Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2008

Τύχη αγαθή

Πραγματικά αγνώριστος ο Κώστας Κουκοδήμος (που αναγκάστηκε να αφήσει γενειάδα και αλογοουρά προκειμένου να αποφύγει τον απηνή δικαστικό έλεγχο της εισαγγελέως Μαρίας Γκανέ) επιστρέφει μετά την τελική δικαίωσή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αφού τελικά αποδείχθηκε ότι ο βουλευτής που μεσολάβησε για λογαριασμό των Κλαδά και Θέμου ήταν ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται.
Εν τω μεταξύ φουντώνει η αγανάκτηση του απλού λαού για τον υπερβολικό μισθό που εισέπραττε ο κοπρίτης Γιώργος Ζορμπάς, ο οποίος κονομούσε τα κέρατά του χωρίς να παράγει έργο, αγανάκτηση όμως που όσο δεν μετουσιώνεται σε βία κατά του τρωκτικού Ζορμπά, θα είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας.
Τέλος, πρωτοφανές γεγονός συνέβη στο πρες ρουμ, όταν ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ ήταν ντυμένος στις συνήθεις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του, ενώ κοιτούσε με το συνήθη τρόπο τα χαρτιά του αντί τους δημοσιογράφους και ενώ υπομειδιούσε με το συνήθη τρόπο του μέχρι την ολοκλήρωση της κάθε απάντησής του οπότε και έστρεφε το τροπαιούχο βλέμμα του στον ερωτώντα, έχασε για μια στιγμή τον πλήρη έλεγχο των πνευματικών του λειτουργιών, στιγμή που στάθηκε όμως αρκετή ώστε η αυταρέσκειά του να μετατραπεί σε ασώματη αυτοϊκανοποίηση, αυτοϊκανοποίηση που οδήγησε την εικόνα του σε εκρηκτική ανάληψη στους ουρανούς εντός άρματος πυρός, ανάμεσα σε καπνούς και πλήθος άλλων ειδικών εφέ, την ώρα που από ψηλά ακούγονταν χορωδιακά σεμνοταπεινών αγγέλων.

11 Comments:

At 7/24/2008 08:28:00 μ.μ., Blogger xasodikis said...

Καὶ ὁ τρίτος ἄγγελος ἐσάλπισεν· καὶ ἔπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀστὴρ μέγας του στίβου καιόμενος ὡς λα(μ)πάς, καὶ ἔπεσεν ἐπὶ τὸ τρίτον τῶν ποταμῶν καὶ ἐπὶ τὰς πηγὰς τῶν ὑδάτων. Καὶ τὸ ὄνομα τοῦ ἀστέρος λέγεται ὁ Κουκοδήμος. καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῶν ὑδάτων εἰς φτύσιμον, καὶ πολλοὶ τῶν ἀνθρώπων ἀπέθανον ἐκ τῶν ὑδάτων, ὅτι εψιχάλισεν.

(Αποκάλυψις του Ιωάννου, κεφ. η', στίχοι 10-11, σε ειδική απόδοση για να συνάδει με το πνεύμα του κειμένου. Αμήν)

 
At 7/24/2008 10:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

κάμποσα κείμενα περί γραφών έχουν πρόσφατα αναρτηθεί στη διεύθυνση www.athinorama.gr/messageboard. Υποθέτω κατά τα γραφόμενα στο pitsirikos.blogspot.com. Επιπλέον, σε όσους από εσάς αρέσει η ποπ ελληνική μουσική, βλέπετε madTV στην τηλεόραση και πηγαίνετε στα μπουζούκια, έχουν αναρτήσει χρησιμοποιώντας το δικό μου nickname video clip ενός ..Τσαλίκη. Καλή διασκέδαση.

 
At 7/24/2008 10:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

διανόηση από το γυμνάσιο-λύκειο στη Τζιά προ 2ετίας: -παιδιά τα καλοκαίρια έρχονται οι παραθεριστές με τα σκάφη τους, περνάνε καλά και φεύγουν. Συμπέρασμα μαθητή σε πρώην board στον rockFm: "αυτοί που φεύγουν είναι πλούσιοι". Είχα γράψει τότε στο στο ίδιο forum, "να πάτε Mo να περάσετε καλύτερα"(στο mo better στα Εξάρχεια, Αθήνα). Προτροπή μαθητή στη Ζάκυνθο ένα Σεπτέμβρη: "κύριε, στο mo (σκυλάδικο) είναι καλά, πηγαίνει πολύς κόσμος, πηγαίντε να περάσετε καλά". Χαμός..

 
At 7/24/2008 11:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

στη Σύμη δωδ/νήσων φέτος στο βενζινάδικο(ένα υπάρχει), ερώτηση προς εμένα: -Είσαι του γιατρού, του στρατιωτικού, του παπά; -Εγώ, εκπαιδευτικός. Η απάντησή μου δεν ικανοποίησε τα συμπεράσματά του. "Επαρχία το μεγαλείο σου", λέει μια δημοφιλής ρήση..

 
At 7/25/2008 01:32:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Xασοδίκη, αμήν.

 
At 7/25/2008 08:00:00 π.μ., Blogger Rodia said...

(επαν)ήλθεν ο κούκος και εγένετο Ανοιξις!

 
At 7/25/2008 08:07:00 π.μ., Blogger Rodia said...

δεν κατάλαβα καλά το νόημα της αποκάλυψης αλογοσκUfo: περιέχει εκδικητικά ψήγματα το φανέρωμα του (ύψους του) μισθού ενός υπαλλήλου;
..και.. αν ο διοικητής της Τραπεζας της Ελλάδος παίρνει 22.000 ευρά (διπλά από τον κ. Ζορμπά) το μήνα, πόσα παίρνει ο πρόεδρος του Αρειου Πάγου; 44.000 ευρά ή 22.001 ευρά;
..και.. τώρα ΠΟΙΟΣ θα παίρνει αυτά τα 11.000 ευρά; Μήπως θα μοιραστούν σε 11 υπαλλήλους του νεου θεσμού;
(πολλά ερωτήματα, αλλά προσπάθησε να απαντήσεις αν γνωρίζεις)

 
At 7/25/2008 05:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αnasthe μου είσαι αντιπαθής.

Δανάη

 
At 7/25/2008 07:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ο πόθος των bloggers όπως ο old-boy και των περισσότερων σχολιαστών δεν είναι άλλος από την κατάκτηση προνομιούχας θέσης σε κάποια από τις τρεις εξουσίες, όπως και χρήματα. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την αιτία του "ερεθισμού", η οποία είναι και το κίνητρο του κάθε old-boy ο οποίος τι κάνει διατηρώντας ένα blog; ονειρεύεται, εναντιώνεται σε ό,τι ποθεί και δεν μπορεί. Οι περισσότεροι σχολιαστές στην ίδια νοοτροπία. Ο τάχα συναγελασμός, διασκέδαση, "παρέα", "φιλίες", δικαιολογίες αφελών. Δεν κρύβεστε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο έλεγχος δεν γίνεται σε καμία εξουσία, γίνεται από τον καθέναν τους σε ό,τι δεν μπορούν.

 
At 7/25/2008 07:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αυτογνωσία με ..καθυστέρηση. Το διαδίκτυο περίμεναν;

 
At 7/25/2008 09:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

διορθ.: [..] ο πόθος πολλών bloggers όπως του old-boy και των [..]

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home