Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2007

Η Σωκράτους κι ο Ουρανός

Νυχτερινή έξοδος κάπου κάτω από το παλιό δημαρχείο. Το μαγαζί υποτίθεται ότι έχει έθνικ χαρακτήρα. Έχεις πάρει αυτοκίνητο και πρέπει κάπου να παρκάρεις. Στη Σωκράτους η κυκλοφορία γίνεται σημειωτόν. Δεν είναι μόνο η κίνηση, είναι και οι δεκάδες μαύρες πόρνες, είναι τα μπροστινά αυτοκίνητα που σταματούν και οι οδηγοί που μιλάνε μαζί τους, διαπραγματευόμενοι τιμές και ψάχνοντας την κοπέλα της αρεσκείας τους. Υπάρχει πληθώρα επιλογών, αρκεί να ενδιαφέρεσαι για μαύρη κοπέλα. Έθνικ χαρακτήρας δεν υπάρχει μόνο στα μπαρ – ρεστωράν της μόδας, έθνικ χαρακτήρας υπάρχει και στον αγοραίο έρωτα, του οποίου η μόδα είναι διαχρονική.
Μέχρι πριν μερικά χρόνια στην Σωκράτους ήταν το Εφετείο Αθηνών. Μετά μεταφέρθηκε δίπλα στον Άρειο Πάγο. Παρατηρώντας τις κοπέλες, μερικές από τις οποίες είναι καλλονές, αναρωτιέσαι από ποιές γωνιές της Αφρικής μεταφέρθηκαν αυτές στην Σωκράτους. Δεν αναρωτιέσαι αν σε κάποιο αφρικάνικο στενό υπάρχει παροικία ελληνίδων πορνών. Τα ταξίδια αυτά έχουν συνήθως μια κατεύθυνση.
Η Αφρική διοργανώνει σε δυο χρόνια το πρώτο της παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου και με την ευκαιρία της κλήρωσης των προκριματικών ομίλων, αποκαλύφθηκε μόλις το επίσημο πόστερ της διοργάνωσης: η αφρικάνικη ήπειρος έχει συναιρεθεί με το πρόσωπο του Καμερουνέζου σταρ της Μπαρτσελόνα Σαμουέλ Ετό και κοιτάζει προς τα πάνω. Όχι προς την Ευρώπη, αλλά προς μια μπάλα με την οποία κάνει κόλπα με το κεφάλι. Ευρωπαίοι σταρ δεν υπάρχουν σε αφρικάνικες ομάδες. Τα ταξίδια αυτά έχουν συνήθως μια κατεύθυνση.
Και η Αθήνα να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση, συνεχώς σε αναδιάταξη, από το κέντρο να φεύγουν τα δικαστήρια για να έρθουν Πακιστανοί μπαρμπέρηδες και μαύρες πόρνες, τα δικαστήρια να πάνε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, απ΄όπου θα φύγει το ιστορικό γήπεδο για να πάει στον Βοτανικό, απ’ όπου θα φύγουν οι τσιγγάνοι, το παραδοσιακότερο δηλαδή έθνικ στοιχείο της πόλης.
Μετά από τετράγωνα που κρατάνε ώρα πολλή, βρίσκεις τελικά να παρκάρεις επί της Σωκράτους. Προχωράς ανάμεσα στις πόρνες, όταν απομακρύνεσαι γυρνάς το κεφάλι σου και όλες μαζί από μακριά είναι σαν να σχηματίζουν την αφρικάνικη ήπειρο που έχει συναιρεθεί με ένα πανέμορφο γυναικείο πρόσωπο και κοιτάζει προς τα πάνω.
Προς μια μπάλα με την οποία κάνει κόλπα με το κεφάλι, προς ένα αντρικό σώμα, προς την Ευρώπη, προς την Σωκράτους, προς τον ουρανό.
(Κείμενο γραμμένο για το «Exodos»)

2 Comments:

At 11/29/2007 07:19:00 μ.μ., Blogger Βάσσια said...

Πολύ καλό και εύστοχο.
Θα προτιμούσα βέβαια και μία εικόνα όπου το κεφάλι θα κοίταζε ψηλά και ατένιζε τον πλανήτη γη, αποκομμένο.

 
At 6/27/2010 03:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πάντως μια φορά οι μαύρες κοπέλες είναι πραγματικές κούκλες και είναι κρίμα να δουλεύουν σε τέτοια παρακμιακά μέρη στο κέντρο της Αθήνας.

Όλη αυτή η εξωτική Αφρικανική ομορφιά χαραμίζεται στα σκοτάδια της Σωκράτους στην Ομόνοια για να βγάζουν λεφτά οι Αφρικανοί εκμεταλευτές τους.

Είμαι νέος δικηγόρος(26 ετών) και ένα βράδι περνούσα από εκεί για να πάω στο σταθμό της Ομόνοιας και είδα κάτι μαύρους να ξυλοκοπούν μια ανήλιμη μαύρη κοπελίτσα που δεν φαινόταν να θέλει αυτή τη δουλειά.

Τους φώναξα και κινήθηκα απειλητικά εναντίον τους.Σύντομα άρχισαν να τρέχουν καθώς νόμιζαν μάλλον ότι είμαι αστυνομικός.Η κοπέλα με ευχαρίστησε, μου έδωσε ένα γλυκό φιλί στο μάγουλο και στη συνέχεια τη συνόδευσα στο τμήμα για να καταγγείλει το περιστατικό.

Πίσω από αυτό το ανθρώπινο δράμα κρύβονται Νιγηριανοί και Γκανέζοι σωματέμποροι και μαφιόζοι.

Αυτοί είναι που πρέπει να διωχθούν και όχι οι πανέμορφες μαυρες γυναίκες που υποφέρουν από τους εκβιαστές τους.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home