Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15, 2014

Πίσσα και Πούπουλα

Eνώ τον αμέσως μετά την ΔΕΘ τόνο δίνει μάλλον το πρωτοσέλιδο της Εστίας, καθώς η αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ολοένα και λιγότερο σκιαχτική για τον μέσο -κι άρα εξ ορισμού μη ακραίο- πολίτη (ο δράκος φεύγει απ' το ριζοσπαστικό παραμύθι και ο Ντράγκι έρχεται), θέλω να συνδράμω τον καλό μου φίλο μου τον ιστορικό του μέλλοντος, ζητώντας του να κρατήσει στις σημειώσεις του αυτό το ρεπορτάζ του Βήματος.
Δες πώς αλληλοξεσκίζονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής μας με τους υπουργούς της, όχι τους υπουργούς του άλλου κόμματος της συγκυβέρνησης, πώς αλληλοξεσκίζονται με τους υπουργούς του δικού του κόμματος.  
Κι αφού διευκρινίσουν πως «γνωριζόμαστε εδώ», αφού μιλήσουν για «προσωπικές συναλλαγές, προσωπικές συμφωνίες, παρασκήνιο και σκοτεινές σχέσεις», αφού αλληλοβριστούν και βγάλουν το κακό κάρμα από μέσα τους και στανιάρουν, μετά πάνε όλοι μαζί, «φαντάσματα, καλικάντζαροι και παλικαράκια του μνημονίου», και συνεχίζουν να μας κυβερνάνε. Η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία επειδή της παρέχει στη Βουλή εμπιστοσύνη ένα κόμμα που το μόνο που συνδέει τον κάθε ένα βουλευτή του με τους διπλανούς του είναι η εξουσιομανία κι η κονόμα, η νόμιμη έστω κονόμα του βουλευτικού μισθού και του υπουργικού θώκου.
Έτσι κυβερνιέται η χώρα μέσα Σεπτεμβρίου του 14, με αυτό το πολιτικό ήθος κι αυτό το πολιτικό όραμα της συγκεκριμένης γκρούπας των τελευταίων εναπομείναντων παλαιοπασόκων οπλαρχηγών, με το ήθος και το όραμα μιας τελευταίας περιοδείας στα υπουργεία.
Πίσσα και πούπουλα.

2 Comments:

At 9/15/2014 04:50:00 μ.μ., Anonymous Βασίλης said...

Ας δούμε βέβαια και την ποιότητα των υποστυλωμάτων που θα χρειαστούν για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην επερχόμενη συνεργασία που εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί με κάποιον να κάνει. Να δούμε τότε αν θα ακούγεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ το επιχείρημα «δηλαδή τι θέλετε, να πέσουμε για να έρθει στα πράγματα η δεξιά και να καταστραφεί η κοινωνία;»

 
At 9/15/2014 06:16:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Λιγότερο σκιαχτική για τον μέσο πολίτη, αλλά περισσότερο σκιαχτική για τους εργολάβους των εθνικών δρόμων.

Αυτό, τουλάχιστον, δείχνει το ταυτόχρονο φράξιμο των εισόδων των πρατηρίων καυσίμων κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Πρατήρια χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας, και οι εθνικοί εργολάβοι του "χιλιόμετρο και διόδια" τρόμαξαν ότι η επερχόμενη κυβέρνηση ΣυΡιζΑ θα ακυρώσει τις συμβάσεις τους αφού δεν τηρούνται οι όροι ασφαλείας, και θα τους ξεπουπουλιάσει. Βιαστικά-βιαστικά ετοιμάζουν νέες εγκαταστάσεις.

Νέα πίσσα στην Εθνική και όσοι οδηγοί την βλέπουν ξέρουν ότι το ξέρουν και όλοι οι κονομημένοι εργολάβοι, κυβερνητικοί, ΜΜέδες και λοιποί ...οραματιστές: έρχεται ο ΣυΡιζΑ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home