Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2014

Εννέα - τρία

Ως απόψε το θέμα Καρυπίδη ήταν ένα τεράστιο οργανωτικό κι επικοινωνιακό αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ. Οργανωτικό γιατί ανακοίνωσε ως υποψήφιό του έναν άνθρωπο για τον οποίο προφανώς δεν είχε γίνει η δέουσα έρευνα. Επικοινωνιακό γιατί είχε αφήσει το θέμα να σέρνεται και δίσταζε να πάρει την απόφαση, λες και υπήρχε πιθανότητα να σταθεί ποτέ αυτή η υποψηφιότητα. 
Από απόψε οργανωτικά και επικοινωνιακά το αυτογκόλ μεγεθύνεται, γιατί χειρίζονται το ζήτημα σαν παιδική χαρά, με μια αφέλεια επικίνδυνη, με μια εκτός τόπου και χρόνου χαλαρότητα.
Απόψε όμως αναδεικνύεται ταυτόχρονα κι ένα ακόμη πιο δυσοίωνο ζήτημα: αν μετά από όσα έχουν προηγηθεί και έχουν έρθει στο φως για τις απόψεις Καρυπίδη, όχι τίποτα τυχαίοι ψηφοφόροι, αλλά στελέχη κι εκπρόσωποι των τοπικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν με ψήφους εννέα - τρία στην στήριξη της υποψηφιότητάς του, τότε ας σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ας σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε πώς πέρασαν σε κεντρικούς ρόλους στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Βορίδης και ο Άδωνις, ας σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε για το πόσο δεξιότερα ακόμη μπορούμε να φτάσουμε, κι ας αρχίσουμε να δεχόμαστε πως όσο νερό κι αν βάζει και βάζει και βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κρασί του, η κοινωνία θα είναι πάντα πολλές δόσεις νερού μπροστά, η κοινωνία που δεν ξύπνησε μια μέρα κι αποφάσισε να ριζοσπαστικοποιηθεί προς τα αριστερά, όπως μάλλον αντίστοιχα δεν ξύπνησε μια μέρα κι αποφάσισε να ναζιστικοποιηθεί, η κοινωνία που είχε εκπαιδευθεί να βλέπει τηλεόραση και να ψηφίζει οπαδικά ή πελατειακά δύο κόμματα που παρόλες τις ιστορικές διαφορές τους είχαν καταλήξει να είναι ίδια, η κοινωνία που προχθές που είχε καινούριο σίριαλ έκανε ανακουφισμένη ρεκόρ τηλεθέασης, η κοινωνία που της πήραν την πολιτική σταθερότητά της και την οικονομική σταθερότητά της και της είπαν πως τώρα θα σας τα πάρουμε όλα πίσω, ακόμα και τα σίριαλ θα σας πάρουμε πίσω, αλλά εσείς δεχτείτε το γιατί δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, και το αλλιώς όμως είναι τόσο χυλός όλα στο κεφάλι σας, που δεν ξέρετε τι αλλιώς θέλετε στα αλήθεια να είναι.

18 Comments:

At 2/07/2014 08:54:00 π.μ., Blogger Evi Voulgaraki said...

Ακριβώς. Δυστυχώς έτσι είναι.

 
At 2/07/2014 10:15:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Αυτού του λαού, που κράζεται στην συγκεκριμένη ανάρτηση, προϊόν δεν είναι ο σημερινός πολυσυλλεκτικός ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ πως απέκτησε τη σημερινή πολιτική δύναμη και την εκλογική εκτόξευση, ως τι την πέτυχε, ως μαρξιστικό κόμμα ή ως το νέο ΠΑΣΟΚ που θα μας σώσει από τον εφιάλτη της κρίσης με μοναδικά όπλα τις καλές προθέσεις, την νεότητα και φωτεινότητα του Αρχηγού, τον διαπραγματευτικό τσαμπουκά και την άπειρη αγάπη για τον λαό ο οποίος για τίποτα δεν φταίει παρά μόνο όταν δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ή τις επιλογές της ηγεσίας του; Νερό στο κρασί είναι η επανατοποθέτηση των οικονομικών στελεχών του, ή απόδειξη ότι εξαρχής το κρασί ήταν κακό; Μας ενοχλεί ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έιναι αμόρφωτοι ΠΣΟΦΟΣ (που ας δεχτούμε κάπως επιπόλαια ότι είναι προϊόν του δικομματισμού και των σήριαλ), ενώ η ίδια κατηγορία έδωσε αέρα στα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτή η κατηγορία είναι στον λαό ο βασικός πυλώνας του ειλικρινούς απόλυτου αντιμνημονίου, ενώ αυτή η κατηγορία αποτελεί το σύνολο των ψηφοφόρων των ΑΝΕΞ και της Μακρή, στρατηγικών συνεταίρων του ΣΥΡΙΖΑ και της Κωνσταντοπούλου;

Βγάζω το καπέλο μου στη σταθερή υπεράσπιση του ΣΥΡΙΖΑ των δικαιώματων των μεταναστών και των LGTB. Πιθανότατα αν εκεί είχε βάλει νερό στο κρασί του να ήταν ήδη κυβέρνηση. Στην περίπτωση του Καρυπίδη δεν πλήρωσε κάποιο κρυμμένο ρατσισμό εντός ΣΥΡΙΖΑ όπως κατηγορείται. Προφανώς και όχι (αν και προσωπικά πιστεύω ότι αντισημιτισμός υπάρχει και εντός αριστεράς, αλλά αυτή πιθανώς να είναι δική μου νεύρωση). Πλήρωσε την κεκτημένη ταχύτητα σε πρακτικές λαϊκισμού και τυχοδιωκτισμού που του έχουν γίνει φύση. Πλήρωσε ότι ξεχείλωσε την έννοια Αντιμνημόνιο σε τέτοιο βαθμό, που ήταν φυσιολογικό όλοι οι χρήσιμοι αντιμνημονιακοί να χωράνε άνετα κάτω από την κομματική στέγη.

 
At 2/07/2014 11:00:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

μπα; σας φταίει ο λαός τώρα κι όχι το μνημόνιο; αποφασίστε....

 
At 2/07/2014 06:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κατάλαβαν πάντως τι έκαναν έστω και αργά...

 
At 2/07/2014 07:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο φιλοπαλαιστινιακός ακτιβισμός της ελληνικής αριστεράς είναι το προπέτασμα που κρύβει τον βαθύ αντισημιτισμό της. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα.

 
At 2/07/2014 09:06:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Τελευταίε ανώνυμε, πράγματι η ελληνική αριστερά είναι ό,τι πιο αντισημητικό μπορεί να σου τυχει. Άντε καραγκιοζάκο, πήγαινε πες τα κάπου αλλού.

 
At 2/07/2014 09:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Βρίσκω ιδιαίτερα εμπεριστατωμένο το κείμενο αλλά και την ανάρτηση του Taxman

 
At 2/07/2014 09:54:00 μ.μ., Anonymous zaxos said...

Είναι οργανωτικό το ζήτημα και αφορά και τους δύο.Την τοπική οργάνωση και την κεντρική οργάνωση.
Το μεγάλο βάρος το έχει ο γραμματέας [Βίτσας]που δεν είχε εικόνα για την αστεία οργανωτική ομάδα κατά πλειοψηφία που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.
Η κοινωνία χέστηκε για το γαϊτανάκι που παίζεται στα ΜΜΕ για τον Καρυπίδη.Μόνο τον αποπροσανατολισμό εξυπηρετεί αυτή η ιστορία.Όσο ποιο προσωπική [χαφιεδίστικη]γίνει η αντιπαράθεση τόσο καλύτερα για Σαμαρά -Βενιζέλο.Είναι μαέστροι στην λασπομαχία.
Οι παιδικές ασθένειες του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα της ανωριμότητας των στελεχών, που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός τους.
Η περίπτωση Καρυπίδη ουσιαστικά είναι μικρής βαρύτητας παρόλο που τα ΜΜΕ μαζί με τους κυβερνητικούς έχουν τον ρόλο του τσιγγάνου[αρκουδιάρη] με χορευτή[αρκούδα] τον ΣΥΡΙΖΑ που τσίμπησε λόγο βλακείας.
Η πίεση που δέχονται για άνοιγμα των ψηφοδελτίων λόγο δυναμικής που έχει στην κοινωνία, μπορεί να γίνει μπούμερανγκ σε επίπεδο αυτοδιοίκησης αν δεν μπορούν να το διαχειριστούν.


 
At 2/07/2014 10:16:00 μ.μ., Anonymous Dimitris said...

Ίσως να είχε γίνει η δέουσα έρευνα και να μην είχε φανεί και τόσο τρομερό να έχει πει και κανα-δυο σχόλια για τους Εβραίους και τους μετανάστες, μπροστά στις ψήφους που θα έφερνε. Γιατί όπως είχε πει και ο ίδιος, το σκέφτηκε 15 μέρες πριν αποφασίσει και φαίνεται λίγο χλωμό να μην είχε μπει κανείς του ΣΥ(ΡΙΖ)Α πριν ή κατά τις 15 μέρες στο προφίλ του στο facebook να δει τις απόψεις του(τις οποίες τα νεοδημοκρατικα ΜΜΕ βρήκαν σε χρόνο dt). Άλλωστε και το 9-3 αυτό δείχνει, ότι δεν φάνηκε δα και τόσο τρομερό να χωρίζουμε τους ανθρώπους σε κόσμο και σε λαθρομετανάστες, σιγά μην είναι και αυτοί κόσμος.

Επίσης, η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη ήταν τα ανεξάρτητα sites, που από την πολύ ανεξαρτησία κόντεψαν να μη δουν την είδηση.

 
At 2/07/2014 10:42:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Δημήτρη, δεν ξέρω σε ποια σάιτ αναφέρεσαι, αλλά η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι ακριβώς τα Μέσα που πρόσκεινται στον συριζα ή του αποδίδονται απο την συγκυβέρνηση (επειδή κάνουν αντιπολίτευση) αντέδρασαν εντονότατα. Εντονότατα αντέδρασε και ο κόσμος που στήριζε συριζα πριν απο τη γιγάντωση του. Εν τελεί αυτή η αντίδραση έφερε την αποπομπή Καρυπιδη. Αυτο δείχνει πως τουλάχιστον παραμένει κόσμος με συναίσθηση και ειλικρίνεια προς τις θέσεις και τα πιστεύω του, παρά τη. Αναμφίβολα στροφή της ηγεσίας του κόμματος σε πασοκ light.

 
At 2/07/2014 11:14:00 μ.μ., Blogger Ξενικός said...

δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα διάφορα "στραβοπατήματα" της νέας κεντροαριστεράς είναι παιδικές ασθένειες. Όταν σχεδιάζεις έναν κύκλο δεν μεταβάλλεις την ακτίνα με το διαβήτη στη διαδρομή.
Ξενικός

 
At 2/07/2014 11:53:00 μ.μ., Anonymous Dimitris said...

michael, υπάρχουν κάποια λίγα sites όπως του unfollow που όντως αντέδρασαν.

υπήρχαν και αρκετά άλλα που ενώ -σωστά- φωνάζουν για τα χάλια της κυβέρνησης και για τα σχόλια του κάθε μουρουτοπλεύρη, εδώ δεν είπαν και πολλά ή τα είπαν με μεγάλη καθυστέρηση. Kαι αυτό είναι τρισχειρότερο, γιατί από τους πλεύρηδες αυτά περιμένεις έτσι και αλλιώς, σιγά την αποκάλυψη.

αν πάντως έχω κάνει λάθος θα χαρώ να postάρεις links από τα 2-3 γνωστά αντιπολιτευόμενα αριστερά sites που να κατακρίνουν την υποψηφιότητα, πριν φανεί ότι πάει για ακύρωση από πάνω.

 
At 2/08/2014 12:45:00 π.μ., Anonymous michael said...

Δημήτρη, έχεις δίκιο πως η αντιμετώπιση Καρυπίδη αρχικά ήταν τελείως ασθαινική. Αλλά προςωπικα θεωρώ λογικό το μούδιασμα γιατί ήταν πολύ χοντρά τα όσα είπε και χρειάστηκε ενα ορισμένο διάστημα για να συνειδητοποιήσουν στον συριζα και στα εξαρτώμενα ΜΜΕ του την γκάφα. Και ναι, δίκιο έχεις, έλειψαν αρχικά οι πυρινοι λόγοι. Αλλά αν εξαιρέσουμε το Unfollow (που αυτο είχα στο μυαλό, όταν έγραφα για Μέσα που αποδίδουν στον συριζα, ενώ έχω πίστη ότι οι συντάκτες του ειναι απο τις λίγες εξαιρέσεις στην ελληνική δημοσιογραφία πραγματικά σκαιπτωμενων ανθρώπων, με τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις βέβαια, όπως ο καθένας μας, αλλά οπαδοί κομμάτων δεν ειναι), το οποίο εξ αρχής εκραξε, και τα υπόλοιπα αριστερά ΜΜΕ κάλυψαν το θέμα. Έστω και χωρίς συνοδευτική αρθρογραφία. Και η αυγή, που ειναι κομματικό όργανο, ουσιαστικά τελείωσε τον Καρυπιδη μια μέρα πριν να έρθει η απόφαση της κεντρικής επιτροπής.

Αυτών που θέλω να πω ειναι, πως ορισμένες φορές πρέπει να αναγνωρίζουμε την προσπάθεια. Οι δημοσιογράφοι των αριστερών σάιτ ειναι και εκείνοι παιδιά της ελληνικής δημοσιογραφίας. Απο τα ίδια μαγαζιά με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους πέρασαν, τα ίδια πράγματα έμαθαν. Τους βγαίνει λοιπόν το χούι να κρύβουμε το αρνητικό του "δικού μας ανθρώπου". Αλλά σιγά σιγά φαίνεται να το ξεπερνάνε. Να μην τους το αναγνωρίσουμε; Αν και καταλαβαίνω το πως το λες, ότι δεν περιμένεις τίποτα καλύτερο απο τους απέναντι, τους διάφορους Μουρουτηδες, ΣΚΑΙ, βήματα, καθημερινές, με τους απέναντι μπορείς να έχεις ουσιαστικό μετρό σύγκρισης. Και πίστεψε με, αυτά στα λέει ένας που συμφωνεί με τον συριζα σε θέματα αρχών και κοινωνίας, αλλά στα πρακτικά τον προβληματίζουν πολύ οι θεσεις του. Καμία σχέση βεβαίως με το αισχρό ακροδεξιό κέντρο που κυβερνά.

 
At 2/08/2014 05:10:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συνήθως oldboy στα χώνω αλλά αυτή τη φορά έγραψες αρθράρα. Και ο Taxman επίσης εξαιρετικό σχόλιο.

Αυτοί ήμαστε, είμαστε και θα είμαστε.

 
At 2/08/2014 09:44:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Καλά βρε , δεν ντρέπεστε να την πέφτετε στον γιό ενός αριστερού λαχειοπώλη που κυνηγήθηκε και βασανίσθηκε; Τι θέλετε δηλαδή, να βγει στο Σύνταγμα και να φωνάξει ζήτω οι μετανάστες ζήτω οι οροθετικοί ζήτω οι ομοφυλόφιλοι ζήτω οι εβραίοι οι μουσουλμάνοι οι χριστιανοί; Ή μήπως όποιος θέλει όλοι οι μετανάστες να είναι νόμιμοι δεν μπορεί να είναι σύριζα ή μήπως όποιος τους άντρες ομοφυλόφιλους τους λέει πούστηδες και όχι γκέη δεν μπορεί να είναι σύριζα ή μήπως ένας πιστός χριστιανός που λέει πως οι εβραίοι σκότωσαν τον Χριστό δεν μπορεί να είναι σύριζα; Για κουνήστε λίγο το κεφάλι σας για ξεκουνηθείτε από τη Σόλωνος την Ιπποκράτους και την Τρικούπη και βγείτε να συζητήσετε με τον κόσμο στις γειτονιές τις Αθήνας στα χωριά και τις πόλεις της επαρχίας. Άντε από κει αριστερά πληκτρολόγια που τα ξέρετε όλα λες και η ζωή είναι στικάκι.

“Μια χαρά άνοιξε το θέμα του διαχωρισμού της κεντρικής πολιτικής πλατφόρμας των βουλευτικών εκλογών με την πολιτική πλατφόρμα των εκλογών στις περιφέρειες και τους δήμους.”

 
At 2/08/2014 02:33:00 μ.μ., Anonymous zaxos said...

Έχεις δίκιο δεν είναι παιδικές ασθένειες.
Το ζήτημα είναι ποιος σχεδιάζει και ποιος κρατάει το διαβήτη.

 
At 2/08/2014 02:53:00 μ.μ., Anonymous waste said...

@michael το unfollow ειναι δευτερη φορα που κάνει κριτική στον σύριζα πριν προλάβουν τα "συμπολιτευόμενα" (του συριζα) ΜΜΕ.

και στο ζήτημα των ποθεν εσχες το unfollow ήταν αυτό που σήκωσε το θέμα τη στιγμή που κατι παλιά μέσα τύπου εφ.συντακτών σφυριζαν αδιάφορα ή έφτιαχναν αγιογραφίες για τα golden boys :)

 
At 2/08/2014 03:56:00 μ.μ., Anonymous Dimitris said...

michael, στα αριστερά sites που δεν είναι κομματικά όργανα του σύριζα πήγε η απογοήτευση μου. για τα κομματικά δεν μπορώ να έχω άποψη, δεν παρακολούθησα τη στάση τους στο θέμα.

και η απογοήτευση οφείλεται στο εξής: υποτίθεται ότι έχουν μια αριστερή οπτική και όταν ανέβηκε ένα αριστερό κόμμα, κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.

Όταν όμως ακούγεται μια φωνή ρατσισμού και αντισημιτισμού και το αριστερό μεν, ανεξάρτητο δε μέσο κάνει ότι δεν τρέχει και κάτι, είναι σαν να λέει "πλέον στηρίζω την αριστερή οπτική επειδή τυχαίνει να συμφωνεί με το σύριζα, αν δεν συμφωνεί δεν την στηρίζω κιόλας". και εκεί έχει χαθεί η ανεξαρτησία και θεωρούν το συριζαίο "δικό τους άνθρωπο", πράγμα απαράδεκτο για μένα. (το θέμα το κάλυψαν ως είδηση αφού το είχε ο κόσμος τούμπανο, με την απάντηση του Καρυπίδη πρώτα και τις δηλώσεις του μετά).

Μακάρι να το ξεπερνάνε, προσωπικά δεν το βλέπω, αλλά νομίζω ότι θα έχουμε και άλλα αυτογκόλ για να το διαπιστώσουμε (και θα χαρώ να έχεις δίκιο).

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home