Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

Τα υπεύθυνα λαγούμια της εξουσίας

Κι ενώ η υπόθεση για τις υποκλοπές πήγε στο αρχείο, η πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση που μπορεί να τεθεί είναι πώς εξηγείται μια κουλτούρα τόσο μα τόσο συνωμοσιολογική, όπως η νεοελληνική, να μην έδωσε τα ρέστα της σε μια υπόθεση, που αν μη τι άλλο δικαιολογεί την υποστήριξη βασίμων σεναρίων περί κατασκοπείας. Πώς γίνεται η υπόθεση των υποκλοπών να ξεχάστηκε τόσο γρήγορα, να έπαιξε μηδενικό ρόλο στις εκλογές, να μην είχε την επίδραση που θα περίμενε κανείς να έχει;
Όλοι αυτοί που το καλοκαίρι δέχτηκαν την θεωρία του οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού της χώρας (αδιαφορώντας βέβαια στη συνέχεια για την εξέλιξη των ερευνών για την αποκάλυψη του σχεδίου), όλοι αυτοί που είναι ικανοί να δεχτούν ότι η χώρα κάηκε επειδή ο Καραμανλής έκανε κολεγιές με τον Πούτιν, όλοι αυτοί που αύριο μπορεί να πιστέψουν τον Θέμο ότι τον έχει παγιδέψει η CIA, εδώ πώς το κατάπιαν τόσο εύκολα;
Το κατάπιαν τόσο εύκολα γιατί με τις αληθινές συνωμοσίες δεν μας παίρνει να κάνουμε και πολλά: άπαξ και έρχονται στο φως ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής τους είναι πολιτικός· ήτοι με κόστος. Αλλά πως να τα βάλεις με τους Αμερικάνους στα φανερά; Σε παίρνει; Ο αντιαμερικανισμός του νεοέλληνα ισχύει υπό την απαραίτητη αίρεση ότι θα είναι τσάμπα. Όταν έρχεται η ώρα των αποκαλύψεων αφήνει την υπεύθυνη κυβέρνησή του -εκείνη που ο ίδιος ψηφίζει και της αναθέτει την εξουσία- να ρυθμίσει το θέμα «υπεύθυνα», ήτοι μακριά από το φως: εξασφαλίζοντας ίσως κάποια μικροανταλλάγματα στα σκοτάδια και στα ημίφωτα, στον προνομιακό χώρο δηλαδή των πρωθυπουργικών γραφείων, όπου παρατηρούμε τώρα τους κατοίκους τους να βγαίνουν στο φως για να καταθέσουν στον ανακριτή, αμήχανοι, καμπουριαστοί, έξω από τα σκοτεινά νερά τους, μοιάζοντας με βρικόλακες που μια αχτίνα φως θα τους αποτελειώσει.
Αν όμως η αυτοκτονία Τσαλικίδη θα μείνει για πάντα ανεξιχνίαστη, η απόπειρα αυτοκτονίας Ζαχόπουλου εξακολουθεί να ξεγυμνώνει ολόκληρο το εξουσιαστικό σύστημα της χώρας, μην αφήνοντας απ' έξω σχεδόν καμία πτυχή του, καθώς το ένα κομμάτι του ντόμινο ρίχνει το επόμενο κι αυτό το μεθεπόμενο και λογικό είναι άλλωστε, αφού αυτό δεν είναι χώρα αλλά το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα.
Ο Δημήτρης Τσοβόλας άφησε την εποχή του ΔΗΚΚΙ ένα καλό όνομα. Έδειξε μια πολιτική αξιοπρέπεια, ένα πολιτικό θάρρος. Αποσύρθηκε ευπρεπώς. Εδώ και χρόνια δικηγορεί. Ως δικηγόρος είχε κάθε δικαίωμα να αναλάβει και την υπόθεση άλλου επιφανή δικηγόρου εμπλεκόμενου στο παραδικαστικό και τώρα την υπόθεση του Αναστασιάδη. Αλλά ας αφήσει πλέον και αυτός την ηθική του ανωτερότητα στην άκρη. Το πολιτικό πρόσωπο Τσοβόλας ας επέλεγε καλύτερα τους πελάτες του. Αφενός γιατί τον επιλέγουν για να καθαρισθούν και οι ίδιοι σε ένα βαθμό ηθικά, αφετέρου γιατί όταν μιλούσε ο Τσοβόλας για ΜΜΕ που απέκλειαν το κόμμα του από την τηλεόραση και τις εφημερίδες είχε δίκιο, αλλά το να μιλά τώρα για νταβατζήδες που πολεμάνε τον Θέμο, είναι σαν να παίρνει το προσωπικό του στόρυ, τον συστατικό του μύθο και να τον πουλά για -την αδρή αναμφισβήτητα- αμοιβή του.
Αν δε επαληθευθούν οι πληροφορίες και ο Θέμος καταθέσει στον ανακριτή ότι το dvd του το έδωσε ο Ανδριανός και δεν το έδωσε εκείνος στον Ανδριανό, ας αρχίσουμε όλοι μαζί να σκίζουμε τις κιλότες μας, τους ζουρλομανδύες μας, ό,τι μας έχει μείνει εν πάση περιπτώσει ακόμη άσκιστο.
Επίσης να πω ότι χάρηκα πολύ για την παρουσία του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ στο «Πρώτο Θέμα», με τον «Ιό» Τρίμη πίσω από τον Σόμπολο, κρατώντας του τα μπόσικα. Προς Θεού, μην χάσουν οι εργαζόμενοι το ψωμί τους. Και προκειμένου να μην το χάσουν λογικό είναι να στηρίξουν τον οποιοδήποτε και για οτιδήποτε. Δημοσιογράφοι είναι. Δεν είναι άγιοι. Τι να κάνουν. Έχουν τις αντοχές τους κι αυτοί. Να διακινδυνεύσουν τη δουλειά τους; Εύκολο είναι; Εσύ δεν θα υποστήριζες το αφεντικό σου μέχρι εσχάτων; Εσύ στην κρίση δεν θα έδιωχνες το ένα από τα δύο αφεντικά προκειμένου να στηρίξεις το ύποπτο για περίεργες συναλλαγές;
Επίσης να συμφωνήσω ότι ο Τριανταφυλλόπουλος έχει πράγματι δημοσιογραφικό απόρρητο για τη συνάντησή του με τον βουλευτή (για τον οποίο αρνήθηκε να πει οτιδήποτε που θα τον «φωτογράφιζε», περιοριζόμενος να σημειώσει μόνο ότι έχτισε μια πολυετή καριέρα άκυρων αλμάτων) και μάλιστα απόρρητο που δεν φαίνεται να αμφισβητεί κανένας (μολονότι το απόρρητο ισχύει για πληροφορίες που σου δίνονται για να τις δημοσιεύσεις και όχι για πληροφορίες που σου δίνονται σε στάδιο συναλλαγής), αν και -όπως ο ίδιος ο τεράστιος Μάκης λέει- είναι έτοιμος αν τον καλέσει ο Καραμανλής να πάει να του τα πει. Να τα πουν βρε αδελφέ τα δυο τους. Είναι το νέο είδος δημοσιογραφικού απορρήτου, το απόρρητο μόνο ως προς τη δικαστική εξουσία. Η εκτελεστική είναι αλλιώς.
Και κάθονται και τον ακούνε· προσοχή όλοι. Εύκολο είναι να βγουν και να τον κράξουνε; Εύκολο είναι να βγει η κυβέρνηση και να τον κράξει; Κράτα με να σε κρατώ. Σε κρατάω εδώ, με κρατάς εκεί. Η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται ούτε εκβιάζει. Βιάζει μόνο. Τη νοημοσύνη μας.
Και στην υπόθεση να πρωταγωνιστούν (και δεν αναφέρομαι στους υπόπτους) δικηγόροι που έχουν κάνει φυλακή και δικηγόροι που είναι έξω με εγγύηση. Υπόδικοι δικηγόροι καλεσμένοι σε εκπομπές για τη διαφθορά.
Μεγαλοδημοσιογράφοι συζητούν με μεγαλοδικηγόρους και μεγαλοπολιτικούς για τη μεγαλοδιαφθορά, ενώ στις οθόνες τους οι μικροθεατές παρακολουθούν μέχρι να τους πάρει ο ύπνος και την επόμενη να ξυπνήσουν για να επανέλθουν στην μικροδιαφθορά της δικής τους ζωής.
Και στις επόμενες βουλευτικές θα ψηφίσουν πάλι μεγαλοκόμματα, που κι αν υποκλαπούν ξέρουν αποδεδειγμένα να σωπαίνουν, να αποκρύπτουν, να κινούνται στην υπόγεια, σκοτεινή τους υπευθυνότητα.

26 Comments:

At 1/18/2008 07:36:00 μ.μ., Blogger η ψυχη μου το ξερει said...

Εγώ νιώθω την εσωτερική ανάγκη να σου απαντήσω με τον τίτλο του προηγούμενου ποστ σου.."Κορυφές να κρυφτούμεεεεεεε"!!!!

 
At 1/18/2008 10:28:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Έδειξε μια πολιτική αξιοπρέπεια, ένα πολιτικό θάρρος.

Ένα πολιτικό θάρρος και ένα τζατζίκι στο 4.

 
At 1/18/2008 10:42:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Σύμφωνα με το σενάριο του Θ.Α. έχει ο υπεύθυνος τύπου του πρωθυπουργού ένα dvd (το γνωστό dvd) και αντί να το δουν με τον πρωθυπουργό και να πιάσουν το Ζαχόπουλο απ' το αυτί και να του πουν 'δεν ξέρω αν στο είπαν αλλά παραιτήθηκες' στήνει ένα ραντεβού με τον Θ.Α. για να του δώσει το dvd προκειμένου αυτός να το δημοσιεύσει κι έτσι να αναγκάσει τον Ζαχόπουλο σε παραίτηση! Δηλαδή έχει μεγαλύτερη δύναμη ο Θ.A. να 'παραιτεί' κυβερνητικά στελέχη απ' ό, τι ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Μήπως τότε να βάζαμε τον Καραμανλή με μαύρα σταμπάτα t-shirts να κάνει το ΟΛΑ9 και να τοποθετούσαμε τον Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ξάδερφο Λέων υπεύθυνο τύπου και τον Περρή κυβερνητικό εκπρόσωπο; Με κάτι τέτοια εξωφρενικά δυσκολεύεται και να φανταστεί κανείς πόσο έχει φτάσει να υποτιμά τη νοημοσύνη του κοσμάκη αυτός ο τυπάκος, που πρέπει να είναι μόνος άνθρωπος στον κόσμο που πλούτισε χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του, απλά στήνοντας χαβαλεδιάρικες εκπομπούλες (και γι' αυτό πρέπει να έχει καταλήξει να πιστεύει ότι είναι ΠΟΛΥ έξυπνος).

 
At 1/19/2008 03:35:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε παιδιά τι θα κάνουμε;

Δεν αντέχω άλλο, που θα πάει αυτή η ιστορία;

Πριν από κάποια χρόνια λέγαμε , να βγαινε και κάποιος να τα πει όπως πρέπει...
Ε να λοιπόν που βγαίνει ο κάποιος και τα λέει όπως πρέπει και με το παραπάνω (θέλετε να τον πείτε old-boy θέλετε Λάκη θέλετε μπλογκόσφαιρα, τέλος πάντων όπως θέλετε). Και;
Αλλάζει κάτι; Γέμισε το ίντερνετ με μπλογκς. Και;
Ο Κωστάκης χθες πήγε και τον ενημέρωσε ο Υγείας για το κέντρο διέυθυνσης πυρός των νοσοκομείων μας.Μες την καλή χαρα,καλά να ναι ο άνθρωπος.
Η Βόνταφον και ποιός ξέρει άλλος ακούσαν και ξανακούσαν τις συνομιλίες του και αντί ολόκληρη η Βόνταφον , με τα γραφεία της και τις κεραίες να πάρει πόδι από την Ελλάδα, χτυπάει στα ίσια τον ΟΤΕ (που τον πουλήσαμε κι αυτόν έτσι;).
Κάηκε ολόκληρη η Ελλάδα; Κανένα πρόβλημα.Χτυπάμε μια το χέρι μας στο έδρανο , ασύμετρη απειλή ήταν,πάρτε κόσμε χιλιάρικα να μας ξαναψηφίσετε, κουράγιο ,πάμε για νέους αγώνες και δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε που λεγε και ο Τραμπάκουλας.
Πήγε να φουντάρει ο κολλητός μας από τις κουτσουκέλες που κανε, χτυπάμε δυο το χέρι μας στο έδρανο ,δυνατότερα,εμφανώς εκνευρισμένοι που δεν μας καταλάβατε πόσο υπεράνω κάθε υποψίας είμαστε, δεν εκβιαζόμαστε,δεν εκβιάζουμε και δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε...

Ναι αλλά εγώ δεν αντέχω άλλο.

Νιώθω σαν τον τύπο στο ανέκδοτο που τον ξέχασε ο γιατρός στο μηχάνημα αποβλάκωσης (μάλλον στην τηλεόραση) και φοβάμαι οτι όταν θα με θυμηθεί θα του πω έλα ρε για το καλό μας το κάνανε.........

 
At 1/19/2008 08:45:00 π.μ., Blogger philos said...

Εδώ και 10 λεπτά βλέπω στη ΝΕΤ, παράθυρα με λιγότερο λαμπερά πρόσωπα - δημοσιογράφους αλλα ο τίτλος από κάτω είναι "τι τίτλο θα έχει το Πρώτο Θέμα".
Δεν μιλάει κανένας για την κυβερνήση.
Πλήρης αποπροσανατολισμός.

 
At 1/19/2008 10:59:00 π.μ., Blogger zisis said...

" Αφενός γιατί τον επιλέγουν για να καθαρισθούν και οι ίδιοι σε ένα βαθμό ηθικά, είναι σαν να παίρνει το προσωπικό του στόρυ, τον συστατικό του μύθο και να τον πουλά "
κορυφαίο!!!!

 
At 1/19/2008 01:02:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Δημοσιογράφοι είναι. Δεν είναι άγιοι. Τι να κάνουν. Έχουν τις αντοχές τους κι αυτοί. Να διακινδυνεύσουν τη δουλειά τους; Εύκολο είναι; Εσύ δεν θα υποστήριζες το αφεντικό σου μέχρι εσχάτων; Εσύ στην κρίση δεν θα έδιωχνες το ένα από τα δύο αφεντικά προκειμένου να στηρίξεις το ύποπτο για περίεργες συναλλαγές;

Δεν είμαι σίγουρος τι ποσοστό ειρωνίας, "ρητορικής ερώτησης" ή "τίμιας ερώτησης" υπάρχει σε αυτά τα ερωτηματικά.

Πήγα να κάνω εμετό με όλους αυτούς τούς τύπους που διατείνονται ότι προέχει να μη χάσουν τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι τού Θέματος. Για δύο λόγους:

Πρώτα, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. Έχω βαρεθεί τα "εγώ είμαι τίμιος άνθρωπος, ιδεολόγος, δεοντολόγος, αλλά και σκέτος λόγος. Προκειμένου να ταϊσω την οικογένειά μου, κατεβάζω τα παντελόνια μου, σκύβω, ρίξε κάτι στο καπέλο και γάμα ό,τι θες." Ή είσαι δημοσιογράφος ή είσαι διαπλεκόμενο λαμόγιο, φίλε εργαζόμενε του Θέματος. Και αν αποδειχτεί ότι είσαι το δεύτερο, τότε -στο δικό μου κόσμο και τη δική μου αισθητική- είναι ντροπή για τον κλάδο σου να υπάρχεις. Και καλά κάνουν και σάς λένε αυτά που σάς λένε.
Αν αποδειχτεί το δεύτερο, τότε όλα ΟΚ. Σχεδόν όλα. Θα θυμάμαι μερικά τελείως αντιδημοσιογραφικά άρθρα των τελευταίων ημερών, που έγραψες πάνω στον πανικό σου. Ξεφτιλίζοντας τον εαυτό σου.

Σόρρυ, αλλά χίλιες φορές καλύτερα να κάνεις εκπομπές με αρχίδια, να σού κατεβάζουν τούς διακόπτες αλλά εσύ να είσαι άρχοντας, παρά αυτά τα φοβισμένα ανθρωπάκια που πουλάνε (και μάλιστα φτηνά- όπως λέμε "φτηνή πουτάνα") την υπογραφή τους στο αφεντικό τους.

Δεύτερον, ΠΡΑΚΤΙΚΑ. Πώς να πάρει κανείς στα σοβαρά "δημοσιογράφους" που τρέμουν μη χάσουν τη δουλειά τους αντί να προσπαθούν να κάνουν δημοσιογραφία; Μπορεί να μη χάσεις τη δουλειά σου τώρα, αλλά την υποβαθμίζεις. Και μπορεί να τη χάσεις αργότερα ακριβώς για αυτόν το λόγο.

 
At 1/19/2008 03:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παράδοξα πράγματα:
Θέλω να χειροκροτήσω ένα κοφτερό κείμενο που συμπυκνώνει σε μια εξαιρετική περιγραφή την αθλιότητα που με περιβάλλει.
Έστω. Χειροκροτώ. Η αθλιότητα είναι καθημερινό φαινόμενο. Τέτοια κείμενα, όχι.

 
At 1/19/2008 03:45:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Συμφωνω με aerosol.

 
At 1/19/2008 06:20:00 μ.μ., Blogger Τσούγδω said...

Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο Τσοβόλας...
Όσο για το αν κατονόμασε ή όχι το βουλευτή ο Μάκης αφήστε το.. Με το να λέει νέος βουλευτής Β. Ελλάδας που έχει δοξάσει τη χώρα...

 
At 1/19/2008 07:01:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Γεράσιμε, δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκεις εξωφρενικό το σενάριο Θέμου. Το δοκίμασε στις γλάστρες του Όλα και το πίστεψαν όλες. Ξεκαρδίστηκαν κιόλας, όχι επειδή τους φάνηκε αστείο, αλλά επειδή γελάνε με τα πάντα όταν βρίσκονται κόντα στον Θέμο και τον κομιστή των παπαγαλιών του, Περρή.

«Δεν είμαι σίγουρος τι ποσοστό ειρωνίας, "ρητορικής ερώτησης" ή "τίμιας ερώτησης" υπάρχει σε αυτά τα ερωτηματικά».
Τhrass, μεγάλο ποσοστό ειρωνείας. 97% και βάλε :)

 
At 1/19/2008 08:10:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

Εξαιρετικό κείμενο και σχόλια(ειδικα Γερασιμου,αλεξη,Thrass)

Καιρος ηταν να δει κι απ την αλλη πλευρα τον κοσμο των media ο λαμογιοτατος χαβαλές που τοσα χρονια ειρωνευόταν φτηνά τους παντες μοντάροντας βιντεάκια με σαρδάμ,ή παιζοντας 10 φορες ριπλέυ την ιδια εκφραση προσωπου.

Και αισθανοταν τοσο εξυπνότερος,τοσο υπεράνω,που θεωρησε οτι συνεταιριζομενος με τον Ρομπέν των Χαζών και συναλλασσόμενος με τα Μεγαλα Αφεντικά και τους σκοτεινους τυπους των μυστ.Υπηρεσιων(που λογικα τους τροφοδοτούσαν ε "επιλεκτικες" αποκαλυψεις),δεν θα βρισκόταν ποτέ ο ιδιος στη θεση του πιονιού,στη θεση του αναλώσιμου ,υπο το εκτυφλωτικο φως των προβολέων...

Βεβαια η συσκοτιση της υποθεσης θα επέλθει μεσα απ τον υπερβολικο "φωτισμό" των σχετικων και άσχετων πτυχών της,ισως και με λιγη βοηθεια απο τον Αρχιεπισκοπο προσεχως...

 
At 1/19/2008 10:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είναι, πράγματι, ένα εξαιρετικό κίνημα που θα μπορούσε να συμπυκνωθεί σε μία απλή φράση: δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Το θέμα είναι εξόχως πολιτικό, αλλά διόλου κομματικό. Διότι, του κερατά, έτσι και υπήρχε ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη, κάποιος ανακριτής θα έκανε καλά τη δουλειά του και θα στρίμωχνε αρκετούς πίσω από τα κάγκελα. Αλλά δυστυχώς, στον τόπο αυτό η επιμονή στο καθήκον συνάδει με τη μνημειώδη γραφικότητα, βλέπε την περίπτωση Σαρτζετάκη. Μα δεν μπορεί να βρεθεί ένας, ΕΝΑΣ, ανακριτής να κάνει τη δουλειά του;

 
At 1/20/2008 02:05:00 π.μ., Blogger Rodia said...

~~ γνωστε γαυρε, μου βαζεις ιδες. Μπορει ο ωχαδερφισμος των δικαστων να ελκει την προελευση του απο τη διαπομπευση του Χρ. Σαρτζετακη (ως Προεδρου της Δημοκρατιας πλεον) απο τα ΜΜΕ. Τοτε, ο θεσμος του Προεδρου λοιδωρηθηκε οσο ποτε αλλοτε στο μελλον -στο παρελθον ηταν αδυνατο να γινει αυτο βεβαια.

 
At 1/20/2008 08:24:00 μ.μ., Blogger Unknown said...

Ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 212) δεν αναγνωρίζει το λεγόμενο δημοσιογραφικό απόρρητο.

 
At 1/21/2008 01:49:00 π.μ., Blogger Λωτοφάγος said...

Μια πηχτή αηδία όλη η κατάσταση! Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο του squarelogic: κάποιοι χρησιμοποίησαν τον Θ.Α. και μετά τον πέταξαν σαν στιμμένη λεμονόκουπα. Ο θάνατος του αρχιεπισκόπου όμως, θα ανακουφίσει πολλούς, αφού θα συνεχίσουν τις δουλειές τους ήσυχοι. Η υπόθεση θα περάσει όπως πάντα στη λήθη.

Ολντ, ασυναγώνιστος!

 
At 1/21/2008 05:00:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η εντύπωση μου, έχοντας το προνόμιο ίσως να παρακολουθώ τα πράγματα μόνο μέσω ίντερνετ, είναι η εξής:
Το θέμα μονοπωλεί τόσο καιρό την επικαιρότητα επειδή διατηρεί σκοτεινές πτυχές που εξάπτουν τη συνωμοσιολογικό φετιχισμό που κρύβουμε σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό μέσα μας. Αν είχε αποκαλυφθεί αμέσως ότι ο τάδε έπαιρνε τόσα από τον δείνα και έκανε αυτά εις αντάλλαγμα, το θέμα θα είχε ξεχαστεί σε μερικές μέρες, όπως έχουν ξεχαστεί πολύ χειρότερα περιστατικά. Κανείς δεν ασχολείται με τις πολιτικές ευθύνες μιας κυβέρνησης που έχει πάψει να δουλεύει, με επιπτώσεις σαφώς πιο δυσμενείς για τη χώρα από οποιαδήποτε διαπλοκή. Αυτό που μας γοητεύει στην υπόθεση είναι ότι είναι επιδεκτική διατύπωσης πλήθους σκοτεινών θεωριών, αποτελώντας ένδειξη μίας παράλληλης πραγματικότητας που όλοι υποψιάζονταν - και στην οποία ίσως ήθελαν να πιστεύουν, καθώς επιβεβαίωνε ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην μας και στα κρυφά, απαλλάσσοντάς μας από οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη. Όλοι θέλουν να πιστεύουν σε κάποιο μεγάλο μυστικό, το οποίο φουσκώνουν με τη φαντασία τους. Όταν το μυστικό αποκαλυφθεί, αυτομάτως παύει να προξενεί το ενδιαφέρον. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, παρά 30 μέρες συνεχούς και εξαντλητικού ρεπορτάζ, το μυστήριο παραμένει καλά κρυμμένο και κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε με βεβαιότητα - κι αυτό καθιστά την υπόθεση ιδιαίτερως γαργαλιστική. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό. Γεγονότα όπως παράνομες προσλήψεις/απολύσεις με κομματικά και συγγενικά κριτήρια έχουν έρθει επανειλημμένως στην επιφάνεια και ουδέποτε προκάλεσαν τριγμούς στην καρέκλα κανενός. Ούτε κανείς θα ιδρώσει επειδή θάφθηκαν μερικά μνημεία για να βγάλουν μερικοί κάποια χρήματα παραπάνω. Ούτε με εκπλήσσουν και οι συμπεριφορές των εμπλεκομένων, το ποιόν των οποίων ήταν ορατό από μίλια, χωρίς να χρειάζεται να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα για να αποκαλυφθεί. Το θλιβερό με την υπόθεση είναι ότι ρίχνει πάνω στη χώρα ένα πέπλο απαξίωσης που αγγίζει τους πάντες. Και επιβεβαίωνει την ανθρώπινη, ίσως, τάση να προτιμούμε την παραπολιτική από την πολιτική.

 
At 1/21/2008 08:31:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η υπόθεση θα έκανε ωραία ταινία και για το σινεμά. Τρέχω να προλάβω...

 
At 1/21/2008 04:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ορθά μιλά ο old-boy αν και καθήμενος.
Να φύγουν όλα αυτά τα κοπρόσκυλα οι δημοσιογράφοι να έρθουμε εμείς οι bloger να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Διότι αυτοί είναι μέσα στα σκατά της εξουσίας βουτηγμένοι κ.ο.κ....
Ενώ εμείς ; Εμείς είμαστε άλλο πράγμα. Είμαστε καθαροί. Είμαστε αμόλυντοι. Έχουμε άποψη. Ξέρουμε τι γίνεται και δε μπορεί να μας δουλέψει κανένας.
Θα βάλουμε και τον Τσίπρα αρχηγό και μετά θα βγούμε όλοι μαζί παρέα στη πλατεία Συντάγματος να κράξουμε τους αμερικανούς στα ίσα, διότι εμείς δεν είμεθα κλασομπανιέρες.
Και αμα λάχει θα φέρουμε και τσάμπα πετρέλαιο απο τη Βενεζουέλα και θα το μοιράσουμε δωρεάν σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης, λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα.
Μήπως, υπάρχει κίνδυνος να μας κράξει κανείς ή μήπως θα μας ζητήσουν να κυβερνήσουμε ;
Οπότε εκ του ασφαλούς και χωρίς κανένα κόστος αράζουμε και ξεχέζουμε το σύμπαν.

 
At 1/21/2008 05:53:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Έχουμε άποψη».
Ακούς έκει να ΄χουμε κι άποψη. Οι απόψεις είναι για τους ειδικούς.
«Μήπως, υπάρχει κίνδυνος να μας κράξει κανείς»
Έλα ντε. Μπας κι έχουμε ανοιχτά σχόλια; Ως γνωστόν, εν αντιθέσει με όλες τις υπόλοιπες μορφές δημοσίου λόγου, το μπλόγκιν είναι η μόνη που απαγορεύει την αλληλεπίδραση και αγορεύει από καθέδρας.
Φτηνό πετρέλαιο για όλους. Αlexis Tsipras for President. No nigga - no cunt in the White House. Αlexis, your Caucasian male choise.

 
At 1/21/2008 05:55:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Xρίστο Βαρδακα, το χουμε πει αυτό από την αρχή: http://old-boy.blogspot.com/2007/12/blog-post_29.html

 
At 1/21/2008 05:56:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Κρυστάλλη, το αρχικό μυστικό είναι νομίζω ήσσονος σημασίας σε σχέση με όσα έχουν επακολουθήσει.

 
At 1/21/2008 07:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έτσι μου αρέσεις.
Να είσαι πάντα σε ετοιμότητα.
Εξάλλου, μήπως σου ζήτησε κανείς να πάρεις καμιά απόφαση ;

 
At 1/21/2008 09:43:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

Υπαρχουν φασεις και φασεις μεχρι να παρεις αποφασεις ανωνυμε.Και στη διαχειριση των φασεων καποιοι απο εσας ειναι μανουλες(ορθιες,καθιστες λιγη σημασια εχει)

 
At 1/22/2008 06:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είσαι σίγουρος για Τρίμη,από τον "Ιό"?
Ως γνωστόν,η απόφαση της ΕΣΗΕΑ σχετικά με το αν ο Ανδριανός δικαιούται "δημοσιογραφικού απορρήτου" λήφθηκε με 6-5 σχετική πλειοψηφία,κι ο Τρίμης ήταν στους 5.

 
At 1/22/2008 06:17:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Toν είδα πίσω από τον Σόμπολο.
Όσο για το 6-5 την γνώμη μου την έγραψα εδώ: http://old-boy.blogspot.com/2008/01/goodnight-and-good-luck.html και εδώ: http://old-boy.blogspot.com/2008/01/blog-post_09.html

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home