Σάββατο, Νοεμβρίου 10, 2012

Η καταδίκη

Αρχίζω να αισθάνομαι πως αν δεν υπάρξει κάποια στιγμή σύντομα μια ευρύτατη λαϊκή εξέγερση, τότε η Ιστορία δεν θα περιορίσει την ετυμηγορία της μόνο στην ατελείωτα κυνική και απροκάλυπτα εξευτελισμένη πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά θα καταδικάσει μαζί της και τους ψυχή τε και σώματι υποτελείς και υποταγμένους πολίτες της.

20 Comments:

At 11/10/2012 04:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ πάλι αισθάνομαι πως έχουμς περάσει πλέον απο το σημείο που η Εξέγερση....
Φοβάμαι πως στον επόμενο τόνο η Ιστορία θα πέσει συα κεφάλια μας και οι μόνοι που θα γλιτώσουν είναι οι Ιδιοκτήτες της Κοινωνίας.

 
At 11/10/2012 09:39:00 π.μ., Blogger Switters said...

Οι εξεγέρσεις τρέφουν το πνεύμα αλλά σπάνια γεμίζουν το στομάχι.

Μάλλον παιδεία, πολιτική συνείδηση και κοινωνική αλληλεγγύη χρειαζόμαστε και αυτά δεν θα έρθουν έν μια νυκτί.

 
At 11/10/2012 10:45:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φύλαξε την ευαισθησία σου για τους υπαλλήλους της Βουλής. Την χρειάζονται!

Κι εμείς σε χρειαζόμαστε για να μας θυμίζεις πού οδηγεί η έλλειψη τού αισθήματος του γελοίου.

 
At 11/10/2012 12:26:00 μ.μ., Anonymous Ζωή said...

Θορώ φίλε μου. ΘΟΡΩ.

 
At 11/10/2012 01:01:00 μ.μ., Blogger J95 said...

δεν έχεις καταλάβει ότι η καταδίκη ήρθε το 2010 και δεν υπόκειται σε ενστάσεις;

 
At 11/10/2012 01:19:00 μ.μ., Blogger J95 said...

δηλαδή εγώ νομίζω ότι η ιστορία θα γράψει:

Ήταν κάποτε 9.000.000 τραγικά αμόρφωτοι, ομφαλοσκόποι, παρτάκηδες και χαμηλοτάτου επιπέδου μαλάκες, που από κωλοφαρδία (και σε γενικές γραμμές απολύτως ενάντια στις επιλογές τους) βρέθηκαν για 40 χρόνια να μην τους απασχολεί το αύριο ούτε πώς ακριβώς βγαίνουν τα λεφτά.

Και το αύριο ήρθε και χρειάστηκε να βγάλουν λεφτά, και τους πήρε ο διάολος. Πριν τους πάρει ο διάολος, οι μισοί παραφρόνησαν και οι άλλοι μισοί φρόντισαν να ρίξουν όλα τα βάρη στους πιο αδύναμους, παλεύοντας να παρατείνουν τη σαπίλα τους έστω και για ένα λεπτό, έστω και σε βάρος της ζωής ενός παιδιού.

Κατηγορήσανε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό τους, και στο τέλος εξαφανίστηκαν προς γενική ανακούφιση της παγκόσμιας αισθητικής και του ανθρώπινου είδους.

 
At 11/10/2012 03:03:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Αυτοί που λες, οι πολλοί, θα γλύψουν κώλους και χούντες και θα επιβιώσουν πάλι.
Νέοι Κωστόπουλοι και νέοι Κουλούρηδες θα τους δείξουν τον δρόμο.
Οι άλλοι, οι λίγοι, οι εργάτες, θα την πληρώσουν πάλι.
Άλλωστε, αυτοί δεν είναι ο στόχος;

 
At 11/10/2012 06:10:00 μ.μ., Anonymous Κατερίνα said...

@ J95: Προσυπογράφω!!!

 
At 11/10/2012 08:30:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Ρε J95, αφού δεν τον γουστάρεις τον Old Boy, γιατί δεν σταματάς να τον διαβάζεις να τελειώνουμε; Αντε να τρολάρεις στο buzz. Καταντάει κουραστική η θεωρεία πως για όλα φταίνε οι Ελλην εν έτει 2012, που το 95% της ΕΕ έχει το ίδιο πρόβλημα. Εντάξει, σας καταλαβαίνω τα φιλελέ αγανακτισμένα παιδιά στα οικονομικά να έχετε πάρει φόρα, αφού βλέπετε τα ινδάλματά σας να κάνουν κουμάντο και να ξεφτιλίζονται (πόσες αναθεωρήσεις, θεέ μου, στα νούμερά τους ΔΝΤ, ΕΚΤ, τοπικοί ΙΟΒΕδες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε ένα πρόγραμμα που ούτε στην ιδεατή εφαρμογή του δεν έχει καμία λογική). Αλλά και στα κοινωνικά, η επιμονή σας στο "μόνο στην Ελλάδα" μοτίβο απλώς δείχνει πόσο εσείς εν τέλει είστε καθυστερημένοι και με πλήρη άγνοια του τι ισχύει και συμβαίνει στο εξωτερικό.

 
At 11/10/2012 09:08:00 μ.μ., Anonymous Πες μας κι άλλα 'γούμενε said...

j95 σε συγχαίρω για την αυτοκριτική σου αλλά ξέχασες να μας πεις ένα πράγμα. Εσύ σε ποιους μισούς ανήκεις; Στους μισούς που παραφρόνησαν ή στους άλλους μισούς που φρόντισαν να ρίξουν όλα τα βάρη στους πιο αδύναμους παλεύοντας να παρατείνουν τη σαπίλα τους;

 
At 11/11/2012 01:26:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ μίσος μέσα σας.
Τι φταίνε κάτι γριούλες, τα παιδιά σας, όλοι όσοι δεν ήταν στο σύστημα τόσα χρόνια; Μη γεμίζετε με τόσο μίσος τη ψυχή σας. Καλύτερα στραφείτε σε ενέργειες αλληλεγγύης και συσπύρωσης της κοινωνίας. Δυστυχώς με αυτή την συνεχή κατηγορία και κριτική τίποτα δεν βγαίνει.

Ο κόσμος δεν επαναστατεί ακριβώς επειδή δεν βλέπει φως στο αδιέξοδο, δεν διακρίνει κανέναν που μπορεί να αναλάβει την εξουσία και τον έχουν στριμώξει στον τοίχο. Μην ακολουθείτε αυτό που θέλουν οι ξένοι... δηλαδή μη κατηγορείται τους ανθρώπους που παλεύουν εκεί έξω για να ζουν αξιοπρεπώς και το έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΠΙΟΙ,
ΔΕΝ ΗΤΑΝ/ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ,
φοβάμαι πως οι ίδιοι τραβάμε το χαλί κάτω από τα πόδια μας.

Αυτό που έπρεπε να είχαμε κάνει είναι να βρούμε ΑΛΛΟΥΣ τρόπους αντίδρασης...

Κοιτάξτε την κατάσταση σε όλο το πλανήτη! Μια εξέγερση τι αποτέλεσμα θα είχε τώρα; ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ... Ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει.

Αλληλεγγύη καλύτερα
και σκέψη...

 
At 11/11/2012 11:08:00 π.μ., Blogger Γιώργος said...

Οι νεοφιλελέδες γίνονται εύκολα επιθετικοί -και πάντα απ' τη θέση του τιμητή.Είναι το κόλπο έτσι.Πατάει σε πανάρχαια memes.Σπεύδει να καταλάβει πρώτος τη θέση του τιμητή, να συκοφαντήσει τους πάντες για οτιδήποτε (συνήθως εμπνέεται κοιτάζοντας τον καθρέφτη),οπότε εσύ αυτομάτως είσαι απολογούμενος και υποψήφιος για τιμωρία.Το τί λέγεται μεταξύ σας και το τί ισχύει στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία,όσο οι ρόλοι στη συζήτηση.Μόνο με μια εξ ίσου δυνατή χειρονομία- ένα γιαούρτωμα π.χ.- επανέρχονται οι ρόλοι στην ορθή κατάσταση, αυτή που μαρτυρά αβίαστα η εμπειρία του πραγματικού κόσμου , και αντιστρέφουν -συστηματικά, ενορχηστρωμένα και επί τούτου- τα ν/φ ιδεολογήματα .

 
At 11/11/2012 02:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το επιχείρημα: ¨αν δεν σ' αρέσει, μην το διαβάζεις¨ είναι γελοίο.

 
At 11/11/2012 06:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"για όλα φταίνε οι Ελλην εν έτει 2012, που το 95% της ΕΕ έχει το ίδιο πρόβλημα."

Σιγά μην το έχει και το 95% του Γαλαξία!!!! Αυτά με τις αναθεωρήσεις τι τα λες ρε φίλε, αυτα δεν τα λεει ουτε ο Μπαρουφάκης άνθρωπε μου, και ακομα και αν τα ελεγε και τον πιστευες σε συγκριση με αυτο η γιαγιά μου που κοιτάει τον καζαμία ποιον μηνα θα γίνει σεισμός παραπάνω νιονιό θα ειχε. Και κανένα πρόγραμμα δεν εφαρμοστηκε η αναθεωρειται, συνδικαλιστικες μαλακιες για να πληρωνουν τα κοροιδα εφαρμοζονται, αυτά τα τα περι αναθεωρησεων τα λέτε μεταξύ σας εσείς και ότι τελευταιοι των μοικανων της λαμογιας που απέμειναν σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (οι υπόλοιποι χωθηκαν στα νεο-δικοματικα και ψαχνονται σε φασεις με πετρελαια και τεκι-μακροικονομια για να επενδυσουν με μια καρικατουρα λογικης το ποσο σαν ξερολουκουμο βλεπουν το δημοσιο χρημα. Και ο αλλος ο τσακαλακος απο πανω τι μπαρουφες λεει μωρε, εδω εχετε λυσαξει για τους προδοτες και τους υποταγμενους και απο πανω μιλατε για την "θεση του τιμητη¨ μη χεσω; Τι σκατα διαβαζετε και ολη μερα κατι τετοια λετε, Πηνελοπη Δελτα;

Η διαφορα με τον φιλελε ειναι οτι εχει στοχο να πιασει δουλεια σε κατι παραγωγικο (ποσοι ειναι φιλελε απο ελληνες εκτος ελλαδας πχ) εν αντιθεσει ο πολιτικος πελατης/καριεριστας αντιφιλελε εχει στοχο να πιασει βολεμενη προνομιουχα θεσουλα σε ΜΚΟ μολις βγουν οι δικοι του και να μας αρχισει καλαμαραδικες παπαριες για τις θυσιες που θελει η επανασταση και τα αρπακτικα που καλοβλεπουν τον εθνικο μας πλουτο. Φτανει πια ελεος οχι αλλοι καλαμαραδες την χριστοπαναγια μου !!!

 
At 11/11/2012 08:16:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Χαλάρωσε ανώνυμε αγόρι μου γιατί έχεις καταπιεί αμάσητη την μπουρδολογία περί δημιουργικότητας και δεν ξέρεις τι λες. Για αρχή ξύπνα και ψάξε να μάθεις τι πρόβλημα έχει αυτή τη στιγμή η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Κύπρος και ύστερα έλα εδώ να μου κάνεις διάκριση μεταξύ Ελλάδος και υπόλοιπης ευρωζώνης να την απολαύσω.

Αλλά ξέχασα, έχεις έτοιμη την απάντηση σε όλα. Μπαρουφάκης ο Βαρουφάκης (ο μόνος Έλληνας οικονομολόγος ο οποίος έχει προσπαθήσει με φόρμουλες σε κείμενά του να αποδείξει τη θέση του, όταν όλοι οι άλλοι μένουν στη ρητορική), άσχετοι οι Τέκι και λοιποί. Μόνο δεν μας είπες τι έχουν τα νούμερα των Στουρνάρα και λοιπών φιλομνημονιακών και ψοφάνε;

Ρε το 'χεις καταλάβει πως πλέον στις εκθέσεις του μέχρι και το ΔΝΤ το παραδέχεται; http://ftalphaville.ft.com/2012/10/09/1199151/its-austerity-multiplier-failure/

Και ποιο πρόγραμμα δεν αναθεωρήθηκε ρε φίλε; Αυτό που κάποτε χτυπάγατε τον κώλο σας κάτω οι "δημιουργικοί" να μην γίνει κούρεμα;

Α, με την ευκαιρία, εσύ που ξέρεις τους "δημιουργικούς" Έλληνες του εξωτερικού, δεν τους λες και σε μένα εδώ στο Αμέρικα να τους ξέρω; Θέλω να μου πουν το μυστικό τους, τι κάνουν και νιώθουν "δημιουργικοί". Γιατί ρε φίλε, ή είναι "δημιουργικοί" ή παραμύθα σας πουλάνε. Εδώ πάντως μόνο κάτι "τεμπέληδες" παιδάκια έρχονται, που θέλουν δημόσιο και ψηφίζουν Σύριζα και διηγούνται κάτι ιστορίες τρόμου με "δημιουργικούς" που τους έδιναν για "δημιουργική" παραγωγή "δημιουργικών" υπηρεσιών 500 ευρώ με κάτι που λέγεται μπλοκάκι. Φαντάσου, ότι οι φίρμες της Wall Street μοιάζουν εδώ με εργασιακοί παράδεισοι.

Και κάτι τελευταίο. Οι εκπρόσωποι των "δημιουργικών", όταν μιλάνε στο εξωτερικό χρησιμοποιούν τελείως διαφορετική γλώσσα και αρχίζουν άλλες αφηγήσεις. Δες τι δηλώνει κατά καιρούς ο Πάσχος στον Guardian, όταν βάζουν μισή δήλωσή του. Άσε που τους περισσότερους δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Ενώ ο Βαρουφάκης, που ειρωνεύεσαι, συχνά πυκνά εμφανίζεται σε σταθερή βάση ανυπόληπτα μέσα όπως BBC, NYT κλπ, όταν δεν εργάζεται στην τεράστια Valve (αν δεν ξέρεις τι είναι, ψάξε και μάθε) και σαν μπόνους προσωπικά έχω παρακολουθήσει να λαμβάνει standing ovation σε γεμάτο αμφιθέατρο της νομικής του Κολούμπια.

Χαιρετίσματα, δημιουργικά πάντα.

 
At 11/11/2012 08:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στη Βουλή, αδελφές μου! Στη Βουλή!!
Κι αν γκρεμοτσακιστείτε από τα ψηλοτάκουνα, μη φοβάστε, θα σας σηκώσει ο Λαφαζάνης!

ΥΓ: Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι οι μπροστάρηδες του λαϊκού κινήματος. Μην ακούτε τι λένε οι προπαγανδιστές του νεοφιλευθερισμού.

 
At 11/11/2012 09:55:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Άμα είναι ο βαρουφάκης -που δεν διαψεύστηκε σε τίποτε- μπαρουφάκης , ο στουρνάρας -που προέβλεπε, βλέποντας τις αγορές της ασίας (!!!lol) ότι η κρίση τελειώνει το 2010- είναι μπαρουφάρας.

Είμαι σίγουρος ότι είσαι κρατικοδίαιτος δαπίτης/δρασίτης ή νεοπασόκος/δημαρίτης (που όλα αυτά τα ίδια είναι), και μιλάς για δημοσίους υπαλλήλους και ημετέρους.σε πληροφορώ ότι είμαι όλη μου τη ζωή ελεύθερος επαγγελματίας και επιχειρηματίας (στην πραγματική οικονομία, όχι consulting και παπαριές, ούτε τραπεζική αστρολογία) που δεν έχει πάρει δραχμή απ' το κράτος ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα.

 
At 11/12/2012 09:02:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"j95 σε συγχαίρω για την αυτοκριτική σου αλλά ξέχασες να μας πεις ένα πράγμα. Εσύ σε ποιους μισούς ανήκεις;"

Πουθενά δεν ανήκει, ούτε χρειάζεται να ασκήσει αυτοκριτική. Έχει αυτοεξαιρεθεί φαντασιακά από το ελληνικό έθνος, σε μια αντιστροφή της θεωρίας του Άντερσον.

 
At 11/13/2012 03:12:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

----Η διαφορα με τον φιλελε ειναι οτι εχει στοχο να πιασει δουλεια σε κατι παραγωγικο ----

Όχι αυτός, όμως - οι άλλοι. Αυτός, συνήθως κάποιος πτυχιούχος οικονομικού πανεπιστημίου, αντί να εργάζεται το πολύ ως λογιστής - άντε αρχιλογιστής -, αυτοαποκαλείται "οικονομολόγος" και κριτικάρει την αχάριστη εργατική τάξη που έχει την απαίτηση - τι θράσος! - να εργάζεται και να αμείβεται.

 
At 11/18/2012 02:02:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αλλη μια χαμενη ευκαιρια αποψε....
Ζεππελιν

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home