Παρασκευή, Αυγούστου 29, 2008

Ο Θριαμβευτής

Αν σε ποινικό επίπεδο ο Θέμος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, σε κοινωνικό επίπεδο είναι σίγουρο ότι δεν θα του τεθεί κανένας όρος και κανένας περιορισμός.
Αν η έως τώρα ποινική αξιολόγηση της συμπεριφοράς του καταλήγει στο ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις της ενοχής του, η έως τώρα κοινωνική αξιολόγηση της συμπεριφοράς του καταλήγει στο ότι πλέον η εν γένει έννοια της ενοχής και της αθωότητας για μια κατηγορία ανθρώπων και μια κατηγορία αδικημάτων είναι αν όχι μπανάλ, πάντως σίγουρα συζητήσιμη.
Η ποινική καταδίκη θα έπρεπε θεωρητικά να είναι πολύ πιο δύσκολη από την κοινωνική κατακραυγή, αλλά συμβαίνει μάλλον το αντίθετο.
Με τη νέα τηλεοπτική σαιζόν θα συρρεύσει στο «Όλα» ο σελεμπριτικός - τηλεοπτικός - δημοσιογραφικός ανθός μας και θα χαριεντιστεί με τον Θέμο σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην έτρεξε ποτέ τίποτα.
Φαντάζομαι ότι όλους αυτούς τους μήνες που πέρασαν και όλους αυτούς τους μήνες που θα έρθουν ο Θέμος δεν θα συνάντησε και δεν θα συναντήσει στο δρόμο βλέμματα ούτε απαξίωσης ούτε αηδίας, αλλά βλέμματα ζηλόφθονου θαυμασμού.
Όλους αυτούς τους μήνες ο κλοιός γύρω του έσφιξε νομικά και μόνο.
Κοινωνικά ο Θέμος είναι όχι απλώς νομιμοποιημένος, αλλά θριαμβευτής.
Και όλοι μαζί θα ξεκαρδιστούμε με το «Όλα» που έρχεται, χωρίς όρους, χωρίς περιορισμούς, χωρίς ενοχές.

137 Comments:

At 8/29/2008 07:30:00 μ.μ., Blogger costinho said...

και όχι μόνο...

σκέψου μόνο ότι αυτός ο κρετίνος μπορεί να βγάζει τη γλώσσα ακόμα και στη δικαιοσύνη -η οποία by the way, δεν τον έκρινε αθώο, αλλά ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. ψιλά γράμματα. στη συνείδηση του κόσμου είναι ελεύθερος, δεν είναι στο κελί, άρα είναι αθώος, άρα μπορεί να λέει ό,τι θέλει, μπορεί και να μας τη λέει, μπορεί και να κάνει μήνυση σε όποιον γουστάρει τώρα. ενώ ο κουφοντίνας ας πούμε...

καλό μας χειμώνα ολντμπόη!

 
At 8/29/2008 07:36:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«στη συνείδηση του κόσμου είναι ελεύθερος, δεν είναι στο κελί, άρα είναι αθώος»
Εκείνο που λέω είναι ότι στη συνείδηση του κόσμου η τυχόν καταδίκη του δεν παίζει ρόλο. Ψέμματα, μάλλον. Παίζει, αλλά όχι τον ρόλο της ηθικής απαξίωσης. Αν προφυλακιζόταν θα έπεφτε στα μάτια του κόσμου γιατί θα αποδεικνυόταν λιγότερο μάγκας, λίγοτερο καπάτσος, θα αποδεικνυόταν μαλάκας.

 
At 8/29/2008 07:42:00 μ.μ., Blogger Unknown said...

Το Special Morning Παρουσιάζει την ταινία Μικρού μήκους.ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ Του Γιώργου Αλογοσκούφη

www.specialmorning.blogspot.com

 
At 8/29/2008 07:44:00 μ.μ., Blogger costinho said...

μάλλον το ίδιο εννοούμε anyway...!
κυρίως επαυξάνω, παρά σχολιάζω. απλά, προσπαθώ να περιγράψω και το σκεπτικό του με απλή συνεπαγωγή: δεν είμαι φυλακή = είμαι αθώος = μπορώ (και πάλι - και για πάντα) να κάνω ό,τι γουστάρω.

...για να μη σου πω ότι τώρα μπορεί και να αποθρασυνθεί πλήρως (πόσο δηλαδή ακόμα;...), καθ'ότι τη γλίτωσε από τη "σκευωρία" και φάνηκε "μάγκας".

πες μου τώρα εσύ ότι η υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο Τμήμα ή η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, είναι "περιοριστικοί" όροι που θα τηρηθούν απαρέγκλιτα ή ότι θα κάτσει κάποιος να το ελέγξει. μία, το πολύ δύο, θα είναι οι εμφανίσεις στο Τμήμα, κι αυτές με συνοδεία κάμερας, φωτομοντέλου και του ξαδέρφου Λέο να πει κανά ανέδκοτο και να πιουν όλοι μαζί με τους μπάτσους, λάος και κολωνάκι, τα ουζάκια τους βρε αδερφέ...

 
At 8/29/2008 10:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πέντε χρόνια δικασμένος ένας ιστολόγος ζούσε μαρτυρικές στιγμές στα χέρια της Δημοσιογραφικής Αντίληψης, στη Μυτιλήνη. Ο 35χρονος - σήμερα - ανήλικος κατήγγειλε ότι από την ηλικία των 35 ετών, ο 35χρονος πατριός του ασελγούσε σε βάρος του, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια τη βίαζε και μάλιστα βιντεοσκοπούσε με το αεριωθούμενο του τηλέφωνο τις σκηνές της διανοητικής δημοσιογραφίας. Σε έρευνες του Αστυνομία μας στο σπίτι του 38χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε σε φοριαμό ηλεκτρονικού υπολογιστή το ιστολογημένο δημοσιογραφικό υλικό του εόντος, καθώς και τεχνητό όργανο υποβοήθησης ιστολογικής πράξης. Σε βάρος μας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναζητούμαστε.

 
At 8/29/2008 10:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σοκ! Ομαδικός βιασμός 35χρονου: Τη δημοσιογραφία και την αντίληψη έζησε ένα 35χρονο αγόρι, το οποίο έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο Άλσος της Χαρούλας Κλυνν. Συνολικά 35 Πακιστανοί στις 6.35 χθες το απόγευμα κι ενώ το παιδί, δημοσιογραφικής καταγωγής κι αντίληψης βρισκόταν στην περιοχή, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής πρότυπες συνθήκες, το άρπαξαν και το οδήγησαν στο τυπογραφείο. Εκεί αφού το χτύπησαν σαν χταπόδι, στη συνέχεια ο ένας μετά τον άλλον το βίασαν και όταν τελείωσαν το ποστάρισμα, το εγκατέλειψαν. Ο 35χρονος κατάφερε να φθάσει στο σπίτι του και μαζί με τον πατέρα του, κατήγγειλαν την απονομή πτυχίου δημοσιογραφίας στο Αστυνομία μας, η οποία τα ξέρασε αμέσως όλα στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Ο Δημοσιογράφος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος του την πιστοποίησε την αντίληψη. Οι ρίψεις ψωλοχύματος από 35χρονους αστυνομικούς συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη διάσωση και των επιλοίπων 35 βιαστών, ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο βιασμός του Δημοσιογράφου έγινε το απόγευμα υπό το φως του ήλιου και κανένας μα κανείς δεν άκουσε ή δεν είδε κρότο ή ήχο δημοσιογραφικής αντίληψης.

 
At 8/29/2008 10:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η ιστολόγηση, σύμφωνα με τον ορισμό της από τον Αριστοτέλη Ωνάση, είναι η χρησιμοποίηση του σώματός μας – ραδιοτηλεόραση - στη γιούρια προς τα δημόσια ταμεία για να μπορέσει να ελευθερώσει στιγμιαία τη δημοσιογραφική του αντίληψη ένας φασίστας συμπαίχτης μας από τον θάνατό της. Εσωτερική απελευθέρωση δημοσιογραφικής αντίληψης μπορεί να οριστεί αυτό που ένας φασίστας όταν το κάνει το ονομάζει σάτιρα.

 
At 8/29/2008 10:55:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Υποψιάζομαι ότι, μαζί του, θα ανέβουν και οι μετοχές των εταιρειών του.
"δώ-στε-το-θέ-μο-στο-λα-ό"
..καλά το γράφει ο ΣΚΥ ότι ο όχλος (αγέλη, λαός, τηλεθεατές, κλπ) είναι το πρώτο εργαλείο στην εργαλειοθήκη της εξουσίας..

 
At 8/29/2008 11:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΠΡΩΤΗ ΠΛΥΣΗ-ΞΕΠΛΥΜΑ

κάτω στης μαργαρίτας τ’ αλωνάκι
έγινε διακύβευμα
δυο ιστολόγους πιάσανε
που κόμπο κόμπο δένανε ένα μικρό σκοινάκι

θάνατος

τους μάγκες τους αρπάξανε
ο ύπνος τους μυρίζει πυρκαγιά
τα πληκτρολόγια πήραν
στα δόντια τους ο πράσινος ήλιος σπαρταράει
στο ξύλο τους ρημάξανε
κάτω στης μαργαρίτας τ’ αλωνάκι

θάνατος

- ρε κυρ αστυνόμε μη βαράς
τ’ αγοροκόριτσα
αφού καλά το ξέρεις
κάτω στης μαργαρίτας τ’ αλωνάκι
πως η δουλειά μας είν’ αυτή
μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
και ρέστα μη γυρεύεις -

την πρώτη μέρα
θάνατος
τη δεύτερη μέρα
στου χάρου το καφτάνι
νεκροφίλημα

 
At 8/30/2008 12:13:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

Ο δημοκρατικός και φιλελεύθερος χαρακτηρας του εγκεφάλου σου αποφάνθηκε ότι οι περιοριστικοί όροι θα έπρεπε να συνοδεύονται με κοινωνική κατακραυγή και πολιτικό θάνατο. Τι άδικοι που είναι οι τηλεθεατές, ε; Διότι περιοριστικοί όροι ή και καταδίκη "θα πρέπε" να σημαίνει : ποτέ ξανα καθαρό κούτελο.
Κύριε, αυτά που γράφεις είναι απλώς "μακράν".
Χωρίς ουσιαστικό.

 
At 8/30/2008 02:06:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν ξέρω γιατί εξακολουθεί και με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι απ' όλες τις φορές που επιλέγεις να μου την πεις, ΠΟΤΕ δεν τα καταφέρνεις να καταλάβεις τι εννοώ, με αποτέλεσμα να μου την λες πάντα για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω γράψει.
Δεν ξέρω γιατί εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει.
Δεν θα έπρεπε πια.

 
At 8/30/2008 02:10:00 π.μ., Blogger Ars longa, vita brevis said...

live your myth in greece... (especially if you are great mafia!!)

 
At 8/30/2008 02:47:00 π.μ., Blogger Ars longa, vita brevis said...

ή μάλλον

publish your Myth in greece...

 
At 8/30/2008 02:48:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

Σου τη σπάει που ο τηλεθεατής δεν γυρνάει την πλάτη στον "εγκληματία". Λες και όφειλε. Σιγά την περίτεχνη γραφή.
Το "δεύτερο" επίπεδο ανάγνωσης: "όλοι όμως οφείλαμε να είχαμε απομονώσει". Ο φασισμός αβάδιστα στο χώρο σας.
Καφενειακά, απροκάλυπτα, υπεύθυνα.
Και μετά κατηγορούμε αυτόν που "μας τη λέει" ότι δεν το πιασε. Γενικεύοντας ότι μας την λέει π ά ν τ α όταν δεν το πιασε. Δηλαδή στρίβειν δια του αρραβώνος και για όλα φταίνε οι άλλοι.

 
At 8/30/2008 04:06:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η παρέμβαση του e-lawyer μου δίνει την ευκαιρία να ευχηθώ στον old boy καλό χειμώνα και ψυχραιμία. Αν το φιλοσοφήσει κανείς είναι η καλύτερη εποχή για τους βάζελους εδώ και πολύ καιρό. E-lawyer, καλό χειμώνα και σε σένα.

 
At 8/30/2008 06:11:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Υποψιάζομαι ότι ο βούτηξα το φεγγάρι είναι ο θέμος. Ο e-lawer είναι ένας απλός συνήγορος.

 
At 8/30/2008 12:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εσύ βλέπεις και λευκά φορούντες ανώνυμε

 
At 8/30/2008 12:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

2 μέτρα και 2 σταθμά...στη "φίλη" του Ζαχόπουλου εξαντλήθηκε η αυστήροτητα ενώ στο Θέμο μέχρι και ραντεβού για απολογία έκλεινε στον εισαγγελέα (μη χάσει και τις διακοπές του!!!)...

Η μία καταδικάζεται από τον κόσμο ώς η πόρνη,από την άλλη ο Θέμος ως ο αθώος που τον έμπλεξαν τα διαπλεκόμενα...

πλέον η δικαισύνη δεν είναι μόνο τυφλή αλλά και celebrity friendly

πες μου φίλε e-lawyer, άμα στη θέση του Θέμου ήταν άλλος/η θα είχε ξεμπλεξει τόσο εύκολα;

Σ.

 
At 8/30/2008 01:48:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Υποψιάζομαι ότι ο βούτηξα το φεγγάρι είναι ο θέμος. Ο e-lawer είναι ένας απλός συνήγορος.


Ο e-Lawyer είναι ο Τσοβόλας;;;;;;;;;;;;;;;

ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ!!!

 
At 8/30/2008 01:51:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

άλλος Ανώνυμος said...
2 μέτρα και 2 σταθμά...στη "φίλη" του Ζαχόπουλου εξαντλήθηκε η αυστήροτητα ενώ στο Θέμο μέχρι και ραντεβού για απολογία έκλεινε στον εισαγγελέα (μη χάσει και τις διακοπές του!!!)...Η μία καταδικάζεται από τον κόσμο ώς η πόρνη,από την άλλη ο Θέμος ως ο αθώος που τον έμπλεξαν τα διαπλεκόμενα...πλέον η δικαισύνη δεν είναι μόνο τυφλή αλλά και celebrity friendly


Έτσι, έτσι...
(όπως συνήθιζε να λέει ο Τσοβόλας)

 
At 8/30/2008 02:27:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 8/30/2008 02:28:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

@ανώνυμε: και πες ότι είναι ένοχος και έπρεπε να κρατηθεί αλλά η δικαιοσύνη μεροληπτεί. Ο τηλεθεατής ΓΙΑΤΙ "οφείλει" κι αυτός να τον καταδικάσει και να μην δει την εκπομπή; Επειδή θίγεται ο πουριτανισμος του μέσου έλληνα ομοφοβικού μπλόγκερ;

Μια βαθειά αντιθεσμική αντίληψη για την λειτουργία που δήθεν θα έπρεπε να επιτελεί το ποινικό σύστημα, με εκχώρηση του δικαιώματος δημόσιου λιθοβολισμού στον κάθε λαϊκό "δικαστή" που τόσο πολύ προσπαθεί να διεγείρει ο old boy με αυτό το λαϊκίστικο και καρκινικό post του.

 
At 8/30/2008 02:39:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Στον σχολαστικό κόσμο του e-lawyer οι κακοί είναι στη φυλακή, η δικαιοσύνη αδιάβλητη και αμόλυντη από την πολιτική και την οικονομία, οι δε τηλεθεατές -μαζί με την εκτελεστική εξουσία- οι θεματοφύλακες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Πώς δ' ου?
Τώρα το αν αποκλίνουν ,μονίμως και συστηματικά, τα εμπειρικά και "πειραματικά" αποτελέσματα από τα επιθυμητά και αναμενόμενα βάσει των ετερόνομων νεοσυντηρητικών μεταφυσικών αερολογιών περί δικαίου, αυτό δεν αφορά τη "νομική επιστήμη".
Ελπίζω να εξακολουθεί να αφορά την πολιτική σκέψη.

 
At 8/30/2008 03:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

έτσι, έτσι

 
At 8/30/2008 04:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

πολλά παιδιά της δημοσιογραφίας έχουν βρει τον εαυτό τους μέσα από την επικαιρότητα και τους θεσμούς της αγάπης. είναι όμως ένας εαυτός τιποτένιος και χαμηλής υποστάθμης. παραδείγματα: ο πρετεντέρης, ο σωμερίτης, ο κουίκ, ο χίος, ο μενέλαος λουντέμης, ο καρλ σαγκάν, η μαρία βοναπάρτη, η έλενα ακρίτα, η όλγα μπακομάρου, ο τάσσος παπαδόπουλος - όλοι οι σημαντικοί εν γένει που δίχως τους ζωή δεν γίνεται. ο μικρός φασίστας εδώ θέλει να μας επιβάλλει την ιδέα ότι πρέπει να γίνουμε τα πρότυπα του. να γράφει αηδίες κι εμείς να ποστάρουμε ημερομηνίες και να κάνουμε λινκ με παραπομπές στις εφημερίδες. θα ήμασταν ένα καλό κοινό αν πιστεύαμε ότι είναι καλό πράγμα η σύγκριση πλασμάτων με αφορμές τις βλακώδεις πληροφορίες. δεν το πιστεύουμε όμως το πράγμα αυτό, πράμα κι αυτό, με τη σειρά του κακό, και περιμένουμε την εξήγηση που θα μας διαφωτίζει περί της μυρωδικής κακότητας που υπάρχει στην υποχρέωση μας να επιβιώνουμε.

 
At 8/30/2008 06:39:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

@alberich: ο "κόσμος" που περιγράφεις και μου αποδίδεις φυσικά και δεν υπάρχει.
Ελπίζω να μην υπάρξει και ο κόσμος αυτών που απο προκατάληψη θα σταματήσουν να παρακολουθούν τη δουλειά κάποιου, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, επειδή του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Το πόσο διάσημος ή άσημος είναι αυτός ο "κάποιος" αποτελεί απλώς το φύλο συκής αυτού του τρόπου σκέψης, ο οποίος δεν μπορεί να μείνει χωρίς αντίλογο.

 
At 8/30/2008 07:09:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Αυτό που ξέρω είναι ότι κάποτε υπήρχε η τσίπα, έτσι όπως λέγαν οι αγοραίοι την αιδώ, τη ντροπή, τη σεμνότητα.
Σήμερα, η τσίπα εξαφανίστηκε και ως λέξη. Η ξετσιπωσιά, η αδιαντροπιά, η χυδαιότητα, κυκλοφορούν ελεύθερες και η "υγιής" κοινωνία -ο πολύς ο κόσμος- τις χειροκροτεί.

 
At 8/30/2008 08:14:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

@e-lawyer
Η γνώμη σου για τρίτον-ακόμα κι' αν είναι θεμελιωμένη σε ταπεινά κίνητρα- όπως και η κοινοποίησή της σε όσους ενδιαφέρονται να την ακούσουν, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου.Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και για αληθείς πληροφορίες που κατέχεις για κάποιον (προσωπικά δεδομένα).
Οι δρακόντειοι νόμοι νέας εσοδείας που -εν ονόματι μιας απολίτικης αντίληψης περί ουμανισμού- περιστέλλουν αυτά τα δικαιώματα είναι ουσιαστικά μεταμφιεσμένοι περιορισμοί της ελευθερίας του λόγου, και αυτό τους καθιστά αντιδημοκρατικούς.
P.S.
Επί της αρχής δεν έχω πρόβλημα να παρακολουθήσω τη δουλειά υπόδικου, κατάδικου ή και εγκληματία που έμεινε ατιμώρητος, αλλά βάσει άλλων πολύ σύνθετων ηθικών αισθητικών και πολιτικών κριτηρίων.

 
At 8/30/2008 08:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μακάρι επί της αρχής να μην έχουμε πρόβλημα!

 
At 8/30/2008 09:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μακάρι, παναγία μου.

 
At 8/30/2008 09:35:00 μ.μ., Blogger Ars longa, vita brevis said...

φαινεται οτι ο Ολδμπου ενοχλειται απο τη θετικη δημοτικοτητα του Θεμου (κ.Αναστασιαδη τελοσπαντων) που παραμενει σχεδον αθικτη , οταν μιλαμε για κατηγοριες χοντροτατες, που προσωπικα εμενα μου λενε οτι κατι πολυ σαπιο παιζεται στις σχεσεις των 2 μεγαλων εξουσιων ,κρατους και δημοσιογραφιας

αλλωστε ειναι ειρωνικο οτι αναφερομαστε παντες σε εναν μεγαλοπαραγοντα των μηντια με το μικρο του ονομα λες και ειναι γειτονακι μας: ''Θεμος''

η λαικη προβολη και δημοτικοτητα του ειναι τεραστια, ο ιδιος την καλλιεργησε

γιατι δουλεψε τοσο σκληρα να καθιερωσει το προφιλ του καλου ευτραφους παιδιου που ξερει street language; ποιο ειναι το κινητρο;

το χρημα ειναι ο στοχος ή ο δημοσιογραφικος κρυφοαναρχισμος, ο ελεγχος δηλαδη του κρατους με τον πιο επιθετικο τροπο; ειναι ο Θεμιστοκλης Αναστασιαδης, ενας Ρομπεν των Δασων;

μπερδευεται περισσοτερο το κουβαρι οταν υπαρχει και δευτερος καθιερωμενος Ρομπεν τωνΔασων, ο γνωστος δημοσιογραφος κ.Τριανταφυλοπουλος

δεν ειναι εξαιρετικα υποπτο να εχεις 2 λαικους ηρωες που αντιπαθουν τα μάλα ο ενας τον αλλο, παρα οτι ο σκοπος τους ειναι υποτιθεται ταυτοσημος;

something is rotten, in the Kingdom of Denmark, ladies...

 
At 8/30/2008 10:53:00 μ.μ., Blogger lemon said...

Πάντως, να ξέρεις, ακόμα κι όταν/αν η υπομονή σου εξαντληθεί και κλείσεις τα σχόλια, εμείς θα απολαμβάνουμε πολύ-πολύ τα κείμενα σου (εκτός από τα ποδοσφαιρικά, χοχο!!).

 
At 8/30/2008 11:05:00 μ.μ., Blogger Filboid Studge said...

Old Boy,
έχεις δίκιο, ο Θέμος θριαμβεύει.
Τόλμησα να εκφράσω στον περιπτερά της γειτονιάς μου την άποψή μου για τον Θέμο, δηλώνοντας ότι δεν αγοράζω πλέον το "ΘΕΜΑ".
Εκτοτε μου δίνει συστηματικά λάθος τσιγάρα.
Αν προτείνω, έτσι για ξεκίνημα, στην παρούσα ομήγυρη να προβεί σε συνεχές και επεκτεινόμενο μποϋκοτάζ της εφημερίδας το "ΘΕΜΑ", εκτίθεμαι και σε άλλους κινδύνους, πέραν της ομολογουμένως εκνευριστικής δυσαρέσκειας του περιπτερά μου;

 
At 8/30/2008 11:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

από εφημερίδες βλέπουμε τις δωρεάν στο δίκτυο

από τηλεόραση δεν βλέπουμε γιατί είναι εκεί σωλήνες καθοδικοί και βομβαρδίζουν με ηλεκτρόνια που είναι ομοφυλόφιλα πολυατομικά ιόντα του κερατά

και όταν ο ράδιο σκάι έκανε το πρόγραμμα με συνδρομή εμείς ούτε που ξανακούσαμε

καταλαβαίνεις τι θα γίνει αν χρειαστεί να μας λείψει η εφημερίδα: θα διατρέξει η διάρροια του χατζηνικολάου το μαρμαρένιο αλώνι

βιβλία δεν διαβάζουμε ώστε να δίνουμε χειρολαβή για να μπορούν οι αγράμματοι να μας κατηγορούν που δεν διαβαζουμε και άρα δεν έχουμε παιδεία

μόνο όποιο pdf καταληστέψουμε με emule ξεκοκαλίζουμε, τα βιβλία όπως elementary geometry του john του roe υποχρεωτικά το φυλλομετρούμε χέζοντας...τι να διαβάσεις χέζοντας εκτός από γεωμετρία...ολντμπόη θα εκτυπώσεις να πας να προτείνεις στα σκατά να ξεράσουν και αυτά;

και πρώτο θέμα δεν αγοράσαμε ποτέ. και ούτε θα αγοράσουμε. ούτε στο δίκτυο που διατίθεται δεν το βλέπουμε. γουστάρουμε όμως μάκη αυτόπτη μάρτυρα και Δημοσιογράφο στον δικό του ψυχολογικό του θάνατο που είναι η zougla.γκρρρ ...

αρχίζει κι ο πανούσης τις εκπομπές του και θα βρει επιτέλους και καμιά σοβαρή χρήση η γρήγορη σύνδεση.

 
At 8/31/2008 12:34:00 π.μ., Blogger €lisavet said...

Εγώ πάλι θα διαφωνήσω. Ό,τι κι αν αποφάσισε η δικαιοσύνη, πιστεύω ότι έπεσε στα μάτια του κόσμου και δεν μπορεί να μην το νιώθει κι ο ίδιος.

Προσωπικά απογοητεύτηκα για άλλη μια φορά...για τα ανθρώπινα πάθη, όχι τον Θέμο, προς Θεού! :P

 
At 8/31/2008 01:00:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

E Lawyer, αν εσύ βρίσκεις τον βίο και την πολιτεία του Θέμου Αναστασιάδη -ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των όσων έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες- άξιο θαυμασμού, είναι ασφαλώς δικαίωμα σου.
Εξήγησέ μου όμως γιατί δεν είναι δικαίωμά μου και πού ακριβώς έγκειται το καρκινικόν του ποστ μου, στη δική μου στάση, στη δική μου αξιολόγηση του βίου και της πολιτείας του.
Εξήγησέ μου επίσης που κολλάει σε αυτό το ποστ το σχόλιο σου περί πουριτανισμού και ομοφοβίας.
Εξήγησέ μου επίσης από πότε το να εκφράζει κανείς την άποψή του για μια κατεύθυνση που θα επιθυμούσε να κινείται η κοινωνία, συνιστά φασισμό.

 
At 8/31/2008 01:11:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε συ αφού φασίστας είσαι,παραδέξου το να τελειώνουμε...

 
At 8/31/2008 01:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

δεν είναι δικαίωμα να αξιολογείς ανθρώπους
ούτε δικαίωμα είναι να κατευθύνεις την κοινωνία
μικρέ φασίστα
γιατί αν το κάνεις αυτό το πράγμα και το πιστέψεις ότι αυτό το πράγμα δηλαδή η κατάκριση πως είναι η ζωή σου σύντομα θα την αντικαταστήσεις με την καριέρα ... και κάθε καριέρα αποτυγχάνει και μόνο...

και σου το είπα ένα εκατομμύριο φορές αλλά εσύ είσαι τόσο φελλός που δεν διανοείσαι ούτε να το σκεφτείς γιατί εσύ τα ξέρεις όλα και πρέπει να κανονίσεις και τις ζωές των άλλων για να κάνεις και την ομοιομορφία!

δεν είναι δικαίωμα να αξιολογείς ανθρώπους επειδή δεν είναι υποχρέωση. και δεν είναι υποχρέωση επειδή μπορείς και δίχως αξιολόγηση να επιβιώσεις και να έχεις μία καλή ζωή.

και ο φασισμός όλος είναι αυτή η σύγκριση, γιατί εσύ δεν θα μιλούσες για το θέμο αν δεν έκανες τη σύγκριση σου με την πάρτη του. ΕΣΥ είσαι αυτός που θέλει να γίνει θέμος στη θέση του θέμου (ο οποίος μαζί με το μάκη είναι παράσιτα όπως άλλοι πολλοί που δεν βοηθούν, δεν προσφέρουν, δεν επικονωνούν).

ένας ελεύθερος άνθρωπος δεν κάνει αξιολόγηση. ο θέμος δεν με ενδιαφέρει κύριε. αν με ενδιέφερε θα τον συναντούσα προσωπικά και θα του έλεγα τη γνώμη μου. εσένα σε ενδιαφέρει για λόγους αρθρογραφίας και επιβίωσης. πουθενά όμως δεν είναι γραμμένο ότι η δική σου ανοησία θα γίνει δική μου ιδέα.

ο θέμος δε δεν είναι κοινωνία, η δικαιοσύνη δε δεν είναι κοινωνία, είναι μόνο ένα κομμάτι του τιποτένιου σου μικρόκοσμου και αραχνιασμένου νόα. η πραγματική κοινωνία είναι η φυσική παρουσία των ανθρώπων δίπλα μας γαργαλημένε και όχι η φήμη με την οποία εσύ την έχεις αντικαταστήσει.

φασίστας και βάρβαρος είναι όποιος πιστεύει ότι πρέπει να αξιολογήσει και να αξιολογηθεί κι αυτό επειδή δεν υπάρχουν κοινά κριτήρια που να αξιολογούν κάθε μοναδικό πλάσμα, άρα κάθε αξιολόγηση έχει έναν απάνθρωπο σκοπό. τον οποίο σκουπίδια σαν εσένα αν δεν καταλήξουν να υπηρετούν δεν βρίσκουν πάτο.

 
At 8/31/2008 01:21:00 π.μ., Blogger Ars longa, vita brevis said...

lol, απο τον η-δικηγόρο ζητησε εξηγηση, απο το τρολ του ηρθε!

 
At 8/31/2008 01:37:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 8/31/2008 01:51:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«ένας ελεύθερος άνθρωπος δεν κάνει αξιολόγηση».
Εξαιρείται προφανώς η αξιολόγηση κάποιου ως μικρού φασίστα.
«ο θέμος δεν με ενδιαφέρει κύριε. αν με ενδιέφερε θα τον συναντούσα προσωπικά και θα του έλεγα τη γνώμη μου. εσένα σε ενδιαφέρει για λόγους αρθρογραφίας και επιβίωσης. πουθενά όμως δεν είναι γραμμένο ότι η δική σου ανοησία θα γίνει δική μου ιδέα».
Αν μη τι άλλο είναι γραμμένο ότι η δική μου ανοησία έχει γίνει δική σου μονομανία.

 
At 8/31/2008 01:57:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

το να 'σαι φασίστας είναι πραγματικότητα σκληρή πολλές φορές για όλα τα πλάσματα και δεν είναι αξιολόγηση φαιδρότατε - γίνεται όμως και κλινική κατάσταση με κατάλληλη επιμονή. η λέξη σκουπίδι είναι αξιολόγηση - βλέπεις όμως ότι ούτε την τύφλα σου δεν μπορείς να δεις, εξάλλου έχεις συνηθίσει να σε εξυβρίζουν και να λες κι ευχαριστώ, ω ανθυποθέμο με χέμο.

 
At 8/31/2008 01:59:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

monomania is love...

 
At 8/31/2008 11:04:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 8/31/2008 01:52:00 μ.μ., Blogger costinho said...

Νέα ήθη λοιπόν...

Φασισμός είναι η παρέμβαση στο δημόσιο λόγο, η αξιολόγηση προσώπων και καταστάσεων, η διατύπωση κρίσεων και σχολίων -ακόμα και όταν αυτές δεν συνδέονται επ'ουδενί με κάποια πολιτική ή επγγελματική αξίωση ούτε με κάποια θεσμική λειτουργία ή θέση.

Φασισμός δεν είναι η ασύδοτη παράθεση σχολίων -από υβριστικών και συκοφαντικών μέχρι απρόκλητα ανόητων και χυδαίων- από κάποιον που κρύβεται πίσω από εναλασσόμενα ψευδώνυμα, δρα και παρεμβαίνει στη σκιά των άλλων, με περισσή εμπάθεια και ύποπτη οικειότητα, χωρίς καν να αναγωρίζει (ή να το μαρτυρεί) την ευθύνη διαχείρισης ενός δικού του μπλογκ -ενός κάτι δικού του τέλοσπαντων- ως ένα ελάχιστο εχέγγυο και τεκμήριο του λόγου του και της θέσης του. Πολλώ δε μάλλον, κι άλλες ευθύνες που προκύπτουν από τη συμμετοχή σε μια δημόσια κουβέντα...

Όπως πετάχτηκε κάποτε η λέξη "ομοφοβικός" και έγινε πανηγύρι -όντας καραμέλα στο στόμα κάθε συμπλεγματικού που ξημεροβραδιάζεται στα μπλογκ των άλλων- τώρα πετιέται και η λέξη "φασίστας" και πάει λέγοντας σ'αυτή την ανόητη παρέλαση λέξεων/χαρακτηρισμών, αποσυνδεδεμένων πλήρως από το νόημα και τη σημασία τους, καθώς και από τη σημασία των πραγμάτων και των σχέσεων μεταξύ τους. Λέξεις και χαρακτηρισμοί ως αυταξία και εντύπωση. Αν αυτό δεν είναι η πεμπτουσία του λαϊκισμού και του φασισμού, πρέπει τελικά να βρούμε νέες λέξεις για να περιγράψουμε αυτή τη χυδαιότητα. Και ο άφρων εν σκότει πορεύεται...

 
At 8/31/2008 01:58:00 μ.μ., Blogger costinho said...

Εν τω μεταξύ, το αστείο είναι ότι ο Θέμος που έχει ενσαρκώσει όσο κανείς άλλος αστέρας της δημόσιας ζωής, το πλέον hardcore πρότυπο του ελληναρά λαϊκού φασίστα και ομοφοβικού δήθεν χαβαλετζή, βγαίνει λάδι (και θύμα) από τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων όπως ο η-λόηερ, που θα έπρεπε πολύ πριν την ζαχοπουλική ιστορία να έχουν ράψει τη γούνα του. Μη με βάζετε να θυμηθώ περιπτώσεις και τεκμήρια, υπάρχουν άφθονα. Λέω για την απίθανη περίπτωση που δεν τον είχατε καταλάβει, αν και απ'ό,τι διαπιστώνω δεν είναι και τόσο απίθανη...

 
At 8/31/2008 02:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

το αστείο είναι που βρέθηκες στη ζωή με σκοπό να παρατηρήσεις θέμον

 
At 8/31/2008 04:18:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

Δεν αμφισβήτησα κανενός το δικαίωμα να πει τη γνώμη του, ούτε επικαλέστηκα νομοθεσία που απαγορεύει σε κάποιον να διατυπώσει τις απόψεις του, όσο φασιστικές κι αν είναι.

Απο εκεί και πέρα, κάθε γνώμη αποτελεί ύλη κριτικής.

Η δημοκρατία έχει συγκεκριμένους θεσμούς και λειτουργίες για όσους τελούν ποινικά αδικήματα: περνάνε από τις διαδικασίες τους και τέλος. Να το πω πιο κυνικά; Ο ποινικός κώδικας ειναι ο τιμοκατάλογος της παρανομίας. Αν δεν μας αρέσει αυτό, δεν μας αρέσει η δημοκρατία.

Ο Old Boy λέει ότι δεν αρκεί αυτό, χρειάζεται και η λαϊκή κατακραυγή, η περιθωριοποίηση του κατηγορούμενου, να μην του μιλάει άνθρωπος, να μην αγοράζει τα προϊόντα του, να καταδικαστεί σε κοινωνικό θάνατο που θα οδηγήσει ίσως και στον φυσικό. Του Old Boy δεν του αρέσει η δημοκρατία, αλλά δεν σταματάει εκεί. Προτείνει τον κοινωνικό θάνατο, τη συλλογική ευθύνη της κοινωνίας των τηλεθεατών έναντι του ατόμου που φέρεται ότι παρανόμησε. Και καταδικάζει συλλογικώς τους τηλεθεατές ότι δεν θα ασκήσουν αυτές τους τις αρμοδιότητες. Απόδοση συλλογικής ευθύνης σε τηλεθεατές λοιπόν.

Αν διαφωνίσεις, θα πει ότι αναφέρεται μόνο στο Θέμο και δεν γενικεύει, αλλά αυτά είναι εκ των υστέρων: τα ίδια θα έλεγε για κάθε έναν που φέρεται ότι έχει στην κατοχή του 5 εκ. ευρώ, αγνώστου προελεύσεως (αυτό είναι το αδίκημα για το οποιο κατηγορείται ο Θέμος) επειδή το πρόβλημα του old boy δεν είναι βέβαια η ποινική απαξία της "νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες" (μπορεί να θεωρεί μάγκα λ.χ. τον Άκη Πάνου που σκότωσε), αλλά η κόμπλα του που ποτέ δεν θα αποκτήσει 5 εκ ευρώ, νομίμως ή παρανόμως.

Με συγχωρείτε, αλλά προτιμώ να παραμείνω κατά της θανατικής ποινής, ανεξάρτητα από την απαξία του αδικήματος και την προσωπικότητα του "δράστη".

 
At 8/31/2008 05:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 8/31/2008 05:43:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ε Lawyer, μπορεί να παρασυρθεί κανείς (εντελώς δικαιολογημένα) και να θεωρήσει ότι όσα λες εκπορεύονται ΜΟΝΟ από την εμπάθειά σου. Θα κάνει όμως τεράστιο λάθος, γιατί και η εμπάθεια να μην υπήρχε, λίγο πολύ αυτά που λες και υποστηρίζεις είναι ενδεικτικά του νεφελώματος που κάνει πάρτι στο κεφάλι σου, μιας ιδεολογίας όχι απλά φορμαλιστικής, αλλά τόσο μα τόσο ανίκανης να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, το νομικό από το εξωνομικό, τον λόγο τον εντός του δικογράφου από τον λόγο τον εκτός αυτού, τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις της ελευθερίας του λόγου από κάτι που ούτε καν πολιτική ορθότητα δεν είναι, είναι ένα είδος «νομικής ορθότητας» θεμελιωμένη σε ερμηνευτικές ασυναρτησίες, με αποτέλεσμα όλο αυτό το χάος να σε κάνει να αντιφάσκεις κραυγαλέα και με τον ίδιο σου τον εαυτό, αφού τελικά ο μπούσουλας σου δεν είναι κάποιες καλά χωνεμένες αδιαπραγμάτευτες αρχές, αλλά ad hoc φορμαλισμοί.
Είναι δε εντυπωσιακό, πέραν όσων παρατηρεί ο Costinho, ότι ο Αναστασιάδης κατηγορείται για διακίνηση προσωπικών δεδομένων, ένα θέμα που θεωρητικά θα έπρεπε να σε καίει, ένα θέμα που έχεις αυτόκλητα χριστείς διαπρύσιος υπερασπιστής του. Και για να γίνει η απαραίτητη διάκριση, στο δικό μου το μυαλό και στο μυαλό κάθε εγχειριδίου συνταγματικού δικαίου, η κριτική και η αξιολόγηση δημοσίων προσώπων δεν αφορά μόνο τυχόν παραβιάσεις του ποινικού κώδικα, αλλά μπορεί να γίνει και για συμπεριφορές τους μη ποινικά κολάσιμες. Εκτός κι αν πρεσβεύεις ότι η κριτική των δημοσίων προσώπων πρέπει να αφορά μόνο συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα.
Τέλος, σε κάτι έχεις δίκιο. Τα βαθιά μου κίνητρα είναι πράγματι η κόμπλα μου που δεν έχω ή δεν θα μπορέσω να αποκτήσω 5 δις, νόμιμα ή παράνομα. Σε αυτό το πλαίσιο και επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αν κάποιος φίλος αναγνώστης έχει καμιά καλή ιδέα για την παράνομη κονόμα 5 δις ας επικοινωνήσει μαζί μου. Τα κάνω όλα χωρίς τύψεις και ενδοιασμούς.

 
At 8/31/2008 07:24:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Η δημοκρατία έχει συγκεκριμένους θεσμούς και λειτουργίες για όσους τελούν ποινικά αδικήματα: περνάνε από τις διαδικασίες τους και τέλος. Να το πω πιο κυνικά; Ο ποινικός κώδικας ειναι ο τιμοκατάλογος της παρανομίας. Αν δεν μας αρέσει αυτό, δεν μας αρέσει η δημοκρατία.



Κυκλοφορεί μεγάλη άγνοια περί του τι συνιστά δημοκρατία και τι κοινωνία.

 
At 8/31/2008 07:26:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Άλλως πως: αφού έχουμε το νομικό σύστημα, η κοινωνία περιττεύει.

(Ψιλά γράμματα: και ο θεσμός των ενόρκων τι ακριβώς προσπαθεί να υποδηλώσει;)

 
At 8/31/2008 07:30:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Γνωμοδότη, χρειάζεσαι επειγόντως νοσοκομειακή περίθαλψη* ;)


*(ινσάιντ τζόουκ)

 
At 8/31/2008 07:48:00 μ.μ., Blogger Nomad said...

Ας κάνουμε μια στροφή στην πχοιότητα.

http://kazani.gr/2007/08/26/vera_lamprou_ta_igra_sou.html

 
At 8/31/2008 07:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Η δημοκρατία έχει συγκεκριμένους θεσμούς και λειτουργίες για όσους τελούν ποινικά αδικήματα: περνάνε από τις διαδικασίες τους και τέλος. Να το πω πιο κυνικά; Ο ποινικός κώδικας ειναι ο τιμοκατάλογος της παρανομίας. Αν δεν μας αρέσει αυτό, δεν μας αρέσει η δημοκρατία."

Τι ανοησία, υπάρχουν πολλές μορφές δημοκρατίας, και η ελλάδα έχει επιλέξει μια από τις χειρότερες.

 
At 8/31/2008 08:30:00 μ.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

Α καλά, τι ωραία που γλιστρά σαν χέλι ο Oldboy. Τα μεγέθη είναι καταλυτικά: όταν ο Θέμος είναι έτσι κι αλλιώς, ο Oldboy προτρέπει σε μποϋκοτάζ. Όταν ο άλλος είναι μπλόγκερ, ο Oldboy γίνεται Θέμος.

Θυμάται άραγε τι έλεγε κι έκανε ακριβώς στα διαδικτυακά λυντσαρίσματα;

 
At 8/31/2008 09:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είσαι δημόσιο πρόσωπο Ολντμπόη;

 
At 8/31/2008 09:21:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Το πιο ξεκαρδιστικό ξέρεις ποιο είναι; Ότι όταν πεθάνει ο Θέμος δε θα τον θυμάται ούτε ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεσή του...

 
At 8/31/2008 09:54:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Λυπάμαι που χρειάζεται να διευκρινίσουμε βασικά πράγματα, όπως ότι οι νόμοι υπόκεινται στην πολιτική -εκτός αν πιστεύουμε ότι απορρέουν από κάποια πηγή υπεράνω και εκτός κοινωνίας-και ότι στη δημοκρατία οι νομοθέτες, ακόμα, οφείλουν να εκφράζουν τις ρητές επιλογές των πολιτών και μόνον αυτές.
Όλοι υφιστάμεθα κάποιους νόμους -και καταστάσεις που απορρέουν από τους υπάρχοντες συσχετισμούς- με τους οποίους διαφωνούμε , και είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή μας να διαλεγόμαστε και να δρούμε πολιτικά για την ακύρωση και αντικατάστασή τους.
Πολύ περισσότερο να αντιδρούμε όταν η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία χρησιμοποιούν μεροληπτικά την ισχύουσα νομοθεσία.
Δημοκρατική δεν είναι η κοινωνία που υπηρετεί τους θεσμούς της, αλλά αυτή που τους ανατρέπει όταν παύει να αναγνωρίζει τον εαυτό της σε αυτούς.Κι' αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν οι πολίτες έχουν εσωτερικεύσει την ιδέα ότι απαιτείται δικαστική απόφαση για να εκφέρεις γνώμη και το θεωρούν αυτό δημοκρατική κατάκτηση και θρίαμβο του ανθρωπισμού

 
At 8/31/2008 11:30:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

"Oι νόμοι υπόκεινται στην πολιτική" και "οι νομοθέτες εκφράζουν τις ρητές επιλογές των πολιτών"; Χα!

Κάντε μια επανάληψη στη γενική πολιτειολογία και μετά ξανασυζητάμε...


Old boy μην μπερδεύεσαι τόσο πολύ με τη θεωρία γιατί παθαίνεις δυσανεξία στις τελείες και τα άλλα σημεία στίξεως.

Για το θέμα των προσωπικών δεδομένων έχω εξηγήσει πάμπολλες φορές ότι δεν συντρέχει παραβίαση επειδή το dvd δεν αποτελεί αρχείο κατά την έννοια του νόμου και κανονικά όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αθωωθούν για αυτό το αδίκημα, παρά την κρατούσα άποψη περί του αντιθέτου. Αφού παρακολουθείς elawyer θα το είχες δει.

Η διαφορά μας είναι ότι διαμαρτύρεσαι που ο κόσμος δεν περιθωριοποιεί κάποιον στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Παρ' όλο το στρίβειν δια του αρραβώνος, σε όλες τις απαντήσεις σου (αρχικά: "δεν κατάλαβες τι λέω", μετά "δικαίωμά σου να θαυμάζεις το θέμο, εγώ δεν είμαι φασίστας ούτε ομοφοβικός", μετά "δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το μέσα από το έξω του δικογράφου") δεν το έχεις αρνηθεί.

Θέλεις όποιος διάσημος κατηγορείται για ένα αδίκημα να μην τον βλέπουν οι τηλεθεατές, γιατί στο δικό σου αξιακό nebula είναι "γενικώς" εγκληματίας και θα πρεπε όλοι να τον φτύνουν.

Αυτή δεν είναι σκέψη και προσδοκία δημοκρατικού πολίτη.

Παρόλο που με κατηγορείς για νομικισμό, υποπίπτεις στην χειρότερη φορμαλιστική εκδοχή του: "πρέπει" να γυρίσουμε την πλάτη στον celebrity που του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Η κοινωνία να βγάλει την καταδικαστική ετυμηγορία της πριν την δικαιοσύνη. Να του φερόμαστε σαν να είναι ένοχος. Αυτή είναι η ανεκτική κοινωνία που οραματίζεσαι. Μια κοινωνία που κανιβαλίζει επειδή νομίζει ότι ξέρει περισσότερα από τους ειδικούς.

Στο καφέ που πηγαίνω κάθε μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, τον τελευταίο καιρό έρχεται ο Βαβύλης και κάθεται. Με τη λογική old boy θα έπρεπε να περνάνε όλοι μπροστά του και να τον φτύνουν κατάμουτρα επειδή είχε προφυλακιστεί, φεύγοντας από το μαγαζί επιδεικτικά. Η λεπτομέρεια ότι αθωώθηκε δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί: εμείς ξέρουμε περισσότερα από τους δικαστές του, τα είχαμε δει όλα τα αίσχη του στην τηλεόραση και είμαστε πιο κατάλληλοι από τη δικαιοσύνη για να κρίνουμε αν είναι αθώος ή ένοχος και να τον καταδικάσουμε σε ισόβια κοινωνική απαξίωση.

Για ποιο έγκλημα όμως; Σε αυτήν την ερώτηση δεν θα δώσει ποτέ απάντηση η "θεωρία" σου.

 
At 9/01/2008 12:10:00 π.μ., Blogger Γιώργος said...

Καλά δεν με ενδιαφέρει τί γνώμη έχει ο Παπανούτσος επί του θέματος.Εγώ αυτό θεωρώ δημοκρατία.ἔδοξε τῇ πόλει, που λέγανε παλιά.

 
At 9/01/2008 12:17:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

Δεν είναι έτσι όμως. Η αρχή της πλειοψηφίας δεν κατισχύει της αρχής του κράτους δικαίου, σε μια σύγχρονη δημοκρατία. Υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα, όπως ο συνταγματισμος και η δικαιοσύνη για να απορροφούν ακριβώς τις υπερβολές των απόψεων του Δήμου. Άλλωστε και ο Χίτλερ νόμιμα εκλεγμένος ήταν.

 
At 9/01/2008 01:12:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Επειδή είτε δεν θέλεις είτε δεν μπορείς να καταλάβεις θα χρησιμοποιήσω ένα άλλο παράδειγμα.
Το πρόβλημά μου δεν είναι η ποινική διάσταση ενός συγκεκριμένου αδικήματος για το οποίο κατηγορείται ο Θέμος Αναστασιάδης και για το οποίο μπορεί να αθωωθεί ή όχι.
Το πρόβλημά μου είναι μια σειρά συμπεριφορών του, αντιφάσεών του, ένα ήθος και ύφος που εκπέμπει.
Το παράδειγμα λοιπόν που χρησιμοποιώ είναι το εξής: προσωπικά έχω τη χειρότερη γνώμη για τον Θέμο Αναστασιάδη, είτε έχει είτε δεν έχει ποινικές εκκρεμότητες. Και έχω πρόβλημα μαζί του όχι επειδή είναι σελέμπριτι, αλλά για τις συγκεκριμένες εξατομικευμένες συμπεριφορές του.
Ακριβώς όπως έχω κάκιστη γνώμη για εσένα, για τη συμπεριφορά σου, την ευφυία σου, χωρίς αυτή η γνώμη να εξαρτάται από οποιαδήποτε εμπλοκή σου με την ποινική δικαιοσύνη.
Με άλλα λόγια με αηδιάζει ο Θέμος για αυτά που έχει κάνει ο Θέμος και σε θεωρώ γελοιωδέστατη φιγούρα για αυτά που λες και κάνεις εσύ.
Αυτό αντανακλά και αφορά τα άτομά σας και δεν έχει να κάνει με το αν αυτός είναι σελέμπριτι και εσύ μπλόγκερ, όπως δεν έχει να κάνει με το αν σε εκείνον έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και σε εσένα όχι.

 
At 9/01/2008 01:14:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σε ποια συχνότητα εκπέμπει ο θέμος, Ολντμπόη μου;

 
At 9/01/2008 01:30:00 π.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

glasgow kiss, εκπέμπει στη νοηματική.

 
At 9/01/2008 01:31:00 π.μ., Blogger nikos10 said...

«Υπενθυμίζεται ότι η απολογία του Θ. Αναστασιάδη έγινε με δίμηνη καθυστέρηση. Ο εκδότης για να κερδίσει πολύτιμο χρόνο (φοβούμενος κατ' άλλους και το σοβαρό ενδεχόμενο να προφυλακισθεί) επικαλέσθηκε αρχικά αδιαθεσία (στις 30 Ιουνίου) και στη συνέχεια μεροληψία του ανακριτή εις βάρος του (την ακριβώς επόμενη ημέρα). Σε τρίτη φάση υπέβαλε και αίτηση εξαίρεσης κατά του ανακριτή Δ. Οικονόμου. Λίγο, όμως, πριν αυτή απορριφθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο, ο Θ. Αναστασιάδης κατέθεσε εις βάρος του ανακριτή και μήνυση για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας. Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτ. Γκουτζαμάνη απεφάνθη, όπως αναμενόταν, ότι δεν είναι βάσιμη και την έθεσε στο αρχείο. Το επόμενο βήμα ήταν να συνεχισθεί κανονικά η βιαίως διακοπείσα ροή της απολογίας. Βέβαια ο Θ. Αναστασιάδης ήλπιζε στο μεταξύ να έχει θιγεί ο ανακριτής από τις καταγγελίες και να αυτοεξαιρεθεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά η απολογία έμεινε εκκρεμής για δύο ακόμη μήνες...»

Δηλαδή, αγαπητέ e-lawyer, αυτού του είδους η συμπεριφορά εσένα δεν σε εξοργίζει; Ως νομικός και δικηγόρος, δεν οργίζεσαι με κάποιον που προσβάλλει επανειλημμένα δικαστικούς λειτουργούς και, εν τέλει, την ίδια τη δικαιοσύνη; Μία τέτοια συμπεριφορά δεν αξίζει κοινωνικής κατακραυγής κατά τη γνώμη σου; Σου αρκεί που δεν πληρεί το πραγματικό κάποιας διάταξης του ποινικού δικαίου; Εμένα πάντως όχι.

 
At 9/01/2008 01:35:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

έχουμε γεμίσει μαθηματικούς και θεούς που θεωρούν - οι πιο αγράμματοι θεωρούν "ως" -

εγώ δεν κατασκευάζω πρόβλημα δικό μου με κανέναν επειδή αυτός κάνει πράξεις - αυτό θα ήταν μία βαρβαρότητα...που υπάρχει βεβαίως μέσα στην κατάκριση που έχεις υιοθετήσει για να βλέπεις κόσμον.
είναι λίγο αδύνατο να γίνω η πράξη και τα λόγια του δηλαδή να γίνω ένας άλλος...

και σου είπα Ολντμπόη μου να πάψεις να συγκρίνεσαι και να φορτώνεσαι τους ανθρώπους που δεν μισούν

γιατί αυτό το πράγμα είναι φασιστικό, επειδή εσύ μιλάς στη γλώσσα της προπαγάνδας, για να κάνεις την καριέρα, να απαιτείς να κάνουμε καριέρα στην ανθυπόσταση.

είναι δε σοφό το να πάψεις να κατηγορείς τους άλλους ότι δεν καταλαβαίνουν από τη στιγμή που δεν εξηγείς απολύτως τίποτα ποτέ, εκτός από το βαρύ σου φασισμό.

ο οποίος....βεβαίως ο οποίος...ναι, ο οποίος...δεν γίνεται αποδεκτός στη λεκτική κοινότητα του δικτύου, με τις λεξιφρένειες των αγγέλων και τους πλωτούς ουρανούς...

 
At 9/01/2008 01:39:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

nikos10: τι είναι κατακραυγή, θα μου πεις;

 
At 9/01/2008 01:41:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

Όλη η ανάλυσή σου στο ποστ, από τον τίτλο μέχρι το τέλος, στρέφεται γύρω από ένα μόνο δυσμενές δεδομένο που αφορά τον Αναστασιάδη: το γεγονός ότι του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Λυπάσαι επίσης που οι τηλεθεατές δεν του έχουν επιβάλει κι αυτοί "περιοριστικούς όρους".

Χρειάστηκαν 64 comments για να προσθέσεις ότι υπάρχουν κι "άλλοι λόγοι" αντιπάθειας (μη κατονομαζόμενοι, φαντάζομαι ποδοσφαιρικούς ή αντίστοιχου επιπέδου λόγους), οι οποίοι πάντως δεν ήταν η αφορμή για να γράψεις το post και φυσικά δεν του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι για αυτούς τους άλλους λόγους για τους οποίους αντιπαθείς τον Θέμο.Τo post εξαντλείται στην επισήμανση ότι η κοινωνική συμπεριφορά μας δεν είναι αντίστοιχη ή ανάλογη της ποινικής μεταχείρισης, λες και θα έπρεπε!

Για μια ακόμη φορά επίσης δεν αρνείσαι απολύτως τίποτα, επιβεβαιώνοντας την κριτική μου. Θέλεις το δημόσιο πρόσωπο που διώκεται ποινικά να τυγχάνει απαξιωτικής συμπεριφοράς από την κοινωνία και λυπάσαι που αυτό δεν συμβαίνει. Γιατί όμως; Σαφώς κι έχεις το δικαίωμα να υποστηρίζεις οτιδήποτε -ούτε το αμφισβητεί κανείς αυτο το δικαίωμα- όπως και το δικαίωμα να μην αναλύεις περαιτέρω τα "πιστεύω" σου, τα οποία έτσι αφήνεις ανοικτές σε ερμηνείες και κατατάξεις από την κριτική στην οποία υπόκεισαι όπως όλοι μας.

Η δική μου θέση είναι ότι υπάρχουν αρμοδιότεροι από εμάς για να κρίνουν τον Αναστασιάδη για τις συγκεκριμένες πράξεις του και ότι μέχρι να το κάνουν, απλώς δεν έχουμε τα πλήρη στοιχεία και τις γνώσεις -πέραν της εξουσίας- για να τον κρίνουμε "ένοχο". Οτι ακόμη κι αν κριθεί ένοχος, η ενοχή θα αφορά συγκεκριμένες πράξεις και όχι γενικά την προσωπικότητά του ή την ικανότητά του ως δημοσιογράφου ή παρουσιαστή εκπομπής, γιατί τα κριτήρια για να αξιολογηθούν αυτά είναι διαφορετικά από τα κριτήρια με τα οποία αξιολογείται από τη δικαιοσύνη.

 
At 9/01/2008 01:53:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

@nikos10

Το κείμενο του old boy που κριτικάρω δεν αξιολογεί αυτά τα στοιχεία. Λέει ότι μπορεί να επιβληθηκαν στον Θέμο περιοριστικοί όροι, αλλά η κοινωνία θεωρεί μπανάλ να του γυρίσει την πλάτη για αυτούς του λόγους.

Επί της ουσίας, όχι δεν με εξοργίζει η άσκηση των δικαιωμάτων ενός κατηγορουμένου, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός. Ούτε θεωρώ "προσβολή" τις συγκεκριμένες ένδικες ενέργειές του γιατί γίνονται στο πλαίσιο του υπερασπιστικού του δικαιώματος και κανείς δεν θίγεται νομικά από αυτές. Τέτοια αιτήματα υποβάλλονται καθημερινά από κατηγορουμένους, "επώνυμους" και μη στην εισαγγελία και άλλοτε γίνονται δεκτά, άλλοτε όχι. Κριτική και εκτιμήσεις για κίνητρα και σκοπιμότητες σαφώς και μπορεί να γίνει, αλλά προκειμένου να έχει ένα στοιχειώδες κύρος θα πρέπει να λάβει υπόψη και αυτά τα κριτήρια και να μην τα παρακάμψει μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν άλλοι λόγοι αντιπάθειας για το συγκεκριμένο δημόσιο πρόσωπο.

 
At 9/01/2008 02:02:00 π.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 9/01/2008 02:06:00 π.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

nikos10

Αφού ο Θέμος, ο κάθε Θέμος αλλά κυρίως ΟΛΟΙ οι πολίτες έχουν ακριβώς τα ΙΣΑ δικαιώματα, γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση κατακρίνεις αυτή τη "συμπεριφορά που εξοργίζει";

Καλώς η δικαιοσύνη τούς αντιμετωπίζει όλους ισότιμα, από κει και πέρα δεν νομίζω ότι οι παρασπονδίες ξεφεύγουν επιλεκτικά από τον elawyer και τον κάθε elawyer. Απλά εδώ υπάρχει η "επιλεκτική ενημέρωση" από την πλευρά των ΜΜΕ, τόσο απλό είναι αλλιώς θα έπρεπε το σχόλιο σου να ισχύει για το μισό ποσοστό των υπόδικων (και βάλε βεβαίως) όσων έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη.

Καλά λέει το γνωστό μας τρολ για "μικρούς φασίστες", το έχετε παραχέσει πια.

 
At 9/01/2008 07:06:00 π.μ., Blogger Γιώργος said...

Η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό μας.Από μόνο του υπάγει τον εαυτό του στην πολιτική βούληση.Οι ελευθερίες, τα δικαιώματα και όλα τα υπόλοιπα είναι θεσμισμένα από την κοινωνία επειδή έτσι δοκεί -με βάση την εμπειρία και τις υποκειμενικές κρίσεις επ' αυτής- και δεν προέρχονται από κάποιο νομικό υπερπέραν.
Η προσέγγισή σου είναι πλατωνική -κάπου αναφέρθηκες και στους "επαίοντες"- σχολαστική, χαρακτηρηστική μιας μεσαίωνικού τύπου νοησιαρχίας που οφείλω να ομολογήσω ότι είναι γενικότερα δημοφιλής τα τελευταία 30 χρόνια.
Η συλλογιστική σου ότι κάποιος οφείλει να είναι αθώος στη συνείδηση μου , αφού δεν κρίθηκε ένοχος από ένα μηχανισμό του πολιτεύματος- που ομολογείς μάλιστα ότι μπορεί να είναι ατελής και μεροληπτικός- υποδηλώνει μια αντεστραμένη θεώρηση της σχέσης μεταξύ θεσμών και πολιτών, που αντιστοιχεί σε ετερόνομα πολιτεύματα και όχι σε δημοκρατία.

 
At 9/01/2008 11:21:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

Εγω μιλαω με ορους κρατους δικαιου που διαμορφωθηκε πολιτειακα μετα το διαφωτισμο και προβλεπει θεσμικα αντιβαρα στα οποια με συναινεση αποφασισαμε οτι αναθεσουμε την επιλυση διαφορων με κριτηριο προδιατυπωμενους κανονες και οχι κατα το δοκουν και κατα τις ορεξεις τις εκαστοτε πλειοψηφιας. Καμια σχεση με τον πλατωνα αυτο.Η κοινωνικη κριτικη της γειτονιας που στιγματιζει την αστεφανωτη γειτονισσα ειναι αλλης ταξης ζητημα με την αντιδραση της κοινωνιας των πολιτων σε νοσηρα φαινομενα και την κοινωνικη διαμαρτυρια.με ποια κριτηρια αραγε , περαν του νομου, μπορει να κριθει ενοχος ο. αναστασιαδης και γιατι η σχετικη ετυμηγορια θα πρεπε να μας κανει να ντρεπομαστε που βλεπουμε την εκπομπη του?

 
At 9/01/2008 11:27:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

-Πάντα θλιμμένη χαραυγή,
για μένα ξημερώνει,
γιατί την ώρα που ξυπνώ,
η εκπομπή τελειώνει..
-Έσβησε αέρας τη ψωλή,
που κράτουνα στη χέρα
κι είναι για μένα η ζωή,
σκοτίδι νύχτα μέρα.
-Εδά που φεύγεις ασκιανέ,
και δροσερέ μου αέρα
σε μία κρήνη αν σταθώ,
φασίζω όλη μέρα.
-Δεν έχει η καριέρα σύνορα,
δε τηνε πιάνει νόμος
όπου περάσει και διαβεί,
είν' ανοιχτός ο δρόμος...
-Ο κόσμος που ονειρεύτηκα,
μόνο τσ' αυγής ταιριάζει
Γιαυτό 'χω και την πεθυμιά,
να χύνω όντε χαράζει..

 
At 9/01/2008 01:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παρατηρώ πως ο old boy επιστρέφει συχνά-πυκνά σε κείμενα για τον Αναστασιάδη, όπως η γλώσσα πηγαίνει στο δόντι που κουνιέται ή το μάτι στην πληγή. Πιστεύω πως έχει να κάνει με το πόσο φαίνεται (στον old boy, τουλάχιστον) να συμπυκνώνει ο Θ.Α. -σε σημείο να γίνεται σύμβολο- την ξεφτίλα και την ιδιαίτερη φθορά που μυρίζει συχνά η Ελλάδα. Αυτά, πολύ πριν και ανεξάρτητα της εμπλοκής του με την δικαιοσύνη, η οποία είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα.
Αν αξίζει να απαξιωθεί ο Θ.Α. είναι -κατά τα εδώ κείμενα- λόγω του τρίπτυχου "χοντρά βυζιά-χοντρός χαβαλές- χοντρή διαπλοκή" που χαρακτηρίζει την δημόσια πορεία του.
Συνεπώς, δεν είναι εύκολο να πιστέψω πως η κουβέντα που γίνεται εδώ και απομονώνει το συγκεκριμένο ποστ (λες και δεν έχουν προηγηθεί όλα τα προηγούμενα) είναι στο ελάχιστο αντικειμενική.
Η επιλεκτική απομόνωση στοιχείων φτιάχνει μια εικόνα παραμορφωμένη: προτροπή σε κοινωνική απαξία (που δεν συμβαίνει στο κείμενο) επειδή κάποιος (λες και δεν έχει συγκεκριμένη ταυτότητα και πορεία αυτός ο κάποιος) έμπλεξε με την δικαιοσύνη (λες και αυτό είναι η αιτία απου ασχολείται το blog με αυτόν).
Συγκρητικά βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρον το
"-Έσβησε αέρας τη ψωλή,
που κράτουνα στη χέρα".
Τουλάχιστον δεν υποκρίνεται πως μπαίνει σε επιχειρήματα.

 
At 9/01/2008 01:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στο "συγκρητικά" μίλησε το υποσυνείδητο!

 
At 9/01/2008 01:55:00 μ.μ., Blogger enfant raté said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 9/01/2008 01:56:00 μ.μ., Blogger enfant raté said...

Ε-Lawyer, υπάρχει ένα κομμάτι διαδικασίας και ένα κομμάτι ουσίας στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στους θεσμούς, στα πάντα λίγο πολύ.

Διαδικαστικά λοιπόν, καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα δικονομικά μέσα για να ξεχειλώνει τις ποινικές διαδικασίες μέχρι εκεί που δεν παίρνει και, ναι, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του, γιατί, τύποις τουλάχιστον, δεν παρανομεί. Αν όμως αξιοποιώντας τις δικονομικές του δυνατότητες επειδή έχει τη δυνατότητα απλά και μόνο να πει ότι ασθενεί, να πει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί είναι κακοί, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, ουσιαστικά κωλυσιεργεί την απονομή δικαιοσύνης, που είναι ο λόγος για τον οποίο όλες αυτές οι δικονομικές δυνατότητες υφίστανται: για να μη στερηθεί αυτός που πράγματι ασθενεί, αυτός που πράγματι αδικείται από τους δικαστικούς λειτουργούς, την δίκαιη δίκη που συνταγματικά του αναλογεί. Δεν ξέρω πόσο δημοκρατικό φρόνημα δείχνει εκ μέρους του το να καταχράται τις δυνατότητες που του δίνει το δικονομικό μας σύστημα και να αποφεύγει να απολογηθεί, ως οφείλει. Και αυτό είναι το έλασσον που μπορεί να ειπωθεί για την χυδαιότητα με την οποία ο Θέμος και οι όμοιοί του αντιμετωπίζουν τους θεσμούς, τη δημοκρατία και πάει λέγοντας.

Αυτό λοιπόν που, αν καταλαβαίνω καλά, αποδοκιμάζει ο Ολντμπόη, και συμφωνώ μαζί του, είναι ακριβώς αυτή η αλαζονεία του, ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο απαιτεί να μην δικαστεί για ό,τι ενδεχομένως διέπραξε, εν τέλει η παντελής έλλειψη δημοκρατικού φρονήματος και σεβασμού στις δημοκρατικές αρχές.

Επιπλέον, είναι αυτονόητο ότι ο Θέμος δεν είναι δυνατόν να στερηθεί κανέναν νόμιμο δικαίωμά του, πέραν της ποινής που προβλέπει ο "τιμοκατάλογος της δημοκρατίας". Και αυτό είναι επίσης ένα ζήτημα φορμαλισμού, όπως το θέτει ο Ολντμπόη, διαδικαστικής θεώρησης της δημοκρατίας, όπως το θέτω εγώ. Η ουσία όμως λέει ότι η δημοκρατία δεν είναι κάτι που βγαίνει από κλίβανο, οφείλει στον εαυτό της να έχει πολιτικό πρόταγμα και περιεχόμενο, όποιο και αν είναι αυτό, και αν δεν μας αρέσει, εδώ είμαστε για να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Να μην ξεχνάμε λοιπόν ότι ο Θέμος δεν πουλάει πλυντήρια, πουλάει ενημέρωση και πολιτιστικό προϊόν. Αν πούλαγε πλυντήρια δεν θα είχα κανέναν πρόβλημα να αγοράσω. Αλλά το να αγοράσω ειδήσεις και ψυχαγωγία (γιατί και αυτή μπορεί να είναι αρκούντως πολιτική) σημαίνει ότι μου είναι αδιάφορη η περιφρόνηση του Θέμου στην αγαπημένη μας δημοκρατία ή, ακόμα χειρότερα, τη συμμερίζομαι. Και η δημοκρατία δεν είναι ιδεολόγημα, αγαπητέ η-λόηερ, ούτε θεωρητική κατασκευή. Αν αναχθεί στη μονάδα καταλήγει σε εσένα και εμένα, η περιφρόνηση στις αρχές της είναι περιφρόνηση απέναντι στον άνθρωπο που κάθεται ακριβώς δίπλα μου.

Όσο για όλα τα άλλα, συγκράτησα από την ατελείωτη φλυαρία σου αυτό που είπες για το κατά πόσον το dvd αποτελεί αρχείο με την έννοια του νόμου. Ας μην μπούμε σε επιστημονική αντιπαράθεση, ας πούμε μόνο ότι ακόμα και αν θετικιστικά δεν το αντιληφθούμε ως τέτοιο, δες λίγο την ουσία. Το αν δηλαδή διακινήθηκαν πράγματι ή όχι εικόνες από τις προσωπικότερες στιγμές ενός ανθρώπου. Και αν προβληματίζεσαι πώς θα σε βγάλει στην ουσιαστική ερμηνεία ο χάρακας του θετικισμού, κάνε μια επανάληψη σε φιλοσοφία και μεθοδολογία του δικαίου.

Καλές είναι οι διαδικασίες λοιπόν, καλός και ο θετικισμός, καλό και το συγκροτημένο δημοκρατικό οικοδόμημα. Αλλά δες λίγο γύρω σου τι γίνεται με το ξήλωμα της πλειοψηφίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και θα καταλάβεις πού μας έβγαλε η θωράκιση γύρω από τον θετικισμό και την δικαιωματοκρατία, που ξεκινάει με το να πιστεύουμε ότι κανέναν δε βλάπτει να κάνουμε κοπάνα από τις ποινικές διαδικασίες.

 
At 9/01/2008 02:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

είπα πολύ σοβαρά πράγματα εδώ χάμω

απλώς αυτά εδώ τα σκλαβάκια δεν καταλαβαίνουν τι είναι σημαντικό και τι βλακώδες κι άχρηστο για την επιβίωση

τώρα, εδώ, σε αυτή την πραγματικότητα, που είναι πραγματικότητα όλων των εποχών, από την ανυπόκριτη εκείνη εποχή των βροντοσαύρων και τυραννοσαύρων ώς την σημερινή εποχή της φοβερής φενάκης, η ασχήμια που ευαγγελίζεται ο μικρός φασίστας αυτή δεν υπάρχει, κυρίως επειδή τα ελεύθερα όντα μπορούν κάτι που σκοτώνει τους φασίστες: ν' αποφασίζουν...

γιατί την απόφαση για την ελευθερία και την επιβίωση μισεί ο μικρός φασίστας

ασχέτως αν δεν μπορεί να κατασκευάσει την απαιτούμενη ικανότητα για να κάμει εξήγηση

τα ίδια πράγματα ισχύουν και για τους άλλους μικρούς φασίστες-γραφιάδες, πράγματα που θα ισχύουν όσο η ανθρωπότητα βρίσκεται στην καταστολή.

 
At 9/01/2008 02:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και όλοι μαζί θα ξεκαρδιστούμε με το «Όλα» που έρχεται, χωρίς όρους, χωρίς περιορισμούς, χωρίς ενοχές.

Και γιατί να έχουμε άλλωστε; Τι πειράζει που όλα αυτά συμβαίνουν (εκβιασμοι, μαύρο χρήμα, Κουκοδήμοι, Παυλίδηδες, Κουμπάροι κ.λπ.) γύρω μας. Ούτε μας ενοχλούν ούτε μας θίγουν (άμεσα). Άσε μας λοιπόν old boy να απολαύσουμε τους αστέρες της ΤV και της πολιτικής.
Στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία (λέμε τώρα) η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και τυφλή, (ή μήπως είμαστε εμείς;) άρα οφειλουμε να υπακούσουμε στις αποφάσεις της, χωρίς κριτική.
Έτσι λοιπόν ο Πρετεντέρης κάνει σχόλια για την βία στα γήπεδα, ο Μαγγίνας ομιλεί για τα ελείματα των ταμείων και για τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς, ο Ρεγκούζας για την φοροδιαφυγή και τον χρηματισμό των εφοριακών και όλοι εμείς τα βάζουμε με τους "φασίστες" που λένε την γνώμη τους και (δικαίως κατ' εμέ) κατακρίνουν τους προαναφερθέντες.
Καλό χειμώνα ορε παληκάρια

 
At 9/01/2008 03:03:00 μ.μ., Blogger costinho said...

"Οτι ακόμη κι αν κριθεί ένοχος, η ενοχή θα αφορά συγκεκριμένες πράξεις και όχι γενικά την προσωπικότητά του ή την ικανότητά του ως δημοσιογράφου ή παρουσιαστή εκπομπής, γιατί τα κριτήρια για να αξιολογηθούν αυτά είναι διαφορετικά από τα κριτήρια με τα οποία αξιολογείται από τη δικαιοσύνη."

Εδώ ακριβώς είναι όλο το θέμα και ακριβώς αυτό είναι που έχει παρανοηθεί στο αρχικό ύφος του post. Το ότι δεν κρίθηκε ένοχος (που κρίθηκε δηλαδή, αλλά αυτό το έχουν προσπεράσει όλοι, τέλοσπάντων), το ότι τη γλίτωσε με περιοριστικούς όρους και μόνο, έχει να κάνει γενικά με "την προσωπικότητά του ή την ικανότητά του ως δημοσιογράφου ή παρουσιαστή εκπομπής, γιατί τα κριτήρια για να αξιολογηθούν αυτά είναι διαφορετικά από τα κριτήρια με τα οποία αξιολογείται από τη δικαιοσύνη". Τελικά όμως επηρεάζουν και διαμορφώνουν και τη δικαστική ετυμηγορία (ένοχος, αλλά ούτε σύλληψη ούτε κράτηση προφυλάκιση ούτε φυλάκιση) και το κοινωνικό status του συγκεκριμένου, το οποίο όχι μόνο βγαίνει αλώβητο, αλλά και ενισχυμένο, καθώς πλάι στο τρίπτυχο "χοντρά βυζιά, χοντρός χαβαλές, χοντρή διαπλοκή", μπαίνει και ο "χοντρός τσαμπουκάς", ήτοι "με 300.000 ευρώ μπορώ να κοροιδεύω όποιον γουστάρω, ακόμα και το νομικό σύστημα και τους λειτουργούς τους". Ένοχος όμως είναι, μην ξεχνιόμαστε. Για ποιους; Εδώ είναι το θέμα: μόνο για τις συγκεκριμένες διατάξεις, τοσυγκεκριμένο εισαγγελέα και το συγκεκριμένο ανακριτή. Για κανέναν άλλον. Κι αν δεν κάνω λάθος Όλντμπόη, αυτό περίπου ήθελες να περιγράψεις από την αρχή.

 
At 9/01/2008 03:51:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

@costinho: το γεγονός ότι συγχέεις την έννοια "κατηγορούμενος" με την έννοια του "ενόχου" από μόνο του αποδεικνύει ότι όταν ένα κοινό δεν είναι σε θέση να διακρίνει ανάμεσα σε προδικασία, ποινική δίωξη και αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, καλύτερα να συνεχίσει να ασχολείται με τις ποδοσφαιρικές "διαφορές" που μπορεί να έχει με τον εκάστοτε τηλεπαρουσιαστή κι ας αφήσει την "κοινωνική απαξία" και την κριτική των δικαστικών αποφάσεων σε αυτούς που είναι σε θέση να την κάνουν.

@ανφάν ρατέ:

Σε αυτό το ποστ δεν υπάρχει κριτική στους θεσμούς ή το σύστημα απονομής δικαιοσύνης ή την δημοκρατία από τον old boy. Υπάρχει μόνο κριτική κατά του κοινού των τηλεθεατών που θα έπρεπε να ντρέπονται που βλέπουν "χωρίς ενοχές" όπως λέει, Θέμο. Επειδή του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Αν υπάρχουν κι άλλα επειδή, ας έβαζε λινκς, δεν είναι υποχρεωμένος ο αναγνώστης να κάνει συστημική ανάγνωση ενός blog με εκατοντάδες κείμενα.

Η θέση old boy είναι μια άκρως ηθικολογική έμμεση παραίνεση για περιθωριοποίηση του διάσημου προσώπου που "αμάρτησε", η οποία γίνεται ευπρόσδεκτή από ένα πουριτανικό κοινό, το οποίο βλέπει τη διαφθορά ως το τέρας με τα επτά κεφάλια, χωρίς βέβαια να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται, τι σημαίνει διαφάνεια, ποιες είναι οι δυνατότητες θεσμικής αντιμετώπισης ακόμα και από τον ίδιο τον πολίτη με τις εξουσίες που έχει για πρόσβαση σε έγγραφα, μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη κλπ. Μια καφενειακή ρητορεία που μπορείς να ακούσεις από κάθε μεμψίμοιρο ταξιτζή δηλαδή. Αυτό είναι και το στοιχείο που γοητεύει στον old boy: περίτεχνη διατύπωση όσων σκέφτεται ο μέσος όρος, δηλ. ο μέσος ταξιτζής που περνάει μπροστά από τη Βουλή και φωνάζει "γαμώ το μουνί της μάνας σας". Μερικές φορές ο νατουραλισμος του old boy φτάνει στο σημείο της αυτούσιας μεταφοράς αυτής της λεπτής αίσθησης πολιτικού σχολίου με φινέτσα και γούστο. Διότι ο old boy είναι πράγματι ο κοινός νους, εκπροσωπεί με ακρίβεια αυτό που λέμε κοινή γνώμη. Είναι αυτός που βγάζει κυβερνήσεις, καθιερώνει αισθητικές, υποστηρίζει ποδοσφαιρικές ομάδες και κατευθύνει την εξωτερική πολιτική της χώρας, καταλογίζοντας το "πολιτικό κόστος" σε όποιον δεν ακούει αυτά που του λέει. Μετά παρουσιάζεται ως ο άλλος, ο κριτικός που κριτικάρει την υπόλοιπη γνώμη, την μη-κοινή. Την μειοψηφία. Στο στόχαστρο του old boy πάντοτε βρίσκεται μια ενοχλητική μειοψηφία: τα δημόσια πρόσωπα, οι κατηγορούμενοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι μπράβοι, τα νυχτερινά κέντρα, ο γεωργουσόπουλος, οι ενοχλητικές παρατήρήσεις στα comments.


Στον πουριτανικό λαϊκισμό του "ντροπή σας που γελάτε με το Θέμοι", αναρωτιέμαι για ποιο λόγο οι περιοριστικοί όροι θα πρεπε να στιγματίζουν κάποιον σαν να ήταν ένοχος, τσουβαλιάζοντας αυτο το κριτήριο με το τρίπτυχο "σεξιστής, χαβαλές, εθνικιστής" το οποίο ανήκει σε άλλου είδους συστήματα αξιολόγησης, τα οποία δεν τέμνονται με την αξίωση της πολιτείας για κολασμό των αδικημάτων.

Για το νομικό θέμα του dvd, αν θέλουμε ακριβολογία είναι παραβίαση του δικαιώματος στον ιδιωτικό βίο (όχι προσωπικών δεδομένων, παρά την περί του αντιθέτου ποινική δίωξη) και θα υπενθυμίσω ότι ήμουν συντονιστής της σχετικής διαδικτυακής καμπάνιας τον Φεβρουάριο "Δεν θέλω να δω το dvd", όπου βέβαια ο old boy δεν πήρε μέρος και δικαίωμά του, αλλά μην κόπτεται για τα προσωπικά δεδομένα στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης τόσο όψιμα. ΑΥΤΗ η καμπάνια, που έφτασε στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σε άλλους φορείς είναι μια ΘΕΤΙΚΗ και ενεργής αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών σε ένα φαινόμενο που πράγματι ενοχλεί. Αυτή η αντίδραση δεν στοχοποιεί όμως πρόσωπα, ούτε τα υποβιβάζει στην κατηγορία του "συμβόλου της διαφθοράς", αμφισβητώντας δηλ. την ίδια την έννοια άνθρωπος.

Αλήθεια, η "Ελευθεροτυπία" και όσα γράφει για την πρώην "μαύρη τρύπα" της είναι ατράνταχτα στοιχεία για να βγάλουμε ετυμηγορίες για το ποιος είναι δίκαιος και άδικος; Ποιος μπορεί να μας πει υπεύθυνα και πειστικά αν ο Αναστασιάδης είναι ένοχος ή αθώος χωρίς να έχει διαβάσει το φάκελο που βρίσκεται στο γραφείο της εισαγγελίας ή του συνηγόρου του Αναστασιάδη;

Είναι φορμαλισμός και θετικισμός να κρατάει κανείς επιφυλάξεις για το πόσο αντικειμενικές είναι οι πληροφορίες όταν: (α) αφορούν έναν εκδότη και (β) προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από άλλα μέσα ενημέρωσης; Ποια είναι τα εξωνομικά κριτήρια με τα οποία θα πρέπει κάποιος να απαξιωνεται κοινωνικά, ρωτάω και πάλι.

Για μένα αυτό το post είναι η αποκορύφωση του φαρισαϊσμού. Αν χρειάζονται 80+ σχόλια για να πιθανολογηθεί ότι μάλλον συνδέεται με άλλα post που κατηγορούν τον Αναστασιάδη ως σεξιστή, χαβαλετζή εθνικιστή και δεν ξέρω τι άλλο, προφανώς δεν έχει επιτύχει τον επικοινωνιακό του στόχο. Και ούτε θα μπορούσε όταν ο old boy είναι ο blogger ο οποίος ανέχεται μόνο τους "αξιοπρεπείς" ομοφυλόφιλους και όχι τους κραγμένους (βλ. Πουστοέλληνες), θεωρεί ότι ένας drag καλλιτέχνης δεν έχει άλλη δουλειά εκτός από την προσωπική του προβολή σε έναν αγώνα της εθνικής ομάδας και δεν προστατεύει τους συμμετέχοντες σε έναν διάλογο με διαγραφή των ύβρεων ή έστω με προσωπινό moderation, εκλαμβάνοντας τον εξυβριστικό χαβαλέ ως εκδοχή της ελευθερίας του λόγου.

Αντιλαμβάνομαι τις ψυχολογικές διαδικασίες που δεσμεύουν τους πιστούς αναγνώστες του old boy να σταθούν στο πλευρό του σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες δεν έχει δίκιο. Δεν είναι εύκολο να δεις τα πράγματα καθαρά, οταν υπάρχει προσωπική συμμετοχή. Όταν όμως μιλάμε σε ιδεολογικό επίπεδο, ένας βαθμός αποστασιοποίησης είναι χρήσιμος. Για να μη διαβάζετε μετά από 2-3 χρόνια αυτά που λέτε εδώ και τρίβετε τα μάτια σας.

 
At 9/01/2008 04:00:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε γι' αυτόν τον τύπο.

 
At 9/01/2008 04:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συνταγματικό πραξικόπημα και λαθροφθειρία καταγγέλλει το ολοκληρωτικό ΠΑΣΟΚ κατά την παρακολούθηση με κρυφές κάμερες στη Βουλή στις 17 Μαΐου 2008 της Συνταγματική αναθεώρησης με αποδεικτικό στοιχείο το βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας από κινητό και δονούμενο τηλέφωνο του Δημοσιογράφου εντός κ’ εκτός τής αιθούσης. Κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στη Βουλή προ ολίγου, προβλήθηκε το επίμαχο βίντεο που εμφανίζει τον ψωλοσυλλέκτη Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να ξεβρακώνει τον προεστό Άδωνι Γεωργιάδη, να του τον περιεργάζεται και στη συνέχεια να αναφωνεί: «αυτή είναι η αλήθεια όλη για τους Εβραίους!». Αμέσως μετά, εμφανίζεται η έκρηξη του Βεζούβιου με θερινή αναπαράσταση κοινοβουλευτικής ταχυπαλμίας, το αίμα να ρέει πολύ ώς την αμνότητα. Όπως ρουφιάνεψε ο blogger Κουφοντίνας, το επίμαχο βίντεο διοχετεύτηκε και έφθασε στον υπόνομο με τις πρώτες σταγόνες της βροχής.

 
At 9/01/2008 04:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τη ζωή του Άγνωστου Δημοσιογράφου φέρεται να έσωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο οθωμανικό πάρκο Ουσούρι της Σιβηρίας, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Την ώρα της ξενάγησής του από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Στάλινγκραντ, μία από τις υπερσιβηρικές τίγρεις, (του προστατευόμενου είδους «Amur»), βρέθηκε ελεύθερη στη μεγάλη περιοχή και κινήθηκε επιθετικά εναντίον του Δημοσιογράφου… Ο Ρώσος πρωθυπουργός δεν έχασε χρόνο και, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τον έβγαλε έξω, τον τρόμπαρε εγρήγορα και με τα αναισθητικά χύσια του χτύπησε την τίγρη, πριν προλάβει να ορμήσει στον Άγνωστο Δημοσιογράφο. Στη συνέχεια, βοήθησε τους υπεύθυνους να τοποθετήσουν ένα κλύσμα εντοπισμού στο Δημοσιογράφο, ο οποίος είναι ηλικίας μόλις 35 ετών. Ο Πούτιν έφτασε στο πάρκο με ελικόπτερο και ξεναγήθηκε στην περιοχή, όπου επιστήμονες ερευνούν τον τρόπο ζευγαρώματος του Δημοσιογράφου με τις τίγρεις, οι οποίες κινδυνεύουν από ενημερωτικό αφανισμό. Όσο για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε: «Ό,τι και να λένε, η τίγρη είναι ενήμερη».

 
At 9/01/2008 04:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

E Lawyer, επειδή δυστυχώς παρακολουθώ το ιστολόγιό σου κατά τι λιγότερο επισταμένως απ' ό,τι εσύ το δικό μου (και λάθος μου μεγάλο, αφού τώρα διαπιστώνω -ηδονικά μπορώ να πω- ότι έχεις αποφανθεί ότι η διακίνηση του dvd δεν συνιστά παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένω), δεν γνωρίζω αν έχεις ήδη προβεί στο βήμα στο οποίο θα σε καλέσω τώρα να προβείς. Αν το έχεις ήδη κάνει, στείλε μου σε παρακαλώ το λινκ.
Προτείνω λοιπόν να συντάξεις έναν Κώδικα Επιτρεπομένων Θεμάτων Προς Σχολιασμό, έναν Κώδικα όπου θα κάνεις διαχωρισμό των ζητημάτων για τα οποία επιτρέπεται να μιλάμε.
Οι κατηγορίες μπορεί να είναι του στυλ:
1) Εντελώς επιτρεπόμενα και αποδεκτά ζητήματα δίχως νομικές παρενέργειες (δυσκολεύομαι να σκεφτώ ποιά θα είναι στη σκέψη σου αυτά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις),
2) Εντελώς απαγορευμένα ζητήματα,
3) Ζητήματα στα οποία επιτρέπεται να συνομιλούν και να σχολιάζουν μόνο οι γνωρίζοντες νομικά και όχι το πόπολο,
4) Ζητήματα επιτρεπτά μεν βάσει της ελευθερίας του λόγου, που πλην όμως κατά τη δική σου άποψη τυχόν συζήτησή τους θα σηματοδοτεί φασιστικές αντιλήψεις.
Νομίζω δε -και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσεις- πως ένας τέτοιος Κώδικας Αυτορρύθμισης θα αποτελέσει στιβαρό ανάχωμα στην προσπάθεια να φιμώσουν ή να περιορίσουν τον λόγο αύριο ετερόνομα οι κυβερνήσεις.

 
At 9/01/2008 04:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αχ μικρέ φασίστα δεν με παρακολουθείς που σου λέω ότι ο φασισμός είναι πράξη που κάνει στον εαυτό το φασιστικό υποκείμενο και αργότερα τη στρέφει πάνω στους άλλους...

 
At 9/01/2008 04:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

και να αλλάξεις όνομα στο μπλογκ σου μικρέ φασίστα. να το πεις ως εξής: αποφορά που θέλει ασβέστωμα. σε παρακαλώ!

 
At 9/01/2008 04:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Αν χρειάζονται 80+ σχόλια για να πιθανολογηθεί ότι μάλλον συνδέεται με άλλα post που κατηγορούν τον Αναστασιάδη ως σεξιστή, χαβαλετζή εθνικιστή και δεν ξέρω τι άλλο, προφανώς δεν έχει επιτύχει τον επικοινωνιακό του στόχο"
Δεν γνωρίζω τον επικοινωνιακό του στόχο. Για όποιον διαβάζει αυτό το blog, δεν χρειάζεται τίποτα: είναι ξεκάθαρο. Μόνο disclaimer δεν έχει!

"Δεν είναι εύκολο να δεις τα πράγματα καθαρά, οταν υπάρχει προσωπική συμμετοχή. Όταν όμως μιλάμε σε ιδεολογικό επίπεδο, ένας βαθμός αποστασιοποίησης είναι χρήσιμος"
Νομίζω πως, πρακτικά μιλώντας, η προσωπική συμμετοχή του "μέσου" σχολιαστή -αν υφίσταται τέτοιο πράγμα- είναι ελάχιστη σε σύγκριση με την προσωπική συμμετοχή σου, e-lawyer, στη διαμάχη με τον old boy, που χρωματίζει κάθε σχόλιο και ταλαιπωρεί όσους δεν γνωρίζουμε κανέναν σας προσωπικά. Μιλάμε πλέον για stalking, και δεν νομίζω πως είναι αυτό τρόπος να βρεις το όποιο δίκιο μπορεί να έχεις.
Είναι κρίμα για όλους, γι αυτό και το σχολιάζω (για τελευταία φορά, μια και δεν έχει νόημα, τελικά).

 
At 9/01/2008 04:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θέλεις εσύ aerosol να κλεφτούμε και να πάμε παραλία;

 
At 9/01/2008 05:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ma gavte la nata, που θα'λεγε και ο Έκο.

 
At 9/01/2008 05:12:00 μ.μ., Blogger nikos10 said...

@ e-lawyer & justanothergoneoff

1) Σαφώς και έχει δικαίωμα ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος (όπως και κάθε άλλος) να ασκήσει κάθε δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος. Έχω, όμως, και εγώ το δικαίωμα (εφόσον πρόκειται για μια υπόθεση που έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αφορά δημόσιο πρόσωπο) να αξιολογήσω τις ενέργειες του, ως (για να ικανοποιήσω και το εγγράμματο troll - ευχαριστώ για τη διόρθωση) νομικός, αλλά κυρίως ως πολίτης.
Και επειδή μίλησες για κίνητρα, e-lawyer, πράγματι αυτά είναι που με οδηγούν να έχω την άποψη που εξέφρασα: κατά τη γνώμη μου, οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν για να παρακωλυθεί η διαδικασία, ενδεχομένως δε και για να οδηγηθεί ο ανακριτής σε αίτημα αποχής του από το υπόλοιπο της διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση, δεν πιστεύω ούτε ότι ο κατηγορούμενος ήταν αδιάθετος ούτε ότι είχε τον παραμικρό λόγο να ζητήσει την εξαίρεση του ανακριτή.
Προσωπικά, άλλο κίνητρο για τις συγκεκριμένες ενέργειες δεν μπορώ να φανταστώ.

2) Όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα. Ενώπιον του νόμου, του κράτους, των δικαστικών αρχών κ.λπ. Το εάν, όμως, εγώ προσωπικά θα επιλέξω να ασχοληθώ με τον Α ή τον Β πολίτη και να κρίνω τις ενέργειές του (όπως αντίστοιχα μπορεί να κάνει και αυτός με τις δικές μου ενέργειες) δεν είναι ζήτημα ισότητας. Το ότι ασχολούμαι με την υπόθεση Αναστασιάδη δεν σημαίνει ότι είμαι υποχρεωμένος να ασχοληθώ με κάθε υπόθεση όπου ο κατηγορούμενος ακολουθεί αντίστοιχη τακτική.
Επί της ουσίας, ο λόγος για τον οποίο ασχολούμαι με το συγκεκριμένο κατηγορούμενο είναι προφανής: εμπλέκεται σε μία υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη και ο ίδιος είναι δημόσιο πρόσωπο.

3) Στο σχόλιό μου δεν "δίκασα" τον Αναστασιάδη. Δεν ασχολήθηκα καν με τις εναντίον του κατηγορίες. Αυτές, όπως σωστά επισημαίνεται, θα κριθούν από το δικαστήριο.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου προσώπου, και μάλιστα όχι μόνον έναντι των δικαστικών αρχών.
Μίλησα προηγουμένως για κοινωνική κατακραυγή. Ως τέτοια εννοώ την "αποδοκιμασία" της φτηνής, λαϊκιστικής και ψευτοπατριωτικής δημοσιογραφίας που χαρακτηρίζει την εφημερίδα του συγκεκριμένου ανθρώπου, όπως και το σεξιστικό και "δήθεν" περιεχόμενο των τηλεοπτικών του εκπομπών.
Επειδή και την εφημερίδα έχω διαβάσει και την εκπομπή έχω παρακολουθήσει, πιστεύω ότι δικαιούμαι να εκφέρω γνώμη.
Όπως πιστεύω ότι δικαιούμαι να κρίνω ότι κάτι δεν πάει καλά με το αναγνωστικό ή τηλεοπτικό κοινό, όταν αυτό "αποθεώνει" τις συγκεκριμένες μορφές ενημέρωσης ή διασκέδασης. Δεν ανάγκασα, βέβαια, κανέναν να μη διαβάσει την εφημερίδα ή να μην παρακολουθήσει την εκπομπή. Τη γνώμη μου ανέφερα.

4) Ως γνωστόν, ο Αναστασιάδης, παρά το ότι του επεβλήθη από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα χρηματική ποινή για τη δημοσίευση στην εφημερίδα του φωτογραφιών από το περίφημο dvd, δεν πτοήθηκε και δημοσίευσε πριν λίγο καιρό φωτογραφίες από τη δολοφονία στη Σαντορίνη.
Θα είμαι άδικος αν πω ότι αυτή του η στάση οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός ότι, όταν δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες, η εφημερίδα του πούλησε τρελά; Δεν του έπρεπε μία "αποδοκιμασία" τότε;

@ justanothergoneoff

Αν το "μικροί φασίστες" απευθύνεται και σε μένα, τότε σε θαυμάζω πραγματικά. Πρέπει να είσαι ο μόνος άνθρωπος που καταφέρνει να σχηματίσει γνώμη για κάποιον με βάση ένα σχόλιο λίγων λέξεων.

 
At 9/01/2008 05:49:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

oldboy: ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις οριζόντια και κάθετα την θέση μου ότι δεν πρόκειται να μας εξηγήσεις τις απόψεις που διατύπωσες στο post σου. Με όρους διαλεκτικής αυτό λέγεται σιωπηρή παραδοχή.

Nα υπενθυμίσω για άλλη μια φορά -κάνεις ότι δεν το κατάλαβες- ότι η συζήτηση αυτή δεν είναι για το αν έχεις δικαίωμα να πεις την άποψή σου, αλλά για το αν η άποψή σου αντέχει στην κριτική.

nikos10
Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι ο κατηγορούμενος ή δεν ήταν αδιάθετος; Επειδή το έγραψε η "Ελευθεροτυπία", επειδή είναι ο Θέμος Αναστασιάδης, επειδή γνωρίζεις τον γιατρό του και σου είπε ότι του έγραψε ψεύτικη βεβαίωση, επειδή συνήθως οι κατηγορούμενοι αυτό κάνουν;Από αυτές τις πιθανολογήσεις μπορείς να φτάσεις, έστω και σε επίπεδο κοινωνικής κριτικής, σε α σ φ α λ έ ς συμπέρασμα; Αν αποχωρούσε ο ανακριτής κάποιος άλλος δεν θα έμπαινε στη θέση του; Εξήγησέ μου δηλαδή από ποιες λογικές σκέψεις απορρέει αυτή η πεποίθησή σου.

Με την ιδεολογικοαισθητική κριτική σου για τα προϊόντα του Θέμου δεν διαφωνώ, αλλά το post του old boy εστιάζει αποκλειστικά στο γεγονός ότι του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, λόγος για τον οποίο κατά την άποψη του γράφοντος θα έπρεπε να του είχαμε γυρίσει την πλάτη. Αυτή η λογική της γειτονιάς, του ταξιτζή και του καφενείου που στιγματίζει την ηθική παράβαση, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς έρευνα και δικαιολογίες, ανεξάρτητα από την θεσμική διαδικασία είναι πούρος κανιβαλισμός.

Αυτή είναι η κοινωνία της μηδενικής ανοχής, στην οποία όπως έλεγε ο Χέμινγουέη στον φανταστικό διάλογό του με τον Γκαίτε ο κριτής είναι η δασκάλα του χωριού με το μαστίγιο και όχι βέβαια ένας κανονικός δικαστής. Απέραντη ηθικολογία, πουριτανισμός, υποκρισία, φαρισαϊσμός, μισανθρωπισμός, προακατάληψη, κοινωνικός ρατσισμός, συμπλέγματα και το τεντωμένο δάχτυλο που δείχνει το "σωστό".

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

 
At 9/01/2008 06:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

θα μου γράψεις ένα ποστάκι για την ελευθερία Ολντμπόει μου;

 
At 9/01/2008 06:01:00 μ.μ., Blogger ange-ta said...

@ Oldboy,
καλό μηνα καταρχήν. Διαβάζω την ροδιά και πέρασα απο το στέκι σου.
Σκέφτηκα να αφησω απλώς την παρατηρηση, μα ποιός είναι ο Θέμος;

αλλά, αποφάσισα να γράψω κάτι πιο πρακτικό: όποιος ανακατεύεται με τα πίττουρα τον τρων οι κότες!

 
At 9/01/2008 06:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

η πάρτη σου angeta πολύ ωραία τα εκφέρει αν θες να ξέρεις ναι

του είπα του φασίστα ότι μόνο για να κάνει την καριέρα ασχολείται με το φαιδρό υποκείμενο θέμος

και ότι δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει με ένα πλάσμα μιλώντας για αντικείμενα και για υποθέσεις με αντικείμενα ή για λεφτοπαίγνια ή για καριέρες (που καταλήττουν στην αποτυχία όλες...)

είναι ο άνθρωπος ανθρωπίνως τελείως αδαής έτσι που προτιμά να καλλιεργεί τη στοιχειώδη άγνοια

ξέρεις angeta μου πόσους τέτοιους βρίσκουμε μπροστά μας εμείς που είμαστε τ' αγόρια και πρέπει το γεύμα να προσκομίσουμε στο σπίτι; εκατομμύρια! αυτός εδώ είναι η διαδικτυακή εκδοχή της ανθρώπινης άγνοιας και κακιάς τρέλας του πλήθους και της αδαότητος...ας το πούμε έτσι.

και δεν αντικαθιστούν τη φυσική παρουσία μας οι ιδέες - θέλεις εσύ angeta μου να με ορθογραφήσεις μέσ' στα έαρα; να ένα ψίχουλο.

λέξεις για την καρτέλα: άγνοια, ανθρώπινος, έλεγχος, στοιχειώδης.

 
At 9/01/2008 06:17:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

E Lawyer, είναι η τελευταία φορά που σου απαντάω. Από εδώ και πέρα συνέχισε μόνος σου. Γράφεις και ξαναγράφεις:
1) «Ο δημοκρατικός και φιλελεύθερος χαρακτηρας του εγκεφάλου σου αποφάνθηκε ότι οι περιοριστικοί όροι θα έπρεπε να συνοδεύονται με κοινωνική κατακραυγή και πολιτικό θάνατο».
2) «Ελπίζω να μην υπάρξει και ο κόσμος αυτών που απο προκατάληψη θα σταματήσουν να παρακολουθούν τη δουλειά κάποιου, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, επειδή του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι»
3) «Η διαφορά μας είναι ότι διαμαρτύρεσαι που ο κόσμος δεν περιθωριοποιεί κάποιον στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι»
4) «Όλη η ανάλυσή σου στο ποστ, από τον τίτλο μέχρι το τέλος, στρέφεται γύρω από ένα μόνο δυσμενές δεδομένο που αφορά τον Αναστασιάδη: το γεγονός ότι του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι».
5) «Υπάρχει μόνο κριτική κατά του κοινού των τηλεθεατών που θα έπρεπε να ντρέπονται που βλέπουν "χωρίς ενοχές" όπως λέει, Θέμο. Επειδή του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι».
6) «το post του old boy εστιάζει αποκλειστικά στο γεγονός ότι του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, λόγος για τον οποίο κατά την άποψη του γράφοντος θα έπρεπε να του είχαμε γυρίσει την πλάτη».
Έξι φορές το ίδιο πράγμα, αν δεν μου έχει διαφύγει και καμία έβδομη.
Από την αρχή σου λέω ότι δεν κατάλαβες τι γράφω και ότι μια ζωή μου την λες παρερμηνεύοντας τι έχω γράψει. Εκεί όμως εσύ, απτόητος, αφού έτσι σε βολεύει.
Λοιπόν, δεν χρειάζονται ούτε 5 ούτε 65 ούτε 95 σχόλια για να καταλάβει κανείς τι γράφω. Αρκεί να του κόβει λίγο.
Κατ' αρχήν είσαι τόσο στον πλανήτη σου που θεωρείς ότι αυτό το ποστ χτυπάει τον Αναστασιάδη τώρα που τον έκρινε αρνητικά η δικαιοσύνη και του επέβαλε περιοριστικούς όρους, ενώ το ποστ αυτό γράφηκε ακριβώς τη στιγμή που ο Αναστασιάδης κατορθώνει να μην έχει την τύχη όλων των υπολοίπων κατηγορουμένων της υπόθεσης Ζαχόπουλου και να τη γλιτώσει με περιοριστικούς όρους.
Κατά δεύτερον το ποστ αυτό κάνει ακριβώς μα ακριβώς το αντίθετο από το να εστιάζει στη νομική διάσταση ενός συγκεκριμένου αδικήματος και αντιδιαστέλλει την ποινική μεταχείριση μιας συγκεκριμένης συμπεριφοράς με την κοινωνική μεταχείριση μιας συγκεκριμένης προσωπικότητας.
Το ποστ αυτό λέει ότι η δικαιοσύνη κρίνει όπως κρίνει με τα δικά της κριτήρια, αναρωτιέται όμως τι γίνεται με τα κριτήρια της κοινωνίας.
Αναρωτιέται τι γίνεται αφενός με τα κριτήρια του μέσου πολίτη και πώς αντανακλά στη δική του συνείδηση ο βίος και η πολιτεία του συγκεκριμένου ανθρώπου και αφετέρου με όλους αυτούς τους καλεσμένους που θα συρρεύσουν στις εκπομπές του χωρίς να τρέχει τίποτα. Και το τίποτα που μπορεί να τρέχει είναι εξωνομικό, είναι τα κριτήρια με τα οποία αξιολογούμε τη συμπεριφορά και τις ενέργειες των δημοσίων προσώπων οσοδήποτε νόμιμες κι αν είναι.
Ξέρεις, δεν υπάρχει μόνο το ποινικό δίκαιο στην ζωή, ξέρεις δεν κρίνουμε κάποιον μόνο αφού καταδικαστεί αμετάκλητα. Μπορούμε να τον κρίνουμε για όσα λέει και κάνει και στο πλαίσιο αυτό μπορούμε να εκφράζουμε είτε τον θαυμασμό μας είτε την απέχθειά μας.
Σε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις δεν θα απαντήσω αφού δεν αντέχουν σε κριτική και αντίλογο, όντας παπαριές απροσμέτρητου διαμετρήματος.

 
At 9/01/2008 06:26:00 μ.μ., Blogger enfant raté said...

E-lawyer θίγεις διάφορα που ενδεχομένως θα ήταν ενδιαφέρον να συζητηθούν, αλλά όταν ο συνομιλητής μου εκ προοιμίου και χωρίς να έχουμε "ξανασυναντηθεί" ποτέ αμφισβητεί την κρίση μου επικαλούμενος την δήθεν παθιασμένη αφοσίωσή μου στον οικοδεσπότη και άλλες ψυχολογικές μπούρδες (ό,τι δεν έχουμε τα φρύδια να αμφισβητήσουμε σε ουσία, το ανάγουμε στον Φρόιντ), στο δικό μου σύμπαν είναι μια συμπεριφορά που αγγίζει τα όρια του κρετινισμού.

Για να μην μιλήσω για το πόσο δημοκρατικό ποιόν φανερώνει η ψυχαναλατική σου διαπίστωση... Η κοινωνία δεν δικαιούται να αμφισβητήσει τον Θέμο για τους περιοριστικούς όρους, αλλά εσύ δικαιούσαι να αμφισβητείς τον καθένα, όχι στα λεγόμενά του, αλλά στην καθαρότητα της κρίσης του, απλώς επειδή συμφωνεί με τον Ολντμπόη, δηλαδή διαφωνεί μαζί σου.

Και το γελοιωδέστερο είναι ότι στο μπλογκομητρώο μου υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά διαφωνίας με τον Ολντμπόη. Τα συμπτώματά μου λοιπόν δεν συμφωνούν με αυτά του συμπλέγματος που περιγράφεις. Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις και τον Φρόιντ.

 
At 9/01/2008 06:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

είμαι για πάρτη σου βρακάκι ξεσχισμένο
κ’ έχω τον πούτσο μου στο δίκτυο φασκιωμένο
πάω να πέσω στο γκρεμό έχω εκφασίσει το θεό
χωρίς εσένα

είμαι για πάρτη σου δεν είμαι για κανένα
σπάω αν θέλεις και στο γύψο μου για σένα
λίγο προτού να τρελαθώ έχω τρελάνει το θεό

γράφω στο δίκτυο και δεν ξέρω που τα στέλνω
τον εαυτό μου νιώθω όλο και πιο ξένο
χαζεύω και τηλεόραση με την ένταση στο τέρμα
λέω να χώσω στην ουρήθρα μου ένα κέρμα

είμαι για πάρτη σου βρακάκι ξεσχισμένο
κ’ έχω τον πούτσο μου στο δίκτυο φασκιωμένο
πάω να πέσω στο γκρεμό έχω εκφασίσει το θεό
χωρίς εσένα

πήρα εφημερίδα και δεν ξέρω τι διαβάζω
θα καταλήξω πάλι να μη χαμπαριάζω
όλα στην τύχη στην τρέλα μου αφήνομαι

νιώθω την καλλιέργεια πιο κοντά να πλησιάζει
όλος ο κόσμος μακριά της σκοτεινιάζει
άμα μου πει δημοσιογράφος γίνομαι

είμαι για πάρτη σου δεν είμαι για κανένα
σπάω αν θέλεις και στο γύψο μου για σένα
λίγο προτού να τρελαθώ έχω τρελάνει το θεό
χωρίς εσένα

 
At 9/01/2008 06:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ο φρόυντ λέει βλακείες

στο προτεκτοράτο όμως οπού η σύγκριση είναι πιο βάρβαρη

είσαι η γραφειοκρατική εκδοχή της ιδιοκτησίας βιβλίων

για παράδειγμα αυτή εδώ που αντιμετωπίζει την επιστροφή από διακοπές σαν ένα θέμα σοβαρό. Ήθελε να μάθει γράμματα δηλαδή ψυχίατρος να γίνει αλλά το γαμημένο το εξεταστικό την έριψε στην ψυχολογία, την οποίαν εκαλόμαθεν, και τώρα περνιέται σαν ψυχίατρος στην κοινωνία - τι ψευτολέξη...

 
At 9/01/2008 06:47:00 μ.μ., Blogger nikos10 said...

@ e-lawyer

Διατηρώ το δικαίωμά μου να κρίνω τον καθένα με βάση τις ενέργειες, τις συμπεριφορές και τα λεγόμενά του. Για να σχηματίσω την κρίση μου αυτή βασίζομαι σε πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων η (όποια) κοινωνική μου εμπειρία και το ένστικτο.

Δεν είμαι δικαστής, επομένως δεν χρειάζομαι αποδεικτική διαδικασία για να σχηματίσω πλήρη δικανική πεποίθηση.

Δηλαδή, για να ισχυριστώ ότι κάποιος είναι μαλάκας ή ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει, πρέπει απαραιτήτως να το αποδείξω με αδιάσειστα στοιχεία στον συνομιλητή μου;

Και μπορεί εσύ να κατηγορείς κάποιους για υποστήριξη της ακραίας κοινωνίας της μηδενικής ανοχής, αλλά, από όσα καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος), και εσύ αναφέρεσαι σε μία (εξίσου ακραία) νομικιστική κοινωνία, όπου η κοινωνική κριτική πρέπει να υπάγεται σε δικονομικούς κανόνες, όπως ακριβώς η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου.

 
At 9/01/2008 06:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old Boy

α. γράφεις κοινοτοπίες προβάλλοντάς τες ως ευφυείς παρατηρήσεις. Κοινοτοπίες του κερατά είναι το ποστ σου αυτό.
β. έχεις στρέψει όλο σου το ενδιαφέρον στην επικαιρότητα και το ποδόσφαιρο. Σχολιάζεις το σκουπιδαριό που ξερνάει η τιβί. Η εμμονή σου με τον Μάκη, τον Θέμο, τον Οικονομέα κλπ με απογοητεύει. Κλείσε τη γαμημένη την τηλεόραση αν τόσο σε χαλάει. Όσο για το ποδόσφαιρο, ουδέν σχόλιον.
γ.έχεις απωλέσει (ή έχεις θυσιάσει) για τα καλά τον συγγραφικό σου οίστρο εφόσον μόνιμα είσαι απασχολημένος με τον λάθος τρόπο με τον οχετό.
δ.έχεις μια εμμονή για το πόσο ανήθικη και κάφρικη κοινωνία είμαστε εμείς τα Ελληνόπουλα. Ωραία, το εμπεδώσαμε. Τίποτα άλλο έχεις να πεις; Θα το πας ένα παραπέρα από την ηθικολογία ή μπα;
ε. έχεις χάσει για τα καλά την ψυχραιμία σου με τα τρολ και τον αντίπαλό σου τον e-lawyer και βρίζεις, διαγράφεις σχόλια κλπ. Εγώ δεν είδα να σε βρίσει ο e-lawyer.

 
At 9/01/2008 06:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εγώ νόμιζα ότι διατηρούσες την υποχρέωση να παίρνεις καλές αποφάσεις για τον εαυτό σου

αλλά εσύ προτιμάς να κρίνεις τους άλλους επειδή είσαι ανίκανος να έχεις δικό σου εαυτό

η πραγματικότητα είναι ότι κρίνουμε κάποιον με σκοπό να τον βοηθήσουμε

εσύ όμως είσαι ανίκανος να βοηθήσεις τον εαυτό σου να καταλάβει ότι δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις αν δεν έχεις υποχρέωση να βοηθήσεις

δικαστή της πλάσης

 
At 9/01/2008 08:05:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Αν χρειάζονται 80+ σχόλια για να πιθανολογηθεί ότι μάλλον συνδέεται με άλλα post που κατηγορούν τον Αναστασιάδη ως σεξιστή, χαβαλετζή εθνικιστή και δεν ξέρω τι άλλο, προφανώς δεν έχει επιτύχει τον επικοινωνιακό του στόχο.

Καμμιά φορά μπορείς να φθάσεις μεν στον επικοινωνιακό σου στόχο, αλλά όχι και στον στόκο.

 
At 9/01/2008 09:09:00 μ.μ., Blogger Ars longa, vita brevis said...

αν καταλαβα, ενοχλει ορισμενους οτι ο Ολδμπου ,αν και σχετικος με το Νομο, διαμαρτυρεται για το κοινωνικο φαινομενο της δοξας ενος παραβατη, υποβοηθουμενη δοξα απο τα μηντια

στην ουσία ο Ολδμπου λέει οτι η δικαστικη αρχη και η κρατικη σιγουρα oπως φανηκε, επηρεαζονται απο τη θετικη λαικη δημοτικοτητα του υποπτου

εαν αυτο δεν ειναι καταπτυστο τοτε τι ειναι πειτε μας

ποιος κυβερνα; το κρατος; ο (καλος) Νομος; ή .... ο σελεμπριτικός - τηλεοπτικός - δημοσιογραφικός ανθός ;;;;;!!

 
At 9/01/2008 09:29:00 μ.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

Μην το ψειρίζετε πολύ, στο ποστ Μεμονωμένο παρατίθεται ένα σχόλιο του Καρπετόπουλου:

"...Για να έχει, λοιπόν, τύχη ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς και να προκριθεί [...] πρέπει να γίνει κινητοποίηση και συσπείρωση ώστε το Καραϊσκάκη να «καίει» στη ρεβάνς ακόμα κι αν χρειαστεί να πληρωθεί το πάθος με κανα-δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών."

Η απάντηση του Oldboy:

"Eπιμένω ότι ο Καρπετόπουλος τα έγραφε αυτά ως μάντης κακών και όχι επειδή τα επικροτούσε.
Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν πρέπει να μπει στην ψειρού ο οποιοσδήποτε. Ας το αποφασίσει αυτό η δικαιοσύνη. Ξέρω ότι είναι σκάνδαλο η παραμονή του στο ΔΣ όσο η υπόθεση εκκρεμεί και δεν ξεκαθαρίζει.
"

Και μετά ξύπνησε.

 
At 9/01/2008 09:48:00 μ.μ., Blogger Ars longa, vita brevis said...

ο Θέμος ειναι το θέμα, οχι ο Ολδμπου, θελω να πιστευω?

 
At 9/01/2008 11:02:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

ars longa etc, καλέ φίλε μπλόγγερ, είσαι αθώος ακόμα, θα καταλάβεις όταν θα μεγαλώσεις σε τι κόσμο μπήκες...
old boy πρέπει να 'παραδεκτού' ότι είσαι και γαμώ τις sui generis και κοντροβέρσιαλ μορφές ρε γαμώτο
παρότι εθνίκι,βάζελος, ομοφοβικός, θιασώτης της μαγκιάς, της παραγγελιάς, και σεξιστής*!
Για να θυμούνται οι παλιές και να μην ξεχνούν οι καινούργιες, χο χο χο...καλό χειμώνα θέλει...

inside joke...

 
At 9/01/2008 11:34:00 μ.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

Πολύ μου αρέσει η τυφλόμυγα.

 
At 9/02/2008 12:11:00 π.μ., Blogger Ars longa, vita brevis said...

09:48:00 μμ ρωτησα ποιος κυβερνα

00.10 ξερω,

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ

 
At 9/02/2008 01:21:00 π.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

Κυβερνά η νοοτροπία του διαδικτυακού λυντσαρίσματος ενάντια στο διαφορετικό.

 
At 9/02/2008 02:43:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

Ευχαριστώ όλους όσοι αρνείστε να μας διαφωτίσετε για τα "εξωνομικά" κριτήρια που σας παρουσίασε ο οικοδεσπότης σε αυτό το αριστουργηματικό του post και τις "εμπεριστατωμένες" επεξηγήσεις του, στις οποίες φυσικά δεν προσέθεσε απολύτως τίποτα.

Ούτε κι εγώ μίλησα νομικά (παρά μόνο για την έννοια του αρχείου κατά ν.2472).

Μίλησα για ιδεολογική διαφορά εξ αρχής. Από τη μία η θέση που αιτιολογεί και αναζητά επίμονα αιτιολογία κι από την άλλη η "θέση" που θέλει να διεγείρει το θυμικό, υβρίζει, προσβάλλει και ΔΕΝ εξηγεί.

Δεν θα μένει όμως χωρίς αντίλογο, όσο κι αν αυτό ενοχλεί. Γιατί κάποτε πρέπει να αποκαλύπτεται και η ουσία, κάτω από τη "γοητεία".

 
At 9/02/2008 03:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε Όλντ Μπόϊ και Νίκο μη δίνετε σημασία στον δικηγόρο, αυτός έφτιαξε blog μπας και γίνει Κούγιας, μια χαρά του τα'πες αν και με ένα γοητευτικό βρισίδι θα του πέρναγε. Δικηγόρε τι ζόρι τραβάς και γιατί να σου εξηγήσουμε ποιον γουστάρουμε και ποιον δε γουστάρουμε. Δε μας παρατάς, ή δεν πήρες ακόμα πτυχίο; Ντάξει θα μπείς και συ στην κλίκα με Κούγια και λοιπούς, βλέπουμε έχεις όλα τα προσόντα. Και γουστάρω να γράφω ανώνυμα. Μήπως θές να μου κάνεις μήνυση; Η δεν έχω δικαίωμα;
Άλλοι φτιάχνουν blog να πουν κάτι. Εσύ υπάρχεις μόνο και μόνο για να βγείς κάποια μέρα στα κανάλια. Άντε παραδέξου το. Γι'αυτό καλύτερα κάνε κανονική εξάσκηση παρά να διαφημίζεσαι απο το διαδίκτυο.

Ανώνυμος αντίθετα με 'σένα και το προφιλ σου

 
At 9/02/2008 11:00:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ανώνυμε των 3:36 είσαι πολύ μεγάλος σκατάς. Ένας κάφρος που οπαδίζει βλέποντας μπροστά του στρατόπεδα αντί ουσία.

 
At 9/02/2008 12:17:00 μ.μ., Blogger costinho said...

η-λόηερ said:

-'Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.'

-'Γιατί κάποτε πρέπει να αποκαλύπτεται και η ουσία, κάτω από τη "γοητεία".'

Επιτέλους, όμως συγκρατήσου κι άσε τους άλλους ήσυχους να μπορούν να διαβάσουν τα comments χωρίς να πρέπει να ερμηνεύσουν προσωπικές κόντρες και εμπάθειες (γιατί περί αυτών πρόκειται) και να συμμετέχουν στο διάλογο -ο όποιος θεός να τον κάνει διάλογο... Η γοητεία χρειάζεται λίγες λέξεις για να αποκαλυφθεί. Καλώς ή κακώς, οι περισσότεροι επισκέπτες αυτού του ιστολογίου αναγνωρίζουν αυτή την αρετή στα περισσότερα πoστ του διαχειριστή του. Η ουσία, για την οποία κόπτεσαι και χρήζεις τον εαυτό σου εκπρόσωπο και τιμητή της, θέλει επίσης λίγες λέξεις. Από ένα σημείο κι έπειτα είναι λέξεις, γράμματα, φόρμα, φόρμα, φόρμα... Από την άλλη, αν "πρέπει να αποκαλύπτεται η ουσία" και τελικά αυτό δεν έγινε (αν δεν το πήρες πρέφα από τα υπόλοιπα commments), ε τότε ίσως να πρέπει να παραδεχτείς κι εσύ ότι απέτυχες στον επικοινωνιακό σου στόχο.

Στην κόντρα περί Ζαχαράτου και ομοφοβικών τεράτων, είχες τουλάχιστον ένα έρεισμα. Νομικής φύσεως. Ασχέτως αν αυτό κατέληξε σε φαιδρή και χυδαία φάρσα εκ μέρους σου, απαξιώνοντας εσύ ο ίδιος έτσι και την ίδια σου την επιχειρηματολογία, αλλά και τον αρχικό σκοπό της παρέμβασής σου. Εδώ, αλήθεια, τι έρεισμα υπάρχει; Δεν σου αρέσει το ύφος του μπλογκ; Δεν σου αρέσει η κοινωνία που οραματίζεται ο μαλάκας ο Ολντμπόη; Δεν θέλεις να υπάρχει κανείς που να προτρέπει στην κοινωνική απαξίωση και περιθωριοποίηση του Θέμου; Θέλεις να κάνεις φίλους; Θέλεις να κάνεις πρακτική εξάσκηση στον ποινικό κώδικα; Αλήθεια, τι; Αν οι γοητευτικές μαλακίες του Ολντμπόη σηκώνουν αντίλογο, τότε καν'τον, πεσ'τα, βγαλ'τα από πάνω σου και ξέδωσε και δωσ'του να καταλάβει του αλήτη. Επιμένεις όμως και συνεχίζεις και συνεχίζεις, ακόμα και όταν ο διαχειριστής απαλάσσει τον εαυτό του από την υποχρέωση να σε παρακολουθεί και να σου απαντά και τότε ο αντίλογος χάνει το νόημά του. Απλά περιμένεις να τσιμπήσει και κανένας άλλος και να αρχίσει καινούριο μπαντιρντί.

Καταλήξαμε: αυτό το μπλογκ είναι εθνικιστικό, μεσορείτικο (του Μέσου Όρου, κατά το Αγιορείτικο), ομοφοβικό, λαϊκίστικο, γοητευτικά κοινότυπο και άλλες τέτοιες πληγές του φαραώ. Δεν σου αρέσει, το σιχαίνεσαι και με ειλικρίνεια δηλώνεις: "ευχαριστώ δεν θα πάρω". Ή μήπως δεν είναι έτσι;...
Σε παρακαλούμε, τουλάχιστον κράτα τις υποσχέσεις σου...

 
At 9/02/2008 12:24:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Εδώ η συμπεριφορά του πελάτη συνιστά απλώς δυσφήμιση, ή υποδηλώνει και έναν υφέρποντα φασισμό?

 
At 9/02/2008 12:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

heheh!!

 
At 9/02/2008 02:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

κάμνει απάντηση ο μικρός φασίστας εις ιλάιερ επειδή πιστεύει ότι με νομικούς θα πρέπει να μιλάει επειδή είναι σπουδαίος και σημαντικός άνθρωπος της ζήσης και θα πρέπει άρα να μιλήσει με τις εξουσίες

αν είσαι ένας άνθρωπος απλός από το πιο βαρύ κομμάτι που λένε φτάνοντας ώς τα τραγούδια του Βαμβακάρη ή του Τσιτσάνη τότενες ο μικρός φασίστας δεν μπορεί να σου μιλήσει επειδή έχει την απαγόρευση για καμάρι το καλό κ' ελεύθερο παλικάρι

στην πραγματικότητα όμως προτιμά να μη μπορεί να μιλήσει με κανέναν και προσπαθεί να φορτώνεται με την ανθυπόσταση τους πάντες

γιατί το κάνει αυτό το πράγμα;

 
At 9/02/2008 03:18:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Alberich, απλά καταπληκτικό.
«κάμνει απάντηση ο μικρός φασίστας εις ιλάιερ επειδή πιστεύει ότι με νομικούς θα πρέπει να μιλάει επειδή είναι σπουδαίος και σημαντικός άνθρωπος της ζήσης και θα πρέπει άρα να μιλήσει με τις εξουσίες»
Ομπάμα, βουλωμένο γράμμα διαβάζεις.

 
At 9/02/2008 04:28:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Προσωπική απόπειρα εξήγησης της συμπεριφοράς του e-lawyer, από την εικόνα που μου δίνει ο τρόπος, το ύφος και το περιεχόμενο της καταγγελτικής επιχειρηματολογίας του κατά καιρούς, απέναντι σε αναρτήσεις του oldboy:

Για κάποιον λόγο, αντιπαθεί τον oldboy ως bloger στο σύνολό του και προσπαθεί απλώς να τον μειώσει και να τον αποδομήσει στα μάτια του αναγνωστικού του κοινού. Ακόμα και αν δεν συμφωνεί καθόλου με συγκεκριμένα ποστ, σίγουρα υπάρχουν και κάποια με τα οποία θα συμφωνούσε ή τέλος πάντων θα είχε να πει κάτι μη-καταγγελτικό εδωμέσα. Δεν το έχει κάνει ποτέ, παρά εμφανίζετε κατά καιρούς όταν θεωρεί πως βρήκε υλικό για «επίθεση». Γνώμη μου επίσης είναι οτι αυτό το κάνει άκομψα, με εμφανείς μεγαδόσεις εμπάθειας κάθε φορά και τις περισσότερες φορές αδέξια. Αν κάποιος εκτίθεται επί της ουσίας σε κάθε τέτοια αντιπαράθεση, είναι ο ίδιος που το ξεκινάει κάθε φορά.

 
At 9/02/2008 04:41:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

Παρ’ όλα αυτά, νιώθω την υποχρέωση να παραδεχθώ, πως αν και θεωρώ αδέξια την πρακτική καθ’ εαυτή, ο τρόπος σύνταξης της επιχειρηματολογίας του σε ορισμένα σημεία, «και νεκρούς ανασταίνει» ακόμα και για άνθρωπο που έχει βγάλει νομική. Αν χρειαστεί ποτέ να κουρελιάσω το νευρικό σύστημα κάποιου που αντιπαθώ, θα προσπαθήσω να τον φέρω αντιμέτωπο με την εμπάθεια του e-lawyer.

 
At 9/02/2008 05:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"το κοινό είναι κενό και εν κενώ κλονίζεται και ως γνωστόν κενό κοινό ποτέ του δεν ανακαινίζεται..

μια συνείδηση πλύστρα
τηλεθέασης μπουγάδα
των αισθήσεων ξύστρα
για μυαλά μαρμελάδα..."

 
At 9/02/2008 07:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ανύποπτος πάντοτε ο μικρός φασίστας εξηκολούθει να εκφράζει τον θαυμασμόν του δια το μεγάλον φασισμό, ζητώντας να μάθη διαφόρους λεπτομερείας. Ο φιλήδονος Ιλόιρας εναθαρρυνόμενος απ’ το ιβέντ ότι δεν είχε γίνει αντιληπτός στο μικρό φασίστα, και αποδίδων την έλλειψη πάσης διαμαρτυρίας εκ μέρους του καλού παληκαριού, αφού περιήγαγε την ψωλήν του επί ολοκλήρου της ανελαστικής επιφανείας των γλουτών του, ήδη προσεπάθει να τοποθετήση τόν ογκώδη ερωτικόν σωλήνα του εις την μεταξύ τών δύο διαδραστικών ημισφαιρίων τού μικρού φασιστικού κώλου βαθείαν σχισμήν, ώστε, τρίβων και πιέζων τήν ψωλήν του εκεί, να εκσπερματίση εντός της περισκελίδος, επωφελούμενος της γραφής και της φασιστικής αθωότητας του παλικαριού. Κι εγώ μηχανικός-δημιουργός σου πρώτος να καίγομαι απ' τις εκρήξεις και το φως σου...

 
At 9/02/2008 07:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όταν καμιά φορά πηγαίνομεν στου Ολντμπόη, από την εκπομπήν του Πιτσιρίκου επιστρέφοντες, και αναπνέοντες την αύραν της προπαγάνδας, υπό το σκότεινον φως και μέσα στα αρώματα του βόθρου, εν τη φαυλότητι των μύθων – των σημερινών και των προ των ιστολογίων – ως σάλπισμα πνευστών, ή ως ήχος παλμικός, κρουστός, κυμβάλων, υψώνονται πίδακες πύρινοι ορισμέναι λέξεις, λέξεις-συνοριακοί έλεγχοι, λέξεις ενώσεως δημοσιογραφικής και κορυφαίας, λέξεις με ζωτικήν κατασίγαση της ύπαρξης απροσμέτρητον δια το παρελθόν και δια το μέλλον, αι λέξεις «διαπρύσιος», «Σε αγαπώ», «εσταυρωμένες αγκυλώσεις», «ω της παραχαράξεως άγγελοι θερινοί», «συμπρωτεύουσα», και «Δόξα εν υψίστοις», και, αιφνιδίως, ως χαράματα που αξημέρωτα ανωθρώσκουν, ή ως Μυστράς αφίξεως ορμητικού αιγάγρου σε γυαλάδικο, και αι λέξεις: «πρώτο θέμα», «συνταγματικόν δίκαιον», «εμπάθεια», «το κοπερτί το κοπερτί», «κάτω τα χέρια από το Μπέο», και «Gloria Gloria in exelsis Deo».

 
At 9/03/2008 01:40:00 π.μ., Blogger Ars longa, vita brevis said...

ριξε και ενα Καρουζο, ετσι για καλο:)

 
At 9/03/2008 08:26:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όχι μόνο Καρούζο. Να ρίξει και ένα Σαχτούρη και ένα Κατσαρό. Είναι βέβαια βαθύφωνοι αλλά είναι ισάξιοι του Καρούζο.

 
At 9/03/2008 08:56:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καημένε Ολντμπόυ
τι ζωή ήταν κι αυτή
κατατρεγμένος από τους Ιλόιρες
οι συνταγματολόγοι φτύναν μέσα στη μαύρη διαδίχτυα τρύπα σου
όμως εσύ καλά έκανες
έκαιγες τις πέτρες
που ήταν τσακμακόπετρες
κι έγραφες τα ποστάκια σου
κι όλους αυτούς τους μούντζωνες
και πριν να φύγεις
πρόφτασες κι αρπάχτηκες
από ένα γράφημα αιθαλομίχλης
από ψηλά τώρα από το νέφος αυτό
κοιτάζεις
την ελευθερία σου
ανάσκελα.

 
At 9/03/2008 12:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αναρωτιεμαι πάντως βρε e-lawyer ποτε προλαβαίνεις να δουλέψεις. Εκτός και αν βαράτε μύγες στο γραφείο αυτή την περίοδο...

 
At 9/03/2008 12:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εγώ πάντως βαράω μόνος μου και ψάχνω στην πλατεία μία κοπέλα ή αγόρι-κοπέλα να βαράμε μαζί αλλά έχουν τις τίγρεις αυτά τα πλάσματα εντός των και δεν γίνεται σύζευξη

που λέει ο ποιητής: έχω μια τίγρη μέσα μου άγρια λιμασμένη που όλο με περιμένει κι όλο την καρτερώ, την εγαμώ και με γαμεί θέλει να με σκοτώσει μα λέω θα ξεκαυλώσει καιρό με τον καιρό

εις μνήμην διονύση παπαγιαννόπουλου υπάρχω ρε γαμώτα

 
At 9/03/2008 12:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ενώ ο Ολντμπόις υπάρχει σταθερός, αποψιακός, διαπρύσιος και ρέστος στα κατάφωτα, ανταλλακτικός κοινής γνώμης, ξιφήρης - να τα λέμε όλα τα σωστά πράγματα της γλώσσης...-, και η ζωή του δεν κλονίζεται από αβεβαιότητες: ταξιδεύει σίγουρος όπως τα κύματα της τηλεόρασης ταξιδεύουν επειδή ο πλούτος του είναι στο στύφος του.

 
At 9/03/2008 01:03:00 μ.μ., Blogger Γιώργος said...

"έχω μια τίγρη μέσα μου άγρια λιμασμένη
που όλο με περιμένει κι όλο την καρτερώ,
την εγαμώ και με γαμεί θέλει να με σκοτώσει
μα λέω θα ξεκαυλώσει καιρό με τον καιρό"

φίλε αν και δεν πάς καλά, έχεις πάρει σασί με πολύ γαμάτο τρόπο, μη σταματάς κι ας τα χώνεις άδικα στον old-boy, μη σταματάς λέμε σε γουστάρω απίστευτα

 
At 9/03/2008 01:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

είπα πρώτος: καθρέφτης. καθρέφτης - και ό,τι μου λες γυρνάει πάνω σου.

 
At 9/03/2008 04:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όλντ, συγχαρητήρια για το κείμενο.

Με αφορμή τα όσα φαίνεται (πέρα από τις λέξεις) να εκφράζεις, επίτρεψε μου τα παρακάτω:

Μερικές φορές, γίνεται η εκτίμηση ότι:
- κάτι που όμορφα αρχίζει, όμοια πρέπει και να καταλήγει,
- τα χρήματα είναι για να ξοδεύονται
- μάγκας ο προνοών για τα διαθέσιμα,
- καλυτερότερος όποιος παντοιοτρόπως σχετίζεται με τα της κεφαλής της πυραμίδας
- ανεξάρτητα βεβαίως τα περί της απονομής δικαίου.

Με μερικά από αυτά, όμως, μερικές φορές, αισθάνομαι σαν κάποιον από τους ήρωες των δέκα μικρών μήτσων(ή κάπως έτσι) που βλέπαμε πριν λίγα χρόνια στην τηλεόραση - Ο μαλάκας δηλαδή, αφού το ξεχαρβάλωμα μερικές φορές αποτελειώνει την αξιοπρέπεια.

Εμετός και φτύσιμο η αντίδραση (καμιά φορά πρέπει και το πλεονάζον αλκοόλ να φύγει).

Πασουκάνιν

 
At 9/03/2008 08:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

άσε ήσυχο τ' αγόρι
δεν έχει χρόνο άλλωστε
τώρα κάνει τη σύγκριση της Φυσικής με τα συναισθήματα
ή περίμενε να βγάλει το συμπέρασμα και κάτι θα μάθεις

 
At 12/12/2008 03:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

old boy kai o agios vasilhs einai kokkinos. Me ekeinon pws kai den exeis asxoli8ei akoma? Kati se styl.."anikei ston paranomo strato tou kokkali, ypokineitai apo skoteines dunameis pou edreuoun sto pasalimani, mustikh sunantish me ton Savva Theodoridh prin apo to derby me ton vazelo..." Ela, kanto afou mporeis!

p.s: E lawyer s'agapaw!! :-D

 
At 7/27/2009 07:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home