Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2009

Πόσο Καραγκιόζης είναι ο Κώστας Νικολακόπουλος

«Το μεσημέρι η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε με ανάλογη προσφυγή, ζητώντας με αγωγή της επίσης 3 εκατ. ευρώ από την MIG, επικαλούμενη τους ίδιους λόγους. Η MIG δηλώνει πως εφόσον της επιδικασθεί το ποσό θα το διαθέσει στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Ιδρυμα Marfin", ενώ η υπουργός δηλώνει πως εφόσον δικαιωθεί θα το διαθέσει στο Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων».
Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί ο συμβιβασμός και να επιδιωχθεί η έκδοση δικαστικής απόφασης επί των αγωγών, ώστε κάποια από τις δύο πλευρές να χάσει και να κερδηθεί έτσι ένα μεγάλο ποσό υπέρ ενός καλού σκοπού. Στην απευκταία περίπτωση που τα βρουν, ας συγχωνευθούν τουλάχιστον τα δυο Ιδρύματα, ώστε να έχουμε πλέον το «Ίδρυμα Αστέγων Marfin».
---
Γενικά βρίσκονται σε επιχειρηματικό οίστρο αυτήν την περίοδο οι μεγαλομέτοχοί μας (αφού πήραμε και τη Shell), παράλληλα πάντα με τις συνήθεις παραγοντικές υπερωρίες στις οποίες επιδίδονται τα τελευταία χρόνια κι έχουν οδηγήσει στο ασφυκτικό πατρονάρισμα της διαιτησίας, γεγονός που ώθησε άλλωστε τον Βασίλη Τσιάρτα να μην αντέξει άλλο και να πει το μνημειώδες «Κάθε χρόνο είμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Συνέχεια δύο* ομάδες ευνοούνται»
*ο Παναθηναϊκός και το Αιγάλεω.
---
Εν τω μεταξύ, μπαίνοντας στο enet.gr διαπιστώνω -όχι χωρίς χαρά- ότι υπάρχει διαφήμιση τόσο της Siemens όσο και του μεγάλου τηλεοπτικού ζεϊμπεκικανθρώπου, Κώστα Γείτονα. Διαφήμιση του Γιάννη Βαρθολομαίου δεν βρέθηκε, γεγονός που πιθανώς να αποτελέσει το τελευταίο χαρτί του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν ορκισμένος διπλωμάτης όλων των Ελλλήνων, αλλά τώρα προσπαθεί να καλύψει το επικοινωνιακό χάσμα που υπήρξε ανάμεσα στην εικόνα της γεμάτης αυτοπεποίθησης ΝΔ του Ρουσόπουλου και της αντωναροποιημένης νουδού του τελευταίου έτους.
---
«Το ντιμπέιτ πρέπει, επιτέλους, να γίνει με όρους δημοσιογραφικούς». Όταν πριν μια βδομάδα ο Αιμίλιος Λιάτσος, έμπλεος σοβαρότητας και κύρους, εκστόμισε την παραπάνω φράση, η πλάση όλη, από τις παραλίες της -ίδιας κάθε χρόνο- Μυκόνου ως την -διαφορετική κάθε χρόνο- σκηνή της Εurovision, χαμογέλασε γλυκά, με ένα χαμόγελο λαμπρότητας εφάμιλλης του Σάκη, αφού ο Σάκης Ρουβάς δεν χάνει το χαμόγελό του, παρά την άσχημη κατάληξη του φετινού διαγωνισμού και τις ειρωνικές δηλώσεις του Νορβηγού νικητή.
Κακά τα ψέμματα, ο μιντιακός μας κόσμος παρουσιάζει που και που συμπτώματα φαιδρότητας, σε κραυγαλέα αντιδιαστολή με τον πολιτικό μας κόσμο, ο οποίος μεταξύ των άλλων συγκλονίζεται για το αν στο ψηφοδέλτιο Σερρών της ΝΔ πρέπει να μπει πρώτο αλφαβητικά το όνομα της Αγνής Δουβίτσα ή αυτό του Αχιλλέα Καραμανλή, γεγονός που σε κάνει να αναρωτιέσαι αφενός για το τί ποσοστό ψηφοφόρων σταυρώνει κάποιον μόνο και μόνο επειδή βλέπει το όνομά του πρώτο στο ψηφοδέλτιο και αφετέρου για το μετά τις πόσες λοβοτομές πρέπει να απαγορεύεται να ψηφίζεις.
Απρόοπτες εξελίξεις όμως στα ψηφοδέλτια της ΝΔ πυροδοτεί και η υποψηφιότητα της Αλίκης Αρβανιτίδη στην Β΄Αθηνών, δίπλα στο όνομα της οποίας αναγράφεται εντός παρενθέσεως το «σύζυγος Πασχάλη». Συγκεκριμένα, στα ψηφοδέλτια 52 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας άρχισαν να εμφανίζονται παρενθέσεις δίπλα στα ονοματεπώνυμα υποψηφίων βουλευτών με την ένδειξη «παιδί Πασχάλη - στιγμ. λάθ.».
Στις Σέρρες ένας υποψήφιος το προχώρησε και αναγράφεται πλέον στα ψηφοδέλτια ως Αχιλλέας Αρβανιτίδης - Καραμανλής.

8 Comments:

At 9/25/2009 08:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

old sou exo kalutero:http://www.sport-fm.gr/article/196652.apo tin fatsa ton psiliazesai ton katsaplia..
meshuggener

 
At 9/25/2009 08:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

«παιδί Πασχάλη - στιγμ. λάθ.».

νομίζω πως πρόκειται για την κορυφαία στιγμή της καριέρας σας ως βλόγερ

Κ.Κ.Μ.

 
At 9/25/2009 09:07:00 μ.μ., Anonymous Τεροβίτσας said...

Αν μου επιτρέπεται, ας παρατηρήσω ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΟΣΦΠ, κ. Τσιρώνης, ήταν ΑΤΤΙΚΑΡΧΗΣ τη χρονιά της "Ριζούπολης" (τότε που έγιναν όργια σε βάρος ... της ΑΕΚ, όπως γνωρίζει ο κ. Τσιάρτας) και μάλιστα είχε αναλάβει το σχεδιασμό και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας εκείνου του ντέρμπι (που έκρινε τον τίτλο) με τόση επιτυχία, ώστε η φιλοξενούμενη από τον ΟΣΦΠ ομάδα μεταξύ άλλων αποβιβάστηκε ακριβώς κάτω από το πέταλο των επιστημόνων της "θύρας 7" ... βοηθώντας τους σε μια σειρά πειραμάτων ρίψης αντικειμένων απο τσιμέντο.

 
At 9/26/2009 12:48:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«νομίζω πως πρόκειται για την κορυφαία στιγμή της καριέρας σας ως βλόγερ»

This is the one. This is the one I'll be remembered for :)

 
At 9/26/2009 05:18:00 μ.μ., Anonymous Finger said...

Πόσο? Πολύ.. Πάρα πολύ. + Εκνευριστικός, σε σημείο που όταν του την 'ξαναπέσουν' κάποιος θα σκεφτεί ενοχικά 'Εέέ καλά να πάθει'.

Πολύ λιγότερο καραγκιόζης απτο Γ.Γεωργίου. Το ίδιο με τους Γιαννακόπουλους, το Γκόντζο, το Σ.Κόλκα, το Σάββα. Η λίστα είναι τεράστια στη χώρα που αθλητικογράφος σημαίνει οπαδός, σημαίνει Φως. Που οπαδός σημαίνει μαλάκας, συνήθως.

Αλλά σαν το δολοφόνο σε σλάσερ μούβι γ' διαλογής που λείπει απτο τελευταίο πλάνο για να επανέλθει στο σίκουελ, ξανά και ξανά, έτσι κ συ oldboy θα επανέλθεις ξανά και ξανά με νέες και παλιές ιστορίες απτο κόκκινο κακό. Δεν έχεις άδικο, αλλά χάνεις το δίκιο σου όταν βλέπεις τα πράγματα 'μόνο' μέσα απτο αυτιστικό πρίσμα του οπαδού.
Με την ποιότητα να χτυπάει ταβάνι σε άλλα κείμενα είναι κρίμα να γίνεσαι γραφικός. Πολύ λιγότερο απτο Νικολακόπουλο.

 
At 9/27/2009 02:27:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Finger, σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και το λέω με κάθε ειλικρίνεια.
Δεν θα πω ότι έχεις άδικο, θα σου πω μόνο πώς το βλέπω εγώ.
Επειδή ακριβώς είμαι και οπαδός (και κάθε άλλο παρά ντρέπομαι για αυτό) αλλά ταυτόχρονα προσπαθώ να μην βλέπω τα πράγματα «αυτιστικά» όπως λες, εξακολουθώ να πιστεύω πως ό,τι γράφω (εννοείται εξαιρούνται περιπτώσεις που κάνω καζούρα) αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, όπως τουλάχιστον θα μπορούσε να τη δει κάποιος «αντικειμενικά».
Δέχομαι ότι βλέπω και ξαναβλέπω κακώς κείμενα της από εκεί πλευράς, ενώ στα της δικής μας πλευράς φοράω συχνά παρωπίδες που με εμποδίζουν να τα δω.
Αυτό αρκεί για να με κάνει γραφικό;
Ίσως (και δεν το λέω ειρωνικά).
Αλλά όσο γελοίο κι αν σου φανεί ή όσο πιο γραφικό με κάνει στα μάτια σου, δεν θεωρώ ας πούμε την περίπτωση Νικολακόπουλου μόνο αστεία ή μόνο γραφική. Την θεωρώ και ξεδιάντροπη. Και εκμαυλιστική.
Τώρα, θες επειδή η ταυτότητά του λέει δημοσιογράφος, θες επειδή περιμένεις ένα μίνιμουμ αξιοπρέπειας και ευθυκρισίας από όσους έχουν δημόσιο λόγο -έστω και δημόσιο ποδοσφαιρόλογο- λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να το πάρω μόνο στην πλάκα, αναδεχόμενος έτσι τον κίνδυνο να πάρουν εμένα όσοι με διαβάζουν στην πλάκα.

 
At 9/28/2009 02:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

απορια..... αμα χανατε απο αεκ ποσο καραγκοζιδες θα ησασταν εισεις που τα περνετε απο τον Τζικερ?Οχι εσυ...γενικα μιλαμε....δημοσιογραφη γαρρρρρρρρρρρρ

 
At 3/24/2010 03:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αντε γεια ρε βαζελια

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home