Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2011

Unfollow

Aκολουθεί το Δελτίο Τύπου, που τα λέει με τα δικά του λόγια. Με τα δικά μου έχω απλώς να προσθέσω ότι πρόκειται για ένα έντυπο που όπως είχε λόγο γέννησης, έτσι έχει και λόγο ύπαρξης. Την Τετάρτη λοιπόν στα περίπτερα το τεύχος Δεκεμβρίου. Αυτό είναι και το μόνο σίγουρο. Όλα τα υπόλοιπα θα εξαρτηθούν από το αν ο λόγος ύπαρξης επιβεβαιωθεί και από τους ανθρώπους που θα το αγοράσουν, θα το διαβάσουν και θα θελήσουν έτσι να το ξανααγοράσουν.

Ξέρω, δεν ακούγεται πολύ ενθουσιώδης η εισαγωγή μου. Δεν είμαι όμως κι ο πιο ενθουσιώδης τύπος στον κόσμο -όπως μπορούν να σου υπογράψουν όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι που είχαν κάποτε τη χαρά να με γνωρίσουν από κοντά- οπότε μην κάνεις το λάθος να κρίνεις από την εισαγωγή.

Κρίνε από το περιοδικό, και ποιός ξέρει, ίσως ενθουσιαστείς από μόνος σου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
UNFOLLOW
Το τεύχος #1 κυκλοφορεί στις 14 Δεκεμβρίου 2011
Ζητήστε το στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα!

Το UNFOLLOW είναι μηνιαίο, έντυπο, ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Γεννιέται από το περιβάλλον της κρίσης και προσπαθεί να αντιτάξει στην Κατάσταση Εξαίρεσης, που κυριαρχεί τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή πολιτική, την ανάγκη για παρατήρηση, καταγραφή, ανάλυση και καλύτερη περιγραφή του κοινωνικού πεδίου.
Το UNFOLLOW είναι περιοδικό με πολιτική δημοσιογραφία και ρεπορτάζ, σχολιασμό και ανάλυση, λογοτεχνία και πολιτιστική κριτική. Φτιάχνουμε ένα περιοδικό για αναγνώστες με πολιτική συνείδηση. Και δεν δεχόμαστε αυτό που διατείνονται τα υπάρχοντα ΜΜΕ, ότι «ο κόσμος δεν διαβάζει». Εμείς πιστεύουμε ότι διαβάζει και θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε κάτι που αξίζει να διαβαστεί.
Αποφασίσαμε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα τέτοιο περιοδικό πρωτίστως για πολιτικούς λόγους. Ωστόσο, επιθυμούμε να σταθεί στο «κέντρο» της ενημέρωσης και όχι στο περιθώριο – δεν φτιάχνουμε, δηλαδή, ένα «εναλλακτικό» έντυπο αλλά ένα επαγγελματικό, δημοσιογραφικό περιοδικό, με ευρεία απεύθυνση, ωστόσο με άλλο ήθος και άλλη αντίληψη από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Απεχθανόμαστε την εντυπωσιοθηρία. Δεν δημιουργούμε θέμα εκεί όπου δεν υπάρχει. Πιστεύουμε ότι αρκούν όσα υπάρχουν και δεν αναδεικνύονται επειδή απειλούν. Αν έχουμε μία αρχή, πάνω από όλα, είναι η εξής: καταγράφουμε ό,τι χρειάζεται να καταγραφεί, αποκαλύπτουμε ό,τι χρειάζεται να αποκαλυφθεί, αναλύουμε ό,τι χρειάζεται να αναλυθεί, και δεν ταυτιζόμαστε εκ προοιμίου με καμία παράταξη, καμία οπτική και καμία θέση. Το ότι ασκούμε κριτική σε ένα φαινόμενο ή σε μία κίνηση δεν μας τοποθετεί αυτομάτως στο πλευρό των όποιων αντιπάλων τους. Και μολονότι είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της χειραφέτησης όλων, κυρίως μέσω της σκέψης, της γνώσης, της αμφισβήτησης και της πολιτικής συμμετοχής, δεν αποδεχόμαστε ότι έχουμε «φυσικούς» ή αυτονόητους συμμάχους. Σύμμαχός μας είναι η αλήθεια και όποιος συντάσσεται μαζί της.
Το πιο κρίσιμο για την ανεξαρτησία κάθε ΜΜΕ και πολύ περισσότερο ενός περιοδικού σαν το UNFOLLOW, που θέλει να αποφασίζουν γι’ αυτό μόνο οι δημοσιογράφοι, οι συνεργάτες του, και το αναγνωστικό κοινό που το εμπιστεύεται, είναι η χρηματοδότησή του. Ως εκ τούτου, επιλέγουμε να μην έχουμε «εξωτερικό» χρηματοδότη ή επενδυτή – είτε φανερό είτε σκιώδη. Δεν επιθυμούμε και δεν επιδιώκουμε καμία σύνδεση με οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα. Κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε οπωσδήποτε τη βιωσιμότητα του περιοδικού, στην καλύτερη περίπτωση όμως θα έριχνε σκιές στο κύρος του και στη χειρότερη θα τραυμάτιζε ανεπανόρθωτα την ανεξαρτησία του – όπως συμβαίνει με τα ΜΜΕ που κυριαρχούν στο τοπίο της ενημέρωσης τώρα. Έτσι, αποφασίσαμε το εξής: Εμείς, οι δημοσιογράφοι του UNFOLLOW, θα καταβάλουμε τα έξοδα για την εκτύπωση και τη διανομή και θα βασιστούμε στις πωλήσεις. Αν εσείς, οι αναγνώστες, βρείτε το περιοδικό ενδιαφέρον και το αγοράσετε, τότε θα αμειφθούμε για την εργασία μας. Είναι απολύτως στο δικό σας χέρι να στηρίξετε το UNFOLLOW, αγοράζοντάς το και διαβάζοντάς το κάθε μήνα!
Το UNFOLLOW εκδίδεται και διευθύνεται από τους συντάκτες του.
Συντακτική ομάδα: Ηρακλής Αδύρης, Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, Κώστας Βαξεβάνης, Λεωνίδας Βατικιώτης, Μαρία Βελβιτσάνου, Έφη Γιαννοπούλου, Κώστας Εφήμερος, Αχιλλέας Ζαβαλλής, Αυγουστίνος Ζενάκος, M. Hulot, Κατερίνα Κιτίδη, Πάρης Μήτσου, Στεφανία Μιζάρα, Νικόλας Μπαρδάκης, Old Boy, Πιτσιρίκος, Σπύρος V.J., Θεόφιλος Τραμπούλης, Γιώργος Τσιάρας, Μιλτιάδης Φίνος, Παναγιώτης Φραντζής, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, Πάνος Χαρίτος, Άρης Χατζηστεφάνου, Νέλλη Ψαρρού
Σχεδιασμός: Χρήστος Λιάλιος
Συντονιστές: Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, Έφη Γιαννοπούλου, Αυγουστίνος Ζενάκος, Πιτσιρίκος, Θεόφιλος Τραμπούλης, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος
Επιμέλεια φωτογραφιών: Αχιλλέας Ζαβαλλής
Ατελιέ: Μαρία Βελβιτσάνου
Διόρθωση: Λιάνα Καρπούζη
Εκτύπωση: Ηλιότυπο Α.Ε.Β.Ε.Ε.
Διανομή: Ευρώπη Α.Ε.
Σχήμα: 14x21εκ. Σελίδες: 128 Τιμή τεύχους: 5 ευρώ

33 Comments:

At 12/11/2011 09:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα τ' αγοράσω, ρε φίλε. Κι ας μην είναι ενθουσιώδης η εισαγωγή σου, κι ας μην είσαι ενθουσιώδης κι εσύ ο ίδιος -ίσως και γι' αυτό ακριβώς. Άι σιχτίρι πια και με τα κάθε είδους ταρατατζούμ.
Καλοτάξιδο εύχομαι.
m.s.

 
At 12/12/2011 11:03:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Παρά την "μη ενθουσιώδη εισαγωγή", σκέφθηκα: α, ωραία, προγραμματίζομαι σε αναμονή...

...μέχρι που έφτασα στο τέλος και διάβασα τα ονόματα των συντακτών. Κάποια από αυτά δεν με πείθουν διόλου πως γράφουν (ή λειτουργούν) για αναγνώστες με πολιτική συνείδηση.

Παρ' όλα αυτά, εύχομαι να ενθουσιαστείς εσύ από αυτή την "συγκατοίκηση".

 
At 12/12/2011 12:47:00 μ.μ., Anonymous www.aksioprepeiakantoxh.com said...

Μιλάμε για μία δημοσιογραφική "Dream Team"... Νομίζω πως μόνο ο Γ. Δελαστίκ λείπει. Θα το ενισχύσω. Με κάθε τρόπο.

 
At 12/12/2011 01:41:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

Μ' αρέσει ο τρόπος που τα λέμε και καταλήγουμε στα ίδια από μόνοι μας! Μόνο ρε άνθρωπε γράφε και κανένα υπαρξιακό ρομάντζο, σε ξορκίζω.

 
At 12/12/2011 03:11:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

Καλορίζικο φίλε...
ενοοείται οτι θα δούμε...

 
At 12/12/2011 04:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

5 ευρώ; Ούτε η Madame Figaro με δωρο ενυδατική να ήσαστε...

 
At 12/12/2011 05:52:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

m.s, www.aksioprepeiakantoxh.com και squarelogic, να 'στε καλά. Αν το πάρετε και σας αρέσει, πείτε το και παραπέρα :)

 
At 12/12/2011 05:53:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Κατερίνα, εντάξει, η 100% ταύτιση δεν υπάρχει ούτε ανάμεσα στους οπαδούς των ομάδων και τους παίκτες, ούτε ανάμεσα στους ψηφοφόορους των κομμάτων και τα στελέχη. Πόσο μάλλον ανάμεσα σε έναν -δυνάμει- αναγνώστη και τους συντελεστές ενός περιοδικού :)

 
At 12/12/2011 05:55:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Gasireu, αν μιλώντας για την κατάληξη στα ίδια, αναφέρεσαι στην αμφιθυμία, τι να κάνουμε έτσι είναι η φτιαξιά μου :)
Όσο για τα υπαρξιακά άρλεκιν, καλό ακούγεται σαν ιδέα: "Δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς εκείνη. Αλλά μήπως δεν μπορούσε να ζήσει γενικώς; Μήπως το πρόβλημά του δεν ήταν η έλλειψη της, αλλά η έλλειψη χαράς για τη ζωή;". Δεν είναι τίποτα, παιχνιδάκι είναι.

 
At 12/12/2011 05:59:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«5 ευρώ; Ούτε η Madame Figaro με δωρο ενυδατική να ήσαστε...»

Ανώνυμε/η, είμαστε ελιτιστικό έντυπο για ελιτιστές αναγνώστες με ελιτίστικες τσέπες. Όσοι είναι να πεθάνουν από την πείνα, θα πεθάνουν ούτως ή άλλως, άρα δεν μας αφορούν. Στοχεύουμε στους ματσωμένους όχι στους ματωμένους. Ελεμένταρι.

 
At 12/12/2011 06:34:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Εύχομαι ότι καλύτερο, φοβάμαι όμως πως δεν…
Τι φοβάμαι δηλαδή, είμαι σίγουρος πως δεν…
Μακάρι να κάνω λάθος.

 
At 12/12/2011 07:07:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Επειδή δεν θα "φτάσει" το περιοδικό στον κόσμο εννοείς ή επειδή ούτως ή άλλως ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους περιοδικά;

 
At 12/12/2011 07:09:00 μ.μ., Blogger masha nevalyashka said...

τελικά, θα έχει ενυδατική δώρο ή όχι; :P

πάντως, πέρα από τα ελεμένταρι, πες μου σε παρακαλώ γιατί είναι ελεμένταρι σε κάθε νέο έντυπο να είναι χωμένος ο πιτσιρίκος κι ο hulot; πες μου, δηλαδή, πόσο εναλλακτικά είναι αυτά; να φανταστώ ότι ο υλό θα γράφει για μουσική; τα πιάσμε τα λεφτά μας...
κι ο πιτσιρίκος για χιούμορ ή για αντιεξουσιασία, ε;

 
At 12/12/2011 07:11:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

'Αν εσείς, οι αναγνώστες, βρείτε το περιοδικό ενδιαφέρον και το αγοράσετε, τότε θα αμειφθούμε για την εργασία μας'

Έλα να αρχίσουν να δουλεύουν λίγο οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς, ακόμα και για αυτούς που την κατηγορούν ;)

Καλή επιτυχία!

 
At 12/12/2011 09:18:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Για το πρώτο που λες πράγματι έχω κάποιους φόβους αλλά νομίζω πως αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Το δεύτερο είναι που εννοώ κυρίως. Και εξηγούμαι συνοπτικά.
Το τάργκετ γκρούπ είναι πολύ μικρό, όχι μόνο γιατί «ο κόσμος δεν διαβάζει» περιοδικά γνώμης , αλλά κυρίως γιατί τα “ντόμπερμαν της ενημέρωσης” τον έχουν μετατρέψει τόσα χρόνια τώρα σε “αναγνώστη ντόμπερμαν”. Δεν έχει καμιά σχέση με τον κόσμο που περιγράφετε στο δελτίο τύπου, με τον σκεπτόμενο αναγνώστη. Η εκτίμηση μου είναι πως σήμερα οι σκεπτόμενοι αναγνώστες συνολικά, είναι έως πέντε χιλιάδες το πολύ.
Αυτό το κοινό όμως, σήμερα, καλύπτει την ανάγκη του για “σκεπτόμενη ανάγνωση” στο ίντερνετ και μάλιστα από πολλούς συντελεστές του περιοδικού, οπότε προκύπτει το ερώτημα, τι διαφορετικό θα μου πουν εκεί. Για να καταλάβεις, όταν διάβασα το δελτίο τύπου, αυθόρμητα σκέφτηκα, να μη ξεχάσω την Τετάρτη να το πάρω, από ηθική υποχρέωση όμως, για να μην λέω άλλα και άλλα να κάνω, όχι γιατί είπα μπράβο βρε παιδί μου αυτό ήταν που έλειπε.
Βάλε τώρα και την έλλειψη διαφήμισης που παίζει σημαντικό ρόλο ακόμα και στους σκεπτόμενους αναγνώστες , η εκτίμηση μου είναι πως η κυκλοφορία του θα σταθεροποιηθεί στις τρείς χιλιάδες περίπου.
Μακάρι να κάνω λάθος.

 
At 12/12/2011 09:50:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Περιοδικό με χαρτί και μελάνι; Που διανείμεται με φορτηγά; Δεν είναι αναχρονιστικό αυτό; Γιατί όχι ένα online magazine τύπου slate.com με διαφήμηση αλλά και με προαιρετικές συνδρομές και δωρεές; Ώστε να μπορούν να το διαβάζουν και οι άνεργοι; Και οι Έλληνες του εξωτερικού; Δεν θά ήταν και φτηνότερη η παραγωγή του;

"Σύμμαχός μας είναι η αλήθεια". Αυτό ακούγεται κάπως περιττό, και λίγο φιλοσοφικά αλαζονικό. Όλοι πιστεύουν ότι έχουν την αλήθεια με το μέρος τους. Η ιδέα ότι υπάρχει μια αντικειμενική αλήθεια και την ξέρουμε (μόνο) εμείς δεν είναι καλή βάση.

 
At 12/12/2011 10:13:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Masha, στο τηλέφωνο ένας φίλος μου λεγε ότι δεν πάει τον Βαξεβάνη. Αλλά όπως λέω και στην Κατερίνα πιο πάνω, είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο, να συμφωνούν όλοι για όλους.
Σε ό,τι με αφορά πάντως δεν υπάρχει κάποιος συνεργάτης με τον οποίο χαλιέμαι.

 
At 12/12/2011 10:16:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

ΑΦ, ευχαριστούμε για την ευχή. Στο επιχείρημα δεν απαντάω επειδή είναι σαχλό ;)

 
At 12/12/2011 10:28:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

ΒΑΠ, δεκτή η ένστασή σου για την αλήθεια, ωστόσο νομίζω ότι η φράση δεν εννοεί αυτό που λες. Όπως την καταλαβαίνω μιλά για την αλήθεια που προκύπτει ως προϊόν ρεπορτάζ, όχι για κάποια ιδεολογική μοναδική αλήθεια.
Αναφορικά με το σκέλος περιοδικό ή σάιτ, μολονότι δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να απαντήσω, νομίζω πως η υπερβολική εξάρτηση από τις διαφημίσεις συνεπάγεται και υπερβολική δέσμευση. Εδώ επιλέχθηκε το βάρος να δοθεί στην εξάρτηση από τους αναγνώστες.
Επίσης το χαρτί δεν θέλω να πιστέψω ότι έχει πεθάνει.
Από εκεί και πέρα θέματα όπως αυτά που αναφέρεις για τους Έλληνες του εξωτερικού ή και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν προφανώς και ισχύουν και ελπίζω να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν.

 
At 12/12/2011 10:31:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σωτήρη, μπορεί να έχεις δίκιο. Εκείνο που έχω να πω ως αντίκρουση πάντως είναι πως το πεδίο σε κάθε χώρο, όπως και σε αυτόν των αναγνωστικών συνηθειών, είναι δεκτικό αλλαγών και πως τα πράγματα δεν αλλάζουν από μόνα τους, αλλά από κινήσεις που προσπαθούν να την προξενήσουν. Σε κάθε περίπτωση θα δείξει :)

 
At 12/13/2011 12:07:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Καλή τύχη. Και καλές διαδρομές. Η επιτυχία ή η αποτυχία δεν έχουν σημασία. Ή μάλλον έχουν τη σημασία τους, αλλά δεν πρέπει να μας εμποδίζουν να ξεκινήσουμε κάτι, ούτε καθορίζουν το πώς αξιολογούμε την εμπειρία μας και το αποτέλεσμα.

 
At 12/13/2011 12:10:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Kάπως έτσι :)

 
At 12/13/2011 02:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα το αγοράσω και εύχομαι επιτυχία και μακροημέρευση, γιατί παρακολουθώ τα σάιτ με τα οποία συνδέονται πολλοί συντάκτες και είμαι μαζί τους.
Η πείρα μου από ανεξάρτητο έντυπο που δεν μακροημέρευσε μου έδειξε ότι η επιτυχία δεν εξαρτάται από το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά αποκλειστικά και μόνο από τη διανομή. Αν ο κόμος δεν μπορεί να το βρει, επειδή οι μεσάζοντες (μεταξύ πρακτορείου και περιπτέρου) εφημεριδοπώλες δεν το διανέμουν παρά σε ελάχιστα περίπτερα, και έρχεται το 90% των αντιτύπων επιστροφή... Εκεί έχουν το πρόβλημα τα ανεξάρτητα έντυπα. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να μπορέσετε να το ανατρέψετε αυτό.
Βούλα Α.

 
At 12/13/2011 05:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Η πείρα μου από ανεξάρτητο έντυπο που δεν μακροημέρευσε μου έδειξε ότι η επιτυχία δεν εξαρτάται από το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά αποκλειστικά και μόνο από τη διανομή. Αν ο κόμος δεν μπορεί να το βρει, επειδή οι μεσάζοντες (μεταξύ πρακτορείου και περιπτέρου) εφημεριδοπώλες δεν το διανέμουν παρά σε ελάχιστα περίπτερα, και έρχεται το 90% των αντιτύπων επιστροφή... Εκεί έχουν το πρόβλημα τα ανεξάρτητα έντυπα. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να μπορέσετε να το ανατρέψετε αυτό."
Αυτό ακριβώς μου λέει και η δικιά μου πείρα.
Καλή επιτυχία.

 
At 12/13/2011 06:20:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Βούλα Α και Aerosol, ευχαριστούμε κι ελπίζω να μην επαληθευθούν οι φόβοι σας.

 
At 12/13/2011 06:22:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σωτήρη, κάτι που χρωστάω από χθες. Λες «προκύπτει το ερώτημα, τι διαφορετικό θα μου πουν εκεί». Ωστόσο το περιοδικό δεν είναι μόνο στήλες και άρθρα. Έχει και πολύ πρωτογενές ρεπορτάζ. Τέλος πάντων θα δεις και θα κρίνεις από μόνος σου :)

 
At 12/14/2011 10:10:00 π.μ., Blogger fpboy said...

Kαλή επιτυχία !
Αν βγουν φράγκα θα βγουν απο το ιντερνετ, όπως και στο protagon.
Ωραία ομάδα πάντως.

 
At 12/14/2011 05:27:00 μ.μ., Anonymous Create an Accident said...

Καλοτάξιδο!!

 
At 12/17/2011 12:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Νομίζω πως η παρουσία του Πιτσιρίκου αν δεν υπονομεύει το εγχείρημα το ευτελίζει αρκετά στα όρια της γραφικότητας. Θα το έλεγα δε και για ορισμένους άλλους που περιορίζονται στη στείρα καταγγελία με συνθήματα, χωρίς επιχειρήματα. Ομοίως και τα του χαρτιού: οι μισοί από αυτούς τα έχουν βάλει με τον καθεστωτικό Τύπο (όταν δεν τους δινει δουλειά) και τώρα θα χρησιμοποιήσουν τα πρακτορεία και τα χαρτιά του. Μακάρι να πετύχει.

 
At 12/17/2011 02:33:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Μέλι στάζεις ανώνυμε. Σε τρεις προτάσεις έβγαλες τους μισούς αισθητικό οφσάιντ και τους άλλους μισούς ηθικό. Δεν πειράζει, εσύ να εξακολουθήσεις να διαβάζεις αυτά που σε εκφράζουν αισθητικά και ηθικά :)

 
At 12/19/2011 02:39:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ναι συγνώμη αν στο άσχετo δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιο σχόλιο αλλά και εγώ όταν είδα το pitsirikos είπα "ωχ". Είπα ωχ θα μας καεί και θα μας μαγκώσει ο εγκέφαλος και δεν θα σβήσει την πυρκαγιά ούτε ο καταιγισμός από ναζιάρικα και τσουτσουνιάρικα λογοπαιγνιάκια του απόγονου του αριστοφάνη και του κεφαλιού του Τάλου! Και δεν μας άφησε να πάρουμε και τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας ο αιμοσταγής γκάγκστερ βγενόπουλος με το τρίτο το δάκτυλο να προκαλεί συνειρμούς για το φουσκωτό!

 
At 12/21/2011 02:50:00 π.μ., Blogger ______ said...

Φιλικά, http://kalorapilia.blogspot.com/2011/12/unfollow.html

 
At 6/22/2012 10:51:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

epiterpse moy alla me 5 eyrw mporw na parw polla pragmata kai oxi apokleistika to periodiko sas.kapote bebaia mporoysa kai me 2 e na xortasw alla etsi pws ta kanane 5 e gia psilologia kai pali eyxaristhmenos eimai...alla sigoyra oxi to periodiko sas.na pw oti eixe poly prama nai alla milame gia koyfio project xwris oysia.mono politika e ti allo 8es....
perisotera sto @p19atestore88
t.g.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home