Πέμπτη, Νοεμβρίου 11, 2010

Αμαρτίες γονέων

(Πρωτεύουσα κάποιου ευρωπαϊκού κράτους, 2010.
Φοιτητές εναντίον κυβερνώντος κόμματος, επειδή τους τριπλασίασε τα δίδακτρα)
---
Να σκάσουν η μία μετά την άλλη όλες οι ευρωπαϊκές φούσκες, όλες οι δυτικές φούσκες, όλες οι κρατικές φούσκες.
Αυτό, αυτό, αυτό είναι το σωστό: αφού δεν ζήσαμε εξαθλιωμένοι εμείς, να ζήσουν εξαθλιωμένα τα παιδιά μας.
Έφαγαν πολλά οι εργαζόμενοι όλες αυτές τις δεκαετίες. Συμπαρέσυραν στη φαγωμάρα τους όλα τα κρατικά οικοδομήματα.
Αν βγάλεις από την μέση όλες τις περικοκλάδες και όλα τα σούξου μούξου το συμπέρασμα είναι πάναπλο: πολίτες των κρατών, τα μπουρδελάκια σας δεν βγαίνουν. Δεν.
Να μαζικοποιηθεί απόλυτα η εξαθλίωση στο δυτικό κόσμο, για να δει κι αυτός τη γλύκα του αναπτυσσόμενου.
Να ξαναστηθούν τα κράτη από την αρχή με αμιγώς οικονομικά κριτήρια. Να μπορούν να υπάρχουν buyouts, mergers and acquisitions, liquidations κι όλο το σχετικό πακέτο. Όχι μόνο μεταξύ τους. Και από ιδιωτικά κεφάλαια. Ενδεχομένως και κατ' εξοχήν απ' αυτά.
Πανεπιστήμιο να πηγαίνει μόνο ο γιος της Μπακογιάννη. Ούτως ή άλλως αυτόν θα ψηφίσεις αύριο, και μορφωμένος να είσαι. Άρα δεν την χρειάζεσαι την μόρφωση. Ας την έχει λοιπόν αυτός που θα σε κυβερνήσει.
Αναπαραγόμενες ελίτ και αναπαραγόμενη μαζική αθλιότητα. Πλήρες κόψιμο των ενδιάμεσων ημίμετρων.
Να γίνει και η αντιγαλλική επανάσταση. Ήδη ζούμε άλλωστε στα χρόνια του οικονομίστικου αντιδιαφωτισμού.

22 Comments:

At 11/11/2010 01:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ρε φίλε, να γυρίσει ο βασιλιάς ξέχασες!!! χωρίς ρολο, έτσι να πηδάει μπαστες, κολέτσες κλπ.., να γουστάρουμε!
χαχαχα!

γ.ν.κοσμος

 
At 11/11/2010 04:36:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

RESPECT.

 
At 11/11/2010 08:12:00 μ.μ., Blogger celin said...

H αντι-γαλλικη επανασταση ηδη εχει γινει.Και επειδη οι τραπεζομαφιοζοι Ροβεσπιεροι ειναι ευφυεστεροι απο τον λαο κ τους επιδοξους,
εγινε αναιμακτα (τυπικα)
κ τα κεφαλια που πεφτουν (ουσιαστικα) ειναι κεφαλια ανεργων κ φτωχων ΤΩΡΑ,
αυριο ερχεται κ η σειρα των μεσαιων.

Τα κεφαλια ειναι ριγμενα στη γκιλοτινα της τηλεορασης,τα χρειαζονται οι τραπεζομαφιοζοι στη θεση τους,για να βλεπουμε big brother k να αποχαυνωνομαστε.

Δε νομιζω οτι αυτο λεγεται καν νεοφιλελευθερισμος.
Μαφια ειναι κ ληστοσυμμορια της οικονομικης ολιγαρχιας.

 
At 11/12/2010 03:01:00 π.μ., Blogger ΑΠΟΛΛΩΝ said...

Τι κρίμα τόση ενέργεια να σπαταλιέται σε μορφές δράσης που θρέφουν το σύστημα.

Τόσοι νέοι άνθρωποι, τόσα φρέσκα μυαλά και δεν μπορεί να δει κανείς ότι ασχολούμενοι με το σύστημα το στηρίζουν ;
Ότι χρησιμοποιούν παλιές μεθόδους που μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα ;

Οφείλουν και οφείλουμε να κόψουμε την παροχή "οξυγόνου" στο σύστημα.

Όποια ενέργεια μας να έχει έμμεση και άμεση επίδραση σ'εμάς.
Σκέψεις και δράσεις που να αφορούν εμάς και όχι τις διαμαρτυρίες μας προς το σύστημα.

Όταν το πράξουμε αυτό, σε σύντομο διάστημα το σύστημα θα αρχίσει να πανικοβάλλεται και να γίνεται ευάλωτο.

Και τότε πρέπει να είμαστε εκεί ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ...

 
At 11/12/2010 12:03:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Αν και τα λες πολύ ωραία,
είναι πράγματι τόσο άσχημα,
ακριβώς όπως τα λες.

 
At 11/12/2010 02:59:00 μ.μ., Blogger πανωλεθρίαμβος said...

Ο θάνατος της μαζικής δημοκρατίας, η εκπαίδευση της αμάθειας έχουν χρόνια τώρα περιγραφεί. Ο στοχασμός του Κονδύλη και του Μισεά έδειξε πως αναπαράγεται η αθλιότητα. Έχεις δίκιο..

 
At 11/12/2010 09:02:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Είναι δύσκολο να σχολιάσεις ένα πολύ θυμωμένο και (σχετικά με τα προηγούμενα) απόλυτο άρθρο, ειδικά αν δεν έχεις τα εκφραστικά μέσα να διατυπώσεις απόψεις που ήδη έχεις γράψει χωρίς να επαναληφθείς.

Ως τώρα επικρατούσε η άποψη ότι ο καπιταλισμός άρχισε να δείχνει το πιο αποκρουστικό του πρόσωπο μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ, γιατί εξέλιπε η ανάγκη να κρατάμε τους λαού ευχαριστημένους. Τώρα μαθαίνουμε ότι αυτό συνέβη με την ίδρυση της ΕΕ.

Μπορεί σε μια από τις χειρότερες κρίσεις του καπιταλισμού, και ειδικά σε μια από τις χειρότερες περιόδους της Ελλάδας να είναι άσκοπο πλέον να υπερασπίζεσαι την ελεύθερη αγορά και την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση. Για μένα όμως συνεχίζουν και είναι εξαιρετικά σημαντικά κάποια απλά σχήματα, με την ελάχιστη πληροφορία τριών γραμμών, που ποτέ δεν πρόκειται να αναφέρει ένας μαρξιστής καθηγητής, και να αντιγράψει με επαναστατική σχολαστικότητα ένας αγωνιστής δημοσιογράφος του ΔΟΛ.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Extreme_poverty_1981-2009.GIF

http://www.indexmundi.com/china/gdp_per_capita_(ppp).html

Σύντροφοι, μη το σκέφτεστε άλλο, γαμήστε τα όλα. Σφάξτε την παρθένα του χωριού, για να διώξετε το κακό εκμεταλλευτικό πνεύμα από τον πλανήτη. Να κλείσουν να καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου με τα υψηλά δίδακτρα που αναπαραγάγουν ανισότητα και αμάθεια. Να γίνουν όλα σαν τα ελεύθερα ελληνικά ΑΕΙ που αναπαραγάγουν ισότητα και ευρυμάθεια. Δεν θα έχουμε πια επικίνδυνους ελιτιστές Μπακογιάννηδες, αλλά λαϊκούς Ψωμιάδηδες με λιγότερη μόρφωση ακόμα και από εμάς.

Celin, είδα top chef χτες, sorry αν έριξα νερό στον μύλο της τραπεζοκρατίας.

 
At 11/13/2010 03:07:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

AΦ, συμπτωματικά μόλις διάβαζα αυτό: http://greekrider.blogspot.com/2010/11/i-love-capitalism-xxx.html.
Εν πάση περιπτώσει αφήνω ασχολίαστα τα του καπιταλισμού εν γένει (θα μου πεις, τότε γιατί ποστάρεις; - σωστό κι αυτό) για να απαντήσω ειδικά στα περί υϊού Μπακογιάννη. Προσωπικά έχω φτάσει να προτιμώ τον κάθε Ψωμιάδη από τον κάθε Μπακογιάννη. Γιατί έχει χαθεί παντελώς το μέτρο στην οικογενειοκρατία στην πολιτική ζωή και το φαινόμενο έχει καταντήσει εντελώς μα εντελώς αηδιαστικό.

 
At 11/13/2010 04:49:00 π.μ., Anonymous vogelfrei said...

Kαλημέρα old-boy.
''Να γίνει η αντι-γαλλική επανάσταση'': πολύ εύστοχος ο σαρκασμός...Σήμερα πια, και σε επίπεδο κοινωνικών δικαιωμάτων/κατακτήσεων, και σε επίπεδο ελευθεριών κλονίζονται ακόμα και οι κλασσικές αστικές αξίες.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι ο καπιταλισμός,μπροστά σε τόσο έντονα αδιέξοδα -και όταν δεν γίνεται πια να υποτιμήσει την ανθρώπινη εργασία περαιτέρω-καταφεύγει στο υπέρτατο μέσο καταστροφής/'αναδόμησης': αναπόφευκτη όξυνση διακρατικών ανταγωνισμών ---> πόλεμος...
Δεν το παίζω προφήτης,απλώς προβληματίζομαι...
Αναφέρεται σχετικά,νομίζω, και το άρθρο του greekrider που έβαλες.

Υ.Γ: ΑΦ, φαίνεσαι αρκετά έξυπνος άνθρωπος για να καταφεύγεις σε τόσο κραυγαλέους λαϊκισμούς:
Το να χρησιμοποιείς δυαδικό τρόπο σκέψης κραδαίνοντας ως εναλλακτικό μπαμπούλα τον Ψωμιάδη -ή τον Στάλιν παλαιότερα- καταντάει γραφικό.
Καταλαβαίνω ότι το να κατασκευάζεις καρικατούρες ιδεολογικών αντιπάλων προσφέρει μια ασφάλεια στο κλονισμένο ιδεολογικό σου σύμπαν, ωστόσο δε βοηθάει ιδιαίτερα την πρόοδο της σκέψης σου...
Φιλικά

 
At 11/13/2010 09:36:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Έκανα τη σύγκριση, με βάση το ερώτημα αν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει το δίλημα ισότητα ή ανισότητα στην εκπαίδευση. Αν τελικά θα είναι πιο χρήσιμη για την κοινωνία η με το ζόρι εξίσωση της ποιότητας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή η "δωρεάν" παιδεία. Για την οικογενειοκρατία είμαι εντελώς σύμφωνος, και θα άξιζε κάποιος να το διερευνήσει περισσότερο. Είναι απλή επιβολή του πολιτικού συστήματος ή προϊόν βαθύτερης δυσλειτουργίας του πολιτικού μας πολιτισμού; Πέρα από την οικογενειοκρατία, εγώ προτιμώ πολύ περισσότερο έναν ελιτιστή απόμακρο πολιτικό, από ένα παιδί του λαού.

Ε, το ποστ είναι ελαφρώς αχταρμάς. Υπάρχουν και χώρες υπερανεπτυγμένες που συνεχίζουν και έχουν τρελή ανάπτυξη ακόμα και εν μέσω κρίσης(να δεις πως τη λέγανε, που είναι και μεγάλη χώρα, α ναι η Γερμανία!) Ο καπιταλισμός δεν ανανεώνεται μόνο μέσω της επέκτασης, ούτε οδηγείται σε κρίση μόνο λόγω της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Δεν φαντάζεσαι τη καημό έχω, να διαβάσω στην Ελλάδα μια κριτική του καπιταλισμού, που να μην οδηγεί μετά βαΐων και κλάδων στον μαρξιστικό κήπο κάπου εκεί στο βάθος.

 
At 11/14/2010 12:09:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

vogelfrei, παρότι φαίνεσαι και εσύ αρκετά έξυπνος άνθρωπος δείχνεις ότι δεν έχεις καταλάβει το ύφος και το νόημα αυτών που γράφω. Για παράδειγμα στο συγκεκριμένο ποστ δεν έβαλα κανένα επί της ουσίας δίλημα - προσπαθώ να αντιστρέψω με υπερβολικό τρόπο την υπερβολική-δυστοπική πρόβλεψη του oldboy ότι θα μόνο οι ελιτ θα μορφώνονται και ως εκ τούτου μόνο αυτοί θα κυβερνάνε. Σε σχέση με το Στάλιν, εσύ μπορεί να τον καταδικάζεις και να θεωρείς ότι τον είχα βάλει στην κουβέντα για να τρομάξω αναποφάσιστους αριστερούς. Θα διαφωνήσει όμως μαζί σου, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της δεσπόζουσας δύναμης της αριστεράς που τον θεωρούν ιδεολογικό φάρο, και την κουβέντα για το έργο του ουσιαστικότατη.

Οπότε, και επειδή η κουβέντα που έχω κάνει για το Στάλιν είναι ένα ελάχιστο κλάσμα των όσων έχω γράψει, θεωρώ ότι με αδικείς σε βαθμό ελαφράς εμπάθειας. Το ιδεολογικό μου σύμπαν βέβαια πάντα θα είναι κλονισμένο, γιατί δεν έχω έτοιμο τρόπο σκέψης, όπως αυτόν που σου άφησε ο Μαρξ, ο οποίος σου παρέχει - σε αντίθεση με μένα - απεριόριστες δυνατότητες διανοητικής προόδου και δεκαεξαδικό τρόπο σκέψης. Οπότε μια μέρα θα μπορείς και να δηλώνεις προφήτης.

 
At 11/14/2010 12:53:00 π.μ., Blogger celin said...

ΑΦ,ποιος σου ειπε οτι οι αριστεροι εχουν το Σταλιν ως ιδεολογικο φαρο;
Τι ειναι αυτο,προβοκατσια η ασχετοσυνη;τι ειναι οι αριστεροι,προβατα που ακολουθουν τον τσοπανη,ετσι σου ειπανε;

Μου φαινεται,διαβαζεις πολλες ανακοινωσεις της ΟΑΚΚΕ,κ πρεπει να το σταματησεις,ειπαμε,ενταξει,ειναι φετιχ σου,αλλα δε σε ωφελει κ πολυ στο να διεισδυσεις στον αριστερο τροπο σκεψης!

AND..GUESS WHAT?
Δεν υπαρχει αριστερος τροπος σκεψης.Αλλου ειναι τα προβατα,στο γαλαζοπρασινο μαντρι.

Ανεξαρτητως παντως των αγεφυρωτων χασματων,
να εισαι σιγουρος πως εδω ο ολντ μπου,εχει δικιο,
αμαν πια με το νεποτισμο.
Αηδια καταντησε κ ολοι οι σοβαροι ανθρωποι τον σιχαθηκανε.
Καταντια,ντροπη κ αισχος που βγηκε αυτο το Μπακογιαννη δημαρχος.
Δε με ενδιαφερει κ δεν υπολογιζω καν τη πιθανοτητα να αποδειχτει ακομα κ αξιολογος πολιτικος.
Ελεος,γ@@ω τη π@@@@να μου,δε βαρεθηκαν τα προβατα να ψηφιζουν καποιον επειδη ειναι γιος της Ντορας η μικρανιψι του Καραμανλη;

Ρε ας ψηφισουνε ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ,δε με ενδιαφερει,πολιτικες επιλογες ειναι αυτες,βαρεθηκα να το επικρινω αυτο,δικαιωμα του καθενος να ψηφιζει οτι γουσταρει.

Αλλα την οικογενειοκρατια πια δε τη δεχομαι με τιποτα.
Καθε ψηφος απτα ζωα σε απογονο γνωστου πολιτικου ειναι και μαχαιρια στη καθολικοτητα του δικαιωματος της ψηφου.
Δε σοβαρολογω βεβαι εδω,
το καθολικο δικαιωμα της ψηφου μονο κατι νεοφιλελευθεροι σα τον Χαγιεκ το εχουν αμφισβητησει!

Και δε καταλαβαινω,ποιος ορισε το διλημμα,Ψωμιαδης η Μπακογιαννης;Ψευτοδιλημματα μια ζωη;
ΟΥΤΕ Η ΜΙΑ ΑΗΔΙΑ,ΟΥΤΕ Η ΑΛΛΗ!
Νεους ανθρωπους αλλα οχι απογονους εθνοκαταστροφεων,ελεος ρε γαμωτο,
δεν αντεχεται τοσος ραγιαδισμος.

ΥΓ Ειδες top-chef?kai το λες με καμαρι;αντε,το ξεπερναμε!κ εγω παλια,οταν ολη η Ελλαδα εβλεπε το survivor,εγω εβλεπα το mission στον ant1!xaxaxaxa!

 
At 11/15/2010 01:57:00 π.μ., Anonymous vogelfrei said...

Καμιά εμπάθεια.Ίσα-ίσα το ύφος του λόγου σου μου είναι συμπαθές, αν και διαφωνώ σε πολλά σημεία με το περιεχόμενο.
Εν προκειμένω, εξακολουθώ να πιστεύω ότι χρησιμοποίησες λογική ασπρου/μαύρου, καθώς ούτε ο old-boy υπονόησε ότι η 'κοινωνική κινητικότητα' στην εκπαίδευση αποκλείει καραγκιόζηδες/'λαϊκα παιδιά' τύπου Ψωμιάδη, ούτε ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους τομείς!
Καταλαβαίνεις ότι ανάμεσα σε αυτά που λέει κάποιος και αυτά που θέλουμε να καταλάβουμε εμείς, καμιά φορά κάπου χάνεται η μπάλα, χωρίς να εξαιρώ βέβαια και τον εαυτό μου,ακόμα και αν έχω δεκαεξαδικό τρόπο σκέψης :)

Όσο για το Μαρξ, ξανακάνεις το ίδιο λάθος, δεν τον αντιμετωπίζω μεσα οπό το πρίσμα '-ισμών', ο ίδιος άλλωστε απεχθανόταν τους 'έτοιμους τρόπους σκέψης'.
Όπως επίσης, κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΚΕ λατρεύει ως 'ιδεολογικό φάρο' τον Στάλιν...
Χέστηκε για το Στάλιν, κοινωνική δικαιοσύνη επιθυμεί,την οποία διοχευτεύει στο συγκεκριμένο κόμμα. Το αν αυτή η επιλογή είναι προβληματική είναι αρκετά μεγάλη κουβέντα...

 
At 11/15/2010 03:06:00 π.μ., Anonymous vogelfrei said...

Γειά σου celin, με πρόλαβες για τους ψηφοφόρους της αριστεράς!
Παρεπιπτόντως, το ξέρεις ότι η τιτανοτεράστια ΟΑΚΚΕ είναι σταλινική και φανατικά υπερ του Ζαχαριάδη στα καθ' ημας;;;Χωρίς πλάκα!
ΑΦ, εχεις πει τέτοιο πραγμα περι φετιχ;
αμααααααν!...

 
At 11/15/2010 05:47:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

στανταρ τα επισοδεια τα κανανε ελληνες φοιτητες .. ουτε να ζητησουν αδεια να πανε τουαλέτα δε μπορουν τα αγγλακια..σιγα μη κατεβάζουν και τζαμαρίες...
αντε να παιρνουμε και εμεις θαρρος σιγα σιγα γιατι ερχεται νεος νομος πλαισιο..


αιωνιος φοιτητης-ρεμαλι-ντροπη της κοινωνιας- συνομιλητης του Πρετεντερη

 
At 11/15/2010 09:11:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Μάγκες, δεν θα με τρελάνετε, από ότι φαίνεται διαβάζω Ριζοσπάστη πιο συχνά από εσάς. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αρχίσω να βάζω λινκ. Δεν το θεωρώ κανένα μείζον πολιτικό θέμα, αλλά μην λέμε και πράγματα που δεν ισχύουν. Στο προτελευταίο συνέδριο, αν δεν κάνω λάθος ως προς το προτελευταίο, έγινε πλήρης παλινόρθωση του έργου του Σούπερ Μάριο, όταν πλέον εξέλιπε ΚΚΣΕ, και η γραμμή κατά σειρά Χρουτσώφ, Μπρέζνιεφ και Γκορμπατσώφ (για κάποιο διάστημα).

Vogelfrei, το σχήμα είναι απλό: (oldboy) έντονη ανισότητα στην εκπαίδευση -> Μπακογιάννηδες, (moi καθυπερβολή) απόλυτη ισότητα -> Ψωμιάδηδες. Και μπορεί να είμαι και ήπιος γιατί θα μπορούσα να βάλω ως αποτέλεσμα "ρουφιάνος κομισάριος". Η υπερβολή μπορεί να μην εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, αλλά έχει την αξία της γιατί είναι πιο στοχευμένη και πιο περιεκτική ως προς το αποτέλεσμά της, και πιο λογοτεχνική, για αυτό μάλλον την χρησιμοποιεί αρκετά συχνά και ο οικοδεσπότης μας. Για το Μαρξ, πολύ σύντομα να πω, ότι το σύστημα κοσμοθεωρίας του είναι απολύτως καθορισμένο, ντετερμινιστικό και κλειστό ως προς το αποτέλεσμά του. Είναι κάτι σαν κοσμικός προφήτης, με επιστημονική επίφαση, που κρατάει το γενικό σχήμα του Χέγκελ για λογική και πλήρωση της ιστορίας, με οικονομίστικους όρους. Πιστεύω πως αν αντιπαραθέσουμε σε αυτά τη κοσμοθεωρία του Χάγιεκ, μπορεί και εσύ και ο Celin, να συνειδητοποιήσετε ότι είστε λιγότερο μαρξιστές, από όσο νομίζετε.

 
At 11/15/2010 09:24:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Celin, δεν έπιασες γιατί ανέφερα τον top chef. Κοίταξε, συχνά λες ότι πρέπει να βάλουμε γωνίες στο λόγο μας, γιατί φαντάζομαι εννοείς ότι έτσι θα είμαστε πιο ειλικρινείς προς όλες τις κατευθύνσεις. Και σ' αυτό σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Μήπως όμως σε αυτή την προσπάθεια για ειλικρίνια, πρέπει να συμπεριλάβουμε και τον αποκλεισμό των κλισέ που συνηθίζουμε να εισάγουμε στο λόγο μας; Ναι, το big brother μπορεί να αποβλακώνει κάποιους, ναι οι τραπεζίτες μπορεί να περνάνε πολιτική που τους εξυπηρετεί μέσα από τις πολιτικές εκπομπές της τηλεόρασης, αλλά δεν νομίζεις ότι το να γράφεις ότι οι τραπεζίτες, περνάνε την πολτική τους μέσω της αποβλάκωσης του big brother είναι μια αριστεροαναρχική κλισαδούρα που εξυπηρετεί οτιδήποτε εκτός από την αλήθεια;

 
At 11/15/2010 05:16:00 μ.μ., Anonymous vogelfrei said...

Αντε πάλι:
Είπες για ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ του κκε, σου απάντησα επί αυτών, μετά μου λες για την αποκατάσταση του πατερουλη από τα κομματικά στελέχη!
Σου λέω για τον Μαρξ ως ένα μεγάλο διανοητή με εξαιρετικό έργο (αλλά προφανώς και με λάθη, αυτοεγλωβισμούς και περιορισμούς που θέτει ο κάθε ιστορικός χρόνος) μου απαντας για δόγματα, ντετερμινισμούς και πρασσειν άλογα.
Όσο για το πως εξέλαβες το σχήμα του old boy και πως απάντησες, πάλι κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις..

Δε νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχίζουμε αυτιστικούς διαλόγους

 
At 11/15/2010 05:35:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

H OAKKE είναι super Μαοϊκή, και ως εκτούτου (επειδή κάποια στιγμή, όταν στράφηκε ο Μάο προς τις ΗΠΑ) super αντιρωσική! Θεωρεί ότι όντας πιστή στην πραγματική Μαρξιστική θεωρία, πρέπει ο καπιταλισμός να ολοκληρωθεί πλήρως για να έρθει ο πραγματικός σοσιαλισμός. Οπότε υποστηρίζει φουλ την αστική δημοκρατία και τον παγκόσμιο καπιταλισμό που ως ολοκληρωμένη εμπειρία θα οδηγήσει στον παγκόσμιο κομμουνισμό. Οπότε θεωρεί το ΚΚΕ σοσιαλφασιστικό κόμμα που σαμποτάρει την πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας και εργαζομένων και ετοιμάζει τον παγκόσμιο σοσιαλφασισμό (μαζί και με τα άλλα κόμματα και τους κρατικολιγάρχες βέβαια)στον οποίο θα ηγούνται Ρωσία-Κίνα-Ιράν-Βενεζουέλα. Είναι δυνατόν να μην είναι φετίχ μου! :))

 
At 11/15/2010 07:01:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Volgelfrei, για τους ψηφοφόρους έχεις δίκιο. Αλλά το ΚΚΕ δεν απευθύνεται στον εαυτό του, απευθύνεται σε οπαδούς. Που μπορεί συμφωνούν μαζί του, ή να επηρεάζονται από αυτό. Εγώ προσωπικά δεν έχω τεράστιο δείγμα από κουκουέδες, δύο έχω όλους και όλους που μπορώ να μιλήσω. Ο ένας πίνει νερό στο Στάλιν, ο άλλος τον βλέπει με σχετική συμπάθεια στο στυλ που κάποιοι παπουδοδεξιοί λένε α, ρε παπαδόπουλος που μας χρειάζεται. Αν εσύ έχεις καλύτερη εικόνα, το πως βλέπει ο μέσος κουκουές το Στάλιν, πάω πάσο.
Σε σχέση με τον Μαρξ, ποιος σου είπε ότι δεν το θεωρώ τεράστιο διανοητή; Για τον τρόπο σκέψης του είπα (εννοώντας τη μεθοδολογία του, οπότε μήπως εδώ υπάρχει κάποια παρεξήγηση) που είναι ανεπαρκής στο να περιγράψει την ιστορία και την κοινωνία, και είναι από τη φύση της δογματική και νομοτελειακή ως προς τα συμπεράσματά της. Αν αυτά που λέω τα θεωρείς πράσινα άλογα, απλά φταίω ο μαλάκας που κάθομαι και τα γράφω. Αλλά μήπως λέμε λίγο-πολύ το ίδιο;

Κατά τα άλλα, ότι νομίζεις.

 
At 11/16/2010 02:23:00 π.μ., Anonymous vogelfrei said...

Βρε αγόρι μου, δε θεωρώ ότι λες πρασινα αλογα εν γένει,αναφερόμουν στο πολύ συγκεκριμένο θέμα μας - μην επαναλαβανόμαστε!
Για το δείγμα που έχεις για τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, επίτρεψέ μου να σου πω ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό!
Τέλος για την ΟΑΚΚΕ, βλέπω είσαι συνεπής φετιχιστής, αν και έχω διαβάσει δυο και τρεις φορές στα γραφικά σεντόνια τους που κολλάνε στο δρόμο (με διασκεδάζουν απίστευτα, γι' αυτό και τα διαβάζω)
να υπερασπίζονται τη σταλινική περίοδο και το Ζαχαριάδη. Αν μπλέκουν τώρα και το Μαο στον αχταρμά τους τότε οκ, όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα :)))

 
At 11/16/2010 08:30:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Volgelfrei, όταν είπα ότι κάθομαι και γράφω άδικα, για το πολύ συγκεκριμένο θέμα εννοούσα και εγώ. Αυτό που έμαθα, είναι σε επόμενη συζήτησή μας να είμαι super ακριβολόγος.

Μακάρι να έχεις δίκιο και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, να μην έχουν ουσιαστική σχέση με την ιδεολογία του. Γιατί φυσικά αυτό θα αποτελεί μια πολύ έντονη εσωτερική αντίφαση. Και θα σημαίνει ότι η δύναμή του δεν είναι αποτέλεσμα συνειδητοποίησης, αλλά οπουρτουνιστική, όπως θα έλεγε και το ίδιο.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home