Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

Στο σπίτι της πηδιόλας δεν μιλάνε για κόκκινα φωτάκια

Το ερώτημα όμως είναι γιατί δεν θα μπορούσε να εκφράζει ούτε εκείνη ούτε άλλο πολιτικό. Και μάλιστα προδήλως. Και μάλιστα σε καμία περίπτωση. Τι είναι αυτό που έλεγε η υποτιθέμενη δήλωση:
Μια εκδοχή είναι ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να εκφράζει κανένα πολιτικό, επειδή η ψευτοδήλωση λέει πως η αστυνομία και η δικαιοσύνη μπορεί και να λειτουργούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων της ΝΔ.
Αυτή η εκδοχή θα έστεκε αν σε κάθε υπόθεση σκανδάλου δεν ήταν ψωμοτύρι οι άμεσες ή έμμεσες κατηγορίες πως η δικαιοσύνη παίζει κομματικά παιχνίδια. Αυτό λοιπόν το έχουμε λυμένο: η ελληνική δικαιοσύνη είναι μια καταξεφτιλισμένη πηδιόλα, τα δικαστικά πραξικοπήματα συμβαίνουν τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, άρα στους τόσους επίορκους δικαστές και εισαγγελείς, βρέθηκαν λίγοι ακόμη και έστησαν αυτό το πανηγύρι μπας και ανακάμψει μια στάλα η ΝΔ.
Οπότε, αφού το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι ούτε η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ούτε το να σπεύδουμε να βγάλουμε αθωωτική απόφαση από την πρώτη μέρα, ίσως η ψευτοδήλωση δεν θα μπορούσε να εκφράζει κανέναν πολιτικό, επειδή ακριβώς μιλά με αυτόν τον τρόπο για τη μεγαλύτερη μάστιγα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία: για τους αδίστακτους δηλαδή τρομοκράτες, που -προδήλως- δεν θα μπορούσαν -σε καμία περίπτωση- να μετατραπούν σε εικοσάχρονα παιδιά.

5 Comments:

At 9/28/2009 03:56:00 μ.μ., Blogger grsail said...

... και βέβαια δεν θα μπορούσαν να μετατραπούν ... προδήλως και ακριβώς !

... σε ωραία εποχή ζούμε ...

 
At 9/28/2009 05:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τελικά υπάρχουνε χάκερς ή όχι?

 
At 9/28/2009 06:54:00 μ.μ., Blogger Nikola Taska said...

Ακριβώς την ίδια απορία είχα όταν διάβασα το άρθρο: Γιατί αυτή η δήλωση δε θα μπορούσε να εκφράζει κάποιον πολιτικό;

Και τι εκφράζει δηλαδή τους πολιτικούς;

 
At 9/29/2009 05:18:00 π.μ., Blogger jean couceau rouceau said...

τι το πιο ενδιαφερον βρισκεις στην επικαιροτητα την ωρα που εχεις ενα παιδι ?τι το εκανες τοτε?

 
At 9/29/2009 05:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Κούκου Ρούκου, κάποτε θα γινόμουν μπαρούτι με τέτοιου είδους σχόλια. Τόσο μαλάκας ήμουν κάποτε. Φαντάζομαι λοιπόν ότι το έκανα για να πάψω να εκνευρίζομαι με τύπους σαν εσένα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home