Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2012

«ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΑΚΩΜΩΔΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΧΛΕΥΑΖΩΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ»

Μερικές μαγευτικές σκέψεις μου για το λόγο που στην περίπτωση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη ο χρυσαυγίτικος ρατσισμός έχασε τη μπάλα μπορείς να βρεις εδώ.
Όταν ήρθαν για τον Φωτόπουλο δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν διαπλεκόμενος αρχισυνδικαλιστής, όταν κυνήγησαν τον Βαξεβάνη σιώπησα γιατί δεν καταπάτησα ποτέ προσωπικά δεδομένα, όταν ήρθαν για μένα δεν είχε μείνει κανείς να με υπερασπιστεί παρά μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.
(Αυτό το έγραφα χθες βράδυ προσπαθώντας να μπω στη θέση και στο στυλ του Protagon, συναισθανόμενος την ανάγκη του να τηρήσει μια φλου αρτιστίκ απόσταση τόσο από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο που καταζητούνταν όσο και από τις αρχές που τον καταζητούσαν).
 
Fargo - Fargone - Far Gone.
Αλλά είμαι πάντα πίσω από τις εξελίξεις. Πηγαίνοντας πιο μακριά από τον καθένα, ο Ανδρέας Πετρουλάκης επισημαίνει σήμερα για τη λίστα Βαξεβάνη:
«Η τρίτη κατηγορία ενδιαφερομένων είναι οι υποψήφιοι απαγωγείς. Μία ποικιλία που στις μέρες μας πυκνώνει επικίνδυνα και η οποία αντιμετωπίζει πάντα ένα θεμελιώδες πρόβλημα. Πώς εντοπίζεις μία οικογένεια με ρευστότητα, σε μια εποχή που κανείς νικητής του λαχείου ή του προπό δεν εμφανίζεται δημοσίως, που κανείς δεν δημοσιοποιεί μια προσοδοφόρα συναλλαγή, που ακόμα και οι παλιοί πλούσιοι το πιθανότερο να μην έχουν μετρητά. Η λίστα είναι βούτυρο στο ψωμί αυτών των καλών ανθρώπων και νομίζω αν κάποιος κάτοικος της λίστας πέσει θύμα απαγωγής έχει από πού να ζητήσει τα λεφτά του πίσω. Από αυτόν που σκέφτηκε ότι είναι καλό για την κοινωνία και την ενημέρωση να πληροφορήσει τους ενδιαφερόμενους ότι απλώς κάποιο συνάνθρωποί μας έχουν λεφτά στην τράπεζα».
Ένα ακόμη χθεσινοβραδυνό και κλείνω: Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, που αν έβρισκε ας πούμε απόψε η αστυνομία τον Βαξεβάνη κι αυτός έτρεχε να ξεφύγει και για να τον πιάσουν του έσπαγαν και πέντε πλευρά, πάλι θα επιχειρηματολογούσε ότι εφαρμόστηκε ο νόμος, ότι δεν γίνεται να υπάρχει επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, ότι άλλο θέμα το πώς χειρίστηκαν οι πολιτικοί τη λίστα κι άλλο θέμα το πώς θα χειριστεί η έννομη τάξη τον κάθε πολίτη που παραβιάζει το νόμο. Που θα έλεγε δηλαδή να μη λαϊκίζουμε, να πάψουμε να κραυγάζουμε ημι-άναρθρα, να μάθουμε να διακρίνουμε τα μήλα από τα πορτοκάλια. Που τελικά θα επαινούσε την σύλληψη και το σπάσιμο των πλευρών ως κράτος που λειτουργεί και νόμο που εφαρμόζεται, ως στοιχεία απεξαρτημένα εντελώς από την μεγαλύτερη εικόνα, ωσάν η αφήγηση της ιστορίας μας να ξεκινά από το τεύχος του περιοδικού και πιο πριν να μην έχει προηγηθεί τίποτα.
 ~~~
Και κατεξοχήν δεν προηγήθηκαν βέβαια και βασανισμοί στη ΓΑΔΑ. Μην διαβάσεις τι λένε εδώ οι ιατροδικαστές και ο ανακριτής. Το Νικόλα το Δένδια να ακούς που ετοιμάζεται να μηνύσει τον Guardian. Το BBC θα το μηνύσει ο Βρούτσης. Την Humanite ο Στυλιανίδης. Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν προλαβαίνει να μηνύσει κανέναν, αφού είναι απασχολημένος έξω από το Μαξίμου κάνοντας δηλώσεις ως εκπρόσωπος της τρόικας και λέγοντας μας πόσο εύλογα είναι αυτά που ζητούν, οπότε τoυς Νew York Times μπορεί να τους μηνύσει προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Χτίζουμε αξιοπιστία στο εξωτερικό, χτίζουμε καλή εικόνα. Και στο βάθος υπάρχει και μια γλυκιά ελπίδα, όπως θα έλεγε κι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, για ακόμη καλύτερη μελλοντικά εικόνα.

12 Comments:

At 10/29/2012 01:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

καλα ο ανδρεας πετρουλακης πως το σκεφτηκε αυτο; δηλαδη που παει ο νους του ανθρωπου τελικα!

 
At 10/29/2012 10:01:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

Τότε λοιπόν και οι Χρυσαυγίτες καλώς κάνουν γυαλιά -καρφιά τους πάγκους των παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών που έχουν αναμφισβήτητα κάνει τρομερή ζημιά στη δουλειά των νομίμων μικροπωλητών , ενώ η αιτίαση περί κατάλυσης του κράτους δικαίου ( υποκατάστασης θεσμών ) δεν είναι παρά μια στρεψοδικία , αφού εστιάζει στο δέντρο και χάνει το δάσος , που είναι ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει δημοκρατία , δεν εφαρμόζονται οι νόμοι , το κράτος είναι ξέφραγο αμπέλι , η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή από τους εγκληματίες λαθρομετανάστες , οι γυναίκες και τα παιδιά μας βιάζονται από τους Πακιστανούς , κ.ο.κ. . Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά τα κοσμογονικά , όχι φυσικά τυχαία -γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο , αλλά κατ'επιταγή των εβραίων που επιβουλεύονται τους έλληνες γιατί εμείς και όχι αυτοί είμαστε ο περιούσιος λαός , έρχεσαι εσύ τώρα να μου παραπονεθείς για δυο -τρεις πάγκους που σπάσαμε , υποκαθιστώντας ουσιαστικά το κράτος και κάνοντας τη δουλειά του, όταν αυτό σκοπίμως δεν την κάνει- γιατί όλοι είναι προδότες και πουλημένοι στο σιωνισμό και ανθέλληνες, αντί να μου πεις και μπράβο για την θερμοπύλες που φυλώ στην υπηρεσία του ελληνισμού , όταν εσύ κάθεσαι στον καναπέ του σπιτιού σου και παίζεις τον επαναστάτη του πληκτρολογίου.

 
At 10/29/2012 02:51:00 μ.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Παρακολουθούμε τη (νέα)δημοκρατική αντίληψη για τη δημοσιογραφία στην... ΥΕΝΕΔ... Βέβαια, με διευθυντή της ΕΡΤ τον υπερασπιστή της Τζούλιας και της Πετρούλας τι να περιμένεις;
Αρχίσαμε με την επίθεση Βενιζέλου προ μηνών στο Βαξεβάνη, προχωρήσαμε στη σύλληψή του επειδή έκανε τη δουλειά του (και χάλασε την πιάτσα της διαπλοκής) και φτάσαμε στον Αρβανίτη...
Κι εσύ λαέ καημένε σύρσου σε παρελάσεις, βρίσε ελεύθερα (στο σπίτι σου) και πλήρωνε...

 
At 10/29/2012 03:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η μαθήτρια που έβγαλε τα παπούτσια της: πολύ σοβαρό έναυσμα για ποστ!! Άντε και σ' ανώτερα!

 
At 10/29/2012 04:07:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Συμεών μερικά ποστ πιο κάτω έγραφες:

«Δεν δέχομαι όμως με τίποτα την εκτίμηση του ότι κινδυνεύει από την αστυνομία. Πολύ περισσότερο , με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος είναι δημοσιογράφος και έχει δημόσιο βήμα , όχι απλά δεν τη δέχομαι αλλά την απορρίπτω με βδελυγμία ως ένδειξη ανευθυνότητας . Και ειλικρινά απορώ ρε παιδιά , πώς έχετε παρασυρθεί να υιοθετείτε ακρίτως και ανέλεγκτα , όχι μόνον τη μαρτυρία αλλά και τις εκτιμήσεις του κάθε χρήστη manolis».

Στο λινκ που έχω στο ποστ είναι τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους βασανισμούς που αφορά η επίμαχη υπόθεση της Γκάρντιαν. Για αυτά έχεις να πεις καμία εξυπνάδα ή όχι;
Έχεις μεταβάλει μήπως καθόλου θέση σε σχέση με το προηγούμενο σχόλιό σου για το τι κάνει και τι δεν κάνει η αστυνομία ή όχι; Παραμένεις καλόπιστος στον ακραίο βαθμό; Και είναι καλοπιστία αυτό που τελικά σε διακρίνει ή μήπως κάτι άλλο, κάτι που δεν θες και ο ίδιος να παραδεχτείς; Δεν κάνω προσωπικά επίθεση σε σένα τώρα, αλλά θεωρώ ότι εκπροσωπείς ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ξέρει τι γίνεται, που ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να μάθει τι γίνεται στη ΓΑΔΑ ή στους δρόμους από την αστυνομία.

Αφήνοντας ξαναλέω τις εξυπνάδες που γράφεις εσύ είσαι καλυμμένος που έπιασαν τον Βαξεβάνη. Το ότι τα ΝΕΑ δημοσίευαν λίστες με φορολογικές δηλώσεις τραγουδιστών και δεν τους πείραξε κανένας εισαγγελέας έχει καμία επίδραση στην κρίση σου; Το τι στα αλήθεια συμβαίνει με την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων σε ενοχλεί καθόλου, επηρεάζει καθόλου το πολιτικό σου κριτήριο ή εσένα σε νοιάζει να εφαρμοστεί ο νόμος επάνω στον Βαξεβάνη και το τι έχει προηγηθεί και το τι έπεται σε αφήνει αδιάφορο και αν εγώ το επικαλεστώ είναι λαϊκισμός; Η στάση σου είναι συνετή νομίζεις και η δική μου επιπόλαιη; Τη Χρυσή Αυγή την φέρνει ακριβώς η επιλεκτικότητα της εφαρμογής των νόμων, την φέρνει ακριβώς η εγκαθίδρυση της ιδέας πως το παιχνίδι είναι σικέ και το σύστημα σάπιο.

Σήμερα ο Αιμίλιος Λιάτσος έκοψε την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ επειδή την είπαν στον Δένδια για τους βασανισμούς και την Γκάρντιαν. Αυτό σε ενοχλεί καθόλου; Στη συνολική εικόνα των πραγμάτων είναι ένα ακομα κομμάτι του παζλ ή πρέπει να κοιτάμε το κάθε κομμάτι μεμονωμένα και νομικίστικα;

 
At 10/29/2012 04:09:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 3:05, πήγαινε να παίξεις στην κατηγορία σου. Βρίσκομαι σε άλλη κατηγορία από σένα, δεν έχεις προφανώς τη δυνατότητα να το αντιληφθείς αυτό, για αυτό σε ενημερώνω για να το έχεις υπόψη σου.

 
At 10/29/2012 05:01:00 μ.μ., Blogger Λωτοφάγος said...

@ Συγγνώμη για την άγνοια, αλλά ο Ανδρέας Πετρουλάκης είναι ίδιος με τον σκιτσογράφο; Αν ναι, τότε εξηγείται η βαθμιαία υποβάθμιση της ποιότητας των σκίτσων του τον τελευταίο χρόνο.

 
At 10/29/2012 05:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

O ίδιος είναι, ναι.

 
At 10/29/2012 08:30:00 μ.μ., Anonymous Συμεών said...

Η εξέλιξη της υπόθεσης της Γκάρντιαν αποδεικνύει ακριβώς ότι έχουμε δημοκρατία, αφού η δικαστική εξουσία επιτελεί τα καθήκοντά της με αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Ο υπουργός προφανώς είναι πολιτικά εκτεθειμένος , αφού βιάστηκε να αποσείσει τις ευθύνες της αστυνομίας , ενώ κάποιοι αστυνομικοί ελέγχονται ήδη για πολύ βαριά αδικήματα . Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί , όπως και οι εκάστοτε ελεγχόμενοι αστυνομικοί , δεν εκπροσωπούν όλη την αστυνομία , ενώ η αστυνομική διαφθορά και αστυνομική αυθαιρεσία δεν είναι ίδιον της ελληνικής δημοκρατίας , ούτε πολλώ δε μάλλον απόδειξη της κατάλυσής της .

Οι εξυπνάδες που έγραψα συνοψίζονται στην ένσταση της παρανομίας του άλλου ( έπιασαν εμένα και όχι τα Νέα, δεν κόβω απόδειξη αφού όλοι φοροδιαφεύγουν , κτλ. ) ή της ανομίας ( αφού οι αρχές ανέχονται το παρεμπόριο , θα σπάσουμε τους πάγκους. Αφού οι αρχές δεν απελαύνουν τους λαθρομετανάστες , θα τους σπάσουμε στο ξύλο να φύγουν μόνοι τους, κτλ. ) . Ο ενιστάμενος ομολογεί σαφώς την παρανομία του αλλά ζητά παρ'όλ'αυτά να μην τιμωρηθεί , γιατί άλλοι πριν από αυτόν παρανόμησαν ή γιατί γενικώς ισχύει ανομία . Αυτή η νοοτροπία υπήρχε πριν από την κρίση και τη χρυσή αυγή ,ενώ σήμερα σε καιρούς κρίσης έχει πια αποκτήσει τεράστια κοινωνική και θεσμική ( κομματική ) νομιμοποίηση . Η χρησή αυγή φυσικά , ως το κατεξοχήν κόμμα ακραίου πολιτικού ακτιβισμού , έχει βγει πολλαπλά ωφελημένη , επικαλούμενη ακριβώς το επιχείρημα της παρανομίας ή της ανομίας, το οποίο χρησιμοποίησαν πριν από αυτήν άλλοι αριστεροί , δεξιοί και αριστεροαδέξιοι.

Συνοψίζοντας , όσο απεχθάνομαι να χρησιμοποιούν το επιχείρημα αυτό οι χρυσαυγίτες , άλλο τόσο απεχθάνομαι οι συριζαίοι , οι κομμουνιστές , οι εξωγήινοι , κ.ο.κ. Η κατάληξη αυτού του τρόπου σκέψής είναι ικανή να νομιμοποιήσει πράξεις κατά της δημοκρατίες ως επαναστατικές ( ξέρω , ξέρω , κινδυνολογώ πάλι).

Αποδοκιμάζω επίσης τη στάση των Νέων και πολύ περισσότερο τη στάση των αρχών που έκαναν την πάπια στην υπόθεση αυτή . Αποδοκιμάζω επίσης και τον πόλεμο στο Ιράκ , καθώς και τη γενοκτονία των ποντίων . Θέλω να πω , με τα κρύα μου αστεία , ότι δεν αποδέχομαι τη λογική των συμψηφισμών , όπως και δεν αποδέχομαι το Μιχαλολιάκο να ερωτάται για τον ναζιστικό χαρακτήρα του κόμματός του και αυτός να απαντά με ολομέτωπη επίθεση στον ερωτώντα και στον εργοδότη του- όχι γιατί εγκρίνω τον ερωτώντα ή τον εργοδότη του , αλλά γιατί δεν απάντησε στο ερώτημ,α που του τέθηκε και μάλιστα κατέφυγε πάλι στη λογική του συμψηφισμού.
( Ίσως το παράκανα με τη φλυαρία μου.)

 
At 10/30/2012 06:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

To πρόβλημα των απανταχού νομιμόφρονων δεν είναι ότι χρειάστηκε μια ξένη εφημερίδα να ασχοληθεί για να δημιουργηθεί κάποιος ντόρος και εδώ ,αλλά οι συνψηφισμοί μεταξύ θύματος και θύτη.
Αφου οι αστυνομικοί παρανόμησαν θα τιμωρηθούν, όπως τιμωρήθηκαν για τα εκατοντάδες περιστατικά βίας ως σήμερα.
Οι χρυσαυγίτες αν σπάνε πάγκους και ξεκοιλιάζουν θα τιμωρηθούν ,όπως τιμωρήθηκαν για τα δεκάδες περιστατικά ρατσιστικής βιας ως σήμερα.
Οι φοροφυγάδες αν βρεθούν ένοχοι θα τιμωρηθούν,όπως τιμωρήθηκαν οι χιλιάδες φοροφυγάδες ως σήμερα.
Αν έρθει κάποιος να σε σπάσει στο ξύλο προσευχήσου γιατί θα ανταμοιφθείς στην άλλη ζωή.
Ευχαριστώ αλλά αν χρειαζόμουν ιδεολογικά παραμύθια για ζήσω ,βολευόμουν μια χαρά και με τα χριστιανικά.

 
At 11/03/2012 11:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πλακα κανεις ε;

 
At 11/03/2012 11:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ωραιος!!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home