Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2008

Τα παιδιά ενός βαρήκοου Θεού

(Ποστάκι αφιερωμένο στον Όουν Πέρσοναλ Τζίζας μου, Αλέξη Βατίδη, με επισυναπτόμενους αγωνιστικούς χαιρετισμούς)
Μουντιάλ 1982: Η Βραζιλία μπορεί να μην κερδίζει κανένα τίτλο, κερδίζει όμως φίλους παντού με την μπάλα που παίζει. Είκοσι έξι χρόνια αργότερα, η μεγάλη αυτή ποδοσφαιρομάνα κατόρθωσε να γεννήσει σταδιακά παίκτες αντάξιους των τότε, και δίπλα στον Σώκρατες, τον Ζίκο, τον Έντερ, τον Φαλκάο και τον Τζούνιορ, ήρθαν να σταθούν ένας Ροναλντίνιο, ένας Κακά, ένας Ρονάλντο, ένας Ριβάλντο, ένας Ρομπέρτο Κάρλος. Όλοι είχαν αναπληρωθεί εκτός από έναν· από τον βιβλικό τερματοφύλακα - φόβητρο, Βάλντιρ Πέρες.
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, τα ψάρια βγήκαν στην στεριά κι ο Πέρες έβγαλε μαλλιά.
(Super League's M.V.P)
Ο Μαρσέλο Μορέτο και ο Βάλντιρ Πέρες, θύματα ενός παλαιοδιαθηκικού εκδικητικού Θεού, που αντί να εισακούσει τις προσευχές τους, τις χάνει λόγω βαρηκοίας στην μετάφραση, με αποτέλεσμα να τις εκλαμβάνει ως ύβρεις και να τους τιμωρεί με τον πιο μοχθηρό κι εξευτελιστικό τρόπο. Υποστηρίζεται πάντως και η άποψη ότι ο Μεγαλοδύναμος δεν παρακούει, αλλά απλά έχει πήξει με τις χιλιάδες προσευχές στα βραζιλιάνικα που εισπράττει από τους όπου γης Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές και έχει βάλει μπρος σχέδιο διασυρμού τους.
Με τη συχνότητα που σκοράρουν, το να προσεύχονται σε κάθε γκολ πρέπει να συνιστά ηχορρύπανση μεγίστου βαθμού για τα θεία ώτα, ενώ λιγότερο ενοχλητικά δεν μπορεί να είναι τα ασταμάτητα δάκτυλα των σκόρερ προς τον ουρανό.
Υπάρχουν μέρη που ακόμη και οι βασιλείς πηγαίνουν μόνοι τους. Ό,τι ισχύει για τους βασιλείς πρέπει να ισχύει κατ' αναλογία και για τον Κύριο. Δικαιούται και αυτός μερικές απόλυτα ιδιωτικές στιγμές, δικαιούται να εκπληρώνει ολομόναχος τις θείες τους ανάγκες, χωρίς κάθε τόσο να πετάγονται από κάτω βραζιλιάνικα δάκτυλα.
Hey, scorers, leave the God alone.

7 Comments:

At 2/11/2008 07:35:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

Καρπετοπανουσογκάλοπ:
do you believe η επανάληψη του αγώνα ευνοεί...
α) τον Ολυμπιακό
β) την Καλαμαριά
γ) το Χάρυ Κλυν
δ) τον Παο
ε) την Αεκ
στ) τη θεία μου τη Μαριγούλα που παίζει στοίχημα στο internet....;
αχ παναγία μου τι σταυρό κουβαλάμε και 'μεις οι χορεύτριες.....

 
At 2/11/2008 07:43:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Τι θα πει ποιόν ευνόησε; Την Καλαμαριά, την Τσέλσι και τον Παναθηναϊκό. Έφεση κάνει πάντα ο αδικηθείς. Έφεση έκανε ο Θρύλος. Που θα δικαιωθεί δευτεροβάθμια.

 
At 2/11/2008 10:04:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Χαιρόμεθα και αγαλλιάζομεν όταν αποκαλείτε τον Θρύλο, Θρύλο, και ουχί Γαύρο ή απλώς Ολυμπιακό.
Να σας έχουμε υπόψη στις μεταγραφές φιλάθλων ή μπα;

 
At 2/11/2008 10:05:00 μ.μ., Blogger xasodikis said...

Να υποθέσω ότι ο λεβεντόκορμος γκολκίπερ το έπνιξε το κουνέλι με τη Λάρισα;
Δεν είδα στιγμιότυπα...

 
At 2/11/2008 11:05:00 μ.μ., Blogger Βάσκες said...

Αν ο Μορέττο βρισκόταν κατά λάθος κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, τότε θα ασκούσε έφεση για να μικρύνουν τα δοκάρια.

Αυτό δεν είναι το πρόβλημα.

Θα την κέρδιζε.

 
At 2/12/2008 02:40:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Βάσκες, θα την κέρδιζε επειδή θα το όφειλε απέναντι στην ιστορία της ομάδας :)
Χασοδίκη, δεν το έπνιξε απλώς, στιφάδο το 'κανε.
Νiemandsrose, εξαιρετικά πιθανό. Επειδή έχω ένα κόλλημα όμως με το σύλλογο μπορεί να γίνω οπαδός μόνο του εκλεκτού Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ.

 
At 2/12/2008 09:52:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

μία είναι η ομάδα, η δικιά μου που κάνει και ενστάσεις, διότι έχει και μια ιστορία. όντως κατά του Ρόμαν είναι η τροπή, μη σου πω και κατά της νέας σχέσης του της μοντέλας. όσο για το Μορέττο είναι ολοφάνερο πια στα μάτια μου, τον ζηλεύεις γιατί είναι μπάνικο παλικάρι. άσε το Μορέττο και πιάσε Τσίπρα, κάνει πιο μεγάλα νούμερα όπως βλέπεις!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home