Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2007

Στο διάστημα

Είσαι στο βουνό. Χτυπάει το τηλέφωνο. Το σηκώνουν. Ακούς να λένε για φωτιά και για εκκενώσεις. Σκέφτεσαι ότι πρόκειται για κάποιο κοντινό χωριό. Τελικά πρόκειται για την πόλη. Είσαι στο καταπράσινο βουνό και καίγεται η πόλη. Η πόλη που έφαγε το βουνό. Η πόλη που έφαγε το βουνό χάρη σε φωτιές σαν την σημερινή, τα φλεγόμενα σήμερα σπίτια που χτίστηκαν χάρη σε φωτιές σαν την σημερινή.
Αλλά αυτά είναι χιλιοειπωμένα. Ας μιλήσουμε για πολιτική, που ποτέ δεν είναι πληκτική.
Κώστας Καραμανλής: ο Πρωθυπουργός του οποίου η σημαντικότερη και η μακράν πιο βασανισμένη πρωθυπουργική απόφαση ήταν το πότε θα κάνει εκλογές.
Βάζεις ειδήσεις για να ακούσεις για τις φωτιές και ακούς και για τις εκλογές και πληροφορείσαι ότι κρίσιμο ρόλο για την τελική ημερομηνία διεξαγωγής τους έπαιξε και η σκέψη να γίνουν πριν προλάβει να μιλήσει ο Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Να προλάβει δηλαδή να μιλήσει ο Καραμανλής και όχι ο Παπανδρέου.
Κι αναρωτιέσαι: στο διάστημα ζουν όλοι αυτοί; Στο διάστημα ζουν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι; Πόσο έχει χαθεί πια η επαφή με το περιβάλλον; Πώς έχει το κομματικό παιχνίδι αποξενωθεί τόσο πολύ από την κοινωνία;
Έπι ένα πεντάμηνο μας έχουν ζαλίσει μέχρι λιποθυμίας τα κοκόβια με το πότε θα γίνουν εκλογές. Σιχάθηκα να ακούω και να διαβάζω για εκλογές.
Στον κόσμο που ζω εγώ, είτε γίνουν 9 είτε 16 είτε 23 Σεπτεμβρίου είτε τον Μάρτιο, ένα και το αυτό είναι.
Στον κόσμο που ζουν αυτοί, στον κόσμο που το αν θα μιλήσει ο Παπανδρέου στην ΔΕΘ είναι ένα γεγονός που θα επηρεάσει περισσότερους των τριών (3) αναποφάσιστων ψηφοφόρων, το πότε θα γίνουν εκλογές είναι το άλφα και το ωμέγα τους, των ενδιάμεσων είκοσι δύο γραμμάτων της αλφαβήτας ινκλούντιντ.
Το κλισέ για το Καρναβάλι της Πάτρας λέει ότι από την μέρα που τελειώνει αρχίζουν οι ετοιμασίες για το επόμενο.
Από την 10η, την 17η ή την 24η Σεπτεμβρίου, ας αρχίσουν να εκλογολογούν για τις επόμενες εκλογές, για το αν θα γίνουν το 2010 με την εκλογή νέου Πρόεδρου, για τον ορίζοντα που θα έχει η νέα κυβέρνηση, για το αν η χώρα θα βρίσκεται σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο.
Η απέραντη εκλογολογία καλύπτει το κενό που έχει αφήσει η δικομματική ταύτιση επιλογών σε 8 από τα 10 θέματα.
Επιστρέφω στην καμένη πόλη για να καλύψω με λαχτάρα το μεγάλο προεκλογικό ντέρμπι των πιο κρίσιμων, των πιο καθοριστικών εκλογών στην πρόσφατη ιστορία του τόπου.

26 Comments:

At 8/16/2007 09:07:00 μ.μ., Blogger gay super hero said...

Ένα μόνο έχω να πω: Πες τα Χρυσόστομε.

 
At 8/16/2007 09:16:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Ναι, ζουν στο διάστημα. Στον Γιουράς της Εκάλης και του Διόνυσου.

 
At 8/16/2007 10:50:00 μ.μ., Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

Να έχει χαθεί η επαφή με το περιβάλλον ή το ακριβώς αντίθετο?... μήπως ξέρουν πια, πολύ καλά, ότι οι ψηφοφόροι - πολίτες - καταναλωτές - δανειολήπτες - τηλεθεατές - χειροκροτητές - ρουσφετοεπαίτες έχουν πλέον μνήμη ψαριού?... ή την υπομονή ενός μυρμηγκιού?... αν δεις ένα μυρμήγκι και βάλεις το χέρι σου να του κλείσεις το δρόμο αυτό θα ακολουθήσει μια άλλη πορεία... μια πορεία όμως που ελέγχεις απόλυτα και μπορείς κάλλιστα, αν θέλεις, να την αλλάξεις κι αυτήν... μπορείς δε να παραστήσεις ότι το χέρι σου είναι αυτή η πορεία... τότε το μυρμήγκι θα περπατήσει πάνω στο χέρι σου μη γνωρίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί σε τελείως διαφορετικό δρόμο... και τότε, όταν το αφήσεις πια κάτω, θα συνεχίσει σαν να μη συμβαίνει τίποτα την πορεία του... το ορίζεις απόλυτα... ένα μεταλλαγμένο είδος ψαριού με γονίδια μυρμηγκιού λοιπόν... η καλύτερη μακροχρόνια λεία...

 
At 8/16/2007 11:47:00 μ.μ., Blogger Alpha said...

κάτι δεν πάει καλά έτσι δεν είναι?

κάτι πάει τελείως χάλια.

είμαι πολύ θυμωμένος.και φημίζομαι για άνθρωπος που δεν θυμώνει εύκολα.λένε.

ρε γμτ.η αττική ετοιμάζεται να ζήσει μια κόλαση του χρόνου το καλοκαίρι από την επιβάρυνση στη θερμοκρασία μετά το τέλος των δασών.το χειμώνα, αν βρέξει κανονικά, θα πνιγεί κόσμος.

κι αυτοί εκεί.τα δικά τους μικρά μαλακισμένα παιχνίδια.

καλά γραμμένο old boy.πολύ καλά γραμμένο και ειπωμένο.

ζούμε την μεγαλύτερη φυσική πρόκληση που έχουμε αντιμετωπισει ποτέ.και αν δεν την αντιμετωπίσουμε ΤΩΡΑ με λογική και αποτελεσματικότητα...

if we tolerate this our children wiil be next.

κι εχώ δύο γμτ τον καραμανλή και τον παπανδρέου και όλο τους το σόι.

 
At 8/17/2007 03:55:00 π.μ., Blogger Haris said...

Αυτοί σίγουρα, ζούνε σε άλλο γαλαξία (όχι απλά σε άλλο πλανήτη:)). Ωραία, σχεδόν δικαίωμά τους. Με τους ψηφοφόρους των τι γίνετε; Αυτοί που ζούνε άραγε;

 
At 8/17/2007 12:35:00 μ.μ., Blogger LaVieBohemie said...

Το φεοβερό είναι, οτι έχουμε συνηθίσει τόσο σε όλο αυτό τον παραλογισμό που πλεόν δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν.
Αν κάποιος αναλογιστεί οτι τον Σεπ θα πάμε να ψηφίσουμε με τη λογική του όχι ποιός θα κάνει περισσότερο καλό, αλλά λιγότερη ζημιά (!!!) τότε θα δούμε και που ζούμε.
Δεν περιμένουμε τίποτα απο αυτούς, μόνο να μην φτάσουν να καταστρέψουν και ότι έχει μείνει για να ικανοποιούν φιλοδοξίες και αρχηγιλίκια.
Και κάθε φορά που τα σκέφτομαι όλα αυτά φτάνω και σε χειρότερα συμπεράσματα και απογοητεύομαι λίγο ακόμα γιατί εγώ δεν είμαι ούτε 40, ούτε έχω παιδιά, και το σκέφτομαι πολύ το αν θα ήθελα να τα κάνω και να διακινδυνεύσω να με βρίζουν αργότερα για τη μαλακία μου.

Δεν υπάρχει επαφή, η δημοκρατία έχει πάει περίπατο απ'τη στιγμή που το ένα μετά το άλλο έχουν γίνει υποχρεωτικά. αν η ψήφος δεν πάψει να είναι υποχρέωση τότε όλοι θα συνεχίσουν να το βλέπουν σαν αγκαρία και να ψηφίζουν τον κάθε μαλάκα ελαφρα τη καρδία. Αφαιρέθηκε η δυνατότητα της επιλογής και ξεχάσαμε πως να την εφαρμόζουμε. Καμία πρωτοβουλία.

Επόμενο βήμα, η υποχρεωτική φοίτηση σε ΤΕΙ-Πανεπιστήμια για να τα υποβιβάσουν σε συναισθηματική και λογική αξία και αυτά.

 
At 8/17/2007 12:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αμ οι bloggers, που φέρονται τάχα ως ομόπνοοι σχολιαστές σε κάθε μ****** που ποστάρει καθείς λες και συμμετέχουν σε τηλεοπτικό πάνελ; αυτοί κι αν είναι φαντασμένοι εδώ και πόσα χρόνια, δίχως να είναι μέρος της δουλειάς τους και δίχως να κάνουν κάτι καλύτερο για τη ζωή τους και τη ζωή των άλλων.

 
At 8/17/2007 01:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ενω εσύ κύριε ανώνυμε με τόσα ακλόνητα επιχειρήματα μόλις θεμελίωσες τον δεύτερο διαφωτισμό. Good one!

 
At 8/17/2007 06:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είναι επειδή ήμουν ο πρώτος, όπως μου έχουν πει μερικοί. Τι εννοούν, τι αναφορές έχουν και σε ποιά ημερολογιακή εποχή ζουν,μόνο η κεφάλα τους ίσως και να γνωρίζει

 
At 8/17/2007 08:42:00 μ.μ., Blogger Haris said...

Τελικά αυτά τα ανώνυμα τυπάκια είναι πάντού. Τρυπώνουν από 'δω, τρυπώνουν από 'κει και τσούφ, γράφουν ένα σχόλιο και σ' αφήνουν άφωνο...
Τι να πει κανείς...

 
At 8/17/2007 09:16:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Haris, δεν συμφωνώ με το σχόλιό σου. Δικαίωμά του του ανώνυμου να την πει. Από εκεί και πέρα πράγματι, ανώνυμε, δεν είναι μέρος της δουλειάς μας να γράφουμε και να σχολιάζουμε. Μπορείς λοιπόν να διαβάζεις μόνο τους επαγγελματίες, μπορείς να διαβάζεις μόνον όσους το να γράφουν είναι μέρος της δουλειάς τους, έτσι ώστε να αποφεύγεις και τις μαλακίες που γράφουμε εδώ.

 
At 8/17/2007 10:09:00 μ.μ., Blogger Alpha said...

θα γραφτώ στο wwf από σεπτέμβρη.

ξέρω ότι μπορεί να είναι μάταιο κλπ κλπ

ξέρω ότι μπορεί να το κάνω γιατί κατά βάθος θέλω εγώ να νιώσω όμορφα έχοντας την αίσθηση ότι προσφέρω κάτι κλπ κλπ

δε με νοιάζουν όμως όλ αυτά.

από κάπου πρέπει να γίνει κάτι και η συλλογικότητα είναι το κλειδί από δω και πέρα.νομίζω.

και το πόστ σου ολντ μπόι λειτούργησε καταλυτικά σ αυτή μου την απόφαση.θα θελα να το ξέρεις αυτό.

γιατί τελικά το θέμα δεν είναι "σε ποιον κόσμο ζουν αυτοί?" ούτε "σε ποιον κόσμο θέλουμε να ζούμε εμείς".ο κόσμος είναι ένας.εξίσου δικός μας και δικός τους.

κι ας είναι μάταιο να τον διεκδικήσουμε εξ ίσου.

αν είναι.

 
At 8/17/2007 10:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έτσι είναι old boy. Η αλήθεια είναι πως με ενόχλησε ο τρόπος που μεταφέρεις κειμενικά δρώμενα από μ******* που γράφονται αλλού, όπως και η καθ'αυτού μεταφορά τους. Αλλά κι εσύ έχεις το δικαίωμα να διαβάζεις όπου σου επιτρέπεται στο διαδίκτυο και να εμπνέεσαι όπως νομίζεις. Δυστυχώς, κάμποσοι "επαγγελματίες" ακολουθούν την ίδια τακτική με σένα, οπότε δεν έχω λόγο να επιμείνω σε κάτι διαφορετικό εν μέρει, από αυτό που προτείνεις. Άλλωστε, αρέσκομαι να ισχυρίζομαι πως φταίει η φαντασία των άλλων σε απορίες που τίθενται και δε βρίθουν λογικής. Επιστρέφω στα mods του Quake.

 
At 8/18/2007 01:46:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Aγαπητέ Μοsaic, είμαι τόσο εαυτούλιακας και αδρανής ο ίδιος, που ειλικρινά το τελευταίο που περίμενα να διαβάσω ήταν ότι παρακίνησα κάποιον να συμμετέχει πιο ενεργά στα κοινά.
Η ζωή είναι παράξενη τελικά.
Χαίρομαι όμως ειλικρινά και είναι ιδιαίτερα τιμητικό αυτό που λες.
Ανώνυμε, καλή επιστροφή λοιπόν. Αν σε ξαναπιάσει διάθεση για ερασιτεχνικές μαλακίες στερούμενες φαντασίας, ξαναπερνάς μια βόλτα.

 
At 8/18/2007 10:41:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

"από κάπου πρέπει να γίνει κάτι και η συλλογικότητα είναι το κλειδί από δω και πέρα.νομίζω."

ναί αλλά είπαμε να μην οργανωθούμε...

Τελικά να οργανωθούμε ή να μην οργανωθούμε;

Old Boy, επιτέλους, βρήκες τον σχολιαστή που σου αξίζει (αν και, όπως ξέρεις, μετά τον Μάο το χάος).

 
At 8/18/2007 10:43:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εγώ απλώς ήθελα να γράψω όσο πια απλά γίνεται, εφόσον η απλότητα είναι αυτή που απλοποιεί την έλλειψη του απλού και μιλώντας απλουστευμένα μπορεί να συμβεί μια απλοϊκή επικοινωνία. Αυτό είν' όλο old-boy, πιο απλά δε γίνεται να στο μεταφέρω, τ'άπλωσα και ξάπλωσα.

 
At 8/18/2007 04:51:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aχ βρε Lazopolis, αυτά συμβαίνουν όταν διαβάζεις επιφανειακά και συνθηματολογικά τις γραφές. Είπα να μην οργανωθούμε ως μπλόγκερς, να μην πέσουμε στην παγίδα να αποκτήσουμε επίσημη εκπροσώπηση, όργανα, καταστατικό και μια καρέκλα στα πάνελ. Δεν είπα να καταργηθεί κάθε υπάρχουσα κοινωνική οργάνωση, ούτε κήρυξα γενική αναρχία.
Ανώνυμε, ακόμα εδώ είσαι ;)

 
At 8/18/2007 07:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ναι old boy, εσένα θέλω ;-)

 
At 8/20/2007 07:18:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Aχ βρε Old Boy, αυτά συμβαίνουν όταν διαβάζεις επιφανειακά και συνθηματολογικά τις γραφές.

Ρωτάω αν πρέπει να οργανωθούμε ως μπλόγκερς, να (πέσουμε στην παγίδα να) αποκτήσουμε επίσημη εκπροσώπηση, όργανα, καταστατικό και μια καρέκλα στα πάνελ. Και αν δε θες καταστατικό, όργανα και καρέκλα στο πάνελ, κι αυτό συζητιέται. Η κάθετη οργάνωση δεν είναι η μόνη οργάνωση. (Μπορεί να είναι όμως η μόνη αποτελεσματική οργάνωση - δεν ξέρω).



Δεν είπα οτι είπες να καταργηθεί κάθε υπάρχουσα κοινωνική οργάνωση, ούτε οτι κήρυξες γενική αναρχία.


Ανώνυμε, όσο εσύ γράφεις σχόλια κάποιος άλλος στο (δικτυακό ελπίζω) Quake μπορεί να σημαδέυει τον κώλο σου. Φοβού.

 
At 8/20/2007 04:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://www.athinorama.gr/messageboard/default.aspx?ap=2&&pid=669517 / να προσθέσω καλέ Σαμαρείτη πως γράφω καμιά φορά σχόλια στο δικτυακό τόπο lifo, στο vlemma.wordpress.com, έχω γράψει μερικά στο oldboy.blogspot.com και posts σε αυτό το board. Όποτε θέλετε μπορείτε να ψάξετε και να βρείτε τι γράφω, δεν έχω καμία αντίρρηση, καθώς ούτως ή άλλως το πράττετε. Στη συνέχεια αυτού του τόπικ μη διστάσετε να με κρίνετε γι' αυτά και ίσως να νιώσετε πιο σίγουρος για τον εαυτό σας και να λάβει αξία η ζωή σας, όπως το διατυπώνετε άλλωστε ως αναμονή σε ένα μπορντ και απορία στην οποία εγώ είμαι σίγουρος πως δεν έχω καμία ανάμειξη. Πώς φθάσατε καλέ Σαμαρείτη να διατυπώνετε κριτική και τέτοιες σκέψεις γραπτώς με αφορμή έναν απλούστατο προβληματισμό που έθεσα είναι μια τοποθέτηση που αξίζει να συζητήσετε εκτός μπορντ με τον αντικειμενικό σας παρατηρητή και να συνασπιστείτε κατά το δοκούν. Μπορείτε και στη φαντασία σας να πάρετε όποιου το WC επιθυμείτε.

 
At 8/20/2007 04:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://www.athinorama.gr/messageboard/default.aspx?ap=2&&pid=669517 το url με κενό μπορεί να ..προβληματίσει

 
At 8/20/2007 05:50:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Λοιπόν, Lazopolis, να μην οργανωθούμε. Αλλά αν ποτέ οργανωνόμασταν το όνομα σου θα συζητιόταν έντονα για Πρόεδρος της Τοπικής Χονολουλού.

 
At 8/20/2007 10:41:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Επι τέλους, μια καρέκλα διαφαίνεται στον (έστω τροπικό) ορίζοντα...

Έχεις καταλάβει τί λέει αυτός ο ανώνυμος;

 
At 8/21/2007 01:08:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Eίναι προφανές ότι άλλοτε με την περσόνα του Lazopolis, άλλοτε με την περσόνα του Καλού Σαμαρείτη, άλλοτε με ακόμη πιο υποχθόνιες περσόνες τον καταδιώκεις με μανία.

 
At 8/21/2007 10:14:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Εγώ;

 
At 8/21/2007 10:21:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Εμένα εννοεί "καλό σαμαρείτη"; Δεν είμαι και σίγουρος, αλλά τώρα που ξαναδιαβάζω το τελευταίο σχόλιο και δή την αναφορά στο WC αρχίζω και υποψιάζομαι πως μπορεί και να εννοεί εμένα.

Εμένα εννοείς ρε ανώνυμε;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home