Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2014

Το πλήθος και η μοναξιά

Παρακολούθησα τη χθεσινή εκδίκαση της αγωγής του Δημήτρη Μελισσανίδη κατά του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, με την οποία ζητάει μισό εκατομμυριάκι ευρώ, και σκεφτόμουν να γράψω κάτι σήμερα, λιγότερο αναφορικά με την σιωπή μέσα στην οποία διεξάγεται η δίκη και περισσότερο αναφορικά με το γεγονός πως μερικοί δρόμοι είναι τελικά εκτός από δύσβατοι και εντελώς μοναχικοί, και πως μόνο εκείνος που τους τραβάει και ελάχιστοι εντελώς κοντινοί του άνθρωποι μπορούν να ξέρουν τι πολυδιάστατο ζόρι συνεπάγονται.
Βασικός αγωγικός ισχυρισμός του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι ότι δεν έχει αυτός κάποια σχέση με την Αegean Oil και άρα κακώς τον ενέπλεξε το περσινό δημοσίευμα του Unfollow που έθιγε το γενικότερο ζήτημα της λαθρεμπορίας πετρελαίου. Παρά την πληθώρα των στοιχείων, ο μάρτυρας του αρνούνταν εξακολουθητικά το ότι οι εταιρίες της Αegean συνιστούν Όμιλο και το ότι ο Μελισσανίδης είναι ο ισχυρός του άντρας και εκείνος που τον διευθύνει στην πράξη. Ένα ιδιότυπο είδος παλικαριάς αυτό, το να στηρίζεις την αγωγή σου στην άρνηση αυτού που είναι γνωστό τοις πάσι και αυτού για το οποίο δρέπεις κατά τ' άλλα δάφνες και αναγνώριση.
Στο ακροατήριο έγινε προφανώς μνεία των απειλών που εκτοξεύθηκαν πέρσι τηλεφωνικά κατά του Χαραλαμπόπουλου («Θα μπορούσα να στείλω να σε σκοτώσουν χωρίς να σ’ έχω προειδοποιήσει. Αλλά είμαι άντρας και θα βάλω να σε τινάξουν στον αέρα την ώρα που κοιμάσαι. Θα βάλω να σε σκοτώσουν, εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και ό,τι άλλο έχεις» και άλλα πολλά παρόμοια) και είναι πράγματι άλλο να τις διαβάζεις και άλλο, ακόμη ανατριχιαστικότερο, να τις ακούς στην αίθουσα του δικαστηρίου ως ήχους από τον καταθέσαντα αυτήκοο μάρτυρα τους. Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος και πρωθυπουργικά βραβευμένος.
Ήθελα να γράψω σήμερα για το ότι μερικοί δημοσιογράφοι τραβάνε μοναχικές πορείες, μέχρι που προέκυψε η ανακοίνωση του Σταύρου Θεοδωράκη, οπότε παρηγορήθηκα που τουλάχιστον κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν ποτέ να αντιμετωπίσουν απειλές κατά της ζωής τους και εξοντωτικές αγωγές, παρηγορήθηκα που ο δικός τους δρόμος μόνο μοναχικός δεν είναι και που πολύ πιθανόν ο κόσμος θα σπεύσει να τον αγκαλιάσει με θέρμη κι ανακούφιση, εφάμιλλη ίσως της θέρμης και της ανακούφισης με την οποία ήδη έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να τον καλύψουν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, σάιτς και συγκροτήματα Τύπου.

4 Comments:

At 2/27/2014 08:14:00 π.μ., Blogger Martina said...

Έτσι... Καθείς εφ'ω ετάχθη

 
At 2/27/2014 11:36:00 π.μ., Blogger Ξενικός said...

οι δημοσιογράφοι βουλευτές; Γιατί όχι;... Νέα ονόματα, παλαιά τέχνη.
Ξενικός

 
At 2/27/2014 12:51:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Ωραίος ο Σταύρος , δέκα ευρώ για αρχή είναι σούπερ τιμή, κάνει και καλές εκπομπές, καλύτερες απ του Παρλιάρου, βέβαια, τα καλύτερα μιλφέιγ τα κάνει ο Κωνσταντινίδης και με τρία ευρώ. Θα δούμε, αν μέχρι τις εκλογές πέσει η τιμή και φθάσει στα επτά δεν θα είναι και άσχημα με δέκα ευρώ να πάρεις γη , ήλιο, θάλασσα, ένα μιλφέιγ και ένα πρίτι μπρά δώρο.

Όσο για τον Χαραλαμπόπουλο, ναι μεν αλλά, ούτε αυτός ήταν μόνος αφού ήσουν κι εσύ εκεί.

 
At 2/27/2014 02:01:00 μ.μ., Anonymous zaxos said...

Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι αυτό το λαμόγιο αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τους δημοσιογλύφτες επειδή ανέλαβε να ξαναζωντανέψει την ποδοσφαιρική τρύπα της ΑΕΚ.
Λεηλατούν την χώρα φορολογικά,έχουν σχέσεις με τους αχυρανθρώπους της εξουσίας και τραβιέται ο Χαραλαμπόπουλος που έγραψε την αλήθεια.
Σε αυτή τη χώρα θα αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο μαζί με τους τίμιους δημοσιογράφους.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home