Τρίτη, Ιουνίου 19, 2007

Through the Looking Glass

Ένας άντρας κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη· δεν του αρέσει αυτό που βλέπει· καθόλου· αλλά λεφτά έχει πολλά· τα λεφτά δίνουν πάντοτε τη λύση· πηγαίνει κι αγοράζει άλλον καθρέφτη· βγάζει τον παλιό και βάζει στη θέση του τον καινούριο.
Ένας άντρας κοιτάζει τον εαυτό του στον καινούριο του καθρέφτη· δεν του αρέσει αυτό που βλέπει· κι αφού λεφτά έχει πολλά, ψάχνει εξαντλητικά την αγορά κι αγοράζει τον πιο σινιέ καθρέφτη· τώρα όλα θα φτιάξουν.
Ένας άντρας κοιτάζει τον εαυτό του στον ακριβότερο καθρέφτη· επιτέλους· τώρα του αρέσει αυτό που βλέπει· πολύ· δεν βλέπει πια το είδωλο του, βλέπει πίσω και πέρα απ' τον καθρέφτη, βλέπει μόνο τον καθρέφτη, τον καθρέφτη ως ένα ακόμη σύμβολο επιτυχίας και καταξίωσης, κι έτσι αρχίζει σιγά σιγά να ξαναεπιστρέφει στην επιφάνεια του καθρέφτη, τα μάτια του αρχίζουν σιγά σιγά να ξαναπροσεγγίζουν το είδωλό του, αλλά η εικόνα που επιστρέφει στον αμφιβληστροειδή του είναι πλέον ριζικά διαφορετική από εκείνη που επέστρεφε από τους προηγούμενους δύο, κι ας μην έχουν μεσολαβήσει παρά λίγες ώρες.

6 Comments:

At 6/19/2007 08:35:00 π.μ., Blogger spirosvii said...

Χθες μιλούσα με μια γυναίκα και πήγα στο μπάνιο να με δω. Είχα να δω το πρόσωπό μου έτσι αρκετό καιρό.¨Ήμουν γλυκός κ' όμορφος. Στον ίδιο καθρέφτη μου με κοιτάω καιρό τώρα..

 
At 6/19/2007 09:19:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

;

 
At 6/19/2007 12:10:00 μ.μ., Blogger Τζιτζίκος said...

αφου μιλας για καθρέφτες δες και κατι που είχα γράψει παλιότερα για την σύνδεση καθρέφτη-ψυχανάλυσης.

 
At 6/19/2007 12:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απίστευτο το τελευταίο επεισόδιο του Lost ε?

 
At 6/19/2007 05:04:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Tζιτζίκο, σωστότατος.
Sofo, μα τι σχέση θα μπορούσε ποτέ να έχει το τελευταίο επεισόδιο του Lost ;)
Spirosvii, κάπως έτσι.
Ανώνυμε, είδα τα ερωτηματικό σου στο προηγούμενο ποστ και πράγματι μου φάνηκαν εύλογο. Εδώ το ερωτηματικό σου όμως δεν μου φαίνεται εύλογο. Στα ελληνικά είναι το ποστ, ελληνικά είναι η γλώσσα που (οι περισσότεροι τουλάχιστον από μας) μιλάμε, αλλά αν παραταύτα έχεις κάποια απορία ρώτησε με να σε βοηθήσω.

 
At 6/19/2007 06:25:00 μ.μ., Blogger pascal said...

Έχουμε παραμείνει βαθύτατα ειδωλολάτρες.
Μόνο που το είδωλο που λατρεύουμε είναι πλέον ο εαυτός μας.
Καλησπέρα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home