Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2012

Από τη Νότια Κορέα ως τη Νέα Ζηλανδία


Από τη Νότια Κορέα ως τη Νέα Ζηλανδία τουρίστες ζουν τον μύθο τους στην ΕΛ.ΑΣ και επιστρέφοντας στις πατρίδες τους μεταφέρουν με τα καλύτερα λόγια τις εικόνες και τις εμπειρίες που συνέλεξαν από τη χώρα του Ξένιου Δία και του Σένιου Δένδια.
Στη Σαλαμίνα Αιγύπτιος ξυλοκοπήθηκε άγρια και μετά αλυσσοδέθηκε από το αφεντικό του σε δέντρο, ενώ στον Άγιο Παντελεήμονα μαρκάρουν τα σπίτια των μεταναστών και προβαίνουν σε βανδαλισμούς, με πολίτες να τους χειροκροτούν και την αστυνομία να τους παρακολουθεί.
Στην κεντρική πολιτική σκηνή τώρα, η Δημοκρατική Αριστερά τηρεί ακατάβλητα λεβέντικη στάση στα εργασιακά, αφού -όπως διαμηνύει σε όλους τους τόνους- το θέμα αυτό αγγίζει τις ιδιαίτερες ιδεολογικές της ευαισθησίες, στις οποίες προφανώς δεν συμπεριλαμβάνεται αυτό που συμβαίνει με την ελληνική αστυνομία, ειδάλλως, δεν μπορεί, κάπως περισσότερο θα είχε ενοχληθεί, κάπως πιο ενεργά θα είχε αντιδράσει, κάπως θα είχε παρέμβει για να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στην οποία εξακολουθεί να συμμετέχει και την οποία εξακολουθεί μετ΄επιτάσεως να στηρίζει. Αλλά όχι, δεν μπορεί να τα κάνει στα αλήθεια αυτά η ελληνική αστυνομία, οπότε προφανώς δεν υπάρχει και κάποιο μείζον πολιτικό θέμα για την αριστερά της εξαιρετικά μεγάλης ευθύνης και της εξαιρετικά μικρής αισχύνης.
Από τη Νότια Κορέα ως τη Νέα Ζηλανδία ο κόσμος προσεύχεται η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη, να μη πέσει στο χάος των άκρων, να παραμείνει στο δημοκρατικό κέντρο που την κρατά η τρικομματική της κυβέρνηση συνεργασίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούμε αντιμέτωποι με σκηνές ντροπής, με σκηνές για τις οποίες θα μας φτύνουν από τη Νότια Κορέα ως τη Νέα Ζηλανδία. 

4 Comments:

At 11/05/2012 01:05:00 π.μ., Anonymous kostas.nik said...

ένα πράγμα πάντως για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανη ως Έλληνες είναι πως η αστυνομία μας δεν κάνει φυλετικές διακρίσεις στο ξύλο. Βαράει από Νοτιοκορεάτες μέχρι Αφγανούς (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=333256). Από Νεοζηλανδούς μέχρι Έλληνες αντιφασίστες. Αν στις μεταδημοκρατίες το κομμάτι της δικαιοσύνης που αναλαμβάνουν να αποδώσουν οι δυνάμεις καταστολής είναι η νόμιμη βία τότε η δικαιοσύνη τους είναι όχι απλά τυφλή αλλά θεόστραβη.

 
At 11/05/2012 11:54:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Για τον Κορεάτη δεν το έμαθα... Μα στην Ελλάδα όλα βαίνουν αισίως και οι ένστολοι δε χάνουν τα ειδικά μισθολόγια με τους δικαστικούς...
Όταν σε χρειάζεται το σύστημα σε στηρίζει. Αλλιώς ξύλο, αλυσίδες και φυλάκιση.

 
At 11/05/2012 01:56:00 μ.μ., Blogger Fri said...

Αυτός είναι ο πολιτισμός που κουβαλάμε στους ώμους μας από την αρχαιότητα; Φτου μας! (για να μην μας ματιάσουν...)

 
At 11/06/2012 02:36:00 π.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Η αστυνομική βία δεν είναι κατ' εξοχήν Ελληνικό φρούτο. Δες πχ εδώ και εδώ.

Αν διαφέρει σε κάτι η Ελλάδα είναι ότι συχνά η βία αντιστρέφεται.

Πιστεύω ότι η βία και προς και από τις αρχές είναι σύμπτωμα παθογενειών που βρίσκονται αλλού.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home