Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2011

Το διαφθορείο

Χρήσιμο είναι, νομίζω, να κάνουμε τις εξής δύο διακρίσεις.
Η πρώτη είναι πως αν πρέπει να ταξινομήσουμε τις εκατό μεγαλύτερες πλανητικές αδικίες που συμβαίνουν τώρα, η διαιτησία του ντέρμπι δεν θα συγκαταλέγεται ανάμεσά τους. Και εκεί που γράφω εκατό, βάλε χίλιες, εκατό χιλιάδες, το νούμερο της αρεσκείας σου. Πράγματι λοιπόν, συγκριτικά μιλώντας, το τι διαδραματίζεται ένα βράδυ του Φεβρουαρίου ανάμεσα στις δυο πιο ευνοημένες ομάδες της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις δύο πιο πλούσιες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες της χώρας, στο πλαίσιο της μεταξύ τους σφαγής, απειροελάχιστη σημασία μπορεί να έχει. Το προηγούμενο ποστ ας πούμε, μιλά για απεργούς πείνας, μιλά για τη μετανάστευση, μιλά για θέματα ζωής και θανάτου, μιλά για θέματα που το αν αδικήθηκε κάποιος δεν έχει να κάνει με το αν του έκλεψαν μια νίκη σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.
Από εκεί και πέρα όμως, όποιος νομίζει πως τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν αντανακλούν το γενικότερο αξιακό σύστημα της χώρας, πλανάται την οικτροτέρα των πλανών. Όποιος νομίζει δηλαδή ότι τις τελευταίες δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει λειτουργήσει και ως ένας τεράστιος διαφθορέας συνειδήσεων, δεν έχει νομιμοποιήσει συνειδησιακά ένα κλίμα «Σε κλέβω άρα είμαι μάγκας - Σε κλέβω άρα είσαι μαλάκας - Σε κλέβω και εσύ είσαι αυτός που πρέπει να ντρέπεται», μάλλον βλέπει τα πράγματα διαφορετικά από ό,τι εγώ.
Η δεύτερη διάκριση έχει να κάνει με τα όρια της αβάντας στο ποδόσφαιρο, με τα όρια της κλεψιάς. Και ο Σισέ ας πούμε δεν έχει κανένα πρόβλημα να σκοράρει γκολ από πέναλτι μαϊμούδες όπως αυτό της Νέας Σμύρνης. Τα πανηγυρίζει κιόλας. Και κανείς προπονητής και παίκτης δεν πειράχτηκε ποτέ από υπέρ του εύνοια. Και οι παίκτες κατά κόρον κάνουν θέατρο, βουτάνε για να πάρουν πέναλτι, κάνουν τους πεθαμένους όταν τους χτυπήσει ο άλλος για να αποβληθεί κλπ. Δυσάρεστα μεν όλα αυτά και μακάρι να μην υπήρχαν, και σε άλλα πρωταθλήματα δεν συμβαίνουν τόσο έντονα, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτά είναι τμήμα του παιχνιδιού. Όπως τμήμα του παιχνιδιού είναι και η οπαδική τύφλωση. Αλλιώς θα δω την αμφισβητούμενη φάση υπέρ του Παναθηναϊκού και αλλιώς την αμφισβητούμενη κατά.
Εκείνο που δεν είναι ούτε σύμφυτο με το παιχνίδι, ούτε κάποια αιώνια αλήθεια του, είναι αυτό το οικοδόμημα που σιγά σιγά χτίστηκε και με το οποίο καλείται ο οπαδός να γουστάρει την κλοπή. Αυτό δεν είναι αυτονόητο, αυτό δεν είναι φυσικό, αυτό είναι επίκτητο. Μαθαίνεται. Και διαδίδεται σαν αρρώστια. Πάνω του επενδύονται χρήματα, χτίζονται καριέρες, βγαίνουν φράγκα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν να συντάξουν δύο προτάσεις, κονομάνε πουλώντας ολοένα και μεγαλύτερη χολή. Τα οπαδικά πουτσόφυλλα, αντί να κλείσουν με την κρίση, αυξάνονται. Αθλητικά σάιτ δίνουν στήλες στα πιο ανθρωπάκια γιατί αυτά ξέρουν να πέφτουν όσο χαμηλά γίνεται για να μιζάρουν το σίχαμα. Η κρατική τηλεόραση ξεμένει από ριπλέι του γκολ του Κατσουράνη, ξεμένει από κοντινά στο ντου των οπαδών, ξεμένει από σχολιασμό, ξεμένει από αξιοπρέπεια, έχει κάνει τον πελάτη που χρυσοπληρώνει αφέντη της, κι εμάς, που την καλοπληρώνουμε για να τον χρυσοπληρώνει, κερατάδες και δαρμένους μαζί.
Βλέπω τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και σκέφτομαι πως τελικά είναι κι αυτός παιδί της εποχής που προηγήθηκε. Εκεί πήρε τις παραστάσεις του, εκεί πήρε τα πρότυπά του, αυτά ζηλεύει και προσπαθεί να ξεπεράσει. Δεν φέρνει νέα ήθη στο χώρο. Είναι η φυσική εξέλιξη των παλιών.
Κι όμως. Το ματς άρχισε χωρίς έκτροπα. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε καθαρά. Έπαιζε καλύτερα όπως και στο ματς του πρώτου γύρου. Όπως και συνολικά στο πρωτάθλημα. Εμείς, συνηθισμένοι από την πιο ξενερωτική χρονιά μας σε κάθε επίπεδο, θα επιστρέφαμε μετά τη σύντομη αναλαμπή των τριών συνεχών παλικαρίσιων ντέρμπι, στην καταθλιπτική ξενέρα. Αλλά για κακή τύχη όλων παίξαμε ξανά παλικαρίσια και γυρίσαμε το ματς. Θα κάναμε το μείον επτά μείον τέσσερα. Όπως το έκανε κι ο Ολυμπιακός πέρσι. Χωρίς να σημαίνει πως δικαιούνταν το πρωτάθλημα. Όπως δεν θα το δικαιούμαστε φέτος κι εμείς. Αλλά εμείς απαγορεύεται να κερδίζουμε στο Καραϊσκάκη. Όπως απαγορεύτηκε και πριν δυο χρόνια που και πάλι το πρωτάθλημα είχε χαθεί. Την κρίσιμη στιγμή θα σηκώνεται το χέρι του Τρύφωνα από τη Δράμα και του Τρύφωνα από την Κέρκυρα και οποτεδήποτε στο μέλλον ξαναχρειαστεί Τρύφωνες υπάρχουν πολλοί.
Κλείνω με κάτι άλλο που μου είχε κάνει εντύπωση πριν λίγα χρόνια. Πόσοι πολλοί ειρωνεύονταν την ΑΕΚ επειδή έλεγε πως είναι ηθική νικήτρια ενός Πρωταθλήματος που έχασε στα χαρτιά (αφού προφανώς μόνο οι θεσμικοί νικητές μετράνε και η ηθική είναι εξωαθλητική έννοια). Για να ευχηθώ λοιπόν κι εγώ κάτι, σαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έκανε σήμερα κάποιες δηλώσεις από τη στρατόσφαιρα, εύχομαι να επιστρέψουμε κάποτε σε ένα ποδόσφαιρο που ακόμη και αν υπάρχουν αδικίες και κλεψιές, η ντροπή θα συνοδεύει πάντως τον θύτη και όχι το θύμα.

37 Comments:

At 2/21/2011 12:11:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Συμφωνώ απόλυτα.
Ο Ολυμπιακός είναι κατι περισσότερο από ποδοσφαιρική ομάδα: είναι το σύμβολο της παθολογίας που οδήγησε στην χρεωκοπία και τη σημερινή βαθύτατη κρίση της ελλην.κοινωνίας.
Είναι η απεικόνιση της νοοτροπίας που περιγράφεις αλλά και της διαπλοκής πολιτικής εξουσίας-κρατικοδιαιτων 'επιχειρηματιών" που μπήκαν στο ποδόσφαιρο για να εξασφαλίσουν στρατό οπαδών-ασπίδα προστασίας για τα νταβατζηλίκια τους.
Και βεβαίως,η ιστορία συνεχίζεται,και με το νέο ιδιοκτήτη...

 
At 2/21/2011 12:28:00 π.μ., Blogger celin said...

Eγω χθες εν βρασμω εγραψα αυτο εδω
http://celinathens.blogspot.com/2011/02/h.html
τωρα που το ξαναδιαβαζω,καταληγω στο συμπερασμαοτι μολονοτι ημουν εν βρασμω,τελικα ειπα πολυ λιγα.
Κ εσυ ολντ εδω,πολυ λιγα λες.

Το κατακαθι αυτο ειναι πιο επικινδυνο απο τον Κοκκαλη.Ακουγα τις δηλωσεις του και δεν πιστευα στα αυτια μου.
Ειναι ο ηθικος αυτουργος για τις δολοφονιες που θα πραγματοποιηθουνε,ειναι πολυ μεγαλος κινδυνος για την κοινωνια.
Ηρθε για να αρρωστησει ακομα περισσοτερο τα ηδη αρρωστημενα μυαλα,εδωσε αφορμη κι αλλοθι στην αθλιοτητα και στην αλητεια.

Χθες το βραδυ ενα παιδι μαχαιρωθηκε επειδη ηταν Ολυμπιακος,Μοναστηρακι,1.30 το βραδυ.Φυσικα και δεν αθωωνω τους θρασυδειλους εγκληματιες που τον μαχαιρωσαν,αλλα ο ηθικος αυτουργος ειναι αυτο το κατακαθι της κοινωνιας.
Αυριο οι θρασυδειλοι του Ολυμπιακου θα ανταποδωσουν.Και αλλοι τραμπουκισμοι,και αλλες αλητειες,και αλλες Λαυριου.

Τσακιστε τον ασχημα,οσοι μιλατε δημοσια και οσοι ακουγεστε στον κοσμο.Ειναι ωρολογιακη βομβα,μια ακομα στα θεμελια της κοινωνιας.
Ανεξαρτητως ομαδας,ανεξαρτητως κομματων.

Ενα μπραβο στην αδεκαστη Δικαιοσυνη και στην πολιτικη ηγεσια.Μια χαρα τους βολευουν ολα αυτα.Ξεσπαει η οργη του κοσμου εκει,μισιουνται μεταξυ τους οι εξαθλιωμενοι νεοι,και αντι να τα βαλουν με αυτον που τους υποθηκευσε το μελλον και τους εκποιησε τη χωρα,
σκοτωνονται μεταξυ τους.
Βρισκουν κ αυτοι αλλοθι για να καλυψουν τα δικα τους σφαλματα,
σκατα και απο σκατα γιναμε,
γαμω τα αρπαχτικα κτηνη των πολιτικο-οικονομικων ελιτ

 
At 2/21/2011 12:48:00 π.μ., Blogger Salata TV said...

Στο μυαλό μου είσαι! Και όπως είπε κι ο celin, και λίγα είπες! Το 90% των ατόμων που αντιπαθώ δηλώνουν "ΠΑΣΟΚ και Ολυμπιακός". Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι; :P

Κι εγώ έγραψα χτες ολόκληρο σεντόνι για τον Μαρινάκη και την αποθέωση της «προτιμώ να κερδίζω κλέβοντάς παρά με την αξία μου» νοοτροπίας, αλλά γράφοντας και διορθώνοντας κατέληξα πως και η αντίστοιχη αλαζονεία του "δικού μας" Βγενό δεν ήταν καλύτερη. Ήταν λιγότερο "πεζοδρομιακή" (που λέει κι ο Χατζηνικολάου) ίσως, αλλά εξίσου επικίνδυνη. Από όλους τους πρέπει να απαλλαγούμε...

www.salata.tv/αθλητισμός/θρύλε-θρησκεία-θύρα-13.

 
At 2/21/2011 01:12:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μεγάλη επιτυχία του Μαρινάκη! Βρήκε το φάρμακο για την παιδική κατάθλιψη!
"Όταν μια ομάδα αξίζει να είναι πρωταθλήτρια, πρέπει να λέμε και καμιά καλή κουβέντα και να μην ψάχνουμε δικαιολογίες. Τα παιδιά των Ολυμπιακών και αυτοπεποίθηση έχουν... και χαρούμενα μπορούν να πηγαίνουν κάθε Δευτέρα στο σχολείο. Όσα πιο πολλά παιδιά γίνουν Ολυμπιακοί, τόσο πιο χαρούμενα θα είναι"
http://www.sport24.gr/football/omades/Olympiakos/marinakhs_nikhsame_2-1_anti_gia_5-1.784029.html

Υ.Γ Θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό ΠΑΣΟΚΟ και ΠΑΟΚΤΣΗ! :)
Γιάννης

 
At 2/21/2011 01:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μεγάλη επιτυχία του Μαρινάκη! Βρήκε το φάρμακο για την παιδική κατάθλιψη!
"Όταν μια ομάδα αξίζει να είναι πρωταθλήτρια, πρέπει να λέμε και καμιά καλή κουβέντα και να μην ψάχνουμε δικαιολογίες. Τα παιδιά των Ολυμπιακών και αυτοπεποίθηση έχουν... και χαρούμενα μπορούν να πηγαίνουν κάθε Δευτέρα στο σχολείο. Όσα πιο πολλά παιδιά γίνουν Ολυμπιακοί, τόσο πιο χαρούμενα θα είναι"!!!

http://www.sport24.gr/football/omades/Olympiakos/marinakhs_nikhsame_2-1_anti_gia_5-1.784029.html

ΥΓ @salata δεν είναι όλοι οι ΠΑΣΟΚτσήδες Ολυμπιακοί! Σίγουρα όμως ο συνδυασμός αυτών των δύο, καθώς και ο συνδυασμός ΝΔ-ΠΑΟ αναδεικνύει πόσο λαμόγιο είναι μια προσωπικότητα...

 
At 2/21/2011 01:31:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ ωραίο κείμενο, συμφωνούμε απόλυτα!

Δυστυχώς αυτή η οπαδική τύφλωση, η νοοτροπία του να ηδονίζεσαι όταν κερδίζεις βρώμικα έχει περάσει και στην πολιτική σκηνή. Μέγιστο παράδειγμα -- όχι τυχαία -- οι Πασόκοι που έχουν κάθε λογιών δικαιολογίες για τις κλέψεις των Σημίτηδων, για τις πορείες κατά του Ασφαλιστικού επί ΝΔ (για να φέρουν αυτοί το τρισχειρότερο), κοκ.

 
At 2/21/2011 02:29:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ας σταθούμε και σε κάτι συγκεκριμένο λίγο. Στην ψυχολογία του οπαδού με το λέιζερ. Αυτό με τα λέιζερ πρέπει να είναι μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως. Μιλάμε σε άλλες χώρες μπορεί κάθε βδομάδα να χουν 50 τραυματίες χούλιγκανς αλλά αυτό το καραγκιοζιλίκι με τα λέιζερ δεν καταδέχονται να το κάνουν. Και νομίζω ότι ο λόγος που επικράτησε, μόνο στην Ελλάδα, είναι πάνω κάτω αυτό το "Σε κλέβω άρα είμαι μάγκας" που στην Ελλάδα έχει ξεφύγει και έχει γίνει σε κλέβω άρα είσαι μικρός. Ο Έλληνας από τότε που γεννιέται σχεδόν (παίζει να λειτουργούν με κονέ και οι μαίες κάτι) μαθαίνει ότι σε αυτήν την κοινωνία : 1) όλα υποτίθεται λειτουργούν με έναν άλφα τρόπο αλλά 2) όταν είσαι μάγκας είσαι μεγάλος έχεις κοινωνικό στάτους και έχεις και τα κονέ, τότε οι κανόνες προσπερνιούνται.

Θέλω να πω είναι τόση η διαφθορά εδώ πέρα που ο Έλληνας μέσα σε όλα τα άλλα κόμπλεξ έχει αποκτήσει και κόμπλεξ ότι δεν έχει παρακάμψει κάποιον κανόνα αρκετά άρα είναι ένα κοινωνικό μηδενικό. Ότι αν ξέρω γω δεν βαρέσει κάποιος με το λέιζερ τότε θα υπακούει τους κανόνες, και άρα δεν θα έχει το απαιτούμενο στάτους που έχουν όσοι είναι μάγκες και τους παρακάμπτουν.

Δηλαδή με άλλα λόγια εδώ πέρα η χώρα είναι τίγκα στους καθυστέρες.

 
At 2/21/2011 05:23:00 π.μ., Anonymous ANOTHER OLD BOY said...

Θα συμφωνήσω μαζί σου επί της αρχής αλλά κάνεις δυο μεγάλα λάθη.Πρώτα λες οι δύο πιο ευνοημένες ομάδες της Ελλάδας. Και πιστεύω ότι το κάνεις για να χαιδέψεις αυτιά.Αν όντως ο Παναθηναικός είναι ευνοημένος,πες μου πόσες φορές του χάρισαν χρέη σε εφορία και ΙΚΑ και πόσα γήπεδα του έφτιαξαν τζάμπα (βλέπε Πυλαία και Καραισκάκι)
Και είναι πολύ ψιλότερα στην λίστα με τις αδικίες από ότι νομίζεις. Σκέψου ότι το πρωτάθλημα χρηματικά είναι 20 εκ ευρώ με την συμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σκέψου ότι υπάρχουν χιλιάδες γιαπωνέζοι και αμερικάνοι που πάνε σαν τουρίστες σε κάποια πόλη της Αγγλίας,της Ισπανίας και όχι μόνο δίνοντας ζωή στην πόλη με αφορμή ένα απλό ματς πρωταθλήματος που θα συμετάσχουν παίχτες είδωλα τους οποίους μέχρι και η μάνα μου θα χειροκρουτούσε.Κι εμείς έχουμε κάποιους, για τους οποίους κάποιοι επιχειρηματίες μάτωσαν για να τους φέρουν ελπίζοντας να ρεφάρουν με την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.Και κάποιοι άλλοι μάτωσαν για να πάρουν διαρκείας για να τους παρακολουθούν. Ε, αυτοί θέλουν να φύγουν τρέχοντας τώρα, και θα το πουν και σε άλλους που θα έρχονταν.Να πάρεις 20 εκ από κάποιον δεν είναι μικρή αδικια δεν νομίζεις; Πολύ σωστά είπες,ότι επιβραβεύβεται η εύνοια της εξουσίας σε κάποιους εκλεκτούς σε βάρος κάποιον άλλων. Αν αυτό γίνεται στον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας και στον Σισέ μπροστά σε εκκατομύρια κόσμο και δισεκατομύρια που θα το μάθουν, φαντάσου σε σένα και μένα.Κάποιοι ίσως θα ακολουθήσουν στα σχόλια και θα πουν τι στενοχωριέσαι για τους εκκατομυριούχους ποδοσφαιριστές. Να τους θυμίσω ότι πριν 44 χρόνια στην Αθήνα, αδικήθηκαν κάποιοι εκκατομυριούχοι γεγέδες. Μόνο τέσσερις μέρες μετά... PAINT IT BLACK

 
At 2/21/2011 09:12:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι από πότε ασχολούμαστε με τη διαιτησία ανάμεσα σε δύο επιχειρήσεις. Από πότε μας ενδιαφέρουν δύο επιχειρήσεις μη τόσο μικρή καταναλωτική αξία; Αλλά στο κάτω κάτω γιατί να μην υποστηρίξουμε την Coca Cola, τη ΦΑΓΕ ή τη ΔΕΛΤΑ κλπ. Αυτές είναι εταιρείες, επίσης;

 
At 2/21/2011 09:38:00 π.μ., Blogger "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" said...

Τώρα που ανακαλύψαμε ποιο είναι "το σύμβολο της παθολογίας",τώρα που εντοπίσαμε τον "ηθικό αυτουργό για τις δολοφονίες που θα πραγματοποιηθούνε" (!),τώρα που μόλις μάθαμε ότι οι πιο αντιπαθητικοί άνθρωποι δηλώνουν "ΠΑΣΟΚ και Ολυμπιακοί", ας προσπαθήσετε σε μια δεύτερη σκέψη, ίσως διαβάζοντας ξανά Άμος Όζ (Κατά του Φανατισμού),να απαντήσετε στους εαυτούς σας ως Παναθηναϊκοί:
Πιστεύετε ειλικρινά ότι πίσω από την προχθεσινή διαιτησία κρύβεται ο Ολυμπιακός; Πιστεύετε, ειλικρινά, ότι ακόμα και αν η διαφορά κατέβαινε στους 4 βαθμούς, ΑΥΤΗ η ομάδα, βάσει προγράμματος που έχει, μπορούσε να την ανατρέψει και να πάρει το πρωτάθλημα; Πιστεύετε ειλικρινά ότι μια ομάδα που χάνει από μικρο-μικρές ομάδες μέσα στην έδρα της επτά ολόκληρους βαθμούς και γιουχαίζεται από τους οπαδούς της στους υπόλοιπους, εντός έδρας, αγώνες λόγω της ποιότητας του παιχνιδιού της, είναι ικανή να χτυπήσει πρωτάθλημα;
Και μια και από ότι κατάλαβα, μάθατε αυτό το Σαββατοκύριακο να κάνετε "αναλύσεις" φάσεων, κάνετε το ίδιο και για άλλους αγώνες και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, για να μάθετε τη ακριβή ετυμολογία της φράσης "Αλλοίωση Αποτελέσματος"!

 
At 2/21/2011 11:30:00 π.μ., Blogger Darth Soccerius said...

Κυριε Old Boy πολυ καλο το ποστ σας. Ανετα θα μπορουσε να γραφτει απο εναν ΠΑΟΚτση μετα το περσυνο Αρης - ΠΑΟΚ και την εντεταλμενη διαιτησια του "κυριου" Σπαθα...
Ναι, τοτε που τελικα ο Παναθηναϊκος πηρε το αντιστοιχο, περισσοτερο καλπικο μαλλον, πρωταθλημα σε βαρος του ΠΑΟΚ.

 
At 2/21/2011 12:25:00 μ.μ., Anonymous Thrass said...

Ευχαριστώ το Σύμπαν που ο Μαρινάκης δεν είναι Παναθηναϊκός. Θα ντρεπόμουνα για την ομάδα που αγαπάω.

Όποιος αγαπάει το ελληνικό ποδόσφαιρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το IQ μας, πρέπει να βρει τρόπο να φύγει αυτός ο άνθρωπος από το χώρο. Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί και δεν ξέρω γω τι άλλο, δε με νοιάζει τι είστε, πρέπει να βρούμε τρόπο να τον διώξουμε, για το καλό όλων μας που αγαπάμε το άθλημα- έστω με τις γνωστές ελληνικές του παθογένειες.

 
At 2/21/2011 12:41:00 μ.μ., Blogger masha nevalyashka said...

Και μόνο ότι μπορείς να αναγνωρίζεις θύτη και θύμα στη φυσούνα, βγαίνεις φάουλ. Μέσα στην καφρίλα δεν υπάρχει ηθική, ούτε ηθικότεροι. Αν σήμερα ο Μαρινάκης και ο αναλφάβητος του Πειραιά, χτες κάποιος άλλος. Αν και εγώ βλέπω ότι πάντα και όλοι μαζί.

Όσο σ'αυτή την κουβέντα, μιλάς έστω και λίγο ως βάζελος, όσο δεν μπορείς να την αποφορτίσεις εντελώς ακόμα και από ένα ελάχιστο οπαδικό πρόσημο, τότε δεν μπορεί να βγει κανένα σοβαρό συμπέρασμα περί οπαδισμού. Γιατί ούτε η πρώτη φορά ήταν, ούτε η τελευταία, ούτε ο Γαύρος έχει το μονοπώλιο στην καφρίλα. Αν το πιο βαθύ επιχείρημα στην περίσταση είναι το "αυτός το ξεκίνησε πρώτος" -γιατί κάτι τέτοιο βγαίνει- δεν γίνεται κουβέντα της προκοπής.

 
At 2/21/2011 12:54:00 μ.μ., Blogger masha nevalyashka said...

celin, να χαρώ εγώ ταξική ανάγνωση...
Άλλες φορές είσαι πυρ και λαύρος, και τώρα είσαι απλώς ο οργισμένος παναθηναϊκός, αλλά ο όχι και τόσο κάφρος.

Στο δε ποστ σου λες πως οι Γαύροι "βαρυνονται και με τη δολοφονια ενος ανθρωπου στη συγκρουση των οπαδων στη Λαυριου", αντί να γράψεις πως δεν ήταν σύγκρουση οπαδών, αλλά συμφωνημένο μήτινγκ δύο στρατών -χέστηκα για τα χρώματα και τα κασκόλ τους, και ποιος ξεκίνησε πρώτος και ποιος έτυχε ν έχει θύματα. Για θύματα πηγαίνανε κι οι δύο, και μάλιστα για ακόμα περισσότερα. Κάποιος θα πει ότι αυτό είναι δικαιολογία για να εξισωθεί και να μοιραστεί το έγκλημα και στους δύο, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τη νομική διάστασή του. Ο ποινικός εγκληματίας είναι αυτός που σκότωσε. Την υπόλοιπη ευθύνη -την πραγματική στο κάτω-κάτω- την έχουν όλοι.

Αν χρειάζεσαι ηθικούς αυτουργούς σε επίπεδο παραγόντων για τα μαχαιρώματα των κάφρων, παραμένεις ακόμα οπαδός. Πόσο μάλλον όταν μπροστά σ'αυτή την ηθική αυτουργία είσαι έτοιμος να χωρέσεις και "όλα όσα ακολουθήσουν". Αυτά μας έμαθε η κοινωνιολογία να λέμε; Αυτά μας μαθαίνει η ταξική θεώρηση;

Όσο στις αναγνώσεις περί κάφρων, ακολουθεί το πρόθεμα "οι του Ολυμπιακού" (ή "οι του Παναθηναϊκού"), τα'πα και στον oldboy, δουλειά δεν γίνεται. Στο κάτω-κάτω, τι ακριβώς καταδικάζουμε και για ποιο απ'όλα εξεγειρόμαστε; Για το ότι κάποιοι μας δίνουν παραπάνω φάπες; Ας πούμε και καμιά σοβαρή κουβέντα...

 
At 2/21/2011 02:59:00 μ.μ., Blogger scarface said...

Από το Σάββατο , προσπαθώ να βάλω σε μια τάξη μέσα μου όσα ζήσαμε μέσα από την τηλεόραση , το παιχνίδι , τα επεισόδια , τις δηλώσεις κοκ

Αυτό που αισθάνομαι μετά από δυο μέρες που πέρασαν, αφού έχει κατασταλάξει κάπως η οργή αλλά όχι και ο θυμός είναι ότι δεν γίνεται να σου ακυρώνουν έτσι ξεδιάντροπα κάτι που αγαπάς.

Δεν μιλάω απλά για το να σου στερούν μια νίκη τρεις βαθμούς. Είναι φυσικά ενοχλητικό αλλά αυτό καλύπτετε , η ομάδα μας άλλωστε έδειξε στο πανελλήνιο και σε όσους έχουν iq λίγο μεγαλύτερο από της σαύρας ποιος είναι καλύτερος ποιος έπαιξε ποδόσφαιρο και άξιζε τη νίκη.

Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί είναι η αηδιαστική συμπεριφορά των νταβατζήδων του ποδοσφαίρου .

•παράγοντες πρόεδροι με χαπακομένο ύφος και λεξιλόγιο τρούμπας

•έμμισθοι υπάλληλοι- γυμνοσάλιαγκες με ειδικότητα τον τσαμπουκά εκ του ασφαλούς

•Θρυλικοί (χα χα) οπαδοί που συμπεριφέρονται σαν πιθήκια που μόλις έπεσαν από το δέντρο και κατάφεραν να σηκωθούν από τα τέσσερα πόδια στα δύο.

•Δημοσιογράφοι χούλιγκανς χειροκροτητές της αλητείας και έτοιμοι με το πληκτρολόγιο στη μασχάλη να δικαιολογήσουν-επικροτήσουν οποιαδήποτε συμπεριφορά των από πάνω κατηγοριών.

Φίλοι μου αν δεν αλλάξει και τώρα τίποτα ….τέλος.

Τα τελευταία χρόνια το μόνο που θυμάμαι είναι μια ομάδα η οποία βιάζει συστηματικά το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα.
Μια ομάδα και όλα τα παρελκόμενα της πολιτικούς ,αρδ, οπαδούς, έγκριτους αναλυτές, ομάδες δορυφόρους, αυλοκόλακες να καταστρέφει με όλους τους πιθανούς τρόπους οτιδήποτε έχει να κάνει με κανονισμό , fair play, και να συλλέγει τίτλους με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν έχει τέλος όλο αυτό ?

ΕΜΕΙΣ γιατί ασχολούμαστε? Γιατί να είμαστε συνένοχοι στην αηδία τους.? Γιατί να δίνουμε χαρά στον serial killer?

Νέα Λίγκα τώρα!!!!!!!!!!!!!Είναι η μόνη λύση , ας τους αφήσουμε να παίξουν στο νέο πρωτάθλημα με τον Βόλο την Κέρκυρα τον Πανιώνιο την Ξάνθη.

Και κλείνοντας να πω και μια προσωπική ιστορία-προβληματισμό.

Ο γιος μου είναι έξι χρονών . Πρώτα είπε τη λέξη μπάλα κα μετά μαμά-μπαμπά. Είναι αρρωστάκι με το ποδόσφαιρο , τον Παναθηναϊκό , τον Σισέ, τον Λέτο , τον Τζόρβα .
Από το Σάββατο αισθάνομαι ότι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου είναι που τον «πότισα» με το μικρόβιο της μπάλας.
Το όνειρο του είναι να παίξει ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό.
Τον άφηνα να ονειρεύεται.

Χτες του είπα ότι δεν θα τον γράψω στην ακαδημία που του είχα υποσχεθεί από 1η Μάρτη, «να ασχοληθείς με κάτι άλλο αγόρι μου , το ποδόσφαιρο δεν είναι για σένα».

Έβαλε τα κλάματα.

….Μετά διάβασα κάποιες δηλώσεις του Τζιμπρίλ.

«η μητέρα μου μεγάλωνε εφτά παιδιά , ο πατέρας μου μας είχε αφήσει , ένα πράγμα να μην ξεχάσεις μου είπε , ότι και να γίνει να μην τα παρατάς.»

 
At 2/21/2011 03:12:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Συμφωνώ με όλα όσα λες, παρ΄ όλα αυτά πιστεύω ότι μετά από τέτοιες φαρσοκωμωδίες πρέπει να είμαστε λιγότεροι ψύχραιμοι από σένα.
Διότι όταν το εντάσσουμε στο γενικότερο σύνολο των "παθογενειών" του ελληνικού οπαδικού αθλητισμού, τότε προσφέρουμε μια βάση για να βγαίνει ο κάθε Νικολακόπουλος πχ. και να λέει ότι ναι αλλά τα ίδια είχε κάνει και πριν από 25 χρόνια ο ΠΑΟ ή φέτος στο μπάσκετ που τους κερδίσαμε μας πέταξαν αντικείμενα ξέρω 'γω. Δεν είναι το ίδιο, δεν έχει σημασία τέλος πάντων αν είναι το ίδιο, γιατί αν κάποια στιγμή τελικά πρόκειται να γίνει κάτι γι' αυτά τα πράγματα, θα πρέπει κάπως να ξεκινήσει. Αν μπορεί πάντα ο ένας να λέει ότι έλα τώρα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα τι σας έπιασε ξαφνικά, ή ότι οι άλλοι δεν είχαν τιμωρηθεί τότε άρα γιατί να τιμωρηθούμε εμείς τώρα κλπ. κλπ. κλπ., τότε ποτέ δε θα γίνει τίποτα, με τη λογική του δεδικασμένου ή τέλος πάντων του κατεστημένου.
Δεν υπάρχει ελληνική κατάντια του αθλητισμού κλπ. αυτήν τη στιγμή. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει μόνο το Σάββατο. Και πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για το Σάββατο, για να μην ξεχαστεί σύντομα κι αυτό ως γεγονός και αναφέρεται απλώς παροιμιακά από τους αδικημένους μετά από χρόνια όπως η Ριζούπολη.
Ντροπή και αίσχος.

ένας γαύρος

 
At 2/21/2011 03:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απο καρδιασ,συγχαρητηρια!Παρακολουθοντασ απο καιρό το μπλογκ σου,θεωρω πολυ σημαντικο οτι επικεντρωθηκεσ στην ουσια του ζητηματοσ και οχι απο την οπαδικη σου αντιληψη,οπωσ αυτη εχει διατυπωθει στο παρελθον.Και το επισημαινω γιατι καταπιαστηκεσ με το μειζον αυτο ζητημα,ακριβωσ την ωρα που οι παντεσ η σχεδον οι οι παντεσ θεωρουν ότι το αποτελεσμα του αγωνα.. κατασκευαστηκε.

 
At 2/21/2011 04:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ darth soccerius

παντου θα εμφανισθει ενας παοκτζης να πει την σαχλαμαρα του...

 
At 2/21/2011 05:01:00 μ.μ., Blogger ΑΠΟΛΛΩΝ said...

Αγαπητέ παλαιοπαί, κατόπιν του ανωτέρω, περιμένω πολιτικό κείμενο για τα "μήλα" και το "κρυφτό".

Δεν θα σε ζορίσω για το "σχοινάκι" και το "κουτσό", καθότι είναι, κυρίως, κοριτσίστικα παιχνίδια.

Με σεβασμό (αλλά και κρίση).

 
At 2/21/2011 05:13:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Μasha, η απάντησή μου δεν αφορά μόνο το τωρινό σου σχόλιο, αλλά γενικά τα σχόλια που κάνεις όποτε γράφω ποστ που άπτονται του Ολυμπιακού. Δέχομαι να συζητάμε ως βάζελος με γάβρο, ως Παναθηναϊκός με Ολυμπιακό, ως δυο άνθρωποι που όταν δεν έχει να κάνει με το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, συμφωνούν στα περισσότερα ζητήματα και πάντως βρίσκονται σε ένα παρόμοιο μήκος κύματος. Δέχομαι να συζητάμε είτε ως άρρωστοι οπαδοί, είτε ως οπαδοί μεν, που ωστόσο μπορούμε να δούμε και πέρα από την τύφλα μας. Εκείνο που με διαολίζει είναι ότι κάθε φορά μου απαντάς σαν ο άνθρωπος που μπορεί και τα βλέπει τα θέματα αντικειμενικά και υπεράνω, την ώρα που εγώ παραμένω προσκολλημένος στον οπαδισμό μου. Ε, προφανώς δεν είναι έτσι. Σου απαντάω θυμωμένος γιατί ξέρω -ή τουλάχιστον θέλω να ελπίζω- ότι δεν θα με παρεξηγήσεις.

 
At 2/21/2011 05:18:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δείμε του Πολίτη, γιατί πολύ απλά ουδείς υποστηρίζει ΠΑΕ. Ομάδες ποδοσφαιρικές υποστηρίζουμε και αγαπάμε και φανατιζόμαστε, ομάδες που προϋπήρχαν των ΠΑΕ και που θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμα και αν πάψουν να υπάρχουν ΠΑΕ.

 
At 2/21/2011 05:25:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Darth Soccerius, εγώ δέχομαι ότι ο Σπάθας μπήκε στο ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ με σκοπό να παίξει ΑΡΗΣ. Θες να το έκανε για να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός; Να το δεχτώ κι αυτό. Ωστόσο το να λες ότι ο Παναθηναϊκός πήρε κάλπικο πρωτάθλημα πέρσι είναι αστείο. Γιατί αν μη τι άλλο ο Σπάθας μπορεί να ήθελε να επηρεάσει και να κρίνει το αποτέλεσμα, αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία. Ο Άρης ήταν καλύτερος στο ματς, καθαρά κέρδισε και αν βολεύει την αυταπάτη σας να λέτε πως θα παίρνατε το πρωτάθλημα αν δεν έδινε μια κίτρινη κάρτα στο πρώτο λεπτό με αποτέλεσμα να εκνευριστείτε είναι κρίμα. Αυτά σας τα πουλάνε οι Κόλκες και καλό είναι να μην τα αγοράζετε.
Καλή επιτυχία αύριο. Και προφανώς το εννοώ 100% και δεν το λέω ειρωνικά.

 
At 2/21/2011 05:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Another Old Boy, έχεις απόλυτο δίκιο στα περί χρεών και γηπέδου. Το "περισσότερο ευνοημένες" το εννοούσα σε επίπεδο διαιτησίας και αθλητικής δικαιοσύνης. Και προφανώς δεν θεωρώ ότι είναι εξίσου ευνοημένες. Κάθε άλλο.

 
At 2/21/2011 05:33:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Μasha, κοίτα ας πούμε τη διαφορά. Ο Jason μιλά ΩΣ γαύρος κι όμως τελικά μιλάει αυθεντικά υπεράνω και αντικειμενικά.

 
At 2/21/2011 05:34:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 2:29, συμφωνώ.

 
At 2/21/2011 05:40:00 μ.μ., Blogger celin said...

masha,με κατηγορεις οτι δεν ειμαι πυρ και λαυρα τωρα;μιλας σοβαρα ;Εξαπολυω πολεμικη απεναντι στον ανθρωπο που δημιουργησε το ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΧΑΟΣ και πυροδοτει συνεχως το κλιμα,
και μου λες οτι δεν ειμαι πυρ και λαυρα;
Εκτος αν αυτο ειναι που σε ενοχλει,αλλα τοτε εσυ εισαι ο οπαδος που θιγεται επειδη του θιξαμε τον προεδρο,
και οχι εγω.

Φυσικα και ειναι ηθικος αυτουργος για ολα οσα εχουν γινει απο προχθες.Και απο οτι διαισθανομαι,ερχονται και δολοφονιες.Μια χαρα τα γραφω,δε βλεπω πουθενα οπαδικη ματια.Σιγα μη καθομαι σε καθε προταση που γραφω να αναφερω συνεχεια και τις αντιστοιχες αλητειες του Παναθηναικου για να αντισταθμισω τις ισορροπιες,
δε με νοιαζει να δειχνω αντικειμενικος,με νοιαζει να ειμαι αντικειμενικος.

Τι θες να γραψω δηλαδη,οτι αλητες και καφροι υπαρχουν παντου;Το γραφω στο δικο μου αρθρο,οτι τα πιθηκοειδη μυαλα δεν εχουν χρωμα.Αυτα ειναι αυτονοητα,οποιος επαναλαμβανει τα αυτονοητα,κουραζει αυτον που τον διαβαζει.
Απο κει και περα,ναι,καποιοι χουλιγκαν του οσφπ ειναι δολοφονοι επειδη δολοφονησαν εναν αλλον ανθρωπο που πιθανως αν προλαβαινε να τους δολοφονησει αυτος.
Δεν αλλαζει κατι,δολοφονια παραμενει και οχι αυτοαμυνα.

Ευχομαι να παραμεινει αυτη η μοναδικη,η κατασταση ειναι πια ανεξελεγκτη.

Ο Μαρινακης,ο εχων το 25% του ΣΚΑΙ,ο κολλητος φιλος της Ντορας Μπακογιαννη,αυτο το υποδειγμα ηθους,
και θιασωτης ευγενους αμιλλας,
αυτο το τερας μορφωσης που δυσκολευεται μεν να συνταξει μια προταση με πανω απο 4 λεξεις αλλα οταν το καταφερνει αυτο,το αποτελεσμα μας αποζημιωνει ολους για τη προηγουμενη γραμματικη και συντακτικη κακοποιηση,

περα απτο οτι προετρεψε τον Σισσε να φυγει διχως τη φουστα του,
περα απτο οτι βιαιοπραγησε στο Νινη,περα απτο οτι ειπε στον Τζορβα οτι "σας @@@@σαμε",

ειναι-επαναλαμβανω-ο ηθικος αυτουργος για οσα επακολουθησουν.

Το Καθεστως εχει αναγκη τετοιους ανθρωπους.Σε μια εβδομαδα που εχουμε τη γενικη απεργια-φοβητρο για το Καθεστως,βγαινει αυτος ο τυπος προσπαθωντας να χωρισει τους Ελληνες σε Βενετους κι Ενετους.

Ελπιζω οι ολυμπιακοι,οι παναθηναικοι,οι αεκτζηδες και τα παοκια να παψουμε να ψαρωνουμε με αυτους.Ο ΕΧΘΡΟς ειναι αλλου,οχι μεταξυ μας.

 
At 2/21/2011 07:19:00 μ.μ., Blogger masha nevalyashka said...

Οργίλε old μου...:P,
όταν έχει παίξει σκηνικό σαν του Σαββάτου, έχεις κάθε δικαίωμα να μιλάς ως οργισμένος αδικημένος οπαδός (δεν λέω ότι το κάνεις, αλλά το έχεις το δικαίωμα) κι εγώ ως υπεράνω και δήθεν αντικειμενικός που δεν τον αγγίζουν αυτές οι παθογένειες της πλέμπας, αφού εγω (ως οπαδός και νικητής και μπλα μπλα μπλα) είμαι στο από δω μετερίζι -το ρυθμιστικό, το ηγεμονικό- της παθογένειας. Μουαχαχά και μουαχαχά ξανά και ξανά, γιατί αυτά είναι κολοκύθια τούμπανα και το έγραψα και στο ποστ μου (και σε λίγες ώρες θα ακολουθήσει συμπληρωματικό σήκουελ και περιμένω την τοποθέτησή σου). Τι είναι κολοκύθια τούμπανα; Ας το θέσω αλλιώς: Μιλάμε στη λογική δικαιοκρατίας και εκτροπής κάποιας νομιμότητας; Αν ναι, το πρόβλημα και η παθογένεια ούτε ξεκίνησε από το Γαύρο, ούτε τελειώνει στο Γαύρο, ούτε καν στη διαιτησία (πόσο μάλλον στον χτεσινό Μαρινάκη). Μιλάμε για τη βία; Αν ναι, να δηλώσω κατ'αρχήν την πλήρη αδιαφορία μου για τα ενδεχόμενα ανθρώπινα θύματα μιας αρρωστημένης παθογένειας που δεν περίμενε τα γήπεδα και τις ΠΑΕ για να της δώσει κοινωνικό ρόλο. Ναι, τους χρησιμοποιούν κατά περίπτωση, ναι τους θωπεύουν, αλλά χέστηκα. Ας βγάλουν τα μάτια μόνοι τους και ας σκοτωθούν. Και ας αντιμετωπιστούν όπως οποιεσδήποτε εγκληματικές συμμορίες. Να μπαγλαρώσουμε και τους εντολοδόχους; Κανένα πρόβλημα, μαζί σου. Κουβέντα όμως για τη βία δεν μπορεί να γίνει όταν όλοι τσιμπάνε και θέλουν να αποδώσουν και λίγο δίκαιο ή να βγάλουν την ουρίτσα τους απ'έξω. Π.χ. να μιλάει ο Σισέ ΤΩΡΑ για αγροίκους δεν βοηθάει προς λύση του ζητήματος, αλλά αντίθετα προς μεγαλύτερη πόλωσή του. Αν υπήρχε η ελάχιστη συνέπεια λόγων και πράξης, τα ίδια φαινόμενα θα είχαν καταγγελθεί όταν οι βαζελάρες που εκθείαζες επαναστατικά, μπούκαραν στο ΟΑΚΑ και κυνηγούσαν να λιντσάρουν παίχτες. Ο λεβέντης τότε τη γλίτωσε, γιατί είχε βάλει 15 γκολάρες. Τους πίθηκους όμως και τις ανυπόφορες συνθήκες δεν τις είδε.

Αντικειμενικός δεν ξέρω αν είμαι και δεν με νοιάζει, ούτε στο παίζω και το ξέρεις και κακώς διαολίζεσαι. Υπεράνω στην περίσταση είμαι, όχι επειδή τσάμπα εξεγείρεσαι ή τσάμπα φωνάζεις ή τσάμπα σε πνίγει το δίκιο, ούτε επειδή εγώ πήρα το αποτέλεσμά μου και στην καφρίλα κάνω συμψηφισμούς για να αποφύγω τον ονοματισμό της τωρινής καφρίλας. Υπεράνω είμαι επειδή όταν συμβαίνουν τέτοια σκηνικά σαν του Σαββάτου (και όταν λέω σκηνικά, εννοώ από τη διαιτησία μέχρι το ξύλο και τις δηλώσεις του μαλάκα), κάθομαι και θυμάμαι για ποιο λόγο μ'αρέσει το ποδόσφαιρο, για ποιο λόγο δεσμεύω δύο ώρες από τη ζωή μου να παρακολουθήσω κάτι, ποιοι είναι οι λόγοι που γουστάρω να παθιάζομαι, ποιες είναι οι συγκινήσεις που με ανταμείβουν, κάθομαι και σκέφτομαι όλα αυτά και διαπιστώνω πως αν δεν είμαι πολύ άνω, υπεράνω υπεράνω από όλα αυτά, σίγουρα είμαι πολύ πιο πέρα και μόνο αηδία και αποστροφή μπορώ να να νιώσω για τη διαδικασία.Και δεν με πολυνοιάζει ούτε ποιος τα ξεκίνησε ούτε ποιος τα συνεχίζει, ούτε αν τώρα το φυτίλι το έβαλε ο Βαγγέλας. Μπάλα δεν παίζει, οπότε η κουβέντα είναι άνευ αντικειμένου. Ακόμα και η αδικία, ακόμα και ο κερδισμένος, ο θύτης και το θύμα. Υπεράνω είμαι, γιατί ξέρω πως η καφρίλα είναι μια παθογενής κατάσταση, για την αναπαραγωγή της οποίας δεν αρκούν πέντε μαλακίες του ξέμπαρκου αλήτη Μαρινάκη (αυτό εννοώ φίλε celin περί ηθικής αυτουργίας), δεν αρκεί ένας μαλάκας Γόντικας (άλλο φρούτο κι αυτό), δεν αρκούν τα κουτουλίδια του Λέτο με τον Τοροσίδη, ούτε το στραγαλάκι του Καλόπουλου ή του Κάκου. Η καφρίλα έχει άλλες αφετηρίες και διόδους, μέσα στις οποίες επωάζεται και λειτουργεί (και αυτό εννοώ με το πείραγμα στο celin περί κοινωνιολογίας και ταξικής ανάγνωσης), και όταν τη βλέπω να εκδηλώνεται με τόσο αηδιαστικό και γελοίο τρόπο σ'ένα παιχνίδι (δεν μιλάω για άθλημα, αυτό το έχω ξεχάσει...), μόνο μακριά μπορώ να κάτσω, να απέχω και να περιμένω να τελειώσει -όπως κάθε διαδικασία που με αφήνει αδιάφορο.

Τα μαζεύω όλα αυτά στο νέο ποστ και εδώ είμαστε πάλι να τα πούμε. Στο μεταξύ, διαολίσου για να κάνουμε κουβέντα με αναμμένα αίματα να γουστάρουμε...:P

 
At 2/21/2011 08:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γραφε για ποδοσφαιρο, 27 σχολια πηρες. Ετσι και τα πουτσοφυλλα, σαμπως τους νοιαζει αν γραφουν για βοθρους ή για τον Αινσταιν. Αρκει να πουλαει...

 
At 2/21/2011 11:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Στο ποδόσφαιρο βρισκουν έδαφος να εκδηλωθούν η έμφυτη τάση του Ελληνα για φθόνο κατά του διπλανού του και η μη παραδοχή της ανωτερότητάς του. Ο τσαμπουκάς και η λογική πως για να κερδίσεις πρέπει να κάνεις τον άλλο να χεστεί απάνω του.

Είμαι Παναθηναικός και εξοργισμένος με όσα έγιναν.

Η Αλήθεια βέβαια είναι ότι ποτέ μια άδικη ήττα του Αρη ή του Πανσεραικού δεν στάθηκε αφορμή να ασχολούνται τα κανάλια δύο εικοσιτετράωρα, να τίθεται θέμα αποχώρησης από το πρωτάθλημα και προσφυγών στην ΟΥΕΦΑ.
Και το ποδόσφαιρο χτυπιέται το ίδιο είτε χάνει άδικα ο Πανσεραικός είτε χάνει άδικα ο Παναθηναικός.

Αυτό που θα μου μείνει από τον αγώνα (εκτός των άλλων) είναι ότι πρώτη φορά είδα παίχτη που βάραγε κόρνερ (και όχι μόνο μια φορά) και τα βεγγαλικά πέφταν δίπλα του κι αυτός στ' αρχίδια του. Η μαγκιά και ο ανδρισμός του Λέτο (αν και μου σπάει τα νεύρα πολλές φορές) δε έχει προηγούμενο σε γήπεδο.

 
At 2/22/2011 02:10:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

φίλε oldboy ναι πέρυσι ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε γιατί ΕΠΡΕΠΕ να το πάρει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=17250&subid=2&pubid=113764683

Γιάννης

Υ.Γ Σημαντικό ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ. Μερικές φορές νομίζεις πως οι μόνες ομάδες που υπάρχουν είναι ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ.

 
At 2/22/2011 03:21:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Masha, με ξεδιαόλισες ;)

 
At 2/22/2011 03:45:00 π.μ., Blogger Μαζεστίξ said...

Πραγματικά πολύ ωραίο άρθρο.
Έλεος πια με τη νοοτροπία του "αφού μπορεί και τα κάνει, μαγκιά του".
Αρρώστησαν τα μυαλά μας...

 
At 2/22/2011 04:14:00 π.μ., Blogger Rodia said...

kokkinopanni said...

"Δυστυχώς αυτή η οπαδική τύφλωση, η νοοτροπία του να ηδονίζεσαι όταν κερδίζεις βρώμικα έχει περάσει και στην πολιτική σκηνή."

Τελικά, το ερωτημα αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα, είναι πάντα επίκαιρο! :)

..ισως να έγινε ακριβως το αντιστροφο δλδ.. να πέρασε η νοοτροπια της πολιτικης σκηνης στο ποδόσφαιρο, που παλιά ήταν ερασιτεχνικό..

 
At 2/23/2011 05:29:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τα ίδια κάνατε και εσείς στη δεκαετία του '80, επί Βαρδινογιάννη. Δες στο youtube τον αγώνα κυπέλλου του 1982 "Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-2". Πρόσεξε και τον απίστευτο σχολιασμό του (πράσινου! ) δημοσιογράφου ("Ο Νικολάε έπεσε πάνω στον Σαργκάνη" και άλλα απίστευτα). Οι "καλοί" του σήμερα είναι οι "κακοί" του χθες. Επίσης, αν τυχόν κάποιος πει ότι το ματς αυτό είναι παλιό, του απαντώ ότι με αυτή τη λογική παλιό είναι και το "πέναλτι" του Παπουτσέλη. 14 χρόνια πέρασαν από αυτό.

Επίσης, αν η διαιτησία ήταν αυτή που έπρεπε φέτος, δεν θα ήσασταν 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό πριν από το ντέρμπι, αλλά περισσότερους (βλέπε ματς του Παναθηναϊκού με Άρη, Καβάλα και Πανιώνιο).

 
At 2/23/2011 09:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν κρίνω από τη φωτογραφία μάλλον δεν ξέρεις και πολλή μπαλίτσα. Τη γραμμή έπρεπε να τη βάλεις στο ύψος του τερματοφύλακα και όχι στον τελευταίο αμυντικό. Κρίμας.

 
At 2/24/2011 03:14:00 π.μ., Blogger fpboy said...

Ο Ολυμπιακός μετά το στημένο ματς του Σαββάτου μίκρυνε.
Μίκρυνε ακόμα και για εμάς τους Παναθηναικούς.
Είναι μια μικρή ομάδα που άλλα 50 πρωταθλήματα να πάρει, θα παραμείνει μικρή.
Όπως και πολύ ''μικρός'' είναι ο ''ανώνυμος'' που λέει οτι και ο Παναθηναικός αδίκησε το 82 τον Ολυμπιακό !
Για ένα ματς που έγινε πριν 28 χρόνια, που προφανώς δεν το έχει δει , απλά κάτι πρέπει να πει και λέει οτι του είπαν οι ''κόκκινοι δημοσιογράφοι''.
Φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήρθε η ώρα να βγείτε απο το ''Matrix''
και να ζήσετε ελεύθεροι.....

 
At 2/24/2011 04:56:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πρώτα απ' όλα, να διορθώσω ένα λάθος μου. Όντως, ο Νικολάε έπεσε πάνω στον Σαργκάνη. Το απίστευτο είναι άλλο: ο ανεκδιήγητος εκφωνητής λέει ότι ο Σαργκάνης έπεσε πάνω στον Νικολάε!

@fboy
Τι σημασία έχει αν το ματς έγινε πριν από 28 χρόνια; Και πριν από 58 χρόνια να είχε γίνει, η αλήθεια δεν αλλάζει. Επί Βαρδινογιάννη, ο Παναθηναϊκός ήλεγχε τη διαιτησία. Ο Κόκκαλης έκανε το ίδιο από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Δεν ήταν μόνο ένα ματς του '82, ήταν μια ολόκληρη εποχή -και αυτό ήταν ένα "εμβληματικό" ματς, όπως και το παιχνίδι του '96, με το ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ολυμπαικού.

Λόγω ηλικίας, το παιχνίδι του '82 το είχα δει τότε. Θυμάμαι ότι είχε μεταδοθεί ζωντανά.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home