Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2008

Στων μπουκλών του το σπιράλ

Η ζωή δεν τα φέρνει ποτέ όπως ονειρεύεσαι: ανοίγεις ένα μπλογκ για να ξεχυθούν από μέσα σου ωκεανοί γραπτής ομορφιάς, δύναμης, πόνου, συγκίνησης, ειρωνείας και αμφισημίας και καταλήγεις να ασχολείσαι φουλ τάιμ με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Δεν νοιάζεσαι για τίποτα άλλο, δεν θες να κάνεις λέξεις τίποτα άλλο, δεν υπάρχει στον κόσμο τίποτα άλλο που να σε αφορά: βρίσκεις τον εαυτό σου να στριφογυρίζει μεθυστικά στων μπουκλών του το σπιράλ, βρίσκεις τον εαυτό σου να στέκεται ως έντρομο ανθρωπάκι στο πέτο του σακακιού του κάθε φορά που -στην δική του παραλλαγή διάρρηξης των ιματίων του- το πιάνει με την χαρακτηριστική του κίνηση για να εκστομίσει σε όλες τις πτώσεις και τους αριθμούς το αγαπημένο του επίθετο «απίστευτος - απίστευτη - απίστευτο», να το εκστομίσει με την ακόμη χαρακτηριστικότερη αηδία του για τον απίστευτο κόσμο στον οποίο είναι αναγκασμένος να ζει, ενώ το φως του και το φως χορεύουν γύρω μας, απίστευτος ο κόσμος κι ο χαρακτήρας μας.
Και χθες το βράδυ (θα το ομολογήσω και δεν θα ντραπώ), ναι χθες το βράδυ, όταν εξηγούσε γιατί μένει στην Εκάλη, όταν είπε ότι δεν ήθελε να πάει να μείνει στην Εκάλη, ότι δεν τον βολεύει στις μετακινήσεις, όταν είπε ότι η Εκάλη είναι μια πλούσια γειτονιά με φτωχούς κερατάδες ή μια φτωχή γειτονιά με πλούσιους κερατάδες ή κάτι παρόμοιο (ζαλίστηκα κι έχασα την ακριβή φράση), όταν τότε ο Άρης Σφακιανάκης παρατήρησε ότι «θα μας πάρουν με τις ντομάτες, Μάκη, με αυτά που λέμε», όταν τέλος ο Μάκης γύρισε -με τον πατενταρισμένο, αστραπιαίο τρόπο με τον οποίο γυρνά σαν κόμπρα που δαγκώνει, κάθε (σπάνια) φορά που κάποιος καλεσμένος του έχει την ατυχή έμπνευση να του αντιταχθεί- και του απάντησε:
«αυτό που κάνετε είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους, κύριε»
τότε, ναι τότε, δεν θα ντραπώ και θα το ομολογήσω, έχυσα, ναι, έχυσα, χωρίς προηγούμενη στύση, έχυσα μπαμ μπαμ, έχυσα και χύθηκα, έχασα το υλικό μου σώμα και έγινα ένα με το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, την στρατόσφαιρα και την μπλογκόσφαιρα, καθώς γύρω μου γκρεμίζονταν φούρνοι, πόλεις, χώρες, πολιτισμοί ολόκληροι, πολιτισμοί ολόκληροι καταστρέφονταν για να ξαναγεννηθούν στον αέναο κύκλο της ζωής, το σύμπαν ολόκληρο είχε μετατραπεί σε μητρικό σώμα και όλοι εμείς κινούμαστε μέσα του σαν έμβρυα, αλλά τώρα είχε έρθει ώρα να βγούμε, να βγούμε από εκεί που νομίζαμε ότι ήταν η ζωή μας η αληθινή, ενώ ήταν μόνο η αρχή της σύλληψής μας, εκεί όπου όλα όσα περισπούδαστα κάναμε δεν ήταν παρά κλωτσιές μωρού στο σύμπαν - κοιλιά, τώρα όμως βγαίνουμε, τώρα ο ομφάλιος λώρος κόβεται, τώρα το σύμπαν ανοίγει τα πόδια του κι από μέσα ξεπροβάλλουμε ματωμένοι εμείς, τώρα επιτέλους θα δούμε και θα καταλάβουμε ποιοί είμαστε και πού πάμε, τώρα επιτέλους όλο το παιχνίδι θα ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια μας και όλα θα αποκτήσουν νόημα, η αρχή, η μέση, το τέλος, η ζωή κι ο θάνατος, ο θάνατος που σου ζητούσα να αναβάλεις για να σου πω μια ιστορία κι όχι για να σου πω για τον Μάκη, τσάμπα λοιπόν τον αναβάλλεις εσύ, τσάμπα τον αναβάλλω κι εγώ, έλα, έλα, πάρε με με τις ντομάτες, γιατί, όπως λέει και ο Μάκης, ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει και αξιολογεί.

41 Comments:

At 1/22/2008 09:03:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

Αποενοχοποιησου χρυσο μου(ειπωμενο με ΝτεπυΜαρκορειο αξαν,οπως καταλαβαινεις;).Ο Αρης,ο Τατσο(πουλος)και το σοφο Χω(με)νιδη παρ'ολο που ξερουν να περπατουν στις τηλεοπτικες νυχτες,τα σκατα με το να τα κατονομαζουν και να συγχρωτιζονται μαζι τους(και με τροπο τοσο παλαιομοδοτικο και ανεμπνευστο)δε τα εξουδετερωνουν ουτε κατ'ελαχιστον.Anyway.Ειπαμε.Η περηφανη neo-Ελλη-νικη ψυχη μας ολα τα ξερει κι ολα τα υπομενει(ας οψεται ο κενο-τομος μεγαλοιδεατισμος μας)

 
At 1/22/2008 09:13:00 μ.μ., Blogger sergios said...

:-) Όχι τίποτα άλλο, αλλά άντε να εξηγήσεις στη γυναίκα σου ότι το έπαθες αυτό βλέποντας Μάκη!

 
At 1/22/2008 09:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

δεν πρέπει καλή ιδέα νάναι να πάρεις θέση για την τηλεόραση για να μιλήσεις για πραγματικά πράγματα

να είσαι δηλαδή ένας χάλιας Πιτσιρίκος ή ένας φασίστας old-boy και να νομίζεις πραγματικά πως είναι τα τηλεοπτικά θεάματα

και να μας μισοδιαφωτίζεις γι' αυτό που θεωρείς εσύ ουσία: ότι δεν υπάρχεις και ότι χαμένος είσαι αν δεν προσανατολιστείς στα διάφορα πεδία και ότι σκουπίδια είμαστε αν δεν σε καταλάβουμε...

τι άλλο υπάρχει δηλαδή πίσω από την κριτική για πράγματα που δεν απασχολούν πραγματικούς ανθρώπους...

και τι να κάνεις όταν η μόνη πρωτοβουλία που παίρνεις είναι να αποκωδικοποιείς τις πληροφορίες από το περιβάλλον με τρόπο που σου επιβάλλουν...

αφού είσαι εκπαιδευμένος. άρα ποιο είναι το πρόβλημα σου. ότι εξασθενημένος και φανατικός του ελέγχου ελέγχεσαι.

όλος αυτός ο έλεγχος στα ιστολόγια ανακυκλώνεται όπως η απείρου μήκους μεταλλική πακτωμένη ράβδος που επιταχύνεται από το μέγιστο της ύψος και πέφτει με μεγάλη ορμή.

 
At 1/22/2008 11:13:00 μ.μ., Blogger lemon said...

ο/η δε σε γουστάρει μάλλον μετέφρασε τις σκέψεις του με το βαβελόψαρο...
Εγώ πάλι σε γουστάρω τρελά oldboy, το μυαλό σου αλλά και την τόλμη σου να εκφράζεις αυτά που σκέφτεσαι...
Γράφε, γράφε!
:)

 
At 1/22/2008 11:33:00 μ.μ., Blogger Τσούγδω said...

Ο Μάκης μετακόμισε σε μεγαλύτερο σπίτι για να μπορεί να βάλει περισσότερες κάμερες... Αμέσως να λαϊκίσει αυτός ο αχρείος ο Σφακιανάκης. Κι εγώ να σου πω την αλήθεια αισθάνθηκα μία ανατριχίλα γι' αυτό το στιβαρό άνδρα! Η Βαρβατίλα απλώθηκε σε όλο μου το σπίτι και η οθόνη ξεχείλισε τεστιστερόνη!
Αχ Μάκη λαϊκό παιδί τι μας έκανες!

 
At 1/22/2008 11:41:00 μ.μ., Blogger enteka said...

χα, τι τέλεια, ψυχεδελική σχεδόν, περιγραφή του μάκη.

η καλύτερες (χειρότερες δηλαδή) στιγμές του είναι όταν λέει: "ακούστε... ακούστε..."

επίσης έχω προσέξει ότι όσο περισσότερους καλεσμένους έχει στα πάνελ του, τόσο περισσότερο θα μιλάει ο ίδιος και μόνο.

και, το παρακάνω λίγο, αλλά δεν κρατιέμαι να μην αναφέρω και μια συναρπαστική σκηνή από την περασμένη εβδομάδα (το χτεσινό δεν άντεξα να το δω). Σε μια στιγμή, ένας θεός ξέρει πώς και γιατί, ο Μάκης αφήνει τους καλεσμένους του να μιλήσουν. Δειλά δειλά κάποιος ξεστομίζει κάτι που είναι λιγάκι αρνήτικό για τον Δημοσιογράφο. Πετάγεται και κάποιος άλλος που ντρεπόταν μέχρι τότε, συμφωνεί και μία που πίστευε ότι δεν θα μιλούσε ποτέ, και τότε ο Μάκης, παίρνει το πλάνο πάνω του, και καθώς του γίνεται κοντινό λέει σε μας: "κυρίες και κύριοι... μην τους ακούτε..."

Δεν έχω ξαναγελάσει τόσο! 'Μην τους ακούτε', λέει στο κοινό, για ανθρώπους που ο ίδιος κάλεσε!

 
At 1/23/2008 12:45:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

χαίρομαι Lemon που η ελεύθερη η τραπεζικιά σου φύσι
συμφωνεί ότι
οι αληθινοί φασίστες είναι εκείνοι που προβληματίζονται
να βρουν τρόπους
να κρύψουν τρόπους
για το πως φανερά θα σε ελέγχουν

είμαι όμως επιβεβαιωμένος δια το ότι όταν εσύ ακούς "έλεγχος" σκέφτεσαι κάτι σαν "η κρατική τηλεόραση είναι δημόσια". επειδή είσαι ελεύθερη.

 
At 1/23/2008 01:37:00 π.μ., Blogger ε said...

:))))
εξαιρετικο.

 
At 1/23/2008 02:01:00 π.μ., Blogger Niemandsrose said...

Ωστόσο, αν οι μπούκλες του έχουν πράγματι σπιράλ μπορείς να μείνεις ήσυχος πως δε θα σε γονιμοποιήσει η εικόνα του. Για το καλό του σύμπαντος κόσμου.

 
At 1/23/2008 02:24:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Greek-gaylolita, ακόμα κι έτσι να ΄ναι, ο Σφακιανάκης τουλάχιστον αντέδρασε και δεν έμεινε «σιωπηλός μάρτυς». Γιατί το βασίλειο των «Rear Window» εκπομπών του χτίστηκε με υπηκόους τους εκάστοτε σιωπηλούς μάρτυρες - καλεσμένους.
«Δεν με γουστάρεις», είσαι ο πέμπτος άνθρωπος που μου το τονίζει αυτό σήμερα: ότι εξασθενημένος και φανατικός του ελέγχου ελέγχομαι. Και στο σχολείο μου το επεσήμαιναν οι δάσκαλοι: ότι εξασθενημένος και φανατικός του ελέγχου ελέγχομαι. Ο παππούς μου με αποκλήρωσε γράφοντας κατά λέξη στη διαθήκη: τον αποκληρώνω ότι εξασθενημένος και φανατικός του ελέγχου ελέγχεται.

 
At 1/23/2008 03:39:00 π.μ., Blogger Rodia said...

"στων μπουκλών του το σπιράλ" MΠΛIAAAAXXXXX -αλλα θα χρησιμοποιησω το στιχο!
-->> π.χ. στων μπουκλών του το σπιράλ/καιγεται το Ταζ Μαχαλ

..και.. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κειμενο λεμε.. χαχαχαχαχα

 
At 1/23/2008 05:39:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Επειδή εσύ ήσουν ελεύθερος πολύ γι' αυτό σου το επαναλάμβαναν το μαθηματάκι σου, υπαλληλίσκε.

 
At 1/23/2008 06:04:00 π.μ., Blogger Thrass said...

E, τι να σού πω τώρα, Old Boy, εδώ τον έβριζες όταν ήσουν Βαρδινογιαννικός, δε θα τον έβριζες τώρα;

Εμείς οι φανατικοί θα συνεχίσουμε να βλέπουμε Μάκη, για τη στιγμή που η Βουλή θα μείνει άνευ βουλευτών, καθώς θα τούς έχει στείλει όλους σπίτι τους, για να κυβερνήσει ο ίδιος.

Ή, σε διαφορετική περίπτωση, επειδή είναι από τούς ελάχιστους τηλεδημοσιογράφους που ξέρει να κάνει ρεπορτάζ. Αν θέλει.

Παρόλα αυτά, ομολογώ ότι εγαμήθηκα στο γέλιο.

 
At 1/23/2008 08:33:00 π.μ., Blogger gasireu said...

έχυσα χωρίς χέρια και εγώ χαχα, όπως έκανα ποδήλατο παιδί....
είναι γολγοθάς να μένεις στην Εκάλη σε σπίτι αγορασμένο με δάνειο, η πουτάνα η ζωή μπορεί να στα φέρει αλλιώς αύριο και να σε στείλει για πρώτη φορά στο Πέραμα...
ένα παλιό του σπίτι, είχε από τον προκάτοχο του Φίλιππο Νικολάου παντού καθρέπτες, καθότι νάρκισσος, υποθέτω όμως ότι εκεί ξεκίνησε να προβάρει τα μονοκάμερα πλάνολογύδρια!
τι να πω, Thrass τα παίρνεις τα ληγμένα σου αυτό το έχω καταλάβει, αλλά τι είδους είναι και πιάνουν τόσο ευρύ μικροβιακό φάσμα από σκάρτους λιμενόμπατσους έως γλίτσα Μάκη, έχω ανοίξει τη φαρμακολογία, μελετάω, μελετάω, πήρα και τον Τσάβες τηλέφωνο να μου πει μια γνώμη, αλλά φευ!
old boy, πρέπει να αφήσεις μπουκλάκι, γράφει καλύτερα στα πλάνα με προφιλ σκιά πάνω στην κλειστή οθόνη της τηλεόρασης! ;)

 
At 1/23/2008 10:05:00 π.μ., Blogger cynical said...

παιδιά, για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, αυτό που είπε ο Μάκης σχετικά με την "φτωχή Εκάλη με τους πλούσιους κερατάδες" είναι πέρα για πέρα αληθινό. Εδώ τουλάχιστον ακριβολογούσε. Όντως, τόσο η κοινότητα Εκάλης όσο και ο Δήμος Π. Ψυχικού δεν έχουν καθόλου πόρους όπως άλλοι δήμοι, διότι τους λείπουν οι αγορές, τα μαγαζιά, τα τραπεζοκαθίσματα, καθώς και το νεκροταφείο και οι χωματερές τα οποίο είναι τελείως κερδοφόρες επιχειρήσεις. Μην τον αδικούμε λοιπόν τον ..καημένο.

 
At 1/23/2008 10:30:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μεγαλοπιάστηκε ο Μάκης, πλούτισε και δεν έχει πια το λαϊκό προφίλ.
Πάντως φαίνεται να απέκτησε τα αγαθά του από την δουλειά του, και αυτό δεν είναι κατακριτέο.

 
At 1/23/2008 10:54:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

D(evoid) V(ulgar) D(elirium)

 
At 1/23/2008 11:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είπαμε, σε όλους παραμονεύει η νιξονική στιγμή στο τέλος. Και το χαρακτηριστικό αυτής της στιγμής είναι ότι ο "Νίξον" δεν το καταλαβαίνει. Εύγε Old.

 
At 1/23/2008 12:20:00 μ.μ., Blogger Univers said...

"Hypocrite lecteur,
mon semblable, mon frère"

"Υποκριτή αναγνώστη,
όμοιέ μου, αδερφέ μου"

Baudelaire, Les fleurs du mal

 
At 1/23/2008 12:36:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Άμα τέτοιου είδους υγρά και κολλώδη ποστ γράφεις περίεργο μη σου φαίνεται που στη μαλακία τα σχόλια πήζουν. Άλλωστε του ελέγχου τωόντι εξασθενημένος όπως και ο Μάο φανατικά υποκριτή αδερφέ μου ελέγχεται. Εξαιρετικό, υπαλληλίσκε χασοδίκη.

Υ.Γ.: γαμάτο σχολιασμού σε λίγο σχολή ο γουστάρει θα ιδρυθεί και ο Μάο επίτιμος μαζί με τον κόουτς Μάντζουρα με δάφνες θα ανακυρηχθεί.

 
At 1/23/2008 01:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ πάλι νομίζω ότι όσο υπάρχουν τηλεθεατές (δυστυχώς πολλοί) που παρακολουθούν εκπομπές τύπου Μάκη και αναγνώστες που αγοράζουν εφημερίδες για να δουν φωτό-σκάνδαλο, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι. Φτάνει λοιπόν με τον Μάκη, τον Θέμο και τους άλλους, το τι είναι το ξέρουμε ή τέλος πάντων το υποψιαζόμαστε, ας ασχοληθούμε λοιπόν με κάτι πιο δημηουργικό. Τι θα είναι αυτό; Ας πούμε ιδέες, πληροφορίες, σχόλια, για να ξεκολλήσουμε. Να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας όχι με τα δικά τους πρότυπα αλλά με τα δικά μας.

 
At 1/23/2008 03:01:00 μ.μ., Blogger center back said...

Ωραία όλα αυτά, αλλά ενώ (όπως ομολογεί κι ο αρχικός γράφων) ξεκινάμε να ζήσουμε "ωκεανούς ομορφιάς" και καταλήγουμε δέσμιοι στις μπούκλες του Μάκη, κανείς δεν μπορεί να δώσει μια πιστική απάντηση ως προς το δια ταύτα: Πώς γίνεται αυτός ο τύπος να είναι ο αιώνιος αδιάφθορος και (ταυτόχρονα) ο πανταχού παρών του ελληνικού γίγνεσθαι. Συνωμοσιολογικές εκδοχές του τύπου "τους κρατάει όλους και γι αυτό μένει στο απυρόβλητο" δυσκολεύομαι να τις δεχτώ. Διότι δεν γίνεται να είναι ο μόνος που "κρατάει" τους πάντες. Ή που θα υπήρχαν κι άλλοι "παντοκράτορες", ή που θα υπάρχουν και κάποιοι "ακράτητοι" που θα μας είχαν απαλλάξει από την παρουσία του...
Και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα τον βρείς από κάτω... Παρόλα αυτά, ακόμα κι αν σηκώσει κάποιος την πέτρα με δεδομένη την ενοχή αυτών που κρύβονται από κάτω, ο αγέροχος Μάκης θα καταφέρει να κάτσει από πάνω και να πείσει ότι αυτός αποκάλυψε, έστω κι αν αρχικά εξαπατήθηκε... Θα μου πεις, το ίδιο κάνει κι ο πρωθυπουργός μας, αλλά αυτός το έχει λανσάρει ως τελευταία λέξη της μόδας, ενώ ο Μάκης είναι αιώνια... αγέροχος, αδιάφθορος.
Και βέβαια, αύριο θα μπει κάτω από μια άλλη πέτρα, γιατί ακόμα και για τις λαμπερές μπούκλες είναι ωραίο το σκοτάδι... να κρύβεσαι.

jojo, τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν με τα δικά μας πρότυπα μόνο αν αποκαλύψουμε εμείς ότι οι σημερινοί "βασιλιάδες" είναι γυμνοί. Αλλιώς, αλοίμονο στα παιδιά, που μας έχουν δανείσει αυτόν τον κόσμο να τον διαχειριστούμε...

Υ.Γ. Old boy, επί της ουσίας, η άνω τελεία μπορεί να μπει με Alt+0183 (στα πλήκτρα της αριθμομηχανής, though)... Το έψαξα όταν με κατακεραύνωσε ένας φίλος, ότι ρωτάω τον κόσμο πριν κάνω το δικό μου homework ;)

 
At 1/23/2008 03:02:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Αν μου επιτρέπει μια μικρά διόρθωση και ένα expand ο axiotimos συσχολιαστής lazopolis, η κολλώδης ουσία της ανδρικής μαλακίας μας περιβάλλει ως άλλο πλάσμα κουάρκ γκλουονίων (σειρά σας να με διορθώσετε ως ειδήμων) και ενώ είμαστε μέρος της, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει μα τα συμπαθή κουάρκ που περνούν απαρατήρητα, έχουμε βρεθεί να ασχολούμαστε με τον Μάκη και ένα troll επιβεβαιώνοντας πως διψάμε για περισσότερο αυνανισμό.

Δώστε μαλάκες στο λαό.

 
At 1/23/2008 03:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το κείμενο είναι θαυμάσιο. Κι όμως. Κάτι τρέχει...
Ίσως να φταίει ο Μπωντλαίρ (και το τι θα γίνει αν αντί για αναγνώστης βάλεις θεατής ή ακροατής).
Κάτι τρέχει όταν κοιτάς μαγεμένος την κόμπρα γνωρίζοντας πως θα (σε) δαγκώσει. Όταν κοκκαλώνεις σαν τον λαγό μπροστά στους προβολείς του επερχόμενου αυτοκινήτου. Όταν δεν μπορείς να αποστρέψεις τα μάτια από το τεμαχισμένο πτώμα στο θρίλερ. Όταν δεν μπορείς να σταματήσεις να παρακολουθείς. Η κριτική δηλητηριάζεται και θυμίζει κουτσομπολιό.
Δεν παρακολουθώ. Μάκη, Θέμο, Λάκη, Νίκο και λοιπά μικρά ονόματα. Δεν παρακολουθώ. Όπως δεν διαβάζω και συγκεκριμένες εφημερίδες. Έχω αποστρέψει τα μάτια και δεν με αφορούν. Η ζωή μου είναι καλύτερη έτσι.
[Αν ήταν telemarketing θα έλεγα πως έχασα και πέντε κιλά, αλλά φευ!]
Δεν ήταν θέμα ελιτισμού. Ήταν θέμα αηδίας που εξελίχθηκε σε αλλεργία. Δεν τρως κάτι που σε αηδιάζει. Αν λες πως σε αηδιάζει και το τρως, τότε δεν σε αηδιάζει στ'αλήθεια όσο διατείνεσαι. Ή έχεις εθιστεί. Και η οξύτερη κριτική δεν αλλάζει το γεγονός πως έχεις εθιστεί σ'αυτό που κριτικάρεις. Και, κριτικάροντας, το συζητάς και το κοινοποιείς σε άλλους δυναμώνοντας τον ρόλο του ως εθιστικού μέσου, ως "κοινωνικού αντικειμένου" -που λένε κάποιοι μαρκετίστες.
Κι όμως, ο μόνος τρόπος για να αποσυρθεί ένα προϊόν είναι να μην καταναλώνεται, να χάσει τους πελάτες του. Να πεις "non serviam" -ή "άει σιχτίρ", για τους ελληνοπρεπέστερους- και να πάρεις κάτι που να σου αρέσει περισσότερο.

 
At 1/23/2008 03:54:00 μ.μ., Blogger scarface said...

"Ο Μάκης ντύνετε στο σπίτι του" γράφει πριν την έναρξη της εκπομπής.
Φανταστείτε πόσο θα άλλαζε το περιεχόμενο αυτής της φράσης αν ήταν
"ο Μάκης ντύνετε στο σπίτι του στην Εκάλη".

 
At 1/23/2008 04:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν χύνεις με Μάκη, αυτό τον κάνει ροζ εκπομπή;

 
At 1/23/2008 05:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

jojo: ο σκοπός των δημοσιογράφων είναι να σε θυμώσουν. αν θυμώσεις, δεν σκέφτεσαι. και αν έτσι πράξεις τότε κάνεις αυτό που θέλουν. δεν διαφέρει ο Μάκης από old-boy και ρέστους δούλους.

 
At 1/23/2008 05:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

aerosol: το να αηδιάζεις με το κείμενο και με το θέαμα δεν λέει τίποτα. το να εξηγήσεις με τη λογική αυτά που γράφουν και δείχνουν αυτό σε βοηθάει να μένεις ανθρώπινος. αν επιλέξεις να αηδιάσεις τότε με τι ακριβώς αηδιάζεις...

 
At 1/23/2008 05:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αηδιάζεις με την ενόχληση που σου προκαλούν...αυτοί σου την προκαλούν...γιατί σε ενοχλεί η ενόχληση aerosol; επειδή δεν την εξηγείς...και όσο δεν εξηγείς τόσο θα θυμώνεις...

 
At 1/23/2008 08:01:00 μ.μ., Blogger Roadartist said...

Δεν θελω να τους βλεπω καν...
.......ο Μακης αρχιμαφιοζος ειναι..

 
At 1/23/2008 08:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@rodia: LOOOL!

"στων μπουκλών του το σπιράλ/καιγεται το Ταζ Μαχαλ/τράβηξα από φλος ρουαγιάλ/για σένα κούκλε μου χαλάλ"

 
At 1/23/2008 09:17:00 μ.μ., Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

οι ντομάτες δεν είναι της εποχής...

:P

 
At 1/23/2008 09:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://kitrinismos.wordpress.com/

Δεν ειναι διαφημιση. Απλα φανταστειτε να πατησει το κουμπι...

 
At 1/23/2008 11:30:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

"Δώστε μαλάκες στο λαό."

διορθώνω ως ειδήμων:

-> μαλάκες στο λαό, δώστε

:)

 
At 1/24/2008 12:11:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ήρθε η ώρα να μποικοτάρουμε γερά τα ιδιωτικά μπουρδελλοκάναλα!

ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 
At 1/24/2008 01:05:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Mπαμπάκη, αυτό που κάνετε είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους, κύριε.
Lazopolis, αυτό που κάνετε είναι κοπιάρισμα στυλ του χειρίστου είδους, κύριε. Ότι στυλοκλόπος και φανατικός του ελέγχου ελέγχεστε.
Univers, ο Μπωντλέρ ας μην λέει πολλά, γιατί υπάρχουν σκελετοί και στη δική του ντουλάπα.

 
At 1/24/2008 03:28:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

jojo: γιατί ο φασίστας επαναλαμβάνει τη φράση; επειδή εξασκεί τη μοναδική μέθοδο που διαθέτει για να με θυμώσει. είναι ελεύθερος, συγκρίνει τη ζωή του με το τηλεοπτικό θέαμα. όμως εγώ τραγουδώ τους πεσμένους προπάτορες
είμαι των άστρων ο σκύλος
με τα μάτια κοιτάζω ψηλά
με τα χέρια γιορτάζω τη λάσπη.

 
At 1/24/2008 10:46:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάποιον φασίστα η δημοκράτη αν δεν γνωρίζω αυτόν ή τις ΠΡΑΞΕΙΣ του. Διότι όλοι μας είμαστε δημοκράτες, αλλά ας παρατηρήσουμε τις συμπεριφορές μας απέναντι στους άλλους (οικογένεια, φίλους, ξένους, υφιστάμενους κ.λπ.) και τότε... πράγματι ο αναμάρτητος πρώτος ...
Συμφωνώ όμως με τον/την aerosol. Αηδιάζω με τους δήθεν. Ο κος Μακης έχει βρεί μία φόρμουλα (το είδος της οποίας είναι αντίθετο με τις αξίες μου) και βγάζει χρήματα χωρίς να προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ. Ε αυτό με ενοχλεί και δεν θέλω να συμμετέχω στο δικό του ριάλιτι.
Η συζύτηση δεν γίνεται για τον Μάκη θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε.

 
At 1/24/2008 11:28:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Α! και κάτι άλλο, θυμάστε την "ΑΥΡΙΑΝΗ" θυμάστε την εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό, τους γερμανούς με τον Μητσοτάκη, την Κατερίνα και τόσα άλλα. Θυμάστε την κυκλοφορία της, τα τεχνάσμα του κουπονιού για να την αυξήσουν και κατόπιν να μπορούν να ελέγχουν - εκβιάζουν. Τι έχει αλλάξει από τότε; Μόνο το περιτύλιγμα, κατά τ' άλλα το κοινό παραμένει το ίδιο.

 
At 1/24/2008 10:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

τι είναι οι αξίες σου jojo;

 
At 1/25/2008 08:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ο δε σε γουστάρω είπε:
τι είναι οι αξίες σου jojo;
Το ότι στη ζωή μου, βάζω πάντα κάποια όρια, στην προσπάθεια μου να αποκτήσω οτιδήποτε, είναι κάτι που ονομάζω αξία. Ο κος Τριανταφυλλόπουλος λοιπόν, μου δίνει την εντύπωση ότι δεν θα δίσταζε σε τίποτα, προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του. Μπορεί και να κάνω λάθος. Τέλος πάντων όλα αυτά ίσως να σου ακούγονται μελοδραματικά αλλά τι κάνουμε, δεκαετία του 50 βλέπεις, έχουμε μεγαλώσει σε μια διαφορετική από την σημερινή εποχή όπου ο σεβασμός, η ντομπροσύση ήταν έννοιες που είχαν για μας αξία.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home