Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2007

Το τεκμήριο της αμφιβολίας

Όταν είχαν σκοτώσει τον Παύλο Μπακογιάννη, όταν την θέση του ως υποψήφια στις εκλογές είχε πάρει τελευταία στιγμή και μετά από χίλια παρακάλια η χήρα του, Ντόρα Μπακογιάννη, αν με ρωτούσαν δημόσια τι πιστεύω για τους ανθρώπους πίσω από τη δολοφονία, δεν θα είχα απαντήσει ότι δεν μπορώ να αποκλείσω την εκδοχή να κρύβεται το μητσοτακέικο για να προωθήσει την κόρη του, έτσι ώστε μετά από είκοσι χρόνια να πάρει σειρά να κυβερνήσει. Και δεν θα το είχα απαντήσει, μολονότι ο λόγος μου θα είχε την βαρύτητα του λόγου ενός ανθρώπου 17 χρονών και όχι την βαρύτητα του λόγου της Υπουργού Εξωτερικών της χώρας.
Ακόμη και στο πλαίσιο που το αναφέρω τώρα, ακόμη και στο πλαίσιο μιας τότε υποψίας μου που δεν θα τολμούσα ποτέ να διατυπώσω δημόσια (και η οποία διαψεύστηκε άλλωστε πανηγυρικά με τη σύλληψη της 17Ν), υπάρχει μια αύρα χυδαιότητας.
Φαντάσου λοιπόν αναλογικά πόση χυδαιότητα υπάρχει στις φωναχτές υποψίες της Ντόρας, στις υποψίες που εισάγουν στον δημόσιο λόγο το τεκμήριο της αμφιβολίας στη θέση του τεκμηρίου της αθωότητας, στις υποψίες που πριν λίγο μόλις καιρό θα τις λέγαμε γραφικές και αστείες, όπως λέγαμε γραφικά και αστεία τα αντίστοιχα του Γιακουμάτου, αλλά όταν υπάρχουν 65 ή μάλλον 76 νεκροί, το μόνο χιούμορ που μπορεί να γίνει είναι το μαύρο.
Άλλο όμως μαύρο χιούμορ κι άλλο μαύρη προπαγάνδα.
Η γιακουματοποίηση της Ντόρας, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδυναμίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις πυρκαγιές, θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα στην αναζωπύρωση των μετώπων στις συνήθεις αστικές οδούς και λεωφόρους.
Όχι μόνο δεν μπόρεσαν να σβήσουν τις καλοκαιρινές φωτιές στα δάση, αλλά φροντίζουν να ανάψουν χειμωνιάτικες φωτιές στις πόλεις.

27 Comments:

At 9/04/2007 03:17:00 π.μ., Blogger Jason said...

Χοχοχο...
Δεν πολυσυμφωνώ, αλλά σε θαυμάζω για την τέχνη της έξυπνης γραφής του κειμένου αυτού.

 
At 9/04/2007 03:48:00 π.μ., Blogger LaVieBohemie said...

Γιατί Κ.Ντόρα μου, εγώ έχω την αίσθηση καθημερινά, οτι αν αυτός ο "άγνωστος στρατιώτης" ζούσε και έβλεπε τι απέφερε ο "ηρωικός" αγώνας και θάνατος του, θα το έκαιγε μόνος του το μνημείο?

Η απάντηση μου θα ήταν οτι αυτή τη στιγμή ο κόσμος χρειάζεται ελπίδα και αφύπνιση όχι μνημεία.(ναι ξέρω, θα κόψω το V)
Κρίμα που δεν μασ δίνεται η δυνατότητα της απάντησης, πάντως. Ίσως τότε πολλά να ήταν διαφορετικά.

Αλήθεια, πόσο θα ανεχτούμε να ακούμε και να διαβάζουμε τέτοιες χοντροειδής ΜΑΛΑΚΙΕΣ απο τον κάθε παπαρα που αποφασίζει να το παίξει πολιτκός? Ρε αυτοί σε λίγο θα πούνε οτι τις βάλανε οι φοιτητές της φωτιές για να φυτέχουν φούντα για το νέο ακαδημαικό έτος...

 
At 9/04/2007 12:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

και ο Νέρωνας τους χριστιανούς κατηγόρησε για τη φωτιά στη Ρώμη...

όταν κάποιος κατηγορεί, καλό είναι να μπορεί και να το αποδείξει: αλλά το τελευταιο μάλλον είναι μικρά γράμματα για κάποιους...

what the hell, για όλα φταίει ο Στρατηγός Άνεμος

Σ.

 
At 9/04/2007 01:07:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Παράλληλα με όσα γράφεις, στο Πολιτικό blog, όπου παραχώρησε συνέντευξη με εικόνα και ήχο (για σημειολογικούς λόγους το αναφέρω) η Ν.Μπακογιάννη αποδίδει τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού:
α)Στην αμέλεια των Ελλήνων (βλ.χωματερές, σκουπίδια κλπ)
β)Στην αμέλεια και στις ψυχιατρικές διαταραχές εμπρηστών
γ)Σ’ αυτούς που το χειμώνα καίνε μαγαζιά και τον άγνωστο στρατιώτη και το καλοκαίρι καίνε δάση.

Ούτε λόγος για αυτά που μιλούν οι υπόλοιποι 10εκ. Έλληνες για οργανωμένα συμφέροντα, πληρωμένους εμπρηστές, οικοπεδοφάγους κλπ. Οι χαζοί, οι τρελοί και οι αντιεξουσιαστές κάψανε τα δάση, σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

Αλλά, δεν είναι μόνο ο Γιακουμάτος και η Ντόρα που διαδίδουν αυτές τις ανυπόστατες χυδαιότητες. Είναι και ο Ρουσσόπουλος και πολλοί άλλοι -έστω και λιγότερο επιφανείς- στης τάξης της ΝΔ.

Από την άλλη, λογικό και επόμενο είναι όταν σκεφτεί κανείς ότι αφενός μεν προωθούν μέτρα κατά του αντιεξουσιαστικού χώρου (βλ.κατάργηση ασύλου, μέτρα κατά των καταλήψεων και αντιτρομοκρατικοί νόμοι) και αφετέρου το είδους του λόγου που εκφέρουν μανδαρίνοι αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα (για να θυμηθούμε και τον Bourdieu).

Με δυο λόγια, δεν καταλαβαίνουν -ή παριστάνουν πως δε καταλαβαίνουν- ότι οι αντιεξουσιαστές όταν εκφράζουν την οργή τους, αυτή στρέφεται προς το αστικό περιβάλλον και ποτέ προς το φυσικό περιβάλλον.

Αλλά, δε φαντάζομαι δα τη Ντόρα, το Ρουσσόπουλο και το Γιακουμάτο γυμνιστές σε ελεύθερη κατασκήνωση στη Γαύδο για να καταλαβαίνουν για ποιους μιλάνε.

 
At 9/04/2007 01:35:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

το σχόλιο για το τεκμήριο της αμφιβολίας που αντικαθιστά το τεκμήριο της αθωότητας είναι εξαιρετικά εύστοχο και πολύ αντιπροσωπευτικό μιας σειράς αντικαταστάσεων σε επίπεδο συμβολικών και θεσμικών αξιών που καθημερινά εισάγονται στην κοινωνία μας με το προσωπείο του φόβου και της απειλής - φαινόμενο σαφώς των καιρών αλλά ακόμη πιο επικίνδυνο όταν προκαλείται με τόση μακαριότητα στη χώρα του υπαρκτού σουρρεαλισμού.
κι γώ ολντ μπόυ λάτρευα και λατρεύω με πάθος τα σενάρια άλθιων σκοπιμοτήτων και δολοπλοκιών πίσω από δολοφονίες (συμβολικές ή πραγματικές) και κατέληξα πως είναι το αποτέλεσμα αυτό που τελικά δολοφονεί (εγκαθιστά δηλαδή τον δόλο στον πυρήνα του φόνου ακόμα και εκ των υστέρων) και όχι απαραίτητα η αιτία ή η αφορμή ή ακόμα και αυτή η σκανδάλη... κι αυτό που χαρακτηρίζεις "αύρα χυδαιότητας" είναι σε ένα άλλο επίπεδο "εργαλείο και (ικανή) συνθήκη προβληματισμού" - και το ξέρεις. μην απολογείσαι λοιπόν και δέξου απλόχερα τα συγχαρητήρια για ένα εξαιρετικά καλογραμμένο πόστ.
καλημέρες.

 
At 9/04/2007 04:00:00 μ.μ., Blogger ΨουΞ said...

Τωρα αν καταλαβα καλα θα θελαμε η Ντορα να ειναι κατι αλλο -αυτο δεν γινεται- καθε πολιτικος χωρος εχει
το DNA του ,
η ΥΠΟΥΡΓΟΣ εκανε τα πρεποντα πρωτα μιλησε με τους ομολογους της στην ΕΝΩΣΗ μετα ταυτιστηκε απολυτα με το ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ και τελος συντονιστηκε στη μπαντα της τηλεοπτικης -κληρονομικης -δημοκρατιας οπου κι εκλεγεται.
ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ποτε δεν μπορεσε να διαβασει τα συνθηματα στους τοιχους γιατι να μπορει να ξεχωρισει τον καδο απ το πευκο;
τελος οπως ειπε και στη ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΠΗ η ζεμπρα στο λιονταρι.....
ΝΤΟΡΑ ΤΡΙΠΑΡΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ

 
At 9/04/2007 04:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

...και χωρίς τη βοήθεια του μπαμπά ! Προοδεύουμε.
gs

 
At 9/04/2007 04:47:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

~~Old Boy, πολύ καλή κατακλείδα: «Όχι μόνο δεν μπόρεσαν να σβήσουν τις καλοκαιρινές φωτιές στα δάση, αλλά φροντίζουν να ανάψουν χειμωνιάτικες φωτιές στις πόλεις.»
..η υποψία αυτή με βασάνισε και μένα -τότε..

~~mao tse tung, Ε-ΓΡΑ-ΨΕΣ!!! φοβερή ατάκα η «χώρα του υπαρκτού σουρρεαλισμού.»

 
At 9/04/2007 04:52:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

rodia mou den einai diki mou. nomizo tin exei pei toulaxiston o xeimonas kai o nanos valaoritis (mporei na kano kai lathos kai gia tous 2 giati to myalo mou simera einai mpiskoto san ekeina pou sou dinoun sta kinezika estiatoria kai den exei kai fortune)

 
At 9/04/2007 05:13:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mao, αυτό που λέω για τη χυδαιότητα δεν είναι στα συνήθη πλαίσια της δήθεν αυτοκριτικής μου. Όντως έχει κάτι το χυδαίο να γράφεται κάτι τέτοιο δημόσια, αλλά το έκανα για να δείξω ότι αν ανοίξουμε την πόρτα του να αναφέρουμε ως πιθανότητες ενοχής ό,τι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, τότε αυτή η πόρτα μόνο στη δυσωδία και το δηλητήριο μπορεί να οδηγήσει. Οι κανόνες του δημόσιου διαλόγου δεν χτίστηκαν σε μια νύχτα, ας μην επιχειρούν λοιπόν να τους γκρεμίσουν σε μια νύχτα για τα μικροπολιτικά οφέλη τους.
Νiemandsrose, αστικό και φυσικό περιβάλλον, ναι νομίζω αυτή είναι η διαφορά. Όχι βέβαια ότι συμφωνώ με τις πρακτικές καταστροφής του αστικού περιβάλλοντος.

 
At 9/04/2007 05:39:00 μ.μ., Blogger J95 said...

Όντως πολύ φθηνιάρικο εκ μέρους της. Χρήσιμο για να συσπειρώσει τις κωλόγριες που ψηφίζουν Πολύδωρα, και τίποτα παραπάνω.

 
At 9/04/2007 09:09:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

δεν διαφωνώ όλντ μπόυ. υπερθεμάτισα απλά για τις θεραπευτικές ιδιότητες της χαραμάδας από όπου έσκασε η μπόχα του μητσοτακαίεικου. βλέπεις για να μπορείς να διακρίνεις γρήγορα τη μυρωδιά των σκουπιδιών (αν και στην παρούσα η Ντορίτα μας πέταξε στον βόθρο) καλό είναι κάπου κάπου να στοχάζεσαι βουτώντας στα βάθη καμιάς χωματερής. Κατάδυση ελεύθερη, στην οποία -από ότι μπορώ να διακρίνω- οι επιδόσεις σου με ανταγωνίζονται σκληρά. Θα σε προκαλούσα ευχαρίστως για ελεύθερο κάμπινγκ στην Ψυτάλλεια αλλά φοβάμαι ότι πλέον κάνουν και κεί μπούκινγκ στις ξαπλώστρες... ;)

 
At 9/05/2007 09:19:00 π.μ., Blogger Winston said...

θελω να σου πω μονον αυτο,διχως να σχολιασω τα υπολοιπα που γραφεις,διοτι δεν επιθυμω να διαπληκτιστω μαζι σου:
οταν υπαρχει αιτιωδης συναφεια,η αμφιβολια δυναται να μετατραπει σε αποχρωσα ενδειξη.
Καλημερα.

 
At 9/05/2007 10:22:00 π.μ., Blogger Oneiros said...

Πολύ σωστός ο παραλληλισμός, Old Boy. Το τεκμήριο της αθωότητας βάλλεται πανταχόθεν στις σύγχρονες (post 9/11) δυτικές δημοκρατίες έτσι κι αλλιώς, όπως επίσης και η αρχή της αναλογικότητας. Στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, γενικότερα, τα τελευταία χρόνια είμαστε πρωτοπόροι στην υποστήριξη και υιοθέτηση διαδικαστικών, νομικών και τεχνικών χαλκάδων σε κάποιους τομείς (πχ. περαίωση εφορίας, διατήρηση δεδομένων, βιομετρικά διαβατήρια).

Το χειρότερο είναι ότι μ' αυτές τις ανεύθυνες, αστήρικτες κι επικίνδυνες αιτιάσεις ανώτατων αξιωματούχων της, η κυβέρνηση σπαταλάει το πλεόνασμα δημοκρατικών κεκτημένων της χώρας μας από τους αντιδικτατορικούς αγώνες like there's no tommorow. Και η γενιά του Πολυτεχνείου, που θα έπρεπε λογικά να προασπίζει λυσσαλέα το Σύνταγμα απέναντι σε τραγελαφικά feints όπως οι επικλήσεις ασύμμετρων απειλών προς αναβολή των εκλογών, είτε σιωπά είτε ασχολείται με τρίχες (πχ. Φωφητεχνείο).

ΥΓ: Προχθες είχαμε την 164η επέτειο της επανάστασης της Γ' Σεπτεμβρίου και της παραχώρησης Συντάγματος από τον Όθωνα, αλλά σ’ αυτή τη χώρα, όλοι θυμούνται τη μέρα αυτή μόνο για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ -not by accident, όπως επισήμανε ένας φίλος.

 
At 9/05/2007 12:30:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

η Ντόρα ευτυχώς δεν θα κυβερνήσει ποτέ κατά τα φαινόμενα και την μαγική μου σφαίρα (παγκόσμια πολιτική πατέντα και κληρονομικό χάρισμα).
κοίτα όμως τι μαθαίνει κανείς....με γυμνισμό στη Γαύδο και ελεύθερη κατασκήνωση βλέπεις πως είναι οι αληθινοί αντιεξουσιαστές....και έχεις άποψη!
εγώ ξέρω ότι οι αντεξουσιαστές είναι μέχρι και δημόσιοι υπαλλήλοι, που στρέφονται μόνιμα κατά του αστικού περιβάλλοντος και της καταστολής, μέχρι ο υπαρξιακός διχασμός αυτός να τους οδηγήσει στο άσυλο. κατά τα φαινόμενα δεν πάνε στο προαναφερόμενο νησί, αλλά σε κάτι κωλοσυγκεντρώσεις στα εξάρχεια που σώζουν τον κόσμο αποδομώντας τον.

 
At 9/05/2007 01:15:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Μπορεί να ντυθεί "η θεία μου η χίπισσα" και να πάει στη Γαύδο, στη Δονούσα και στους Παξούς, αν θέλει.Να κάνει μια εθνογραφική μελέτη με θέμα "αντιεξουσιαστικό κίνημα και εμπρησμοί" για να μη λέει χυδαία πράγματα γιατί βγάζω φλύκταινες.

 
At 9/05/2007 02:12:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

...πολύ Γαύδος ρε παιδί! Για Ψυτάλλεια κανείς; μα κανείς;;

 
At 9/05/2007 03:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Winston, την αιτιώδη συνάφεια εσύ που ακριβώς την ανακάλυψες; Εξήγησε μου σε παρακαλώ, ειδάλλως όσα λες περί αποχρωσών ενδείξεων δεν είναι παρά μπούρδες.
Όνειρε, εύστοχο αυτό για την Γ΄ Σεπτεμβρίου. Εγώ την θυμάμαι πάντως γιατί παλιά έπαιζα πιγκ πογκ εκεί :) Όσο για την γενιά του Πολυτεχνείου γνώμη μου είναι να την αφήσουμε στην ησυχία της και να ασχοληθούμε με τη δική μας.
Gasireu, να την αλλάξεις την μαγική σου σφαίρα, πρέπει να χάνει λάδια :)

 
At 9/05/2007 04:42:00 μ.μ., Blogger Suspect said...

Ένας υποψήφιος βουλευτής βρίσκει στο δρόμο του ένα ψηφοφόρο. Τον
κοιτά και του στέλνει ένα φιλάκι. Ο κακόμοιρος ψηφοφόρος, με βλέμμα
γεμάτο απορία, τον ρωτά:
- γιατί;
και ο υποψήφιος του απαντά:
- θα σε πηδάω για μια τετραετία, να μην υπάρχει και λίγο αίσθημα;

 
At 9/05/2007 05:05:00 μ.μ., Blogger Alexandra said...

Βασικά, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο

 
At 9/05/2007 06:21:00 μ.μ., Blogger Michalis said...

Πολύ καλή δουλεία !!! Συγχαρητήρια !!! Αν θες να δεις αστεία βίντεο μπορείς να επισκέπτης ://funniestvideoclips.blogspot.com/ όπου εκεί μπορείς να βρεις συλλογές από επιλεγμένα αστεία βίντεο. Απόλαυσε…

 
At 9/05/2007 07:24:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

old boy, αν έχεις τεκμηριωμένη, εμπεριστατωμένη μελλοντολογική ανάλυση ανώτερη σφαίρας για Θεοδώρα, ρίξε την στην τράπεζα ταύτη και άνοιξε τα χαρτιά σου. η χώρα κινδυνεύει. a propos αν έχεις τριάδα για το μπάσκετ στρώσε και αυτήν, παίζουμε και τυχερά παίγνια.
αν πεισθώ θα παίξω με καρβουνιασμένη καρδιά future-Dora στη διαδοχή που δίνει γερή απόδοση! Γαύδος, Λειψοί, 'θεία μου η χίπισσα', αντιεξουσιαστές, αξύριστη μασχάλη, απλησιά, αχ με συγκινήσατε πάλι βρε!

 
At 9/05/2007 08:28:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 9/05/2007 10:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old Boy,

Μια χαρά τα λες.
Αυτό που η κυρία Μπακογιάννη δεν συνειδητοποιεί είναι ό,τι με το να πιθανολογεί έτσι γενικά και αόριστα, πόσο μάλλον δημοσίως, δεν είναι ό,τι απλά επιβεβαιώνει την γραφικότητα κάποιων πολιτικών μας, αλλά στην προσπάθεια της για εύρεση ενός εξιλαστηρίου θύματος, προσβάλλει την μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν.
Για αυτό ναι ντρέπομαι γιατί κάποιων οι ζωές καταστράφηκαν ενώ κάθε πολιτικός θα συνεχίσει να ζει την ρουτίνα του εκτοξεύοντας εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας καθημερινά.
Απαντήσεις θέλουμε.
Φτάνει η μαλακία.

Καλησπέρες

 
At 9/05/2007 10:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Winston ένα έχω να πω, γιατί δεν θέσω να διπληκτιστώ μαζί σου:όταν δεν υπάρχει στοιχειώδης πολιτική κρίση το κόλλημα δύναται να μετατραπεί σε επικίνδυνη ανοησία.

 
At 9/06/2007 06:00:00 π.μ., Blogger Winston said...

"ειδάλλως όσα λες περί αποχρωσών ενδείξεων δεν είναι παρά μπούρδες"

παρακολουθω συχνα το blog σου και θεωρω οτι διατυπωσεις όπως η ανωθεν,δεν σου ταιριαζουν.Αλλωστε,οπως προειπα,δεν επιθυμω να λογομαχησουμε.
Πιστευω ακραδαντα οτι μπορεις να ερμηνευσεις παντιοτροπως τη συντομοτατη παρεμβαση μου.Χρησιμοποιησα εναν κοινο νομικο ορο ωστε να καταδειξω του λογου-της πρωην υπουργου εξωτερικων-το αληθες.Υπαρχει αμεση ή εμμεση σχεση των αντιεξουσιαστικων,ακροαριστερων,ακροδεξιων(ονομασε τους οπως επιθυμεις)στοιχειων με τις καταστροφικες πυρκαγιες;
Εγω συντασσομαι εν μερει με τη θεση ορισμενων θεσμικων παραγοντων της χωρας και δεν εχω μηδενιστικες τασεις ή "πολυδωρεια ασυμμετρεια" ωστε να πιστευω οτι ολα προηλθαν απο παραλειψεις,αμελεια,εξωγενεις παραγοντες ή τρομοκρατικη(!) επιθεση.Επιπροσθετως δεν υφισταται κανενε θεμα οικοπεδολαγνων για τις πολυπαθες περιοχες της Ευβοιας και της Πελοποννησου,καθοτι μη εκμεταλλευσιμες και υπερπροσοδοφορες οικονομικα για τους κεφαλαιουχους και προυχοντες του τοπου.
Προσπερνω ταχιστα και τους αμελεις-οπως η γριουλα επι παραδειγματι ή ο δυσμοιρος αλβανος-και καταληγω στα συλλεχθεντα απο τις αρχες στοιχεια,επειτα απο τις-εστω επιπολαιες-ερευνες που πραγματοποιησαν,καθως και τις γνωματευσεις των αρμοδιων αξιωματικων πυροσβεστων:
στουπια,γκαζακια,αυτοσχεδιοι εμπρηστικοι μηχανισμοι,αναθυμιασεις βενζινουχων κλπ κλπ.
Ποιοι ακριβως χρησιμοποιουν τα συγκεκριμενα "μεσα";Δεν χρειαζεται να απαντησω,το ξερεις...Επομενως φιλτατε blogger,ειναι ή δεν ειναι σχεση αιτιας και αιτιατου αυτη;Για ποιο λογο λοιπον,η πρωην υπουργος εξωτερικων να μην αμφιβολησει και χρησιμοποιωντας τα στοιχεια-εστω κατα το δοκουν-να μην λαβει υπ οψιν και θεσει ενωπιον μας,την πιθανη αναμιξη των εν λογω;Οι αμφιβολιες συμφωνα με αυτην τη λογικη και πραξη-που εγω δεν ασπαζομαι καθ ολοκληριαν-μετατρεπονται αυτοματα σε αποχρωσες ενδειξεις για ενα κομματι των εμπρησμων και των καταστροφων.Εχουμε στην κατοχη μας αποδεικτικα στοιχεια,χιλιαδες προηγουμενα,δεδικασμενα,νομολογιες,μαρτυριες...Αρα τι;Να ακολουθηθει μια τακτικη στρουθοκαμηλισμου και a priori να αφοριζεται η οιαδηποτε ΕΙΚΑΣΙΑ που εκφραζεται απο μια θεσμικη παραγοντα της χωρας;Αυτη ειναι η δημοκρατια που ευαγγελιζεσαι Old Boy?
Η συγκεκριμενη πολιτικη οικογενεια απο την οποια προερχεται η πρωην υπουργος εξωτερικων προσεχει παρα πολυ τι λεει,ειδικοτερα μετα το συμβαν του 1965(οι περισσοτεροι απο τους νεοτερους δεν το γνωριζουν,εσυ ομως ναι)και κατοπιν τη δολοφονια του τεως συζυγου της.
Δηλωσε επ ακριβως οτι οι ερευνες διεξαγονται,οι ενδειξεις υπαρχουν,αλλα για αποδειξεις θα μπορουμε να μιλαμε μετα το περας των ερευνων.Κατοπιν,λαμβανοντας υπ οψιν τις ενδειξεις και τις περιρρεουσες αμφιβολιες,εξεφρασε μια προσωπικη της αποψη οσον αφορα το πορισμα των συγκεκριμενων ερευνων.Σαφως και ειναι λαθος-και νομικα αιολο-να λογιζουμε τις ενδειξεις ως αποδειξεις και σαφεστατα το τεκμηριο της αθωοτητος ειναι υπερτατο αγαθο για ολους τους πολιτες.Σε μια τοσο δυσκολη περιοδο ομως για τη χωρα και με τους δημοσιογραφουσ και το τηλεοπτικο κοινο να ειναι αιμοδιψεις,τι περιμενες ακριβως να ισχυριστει ενα μελος της κυβερνησης;Οτι "θα πιασουμε τους εμπρηστες αλλα δεν θα τους καταδικασουμε,διοτι πρεπει να τους συλλαβουμε επ αυτοφωρω,να ομολογησουν,ακομα ακομα να...εκραγει μια βομβα στα χερια τους και να τελεσιδικησουν οι δικαστικες αποφασεις";
Ολα ειναι πολιτικη γυρω μας Old Boy,το γνωριζεις απταιστα και αυτο.Οποτε εσω λιγο πιο νουνεχης στις κρισεις σου και κατα τι πιο ενδελεχης στην πληροφορηση σου.
Τα υπολοιπα του post δεν τα σχολιαζω διοτι δεν υπαρχει λογος.Ειμαστε λαος που του αρεσουν πολυ οι θεωριες συνομωσιας,τα σεναρια και οι δολοπλοκιες ωστε το νοσηρο μυαλο μας να φτανει σε σημειο να εμπλεκει πολιτικους αρχηγους οι οποιοι δινουν εντολη να δολοφονηθει ο συζυγος της κορης τους,ωστε να αποκομισει εκεινη τα συμπαρομαρτουντα της δολοφονιας!!!Ευτυχως πρυτανευει το δεξιο μερος του εγκεφαλου μας και τα κραταμε για τον εαυτο μας ή εστω για το μικροκοσμο μας.
Θα εξακολουθησω να σταματω τακτικα στο blog σου και θα διαβαζω τις αποψεις σου.Μερικες εξ αυτων ειναι ακρως ενδιαφερουσες.Αλλωστε για μενα,ακομη κι εσυ κανεις πολιτικη μεσω της ιστοσελιδας σου.
Θα προτιμουσα ομως να μην ξαναπαρεμβω γραπτως διοτι αντι για το ευγενικο "καλωσορισες" που ανεμενα εκ μερους σου,με περιμενε ενα μεγαλοπρεπες "οσα λες δεν ειναι παρα μπουρδες".
Σε καθε περιπτωση,σε ευχαριστω για τη φιλοξενια.

 
At 9/06/2007 04:51:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Έχεις δίκιο ότι μίλησα απότομα και δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω και συγγνώμη. Ωστόσο είπα ότι όσα λες είναι «μπούρδες» αν δεν εξηγήσεις τη συλλογιστική σου, αν παραμείνεις στον αφορισμό σου χωρίς κάποια στοιχειώδη ανάλυσή του. Τώρα όμως ανέλυσες πως σκέφτεσαι. Με τα όσα λες διαφωνώ, αλλά τουλάχιστον μπορώ να αντιπαρατεθώ, αφού κατάλαβα πια τι εννοείς.
Λοιπόν, λες: «Ειμαστε λαος που του αρεσουν πολυ οι θεωριες συνομωσιας,τα σεναρια και οι δολοπλοκιες ωστε το νοσηρο μυαλο μας να φτανει σε σημειο να εμπλεκει πολιτικους αρχηγους οι οποιοι δινουν εντολη να δολοφονηθει ο συζυγος της κορης τους,ωστε να αποκομισει εκεινη τα συμπαρομαρτουντα της δολοφονιας!!!Ευτυχως πρυτανευει το δεξιο μερος του εγκεφαλου μας και τα κραταμε για τον εαυτο μας ή εστω για το μικροκοσμο μας».
Το ίδιο ακριβώς λέμε λοιπόν και αυτό είναι και όλο το νόημα του ποστ. Ότι όταν μιλάμε δημόσια προσέχουμε τι λέμε γιατί υπάρχει (πρέπει να υπάρχει) αβυσσαλέα διαφορά μεταξύ ιδιωτικών συζητήσεων και εικασιών και δημοσίου λόγου. Ειδάλλως γινόμαστε από γραφικοί έως επικίνδυνοι. Γράφω λοιπόν ότι το νοσηρό μυαλό μου μολονότι στα 17 του το σκέφτηκε αυτό το εξωφρενικό δεν θα το έλεγε ποτέ δημόσια. Κι ας ήμουν (και είμαι) ο κανένας. Η Υπουργός Εξωτερικών όμως δεν είχε πρόβλημα να μας μιλήσει δημόσια για το «τι δεν μπορεί να αποκλείσει». Κι είναι αυτή μια στάση υπεύθυνη κατά τη γνώμη σου;
Μιλάς όχι μόνο για ενδείξεις αλλά τις βαφτίζεις και «αποχρώσες» στηριζόμενος που; Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε; Έχεις πρόσβαση στο προανακριτικό υλικό; Οι αποχρώσες ενδείξεις σου είναι οι εμπρηστικοί μηχανισμοί; Είναι λογική αυτή; Οι φωτιές δεν ανάβουν με ένα εκατομμύριο τρόπους. Με πέντε - δέκα ανάβουν. Αν οι εμπρηστές χρησιμοποίησαν δηλαδή σε μια πυρκαγιά γκαζάκια αυτό τι σημαίνει; Ότι πρόκειται για αντιεξουσιαστές; Καταλαβαίνεις το επίπεδο του παραλογισμού;
Εγώ καμία σχέση δεν έχω με τον χώρο και προσωπικά έχω σιχαθεί τις δεκαετίες των μολότωφ, των σπασμένων βιτρινών και όλης αυτής της αηδίας, όλου αυτού του μηδενισμού που ακόμη κι αν εκφράζει κάποια υγιή άρνηση του συστήματος δεν βλέπω να εκφράζει κάποια αντιπρόταση, πέραν των χαζοεπεισοδίων.
Αλλά καλώς ή κακώς ο χώρος αυτός έχει μια στάση και θεώρηση των πραγμάτων η οποία δεν κολλάει με τίποτα να οδηγεί σε πυρκαγιές στα δάση.
Όσο λοιπόν εξωφρενική σου ακούστηκε εσένα η θεωρία που σκέφτηκα στα 17 μου για τη δολοφονία Μπακογιάννη, άλλο τόσο εξωφρενική ακούγεται στα δικά μου αυτιά η θεωρία περί αντιεξουσιαστών.
Μέχρι λοιπόν να προσκομιστεί το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο παίρνω το χαρακτηρισμό μπούρδες από τα λεγόμενά σου και τον αποδίδω στα λεγόμενα της Υπ. Εξ. Μπούρδες και μάλιστα επικίνδυνες.
Τέλος, ναι, η δημοκρατία που ευαγγελίζομαι και η δημοκρατία που έχει καθιερωθεί ως τέτοια και νοείται ως τέτοια είναι αυτή η οποία όταν μια εικασία είναι απλά τέτοια, μένει στο μυαλό της Υπ. Εξ. και τη συζητάει με τους φίλους της το βράδυ στο εστιατόριο, χωρίς να τη βγάζει σε κανάλια και εφημερίδες.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home