Τρίτη, Ιανουαρίου 15, 2008

Ξεκρέμαστη Ρόμπα

Συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με θέμα της εξελίξεις στον κλάδο της ενημέρωσης μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση Ζαχόπουλου.
Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Την έντονη αγανάκτηση του δημοσιογραφικού κόσμου και της κοινής γνώμης προκαλούν τα όσα διαδραματίζονται σε τηλεοπτικά παράθυρα και πρωτοσέλιδα εφημερίδων, με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου και τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που την πλαισιώνουν.
»Η πρωτοφανής καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο εκμαυλισμός συνειδήσεων, η δημόσια διαπόμπευση, η κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας μαζί με πρωτοφανείς κυβερνητικές και άλλες ίντριγκες, συμπληρώνονται ήδη από συγκρούσεις εκδοτικών συμφερόντων...»
Ειδικοί εσηεολόγοι - σομπολολόγοι σημειώνουν ότι έντονη οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους κύκλους της ΕΣΗΕΑ για τις (καταγγελλόμενες και στην ανακοίνωση) κυβερνητικές μεθοδεύσεις και ίντριγκες, αφού η Ένωση αναγκάστηκε αρχικά να γίνει ρόμπα εφευρίσκοντας δημοσιογραφικό απόρρητο για τον Ανδριανό και σαν να μην έφτανε αυτό ο Καραμανλής την άφησε και ξεκρέμαστη, αλλάζοντας γνώμη και δίνοντας εντολή στον Ανδριανό να βάλει τις ηθικές αρχές εχεμύθειας που είχε επικαλεστεί στην αρχική του κατάθεση βαθιά βαθιά εντός του πρωκτού του.
Την αμέριστη συμπαράστασή του στην ΕΣΗΕΑ εξέφρασε ο δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης, καθώς βρίσκεται και αυτός σε παρόμοια θέση μένοντας -εξίσου και περισσότερο- ξεκρέμαστος από τους ανθρώπους που είχε την αφέλεια (τόσο αγνός και τόσο μαλάκας ήταν) να εμπιστευθεί.
Στην αυριανή κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ-Θέμου αναμένεται να καταδικασθεί με πολύ βαριές εκφράσεις η κυβερνητική αχαριστία, αφού η κυβέρνηση με τις συνεχείς παλινωδίες της καίει τους ανθρώπους που την στήριξαν βάζοντας πλάτη στις δύσκολες στιγμές της.
Τέλος, μόλις μου γνωστοποιήθηκε από τον ευρισκόμενο στο Ντουμπάι εκπρόσωπο των εργαζομένων στο παρόν ιστολόγιο, ότι εκδιώκομαι από το μπλογκ μου.
Δράττομαι έτσι της ευκαιρίας αφενός να δηλώσω ότι οι φωτογραφίες των τελευταίων ποστ δεν συνάδουν καθόλου με την αισθητική και την ιστορία μου στο χώρο, αφετέρου να διευκρινίσω ότι ναι μεν έδωσα το τηλεφωνικό οκ για να αναρτηθούν, αλλά ότι φυσικά ποτέ (ποτέ, never, mai) δεν φανταζόμουν ότι θα είχαν αυτό το αισχρό περιεχόμενο και αφετρίτου να απολογηθώ στη γυναίκα μου και το παιδί μου, που με αποτροπιασμό με ρώτησαν πώς είναι δυνατόν να μπαίνει στο δικό μου μπλογκ τέτοιο πορνογραφικό υλικό, χωρίς τουλάχιστον (και από λόγους στοιχειώδους δεοντολογίας) να συνοδεύεται από φράσεις του στυλ «Πες μου τι σου κάνω» και «Είσαι το πουτανάκι μου».

22 Comments:

At 1/15/2008 08:18:00 μ.μ., Blogger Unknown said...

Eξαιρετικό. ΣΟυ προσφέρω εργασία σε άλλο μπλογκ και σου εκχωρούμε το δικό μας ευχαρίστως!!!

 
At 1/15/2008 08:20:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

αχ αχ ααααχ να προλάβω να σχολιάσω πρωτοσέλιδα...

είναι γεγονός ότι μετά τη φωτό του Μεμέντο, η ψυχή μου το ξέρει, ότι μέχρι και να ποστάρεις γυμνός περιμένω, ή έστω φοβάμαι βίντεο με αισχρά συνθήματα που περιλαμβάνουν τις απαγορευμένες λέξεις (ΚΚΚ) καυλί, κυβέρνηση και Καραμανλής από τη Λεωφόρο, με συμπεριφορά που να Πρετεντερίζει!


ποιος είναι ο άλλος που απολογείσαι σήμερα προφορικά? θαύμα, θαύμα!

 
At 1/15/2008 08:47:00 μ.μ., Blogger DRN 06 said...

Είσαι θεούλης!

 
At 1/15/2008 08:51:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Ο Σόμπολος θεωρώ πως είναι πολύ καλός δημοσιογράφος, πιστεύω ότι παραδίδει μαθήματα αστυνομικού ρεπορτάζ.
Ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ όμως μας έχει ζαλίσει τον αδόξαστο.

Και δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει με τα τηλεοπτικά παράθυρα, αφού κάθε δυο μέρες είναι στο εκπαραθυρωμένος στο δελτίο της Τρέμη.

Αυτοί οι Αγρινιώτες είναι περίεργοι άνθρωποι.

 
At 1/15/2008 09:06:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

O Σόμπολος στο μυαλό μου είναι ο μαθητής του 15, ο μαθητής που παίρνει 15 επειδή είναι επιμελέστατος και σκίζεται, ο Σόμπολος στο μυαλό μου είναι συλλέκτης γραμματοσήμων, ο Σόμπολος στο μυαλό μου είναι ένας άνθρωπος που το μυαλό του είναι περιφραγμένο και κινείται εντός ορισμένων πεδίων έξω από τα οποία δεν ξεμυτίζει ποτέ, όχι από δειλία ή τεμπελιά, αλλά επειδή δεν τον αφορά οτιδήποτε άλλο εκτός από τον κόσμο του ακάματου εργάτη της δημοσιογραφίας, του ανθρώπου που δουλεύει σαν σκυλί, του ανθρώπου που αν είχαμε είκοσι ζωές θα τις ξαναζούσε και τις ίδιες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν έξω από τους πνευματικούς του ορίζοντες.
Τώρα μπορεί και να τον αδικώ με αυτά που λέω. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η ανάγνωση που κάνω στο Σόμπολο και δεν ισχυρίζομαι ότι η ανάγνωση αυτή είναι ντε και καλά κοντά στην αλήθεια.

 
At 1/15/2008 09:11:00 μ.μ., Blogger ANemos said...

Ο Σόμπολος είναι το Καλό Παιδί, το επιμελές, το συνεργάσιμο!!! Επειδή είναι καλό!!! (Οχι εκ του πονηρού, προς θεού!)

(Μην ανοίξω το στόμα μου μόνο γιατί θα μας πάρει όλους ο διάολος!)

 
At 1/15/2008 09:11:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

γκαραντί δηλαδή;
δεν του κάνεις ανάγνωση με λουρί με τίποτα;

 
At 1/15/2008 09:28:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

Χεχε,καλα το χεις πιασει.Κρατα το κι αλλαξε του τα φωτα;)Α,το Σομπολιζειν ειναι μια ολοκληρη σχολη στη Δημοσιογραφια Ολδ μου.Οι Πασαλαρειοι Ιερογερακες και τα σομπολιστικα δημοσιογραφικα ευαγγελια αποτελουν εκ των ων ουκ ανευ για την επικρατουσα γενια και τ'ανατρεφομενα μειρακια.Καταφυγιο τους ειναι αλλωστε η περιοχη που δεν ισχυει τιποτε αναμεσα στο τροπο να γραφουν με 2 τροπους το ιδιο ψεμα..

 
At 1/15/2008 11:19:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Αυτό δεν αναιρεί ότι έκανε πολύ καλό αστυνομικό ρεπορτάζ, ακριβώς γιατί δεν ξεμύτιζε ποτέ πιο πέρα από 'κει που ήξερε, επειδή ήταν προσεκτικός σε αυτά που θα έλεγε και σε αυτά που δε θα έλεγε, επειδή δεν τον ενδιέφερε ποτέ να είναι κίτρινος ή ροζ.
Μπορεί ως άνθρωπος να είναι ξενέρωτος, αλλά δεν πειράζει, άλλη τον παντρεύτηκε. Εμείς απλώς τον βλέπουμε στην TV και νομίζω ότι είναι πολύ καλός στη δουλειά του.

 
At 1/16/2008 02:07:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κλαυσίγελως.

 
At 1/16/2008 09:43:00 π.μ., Blogger d3lta said...

πάντως, οφείλεις να παραδεχτείς ότι ο Σόμπολος θα ήταν έξοχος αν υποδυόταν τον εαυτό του σε φιλμ νουάρ - τον φαντάζομαι με ρεπούμπλικα, καμπαρντίνα και speed graphic ανά χείρας και φτιάχνομαι!!

 
At 1/16/2008 11:04:00 π.μ., Blogger Jimmy Rose said...

όμως δεν είναι μόνος του ο Σόμπολος (απόλυτα άξιος στο αστυνομικό ρεπορτάζ) που βγάζει τις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ. Για ποιον λόγο τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. υιοθετούν την ίδια στάση? (με εξαίρεση την ανακοίνωση που βγήκε με αφορμή το θέμα Ανδριανού από μία παράταξη).
Είναι κρίμα που οι δημοσιογράφοι (σαν επαγγελματικός κλάδος, σαν σύνολο) κατάφεραν να χάσουν την όποια αξιοπιστία είχαν.

 
At 1/16/2008 11:25:00 π.μ., Blogger gerasimos said...

O Θ.Α. προσπαθεί να μας πείσει ότι εξυφαίνεται μια τεράστια συνομωσία στην οποία η κυβέρνηση, η CIA, το συγκρότημα Λαμπράκη, το συγκρότημα Ψυχάρη, η Ελευθεροτυπία, η κυρα-Νίτσα η γειτόνισσα και δεν ξέρω ποιος άλλος διαπλέκονται προκειμένου να τον πλήξουν. Με μια φράση: ο αυριανισμός πέθανε, ζήτω ο αυριανισμός!

 
At 1/16/2008 12:20:00 μ.μ., Blogger philos said...

Respect!
Ειδικά για το τέλος και την σύνδεση με το Μάκη και την ξεχασμένη πλέον εκείνη υπόθεση που τον εδραίωσε στο τηλεοπτικό στερέωμα των αποκαλύψεων (sic-k)!

 
At 1/16/2008 01:17:00 μ.μ., Blogger Christophorus said...

Ω, πόσον θα έχαιρον,
εάν αι δύο ύαιναι αλληλοεσπαράζοντο μέχρις τελευταίας ρανίδος...

έρρωσθε.

 
At 1/16/2008 01:17:00 μ.μ., Blogger Christophorus said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 1/16/2008 02:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλησπέρα.
Δίκιο έχεις και για τους δύο. Και αυτό που υποννοεί ο άνεμος είναι σωστό κατά την ταπεινή μου γνώμη όποτε τον παρακολουθώ με τις αποκλειστικές πληροφορίες από την ασφάλεια(συνεργάσιμος ...). Νόμιζα ότι ο δικός μας πρόερος είναι χειρότερος αλλά τι να που και οι δημοσιογραφοι
Φιλιά

 
At 1/16/2008 03:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν θελετε να μαθετε ολη την αληθεια για την υποθεση Ζαχοπουλου δειτε εδω:
http://anisixos.blogspot.com/2008/01/blog-post_12.html

 
At 1/16/2008 04:28:00 μ.μ., Blogger talos said...

Συγγνώμη, ο Σόμπολος δεν ήταν ο δημοσιογράφος που πόζαρε δίπλα στο τεμαχισμένο πτώμα της Φραντζή πρωτοσέλιδα στο Έθνος πάλαι ποτέ; Διορθώστε με όσοι γνωρίζουν καλύτερα...

 
At 1/16/2008 04:49:00 μ.μ., Blogger Nomad said...

Η μόνη διόρθωση που έχω να κάνω και αποτελεί σοβαρό σας λάθος αγαπητέ ολντ μπόυ, είναι ότι θα έπρεπε να γράψετε σωστά την έκφραση: "το μπουντανάγκι σου"

:)

Κατα τα άλλα, διαπιστώνω ξανά πως κάποιος δε γίνεται να είναι καλός γραφιάς αν δεν είναι πρώτα καλός αναγνώστης. (Αναφέρομαι στα επι των σχολίων αναγνώσματά σας περι του προέδρου)

Χαιρετισμούς.

 
At 1/16/2008 05:34:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

O Σόμπολος δίπλα στο τεμαχισμένο πτώμα;
Είκοσι χρόνια μετά θα χρησιμοποιούσε τα «φερόμενος» και τα «φέρεται» σε κάθε πρόταση.
Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν υπήρχε βέβαια τότε, αλλά πιθανώς να είχε πάρει απόφαση η τότε ΕΣΗΕΑ ότι προστασίας προσωπικών δεδομένων δικαιούνται μόνο τα ανθρώπινα σώματα που αποτελούν ένα ενιαίον όλον.
Τεμαχισθέντος του σώματος τεμαχίζονται και τα αντίστοιχα δικαιώματά του.

 
At 1/16/2008 05:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Ω, πόσον θα έχαιρον,
εάν αι δύο ύαιναι αλληλοεσπαράζοντο μέχρις τελευταίας ρανίδος...»
Πόσο ξένα σε εμένα είναι αυτά σου τα χαιρέκακα συναισθήματα, Christophorus.
Mακριά από μας η χαιρεκακία.
Μακάρι να αποδειχθεί κρυστάλλινος ο Θέμος, κρυστάλλινος είναι ο Μάκης ούτως ή άλλως, και κρυστάλλινα να συνεχίσει το Πρώτο Θέμα να ραπίζει τους νταβατζήδες.
Σε κάθε περίπτωση να δηλώσω κι εγώ τη συμπαράστασή μου στους χειμαζόμενους συντάκτες της εφημερίδας που έσπευσαν να προσυπογράψουν τις ανακοινώσεις του Θέμου.
«Για ένα κομμάτι ψωμί δεν φτάνει μόνο η δουλειά».

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home