Παρασκευή, Ιανουαρίου 16, 2009

Μπρος Βωβός και πίσω Ρέμα

«Ο Βίσμαρκ, συνάδελφε Μάκη Βορίδη, είχε πει ''καθηγητές τρεις, χάθηκε η πατρίς''. Εις την Ελλάδα πρέπει να το αλλάξουμε ''δικαστές τρεις, χάθηκε η πατρίς''. Μιλάμε για τη διπλή ανάπλαση του Ελαιώνα, δηλαδή της πιο άσχημης και βρώμικης περιοχής της Ελλάδας. Οποιος δεν έχει πάει δεν μπορεί να καταλάβει, νομίζεις ότι είσαι στη Βομβάη στην Ινδία! Και έρχονται δύο δικαστές και τι λένε: ''Δεν με ενδιαφέρει τι λέει το 90% του ελληνικού λαού, δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι περιβαλλοντολόγοι των δύο κομμάτων, του δήμου, όλων, εγώ έχω καλύτερη γνώμη και μπλοκάρω το έργο. Εάν υπήρχε Συμβούλιο της Επικρατείας στην Αρχαία Ελλάδα, δικαστές σαν τους σημερινούς, η Ακρόπολη δεν θα υπήρχε, να τη βλέπουμε να τη θαυμάζουμε. Θα την είχαν σταματήσει και αυτήν!».
Δεν ξέρω για την Ακρόπολη, ανάδελφε Άδωνι ("Βορίδηδες τρεις, ανεστήθη η πατρίς"), αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτό το γήπεδο δεν θα είχε περάσει, αφού η «Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Παρθενώνα» θα καιροφυλακτούσε.
Μπρος Βωβός και πίσω ρέμα,
Πες δηλαδή ότι κάθεται η στραβή
και είσαι Παναθηναϊκός
ενώ (δεν είσαι αλλά πάντως) ψηφίζεις Σύριζα,
και μέσα σ΄όλο αυτό να προσπαθείς να διατηρήσεις
την -στο μέτρο του δυνατού- ευθυκρισία σου.
Άντε να βρεις άκρη.
Βρίσκεις δηλαδή,
αλλά και που την βρίσκεις
δεν αναιρείται η εντύπωσή σου
ότι και οι δυο πλευρές
μπάζουν έντονα.

68 Comments:

At 1/16/2009 02:13:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απορώ πώς βρίσκετε το κουράγιο και συνεχίζετε να είστε οπαδοί τόσο κατάφωρα διεφθαρμένων ομάδων. Ειλικρινά, σας θαυμάζω.

 
At 1/16/2009 02:20:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Μα δεν είμαι αξιοθαύμαστος;

 
At 1/16/2009 02:26:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μα ναι, όπως όλοι οι βαθιά και άδολα θρησκευόμενοι, που πάσχουν από έρωτα για έναν θεό που τους έχει χεσμένους.

 
At 1/16/2009 02:39:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Λησμονείτε, πως η βασιλεία του συγκεκριμένου Θεού είναι σε αυτόν τον κόσμο.
Ελπίζω τουλάχιστον, απορρίπτοντας αυτό που αγαπάω, να είστε εξίσου σίγουρη/σίγουρος με μένα που τουλάχιστον ξέρω γιατί αγαπάω αυτό που αγαπάω:
«Λίγα πράγματα στη ζωή είναι τόσο αυθαίρετα όσο οι λόγοι για τους οποίους αποφασίζουμε τί ομάδα είμαστε. Η αγάπη μας για την ομάδα μας είναι ο ορισμός της αυθαίρετης αγάπης. Από την στιγμή όμως που όντας μικρά παιδιά αποφασίζουμε ότι είμαστε Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός ή ΑΕΚ, ή (αν είμαστε βορειοελλαδίτες) ΠΑΟΚ, Άρης ή Ηρακλής, αρχίζουμε και χτίζουμε σιγά - σιγά πάνω στην αυθαίρετη αυτή βάση το εποικοδόμημα της αφοσίωσης, της πίστης και της αγάπης μας, εποικοδόμημα που με τα χρόνια εμπλουτίζεται με αναμνήσεις, αγωνίες, συγκινήσεις. Αυθαίρετη είναι η αρχική επιλογή. Το μετά σε προσδιορίζει. Γιατί υπάρχουν λογής και λογής σχέσεις με την ομάδα σου, όπως ακριβώς λογής και λογής σχέσεις με τη γυναίκα σου, γιατί υπάρχουν λογής και λογής οπαδοί, όπως ακριβώς λογής και λογής σύζυγοι.
Θέλω να πω ότι θα μπορούσα μικρός να έχω γίνει γαύρος. Αλλά αν είχα γίνει, θα ήμουν στη συνέχεια Ολυμπιακός με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είμαι Παναθηναϊκός.
Μεγάλωσα σε μια εποχή που κυριαρχεί ο σχετικισμός, αλλά είναι ούτως ή άλλως και ο δικός μου χαρακτήρας τέτοιος, που διαρκώς αμφιβάλλει και αμφισβητεί σιγουριές, δόγματα, βεβαιότητες.
Ένα «ναι μεν αλλά» κι ένα «είναι και δεν είναι έτσι» απλώνουν δεσποτικά τη σκιά τους στη σκέψη μου· συναρπαστικό είναι μεν, αλλά είναι ενίοτε και βάρος.
Ο σχετικισμός βρίσκει το όριο του στο γήπεδο ή μπροστά στην τηλεόραση όταν έχει αγώνα: είμαι Παναθηναϊκός χωρίς ναι μεν αλλά, είμαι Παναθηναϊκός και είναι έτσι και όχι αλλιώς. Ξεμπερδεύω με «τα ναι μεν αλλά» ως προς την αυθαιρεσία της αρχικής επιλογής. Γνωρίζοντας την, γνωρίζοντας δηλαδή ότι το πάθος μου κι ο φανατισμός μου θα ήταν αντίστοιχος αν ήμουν με τους άλλους, γνωρίζω ταυτόχρονα ότι δεν είμαι γελοίος αλλά αντίθετα εντελώς σοβαρός. Είμαι εντελώς σοβαρός γνωρίζοντας ότι παιχνίδι παρακολουθώ, αλλά γνωρίζοντας ταυτόχρονα και ότι το παιχνίδι είναι ο φυσικός χώρος του αρσενικού. Είμαι εντελώς σοβαρός γνωρίζοντας ότι αγώνα παρακολουθώ και γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι κάθε αγώνας συμπεριλαμβάνει ιδρώτα, επιδεξιότητα, ψυχικό σθένος. Άρα και ομορφιά.
Αλλά πάνω απ' όλα διακύβευμα: θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε;
Και σε σένα που σου φαίνεται ασόβαρο, τα δικά σου διακυβεύματα είναι ακόμη πιο ασόβαρα.
Εκτός αν είσαι γυναίκα ή ο Βιτγκενστάιν.
Είμαι στο γήπεδο. Είμαι Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας οργανισμός που παίζει ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή βόλεϊ. Ο Παναθηναϊκός θέλει να κερδίσει αγώνες και πρωταθλήματα. Τον υποστηρίζω στην προσπάθειά του αυτή ουρλιάζοντας και βρίζοντας. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να σώσει τον τόπο. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να σώσει την ψυχή μου. Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι τύποι με πράσινες φανέλλες που κυνηγούν μια μπάλλα. Τους ακολουθώ στο χρόνο. Παρακολουθώ τα κυνήγια τους όντας 10 - 20 - 30 - 35 ετών. Μεγαλώνω. Αλλάζω. Όλα αλλάζουν. Πληγώνω και πληγώνομαι, προδίδω και προδίδομαι.
Η Πανάθα όμως είναι εκεί. Στις χαρές και στις λύπες τις προσωπικές. Σε πληγώνει μόνο αποτυγχάνοντας να βάλει την μπάλα στο τέρμα ή στο καλάθι· όχι υποσχόμενή σου μετά θάνατον ζωή, χρηστή διοίκηση της χώρας ή έρωτα.
Τι είναι η ομάδα μας; Ένα μάτσο μαντράχαλοι με κοντά παντελονάκια που κυνηγάνε μια μπάλλα;
Ναι, αυτό είναι. Αλλά κι η ευτυχία είναι μια μπάλλα που κυλά. Η μπάλλα που κυλά είναι η ευτυχία πριν πάρουν το πάνω χέρι οι αντρικές ορμόνες στο παιδί· κι είναι τόσο έντονη η λάμψη της, που το παιδί γίνεται άντρας κι ακόμη εξακολουθεί να μαγεύεται από το όραμά της: το αθώο, το απλό, το χωρίς αντιφάσεις και περιπλοκές.
Η μπάλλα ποτέ δεν θα σε ρωτήσει αν την αγαπάς, ποτέ δεν θα κλάψει εξαιτίας σου, η μπάλλα σε αντίθεση με τις γυναίκες ζει για να μοιράζεται και να κάνει ευτυχισμένο τον κάθε κάτοχό της.
Όλα είναι καθαρά στην μπάλλα: θες να νικήσεις τον αντίπαλο, όπως θέλει να νικήσει κι αυτός εσένα. Κι όταν όλα τελειώσουν θα έχετε και οι δύο παίξει, θα έχετε και οι δύο αγωνιστεί.
Δεν ξέρω αν είμαι καλός ή κακός άνθρωπος, δεν ξέρω αν πιστεύω ή όχι, δεν ξέρω αν είμαι αριστερός ή δεξιός.
Ξέρω ότι είμαι Παναθηναϊκός».

 
At 1/16/2009 02:58:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το αγνό παιχνίδι που περιγράφεις είναι στην πραγματικότητα ένα παιχνίδι κολοσσιαίας οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής. Εγώ θα ξενέρωνα αφάνταστα αν το αντικείμενο της αγάπης μου ήταν τόσο χωμένο μέσα στα σκατά. Η αγάπη βέβαια δεν έχει και τους καλύτερους δεσμούς με τη λογική, εξού και η αναφορά μου στο θρησκευτικό αίσθημα, ως εξίσου παράλογου.

 
At 1/16/2009 07:41:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Ααααα... και'γώ έγινα ολυμπιακός στα εφτά (ή στα οχτώ) επειδή μου άρεσε το κόκκινο! Τότε, και για κάμποσα χρονάκια ακόμα, ήταν απαραίτητο να ανήκεις σε μια ομάδα, τα αγόρια ρωτούσαν πάντα «τι ομάδα είσαι;» κι έπρεπε κάτι να απαντάω. Κάποτε όμως έπαψα να ασχολούμαι με τέτοια παιχνίδια. Προτιμούσα το κυνηγητό και τα επιτραπέζια, το ποδόσφαιρο είναι εντελώς αγορίστικο.
..μετά από το αποκαλυπτικό σου σχόλιο Οld Βoy, έμεινα... βωβή! ;)

 
At 1/16/2009 10:11:00 π.μ., Blogger kopria said...

Σ'αυτή τη χώρα όλοι οπάδοι είμαστε, ομάδων, κομμάτων, καναλιών.

Πολίτες δεν υπάρχουν...

 
At 1/16/2009 10:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Λέγοντας "η βασιλεία του συγκεκριμένου Θεού είναι σε αυτόν τον κόσμο", αναφέρεστε στον πολυμετοχικό; Και αν αυτός είναι ο Πατήρ, ο Υιός ποιος είναι; Ο Βύντρα;

 
At 1/16/2009 10:39:00 π.μ., Blogger Unknown said...

Αγαπητέ (και εν Παναθηναϊκώ αδελφέ) OldBoy,
Από τη στιγμή που η έννοια «οικιστική ανάπλαση» ταυτιζεται με την κατασκευή εμπορικών κέντρων,
Από τη στιγμή που δεν μας καίγεται καρφί αν καταπατηθούν 1000 νόμοι αρκεί να γίνει ένα γήπεδο,
Από τη στιγμή που προσκυνάμε τον εκβιασμό και διαδηλώνουμε εναντίον της νομιμότητας,
Τότε δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς αρμενίζουμε στραβά.

Υ.Γ. Λέγαμε ότι οι γαύροι είναι στρατός του Κόκκαλη. Οι Παναθηναϊκοί τι είμαστε, στρατός του ...Βωβού;

 
At 1/16/2009 10:51:00 π.μ., Blogger Ioannis Skordopoutsoglou said...

Γυναίκα μπορεί να αλλάξεις.
Κόμμα επίσης.
Κούρεμα επίσης.
Γενικά τρόπο ζωης.
ΟΜΑΔΑ δεν αλλάζεις.
ΝΑΙ ΡΕ!ΠΑΟΚ.

 
At 1/16/2009 11:13:00 π.μ., Blogger Σπύρος Ντόβας said...

Έχεις πετύχει πουθενά το κείμενο της προσφυγής; Εναντίον τίνος πράγματος προσέφυγαν; Αν έχουν προσβάλει τον νόμο της διπλής ανάπλασης, αυτά που λέει ο Τσίπρας ότι τα 56 στρέμματα ανήκουν στο δημόσιο και ότι μπορεί να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ το γήπεδο (το υπογράφει λέει κιόλας - δεν ντρέπεται!) είναι για τα πανηγύρια.

Όσο και αν έψαξα πάντως το blog της κίνησης για την (λεγόμενη) διάσωση του Ελαιώνα δεν βρήκα τίποτα.

Μιας και -νομίζω- είσαι δικηγόρος, μπορείς να με διαφωτίσεις σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση σε τέτοιου είδους έγγραφα; Πρέπει να τεκμηριώνεται έννομο συμφέρον;

 
At 1/16/2009 11:14:00 π.μ., Blogger Fegia said...

Γι' αυτό, αγαπητέ μου, γίνετε ΑΕΚ (παραμένοντας ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ).
Έτσι, δεν θα είχατε ποτέ πρόβλημα με τους άλλους.
Παρά μόνο με τους δικούς σας...
Καλό ΣΚ.

 
At 1/16/2009 01:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε ανώνυμε άσε τον κόσμο να χαρεί την μπαλίτσα του και αν θέλει να πιστεύει και στο θεό ή όπου γουστάρει. Άσε άλλους να επιβάλλουν απαγορεύσεις...

 
At 1/16/2009 01:26:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

εγώ ρώτησα το Βραχοκιρκίνεζο της ταράτσας μου και μου είπε ότι έχουν κάποιοι άδικο, από δω ως το ρέμα...

 
At 1/16/2009 01:33:00 μ.μ., Blogger xasodikis said...

Πολιτικά μιλώντας, μπορεί πράγματι να μπάζουν. Όμως:
Ξέρεις πολύ καλά, όπως το ξέρω κι εγώ, ότι ακόμα και ένας (αριθ.1) πολίτης της Αθήνας θα μπορούσε να έχει προσφύγει στο ΣτΕ και, με την κατάλληλη νομική τεκμηρίωση, να πετύχει το ίδιο πράγμα που πέτυχαν οι 130, κι ας υπήρχε απόλυτη ομοψυχία μεταξύ των παρατάξεων του Δήμου, κομμάτων, Βωβών, Παναθηναϊκών κ.ο.κ.

Ξέρεις επίσης ότι, για να δέχεται το ΣτΕ (αν όντως δέχεται) την αίτηση αναστολής, αυτό σημαίνει ότι πιθανολογεί τουλάχιστον την βασιμότητα και της αίτησης ακύρωσης, ή εν πάση περιπτώσει δεν την θεωρεί εντελώς αβάσιμη. Με απλά λόγια, από πλευράς νομιμότητας, τα πράγματα δείχνουν ότι κάποιον λάκο έχει η φάβα.

Τώρα, οι 130, ασχέτως κομματικής τοποθέτησης και κινήτρων, σκοτεινών ή φωτεινών, δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να ασκήσουν ένα στοιχειώδες, κατοχυρωμένο συνταγματικά, καθόλα νόμιμο δικαίωμά τους: προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Δεν πήγαν με τσαμπουκά στο εργοτάξιο να αλυσοδεθούν μπροστά στις μπουλντόζες.

Και το ΣτΕ, που ως γνωστόν έλεγχο νομιμότητας κάνει, δεν είναι καμία οργάνωση αριστεριστών ακτιβιστών, είναι το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας. Κι αν του αρέσει του Μπουμπούκου, του Βωβού, του Βαρδινογιάννη, του Βγενόπουλου, του Κακλαμάνη και δεν ξέρω ποιου άλλου. Αν δεν τους αρέσει, τα κουβαδάκια τους και σ' άλλη παραλία.
Προφανώς όμως δεν θα καταργήσουμε το ΣτΕ (παναπεί, τον νόμο και το Σύνταγμα) για να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού, έτσι;

 
At 1/16/2009 01:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ δυσκοίλιος είσαι ρε ανώνυμε. Ασχολήσου εσύ ΜΟΝΟ με τα υπόλοιπα σοβαρά αυτής της ζωής κι άσε μας εμάς να χτυπιόμαστε ΚΑΙ με την ομάδα μας. Ένας προσυλητισμός είναι αδιαπραγμάτευτος: αυτός της ομάδας

 
At 1/16/2009 02:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προσπαθώ να ασχολούμαι και με τα σοβαρά και με τα ασόβαρα. Το δυστύχημα είναι ότι αναγκάζομαι να πληρώνω και τα δικά σας ασόβαρα, μέσω των φόρων μου. Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, π.χ., ωχριά μπροστά στα σκάνδαλα παραγραφής χρεών των ελληνικών ομάδων. Για να μην πούμε για την αγορά δικαιωμάτων με το αζημίωτο από την ΕΡΤ, κ.λπ.

Οπότε, απ' τη στιγμή που είμαι κι εγώ μέτοχος αυτής της καφρίλας που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, θα έχω κάθε δικαίωμα να στηλιτεύω τη θρησκοληψία με την οποία υποστηρίζετε τις διεφθαρμένες ομάδες σας.

 
At 1/16/2009 03:25:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σπύρο Ντόβα, κατ΄αρχήν δικαίωμα πρόσβασης στα δικόγραφα έχουν μόνο οι διάδικοι και το δικαστήριο. Οπότε τυπικά για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση θα πρέπει να γίνεις διάδικος στη δίκη ασκώντας παρέμβαση. Βέβαια όπως έχεις διαπιστώσει στην πράξη άλλο γίνεται, με τις εφημερίδες να δημοσιεύουν από δικόγραφα έως απολογίες και καταθέσεις μαρτύρων.
Για τους λόγους της συγκεκριμένης προσφυγής αντιγράφω (http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10534&subid=2&tag=7713&pubid=1587336):
Ο τέσσερις βασικοί λόγοι στους οποίους στηρίχθηκε η αίτηση ακύρωσης είναι οι ακόλουθοι:

Πρώτον, εξαιτίας κυρίως του εμπορικού κέντρου του κ. Βωβού χειροτερεύει το οικιστικό περιβάλλον στον Βοτανικό και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και αυτό αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος.

Δεύτερον, δεν ακολουθήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης.

Τρίτον, στη μελέτη που έχει κατατεθεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το εμπορικό κέντρο συμφερόντων Βωβού υπάρχουν ξεκάθαρες ανεπάρκειες.

Τέταρτον, η δωρεά των 56 στρεμμάτων του κ. Βωβού προς το δήμο Αθηναίων (για αυτό και του δόθηκε διπλασιασμός του συντελεστή δόμησης από 0.8 σε 1.6) δεν υφίσταται, αφού αποτελεί νόμιμη υποχρέωσή του και άρα δεν έχει γίνει σωστός υπολογισμός της προσφοράς γης.

 
At 1/16/2009 03:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Vrennus, αν ο Παναθηναϊκός είχε στρατό το γήπεδο θα είχε χτιστεί. Κατά τ' άλλα, η δική μου θέση ως προς την εμπλοκή του Βωβού είναι νομίζω σαφής στο λινκ που παραθέτω.
Από την άλλη πιστεύω ότι δεν είναι μόνο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός που αρμενίζει στραβά αλλά και οι αιτούντες.

 
At 1/16/2009 03:33:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Χασοδίκη, δεν ξέρω αν το ποστ μου παρανοήθηκε, δεν τα βάζω με το ΣτΕ πάντως. Για την ακρίβεια το ΣτΕ είναι το μόνο με το οποίο δεν τα βάζω στην όλη υπόθεση.

 
At 1/16/2009 03:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

'Voulgaroi, Voulgaroi, xanoumises, Vazeles olo to ethnos proskyna swvraka kai faneles.' Tzimhs Panoushs

 
At 1/16/2009 04:05:00 μ.μ., Blogger Σπύρος Ντόβας said...

ΟldΒoy, ευχαριστώ για την παραπομπή, είναι πολύ περιεκτικό το άρθρο του Δημάτου. Δυστυχώς δεν διευκρινίζει αν η προσφυγή αφορά την οικοδομική άδεια του εμπορικού κέντρου ή τον νόμο της διπλής ανάπλασης, σημείο το οποίο είναι κρίσιμο για να αξιολογίσουμε τους ισχυρισμούς του ΣΥΝ ότι το γήπεδο μπορεί να προχωρήσει ανεξάρτητα.

Ο ισχυρισμός βέβαια ότι ο Μ.Β είχε έτσι και αλλιώς υποχρέωση να εισφέρει 56 στρέμματα, και άρα ηγη αυτή είναι δημόσια, είναι αστείος.

 
At 1/16/2009 07:12:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν προσβάλλονται νόμοι στο Στε, αλλά συγκεκριμένες διοικητικές πράξεις.
Όσο για τον ισχυρισμό για τα 56 στρέμματα αστείος δεν είναι, αλλά από την άλλη ούτε και τόσο αυτονόητος.

 
At 1/16/2009 07:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εν προκειμένω, ανώνυμε, μόνο ο ακατονόμαστος και η μονίμως θλιμμένη βυζαντινοπούλα έχουν ευνοηθεί. Δεύτερον, ομάδα δεν είναι μόνο η διοίκηση και οι παίκτες, αφού χωρίς φιλάθλους δεν θα είχαν αντικείμενο.
Τρίτον, διεφθαρμένοι είναι οι πολιτικοί άνδρες, που επιτρέπουν το οικονομικό αλισιβερίσι και όχι οι διοικούντες τις ομάδες. Οι τελευταίοι είναι απλώς επιχειρηματίες, οπορτουνιστές ή διαπλεκόμενοι.Τέταρτον (και τελευταίον), τζάμπα ασχολείσαι με το θέμα, αφού είμαι σίγουρος ότι θα σου φανεί παράλογο το γεγονός ότι και στο τάβλι εάν έχανε ο Παναθηναϊκός, θα στεναχωριόμουν . .

 
At 1/16/2009 08:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προφανώς η ηθική σας συνείδηση δεν εξεγείρεται αρκετά ώστε να υπερβείτε τον οπαδισμό σας. Όπως ο κόσμος ψηφίζει τόσα χρόνια διεφθαρμένα κόμματα, έτσι κι εσείς στηρίζετε διεφθαρμένες ομάδες.

Αποχή, κύριοι. Μπορείτε να βρείτε ένα σωρό άλλους τρόπους να επιμεληθείτε τον κολλεκτιβισμό σας.

 
At 1/16/2009 09:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φίλε ανώνυμε, πλάκα κάνεις, έτσι ???

 
At 1/16/2009 09:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΥΓ1: Σήμερα μετανοιώνω πού όταν ήμουν φοιτητής δεν κατατάχθηκα στις μπριγάδες εθελοντών για τη συγκομιδή ζαχαροκάλαμου στη Σοσιαλιστική (τότε) Νικαράγουα. Παρέμεινα αστός και Παναθηναϊκός.
ΥΓ2: Συγνώμη για την κατάχρηση της φιλοξενίας σου Old Boy, αλλά κανένας δεν γράφει posts στο blog μου :-)

 
At 1/16/2009 10:25:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

Και να βρεις την άκρη τελικά,τι σημασία έχει για σένα ως Παναθηναικό?

Δεν αλλάζει οτι ο βασικός σου ανταγωνιστής καρπώθηκε ένα Δημόσιο Στάδιο,το ανακατασκεύασε και με δαπάνες του Ελλην.Κράτους και το εκμεταλλεύεται έκτοτε χωρίς να ακουστεί κιχ από Τσίπρες και Αλαβάνους.Μόνο ένας Συρίγος φώναζε,και η παρ'ολίγον δολοφονία του έδωσε το μήνυμα σε όποιον σκεφτόταν να αντιταχθεί.
Το λογικό συμπέρασμα ειναι οτι αν διέθετες και συ αντίστοιχο "στρατό"
το "αυτονόητο δικαίωμα προσφυγής στο ΣτΕ"θα είχε πάει περίπατο.
Το οποίο κάτι λέει για τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών σ'αυτη την χώρα.

Δεν αλλάζει οτι όπου κι αν έχει συζητηθεί η χωροθέτηση του γηπέδου κάποιοι αντιδρούν,όπως και με τους ΧΥΤΑ,τα αιολικά πάρκα,τους ξενώνες ψυχικής υγιεινής και οτιδήποτε άλλο.Αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση και πυγμή δεν θα γινόταν τίποτε σ'αυτή την χώρα.Αλλά βέβαια όλοι θέλουν την αποκομιδή των σκουπιδιών τους,φτηνό και άφθονο ηλεκτρικο,νοσηλεία όταν έχουν ανάγκη....Αρκεί να μην είναι δίπλα στην πόρτα τους,βεβαίως-βεβαίως...

Δεν αλλάζει το γεγονός οτι οι 130 δεν προσέφυγαν στο ΣτΕ για τις πολεοδομικές ακροβασίες του αυθεντικού Mall,ούτε πήραν τα σχέδια των Athens Heart,Golden Hall
για να εντοπίσουν παρατυπίες.Εκεί δεν τους πείραξαν τα εκατ.χιλιάδες κυβικά τσιμέντου.
Να μην ξεχασουμε βέβαια οτι ο Ψαριανός οραματίζεται μεταφορά του αμαξοστασίου των ΗΛΠΑΠ εκεί,προοπτική οπωσδήποτε ικανή να ριγήσουν όλοι οι θιασώτες του πράσινου στην Αθήνα.

Δεν αλλάζει το γεγονός οτι δεν είδα κανένα να καταφεύγει στο ΣτΕ κατά της ιδιοποίησης και κατατεμαχισμού του Πάρκου Ελευθερίας στην καρδιά της Αθήνας απ το προσωποπαγές Μέγαρο Μουσικής,
aka Χρ.Λαμπράκη...

Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμα,αλλά αυτά αρκούν για να δείξουν οτι η διατήρηση της ευθυκρισίας σου ίσως δεν είναι το τελικό ζητούμενο σε μια κοινωνία κι ένα σύστημα όπου όλα ρυθμίζονται με βάση τις πιέσεις και τα συμφέροντα.Εκτός αν μας αρέσει ο ρόλος του καρπαζοεισπράκτορα με ευθυκρισία!

 
At 1/16/2009 11:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ο squarelogic είπε πολλά, λίγες αλήθειες λίγα ψέματα πολλές υποθέσεις και τελικά μου φαίνεται ότι ο ανώνυμος σαν να έχει δίκιο, όταν είσαι οπαδός είσαι άρωστος με όλη την σημασία της λέξης.
Αγαπητέ μου squarelogic με τόση κιτρινίλα μάλλον είσαι ΑΕΚτσης.

 
At 1/17/2009 12:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ενδιαφέρον topic, το ζήτημα της ομάδας την οποία οικειοποιείται το παιδί ως πεποίθηση στα πρώτα του παιχνιδιάρικα σκιρτήματα. Αλλά είναι ζήτημα ομάδας; Είναι ζήτημα του αντικειμένου, της μπάλας; Γίνεται ο μπόμπιρας οπαδός, φίλαθλος; Προσπαθεί να ζει κι ως ένας αθλητής ή ακόμη και να γίνει επαγγελματίας αθλητής; Τι από τα παραπάνω νουθετεί ο πατέρας στον μικρό του γιο; Ή μήπως θίγεται το ζήτημα της πίστης; Της πίστης στον λόγο, στην πεποίθηση, στην ανάγκη στη μάζωξη και όχι στην κοινωνικοποίηση, κι όχι έστω στη μαζική κουλτούρα. Γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι κουλτούρα και ποτέ δε θα γίνει. Ούτε καν υποκουλτούρα. Η παρομοίωση της μπάλας με το αντίθετο φύλο στους αρσενικούς οπαδούς της αγοράς αποτελεί παρηγοριά; Εγώ υποστηρίζω πως στην συντριπτική πλειοψηφία απουσιάζουν τα βιβλία, τα πινέλα, τα μουσικά όργανα στα σπίτια των οπαδών. Δεν "νικούμε", νικούν επαγγελματίες και κάμποσοι αλλοεθνείς ποδοσφαιριστές. Νικάει η τάδε ομάδα, νικάει η εθνική ομάδα, οι παίκτες της, δεν κερδίζει ο ομοεθνής πολίτης της χώρας. Δεν υπάρχει κανένα "όπιο λαού" γιατί υπάρχει το πραγματικό. Γιατί ο κόσμος δεν είναι η χώρα σου, ούτε η ομάδα σου, ο κόσμος αραδιάζεται σ' όλη τη Γη. Το υποστηρίζω ως αναγνώστης αθλητικών εφημερίδων στα μαθητικά χρόνια γυμνασίου, οπότε ακκούσια κι ενστικτωδώς η φαυλότητα του οπαδού απορρίφθηκε. Την συντηρούν οι επαγγελματίες στο χώρο του "θεάματος" οι οποίοι και συντηρούνται, αν δεν πλουτίζουν. Μαζί τους συντηρούνται και οι παράγοντες, μικροί και μεγάλοι, οι γνωστές στους ενασχολούντες "βδέλες", μαζί τους ενίοτε ανθεί κι ο διαφωτισμός της κουτουλιάς από φουσκωτούς στο γκαζόν, μαζί τους νικάνε οι "ομάδες τους" κι ο πολιτισμός της τρομοκρατίας, πόσα κοινωνικά προβλήματα εκτονώνονται βίαια με αφορμή ένα άθλημα, τον αθλητισμό! Και οι λύσεις αφανισμένες παρ' όλη την εκτόνωση, η διάθεση για ειλικρίνεια χάσκει σ' ένα "δε βαριέσαι". Ενίοτε, όχι πάντοτε, αλλά είναι τόσο συχνό ώστε αμαυρώνει κάθε προσέγγιση της αγοράς σε ό,τι υγιές με σκοπό το κέρδος οσάκις δίχως πρόληψη και σκέψη. Δε βαριέσαι, όσοι πιστοί, ιδίως άρρενες, ακολούθηστε τους, η μπάλα ούτε χοντραίνει, ούτε αδυνατίζει, αέρα κοπανιστό ζητάει και πάντοτε το πουλί σας θα 'ναι τεράστιο για την τρύπα της.

 
At 1/17/2009 12:43:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

jojos
Δεν είδα να έχω γράψει πουθενά ούτε "υποθέσεις" ούτε ψέματα ούτε "κιτρινίλες"...Απλά,σαν φίλος του Παναθηναικού,βαρέθηκα να είναι η ομάδα μου συνέχεια στην απέξω,βαρέθηκα να είναι Νόμος το δίκιο του Σωκράτη και απαιτώ ισονομία.Κι ας μην ξεχνάμε,οτι μιλάμε για το μόνο σωματείο που δεν του έχουν χαριστεί χρέη,που πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο,που δεν έχει τελικά επιβαρύνει τους φορολογούμενους.Αυτό και μόνο κάνει τον ανταγωνισμό με ομάδες που θάπρεπε νάχουν φαλιρίσει 2 και 3 φορές αθέμιτο.
Αν θες,αναφέρσου συγκεκριμένα στα σημεία που πιστεύεις οτι δικαιολογούν τους χαρακτηρισμούς σου να δούμε αν έχεις δίκιο.
Το point είναι οτι στη συγκεκριμένη κοινωνία έρχεται κάποια στιγμή που αισθάνεται Κοροιδο όποιος πάει με τον σταυρό στο χέρι.Ε,η ώρα αυτή έφτασε και για τους κυριλέ φιλάθλους του Παναθηναικού.

 
At 1/17/2009 02:20:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Squarelogic, μπορώ να γράφω ώρες απαντώντας στα σχόλιά σου, αλλά θα είμαι όσο το δυνατόν λακωνικότερος.
Όταν κατέβηκα πέρσι στο συλλαλητήριο και διάβαζα διάφορα ειρωνικά για το τι σόι όπιο είναι το ποδόσφαιρο που κατεβάζει ανθρώπους στο δρόμο ζητώντας ιδιοκτησιακές και διοικητικές αλλαγές σε μια ανώνυμη εταιρία, έγραψα και το πίστευα και το πιστεύω ότι ακριβώς επειδή το ποδόσφαιρο είναι σύνθετο φαινόμενο, όχι, τελικά δεν ήταν ούτε παράλογο ούτε γελοίο που ζητούσα τέτοιου τύπου αλλαγές. Δηλαδή από τη στιγμή που η ομάδα σου σε αφορά και χαίρεσαι και στεναχωριέσαι μαζί της και από τη στιγμή που κρίνεις ότι στεναχωριέσαι και στεναχωριέσαι και στεναχωριέσαι επειδή ο ιδιοκτήτης της δεν μπορεί να κουμαντάρει το καράβι, είναι εύλογο να αντιδράς.
Πάμε τώρα στο γήπεδο. Καλώς ή κακώς -ενδεχομένως κακώς, αλλά δεν είναι αυτό τώρα το θέμα- όπου χτίζεται γήπεδο υπάρχουν πια δίπλα και οι περίφημες εμπορικές χρήσεις. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με εμπορικές χρήσεις συνδεδεμένες οσοδήποτε χαλαρά με το γήπεδο. Έχουμε να κάνουμε με διαφορετικό ακίνητο διαφορετικού ιδιοκτήτη που θέλει να χτίσει Μall. Ας το χτίσει αν είναι νόμιμος. Αν δεν είναι νόμιμος τι μου ζητάνε μετά εμένα; Να αγανακτήσω που δεν μπορεί να χτίσει ο Βωβός; Όχι, δεν θα αγανακτήσω. Δεν θα αγανακτήσω ακόμα και με τα όσα υπαρκτά δεδομένα γράφεις. Αν είναι δηλαδή να αγανακτήσω με κάποιον, θα είναι με το ότι το χτίσιμο του γηπέδου του Παναθηναϊκού τα έφερε έτσι ο ιδιοκτήτης του και ο Δήμος που το εξαρτούν και δη εκβιαστικά από το αν θα χτίσει Μall o Βωβός.
Όσο λοιπόν τη δική σου και τη δική μου τη λαχτάρα να δούμε γήπεδο φαίνεται να την πολεμούν οι 130 (και αυτό φαίνεται ενόψει της προϊστορίας της υπόθεσης και όχι από σκέτη την συγκεκριμένη αίτηση ακύρωσης), άλλο τόσο τη δική σου και τη δική μου τη λαχτάρα φαίνεται να την βάζουν μπροστά Βαρδινογιάννης και Κακλαμάνης για να χτίσει ο Βωβός.
Αυτό εμένα με ενοχλεί και -αντίθετα από αυτό που λες- αντί για καρπαζοεισπράκτορας θα νιώσω υποχείριο και μάλιστα χωρίς καν το παραμύθιασμα ότι θα κονομήσει ο ιδιοκτήτης της ομάδας μου που θα φέρει παικταράδες.
Τα γράφω και στο άλλο ποστ: αν ως Παναθηναϊκός δεν μπορείς να χτίσεις γήπεδο και πρέπει να το κάνεις με τέτοια περίεργα συνεταιριλίκια έχει καλώς ως το σημείο που σας παίρνουν χαμπάρι.
Αφού σας πήραν χαμπάρι απεξαρτηθείτε από τον Βωβό και χτίστε.
Όσο για το πως λειτουργούν οι θεσμοί στην Ελλάδα το ξέρουμε και δεν είναι κάτι καινούριο.
Όσο για το τι έχει κάνει στους θεσμούς στον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Σωκράτης Κόκκαλης κι αυτό είναι γνωστό.
Αλλά πριν μια βδομάδα Βγενόπουλος και Βαρδινογιάννης είπαν στον προπονητή «μην μιλάς για τη διαιτησία γιατί είσαι ηθικός αυτουργός».
Εδώ λοιπόν που με κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μου να είμαι κυριλέ καθ' υπόδειξη των ιδιοκτητών και για το θέμα της πάρα πολύ μεγάλης κονόμας κάποιου τρίτου να μην είμαι;
Όλα αυτά που λέω αθωώνουν κραυγαλές αντιφάσεις όπως αυτή του Ψαριανού ή όπως εκείνη της διαμαρτυρίας γιατί το γήπεδο δήθεν δεν πληροί τις προδιαγραφές της Ουέφα;
Όχι. Γι' αυτό λέω ότι και οι μεν και οι δε μπάζουν.
Συμπέρασμα: αν η απόφαση του ΣτΕ είναι αυτή που έχει διαρρεύσει όλοι καλούνται πλέον να παίξουν με ανοιχτά χαρτιά και η υποκρισία να σταματήσει εκατέρωθεν, υποκρισία που από την μια πλευρά λέει ότι γήπεδο χωρίς Μall δεν μπορεί να υπάρξει και υποκρισία που από την άλλη πλευρά λέει ότι αν δεν ξεκινήσει η περιβαλλοντική ανάσταση του λεκανοπεδίου από εκεί που θα χτίσει το γήπεδο του ο Παναθηναϊκός, τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα χτίσει γήπεδο.

 
At 1/17/2009 02:20:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Λακωνικότατος ήμουν ο πούστης (για να μη ξεχνάω και την αναπαραγωγή του ομοφοβικού λεξιλογίου μου).

 
At 1/17/2009 04:47:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

perimeno enagonios kapoion kevurntiko ekprosopo-triprosopo na diaveveosei oti tha xuthei apleto fos.
epilpeon,tosa kanalia,radiofona ktl den mporoun napoun ti diaolo paizetai?polu omerta re dike mou..
meshuggener

 
At 1/17/2009 05:33:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν γνωρίζω την χωροταξική/περιβαλλοντική, ούτε και τη νομική ουσία του θέματος (ως διαβιών εκτός Ελλάδας αυτήν την περίοδο), ο δε τσίπρας μου προξενεί βαθειά αηδία, αλλά σίγουρα θα ήταν ωφελιμότερο (ή λιγότερο βλαβερό) για την κοινωνία να γίνει π.χ. πετροχημικό εργοστάσιο ή χαλυβουργία στον ελαιώνα, παρά γήπεδο ΜΕ ΚΕΡΚΙΔΕΣ, δηλαδή κέντρο μαζικής αποβλάκωσης, αποπροσανατολισμού και εξαχρείωσης του λαού, κέντρο νταβατζηλικιού επί του λαού από εξωθεσμικούς φορείς ισχύος ή και κοινούς κακούργους.
Όπως έχω ξαναπεί στον Ολντ επανειλημμένως και διά μακρών, ο οργανωμένος επαγγελματικός (πρωτ)αθλητισμός-θέαμα είναι το σημαντικότερο εργαλείο του κάθε λογής ολοκληρωτισμού και η ισχυρότερη μορφή οργανωμένου εγκλήματος.
Από αρχαιοτάτων χρόνων, συντείνει όσο τίποτε άλλο στην εξασφάλιση (για λογαριασμό των παντοειδών δυναστών) και διαιώνιση της πνευματικής και ηθικής αθλιότητας των λαών.
Ο Θεόδωρος Αναστασίου και ο συνεπής Ανώνυμος τοποθετήθηκαν ορθότατα. Ειδικά συγχαίρω τον πρώτο για την επισήμανση ότι και οι λεγόμενες "εθνικές" ομάδες ουδέν έθνος εκπροσωπούν, αφού υπάρχουν και δρουν στην εικονική πραγματικότητα του παιχνιδιού-θεάματος και όχι στον πραγματικό κόσμο. ΚΑΙ αυτές (όπως και οι λοιπές "ομάδες") είναι επίπλαστες συλλογικότητες που δεν απαιτούν κανένα ήθος, καμία παιδεία (ευρέως νοούμενη έστω) και καμία ουσιαστική θυσία χάριν του συνόλου, από τους σεληνιαζόμενους βλάκες που επιφανειακά συσπειρώνουν.
Στο προκείμενο παράδειγμα, μόνη εθνική ομάδα (ή, μόνη που έχει σημασία να νικάει) είναι αναπόφευκτα οι ένοπλες δυνάμεις κάθε έθνους. Το οποιοδήποτε χρυσό μετάλλιο, κύπελο κλπ δεν πρόκειται να εμποδίσει τους όποιους εχθρούς να βλάψουν μία χώρα. Μόνον οπλίτες της Πολιτείας θα μπορούσαν, αλλά για να υπάρχουν θα πρέπει προηγουμένως να είναι Πολίτες, και τέτοιοι λίγοι υπάρχουν στη σημερινή Ελλάδα, όπου πλειοψηφούν οι Ιδιώτες κάφροι, εχθροί της Πολιτείας: είτε πανούργοι και επωφελούμενοι (Βωβός, Βγενόπουλος, Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, ΑΔΕΔΥ, αλέκα κλπ) είτε συμπλεγματικοί, αυτιστικοί και αυτοκαταστροφικοί (τσίπρας, "αναρχικοί", χούλιγκανς ποδοσφαίρου κλπ)

 
At 1/17/2009 09:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης κατεδαφίστηκε και κατασκευάστηκε με δαπάνες της ΠΑΕ Ολυμπιακος για να το χρησιμοποιήσει η πολιτεία κατά την διάρκεια των Ο.Α. Επίσης υποχρεούται να το επιστρέψει μετά από 50 χρόνια σε αρίστη κατάσταση. Μήπως θυμάσαι σε τι κατάσταση βρισκόταν όταν το παράλαβε;

" Μόνο ένας Συρίγος φώναζε,και η παρ'ολίγον δολοφονία του έδωσε το μήνυμα σε όποιον σκεφτόταν να αντιταχθεί "

Πραγματικό γεγονός ή υπόθεση;

" Δεν αλλάζει το γεγονός οτι οι 130 δεν προσέφυγαν στο ΣτΕ για τις πολεοδομικές ακροβασίες του αυθεντικού Mall,ούτε πήραν τα σχέδια των Athens Heart,Golden Hall
για να εντοπίσουν παρατυπίες.Εκεί δεν τους πείραξαν τα εκατ.χιλιάδες κυβικά τσιμέντου. "
αν δεν είναι λαϊκισμός τότε τι;

"Να μην ξεχασουμε βέβαια οτι ο Ψαριανός οραματίζεται μεταφορά του αμαξοστασίου των ΗΛΠΑΠ εκεί,προοπτική οπωσδήποτε ικανή να ριγήσουν όλοι οι θιασώτες του πράσινου στην Αθήνα. "
Τον Κουρή μου θυμίζεις

 
At 1/17/2009 11:12:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

1"...για να το χρησιμοποιήσει η πολιτεία κατά την διάρκεια των Ο.Α"

γι'αυτό κατασκευάστηκε???
Η αλήθεια είναι οτι εντάχθηκε έξυπνα στον φάκελο των Ολυμπ.Εργων
ώστε να καμφθούν τάχιστα οι όποιες αντιρρήσεις και να συμβάλλει και το Κράτος στις δαπάνες.Υπό την πίεση της ΔΟΕ και των προθεσμιών τα Ολυμπιακα Εργα εξαιρέθηκαν από την φάμπρικα των ατελείωτων προσφυγών που εξασφαλίζει στους χαμένους καθε διαγωνισμού οτι εφόσον δεν πηραν εκείνοι την δουλειά,τουλάχιστον δεν θα ωφεληθεί ούτε ο ανταγωνιστής τους.

2."με δαπάνες της ΠΑΕ Ολυμπιακός"

όχι εντελώς ακριβές.
Η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων και αλλα έργα έγιναν δαπάναις του ελλην.κράτους.

3."παράδοση σε άψογη κατάσταση"

καλά,αυτό γράφεται σε όλα τα συβόλαια ενοικίασης.Ξέρεις εσύ κανεναν ενοικιαστή να βάφει το σπίτι και να επισκευάζει τα υδραυλικά πριν το παραδώσει στον ιδιοκτήτη μετά μακροχρόνια ενοικίαση?Ασε που αν στέκεται μετά 50 χρόνια θα βρεθεί άμεσα φόρμουλα επέκτασης της σύμβασης.

4.περί Συρίγου

η παρ'ολιγον δολοφονία του γεγονός.
Η ερμηνεία της προσωπική υπόθεση.
Εσύ μπορεί να θεωρείς οτι πλήρωσε τίποτε γκομενοδουλειές.Το 95% του κόσμου έχει άλλη γνώμη.

5.Που βλέπεις τον λαικισμό στη σύγκριση για τις αντιδράσεις σε παρόμοια έργα?

6.περί Ψαριανού-Κουρή...
Στην πραγματικότητα το έγραψε χτες ο Πανούτσος στην Sportday.Αδυνατώ δε να φτάσω τους Κεφαλλονίτες στο μικρό τους δαχτυλάκι σε πανουργία...

7.Αν εγώ "με τόση κιτρινίλα πρέπει να είμαι ΑΕΚτζής",εσύ είσαι προφανώς γαύρος.Δεν πειράζει,κανείς δεν είναι τέλειος...
-)

 
At 1/17/2009 03:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κατασκευάστηκε από την ΠΑΕ για δικής εκμετάλευση. Όμως το κράτος βρήκε ένα γήπεδο έτοιμο και καινούργιο για τους Ο.Α χωρίς κόστος.
Που συνέβαλλε το κράτος; σε ποιά έργα; αφορούσαν το γήπεδο; ή μήπως κάτι άλλο;
μιλάς με γενικεύσεις και αόριστα.
Ωραία σύγκριση με τα υδραυλικά. δεν μου απαντάς όμως σε τι κατάσταση παρέλλαβε το στάδιο η ΠΑΕ.
Η παρ' ολίγον δολοφονία είναι πράγματι γεγονός, όμως να ξέρεις ότι το 95,1% του κόσμου πιστεύει ότι είναι δουλειά του καπετάνιου.
Αφού λοιπόν δεν αντέδρασαν οι κάτοικοι του Αμαρουσίου σε mall και Golden Hall τότε γιατί να αντιδράσουν οι του Ελαιώνα; Ωραίος συλλογισμός! Το να τσουβαλιάζοντας το ένα με άλλο με σκοπό να δημιουργήσεις αμφιβολίες είναι λαϊκισμός.
Τώρα για τον Ψαριανό τι να σου απαντήσω. Σκέψου και λίγο μόνος σου αν αυτό που λέει ο Πανούτσος είναι αυριανισμός ή όχι;
"αφού ο Ψαριανός όταν πάρει την εξουσία έχει σκοπό να καταστρέψει τον Ελαιώνα τί θέλει τώρα ο Τσίπρας;"
Και κάτι για το τέλος
Στην Βασιλεία η Roche σκόπευε να οικοδομίσει ένα κτήριο για τις ανάγκες της. Κτήριο σύγχρονο μοντέρνο κ.λπ. ξέρεις τώρα. Οι κάτοικοι όμως της πόλη θεώρησαν ότι το ύψος του κτηρίου θα ήταν υπερβολικό για την συγκεκριμένη περιοχή και θα χάλαγε την αισθητική της πόλης τους. Έτσι κατόρθωσαν σε συνεργασία με τις αρχές να ματαιώσουν το έργο.
Αυτό είναι πολιτισμός και όχι οι διαδηλώσεις για Κοσκωτά-Τζίγκερ-Βωβό
καλό Σ.Κ.

 
At 1/17/2009 03:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τελευταία ερωτοτροπώ με τον πόντικα. Μεταφέρει φοβερές δουλειές από το www.maviyane.com με αφορμή επιδημία χολέρας (outbreak) στην πολύπαθη ήπειρο και προτείνει πρόσθετη ενημέρωση στο www.propublica.org. Ίσως να ενδιαφέρουν κι άλλους σχολιαστές. Το nickname χάριν συντομίας & λατινικής οπτικής απλότητας.

 
At 1/17/2009 08:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χμμμ, Old-Boy για δες στην Αγγλία πως η Άρσεναλ έκανε το νέο της γύπεδο. Όπως και "εμείς" θα κάνουμε το νέο Anfield, όταν βρούμε τα χρήματα! Να δούμε τι κάνουνε στας Ευρώπας!...

 
At 1/17/2009 08:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

γεια,
ήθελα την γνώμη όλων σας (όποιας θέλει έστω) σχετικά με το εξής:
τι είναι αυτό που μας κάνει να παρακολουθούμε κάτι που (το λιγότερο) μας εξοργίζει? παραδείγματος χάριν : αρκετές εξοργίζονται με το δελτίο του μέγκα κι όμως εξακολουθούν να το παρακολουθούν ακριβώς επειδή πλέον αναμένουν ότι θα εξοργιστούν .

ευχαριστώ εκ των προτέρων και εν γένει

σ.

 
At 1/17/2009 08:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ουστ ρε γύφτουλα τζοτζό, τσατσόνι του «Κρόκους» Κόκκαλη της Στάζι, αρχικλέφταρε του Κοσκωτά, κλέφτη του _δημόσιου_ σταδίου Καραϊσκάκη, της περιουσίας του Ελληνικού Λαού που _χαρίστηκε_ (!) στον Κρόκους! Τολμάτε και μιλάτε κιόλας! Τολμάτε και βγάζετε γλώσσα στον Παναθηναϊκό, ποιοι εσείς, τον Παναθηναϊκό που όταν είχε ιδιόκτητο γήπεδο στην Αθήνα εσείς δεν είσαστε ούτε σπέρμα στ' αρχίδια του αχθοφόρων της Τρούμπας. Του Παναθηναϊκού που _χαρίζει_ ολόκληρο γήπεδο (Λεωφόρο) στην πιο φορτωμένη περιοχή στο κέντρο των Αθηνών! Μιλάνε όλοι, μιλάνε κι οι γαύροι!

Η λύση είναι μία: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ! ΝΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΝΝΟΩ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑ ΚΑΝΕΙΣ! ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΗΕΔΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΓΑΥΡΟΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ - ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ.

 
At 1/17/2009 08:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τζοτζό, κόκκινε τζουτζούκο, σε προκαλώ να μου χαρίσεις το οικόπεδο του μπάρμπα σου και το άλλο οικόπεδο, την προίκα της γυναίκας σου, να χτίσω πολυκατοικία, να μένω εκεί και να την εκμεταλλεύομαι για εκατό χρόνια. Εσύ μια καλύβα έχεις στο οικόπεδο, σε τι κατάσταση την έχεις, εγώ απαιτώ να μου χαρίσεις το οικόπεδο, να χτίσω πολυκατοικία και να την εκμεταλλεύομαι, όπως ο γαυριακός καταχράστηκε το Καραϊσκάκη.

 
At 1/17/2009 09:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τζοτζό, κόκκινε τζουτζούκο, χτίζονται στην Αθήνα δέκα Μωλλ, δέκα γήπεδα του κάθε γύφτουλα, εκατό κέντρα και χίλια τρέχα γύρευε, αλλά εσύ κόκκινε τζουτζούκο κάνεις προσφυγή μόνο εναντιον του ενός, μόνο εναντίον της ομάδας αυτής της πόλης, του Παναθηναϊκού. Γιατί κόκκινε τζουτζούκο; Γιατί το «μητροπολιτικό πάρκο των Αθηνών» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...) πρέπει κάθε φορά να γίνει εκεί και μόνο εκεί που ο Παναθηναϊκός σχεδιάζει να χτίσει γήπεδο; Όταν ήταν να γίνει το γήπεδο στο Γουδί, μας έλεγαν να γίνει πάρκο το γουδί, όταν λέμε να κάνουμε γήπεδο στον Βοτανικό, να γίνει πάρκο στον Βοτανικό! Τελικά πεντακόσια Μωλλ και πολυσινεμά και βωβοκτήρια έχουν χτιστεί, αλλά ένα γήπεδο, που το έχει ανάγκη η πόλη της ομάδας, που ακούστηκε η πόλη να μην έχει γήεδο για την ομάδα της (είτε σ' αρέσει είτε όχι τζουτζούκι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της Αθήνας), δν μπορεί να γίνει, επειδή αντιδρά ο κόκκινος τζουτζούκος και ο ροζ Τσίπρας! Και περιέργως, τα καταφέρνουν! Ενώ δεν έκαναν κάτι τέτοιο πουθενά αλλού. Πώς γίνεται αυτό, όχι επειδή μας κυβερνά το «βαθύ κράτος», η μαφία του Κρόκους;

 
At 1/17/2009 10:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

(ωραία)
υποθέτω ότι αυτό ήταν μία απάντηση σε τρία επεισόδια . Παρατηρήσεις: το πρώτο απαντούν υποκείμενο απάντησε όχι δια αποφάνσεως επί του τεθέντος ερωτήματος αλλά διά επιτελέσεως του ζητούμενου : με άλλα λόγια : προσέγγισε ένα αντικείμενο οργής του και εξέφρασε την οργή του σε τρεις (προς το παρόν ) πράξεις .

σ.

 
At 1/17/2009 11:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

δια χειρός αγαπητού κου Στάθη κυκλοφορεί το πρόσφατο καλλιτεχνικό του έργο στα ράφια των βιβλιοπωλείων, όπως και ο φίλτατος Γ.Κ. συντροφεύει κι ενημερώνει στον realFm κάθε πρωί 6-8π.μ. Δεν τίθεται ζήτημα διαφήμισης, είναι θέμα παιδείας.

 
At 1/18/2009 02:10:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Old Boy
Δεν διαφωνώ ουσιαστικά με όσα γράφεις αλλά έχω πάει ένα βήμα παρακάτω:
με ενδιαφέρει πλέον κυρίως το αποτέλεσμα.
Βλέπεις δεν είμαστε στην απαρχή των πραγμάτων.Δεν θα είμαστε εμείς οι πρώτοι για τους οποίους θα "διπλωθεί βολικά" η νομιμότητα,η οποία φυσικά και είναι και θέμα ερμηνείας.
Εχουν προηγηθεί τόσα άλλα,μερικά εκ των οποίων έγραψα παραπάνω, ώστε η συνεχιζόμενη ανοχή και κατανόηση στις όποιες αντιρρήσεις κάθε φορά να είναι μια πολυτέλεια επιτρεπτή μόνο αν ζούσαμε σε συνθήκες δοκιμαστικού σωλήνα.
Στο Γουδί αντιδρούν οι κάτοικοι του Ζωγράφου,στη Λεωφόρο θα υπάρξει οικιστική επιβάρυνση(πράγματι),στο Βοτανικό τώρα τα ίδια...
Την ίδια ώρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ έχουν χαριστεί το 90% των χρεών,ΠΑΟΚ και ΑΡΗΣ έχουν φάει απο 5-6 ρυθμίσεις ο καθένας,ο Πανιώνιος έγινε εν μια νυκτί "Νεος Πανιώνιος" χωρίς να ξαναρχίσει απ τον πάτο ως όφειλε,το Καραισκάκη χαρίστηκε στον ΟΣΦΠ κ.ο.κ.

 
At 1/18/2009 02:14:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Οσο για το παράδειγμα του jOJOS
(ή μήπως Χόχος?)την απάντηση την έδωσες μόνος σου: μιλάς για Ελβετία.
Ότι ίσχυσε για την Roche θα ίσχυε και για την Novartis,τη Schering και όποια άλλη.

Και μια απορία...για ποιον Kαπετάνιο μιλάς στην περίπτωση του Συρίγου?

 
At 1/18/2009 04:00:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Να κι ένα καλό του ποδοσφαίρου: πληρώνουμε λιγότερες συντάξεις.

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Iraklis_AEK/227633.html

 
At 1/18/2009 06:01:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Jojos, θα στην έλεγα και ΄γω, αλλά είναι σαν να έχεις πέσει στον λάκκο των πράσινων λεόντων εδώ, οπότε θα απόσχω ;)
Squarelogic, θέλω να πιστεύω ότι αν η απόφαση είναι αρνητική, αυτό δεν θα σημάνει και το τέλος του πρότζεκτ Βοτανικός, ούτε καν την εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρησή του. Θέλω δηλαδή να πιστεύω ότι αν κάπου πρέπει να σταθούμε ως φίλαθλοι ενεργητικότερα θα είναι στο αμέσως επόμενο στάδιο, όπου η κατάσταση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εκατέρωθεν. Μπορεί και να κάνω λάθος και να εξηγώ μια μέρα στο παιδί μου ότι όταν ήταν κάποτε να γίνει το γήπεδο, ο μπαμπάς σου πήρε θέση επαμφοτερίζουσα :(

 
At 1/18/2009 07:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Λυπάμαι δεν έγινα αντιληπτός, κάτι άλλο εννοούσα με τα λεγόμενά μου, ούτε είμαι εναντίον του να χτίσει γήπεδο ο ΠΑΟ (γιατί άλλωστε;) ούτε πήρα το μέρος της ΣΤΑΖΙ. Προσπαθώ να σας πώ να ξυπνήσετε, δεν στρέφονται όλοι εναντίον σας, δεν είστε το κέντρο του κόσμου. Δείτε τι συμβαίνει γύρω σας και αν το ανακαλύψετε που ξέρετε ίσως και γίνουμε κάποτε Ελβετία. Ο φανατισμός μόνο σχόλια και αντιδράσεις του "πράσινο αίμα" ή λογικές του "Ανώνυμος 8.56" (χωράφι του πατέρα σου κ.λπ.) μπορεί να φέρει.

Πάντως για να το διασκεδάσουμε και λίγο, πράσινο αίμα σου προτείνω το ξύδι είναι ανώδυνο και σε ηρεμεί μέχρι τα είκοσι έχουμε πολύ καιρό ακόμα και μην μας πάθεις και κάτι.

 
At 1/19/2009 10:25:00 π.μ., Blogger xasodikis said...

@Old boy

Μάλλον το σχόλιό μου παρεξηγήθηκε :)
Όχι, δεν πίστεψα ότι τα βάζεις εσύ με το ΣτΕ, θα έλεγα μάλλον (κι ίσως θα έπρεπε να το πω εξαρχής) ότι η παλιότερη τοποθέτησή σου στο ποστ που παραπέμπεις με καλύπτει.
Αυτό στο οποίο ήθελα να επιμείνω είναι το εξής: αν σε πολιτικό επίπεδο και οι δύο πλευρές κάπου μπάζουν (που το δέχομαι), σε επίπεδο νομιμότητας αυτό δεν μπορεί να ισχύει: κάποιας πλευράς οι ισχυρισμοί είναι σύμφωνοι με τον νόμο και κάποιας όχι. Και το πρόβλημα είναι ότι οι νόμιμοι ισχυρισμοί δείχνουν να προβάλλονται από τη λάθος μεριά.

 
At 1/19/2009 02:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

jojos said: "Δείτε τι συμβαίνει γύρω σας και αν το ανακαλύψετε που ξέρετε ίσως και γίνουμε κάποτε Ελβετία."

Ουπς, όχι Ελβετία αδερφέ! Πέρ' από τη νύστα που βγάζει αυτή η χώρα της υπέρμετρης ευρυθμίας και τάξης - και παν το υπέρμετρον, απάνθρωπόν εστι -, είναι και θέμα επιβίωσης του πλανήτη.

Γιατί; Διότι πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η Γη μας δεν αντέχει πάνω από 600.000 ανθρώπους, εάν γίνουμε όλοι Ελβετοί!!!

 
At 1/19/2009 05:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

o.k. γράψε λάθος...

 
At 1/19/2009 06:23:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«αν σε πολιτικό επίπεδο και οι δύο πλευρές κάπου μπάζουν (που το δέχομαι), σε επίπεδο νομιμότητας αυτό δεν μπορεί να ισχύει: κάποιας πλευράς οι ισχυρισμοί είναι σύμφωνοι με τον νόμο και κάποιας όχι»
Με μια ένσταση μόνο που και πάλι δεν αφορά το ΣτΕ. Μερικές φορές η επιλεκτική εφαρμογή της νομιμότητας φαντάζει εξίσου άδικη με την παρανομία.

 
At 1/19/2009 07:53:00 μ.μ., Blogger xasodikis said...

...και που επειδή ακριβώς δεν αφορά το ΣτΕ είναι επίσης πολιτική και όχι νομική, διότι το ΣτΕ προφανώς δεν μπορεί να πει "δεν θα εφαρμόσω τον νόμο γιατί η ευαισθησία των αιτούντων είναι επιλεκτική".

(με άλλα λόγια, μας πήρε πόσα; πέντε-έξι σχόλια για να συμφωνήσουμε ότι συμφωνούμε :))

 
At 1/19/2009 08:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δελτίο Τύπου της επιτροπής πολιτών του Ελαιώνα μετα την απόφαση του ΣτΕ

19/01/2009
Προτεραιότητα είναι το περιβάλλον

Η Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναστολή των εργασιών στο υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο τής «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική», στον Βοτανικό.

Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική – όχι μόνο για περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά και διότι πάρθηκε με πρωτοφανή πίεση από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, ενισχυμένη από την εκκωφαντική μονοφωνία των περισσότερων ΜΜΕ, που έφτασαν στο σημείο όχι μόνο να αμφισβητούν το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και την ίδια την υποχρέωση του ανώτατου δικαστηρίου να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων!

Η απόφαση της αναστολής είναι κομβική, διότι έτσι δεν θα εξεταστεί η νομιμότητα και η περιβαλλοντική επίπτωση του έργου μετά την τέλεση του «εγκλήματος», όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις – με χαρακτηριστική και σχετική αυτήν της τσιμεντοποίησης του κτήματος Θων στους Αμπελοκήπους, και πάλι από την εταιρεία Βωβού, και πάλι με συνενόχους το δήμο και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ευτυχώς, για τον Ελαιώνα τα πράγματα φαίνεται να παίρνουν διαφορετική τροπή. Την εγκατάλειψή του από τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους που τον έφεραν στη σημερινή τραγική του κατάσταση δεν πρέπει να διαδεχτεί η τσιμεντοποίηση, αλλά η εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του 1995, με το πράσινο που προβλέπει. Το Λεκανοπέδιο δεν έχει άλλα περιθώρια και το σύνολο του Ελαιώνα είναι η τελευταία του ελπίδα για πράσινο μεγάλης κλίμακας. Αυτό, μετά την καταστροφή της Πάρνηθας, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο – αλλά, δυστυχώς, κάποιοι δεν κατάλαβαν τίποτα.

Ως προς το γήπεδο, η επιτροπή μας (όπως επανειλημμένα έχει πει) δεν είναι αντίθετη, με την προϋπόθεση της διατήρησης του ισοζυγίου του πρασίνου, της τήρησης της νομιμότητας και χωρίς οικονομική επιβάρυνση του δήμου και των δημοτών. Αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το γήπεδο θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί το συνέδεσαν με τα επιχειρηματικά σχέδια του κυρίου Βωβού. Αν αυτό δεν είναι ομηρία του γηπέδου, τότε τι είναι; Και οι ίδιοι θα πρέπει να δώσουν επί πλέον εξηγήσεις όταν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η ανέγερση του γηπέδου χωρίς πια το εμπορικό κέντρο, κάτι που παρουσίαζαν όλο αυτό το διάστημα ως αδιανόητο. Το ξέρουν καλά ότι υπάρχουν λύσεις, αλλά το κρύβουν για ευνόητους λόγους.

Τα κινήματα πολιτών, που έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ούτε περιφερόμενος θίασος (όπως λέει ο θλιβερός μας δήμαρχος), ούτε 130 άτομα, ούτε το «μακρύ χέρι» κάποιου κόμματος όπως βολεύονται κάποιοι να πιστεύουν. Τα κινήματα πολιτών εκφράζουν τη βαθύτατη και ολοένα αυξανόμενη αγωνία της κοινωνίας –και ιδιαίτερα της νέας γενιάς– για το μέλλον της πόλης μας, αλλά και για το περιβάλλον συνολικά. Και μην ελπίζουν κάποιοι ότι θα ξεμπερδέψουν μαζί τους με λασπολογίες και απειλές.

http://elaionas.wordpress.com/

 
At 1/19/2009 08:35:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Το Λεκανοπέδιο δεν έχει άλλα περιθώρια και το σύνολο του Ελαιώνα είναι η τελευταία του ελπίδα για πράσινο μεγάλης κλίμακας».
Του οποίου Λεκανοπεδίου τελευταία μεγάλη ελπίδα για πράσινο μεγάλης κλίμακας ήταν το Ελληνικό. Τώρα πια δεν είναι φαίνεται.
«Και οι ίδιοι θα πρέπει να δώσουν επί πλέον εξηγήσεις όταν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η ανέγερση του γηπέδου χωρίς πια το εμπορικό κέντρο, κάτι που παρουσίαζαν όλο αυτό το διάστημα ως αδιανόητο».
Και μόλις ξεκινήσει θα τεθεί το θέμα του ισοζυγίου του πρασίνου, του φαντασιακού ισοζυγίου βέβαια, γιατί το πραγματικό ισοζύγιο είναι το ισοζύγιο της λάσπης.

 
At 1/19/2009 08:36:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Χασοδίκη, ε έτσι είναι οι συμφωνίες αργόσυρτες, οι διαφωνίες είναι πιο άμεσες ;)

 
At 1/19/2009 11:51:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

Ναι,πήξαμε στο πράσινο 5 χρόνια τώρα στο Ελληνικό...
Κι αν το παρελθόν προδικάζει το παρόν,θα φέρετε τα ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα,η έκταση της Λεωφόρου θα μείνει αναξιοποίητη όπως και οι ελεύθερες εκτάσεις πίσω απ τα σχολεία των Αμπελοκήπων,και το Ελληνικό θα τσιμεντοποιηθεί...
Και μονο το γήπεδο σας χάλαγε τόσα χρόνια...

 
At 1/20/2009 09:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΙΣ ΚΑΙΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΝΕΩ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΓΟΥΔΗ; ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ!

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ; ΤΑ ΙΔΙΑ!

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΒΟΤΑΝΙΚΟ; ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΣΗΣ!

:-((

 
At 1/20/2009 10:05:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old boy
Περίμενα πιο έξυπνο σχολιασμό από εσένα για την ανακοίνωση των πολιτών.

Πρώτον γιατί το Ελληνικό βρίσκετε στην άκρη του Λεκανοπεδίου και όχι στην καρδία του που είναι ο Ελαιώνας. Υπάρχει ρεύμα αέρα το οποίο περνά ανάμεσα από Πάρνηθα και Πεντέλη και διασχίζοντας το λεκανοπέδιο περνά πάνω από τον Ελαιώνα και φτάνει στη θάλλασα, και φυσικά υπάρχει και η αντίστροφή πορεία. Άρα καταλαβαίνεις ότι πράσινο στον Ελαιώνα θα σήμαινε δροσιά για όλο το Λεκανοπέδιο.
Δεύτερον γιατί το Ερώτημα Χαβούζα ή τσιμέντο είναι αυτό που θέτει ο Δήμαρχος. Δηλαδή αυτός και οι προκάτοχοι του που κατάντησαν έτσι τον Ελαιώνα που μέχρι τη δεκαετία του 60 ήταν χωράφια και ελιές. Εκτός και αν είσαι της άποψης ότι στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί.
Οι πολίτες ζητάνε την εφαρμογή μιας απόφασης του κράτους (ΠΔ 1995) που λέει ότι στον Αθηναϊκό Ελαιώνα των 2200 στρεμμάτων τα 740 θα γίνουν πράσινο. Εσύ ως πολίτης δεν το θέλεις; Γιατί υποτιμάς τον εαυτό σου αναπαράγοντας την προπαγάνδα του δημάρχου «ή χαβούζα ή τσιμέντο»; Εκτός και αν πεις ξεκάθαρα ότι δεν σε απασχολεί το πράσινο.

Παναγιώτης από θησείο
(που βλέπει κάθε πρωί που ξυπνά το νέφος του Ελαιώνα, τους γερανούς του Βωβού και ελπίζει κάποια μέρα να βλέπει και πράσινο)

 
At 1/20/2009 05:06:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Παναγιώτη, δεν νομίζω ότι είναι κριτήριο το πώς ήταν το οποιοδήποτε κομμάτι της Αττικής μέχρι τη δεκαετία του 60. Αν ήταν να επιλέξω την αναπαραγωγή της προπαγάνδας οποιουδήποτε, πίστεψέ με, έχοντας το πάθος που έχω για την ομάδα μου: α) θα μου ήταν πολύ ευκολότερο και β) μπορεί να έλεγα και πράγματα πολύ πικρά.
Εγώ ως πολίτης θέλω να αλλάξει η Αθήνα εκ βάθρων και να πλημμυρίσουμε πράσινο.
Θέλω επίσης να πάρω το βραβείο νόμπελ λογοτεχνίας, να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη, να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι από πείνα και δίψα κλπ
Αν αυτό σου φαίνεται -και ενδεχομένως να είναι- λαϊκίστικο επιχείρημα, αν μου ανταπαντήσεις ότι οι μάχες μία μία δίνονται και ότι με τη λογική μου θα τσιμεντωθεί και ό,τι έχει απομείνει πράσινο, θα σου πω κι εγώ ότι αν κάποιος έχει προτεραιότητά του το περιβάλλον οφείλει να πείθει περισσότερο και την κοινή γνώμη ότι α) αυτή είναι η μοναδική και αληθινή του προτεραιότητα και β) να συνυπολογίζει σε κάθε περίπτωση και όλες τις άλλες παραμέτρους της κάθε συγκεκριμένης δικαστικής του επιλογής.
Να το πω αλλιώς, αν το σχέδιο του Βοτανικού τελικά ναυαγήσει -που θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ναυαγήσει, αφού μπορεί ο Παναθηναϊκός να απεξαρτηθεί από τον Βωβό- κι αν ο Παναθηναϊκός δεν χτίσει γήπεδο, προσωπικά θέλω να δω ή μάλλον απαιτώ να δω τους 132 να κινήσουν γη και ουρανό για να υπάρξουν άμεσα τα 740 στρέμματα πρασίνου. Κι αν το κάνουν να συμμετάσχω κι εγώ. Αν δεν το κάνουν όμως άσε με και μένα να υποθέτω ότι όλη αυτή η αντίδραση ήταν στην καλύτερη περίπτωση επίδειξη δύναμης.

 
At 1/20/2009 06:44:00 μ.μ., Blogger fpboy said...

Παναγιώτη απο το Θησείο.

1.Δεν υπάρχουν 700 στρέμματα στον Βοτανικό (και όχι Ελαιώνα) για να γίνουν πράσινο.
Να στο ξαναπώ αλλοιώς.
Δεν έχει ο Δήμος η το κράτος 700 στρέμματα στην ιδιοκτησία του για να τα κάνει πράσινο.
Αν ονειρεύεσαι οτι το κράτος θα αγοράσει όλα αυτά τα στρέμματα, είσαι σε άλλο κόσμο....

2. Δεν υπήρχαν ''Ελαιώνες'' ούτε το 50 , ούτε το 60, παράγκες υπήρχαν και τότε.
Δεν τα ξέρεις καλά.
Και νομίζεις οτι τα ξέρεις και όλα.
Παράγκες και ένα εργοστάσιο απο μπαρούτι (εκεί που τώρα λέμε Αιγάλεω) είχε μόνο.

3. Αφού μένεις Θησείο θα ξέρεις για τις 4000 υπογραφές ΥΠΕΡ του γηπέδου που μάζεψαν οι μαγαζάτορες του Βοτανικού.
Απλά το αναφέρω.

4. Για το Athens Heart τι προσφυγές έγιναν ?
Για το Ικέα στο Αιγάλεω?
Για την άλφα μπανκ στην Καβάλας ?
Για το Μπενάκη στην Πειραιώς ?
Για το Αθηνών Αρένα ?
Για το Χρηματηστήριο στην Καβάλας ?
Εσύ προσωπικά τι έκανες ?

 
At 1/20/2009 07:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

O.B θα ήθελα να σου κάνω μια υποθετική ερώτηση. Αν, λέω αν στη θέση του ΠΑΟ ήταν ο ΟΣΦΠ, τι θα έγραφες για το θέμα; Θα υποστήριζες όλα αυτά που τώρα υποστηρίζεις;

Πάντως για να σε προλάβω, η δική μου στάση θα ήταν η ίδια. Να εφαρμόζονται οι νόμοι χωρίς μεν και δεν, (δικηγόρος δεν είσαι άλλωστε;). Δικαιοσύνη και παιδεία από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε.

 
At 1/21/2009 12:34:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Εμένα λοιπόν το πιθανότερο είναι η δική μου η στάση να μην ήταν «ακριβώς» η ίδια. Αλλά αν δεν μπορώ να είμαι εκ των πραγμάτων όσο αντικειμενικός γίνεται, προσπαθώ τουλάχιστον να μην είμαι και τυφλός.
Για να αντιστρέψω λίγο το ερώτημα, αν στη θέση του ΠΑΟ ήταν ο ΟΣΦΠ, θα είχαν κατέβει τρια εκατομμύρια άνθρωποι στο δρόμο* αδιαφορώντας για Βωβούς και περιβάλλοντα, αρκεί να χτίσει γήπεδο η ομαδάρα;

* Και το εξαντλώ μόνο εκεί, μόνο σε διαδηλώσεις, δεν το πηγαίνω σε αλήστου μνήμης συνεντεύξεις τύπου με Δημάρχους και Βουλευτές για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, δεν το πηγαίνω καν σε αθέμιτα μέσα πίεσης.

 
At 1/21/2009 01:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Για να αντιστρέψω λίγο το ερώτημα, αν στη θέση του ΠΑΟ ήταν ο ΟΣΦΠ, θα είχαν κατέβει τρια εκατομμύρια άνθρωποι στο δρόμο* αδιαφορώντας για Βωβούς και περιβάλλοντα, αρκεί να χτίσει γήπεδο η ομαδάρα;"

Κατά πάσα πιθανότητα ναι (όχι βέβαια 3 ετατομμύρια, αλοιμονό μας, μπορεί δύο με τρεις χιλιάδες "άνθρωποι", όχι περισσότεροι, τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω), το έχουν ξανακάνει άλλωστε με τον Κοσκωτά. Δεν θα μπορούσα όμως να βάλω το οπαδικό μου συμφέρον (αλήθεια ποιό συμφέρον; το να χτίσει ο κόκκαλης ή ο βαρδηνογιάννης γήπεδο για την ΠΑΕ του, είναι συμφέρον μου;) πάνω από τους νόμους. Πώς θα θέλω μετά να εφαρμοστούν οι νόμοι σε κάποια άλλα ζητήματα;
Ας είμαστε ψύχραιμοι, καλή η μπάλα (μερικές φορές), είναι για αρκετούς από εμάς ένα σύμβολο ή μια διασκέδαση, ένα ξέδωμα ρε αδελφέ, καλή και η πλάκα που θα κάνουμε για την ομάδα του (όταν χάνει) στον φίλο μας, στον μπατζανάκη μας κ.λπ. αλλά μέχρις εκεί.
Από πλευρά παναθηναϊκών με βρήκε απόλυτα σύμφωνο ο σχολιασμός για το θέμα, του μπαμπάκη στον χασοδίκη.
Η αντίδρασή μας κατ' εμέ θα έπρεπε να είναι κατά του καραγκιόζη του δημάρχου. Του κου τίποτα, αυτού και του άλλου, και της άλλης και πάει λέγοντας.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

 
At 1/21/2009 07:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

να κάνω και εγώ μια ερώτηση..
πως ακριβώς θα επιβαρυνθεί η αλεξάνδρας όταν θα φύγει το γήπεδο και στη θέση του θα γίνει πάρκο;;;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home