Παρασκευή, Μαΐου 09, 2008

200 δολάρια

«Της Κυριακής τα πρωινά θα τα βρούμε ξανά αγκαλιά στο κρεβάτι», αλλά για το πρωινό της ερχόμενης Κυριακής 11 Μαΐου υπάρχει και η εναλλακτική του 25ου Γύρου της Αθήνας. Ο Γύρος συμπίπτει φέτος με τη γιορτή της μητέρας, στην οποία και οι διοργανωτές ισχυρίζονται ότι είναι αφιερωμένος. Σύμφωνα ωστόσο με διασταυρωμένες πληροφορίες, η συμβολική διάσταση του Γύρου θα είναι εντελώς δευτερεύουσα, καθώς προέχει η πρακτική του διάσταση. Συγκεκριμένα, ο φετινός Γύρος -σε αντίθεση με τους 24 προηγούμενους- θα έχει άμεση επίδραση στην καθημερινότητα των πολιτών, όντας πιλοτικός, αφού θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά εμπράκτως το πώς θα πραγματοποιείται στο άμεσο μέλλον η μετακίνηση στην πόλη, μετά την συνεχιζόμενη εκτόξευση των τιμών της βενζίνης.
Δεν λείπουν όμως και οι εκτιμήσεις ότι είναι υπερβολικά αισιόδοξο να προβλέπουμε ότι ο κόσμος θα μπορεί να κυκλοφορεί εύκολα πεζός στο κέντρο, αφού δεν είναι δυνατόν το ντόμινο των αυξήσεων από τα ΙΧ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην μεταφερθεί και στα μέσα ατομικής μεταφοράς, με τα πόδια να μην δέχονται πλέον να κινούνται στη συνήθη μηδενική τιμή τους και -εκμεταλλευόμενα τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης- να ζητούν κόμιστρα για να πάρουν μπρος.
Τέλος εκφράζονται φόβοι ότι τον Γύρο θα προσπαθήσουν να αμαυρώσουν ταραχοποιοί, οι οποίοι στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα σαραντάχρονα από τον Μάη του 68 και σε εφαρμογή του ιστορικού συνθήματος «κάτω από το πλακόστρωτο η παραλία», θα συμμετάσχουν με αξίνες και μαγιό και θα καλύψουν την διαδρομή κολυμπώντας, προσπαθώντας να αποφύγουν τόσο τις αρχαιότητες του αθηναϊκού υπεδάφους όσο και τους εσωγήινους του Κώστα Χαρδαβέλλα.
(Κείμενο γραμμένο για το «Exodos»)

6 Comments:

At 5/09/2008 10:02:00 π.μ., Blogger Βάσκες said...

Καλημέρα.

Τι παίζει με την συνεχή αλλαγή των φωτογραφιών;

 
At 5/09/2008 12:09:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Πέρσι το καλοκαίρι που περιηγήθηκα οδικώς στην Ευρώπη μου είχαν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση οι τιμές της αμόλυβδης (γύρω στο 1.30 στην Ιταλία και 1.40 στη Γαλλία). Που να φανταζόμουν, ότι πλησιάζοντας στο φετινό καλοκαίρι και στην Ελλάδα κατά κει θα πήγαινε η αμόλυβδη. Αν μάλιστα επαληθευτούν οι προβλέψεις ότι η τιμή του πετρελαίου/βαρέλι θα πλησιάσει το καλοκαίρι ή το πολύ μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο τα 200 δολάρια και η αμόλυβδη τα 2 ευρώ /λίτρο, να δούμε τι θα γίνει. Προσωπικά άρχισα να ξεσκονίζω το ποδήλατό μου..

 
At 5/09/2008 12:21:00 μ.μ., Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Νικήτααααα!
Προσοχή, ο Γύρος να είναι Samsung!

 
At 5/09/2008 04:35:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Bάσκες, τίποτα. Δεν έχω αλλάξει ποτέ template, οπότε αλλάζω φωτογραφίες να παίρνει λίγο αέρα ο χώρος.

 
At 5/10/2008 01:47:00 π.μ., Blogger greekgaylolita said...

Ε, αλλαξε το Ολδ μου.
Ιτς αμπαουτ ταϊμ.
(θα με κανεις να σου φτιαξω ενα και να στο στειλω;-)

 
At 5/10/2008 08:15:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Μπα, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην αισθητική σου ;)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home