Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20, 2014

elpizw mia mera na me prose3eis

Μάλλον κάπως έτσι λειτουργεί ο έρωτας, όπως υπαινίσσεται ο -κατά πάσα πιθανότητα- έφηβος φίλος μας: ως μια ελπίδα προσοχής. Μπορούμε δηλαδή να τον δούμε να νιώθει, όσο εκείνη δεν τον προσέχει, αόρατος. Κι αυτός της επισημαίνει ακριβώς ότι είναι ορατός και υπαρκτός και αυθύπαρκτος και ξεχωριστός από όλους τους άλλους συμμαθητές. Υπάρχω, της λέει, είναι σαφές ότι υπάρχω, εγώ το ξέρω ότι υπάρχω, αυτό που βράζει μέσα μου με πείθει ότι υπάρχω, αλλά αν δεν σταθεί επιτέλους το βλέμμα σου επάνω μου, αν δεν με εντοπίσεις επιτέλους, αν δεν με προσέξεις επιτέλους, αν δεν καταλάβεις επιτέλους ότι είμαι άξιος της προσοχής σου, αν δεν αξιωθώ επιτέλους το βλέμμα σου, θα μένω πάντα κι εγώ με την αμφιβολία για το πόσο ορατός είμαι, για το πόσο ξεχωριστός είμαι, για το πόσο αξίζω να προσεχτώ. Πρόσεξέ με. Με το βλέμμά σου ανάσυρέ με από τους αόρατους. Κατάστησέ με ορατό, κατάστησέ με φωτεινό, βγάλε με στο φως. Δες με. Και βλέποντάς με εσύ, θα με δω επιτέλους κι εγώ. Χωρίς την αμφιβολία. Πρόσεξέ με - διάλεξέ με - δικαίωσέ με. Ο έρωτας είναι ένα διαρκές παιχνίδι ανασφάλειας, επιβεβαίωσης, ταυτότητας. Αν δεν σου αρέσω, αν δεν με προσέξεις, αν δεν με δεις, κλονίζομαι, κλυδωνίζομαι, αναρωτιέμαι. Γιατί όχι; Γιατί όχι εγώ; Τι δεν έχω εγώ; Ελπίζω μια μέρα να με προσέξεις, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσω να εξουδετερώσω το βλέμμα σου και την προσοχή σου. Άπαξ και με πρόσεξες, άπαξ και ξέρω ότι μπορείς να με δεις κι εσύ, η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει. Η επιβεβαιωμένη ταυτότητά μου αργά ή γρήγορα θα αναζητήσει νέα πεδία αναμέτρησης με βλέμματα. Η ζωή είναι ένα διαρκές παιχνίδι ανασφάλειας, επιβεβαίωσης, ταυτότητας, κι ο έρωτας ένα από τα δοκιμαστήριά της.

7 Comments:

At 9/20/2014 12:56:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το κείμενο είναι υπέροχο Ολντ, αλλά να μας γράψεις και για την άλλη πλευρά, γιατί αν η μια πλευρά είναι η βγάλε με στο φως, η άλλη πλευρά μάλλον είναι ήδη στο φως και χρειάζεται απορρύθμιση, χρειάζεται λίγο σκοτάδι.

Αν μου πεις τι ζώδιο είσαι θα στη γράψω εγώ τη φωτεινή πλευρά ως σχόλιο-απάντηση :D

Δεν σε ρωτάω από αδιακρισία, είναι που θέλω να ξέρω τι ζώδιο ήταν ο Ερωτόκριτος. :)

Ανώνυμος

 
At 9/21/2014 03:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σωστά τα λες. Έρωτας ή τίποτα.

 
At 9/23/2014 11:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και συνεπαγεται....= Επαναστατω αρα Υπαρχω.

 
At 9/23/2014 01:52:00 μ.μ., Blogger Triolouin said...

Τέλειο! Έτσι είναι όντως....

 
At 9/24/2014 02:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Που την διέκρινες την επανάσταση ωρε παπαρόπουλε των 11:18 π.μ. ;;

 
At 9/29/2014 07:40:00 μ.μ., Anonymous arkoudos said...

Ναι, αλλά greeklish; Γιατί greeklish; Δεν είναι θέμα πληκτρολογίου πια, ξένης χώρας, αλφαβητου μη συμβατού, ένα σπρέι είναι, τα σπρέι δεν έχουν γλώσσα, είναι άλλοτε ένα φίδι, άλλοτε ΨΟΦΟΣ, άλλοτε μία φρεσκοβαμμένη βεραμαν ματ πόρτα τρακαρισμένου αυτοκινήτου - άλλοτε γράμματα. Ένα χέρι είναι, ένα μυαλό, κάτι θέλει να μας πει, όχι να με προσέξεις, αλλά να me prose3eis, σε κάποιον μιλάει, συγκεκριμένα, κάποιον με πληκτρολόγιο, με ασύμβατο αλφάβητο, κάποιον που μιλά σε μία οθόνη, όχι όλους μας, κάποιον συγκεκριμένα, κάποιον που η προσοχή γράφεται prosoxi και υπάρχει λόγος που είναι συμπιεσμένη - μπορει να μην βλέπει πέρα από το γιου-αρ-ελ και το Submit your comment, το like και το fav. Είναι μία πολύ συγκεκριμένη προσοχή, μια πολύ συγκεκριμένη elpida - να μου το θυμηθείτε.

 
At 11/08/2014 02:08:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είναι μία διαρκής προσπάθεια νοηματοδότησης της ζωής μας. Πριν σε προσέξει ξυπνάς, σηκώνεσαι, ακολουθείς τη ρουτίνα σου ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα σε προσέξει. Και όταν το κάνει, όταν σε προσέξει αυτός ή αυτή είναι ο λόγος που θα ξυπνήσεις, ο λόγος που θα σηκωθείς, ο λόγος που υπάρχεις. Και όλα ξαφνικά έχουν νόημα. Αλίμονο όταν χαθεί αυτό.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home