Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2008

He had a dream

«Είχα ένα όνειρο για μια εφημερίδα ανεξάρτητη και διαφορετική
και μου το γκρεμίσανε».
Το μπλογκ αυτό έχει επιλέξει για τους δικούς του λόγους να μην ασχοληθεί ποτέ με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και είναι μια στάση την οποία σεμνύνεται πως έχει απαρέγκλιτα τηρήσει. Επειδή όμως όλοι οι κανόνες επιβεβαιώνονται από τις εξαιρέσεις τους, ακολουθούν δυο τρεις σκέψεις για τον Μάκη, για μία και μοναδική φορά (collector's item):
1) Ολοένα και περισσότερο, το είδος της αφηγηματικής τηλεόρασης, το οποίο έχει λανσάρει και πατεντάρει ο Μάκης (παρουσιαστής που αφηγείται όρθιος στους καθισμένους προσκεκλημένους του τα κατορθώματά του), θυμίζει αφήγηση παππού που διηγείται στο οικογενειακό τραπέζι τα ανδραγαθήματά του στον πόλεμο, όπου κάθε νέα αφήγηση σε κάθε νέα σύναξη παρουσιάζει το ίδιο αφηγούμενο συμβάν (δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ή κρυφή στο κοινό προϊστορία του πολέμου των ως χθες συνεργατών, Θέμου - Μάκη) παραλλαγμένο και διανθισμένο κάθε φορά με εντυπωσιακότερες διαστάσεις. Ο παππούς που υπέφερε απ' τις χιονίστρες στο αλβανικό έπος, μετατρέπεται σε παππού που βοήθησε τον συμπολεμιστή του να μην καταρρεύσει κρατώντας τον παραμάσχαλα, μετατρέπεται σε παππού που έσωσε τον Λόχο του οδηγώντας το μέσα από το μυστικό πέρασμα, μετατρέπεται σε παππού που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Ιταλών με το παρατσούκλι «Ασασσίνο Μπρουτάλε».
2) Τώρα που με τις καταθέσεις των μαρτύρων αποδεικνύεται ότι, ναι, ο Ζαχόπουλος έπεσε επειδή φοβόταν ότι ο Τριανταφυλλόπουλος είχε και θα έπαιζε το ίδιο βράδυ το υλικό που τον αφορούσε, γίνεται περισσότερο ορατή από ποτέ η διάκριση μεταξύ ποινικής ευθύνης την οποία πράγματι ο Τριανταφυλλόπουλος δεν έχει (αφού δεν είχε το υλικό αυτό ούτε εκβίασε κανέναν με το υλικό αυτό ούτε συναλλάχθηκε με κανέναν με βάση το υλικό αυτό) και πολιτικής εντός εισαγωγικών ευθύνης, την οποία ο Τριανταφυλλόπουλος έχει και παραέχει, αφού διατηρεί μια τηλεοπτική εκπομπή που κατά κόρον ασελγεί εις βάρος του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων, αφού διατηρεί μια τηλεοπτική εκπομπή που έχει δείξει ανθρώπους την ώρα που κάνουν σεξ. Αν στον Κορκολή η δικαιολογία ήταν ότι έκανε σεξ με 15χρονη, εδώ θα ήταν ότι ο Ζαχόπουλος έκανε σεξ με υφιστάμενή του, που της είχε τάξει και διορισμό και που την είχε κοροϊδέψει, καθώς και ότι λέει πράγματα και θάματα για τον πρωθυπουργό και την γυναίκα του.
Δηλαδή, παρότι δεν έχει την παραμικρή ευθύνη στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Τριανταφυλλόπουλος έριξε τον Ζαχόπουλο από το μπαλκόνι του εξαιτίας αυτών που ήταν γνωστό ότι είναι γενικά ικανός να κάνει.
Και που θα είχε κατά 99,99% πράγματι κάνει, αν η Τσέκου είχε πάει το ντιβιντί σε εκείνον.
3) Τέλος, από την ηχογραφημένη συνομιλία Κουκοδήμου - Τριανταφυλλόπουλου προκύπτει ότι ο Τριανταφυλλόπουλος είχε δώσει στον Κουκοδήμο «τον λόγο της αντρικής του τιμής» ότι δεν θα τον καρφώσει. Αφού λοιπόν ο Κουκοδήμος τον μεσολαβητή έκανε, πρόταση μετέφερε και αφού ο «αρχικακός» στην υπόθεση ο Κλαδάς είναι, κυνήγα τον Κλαδά απευθείας και όχι θυσιάζοντας και τον μεσολαβητή φίλο σου.
Ειδάλλως, αν είσαι τόσο λάτρης της αλήθειας, αν είσαι τόσο λάτρης της νομιμότητας, αν είσαι τόσο άγιος, όταν ο φίλος σου σού λέει: «Θα σου πω κάτι, αλλά θέλω πρώτα τον λόγο της αντρικής σου τιμής ότι αν στο πω δεν πρόκειται να μαθευτεί ποτέ προς τα έξω η εμπλοκή μου», μην τον δίνεις τον ρημάδι. Όπως όταν σου μετέφερε την πρόταση τού απάντησες: «Τα νόμιμα», έτσι και πριν στην μεταφέρει να του απαντούσες: «Κώστα, αυτό που μου ζητάς δεν γίνεται. Ξέρεις ότι αν μου πεις οτιδήποτε μεμπτό, εγώ θα είμαι υποχρεωμένος να ψάξω και να πατάξω με κάθε τίμημα τη σαπίλα που δέρνει την χώρα». Δίνοντας τον λόγο της αντρικής σου τιμής και στη συνέχεια αναιρώντάς τον, αποδεικνύεις ότι είσαι ίσως ο πλέον απηνής διώκτης της διαφθοράς και των παρανόμων συναλλαγών, αλλά ότι πάντως τιμή, μπέσα και λόγο δεν έχεις, ότι η επίκληση της αντρικής σου τιμής είναι -σαν τις κρυφές κάμερες και τα κρυφά κουμπιά- ένα ακόμη αμφιλεγόμενο μέσο προς επίτευξη του τελικού σκοπού σου.

26 Comments:

At 2/12/2008 09:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ ο αφεελής έχω μια απορία: καλά ο Μάκης, αλλά όλα αυτά τα ρεντίκολα που μαζεύει και τους κάνει διάλεξη, δεν έχουν πάνω τους ίχνος αξιοπρέπειας; Και να πεις πως είναι τίποτα άστεγοι, που τρέχουν στο στούντιο για να ζεσταθούν λιγάκι; Γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές πανεπιστημίου, πολιτικοί, ηθοποιοί, βουλευτές είναι όλοι αυτοί, που με την παρουσία τους του δίνουνε αέρα.
Αυτοί δεν είναι, ένας προς ένα, για κράξιμο;

Για την "πολιτική" ευθύνη του Μάκη, που λες, να σου θυμίσω ότι ο λαός μας έβγαλε στη Βουλή (με τη ΝΔ) μια συνάδελφό του, που είχε πριν κάτι χρόνια θεωρηθεί υπεύθυνη για την αυτοκτονία ενός ανθρώπου εξαιτίας της σκουπιδοεκπομπής στην τηλεόραση!

Αλλά τι λέμε; Εδώ βγάλανε βουλευτίνα το σούργελο τη χαστουκίστρα!

 
At 2/12/2008 09:27:00 μ.μ., Blogger Βάσκες said...

Είσαι λίγο αυστηρός με τον φίλο Μάκη.

Μεταξύ φίλων όλα επιτρέπονται.

Και κανένα αστειάκι λέμε.

Και λόγο της τιμής μας δίνουμε αλλά μετά τον παίρνουμε πίσω.

Σιγά τα Ωά.

 
At 2/12/2008 11:28:00 μ.μ., Blogger Nikola Taska said...

Μα ως έθνος, ως τηλεπολίτες αυτής της τηλεχώρας αυτοί μας αξίζουν... Οι τηλεκδικητές είναι του ίδιου ύφους κι ήθους με τους διεφθαρμένους που κυνηγούν. Όταν το κιτς παίζει prime time και το παρακολουθούμε με ευλάβεια...

Το θέμα είναι ότι μέσα σ'όλη αυτήν την πλέμπα χάνονται οι (όποιες) εξαιρέσεις.

 
At 2/12/2008 11:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δε θέλει αυτό το blog να ασχοληθεί με τον Μάκη, όμως τώρα που κάνει την εξαίρεση δείχνει ότι μέσα στη θολούρα που έχει δημιουργηθεί διαθέτει ορθή κρίση. Κατά τη δικιά μου σίγουρα oρθή, δηλαδή.
Η περσόνα του Τριανταφυλλόπουλου παρουσιάζει ενδιαφέρον που δεν εξαντλείται στα makis facts. Έχει αποχρώσεις που έξοχα επισήμανες στην άλλη εξαίρεση, στων μπουκλών του το σπιράλ.
Εξηγήθηκες ότι δε θες να ασχολείσαι φουλ τάιμ με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ότι άλλους σκοπούς έχεις. Σύμφωνοι, όχι φουλ τάιμ. Που και που όμως.

 
At 2/13/2008 12:12:00 π.μ., Blogger Jason said...

Βιβλίο ολόκληρο γράφει κανείς για τον άνθρωπο αυτό.
Αλλά επειδή δεν του αξίζει, απλώς απολαμβάνω τα καταπληκτικά Makis facts ανέκδοτα σε στυλ Chuck Norris στο Ίντερνετ.
Ανέκδοτα του αξίζουν. Ανέκδοτο είναι.

PS: Τον βλέπω τώρα στο Χαρδαβέλλα. Τώρα τώρα ακριβώς μιλάει για το όραμά του για την εφημερίδα που του το κατέστρεψαν. Τώρα τώρα, ακούω καθώς γράφω αυτήν την πρόταση.

 
At 2/13/2008 12:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ωραία τα λες. Μόνη ένσταση η παρομοίωση με τον παππού πολεμιστή. Αν πράγματι έχει υπάρξει ως τέτοιος στο αλβανικό μέτωπο δε νομίζω να καθόταν να βερσιονάρει τα ανδραγαθήματα κατά τη βούληση της στιγμής σε οικογενειακές συνάξεις. Μου φαίνεται δύσκολο να φανταστώ έναν τέτοιον, εσύ μπορείς ή ίσως και γνώρισες έναν τέτοιον (?).Συγνώμη αν αστοχώ.
Φρανκ

 
At 2/13/2008 01:16:00 π.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 2/13/2008 01:17:00 π.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Το μπλογκ αυτό έχει επιλέξει για τους δικούς του λόγους να μην ασχοληθεί ποτέ με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και είναι μια στάση την οποία σεμνύνεται πως έχει απαρέγκλιτα τηρήσει. Επειδή όμως όλοι οι κανόνες επιβεβαιώνονται από τις εξαιρέσεις τους, ακολουθούν δυο τρεις σκέψεις για τον Μάκη, για μία και μοναδική φορά

Ε, όχι και μια και μοναδική φορά.

Ο γνωμοδότης έχει τραβήξει με κρυφό σύνδεσμο πολλαπλές αναφορές στον Μάκη εδώ μέσα και θα τα δημοσιεύσει όλα εδώ.

 
At 2/13/2008 01:25:00 π.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Δηλαδή, παρότι δεν έχει την παραμικρή ευθύνη στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Τριανταφυλλόπουλος έριξε τον Ζαχόπουλο από το μπαλκόνι του εξαιτίας αυτών που ήταν γνωστό ότι είναι γενικά ικανός να κάνει.

Όταν αυτοκτονεί ο Μόρτον, δεν το κάνει εξαιτίας αυτών που είναι γνωστό ότι είναι γενικά ικανός να κάνει ο νόμος;

(δηλαδή να τον ρίξει στην φυλάκα)

 
At 2/13/2008 02:11:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«PS: Τον βλέπω τώρα στο Χαρδαβέλλα. Τώρα τώρα ακριβώς μιλάει για το όραμά του για την εφημερίδα που του το κατέστρεψαν. Τώρα τώρα, ακούω καθώς γράφω αυτήν την πρόταση».
It's a kind of magic, magic, magic :)
Φρανκ, 29 κατασκευαστές παππούδων μπορούν να σε βεβαιώσουν ότι οι αναμνήσεις τους δεν είναι δεδομένες αλλά μεταβάλλονται, με κάθε νέα αφήγηση να ξεκινά από εκεί που έχει σταματήσει η παλιά, η οποία έχει γίνει με τη σειρά της ανάμνηση.
Γνωμοδότη, μου είχες δώσει τον λόγο της αντρικής σου τιμής ότι δεν θα το έκανες αυτό. Τώρα, αν θες να καταστρέψεις έναν ιστολόγο, εγώ τι να σου πω.

 
At 2/13/2008 02:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Βρήκε υλικό ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος για το προσεχές Σάββατο να γεμίσει τη σελίδα του "τζάμπα".

PS Το κρυφό μήνυμα του Oldboy: όση σχέση έχει η φωτό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ με τον Μάκη, άλλο τόσο έχει σχέση ο Χίτλερ με τον Γιάννη Τσαρούχη. Το πιάσαμε το νόημα Στρεητέλληνα.

 
At 2/13/2008 08:41:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

O Μακης δεν τρωει κουτόχορτο...
Απλά κλάνει μαλλί

 
At 2/13/2008 09:39:00 π.μ., Blogger adaeus said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 2/13/2008 09:40:00 π.μ., Blogger adaeus said...

Συμφωνώ με όλα όσα λες, όμως παραβλέπεις κάτι: Του Μάκη γυαλίζει το μάτι (τον έχω δει από κοντά) και ως γνωστόν κάποτε έπασχε από διάφορες ψυχώσεις (αν δεν κάνω λάθος), γι'αυτό κρίθηκε και ΑΝΙΚΑΝΟΣ να υπηρετήσει τη θητεία του :))))))
Προφανώς την ψυχοθεραπεία του την κάνει όχι στον καναπέ του ψυχαναλυτή, αλλά με τη βοήθεια των πάνελ του κίτρινου τύπου και της Ζούγκλας...

 
At 2/13/2008 01:37:00 μ.μ., Blogger Βάσσια said...

Θα συμφωνήσω σε πολλά από αυτά.
Επίσης, αυτό που έγραψε ο "όμορφος κόσμος" για τους συνομιλητές (κατ' ευφημισμό βέβαια) όπου ορισμένοι είναι κάποιας αξίας, αναρωτιέμαι κι εγώ τι πάνε να κάνουν εκεί;
Έτσι κι αλλιώς Μάκης πίνει Μάκης κερνάει.

Αναρωτιέμαι επίσης πως του "ξέφυγε" του Ν. Χταζηνικολάου το όνομα του Κουκοδήμου;

Δεν αναρωτιέμαι όμως καθόλου για το αν, όπως γράφεις κι εσύ - είχε ο Τριανταφυλλόπουλος είχε το dvd τι θα έκανε.....θα το έβγαζε.

Δεν αναρωτιέμαι επίσης καθόλου για την ευθύνη που φέρει η εφαρμοζόμενη πολτική σήμερα, στην ανάμιξη και καθοδήγηση από την κατά τα άλλα αντικειμενική δημοσιογραφία.
Καλημέρα σας

 
At 2/13/2008 03:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Κάποιε από τα μέσα», τα μπούτια μου να τα φτύσω όμως ή να τα αφήσω άφτυστα;

 
At 2/13/2008 06:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θέλω να υπερθεματίσω τα του παππού Μάκη -τα πραγματολογικά είναι αν μη τι άλλο συζητήσιμα, ο Μάκης έχει πολλούς οπαδούς. Αυτός ο παππούς είναι νάρκισσος, και επί του πρακτέου νάρκισσος είναι αυτός που επιθυμεί κάτι τόσο πολύ ώστε αδυνατεί να το καταφέρει. Αλήθεια λέει. Γι' αυτό είναι δυστυχής, με μόνη του ελπίδα να τον περιφρονήσουμε. Είθε.

 
At 2/13/2008 10:42:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Οι γιαπωνεζοι ομως στηριζουν ΜΑΚΗ και δεν πρεπει να το ξεχνουμε, μη δημιουργησουμε ΚΑΙ διπλωματικο επεισοδιο για χατηρι του. ;-)
(θυμιζω την επιχειρηση "απεγκλωβισμος ιαπωνων τουριστων απο πουλμαν)

 
At 2/13/2008 10:44:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Νομιζω δλδ, οτι απο εκει και περα πηραν τα μυαλα του αερα.

 
At 2/13/2008 11:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οι παπούδες που αφηγούνται είναι συμπαθείς, ουδεμία σχέση με τον εν λόγω... Νομίζω δηλαδή...

 
At 2/14/2008 01:30:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε συ old-boy μου φαίνεται ότι τελικά ο Μάκης, τα πήρε στο κρανίο με τον "συνέταιρο" του όχι για τα φράγκα, αλλά για το dvd.
Σου λέει : Έχει ο κερατάς ο χοντρός το dvd τόσο καιρό και το πάει και φέρνει και δε βγάζει άχνα. Ο άλλος πηδάει από τα μπαλκόνια νομίζοντας ότι εγώ έχω το dvd και δε το έχω ο μαλάκας και το έχει ο χοντρός και μου το κρατάει κρυφό !!!!
Μετά του έσκασε του χοντρού την ιστορία με τα μύρια, διότι θα σκέφτηκε ότι ο κόσμος δε θα καταλάβει τη τραγωδία που βιώνει να μην έχει το απόλυτο dvd, αλλά θα καταλάβει από φράγκα.
Χωρίς πλάκα, τον έχω ικανό να τα έχει πάρει στο κρανίο για αυτό το λόγο και όχι για τα αδέσποτα εκατομμύρια.
Μου φαίνεται ότι και λάθος ξεκίνησε ο Θεοδωράκης τους προχθεσινούς Πρωταγωνιστές και λάθος τους τέλειωσε. Άλλοι είναι για σίδερα και όχι οι αυτοί που μας έδειξε. Αυτούς μια χαρά τους είδα, σε σύγκριση πάντα με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

 
At 2/14/2008 02:35:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Ααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!
Ο ανωνυμος των 01:30:00 πμ, ολα τα λεφτα!!:-)))
..αν και τα σκεφτηκα, αυτολογοκριθηκα, λεγοντας (απο μεσα μου) πως "δεν ασχολουμαι αλλο με το θεμα"..
(ΦΤΟΥ!)

 
At 2/14/2008 04:06:00 μ.μ., Blogger ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ said...

Αν καταφέρουμε να φτιάξουμε ακόμα μερικούς "Μακηδές" που θα καρφώνουν ο ένας τον άλλο, θα μαγνητοφωνούν ο ένας τον άλλο και μετά θα καίνε στην πυρά ο ένας τον άλλο, ίσως τότε να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από το είδος αυτό...!

 
At 2/14/2008 07:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φτύσε ανάμεσα στα καλλίπυγα σκέλη σου, μπορείς;
Απάντησε μου σε μια ερώτηση, τι σημαίνει "αφηγηματική τηλεόραση;". Το σκέφτηκες πολύ μέχρι να το επινοήσεις;

 
At 2/14/2008 09:46:00 μ.μ., Blogger ypatia said...

συμφωνώ με την coolplatanos
Τι παππούς; σαν πολύ συμπαθή τον παρουσιάζεις..
Εμένα μου θυμίζει το μονόλογο ενός ανθρώπου που πάσχει από βαρύ κόμπλεξ κατωτερότητας.
Η "ανδρική του τιμή" και "ο φίλος" είναι προσχηματικές ένοιες, μόνο για να εξυπηρετούν το είδωλο του ανώτερου εαυτού που τρελλαίνεται να έχει (αλλά φυσικά δεν έχει!)

 
At 2/15/2008 02:36:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

φτυσ'τα.
Y.Γ.δεν γράφω ποτέ ανώνυμα.
Υ.Γ.2. Όσο οι απόψεις σου είναι ομοφοβικές, δεν θα φταίω εγώ που θα σ' τη λένε.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home