Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015

Πολιτική απόφαση

Κοίτα να δεις πώς το σκέφτομαι: όλα, μα όλα, μα όλα, γίνονται απείρως ευκολότερα και απείρως λιγότερο δραματικά, εάν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι πολίτες καταλήξουμε πώς από όλα τα πιθανά σενάρια το χειρότερο και το καταστροφικότερο είναι η συνέχιση των πολιτικών της προηγούμενης πενταετίας, είτε αυτούσιων είτε περίπου αυτούσιων, δυο ευφημισμούς πάνω - δυο ευφημισμούς κάτω.
Εάν καταλήξουμε πως αυτό είναι το χειρότερο και το καταστροφικότερο, αυτό και όχι το τί θα συμβεί την 1η Μαρτίου, το τί θα συμβεί σε επίπεδο νομίσματος, το τί θα συμβεί σε επίπεδο τραπεζών και ρευστότητας, το τί θα συμβεί σε επίπεδο πληρωμής υποχρεώσεων προς τρίτους, το τί θα συμβεί ως προς τη μελλοντική χρηματοδότηση της χώρας κ.ο.κ,
εάν αυτό έχουμε στο μυαλό μας ως καταστροφή και χάος και συντέλεια του κόσμου,
εάν αυτή είναι η οριστική και καθαρή μας πολιτική απόφαση,
τότε αφενός βλέποντας και η απέναντι πλευρά ότι δεν μπλοφάρουμε αλλά είμαστε αποφασισμένοι, είναι εξαιρετικά πιθανό να σπεύσει και να προχωρήσει σε σημαντικές υποχωρήσεις και συμβιβασμούς,
αλλά αφετέρου -και αυτό είναι το σημαντικότερο- ακόμη και αν δεν υποχωρήσει και δεν συμβιβαστεί, εμείς θα έχουμε πια αποφασίσει ότι δεν έρχεται το τέλος του κόσμου, θα έχουμε πια αποφασίσει πως μην επιστρέφοντας στο προηγούμενο καθεστώς, το αποσοβήσαμε το τέλος του κόσμου.
Αν δεν κατασταλάξουμε σε αυτή την θεμελιώδη πολιτική απόφαση, αν δεν διαπραγματευθούμε με βάση αυτή την θεμελιώδη πολιτική απόφαση, τότε όλα, μα όλα, μα όλα, γίνονται απείρως δυσκολότερα και απείρως περισσότερο δραματικά και απείρως περισσότερο δυσοίωνα.

7 Comments:

At 2/06/2015 12:04:00 π.μ., Anonymous ΑΠ said...

Και Αν η γιαγια μου ειχε ρουλεμαν...

Το κειμενο αυτο διχνει 2 πραγματα

1) οτι σαν και εμενα, και ισως ολους που σε διαβαζουν εισαι ενα καλοζοησμενο ανθρωπακι.

2)οτι σε αντιθεση με αρκετους απο τους καλοζοησμενους δεν βαζεις το μυαλουδακι σου να δουλεψει και να φανταστεις τις συναιπιες αν συμβουν αυτα που λες.

Ακομα και η ριζοσπαστικη αριστερα κυβερνισει εχει σταματισει να λεει τετοιες μαλακιες.

Φιλικα παντα!

ΑΠ

 
At 2/06/2015 11:12:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

καταλαβα γιατή δεν γράφυς το ώνωμά σου. Για να μην το γράπσεις λάθως!

 
At 2/07/2015 01:59:00 μ.μ., Blogger Xenoudis - Ξενούδης said...

Πολύ σωστή προτροπή!
Ξενούδης

 
At 2/07/2015 03:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σοβαρά αν υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια είναι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί τότε η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Ελπίζω να μην υπάρχουν πολλοί με τη λογική τη δική σου και να ξέρεις ότι πολλοί δε θα συμφωνήσουμε ποτέ με αυτή την αυτοκτονική σκέψη.

 
At 2/07/2015 10:19:00 μ.μ., Anonymous Βασίλης said...

Η προσπάθεια της κυβέρνησης αυτής είναι ειλικρινής και συγκινητική, όμως θα αποτύχει για λόγους που έχουν υπεραναλυθεί. Εξάλλου ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι ακραιφνείς υποστηρικτές της, αισθάνονται ενστικτωδώς πως η μάχη αυτή δεν δίνεται για να κερδηθεί αλλά περισσότερο για λόγους συμβολισμού. Δεν είναι καθόλου λίγο αυτό.
Το πολιτισμικό πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός πως όταν όλα τελειώσουν θα εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη οτι το να ταξιδεύουν οι υπουργοί με αεροπλάνα της γραμμής, να περπατούν μέσα στον κόσμο χωρίς συνοδεία, να μην φέρουν όπλα οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις, να αφαιρούνται τα κάγκελα μπροστά από τη Βουλή, όλα αυτά θα ταυτιστούν με την έννοια της γραφικότητας, της μη-κανονικότητας και εν τέλη του «λάθους».
Οι πολίτες θα ακούνε αριστερά κοινωνικά προτάγματα για τον ρατσισμό, την ομοφοβία, την εκκλησία ή τις εργασιακές σχέσεις και δεν θα τα παίρνουν εφεξής στα σοβαρά, αποδεχόμενοι την πραγματικότητα των σαμαροβενιζέλων, του μπουμπούκου και του Μπόμπολα ως αναγκαίο κακό σε έναν κυνικό κόσμο.

 
At 2/08/2015 03:59:00 μ.μ., Anonymous ΑΠ said...

Ανωνυμε

1) Αυτο ειναι το ονομα μου
2) και να φανταστεις οτι το το κειμενο το εστειλα μετα απο ορθογραφικο ελενγχο!

 
At 2/08/2015 04:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

... οπότε δεν έχει καν νόημα να προσπαθήσεις, σωστά; Ας αποδεχτείς τη μοίρα σου και το ριζικό σου, ας σκύψεις το κεφάλι κι ας αφήσεις τους Μπόμπολες και τους μπουμπούκους αυτού του κόσμου να κάνουν παιχνίδι... όπως πάντα. Σωστά;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home