Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2012

To χάος δεν μένει πια εδώ


Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου διαβεβαίωσε σήμερα από τη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας. Εν τω μεταξύ το πρόβλημα των διαθεσίμων που τελείωναν στις 16 Νοεμβρίου, λύνεται, όπως μας πληροφορούν οι αρμόδιοι Υπουργοί, αφενός με την έκδοση γραμματίων και αφετέρου με νοικοκυρεμένη διαχείριση τους. Και αν υπάρχει κάτι αληθινά σουρεαλιστικό, είναι πως ό,τι ως μέχρι την ψήφιση των μέτρων παρουσιαζόταν ως η γραμμή που μας χωρίζει από το χάος, σήμερα ήταν από την τρικομματική κυβερνητική πλευρά ένα σχεδόν μη θέμα.
Το «Αν δεν πάρουμε τη δόση άμεσα θα καταστραφούμε - δεν υπάρχει άλλος χρόνος για διαπραγμάτευση» μετατράπηκε στο «Εντάξει, ας μην αγχωνόμαστε, θα την πάρουμε όταν είναι να την πάρουμε».
Και σε κάθε περίπτωση καθίσταται σαφές και από την κυβερνητική πλευρά πλέον, πως το πότε θα την πάρουμε την δόση δεν είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται από εμάς, αλλά από έναν ενδοτροϊκανικό πόλεμο συμφερόντων, στο οποίο φυσικά και δεν πρόκειται να εμπλακούμε εμείς ως χώρα. Ο δε Πρωθυπουργός μας ενημέρωσε πως από αύριο αλλάζει κεφάλαιο και αρχίζει να κυνηγάει προσωπικά επενδύσεις. Μελετητές της σταδιοδρομίας του διαβεβαιώνουν πως δεν έχει εμφανιστεί στη σύγχρονη ιστορία πολιτικός που να χρησιμοποιεί τόσο συχνά το πρώτο ενικό. Για την καταβολή της δόσης τώρα έχει ο Θεός (όπως τον διαβεβαίωσε ο ίδιος στην πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία).

Και πάντως τη δόση θα την πάρουμε, όπως διαβεβαίωσε ο Στουρνάρας, «εγκαίρως». Το χάος έχει οριστικά αποφευχθεί. Γιατί η γραμμή που μας χωρίζει από το 2010 έως σήμερα από το χάος, δεν έχει να κάνει με το πότε και υπό ποιές προϋποθέσεις θα υπογράφεται το κάθε μνημόνιο, δεν έχει να κάνει με το πότε και υπό ποιές προϋποθέσεις θα εκταμιεύεται η κάθε δόση. Η γραμμή που μας χώριζε και μας χωρίζει από το χάος είναι η γραμμή της υποταγής στα όσα μας προστάζουν να κάνουμε. 
«Εμείς από την πλευρά μας ως χώρα έχουμε κάνει αυτό που πρέπει»: αυτό είναι το καίριο, αυτό είναι το αντίθετο του χάους. 
Εδώ στη Δύση, εδώ στον καπιταλισμό, χάος συνιστά ό,τι δεν έχει εσωτερικεύσει τον κόσμο που ζούμε ως τον μόνο νοητό, ως τον μόνο, όχι απλά βιώσιμο, αλλά και επιθυμητό, ως τον πέραν κάθε ριζικής αμφισβήτησης.
Αφού δεν αμφισβητήσαμε τον κόσμο μας, το χάος έχει ξανά απομακρυνθεί από αυτόν. 

6 Comments:

At 11/12/2012 09:22:00 π.μ., Blogger xasodikis said...

Η ελληνική πλευρά θα συμμετάσχει *δημιουργικά* στις συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους. Τι άλλο θέλουμε;

 
At 11/12/2012 09:48:00 μ.μ., Anonymous Ζωή said...

Πρώτα απ' όλα πρέπει να γνωρίζουμε αν τελικά η γη θα καταστραφεί το τέλος του 2012 κατά την προφητεία των Μάγιας.
Αυτό είναι το κυριότερο ερώτημα που αν απαντηθεί δίνει τις κατευθυντήριες για όλα τα άλλα. Καταρχήν θα με βοηθήσει να αποφασίσω αν αξίζει να αγχωθώ για το χάος που θα έρθει αν δεν πάρουμε την δόση. Όπως και να το κάνουμε, τα δεινά είναι συγκριτικά μεγέθη με αποτέλεσμα αν επίκειται το τέλος της γης εντός δύο μηνών να έχω γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων μου το εξ απωλείας της δόσης χάος..
Έπειτα η απάντηση στο καίριο θέμα της προφητείας των Μάγιας θα λειτουργήσει καταλυτικά στην απόφασή μου να επενδύσω τώρα που θα έρθει προσωπικά ο Σαμαράς να μου χτυπήσει την πόρτα.Έτσι κι αλλιώς τα χρήματα που βγάζω πια δεν φθάνουν για να τραφώ, ούτε για να ζεσταθώ, οπότε λέω να τα επενδύσω.
Πέραν των προσωπικών λόγων για τους οποίους έχει ιδιαίτερη σημασία η προφητεία των Μάγιας θα μας λύσει και πολλές ακόμα απορίες όπως γιατί δεν μας δίνουν τη δόση πχ. Μήπως περιμένουν κι αυτοί να δουν αν θα καταστραφεί η γη τον προσεχή μήνα? Γιατί - σου λένε -να χάσουν τα λέφτά τους αν έτσι κι αλλιώς πρόκειται να εκραγεί ο πλανήτης αντί να τα πάρουν μαζί τους ως καφεπράσινη σκόνη αιώνια αιωρήσασα περιβάλλουσα την σάπια σκόνη των σωμάτων τους..
Ας μου απαντήσει κάποιος λοιπόν, θα καταστραφεί η γη το 2012 ή όχι; Αλλά κι αν κανείς δεν έχει την απάντηση, ας μου απαντήσει αν θα ζήσω αιωνίως. Γιατί ειλικρινά, αν μάθω πως θα ζήσω αιωνίως θα αγχωθώ πολύ για το χάος. Χώρια που θα πρέπει να κάνω επενδύσεις οπωσδήποτε.

 
At 11/13/2012 12:51:00 π.μ., Blogger Jason said...

Εδώ ο άλλος ο θεούλης είπε ότι "θα ήταν κρίμα" να γινόταν η Ελλάδα Ιφιγένεια.
Ο Υπουργός Οικονομικών τώρα λέμε.
Κάποτε ξεκινήσαμε να λέμε για πιστόλι στο τραπέζι και τώρα έχουμε φτάσει να λέμε μέσα στη Βουλή ότι "θα ήταν κρίμα" να μας θυσιάσουν οι Ευρωπαίοι.

 
At 11/13/2012 09:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οι Μάγιας δεν έκαναν κμιά προφητεία, ένα ημερολόγιο έφτιαξαν που τελειώνει το 2012. Τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της φαντασίας των κινδυνολόγων.

 
At 11/14/2012 12:00:00 π.μ., Anonymous Ζωή said...

@Ανώνυμο
Κατάστρεψες το άλλοθί μου. Πάνε οι Βάρβαροί μου. Πώς θα ξορκίσω τους φόβους μου χωρίς Μάγιας Γότθους και Ερούλους. Δυστυχώς οι καρικατούρες Μέρκελ Σόιμπλε και Γιούνκερ δεν ανταποκρίνονται στο ύψος των προσωπικών μου ανησυχιών.
Δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να επενδύσω τελικώς.

 
At 11/25/2012 04:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

υπέροχο τέλος.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home