Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2010

Το ρίγος στη χώρα του Τίγρη

Tην ημέρα του αγώνα με την Αργεντινή, από τις 12 καθημερινές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες, κύριο θέμα τους την Εθνική είχαν οι 2. Ο αγώνας δεν συνέπεσε με την μεταβίβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ούτε με το ενδεχόμενο μεταβίβασης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Από τις υπόλοιπες 10, 8 εφημερίδες είχαν κύριο θέμα ειδήσεις ή «ειδήσεις» για μεταγραφές (όπως έχουν ένα μήνα τώρα - όπως θα έχουν κάνα δίμηνο ακόμα), ενώ 2 ασχολήθηκαν με διοικητικά θέματα των ΠΑΕ που χρονίζουν. Η Εθνική προέρχεται από την πρώτη της νίκη σε μουντιάλ, παίζει με την ομάδα του Μέσι και του Μαραντόνα, υπάρχουν μικρές μεν, ρεαλιστικές δε, ελπίδες να προκριθεί στους 16 και παρ΄όλα αυτά ο Πόλγκα, ο Γκούτι, οι δυο Σισέδες, ο Ντιόπ, ο Πατέρας, ο Τζίγγερ, ο Τίγρης, ο Παππάς. Ποιός Μέσι μπροστά στον Τίγρη, ποιά Εθνική μπροστά στον Πόλγκα; Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός, η Εθνική μας συμμετέχει, μπορεί για πρώτη φορά να προκριθεί και δέκα από τις δώδεκα εφημερίδες ασχολούνται με μεταγραφές και παραγοντιλίκια. Και χωρίς να αποτελεί αυτό σε καμία περίπτωση άλλοθι για τους εφημεριδάδες, δεν παύει να ισχύει ότι προφανώς ξέρουν πως έτσι θα πουλήσουν περισσότερα φύλλα. Πως αυτός που θα τις αγοράσει δεν ψάχνει τελικά στο ποδόσφαιρο τις σπάνιες στιγμές μεγαλείου και ανάτασης, στιγμές που θα μπορούσε δυνητικά να προσφέρει το ματς με την Αργεντινή, στιγμές γενικά δυσεύρετες στη ζωή και για αυτό ακριβώς πολύτιμες, αλλά ψάχνει στο ποδόσφαιρο άλλα πράγματα, πράγματα που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο ως άθλημα, ως μάχη και ως συμβολισμό, αλλά έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο ως καθημερινή αναπαραγωγή μικρομιζέριας και μικρο-πάρα πολύ μικρών όμως-φαντασιώσεων. Τι κι αν ο πλανήτης αναμετράται ποδοσφαιρικά; Η Αεκάρα, ο Θρύλος, η Πανάθα. Κι η Εθνική;
Στην Εθνική δεν έχεις τον γάβρο και τον βάζελο απέναντί σου για να τους μισήσεις ή να τους κάνεις καζούρα. Η Εθνική πόσο φανατισμό να βγάλει; Αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις τους εκάστοτε ξένους ως υποκατάστατα γάβρου ή βάζελου, κι ας είναι οι πιο φιλήσυχοι και ήρεμοι τύποι στον κόσμο, αφού «δεν έβαλαν μυαλό - δεν έβαλαν μυαλό, πούτσα στην πρεμιέρα - πούτσα και στον τελικό».
Η Εθνική επίσης διαγωνίζεται δυστυχώς με τους ξένους. Και είναι δύσκολο να τους κερδίσει όλους. Ενώ οι ομάδες μας διαγωνίζονται μεταξύ τους και στο τέλος κάποιος θα είναι σίγουρα ο θριαμβευτής και ταυτόχρονα οι άλλοι σίγουρα οι πιπωμένοι.
Έχοντας αυτά τα βασικά μειονεκτήματα η Εθνική, θέση στην καρδιά μας αληθινή ό,τι και να λέμε είναι δύσκολο να πάρει. Άκουγα χθες τον Μαχαιρίτσα στην τηλεόραση να εκφράζει την απορία, τι κακό έχουν κάνει οι εναπομείναντες ποδοσφαιριστές του 2004 στους αθλητικογράφους και γιατί τόσο μένος με τον Χαριστέα και τον Σεϊταρίδη. Και μπορεί κανείς να πει τα χίλια όσα για τον τρόπο που έπαιζε η Εθνική με τον Ρεχάγκελ, για τα συστήματα ή τα μη συστήματα που έπαιζε, για τις άλλες αντ΄άλλων θέσεις που έπαιζαν ποδοσφαιριστές, για τον ώθηση του κυνισμού του αποτελέσματος στα απόλυτα άκρα, μπορεί να τα πει όλα αυτά και να έχει δίκιο, ωστόσο πιστεύω ακράδαντα ότι ακόμη και στο πιο αποκρουστικό και αλλοπρόσαλλο παιχνίδι της η Εθνική του Ρεχάγκελ (όποιο κι αν ήταν αυτό από τα πολλά αποκρουστικά και αλλοπρόσαλλα παιχνίδια που πράγματι έκανε όλα αυτά τα χρόνια) ήταν πέντε σκαλιά πιο πάνω από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του ελληνικού Τύπου, των Ελλήνων παραγόντων και των Ελλήνων οπαδών.
Και αν μπορείς να καταλογίσεις στον Ρεχάγκελ πως κολλημένος στο ότι «δεν έχουμε Μέσι και Κακά» πολλές φορές έπαιζε το «βάλε ένα σέντερ μπακ ακόμα - μπορείς», ας αναρωτηθούμε πώς έτυχε και έχουμε έστω αυτόν τον ένα Νίνη και πού θα «ψηνόταν» τώρα αν δεν είχε έρθει στην Ελλάδα ένας προγναθικός Ισπανός. Κι ας αναρωτηθούμε επίσης μήπως υπάρχουν και άλλα παιδιά που ξέρουν μπάλα αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ, γιατί δεν θα τους δοθεί η ευκαιρία ποτέ.
Μην βγάζοντας όμως παίκτες που ξέρουν μπάλα ή μην επιτρέποντας στους παίκτες που ξέρουν μπάλα να το δείξουν, οι επόμενοι προπονητές μπορεί να μην βάζουν δώδεκα αμυντικούς, μπορεί να παίζουν ποδόσφαιρο πιο ορθολογικό, αλλά ποδόσφαιρο που να βγάλει μάτια δεν θα μπορούν να παίξουν.
Συμπερασματικά, το κακό που έκανε ο Ότο Ρεχάγκελ στην αισθητική του ποδοσφαίρου μας είναι μάλλον μικρότερο απ' ό,τι φαίνεται τώρα. Το καλό που έκανε με τις τρεις προκρίσεις στις τέσσερεις διοργανώσεις είναι κι αυτό μικρότερο απ' ό,τι φαίνεται τώρα. Το καλό που έκανε με την άνοδο της χώρας μας στη γενική κατάταξη που της επιτρέπει καλές κληρώσεις και ενδεχόμενες νέες προκρίσεις στο μέλλον είναι ίσως μεγαλύτερο απ' ό,τι φαίνεται τώρα.
Αυτό που έκανε όμως το 2004 είναι πέραν του καλού και του κακού, όπως ήταν πέραν της φαντασίας, όπως ήταν πέραν του ενδεχομένου να συμβεί ποτέ, όπως είναι και πέραν περαιτέρω σχολιασμού. Αυτό που έκανε το 2004 ας το σχολιάσει όποιος θέλει λογικά, ας το εξηγήσει, αναλύσει, μετριάσει, σχετικοποιήσει, ακόμη κι ας το κακολογήσει.
Εγώ δεν θα πάρω. Εγώ θα θυμάμαι και θα συνεχίσω να ριγώ.

42 Comments:

At 6/24/2010 09:07:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

''Εγώ δεν θα πάρω. Εγώ θα θυμάμαι και θα συνεχίσω να ριγώ.''

go on with your life dude, she's gone, never to come back, live with it!

gasireu

 
At 6/24/2010 10:09:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρίξε καμμιά ζακέτα πάνω σου μην σε καταβάλει το ρίγος φλώρε.
Το μόνο θετικό της ακριβής βενζίνης,είναι ότι γλυτώσαμε απο τους επαγγελματίες των εθνικών πανηγυρισμών. Την ώρα που το 2004 ολοκληρωνόταν η τελευταία πράξη κατάρρευσης της οικονομίας βαράγαν οι κόρνες για τη μπάλα.
Όποιος δεν συμμετείχε στο πανηγυράκι τότε,ονομαζόταν μίζερος (αυτό ισχύει και τώρα μάλλον). Κατά τα άλλα όλα καλά,είσαι συνειδητοποιημένος κοινωνικά,αλλά όπως όλοι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι κατ αυτό τον τρόπο όμοιοι σου,κρατάνε μερικές "μικρές χαρές" και απολαύσεις αλώβητες. Επιτρεπόμενο είναι,οι συνειδητοποιημένοι είναι γνωστό πως δεν κινδυνεύουν απο αλλοτροίωση...
Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη κραυγαλέα παπαρολογία σου για να αφυπνιστούμε κοινωνικά Καραγκιόζη.

 
At 6/24/2010 11:00:00 π.μ., Blogger pantsik said...

Ανώνυμε το καταλάβαμε: σου τη σπάει ο oldboy. Το είπες μία, δύο, τρεις, μπράβο σου. Μπορείς να σταματήσεις τώρα να εκτοξεύεις κακίες γιατί γίνεσαι κουραστικός; Εσύ old γιατί τον αφήνεις; Τα γραφόμενά του προφανώς δεν έχουν σχέση με το post. Σκοπός του είναι να σε πλήξει προσωπικά. Σβήνε λοιπόν τα σχόλιά του.

 
At 6/24/2010 11:06:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Λογοκριτή της δεκάρας το σχόλιο έχει σχέση και με τον old boy και με το post, σ αρέσει δεν σ αρέσει.
Πιάσε δουλειά σε κανένα κανάλι να παριστάνεις τον αγανακτισμένο πολίτη,επιβάτη,οδηγό κλπ, να φτιάχνεις...κλίμα.

 
At 6/24/2010 11:09:00 π.μ., Blogger pantsik said...

Για το κείμενο, δεν θα συμφωνήσω πως οι έλληνες "φίλαθλοι" ενδιαφέρονται περισσότερο για τις ομάδες τους παρά για την εθνική. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα με την πρωτοφανή εκδήλωση χαράς που συνόδευσε όλη την πορεία της εθνικής στο ευρωπαϊκό του 2004.

Κατά τη γνώμη μου αυτό που κάνει τον έλληνα φίλαθλο να ζητωκραυγάζει ή να περιφρονεί είναι το αν η ομάδα που υποστηρίζει έχει τη δυναμική να κερδίζει. Γιατί κερδίζοντας η ομάδα τους έχουν την ψευδαίσθηση πως κερδίζουν και οι ίδιοι.
Αυτήν την αισιοδοξία δυστυχώς δεν μπόρεσε να εμφυσήσει η φετινή εθνική. Με νίκη απέναντι στην Κορέα θα ήταν νομίζω όλα διαφορετικά.

 
At 6/24/2010 11:22:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτές οι πρωτοφανείς εκδηλώσεις χαράς το 2004,ήταν τόσο πρωτοφανείς που όταν οι χρυσαυγίτες άρχισαν να βαράνε στην Ομόνοια Αλβανούς που πήγαν να πανηγυρίσουν τη νίκη της Ελλάδας, το πλήθος των συγκεντρωμένων δεν αντέδρασε καθόλου.
Αν αντιδρούσε επιθετικά θα ήταν παράλογο αφού δεν ήταν ομοιογενές και είχε βγεί για το πανηγύρι.
Ούτε καν ξενέρωσε όμως με αυτό που είδε για να πάει σπίτι του.
Λεπτομέρειες.
Αφού η νίκη της ομάδας δημιουργεί ψευδαισθήσεις ότι νικούν οι οπαδοί της,γιατί το δυστυχώς συνοδεύει την αποτυχία της εθνικής να εμφυσήσει αισιοδοξία.

 
At 6/24/2010 12:08:00 μ.μ., Anonymous Χρίστος από Ναύπακτο said...

Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος, με ενδιάμεσο βαθύτατα ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Σε ευχαριστούμε μεγάλε Γερμανέ που μας έκανες να νιώσουμε τόσο το μεγαλείο όσο και την κατωτερότητα του Έλληνα...

 
At 6/24/2010 01:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Oldboy, δεν καταλαβαίνεις ότι στηρίζεις το φετιχιστικό εποικοδόμημα που εμποδίζει την κομμουνιστική απελευθέρωση της ανθρωπότητας; Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να εκστασιάζεσαι εξαιτείας ανύπαρκτων υπερβατικών εννοιών όπως είναι ο πατριωτισμός, ή η τέχνη και να πανηγυρίζεις μόνο όταν η σοδειά φέτος είναι ικανοποιητική; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ο διονυσιασμός και οι ελληνικοί μύθοι, όπως αυτός του Οιδίποδα, ήταν βασικά όπλα της άρχουσας τάξης για την προαιώνια εκμετάλευση του προλεταριάτου; Να τα θυμάσαι αυτά την επόμενη φορά που θα βαράς εκστασιασμένος Αλβανούς.

ΑΦ

 
At 6/24/2010 01:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η διαστρέβλωση των απόψεων είναι βασικό έργο του χειροκροτητή...υπηρεσίας.
Τετράωρα σας βάζουν παιδιά, καλή δύναμη.

 
At 6/24/2010 01:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εννοείται, και εδώ όπως και παντού τα τσιράκια του κεφαλαίου κάνουν την βρώμικη δουλειά. Oldboy, σου θυμίζω ότι δεν μου έχεις βάλει τα χρήματα για τα 20 τελευταία σχόλια.

ΑΦ

 
At 6/24/2010 01:28:00 μ.μ., Anonymous Λογιστής Old Boy said...

ΑΦ
Δεν έχει φράγκο.
Είπαμε να γυρνάς αλλού την κουβέντα, αλλά όχι και να μη λες τίποτα στην ουσία.

 
At 6/24/2010 01:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Λογιστή δεν κάνεις σωστή ξήγα. Μια χαρά ανασκευάζω τα επιχειρήματά τους, και αναγκάζονται να το ρίχνουν στη συνωμοσιολογία

ΑΦ

 
At 6/24/2010 01:45:00 μ.μ., Anonymous Λογιστής Old Boy said...

Υπερεκτιμάς τη δουλειά σου.
Οι αναφορές σου περί κομμουνιστικής απελευθέρωσης και σοδειάς αποπροσανατολίζουν μέ τον χαβαλέ τους τα ζητήματα που έθεσε ο ανώνυμος.
Τυπική αντίδραση κοροϊδίας για να αποφύγει τις απαντήσεις.
Επίσης τα σχόλια που προκαλείς μ αυτό τον τρόπο δεν θα συμπεριληφθούν στην απόδοση σου.

 
At 6/24/2010 01:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Λογιστή, δεν ήταν χαβαλές, ειρωνεία ήταν. Αν ο ανώνυμος είχε να πει κάτι, δεν θα φαντασιονόταν μηχανισμούς στήριξης του αφεντικού σου.

Κατά τα άλλα, φυσικά όλοι κρινόμαστε

ΑΦ

 
At 6/24/2010 02:05:00 μ.μ., Anonymous Λογιστής Old Boy said...

Ο ανώνυμος νομίζω ότι έθιξε κάποια ζητήματα στα οποία δεν υπήρξε απάντηση. Αν φαντασιώθηκε κάτι, αυτό προέκυψε απο σχόλια που γράφτηκαν και απευθύνονταν σ αυτόν,μόνο και μόνο για να πάνε την κουβέντα αλλού.

 
At 6/24/2010 02:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Υπήρξε έμμεση απάντηση. Μην αγχώνεσαι αν το Μεγάλο Αφεντικό θέλει να του απαντήσει, θα το κάνει έτσι κι αλλιώς, δεν θα εξαρτηθεί αν υπάρξουν και 1000 άσχετα μηνύματα κλακαδόρων.

ΑΦ

 
At 6/24/2010 02:20:00 μ.μ., Anonymous Λογιστής Old Boy said...

Δεν αγχώνομαι,δεν κινδυνεύει η δική μου θέση.
Αρκετά, έλα πάμε γερά.

 
At 6/24/2010 02:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χα χα χα, συνομωσία η σίγουρη έξοδος

ΑΦ

 
At 6/24/2010 02:40:00 μ.μ., Anonymous Λογιστής Old Boy said...

Δεν ξέρεις ούτε πως γράφεται, άστα αυτά και κάνε καμμιά δουλειά.

 
At 6/24/2010 02:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παραπάνω το έχω γράψει σωστά, λάθη γίνονται. Να κοίτα πως έσκισες εσύ την αλλοτρίωση

"οι συνειδητοποιημένοι είναι γνωστό πως δεν κινδυνεύουν απο αλλοτροίωση..."

επίσης εδώ στη απόδοση έχουμε δύο τόνους. Διαβασέ το φωναχτά και θα καταλάβεις

"δεν θα συμπεριληφθούν στην απόδοση σου"

ΑΦ

 
At 6/24/2010 03:17:00 μ.μ., Anonymous Λογιστής Old Boy said...

ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ.

 
At 6/24/2010 03:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όχι ρε γαμώ την πάτησα, κατάφερα και έκανα δύο λάθη

επίσης εδώ στην απόδοση έχουμε δύο τόνους. Διάβασέ το φωναχτά και θα καταλάβεις

Ok, ευχαριστώ για την κουβέντα. Μην χαλάμε και τις καρδιές μας.

ΑΦ

 
At 6/24/2010 04:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε, άλλοι επιλέγουν να ψάχνουν περιστασιακές εκστάσεις και άλλοι επιλέγουν να ζουν μέσα στη χολή. Όπως επίσης άλλοι επιλέγουν να βλέπουν εκατομμύρια κόσμο στο δρόμο να γιορτάζει και άλλοι τους χρυσαυγίτες να βαράνε τους ξένους. Τέλος για τα περί αυτοπροσδιορισμού κάνεις ένα μεγάλο λάθος καλό μου παιδί. Δείξε πού και πότε αυτοπροσδιορίστηκα ως αφυπνιστής, συνειδητοποιημένος ή οτιδήποτε σχετικό και κερδίζεις τη φλώρικη ζακέτα μου με ιδιόχειρη αφιέρωση.

 
At 6/24/2010 04:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν είσαι κορόϊδο Old Boy για να αυτοπροσδιοριστείς άμεσα, γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι έμμεσοι απο τα συμφραζόμενα τρόποι,είναι οι καλύτεροι.Γνωρίζεις τον τρόπο κι αυτό φαίνεται κι απο το υπόλοιπο σχόλιο σου.
Περιστασιακές εκστάσεις-χολή.
Άλλοι βλέπουν τη γιορτή (ψύχραιμοι,χωρίς κολλήματα,ώριμοι κοινωνικά,με ευρήτητα στη σκέψη κλπ) κι άλλοι σε δράση τη Χρυσή Αυγή (κοντόφθαλμοι,ιδεολογικά κολλημένοι,μίζεροι που στην ουσία μισούν την κοινωνία κλπ)
Με τις αντιστίξεις πολλές σκέψει γεννιούνται στα ακροατήρια, πολύ περισσότερες απο τους άμεσους αυτοπροσδιορισμούς.
Μόνο που το σχόλιο με τους Χρυσαυγίτες δεν έβλεπε μόνο αυτούς.
Έβλεπε και αυτούς και τη χαρά του κόσμου, μόνο που η χαρά του δεν μπορούσε να διακρίνει πότε πρέπει αν όχι να αντιδράσει,τουλάχιστον να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει.
Το τι ακολούθησε μετά, με τη νίκη της Αλβανίας στα Τίρανα, το ξέρουμε όλοι.

 
At 6/24/2010 07:49:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

έτσι! σφιχτό management με αντεπιθέσεις!

 
At 6/24/2010 08:49:00 μ.μ., Blogger fpboy said...

δεν μπορώ να καταλάβω πως όλες οι συζητήσεις πια στο ιντερνετ γυρνάνε στην μανούρα.

 
At 6/25/2010 12:36:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Τώρα που απολύθηκε ο παραπάνω ερασιτέχνης και άνοιξε μια θέση στο ρόστερ, μήπως θα μπορούσες να με ενημερώσεις, Λογιστή, για τις αποδοχές του συγκεκριμένου πόστου;

 
At 6/25/2010 09:30:00 π.μ., Anonymous Λογιστής Old Boy said...

lazopolis
5 ευρώ για κάθε σχόλιο επιβράβευσης του κειμένου
7 ευρώ για κάθε σχόλιο αντιπαράθεσης με διαφωνούντες
Τα σχόλια Νο 13 και 14 δεν πληρώνονται, ούτε υπάρχει επίδομα θερινής απασχόλησης.
Σύνταξη στα 67 πόστ με 12 σχόλια το ποστ.

 
At 6/25/2010 10:33:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

lazopolis, πας και κάνεις λεπτή ειρωνία στον Λεβιάθαν. Δεν βλέπεις από τα προηγούμενα ποστ, ότι η όλη φάση οφείλεται σε μια προσωπική εμπάθεια για τον oldboy; Πως αν του απαντήσεις με επιχειρήματα, το μόνο που λέει είναι ότι είσαι μικροαστός (που προφανώς σε αυτή την τάξη ανήκει ο ίδιος στην καλύτερη) ή ότι είσαι πληρωμένος δημοσιογράφος (που προφανώς και ο ίδιος δεν το πιστεύει, και παπαρολογεί συνειδητά); Στον βαθμό που έχω καταλάβει πρόκειται απλά για αποτυχημένο blogger.

ΑΦ

 
At 6/25/2010 10:47:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλά τα λες,οι μπλόγκερς χωρίζονται σε αποτυχημένους και πετυχημένους, σε ανώνυμους και επώνυμους χωρίς μπλόγκ αλλά με ψευδώνυμο ή με δυό γράμματα υπογραφή.
Επιχειρήματα δεν υπήρξαν πουθενά στα σχόλια κι αν υπήρξαν φυσικά απαντήθηκαν με γαργάρες και αλλαγή κουβέντας.

 
At 6/25/2010 10:55:00 π.μ., Blogger masha nevalyashka said...

Μα για τι επιχειρήματα λέτε γαμώτο; Μια ανάγνωση έκανε ο Ολντμπόης, η οποία μέχρι και πριν την τελευταία πρόταση, δεν έχει σηκώσει κάποιο σοβαρό αντίλογο. Όλο το κοκό γίνεται για την τελευταία του πρόταση, η οποία στο κάτω κάτω είναι και μια εντελώς προσωπική -σχεδόν βιωματική- θεώρηση, ως απάντηση στο κατά πόσο τον βρίσκει μέσα η ανάγνωση που έχει μόλις κάνει. Αυτό δεν σηκώνει αντίλογο. Αν κάποιος μειδιά μπροστά σ'αυτό το ξαφνικό εθνικιστικό μικροαστικό παραλήρημα του μπλόγκερ, δεν έχει παρά να πει "Είσαι μαλάκας που ριγείς" και να το κλείσει εκεί. Άλλα λόγια δεν έχει. Τις υπόλοιπες (κοσμο)θεωρήσεις ας τις κρατήσει κάποιον για τον εαυτό του. Λέω εγώ τώρα.

Και, για να γλιτώσω από τον κόπο τον πιθανό σχολιαστή μου, προτρέχω και ομολογώ πως είμαι μικροαστός και βαρεμένος με τη μπάλα, εθνικιστής όχι, σε καμία των περιπτώσεων, εκτός αν κάποιος πρέπει να βγει πιο ανθέλληνας από μένα, οπότε ας δώσει σε μένα το ρόλο του εθνικιστή για να κάνει χάζι. Αυτάαααα.......

 
At 6/25/2010 10:58:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ανώνυμε με τα χίλια πρόσωπα, κατηγόρησες από την πρώτη στιγμή, το πρώτο σχόλιό μου για αλλαγή κουβέντας, ενώ γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι, και είτε θα μπορούσε να το κρίνει κάποιος ως σωστό ή λάθος, καλό ή κακό είχε σχέση με το ιδεολογικό υπόβαθρο του σχολίου σου. Πιστεύω ότι στην περίπτωση που δεν είχες ως κίνητρο την τυφλή εμπάθεια, αλλά αυτό ήταν καθαρά πολιτικό, κάτι διαφορετικό θα μου απαντούσες κάτι διαφορετικό θα συζητούσαμε.

ΑΦ

 
At 6/25/2010 11:05:00 π.μ., Anonymous B.B.C. said...

BLOGERS BUSINESS CONSULTANTS

Αγαπητοί φίλοι,

Δεν είμαστε το γνωστό αγγλικό δίκτυο.
Είμαστε όμως οι πλέον διάσημοι σύμβουλοι επιτυχημένων μπλόγκερς.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΤΜΗΜΑΤΑ
Αύξησης σχολίων
Επέκτασης γνωριμιών δικτύου
Υπηρεσίες Logistics σε σχόλια και πόστ
ΕΥΕΛΙΞΙΑ-ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ-ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΓΥΡΙΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ
ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΔΕΣΜΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ
ΓΙΝΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ
Τ Ω Ρ Α!

Β.Β.C.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ

 
At 6/25/2010 11:19:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εξαιρετικό το σχόλιο χωρίς πλάκα. Αλλά είτε σου αρέσει, είτε όχι ο διαχωρισμός που κάνεις παραπάνω ισχύει και έχει σημασία. Ένας επιτυχημένος blogger, όπως και να το κάνουμε έχει μεγαλύτερη επίδραση από έναν που τον διαβάζουν μόνο οι γνωστοί του και αν το θυμηθούν. Και θα συμφωνήσεις ότι δεν είναι κάτι εύκολο. Εδώ επαγγελματίες δημοσιογράφοι με μηχανισμούς πίσω τους, επικοινωνιακή τεχνογνωσία και μεγάλη αναγνωρισιμότητα, στήνουν μπλογκ και βλέπεις 1.5 απαντήσεις στα σχόλια τους κατά μέσο όρο.

ΑΦ

 
At 6/25/2010 11:43:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν θα συμφωνήσω και το ξέρεις,αδικείς τον εαυτό σου με όσα λες.
Γνωρίζω και γνωρίζεις κι εσύ πάρα πολλά μπλόγκ ψευτολογοτεχνικά,ημερολογιακά,trendy κι ότι μπορεί να βάλει ο νους μας που συγκεντρώνουν πάρα πολλά σχόλια κι αναγνώστες.
Γνωρίζουμε φαντάζομαι και οι δύο πολλά μπλόγκ,βιβλιοφιλικά,άποψης,επικαιρότητας,σάτυρας κλπ που δενέχουν ανάλογη εμφανή κίνηση.
Η επιτυχία,αν υπάρχει,δεν μετριέται έτσι και βέβαια για την κατηγορία μπλόγκερς που αναφέρω πιό πάνω σχεδόν υποτιμητικά, αυτοί που σχολιάζουν εκεί έχουν κάθε δικαίωμα να υποστηρίξουν την υποκειμενική τους επιλογή και να με κράξουν.
Τα πράγματα σε σχέση με την επικοινων΄θια είναι μάλλον πιό σύνθετα.
Γι αυτό που λες για τους δημοσιογράφους δεν έχεις άδικο,ξεχνάς όμως την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την αναγνωρισιμότητα τους το Μέσο που εργάζονται.
Είναι σαν τα κόμματα εξουσίας.Η υψηλή δημοφιλία κάποιου βουλευτή τους, δεν έχει σχέση με την αποδοχή που θα εισπράξει ιδρύοντας δικό του κόμμα.
Επίσης μεγάλη σημασία έχει το είδος του Μέσου.Η τηλεοπτική επιτυχία για παράδειγμα δεν μεταφέρεται με τις ίδιες αναλογίες σε ένα εντυπο και το αντίστροφο.

 
At 6/25/2010 12:24:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Ρίχνω νερό στο μύλο της αντίδρασης, δηλαδή!

 
At 6/25/2010 12:30:00 μ.μ., Blogger Phevos Fnevripos said...

Από την άλλη τα παιχνίδια της εθνικής είναι γεγονότα καθαρά τηλεοπτικά, ενώ τα διοικητικά απαιτούν ενημέρωση, έτσι δεν είναι;
Γέγονος είναι, ότι η ελληνική αθλητικογραφία βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο ρεπορτάζ (το τι άχρηστη πληροφορία γράφεται για να γεμίσουν τόσες σελίδες καθημερινά...) και ελάχιστα στο σχόλιο.
Τα παραπάνω χωρίς να διαφωνώ με την κεντρική θέση σου, ότι η περιρέουσα ατμόσφαιρα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι νοσηρή.

 
At 6/25/2010 01:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ανώνυμε, έχεις δίκιο ο αριθμός των σχολίων σε ποστ, δεν είναι απόλυτη ένδειξη επιτυχίας, αφού η έννοια της επιτυχίας είναι ΚΑΙ σχετική. Σε ένα μπλογκ όμως, που κατά την προσωπική μου άποψη είναι ποιοτικό και ασκεί πάνω μου επίδραση, αν τυχαίνει να έχει και πολλά και ποιοτικά κατά κανόνα σχόλια, τότε αυτό σημαίνει αφενός ότι στατιστικά έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα από "δύσκολους" αναγνώστες, αφετέρου ότι πιάνει τα κριτήρια της αντικειμενικής αίσθησης της επιτυχίας, στο βαθμό που αυτή υπάρχει. Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότεροι μεγάλοι καλλιτέχνες, (και το λέω για παράδειγμα, δεν κάνω σύγκριση) αργά ή γρήγορα απέκτησαν μεγάλο και παγκόσμιο κοινό και επηρέασαν την ανθρωπότητα. Μην υποτιμάς δηλαδή τη συμμετοχή του μεγάλου κοινού.

ΑΦ

 
At 6/25/2010 05:56:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

To παράδοξο βέβαια είναι ότι όλοι εκείνοι που έχουν ψύχωση με τον αριθμό των σχολίων, κάνουν πενήντα σχόλια και λαμβάνουν και πενήντα απαντήσεις. Οπότε η συμβουλή μου σε όσους κολλάνε με τον αριθμό των σχολίων είναι απλή: παιδιά, μην σχολιάζετε, γιατί έτσι ταϊζετε τον δράκο.

 
At 6/27/2010 02:51:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

'Αυτό που έκανε όμως το 2004 είναι πέραν του καλού και του κακού, όπως ήταν πέραν της φαντασίας, όπως ήταν πέραν του ενδεχομένου να συμβεί ποτέ, όπως είναι και πέραν περαιτέρω σχολιασμού. Αυτό που έκανε το 2004 ας το σχολιάσει όποιος θέλει λογικά, ας το εξηγήσει, αναλύσει, μετριάσει, σχετικοποιήσει, ακόμη κι ας το κακολογήσει.
Εγώ δεν θα πάρω. Εγώ θα θυμάμαι και θα συνεχίσω να ριγώ..'

->Δεν θα ριγήσω ποτέ για καμία 'έθνικη', επειδή έτυχε να γεννηθώ σε ένα μέρος της γης και όχι σε ένα άλλο..
Θα ριγώ μόνο με αυτό που θα φωνάζει η καρδιά μου, και ας είναι άσπρο, μαύρο ,γκρι, οτιδήποτε..

->"πέραν του ενδεχομένου να συμβεί ποτέ" ήταν επειδή έτσι μας έμαθαν τα μίζερα στερεότυπα με τα οποία μεγαλώσαμε.. Να κοιτάμε τα δέντρο και όχι το δάσος, να αρκούμαστε στα επουσιώδη και να συμβιβαζόμαστε με τα μικρά.. Να μην ονειρευόμαστε..

->Τέλος, το ποδόσφαιρο το αντιλαμβάνεται κανένας διαφορετικά.. και για μένα αυτή η ομάδα που ονομάζεται εθνική ελλάδος ούτε το 2004 ούτε ποτέ δεν έπαιξε κάτι που να μοιάζει με αυτό που έχω στο μυαλό μου σαν ποδόσφαιρο..
Δεν πανηγύρισα γκολ της ποτέ, δεν χάρηκα και ούτε πρόκειται να το κάνω, όσο βλέπω κάτι που δεν μου αρέσει..

Αυτά κύριε old boy..

 
At 6/27/2010 03:51:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Προφανώς και ο καθένας ριγεί για αυτά που φωνάζει η καρδιά του. Το πρόβλημα θα ήταν να μη ριγούσε για τίποτα. Οπότε όσο και αν διαφωνώ με τα όσα γράφεις, τελικά δεν μπορώ να σου πω ότι κακώς δεν ρίγησες. Καλώς δεν ρίγησες. Πιστεύω πως έχασες, αλλά πάλι κι εγώ ριγώντας για αυτό και όχι για κάτι άλλο, ενδεχομένως έχω χάσει αυτό το άλλο.

 
At 6/29/2010 10:21:00 π.μ., Blogger FivosV said...

Συνέλευση της ΚΝΕ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home