Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008

Στην ανάγκη

Σχεδόν κραχ σημειώθηκε σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών. Επιπόλαιες αναλύσεις αναδεικνύουν ως αιτία της κατρακύλας του γενικού δείκτη την διεθνή κρίση των χρηματιστηρίων, ωστόσο είναι προφανές ότι η αληθινή αιτία είναι άλλη.
Συγκεκριμενα ο Θέμος Αναστασιάδης στο χθεσινό του άρθρο στο «Πρώτο Θέμα» αναφέρει κατά λέξη: «Τα 5 εκατομμύρια ευρώ τα μάζεψα αξιοποιώντας προσωπικά μου οικονομικά στοιχεία και ό,τι άλλο είχα δυνατότητα να συγκεντρώσω νόμιμα και καθαρά προκειμένου να σώσω, όπως πίστευα, την εφημερίδα. Κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνω για 5 ή 15 εκατομμύρια, όπως κάνει οποιοσδήποτε άνθρωπος βρεθεί στην ανάγκη. Είτε στη δουλειά του είτε -χτύπα ξύλο- για λόγους υγείας».
Όταν λοιπόν ένας όχι τυχαίος πολίτης, αλλά ο εκδότης της μεγαλύτερης κυριακάτικης εφημερίδας της χώρας, προβλέπει ότι απαιτούνται 5 με 15 εκατομμύρια ευρώ για μια ώρα ανάγκης, αυτό αφεύκτως συνεπάγεται ότι προβλέπει βραχυπρόθεσμα γιγαντιαία αύξηση του πληθωρισμού, πληθωρισμού που θα κινείται σε επίπεδα τουλάχιστον κατοχικά, άρα αναμένεται κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας η οποία και καθρεφτίστηκε στο σημερινό χρηματιστηριακό πατατράκ.
Εν τω μεταξύ, η είσοδος του Αλέξανδρου Κατσαντώνη στο υπερασπιστικό επιτελείο του Θέμου Αναστασιάδη άλλαξε όχι την υπερασπιστική γραμμή του τελευταίου (όπως ίσως θα υποστήριζε κάποιος κακοπροαίρετος), αλλά αυτή καθαυτή την πραγματικότητα, καθώς ο πολύπειρος ποινικολόγος προκειμένου να προστατέψει τον πελάτη του από τις απροσμέτρητες μαλακίες που ήταν έτοιμος να πει, τον επιβίβασε μαζί του στην μηχανή του χρόνου και επανέλαβε την -φευ φωτογραφηθείσα- συνάντησή του με τον Ανδριανό, όπου πλέον δεν έδωσε dvd κανείς σε κανέναν και σε κανέναν κανείς, δηλαδή όχι ότι ο Ανδριανός δεν προσπάθησε και πάλι να του δώσει το dvd, επισημαίνοντάς του χαρακτηριστικά και ημιαπελπισμένα: «Σε παρακαλώ πάρ' το και ρίξε μας, βαρεθήκαμε να κυβερνάμε, κουραστήκαμε, πολύ άγχος, πολύ στρες και οι αποδοχές χαμηλές, άσε μας να βγούμε στον ιδιωτικό τομέα να βγάλουμε κάνα φράγκο για ώρα ανάγκης, για λόγους υγείας (χτύπα ξύλο), έλα πάρ' το αφού «εσείς δεν δίνετε dvd, μόνο παίρνετε», πάρ' το, αφού αυτή είναι η διακηρυγμένη θέση σας, αφού δεν επαναλαμβάνεται τυχαία και έχει τη σημασία της, πάρ' το και αν δεν μπορέσουμε να πέσουμε ούτε με αυτό (με τον Γιώργο που έχουμε μπλέξει), έχει τραβήξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον εαυτό του σεξουαλικό βίντεο με περιεχόμενο τόσο γελοίο που σιχαίνεται κι ο Ζαγορίτης να το δει», αλλά ο Θέμος τώρα πια και μετά την σωτήρια επέμβαση της χρονομηχανής αρνήθηκε, λέγοντας όχι, ευχαριστώ δεν θα πάρω, μαλάκας δεν είμαι, αφού πλέον -και μέχρι νεωτέρας- το dvd το έχει δώσει στον Ανδριανό μια φίλη της Τσέκου, μία, μία με δυο βυζιά, δυο χέρια, δυο πόδια, δυο αυτιά και μύτη μία, δεν θυμάμαι το όνομά της και δεν έχει και σημασία στην τελική, κύριε Ανακριτά, κι αλήθεια λέω και γράμματα γνωρίζω κι αριθμούς γνωρίζω, μέχρι το οκτώ, εννιά δεν παίζει να έχει, και ελέφαντας δεν είμαι και ο Ψυχάρης χτυπά τους μαύρους κι είναι βρώμικος, βρώμικος πολύ.
Πώς πληρώνει ο Ψυχάρης κάθε χρόνο 5 εκατομμύρια ευρώ για το προσωπικό δάνειο των 50 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε, αναρωτιέται -εκ λόγων δικαιολογημένου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος- πρωτοσέλιδα η καλή κυριακοδευτεριάτικη εφημερίδα.
Ε, θα τα είχε μαζέψει κι αυτός, όπως κάνει οποιοσδήποτε άνθρωπος βρεθεί στην ανάγκη.

16 Comments:

At 1/21/2008 05:46:00 μ.μ., Blogger scarface said...

Το 1999, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, είχε δηλώσει ότι το χρηματιστήριο αντικατοπτρίζει την εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Το 2008, ο σημερινός πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θα δηλώσει ότι το χρηματιστήριο αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο του DVD.

 
At 1/21/2008 06:39:00 μ.μ., Blogger η ψυχη μου το ξερει said...

Βρε μαλάκα(Θέμο),καλά τα είχες τα λεφτά στο κουμπαρά,τι μαλακία σε έπιασε και τον έσπασες για να τα πας στην τράπεζα;
Ο ίδιος είπε ότι φοβήθηκε μην μπερδέψουν τους κουμπαράδες με την κορούλα του,αφού πλέον άρχισε κι αυτή να μαζεύει χρήμα από τα κάλαντα...καταλαβαίνεις!

 
At 1/21/2008 06:40:00 μ.μ., Blogger nikos10 said...

Ελπίζω αυτή τη φορά να μην αναφερθούν οι φίλοι δημοσιογράφοι στον "καθηγητή" κύριο Κατσαντώνη. Ελπίζω να προσθέσουν ένα "πρώην" ή έστω "φερόμενο ως"...

Όσο για τον Αναστασιάδη, είναι σαν να τον βλέπω μπροστά μου να διακηρύττει την αθωότητά του και να καταγγέλλει την ΕΥΠ, τη CIA, την KGB, το Λαμπράκη, τους κομμουνιστές κ.ο.κ.

 
At 1/21/2008 06:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με αυτά και με αυτά, έχουμε εθιστεί στο ψέμα τελικά, ίσως και αυτός να ήταν ο σκοπός από την αρχή. Πως το λέγαν στο "1984" το Υπουργείο Προπαγάνδας; Ministry of Truth, ή Minitru στη Newspeak, στη νεολαλια, που δημιουργήθηκε για να περιορίσει τη σκέψη των προλετάριων...

Σου θυμίζει κάτι;

 
At 1/21/2008 09:18:00 μ.μ., Blogger evee said...

- μάλλον δεν έχεις προλάβει να γράψεις ακόμη το σχετικό με την εκπομπή "παρασκήνιο" post :Ρ-

αγαπητέ old boy ήσουν για άλλη μια φορά εξαιρετικός: ψύχραιμος, οξυδερκής και 2 the point

συγχαρητήρια σε εσένα, στους υπόλοιπους bloggers που μίλησαν μα φυσικά στον Μ.Ανδριωτάκη και τη Μ.Μέγα για την δουλειά τους

 
At 1/21/2008 09:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ναι ρε τρελλιάρη μπλογκέρ :D

 
At 1/21/2008 09:47:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Την περιπτωση να τρεξαν κι αλλοι εφημεριδαδες να σηκωσουν λεφτα απο το Χ.Α.Α. "για ωρα αναγκης" δεν το λαβαινεις υποψη;
..αντε, σε ειδα επιτελους, αλλα δεν σε περιμενα αξυριστο..
-->> εκτος αν ηταν για λογους καμουφλαζ :)

 
At 1/21/2008 10:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γεροντοτεκνάκι ;-)

 
At 1/21/2008 10:49:00 μ.μ., Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

Για μια ακόμη φορά χάθηκε η μπάλα... δεν θα σχολιάσω τι ποιος που και γιατί... άλλωστε ακούγονται πολλά και τα περισσότερα βάσιμα... εγώ θα πω για την "τεχνολογία ταφής" ενός μείζονος θέματος μέσω την ακατάσχετης μιντιακής προβολής... μια τεχνολογία όπως φαίνεται αλάθητη αν ανατρέξει κανείς σε πολλά σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν και έσβησαν σε χρόνο δυσανάλογο της σοβαρότητάς τους... το ίδιο φαινόμενο εξελίσσεται και τώρα... πολλοί άνθρωποι έχουν "χορτάσει" το θέμα... έχουν σχηματίσει άποψη (χωρίς να έχουν όλες τις πληροφορίες παρά μόνον όσες δόθηκαν και δίνονται επεξεργασμένες και φιλτραρισμένες ώστε να είναι εύπεπτες για το μέσο στομάχι) και έχουν αρχίσει να "μοιράζουν" την προσοχή τους πια... πάρτε ένα τραγούδι για παράδειγμα... ένα τραγούδι που αγαπάτε πολύ... αν το ακούτε συνέχεια, πρωϊ μεσημέρι βράδυ δεν θα το βαρεθείτε? δεν θα θέλετε να ακούσετε κάτι άλλο? φανταστείτε τώρα την είδηση ενός σκανδάλου τόσο εκρηκτικού που όλη σας η προσοχή θα στραφεί απερίσπαστη εκεί... η συνεχής προβολή αυτού του θέματος... η βασανιστικά συνεχής προβολή του προκαλεί τελικά την αποστροφή απ' αυτό... όσο καίριο όσο καυτό κι αν είναι το θέμα... έτσι στρατεύτηκαν για μια φορά ακόμη οι μισθοφόροι δημοσιογράφοι των καναλαρχών με εντεταλμένη υπηρεσία να μας "μπουκώσουν"... τεχνολογία αιχμής στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης και αποδιαμόρφωση της σοβαρής αντιμετώπισης κρίσιμων θεμάτων.

υγ. Χάρηκα για την τηλεοπτική "γνωριμία" :)

 
At 1/22/2008 01:01:00 π.μ., Blogger fpboy said...

ο Ψυχάρης του Λαμπράκη ?
Είναι απίστευτο αν ανοίξει ένα θέμα στην Ελλάδα , πως σαν ντόμινο βγαίνουν το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο. Δεν έχει πάτο !

 
At 1/22/2008 11:42:00 π.μ., Blogger cynical said...

Dear Old-Boy, παρακολουθώντας τελευταία την ελληνική επικαιρότητα διαπιστώνω ότι το απλό νούμερο 5,000,000 τείνει να γίνει μια τρέχουσα ελληνική σταθερά.
Πέρα από τα 5,000,000 του Θέμου, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πριν από 1-3 μήνες,(δεν θυμάμαι πότε ακριβώς), σε μια συνέντευξη της στην κ. Ο. Τρέμη, κ. Α. Διαμαντοπούλου είχε αναφερθεί, εν τη ρύμη του λόγου, στα νεαρά ζευγάρια που πάνε να αγοράσουν ένα σπίτι 5,000,000 για να στεγάσουν την αγάπη τους. Η έμπειρη (ως προς τα μεγάλα οικονομικά μεγέθη) κ. Τρέμη αλάλιασε ακούγοντας το νούμερο και ζήτησε διευκρινήσεις αν η κ. Διαμαντοπούλου εννούσε ευρώ. Η κ Διαμαντοπούλου εξεπλάγη με τη σειρά της πώς η κ. Τρέμη αναρωτήθηκε για κάτι το εντελώς προφανές....και τόσο κοινότοπο.

 
At 1/22/2008 11:54:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό και όλα τα άλλα θα τα αποφεύγαμε, άμα το είχε βολέψει το κορίτσι ο Ζαχό.
Πυρ, Γυνή και Θάλασσα τα κάνανε πάλι.

 
At 1/22/2008 05:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

se eida xtes se ekpompi stin fili sou tin tileorasi...san old boy oxi san kyrio tade. kai malista to blog sou ki oxi esy. To mple-mpez bog sou me to xaraktiristiko 'old boy' me megala grammata sto pano meros emfanistikan gia ligo.
oute san anonymos blogger den tous 3efiges...

kalo apogeyma:)

 
At 1/22/2008 06:19:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Nαι, Μaya, το είδα κι εγώ.
Προσπάθησαν να πάρουν κι από μένα συνέντευξη, αλλά αρνήθηκα σθεναρά.

 
At 1/22/2008 07:20:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

eytixos pou den isoun esy. kai eytixos pou den vgikes mazi me tin metensarkosi tou Rimbaud (ragsimeni mou gardenia gia na min se exo ennoia).

nice one old-boy

 
At 1/22/2008 07:27:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mα, θα ήταν ποτέ δυνατόν να είμαι αυτός ο μαλάκας; Γυρνούσα στους δρόμους μέχρι να βρω την κατάλληλη βλακόφατσα, την βρήκα και της λέω όχι μόνο θα βγεις στην τηλεόραση, αλλά έχεις και ένα εικοσάευρω από μένα (για μια δύσκολη ώρα - χτύπα ξύλο).

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home