κινδυνεύω να κατηγορηθώ ως πάσχων από σύνδρομο εντοπιότητος, "η χώρα που καταπιέζει και εκτελεί τους πολίτες της" είναι μια υπεραπλουστευμένη αντίληψη του τι συμβαίνει εδώ. Και σίγουρα μέσα από δυτικά μυαλά. Και μοιάζουμε έτσι με βρετανούς εθνολόγους των αρχών του προηγούμενου αιώνα, οι οποίοι ανέλυαν τους πυγμαίους με τα πανεπιστημιακά τους εφόδια, και όχι εμπειρικά. Ο μέσος Κινέζος δεν αισθάνεται καταπιεσμένος. Λησμονούμε συχνά ότι η Κίνα ουδέποτε υπήρξε δημοκρατία. Ήταν πάντα κράτος ενός ανδρός. Από το 220 π.Χ. μέχρι τούδε. Κατά συνέπεια, η έλλειψη ψήφου και κοινοβουλευτικού πολιτεύματος ουδόλως ενοχλεί τους πολίτες της. Έπειτα, αλήθεια είναι η καταπίεση εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων, όπως και η εκτέλεση χιλιάδων, κατά τη Διεθνή Αμνηστία, πολιτών της, αλλά μπορεί να αναλογιστεί κάποιος τι θα συνέβαινε εάν δεν υπήρχε η Κίνα; Τότε δεν θα διαμαρτυρόμαστε για τους 5 μικροέμπορους της Πλατείας Θεάτρου, γιατί τα εγγόνια μας θα μίλαγαν κινέζικα. Είναι αδύνατο να διαχειριστεί κάποιος έναν πληθυσμό 1,3 δισ. με την εξωτερική πλευρά των ροδοπετάλων.

Και όπως συνήθιζε να λέει ο Lee Kwan Yew σε σειρά αμερικανών προέδρων, εκτελούν μερικές χιλιάδες αλλά όλοι θέλετε να παραμείνει η Κίνα στη θέση της. Έπειτα ο ωραιότατος και ο αγριότατος καπιταλισμός ωφελεί, εκτός από τις αρπακτικές πολυεθνικές, πρωτίστως τους πολίτες της. Ένας λαός ενδόμυχα εμπορικός δράττεται επιτέλους της ευκαιρίας να κάνει λεφτά. Και στη Δύση φωνάζουν για καταπίεση. Δύσκολα ένας μέσος Κινέζος θα μπορούσε να καταλάβει τις φωνές μας. Θα μας έλεγε:

Με ενοχλείτε, αφήστε με να δουλέψω.

 
At 4/08/2005 10:56:00 μ.μ., Blogger πιτσιρίκος said...

Μια χαρά τα λέει ο φίλος σου old boy. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ζήτησες ευθύνες από τη Λιάνα και γιατί διαμαρτυρήθηκες που ο φίλος σου δεν μπορεί να μπει στο blog.Προφανώς ούτε τους Κινέζους πειράζει. Ας τους αφήσουμε λοιπόν να αυτοδιατεθούν.Και βέβαια να δουλέψουν.
(Φίλε του old boy η Κίνα δεν υπήρξε ποτέ Δημοκρατία. Για την ακρίβεια Δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ πουθενά παρά μόνο στην αρχαία Αθήνα και μόνο για σαράντα χρόνια. Ευχαριστώ.)

 
At 4/09/2005 03:46:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aγαπητέ πιτσιρίκο, αυτά που λέει ο φίλος μου εκφράζουν εκείνον και όχι εμένα. Αν τους Κινέζους δεν τους πειράζει που έχουν αυτό το ειδικό φίμωτρο εμένα με πειράζει. Επίσης, επειδή αν εξαιρέσεις τις κρίσεις υστερίας της, σε γενικές γραμμές συμπαθώ τη Λιάνα, γι' αυτό "της ζήτησα ευθύνες". Γιατί ωραίο και βολικό είναι να καταδικάζει ιμπεριαλισμούς, ΗΠΑ και τα τοιαύτα, αλλά ο λόγος μας αποκτά αξιοπιστία όταν την λέμε εξίσου και στα άσχημα της δικής μας πλευράς.

 
At 4/10/2005 03:22:00 π.μ., Blogger πιτσιρίκος said...

Αγαπητέ old boy δεν γνωρίζω την κινέζικη κοινωνία και σκέψη. Μπορώ να φανταστώ όμως πως σε μια χώρα 1,3 δις κατοίκων το πρώτο μέλημα είναι να τους ταΐσεις όλους (καπιταλιστικά ή "κομμουνιστικά" δεν έχει σημασία) και μετά να δεις αν θα έχουν δικαίωμα να μπαίνουν στα blog. Στην Κίνα υπάρχει βέβαια η "πολιτική του ενός παιδιού" (διαφωνείς ή συμφωνείς;) και βέβαια κάποιος πολύ σοβαρός λόγος (έλλειψη τροφής) τους οδήγησε σε αυτό κι όχι η επιθυμία να μην ξέρουν τα παιδιά στην Κίνα τι σημαίνει "αδελφός". Η Λιάνα και το ΚΚΕ δεν νομίζω πως έχουν καμιά σχέση με το καθεστώς της Κίνας. Στην πράξη τουλάχιστον έχεις ένα κόμμα που κυβερνάει την Κίνα από τότε που θυμάται τον σύγχρονο εαυτό της κι από την άλλη ένα κόμμα που δεν κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. Ακόμα βέβαια κι αν είχε κυβερνήσει τα πληθυσμιακά μεγέθη θα ήταν απαγορευτικά για οποιαδήποτε σύγκριση. Σοσιαλισμός σε μια μόνο χώρα ούτως ή αλλως αποκλείεται να υπάρξει κι εγώ θα βολευτώ με τον Κονδύλη που πιστεύει πως οι βιολογικοί παράγοντες θα καθορίσουν (αν δεν καθορίζουν ήδη) την πολιτική του μέλλοντος.Όταν δεν έχεις φαγητό δεν σκέφτεσαι αν η κυβέρνηση είναι αριστερή ή δεξιά-ξέρεις μόνο πως πεινάς. Συγνώμη αν σε κούρασα. Ευχαριστώ.(Κι εμένα με πειράζει οποιαδήποτε απαγόρευση-κάθε υγιή άνθρωπο τον πειράζει-πιστεύω όμως πως κάθε κοινωνία πρέπει να κατακτάει μόνη της τις ελευθερίες της. Μόνο τότε έχουν αξία. Οι Κινέζοι είναι αρχαίος λαός-όταν εμείς είχαμε Σωκράτη αυτοί είχαν Κομφούκιο-και θα τη βρουν την άκρη και χωρίς τη βοήθειά μας.)

 
At 4/11/2005 04:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mικρούλη πιτσιρίκο, καθόλου δεν κούρασες τον γέρο-Old Boy. Τhanks για το διάλογο.

 
At 2/03/2007 01:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Cheap phentermine online tramadol Alcohol and zocor Youth leadership training program Blackberry 7100i best price

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home