Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2017

Άδικα αλλά όχι μάταια

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε σε ποιο βαθμό θα είχε επεκταθεί, νομιμοποιηθεί, κανονικοποιηθεί και διαποτίσει τα πάντα φιλτραρισμένος ή αφιλτράριστος ο νεοναζιστικός ζόφος, αν δεν είχε δολοφονηθεί πριν 4 χρόνια ο Παύλος Φύσσας. Τον Σεπτέμβριο του 2013 καλπάζαμε με δεμένα τα μάτια ολοταχώς προς κάτι εντελώς σκοτεινό. Ο ίδιος ο Φύσσας δεν επέλεξε να θυσιαστεί, δεν επέλεξε να δώσει τη ζωή του και τα νιάτα του, επέλεξε όμως να μην κρυφτεί, επέλεξε να αντισταθεί στο κτήνος που σήκωνε κεφάλι και γινόταν ολοένα και πιο άφοβο. Και όσο άδικος και εξοργιστικός κι αν είναι ο θάνατός του, δεν υπήρξε πάντως μάταιος, παρήγαγε αποτέλεσμα, άλλαξε σε έναν βαθμό την πορεία μιας χώρας στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο, σε ένα σημείο καμπής, σε ένα σημείο χωρίς γυρισμό.

1 Comments:

At 9/19/2017 03:32:00 π.μ., Anonymous Conspiraki Theologist said...

Η δολοφονία Φυσσα δεν ήταν η αιτία αλλά η αφορμή για την ανακοπή της αβανταρισματος της ΧΑ από την ΛΜΑΤ.
Η αιτία ηταν το ξυλικι που ειχαν ρίξει οι χρυσαυγουλοι σε μερικά γερόντια -παλιες δεξιες καραβανες- στο μελιγαλα, στην ετησια μαζωξη της ελληνικης δεξιας, λιγες μερες πριν απο τη δολοφονια Φυσσα.
Η Μπακογιαννη αμεσως μετα το σκηνικό στο Μελιγαλά και πριν τη δολοφονία Φυσσα ειχε προαναγγείλει το μαζεμα της ΧΑ , λέγοντας ότι αυτο θα το πληρώσουν πολυ ακριβα.
Το λαθος του Μιχαλολιακου ηταν ότι σε αντίθεση με τον μέντορα του (τον χιτλερ) άρχισε τους τσαμπουκάδες προς τους πατρονες του, προτου παρει πραγματική εξουσία , και φυσικα αυτοι πηραν τα μετρα τους εγκαίρως.

Ειναι προφανες οτι αυτο δε μειωνει καθολου τη θυσια του Φυσσα.

Ειναι ομως αφελες να πιστευουμε οτι ξαφνικα ευαισθητοποιηθηκε ο βασανιστης Δενδιας και η αδεκαστη ελληνικη δικαιοσύνη λογω της δολοφονιας καθεαυτης, οταν ειχαν κανει γαργαρα αρκετες δολοφονιες μεχρι τοτε, επιδεικνυωντας το αβανταρισμα της ΧΑ απο τον επισημο κρατικο μηχανισμο (αστυνομια κ δικαιοσυνη) αλλα κ την ιδιωτικη πρωτοβουλια (μμε).

Απλα για την ιστορία κ κυριως για να μην τρέφουμε αυταπάτες.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home