Παρασκευή, Απριλίου 27, 2007

Οργή και Συμπαράσταση

«Μολότωφ βίας και οργής» χαρακτηρίζει στο πρωτοσέλιδό της η «Ελευθεροτυπία» τις επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα, οι οποίες έγιναν, όπως συμπληρώνει, «για συμπαράσταση στους εξεγερμένους των φυλακών», κι αναρωτιέμαι αν υπάρχει πουθενά η γραμμή πέραν από την οποία παύουμε να κοιτάμε με κατανόηση έως συμπάθεια την δράση ενός πολιτικού χώρου.

17 Comments:

At 4/27/2007 06:54:00 μ.μ., Blogger Αταίριαστος said...

H Ελευθεροτυπία ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθεια και την κατανόησή της για το συγκεκριμένο (ας πούμε)πολιτικό χώρο.

 
At 4/27/2007 07:05:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σύμφωνοι. Αλλά κατανοούμε ό,τι κι αν κάνει ο χώρος αυτός;

 
At 4/27/2007 08:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όταν οι αναγνώστες σου ανήκουν κατά πλειοψηφία στον αντιεξουσιαστικό χώρο,επόμενο είναι να μην θέλεις να βάλεις όρια.
Ανήκω στους αναγνώστες της εφημερίδας,αλλά μην έχοντας οικονομικά συμφέροντα να προασπίσω,σαφώς και θεωρώ ότι οι ¨αντιεξουσιαστές¨ μάλλον το έχουν παρατραβήξει,σε σημείο που να αρχίζουν να γίνονται ύποπτοι για παιχνίδια με την εξουσία...

 
At 4/27/2007 11:02:00 μ.μ., Blogger les_boi said...

ε; δλδ ποια είναι η σωστή ανάγνωση των γεγονότων ; μπορει να με διαφωτίσει κάποιος ;

 
At 4/28/2007 12:18:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Les_boi, σωστή ανάγνωση δεν ξέρω αν υπάρχει. Η δική μου πάντως ανάγνωση είναι ότι υπάρχει ένα όριο, αν όχι σε όλα, πάντως στα περισσότερα. Για τα δικά μου μέτρα και τη δική μου αντίληψη των πραγμάτων αν θέλεις να διαμαρτυρηθείς για τους φυλακισμένους κάνεις διαδήλωση ή γράφεις εναντίον του σοφρωνιστικού συστήματος. Αν φτάσουμε στο σημείο να νομιμοποιήσουμε εν ψυχρώ επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα (και προχθές κόμματα και πολιτικά γραφεία) τότε νομιμοποιούμε και το κράτος να δείξει το πιο άγριο και κατασταλτικό του πρόσωπο.

 
At 4/28/2007 03:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το ενοχλητικότερο απ' όλα με τους αναγνώστες της "Ελευθεροτυπίας" (και όχι μόνον αυτής) είναι ότι συντηρούν πανάκριβα ξενόγλωσσα εστιατόρια στην Αθήνα, με άθλιο φαγητό, ξεμουνιάζοντας τις premium πιστωτικές τους κάρτες.

 
At 4/28/2007 04:22:00 π.μ., Blogger les_boi said...

με τα μέτρα και την αντίληψη μιας οργανωμένης σε κράτος "δημοκρατικής" κοινωνίας ίσως αυτή να έιναι η σωστή ανάγνωση για τους αναρχικούς όμως αυτή η κοινωνία είναι ο εχθρός τους και γι'αυτό προφανώς γραμμένα τα έχουν τα μέτρα και τα όρια της , αν νομιμοποιείθει η καταστολή πάλι απ'αυτή την κοινωνία θα γίνει των "ήσυχων πολιτών" και όχι απο τους αναρχικούς

 
At 4/28/2007 04:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Nαι, αλλά αν νομιμοποιηθεί η περαιτέρω καταστολή θα την φάμε όλοι στην μάπα.

 
At 4/28/2007 06:01:00 μ.μ., Blogger Γιώργος Μαργαρίτης said...

Και με το τελευταίο σχόλιο σου oldboy έπιασες το νόημα: χωρίς να βλέπω παντού συνομοσίες και μυστικά σχέδια, πιστεύω πως αυτός είναι ο απώτερος σκοπός όλων αυτών των "φτιαχτών και κρατικά κατευθυνόμενων" θα μου επιτρέψεις επεισοδίων: η νομιμοποιήση της άκριτης αστυνομικής βίας και η τοποθέτηση σιγά-σιγά καμερών σε κάθε δρόμο και στενάκι, φυσικά "για την ασφάλεια μας από τους κουκουλοφόρους".

Νομίζω είναι προφανής η προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, έτσι ώστε να αισθάνονται ανασφαλείς -δες και Αμέρικα με το *φτιαχτό* σκηνικό των δίδυμων Πύργων, όπου αφού οι Αμερικάνοι ένιωσαν ανασφάλεια λόγω των *και-καλά* "τρομοκρατών", νομιμοποίησαν και στήριξαν τον πόλεμο τους "Μπους κατά της τρομοκρατίας".

Εκεί ήταν οι "τρομοκράτες", εδώ είναι οι "κουκουλοφόροι": και στις δύο περιπτώσεις με σκοπό τον εκφοβισμό και τη δημιουργία ανασφάλειας στον πολίτη, για να περάσουν τα εκάστοτε "κυβερνητικά μέτρα".

Το πράμα είναι απλό.

 
At 4/28/2007 07:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φοβάμαι πως όλο αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι καν "φτιαχτό και κρατικά κατευθυνόμενο" -το πολύ πολύ κάπιοι στο κράτος να ξέρουν και να τ' αφήνουν να ξεσπάσει. Φοβάμαι πως όλο αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας -εξαιρετικά προβλέψιμης-"πολιτικής σκέψης" που έχει τις ρίζες της, όπως το δείχνει άλλωστε, στον Αστερίξ, σε τρία τραγούδια και δυο ταινίες, δηλαδη σε μη μετουσιωμένες σε ο,τιδήποτε ευαισθησίες, στην καλύτερη περίπτωση.

 
At 4/28/2007 10:47:00 μ.μ., Blogger nihardal said...

χωρις προφανως να συμφωνω και να εγκρινω αυτη τη βια, δεν πρεπει να ξεχναμε οτι σε μεγαλο βαθμο οφειλεται στον ιδιο τον υπουργο δημοσιας ταξης που τους χρησιμοποιει οπως και οποτε θελει. Απο τη μια τους βριζει και απο την αλλη χρησιμοποιει "αντιεξουσιαστες" (προφανως προβοκατορες) για να πειστει ο κοσμος για την αναγκη καταργισης του πανεπιστημιακου ασυλου. Δεν κανει σε κανεναν εντυπωση οτι 30 ατομα καινε αστυνομικο τμημα και δε συλλαμβανεται κανενας? Μηπως φταιει παλι το ασυλο? Ο Βυρωνακος απο αγνοια και βλακεια εσπασε την ατυπη εκεχειρια με τους αναρχικους και τωρα θα πληρωσει το τιμημα. Ευτυχως καποιος αντιδραει σε αυτη τη χωρα στην συνεχη μειωση των δικαιωματων (υποκλοπες,απαγωγες μεταναστων,καμερες) που επιχειρη η χουντα που μας κυβερναει(δε συμφωνω με τον τροπο που γινεται η αντιδραση αλλα χαιρομαι που καποιος αντιδρα).

Οσο για το σχολιο του θειου για τα εστιατορια εχω να πω οτι οι αναγνωστες του ελευθερου τυπου και της απογευματινης συντηρουνε τα ταβερνακια του κερατσινιου.
Απλοικη η σκεψη σου φιλε. Στον μετριοτατο ελληνικο τυπο, η ελευθεροτυπια ειναι οτι πιο ανεξαρτητο

 
At 4/29/2007 02:57:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Γιώργο Μαργαρίτη, μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά προσωπικά δεν υποτιμώ την ανικανότητα του ελληνικού κράτους, οπότε καθόλου δεν αποκλείω τα επεισόδια να μην είναι φτιαχτά.
Νihardal, εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν μας κυβερνάει χούντα και ότι αν θέλουμε να αντιδράσουμε μπορούμε να το κάνουμε. Όσο για τον χώρο αυτό δεν με έχει πείσει ότι έχει μια εναλλακτική πρόταση που θα προάσπιζε περισσότερο τα δικαιώματά μας. Θα μου πεις είναι θεμιτή και η διαμαρτυρία χωρίς αναγκαία να υπάρχει και πλήρης αντιπρόταση. Σωστό. Αλλά τέτοιου είδους διαμαρτυρίες προσωπικά δεν με εκφράζουν καθόλου και πολιτικά οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα.

 
At 4/29/2007 03:27:00 π.μ., Blogger fanfarone said...

Έχεις δίκιο στο ποστ σου όσον αφορά στο κατά πόσο πολιτικαλ κορέκτ ήταν το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο.

Πάντως ακούγεται καλύτερα από τα πρωτοσέλιδα "2 έργα σεξ - ο χώρος κλιματίζεται" ή "500.000 προσλήψεις στο δημόσιο".

 
At 4/29/2007 03:59:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Προφανώς ακούγεται καλύτερα, αλλά δεν έκανα συνολική αποτίμηση του ελληνικού Τύπου.
Αναφορικά με την πολιτική ορθότητα, την κατουράω.

 
At 4/29/2007 04:29:00 π.μ., Blogger nihardal said...

Αγαπητε old-boy αληθεια πιστευεις οτι δε μας κυβερναει χουντα και οτι αληθεια μπορεις να αντιδρασεις αμα θελεις?
Αμα θελει καμια ζαρτινιερα να ερθει επανω σου ομως τι θα γινει?? Ξεχνας οτι το μονο συλλαλητηριο που οι φοιτητες δεν εφαγαν ξυλο ηταν την ημερα που ηταν στην αθηνα ο πουτιν και προφανως ο καραμανλης ηθελε να προβληθει η μουρακλα του μαζι του πρωτοσελιδο μαζι του? Τυχαιο ηταν? Οταν διαδηλωνεις απλα και σε συλλαμβανουν οπως τους 49 της 8ης μαρτη που τελικα αθωωθηκαν (με αποδεδειγμενο πλεον οτι μπατσοι εβαλαν ψευτικα αποδειχτικα στοιχεια και ψευδορκησαν), μπορεις να πεις οτι μπορεις να διαδηλωσεις? Αισθανομαι οτι αγνοεις ποσο μειωθηκαν τα συνταγματικα σου δικαιωματα τα τελευταια 3 χρονια. Ελπιζω να μην ειναι αργα οταν θα το καταλαβεις. Οταν θα καταλαβει ο κοσμος οτι η σημερινη κυβερνηση ειναι οτι κοντινοτερο στη χουντα μας εχει κυβερνησει τα τελευταια 30 χρονια

 
At 4/30/2007 12:29:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Nihardal, δεν λέω ότι έχεις άδικο, λέω ότι υπερβάλλεις χαρακτηρίζοντας την κατάσταση χούντα.

 
At 4/30/2007 11:23:00 π.μ., Blogger nihardal said...

Προφανως...Η υπερβολη ειναι συνηθης πρακτικη για να δωσεις εμφαση.Δεν ειναι χουντα, ειναι δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση αλλα καποιες (εστω λιγες) πρακτικες οπως ο ξυλοδαρμος των φοιτητων απο τα ματ, οι απαγωγες των πακιστανων και αλλα μυριζουν αναβιωση παρακρατους της δεξιας και χουντα

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home