Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015

Εμείς όμως ξέραμε

Έμαθα ότι έδειξαν αυτές τις φωτογραφίες σήμερα στο δικαστήριο. Αυτές που τις εμφανίζουν με κάθε πρόσχημα, σαν εκθέματα σε μουσείο τρόμου. Αυτό νομίζετε ότι είμαστε; Νομίζετε ότι τα ξέραμε αυτά τα πράγματα; Νομίζετε ότι θέλαμε να σκοτώσουμε γυναίκες και παιδιά; Το πιστεύετε αυτό; Για όνομα του θεού, είμαστε εδώ ο ένας απέναντι στον άλλο και πίνουμε. Πώς μπορείς να πιστεύεις ότι ξέραμε; Δεν ξέραμε. Δεν ξέραμε.
 ~~~
Για μας μάλλον δεν θα υπάρξει ποτέ Νυρεμβέργη, εμάς μπορεί και να μην μας δικάσει ποτέ κανείς, με την πιθανή εξαίρεση της Ιστορίας, απέναντι στην οποία ο Ευρωπαίος πολίτης του 2015, σε αντίθεση με τον Γερμανό ομόλογό του της δεκαετίας του 40, δεν θα μπορεί καν να βγάλει το κεφάλι του από την άμμο και να ισχυριστεί πως δεν ήξερε. Όχι, εμείς ξέρουμε και τα βλέπουμε κάθε μέρα. Και μαυρίζει η καρδιά μας για όσο. Και συνεχίζουμε τις ζωές μας, όπως κι οι Γερμανοί στα δίπλα τραπέζια, Νυρεμβέργη του 47, μπύρες και τραγούδια κι η ζωή συνεχίζεται για όσους συνεχίζεται, πάντα έτσι ήταν, πάντα έτσι θα είναι, τα εγκλήματα της ανθρωπότητας κατά της ανθρωπότητας, τα λεφτά που σήκωσε η μαμά της Βαλαβάνη, οι στοίβες στο δωμάτιο τα παλιά παιχνίδια του παιδιού μου, εμείς, εμείς, εμείς, τα δικά μας σπίτια, οι δικές μας τσέπες, τα δικά μας λεφτά, οι δικές μας οικογένειες, οι δικές μας ζωές, οι δικές μας κοινωνίες, τα δικά μας σύνορα.  

11 Comments:

At 9/04/2015 12:27:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Καλά τα λες, τέτοιοι ήσασταν πάντα
έτσι σας γνώρισα το εβδομήντα τρία
καθόλου δεν αλλάξατε, όμως,
“Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι η ομίχλη.
Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως.”

 
At 9/05/2015 03:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής και ακτιβιστής Μπομπ Γκέλντοφ προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τέσσερις οικογένειες λαθρομεταναστών, ενώ κατήγγειλε τις πολιτικές που οδήγησαν στη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

«Η σύζυγός μου, Ζαν και εγώ είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αμέσως τρεις οικογένειες στην κατοικία μας στο Κεντ (νοτιοανατολική Αγγλία) και μια οικογένεια στο διαμέρισμά μας στο Λονδίνο. Δεν μπορώ να αντέξω αυτό που συμβαίνει», δήλωσε ο καλλιτέχνης μιλώντας στον ιρλανδικό ραδιοσταθμό RTE.




Εύγε του! Αυτό ακριβώς λέμε και στους δήθεν ανθρωπιστές και απόλυτα υποκριτές αριστεροευαισθητούληδες που κατά τα άλλα ξέρουνε, αλλά εγώ δεν ξέρω ακόμα κανέναν που να έχει πεί κάτι ανάλογο με αυτό που είπε ο Μπ. Γκέλντορφ.

 
At 9/06/2015 12:01:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Κύριε Γλέζο, με όλο το σεβασμό στην ηλικία σας ,γιατί την πολιτική σας πορεία δεν την σέβομαι καθόλου, θα σας έλεγα να αφήσετε τα προβοκατόρικα παιχνίδια με το όνομα
του ΚΚΕ και να συνεργαστείτε με τον Λαφαζάνη που θα αισθάνεστε πιο άνετα. Κι αν σκαλώσει η δουλειά, συνεργαστείτε με το ΠΑΣΟΚ που θα αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας.

Old , κάθε φορά που τώρα με τα συριζέικα θέλω να σου στείλω ένα “άντε γαμήσου”, γράφεις ένα κειμενάκι σαν αυτό για τη μισάνοιχτη πόρτα ενός ντουλαπιού
και γυρίζει το “άντε γαμήσου” πάνω μου.

 
At 9/07/2015 02:44:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δες τις εικόνες από το Μόναχο και ίσως καταλάβεις ότι η "μαντάμ Μέρκελ" είναι πολύ πιο άνθρωπος από τους Τσίπρες και τους Λαφαζάνηδες που προσκυνάτε εκεί στην αριστερά χωρίς να κανετε ποτέ τίποτα στην πράξη

 
At 9/07/2015 12:19:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Μπράβο και πάλι μπράβο στον Βίτσα και στον Φλαμπουράρη που αντικατέστησαν την κυρία Ραλλία με τον κύριο Τσάκα στην Β Αθηνών. Γιατί ναι μεν η κυρία Ραλλία συμμετείχε στο faime story και έχει βγάλει το Αρσάκειο της Εκάλης και έχει και γονείς εργάτες και είναι καλό οι εργάτες που στέλνουν τα παιδιά τους στο Αρσάκειο της Εκάλης να ψηφίζουν Σύριζα, αλλά από την άλλη ο κύριος Τσάκας συμμετείχε στο big brother που είχε μεγαλύτερη ακροαματικότητα και είναι Πόντιος και είναι μετανάστης στη Γερμανία και μπορεί να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις για το παράλληλο πρόγραμμα.

 
At 9/08/2015 03:45:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Αν η μία πλευρά της λίρας πει την άλλη πλευρά κάλπικη κι αυτή θυμωμένη απαντήσει όχι
εσύ είσαι κάλπικη, η λίρα καθίσταται κάλπικη τη στιγμή του τσακωμού ή ήταν πάντα κάλπικη;

 
At 9/10/2015 03:53:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

«Απεχθάνομαι τον πλούσιο άντρα που γκρινιάζει σαν να ήταν φτωχός.».

Δεκαπέντε πλούσιοι που για σαράντα χρόνια συνέβαλαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι , που ακριβώς γι αυτό έγιναν οι ίδιοι πλούσιοι, γκρινιάζουν και τσακώνονται για το ποιοι από αυτούς θα γίνουν πλουσιότεροι. Τζάμπα Νικολάκη μου προσπαθείς ν’ αλλάξεις κανάλι, δε χάλασε το τηλεκοντρόλ ούτε έχουμε χούντα, ντιμπέιτ έχουμε και γίνετε για σένα, για να σε πείσουν πως δεν έχεις άλλη επιλογή, πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, όπως τώρα που δεν μπορείς ν’ αλλάξεις κανάλι. Κοιμήσου αγγελούδι μου, αυτοί ξέρουν.

 
At 9/13/2015 10:40:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Ο Στέλιος ο Παππάς ο πρώην συνδικαλιστής της ΔΕΗ που ενσαρκώνει την οικογενειοκρατία στην πολιτική από την ανάποδη μιλάει στον Άλφα και πάνω που μας αναλύει πως μπορείς να ξεμπερδέψεις με το παλιό και να πουλήσεις μπαγιάτικη σαρδέλα για φρέσκο μπαρμπούνι κτυπάει τηλέφωνο κινητό. Ο Στέλιος συνεχίζει να μιλάει και τηλέφωνο κινητό συνεχίζει να χτυπάει κι όταν κάποιος λέει το δικό σου είναι ο Στέλιος με ύφος Βοναπάρτη βάζει το χέρι στην Αριστερή τσέπη και βγάζει τηλέφωνο κινητό κλειστό. Τηλέφωνο κινητό όμως συνεχίζει να χτυπάει και τότε ο Στέλιος αλλάζοντας το ύφος Βοναπάρτη με το παλιό καλό ύφος του πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ βάζει το χέρι στη Δεξιά τσέπη και λέγοντας α είναι το δεύτερο βγάζει τηλέφωνο κινητό και το κλείνει ενώ στην καζούρα που του κάνει κάποιος λέγοντας του έχεις δύο ένα για το ναι και ένα για το όχι απαντά με χαμόγελο πονηρό, ο Στέλιος. Ε , αυτόν τον άνθρωπο δεν τον έβαζα να δουλέψει ούτε στην διεκπεραίωση.

 
At 9/14/2015 02:55:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Σε όλα τα κόμματα, οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα άπλυτα είναι πάντα βρώμικοι.

 
At 9/15/2015 04:01:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Και καλά, ο Μπούλης στις Βρυξέλλες έκανε εντατικό σεμινάριο με θέμα πως γίνεσαι στου κασίδη το κεφάλι έμπειρος δεξιός μέσα σε δεκαεπτά ώρες, ο Μάγκας ο ψηλός πάλι πήγε στο Βουκουρέστι να πάρει ανθοδέσμη να τη δώσει στη Ζωή για να την καλοπιάσει,
ο Κουτσούμπας όμως τι ήθελε στη Θήβα; Βρε μήπως η επανάσταση αρχίσει απ’ τη Θήβα;

 
At 9/18/2015 08:20:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

“Ινστιτούτο Brookings: Πρώτη φορά δεν τρομάζουμε με εκλογές στην Ελλάδα -Το Μνημόνιο θα κερδίσει.”

Νάτα μας που ξεσαλώσανε τα πουλάκια μου νάτα μας που μας το φωνάζουν φόρα παρτίδα και θα μου πεις δίκιο έχουν αφού στριμώξανε τον Αλέξη και σε δεκαεπτά ώρες τα ξέρασε όλα αφού στήσανε τη δουλειά όπως ήθελαν τώρα σου λέει γιατί να μη τους παίξουμε σαν παιδάκια γιατί να μην τους κάνουμε κου πε πε γιατί να μην τους κάνουμε πλακίτσα αλλά δε ξέρουν τι γαϊδούρια είμαστε άμα πάρουμε ανάποδες δεν ξέρουν πως μπορεί κι εμείς να ξεσαλώσουμε γι αυτό σου λέω έλα μαζί να τους φοβίσουμε κι εμείς λιγάκι έλα να τους θυμίσουμε τον Νίκο τον Μπελογιάννη τον κομμουνιστή τον ξέρουν καλά δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ δεκαεπτά μήνες τον είχαν στο μπουντρούμι και ξέρεις τι είναι μπουντρούμι όχι φίνγκερ φουντ και ουίσκάκι αλλά αυτός εκεί γαϊδούρι προτίμησε να κάνει τη ζωή του παιχνίδι να το παίζω εγώ τώρα και ξέρω πως το φοβάσαι αυτό το παιχνίδι να σου πω την αλήθεια κι εγώ το φοβάμαι λιγάκι δεν το χωρά ο νους πατέρας να σκοτώνει γιό και αδελφός τον αδελφό έλα μαζί όμως να τους τρίψουμε στη μούρη πως πάνε αυτά περάσανε για πάντα έλα να ξεσαλώσουμε κι εμείς λιγάκι έλα να τους κάνουμε κι εμείς λίγο πλακίτσα έλα να τους τραγουδήσουμε λίγο, κου πε πε εσείς, κου κου ε εμείς, φίλε μου.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home