Δευτέρα, Μαΐου 07, 2007

****

Τριφυλλάρα είσαι τρέλλα
με το τέταρτο αστέρι στην φανέλλα.
ΥΓ. Θοδωρή, δεν σε βρίζαμε όλοι. Κι όσοι σε έβριζαν σε έβριζαν γιατί μας έπαιζες μόνος σου, στην πιο συγκλονιστική ίσως βραδιά σου. Είσαι πολύ μεγάλος παίκτης κι έχεις κάνει την ομάδα σου σχεδόν εξίσου μεγάλη, αλλά σήμερα έχασες από μια ακόμη μεγαλύτερη, από την τέσσερεις φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης, σε έναν καταπληκτικό τελικό, όπου τα δυο μεγάλα πλέι μέικερ της Ευρώπης έτυχε να είναι Έλληνες και έτυχε να βρεθούν αντιμέτωπα.
Απόψε ήταν όλοι εκεί, οι θρύλοι του χθες και οι θρύλοι του σήμερα, ο Γκάλης, ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αυτός που κάποτε έλεγαν Γκαστόνε, αλλά την αξία στον αθλητισμό θα τη δυσφημήσεις μία, θα τη δυσφημήσεις δύο, αλλά αυτή τελικά θα φανεί και θα καταυγάσει.
Το μπάσκετ με τους Γιαννακόπουλους γράφει ιστορία, γιατί το ζήτημα είναι μεν τα λεφτά, αλλά ποτέ μόνο τα λεφτά: είναι τα λεφτά, συν την τεχνογνωσία, συν τη συνολική ατμόσφαιρα που αποπνέει όλος ο οργανισμός. Κι ο οργανισμός του μπάσκετ αποπνέει εξακολουθητικά υγεία, τη στιγμή που τα όποια λεφτά βάζει ο Τζίγγερ είναι λεφτά ορφανά, λεφτά που δεν συνοδεύονται από τεχνογνωσία, σε μια ατμόσφαιρα που αποπνέει εξακολουθητικά αρρώστια, σε έναν οργανισμό που μέσα του μικραίνουν όσοι έρχονται, τη στιγμή που μέσα στον οργανισμό του μπάσκετ όσοι έρχονται μεγαλώνουν.
Και στην Μαδρίτη θα είναι ωραία, με το πε - με το πέμπτο για παρέα.
Ή και χωρίς αυτό. Τα τέσσερα είναι ωραία, οι αναμνήσεις είναι ωραίες, ο ιδρώτας στο γήπεδο είναι ωραίος, το διαχρονικό μεγαλείo που βιώνουμε με αυτήν την ομάδα είναι ωραίο, ο Αλβέρτης με τον οποίο ανδρωθήκαμε όλοι μας παρέα είναι ωραίος, ο Αλβέρτης έφηβος στον «Tάφο του Ινδού» κι εμείς έφηβοι να τον παρακολουθούμε, ο Αλβέρτης να σηκώνει το τέταρτο ευρωπαϊκό 17 χρόνια μετά κι εμείς να τον παρακολουθούμε, να παρακολουθούμε αυτόν που επέλεξε σοφά να μην φύγει ποτέ από τον υγιή οργανισμό, μεγαλώνοντας μέσα του κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Είναι μερικές αθλητικές βραδιές που σε γεμίζουν.
Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 93 - 91.
Παρίσι - Θεσσαλονίκη - Μπολόνια - Αθήνα.
Το be continued.

19 Comments:

At 5/07/2007 02:21:00 π.μ., Blogger Jason said...

Συγχαρητήρια.
Μεγάλη ομάδα, μεγάλη νίκη.

 
At 5/07/2007 02:49:00 π.μ., Blogger neutrino said...

τι ωραιο ποστ.
Τριφυλλαρα ολε!:)

υ.γ. μαζι σου αλλη μια που χειροκροτουσε τον Παπαλουκα.

 
At 5/07/2007 02:53:00 π.μ., Blogger ion said...

ΑΕΚ, αλλά συγχαρητήρια!

 
At 5/07/2007 09:25:00 π.μ., Blogger run Stella, run said...

ημουν και εγω εκει και φουσκωσα απο πρασινη περηφανια σε εναν καταπληκτικο αγωνα.

μπραβο στα παιδια μας για την προσπαθεια τους.

 
At 5/07/2007 09:34:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συγχαρητήρια για το ευρωπαϊκό αλλά πες μας κάτι και για τον τελικό του Σαββάτου

 
At 5/07/2007 10:39:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλά τι να πει για το Σάββατο, του το ζήτησα εγώ και έχει σχολιάσει με αξιοπρέπεια ομολογώ. Αυτό που με παρηγορεί είναι ότι το ποδόσφαιρο τους πληγώνει περισσότερο από τη χαρά που τους δίνει το μπάσκετ...
Κατά τα άλλα Old Boy, αν ο Τζίγκερ έβαζε τα λεφτά που βάζει ο Παύλος, πάλι θα τον βρίζατε επειδή δεν ενισχύει οικονομικά την ομάδα-δεν συγκρίνονται τα μεγέθη. Από την άλλη, βέβαια, μπορώ να φανταστώ πως σε πιάνει υστερία όταν βλέπεις τον Γκέκα και τον Επαλέ στη Γερμανία που εκρίθησαν ακατάλληλοι για την Παιανία. Πάντα τέτοια, πάντα τέτοια...

 
At 5/07/2007 11:11:00 π.μ., Blogger gasireu said...

bravo!
bravo
και για τα λόγια για τον Παπαλουκά!

 
At 5/07/2007 02:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αναρωτιέμαι πόσοι από τους γιαλαντζί μάγκες που βρίζαν τη μάνα του Παπαλουκά θα δοκιμάζαν να πουν τα ίδια πράγματα αν βρισκόντουσαν ένας προς έναν με έναν δίμετρο καλογυμνασμένο επαγγελματία αθλητή.

Πέρα από αυτό, ωραία ήταν χθες με το τέταρτο παρέα. :^)

 
At 5/07/2007 02:03:00 μ.μ., Blogger 2Σx2 said...

Η διαφορά στην αίσθηση υγείας που εκπέμπουν αντίστοιχα ο ποδοσφαιρικός και ο μπασκετικός ΠΑΟ γίνεται εμφανής αρκεί να σκεφτεί κανείς πως εκφράζονται για την ομάδα και τους ιδιοκτήτες οι πρώην παίκτες. Αυτοί του ποδοσφαίρου μιλάνε για μια όμαδα που τους πέταξε, που δεν τους ενέταξε και αυτοί του μπασκετικού στάζουν μέλι.
Η άλλη διαφορά είναι το συναίσθημα, οι Γιαννακόπουλοι κάνουν ένα παίχτη να σέβεται και να εκτιμά τα πάντα. Στο ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια, φτιάχνουμε ομάδες που χρειάζονται ομαδική ψυχοθεραπεία.

Υ.Γ. Υπόκλιση στον άρχοντα των δαχτυλιδιών!

 
At 5/07/2007 03:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απίστευτα πράγματα...

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΥΠΑ είναι μεγάλο κατόρθωμα και νομίζω πως αποτελεί πλέον μεγάλη μαγκιά το μπάσκετ.Είναι αλητεία το ότι οι Έλληνες δεν ασχολούμαστε συνολικά και μαζικά με το μπάσκετ.
Η ομάδα είναι τεράστια...
Μπράβο μας.

Υ.Γ. Να γκρινιάξω για την διάθεση εισητηρίων;Να γκρινιάξω για τις τιμές των εισητηρίων;Να γκρινιάξω για το κλίμα καταστολής για τους "τζαμπατζήδες" χθες; Άστο για πιο μετά...

 
At 5/07/2007 05:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παρά το γεγονός πως κάποιοι προσπάθησαν να τελειώσουν τον Αλβέρτη πριν απο δύο χρόνια περίπου και τότε έτρεχαν γνωστοί και φίλοι μέσα στις νύχτες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Τέλος καλό, όλα καλά.
Και για να μη ξεχνιόμαστε
ΠΑΥΛΟ ΘΕΕ,ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ.
gs

 
At 5/07/2007 06:35:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 9:34, για τον τελικό του Σαββάτου δες σχόλιο στο προηγούμενο ποστ. Κι επειδή σε κόβω για τύπο που γουστάρεις να κάνεις χάζι με τα ποδοσφαιρικά μας χάλια έχουμε ειδικό μπλογκ που 12 μήνες το χρόνο μουρμουράμε και βρίζουμε (http://panathinaikoi.blogspot.com). Μπορείς να απολαμβάνεις εκεί.
ΖΠ, είμαστε η χώρα της υπερβολής. Την Παρασκευή άκουσα ότι μέχρι κι ο Θανάσης έβαζε κόσμο μέσα χωρίς εισιτήριο και χθες είχαν αποκλείσει το ΟΑΚΑ σε απόσταση χιλιομέτρων.
GS, δεν το ξέρω αυτό που λες, αλλά και έτσι να είναι μετράει ότι τελικά υπήρξαν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Κι ο ανυποχώρητος Νίκος Οικονόμου βλέπει τον Αλβέρτη να έχει σηκώσει τέσσερα, ενώ εκείνος ένα, επειδή επέλεξε κάποτε να πάει αλλού.

 
At 5/07/2007 07:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν είπα ότι κακώς έκανε πίσω ο Αλβέρτης ή ότι καλώς την έκανε ο Οικονόμου. Απλά λέω ότι ένα παίκτη που τον έχεις απο μικρό παιδί, ακόμη και όταν δε σου βγάζει αυτό που θες (δεν είναι μηχανάκια, άνθρωποι είναι) δε τον σκοτώνεις επι τόπου.
Οι μεγάλες ομάδες δε φτιάχνονται με κανόνες αγοράς (βλ. ΠΑΟ στο ποδόσφαιρο). Να τους φτιάξω να τους πουλήσω να βγάλω κανά φραγκάκι. Φτιάχνονται με άλλους κανόνες.
Αυτό λέω.
gs

 
At 5/07/2007 07:56:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Συμφωνώ. Κι ο τωρινός Αλβέρτης μπορεί να παίζει λίγο αλλά λειτουργεί ως αρχηγός της ομάδας και κάθε αληθινή ομάδα χρειάζεται τον αρχηγό της. Ο Μπασινάς, για να πούμε ένα αντίστοιχο ποδοσφαιρικό παράδειγμα, έφυγε σαν εχθρός.

 
At 5/07/2007 09:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Άστο old-boy, γιατί πονά αυτό το θέμα. Από που να αρχίσουμε και που να τελείωσουμε.
Άσε μας να χαρούμε τη κούπα και μη μας ανεβάζεις τη πίεση στο 200, διότι είμεθα και γέροι άνθρωποι.
gs

 
At 5/08/2007 07:06:00 μ.μ., Blogger talos said...

Old Boy, τον Παπαλουκά έχω την αίσθηση ότι δεν τον έβριζαν επειδή έπαιξε καταπληκτικά. Αν δεν είχε πάει ποτέ στον γάβρο (και δεν είχε δηλώσει γάβρος), θα τον χειροκροτούσαν όλοι. Αυτό είναι βέβαια χειρότερο ακόμα σαν συμπεριφορά, διότι δείχνει απίστευτη μικρόνοια και φτωχομπινεδιλίκι, που δεν συνάδει με μια ομάδα του μεγέθους του μπασκετικού Παναθηναϊού.

Ο μέγας Θοδωρής Παπαλουκάς, μας έπαιξε μόνος του. Αλλά η ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι μια απίστευτα δεμένη μηχανή του μπάσκετ. Οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή ομάδα θα είχε χάσει πανηγυρικά από τον Παπαλουκά μόνο του.

 
At 5/08/2007 07:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Νομίζω είναι ο συνδυασμός και των δύο. Γιατί τον Ζεβροσένκο ας πούμε δεν τον έβρισε κανένας, επειδή είτε έπαιξε είτε δεν έπαιξε δεν το κατάλαβε κανένας. Αν μας είχε βάλει στα καλάθια θα είχε ακούσει κι αυτός τα σχολιανά του.

 
At 5/08/2007 11:14:00 μ.μ., Blogger lo-li said...

Συμφωνώ α π ό λ υ τ α με όλα._
(ναι ναι ομοιοπαθές βάζελάκι)

 
At 5/09/2007 02:27:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ σωστά άκουσες old boy! Ας μην αναφερθώ εδώ,το πώς μπήκα την Κυριακή! Απλά αναφέρω πως το μυαλό μου ταξίδιευε σε φίλους που δεν ήταν μέσα,αλλά κάπου αλλού...

Κατά τ' άλλα
ΠΑΥΛΟ ¨ΘΕΕ¨ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΕ !!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home