Σάββατο, Απριλίου 21, 2007

Pitsirikos For Virginia Tech

Υποτίθεται λοιπόν πως ο δράστης των 32 φόνων και της μιας αυτοκτονίας στη Βιρτζίνια είχε επηρεαστεί από το «Oldboy». Αν δεν μου διαφεύγει κάτι μέχρι στιγμής, ο λόγος για τον οποίο υποτίθεται αυτό είναι αφενός επειδή ήταν νοτιοκορεατικής καταγωγής και η ταινία είναι επίσης νοτιοκορεάτικη και αφετέρου επειδή στο φωτογραφικό υλικό που ο ίδιος έστειλε στο NBC μια συγκεκριμένη φωτογραφία στην οποία κρατά σφυρί θυμίζει μια αντίστοιχη της ταινίας.
Αν λοιπόν στο «Βowling For Columbine» ο Μάικλ Μουρ, αφού δόθηκαν όλες οι πιθανές και απίθανες εξηγήσεις για το τι οδήγησε τους δύο δεκαεπτάχρονους δράστες στο να σκοτώσουν 13 άτομα τον Απρίλιο του 1999 στο Λύκειο Κολουμπάιν της πολιτείας του Κολοράντο, αναρωτιέται γιατί να μην ισχυριστούμε με τον ίδιο βαθμό αυθαιρεσίας, ότι ευθύνεται για τη συμπεριφορά τους το μπόουλινγκ που οι δολοφόνοι έπαιζαν λίγο πριν πάνε να σκοτώσουν, εδώ η υπόθεση πρέπει τελικά να ονομαστεί «Οldboy For Virginia Tech», καθώς το πανάθλιο αυτό φιλμ φαίνεται να φταίει για όλα. Ή για αρκετά από αυτά.
Το θέμα μάλιστα έλαβε ευρύτερες διαστάσεις, αφού νεοεμφανιζόμενος μπλόγκερ προσπαθεί να συνδέσει ετούτο εδώ το μπλογκ με το συμβάν. Πού δηλαδή να είχε δει και αυτό:

το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είναι αστείο, αλλά αληθινό αυτόγραφο ληφθέν προ ολίγων μηνών από τον σκηνοθέτη του «Οldboy» Παρκ Τσαν-Γουκ, από πολύ καλό μου φίλο που ζει στην Κορέα (έχω και φίλο που ζει στον Καρέα, αλλά αυτός δεν μου φέρνει αυτόγραφα).

Ωστόσο, επειδή βλέπω ότι ο ανωτέρω μπλόγκερ ρίχνει και μια μπηχτή περί της Αστυνομίας της Βιρτζίνια, εγώ θα αντιπρότεινα ως εξήγηση για τις επιρροές του δράστη και την περιβόητη πλέον φωτογραφία του με το σφυρί, την ακόλουθη εικόνα:

Ετικέτες

10 Comments:

At 4/21/2007 02:52:00 π.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

:)

 
At 4/21/2007 12:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Α, καλά, μιλάμε για συνειρμούς εκστατικούς. Εγω θα πρότεινα να μην παρασυρθείς εσύ σ’ αυτή την κατηφόρα τη μεγάλη, άστους να βγάλουν τα μάτια τους. Εκτός πια και αν το πήρατε απόφαση να στήσετε σκηνικό "καυγά προερχομένων απο το μπλόγκιγκ αρθρογραφούντων" για να φανατιστούνε οι κερκίδες της AV και του Lifo.
Δεν θα το πίστέψεις. Ξύπνησα πρίν καμμιά ώρα και είχα δεί στο όνειρό μου πως πίσω απο μιά πόρτα που έγραφε Old Boy έβγαινε μιά υπέροχη μελωδία παιγμένη στο πιάνο που την θυμόμουν απο πολύ παλιά. Την είχε συνθέσει ο μεγάλος μου ξάδερφος που πέθανε στ 29 του απο καρδιά, την ώρα που έκανε έρωτα.
Αυτοί μάλιστα, είναι ωραίοι συνειρμοί. Οχι αυτές οι χαζομάρες του Πιτσιρίκου. Μην ακολουθήσεις, σε παρακαλώ.

 
At 4/21/2007 05:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σέβομαι όσα λες, αλλά δεν τσακώνομαι με τον Πιτσιρίκο. Χιούμορ κάνω και το ξέρει.

 
At 4/21/2007 05:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ ευχάριστο αυτό, ούφ. Φαντάζομαι οτι το ίδιο κάνει και εκείνος. Αρα καλά θα κάνουμε να μην ανακατεβόμαστε στα οικογενειακά σας!

 
At 4/21/2007 06:36:00 μ.μ., Blogger industrialdaisies said...

Marilyn Manson στο "Bowling for Columbine". Το έχω πει και το ξαναλέω. Απλά, η τόσο απλή αλλά συνάμα ικανή να φέρει ανατροπές παραδοχή, δεν συμφέρει τους τροχούς της παγκόσμιας βιομηχανίας θεάματος, μαύρου χρήματος, όπλων κλπ κλπ.

 
At 4/21/2007 10:42:00 μ.μ., Blogger Μεγαλοκοπέλα said...

Απ' την Κική και την Κοκό διαλέξτε κάποιαν!

 
At 4/22/2007 02:59:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το OldBoy είναι μια τόσο τέλεια, τέλεια! Τέλεια ταινία, τόσο παράλογα όμορφη μέσα στη τραγικότητά της.. OldBoy, μέχρι σήμερα σε ζήλευα με τη καλή την έννοια. Τι γραπτά! Ε, μετά το αυτόγραφο.. απαράδεκτος. Θέλω κι εγώ..

 
At 4/22/2007 03:54:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Φαντάζομαι οτι το ίδιο κάνει και εκείνος».
Πράγματι. Κάποιος του είπε κάποτε ότι έχει χιούμορ και αυτός τον πίστεψε ;)

 
At 4/26/2007 10:13:00 μ.μ., Blogger night blue said...

den katalavainw apoluta ti sumvainei edw-diavasa kai xanadiavasa to keimeno sou alla nomizw pws genikotera mou ti spaei to exupnakistiko yfos tou pitsirikou ki as einai o pio dimofilis blogger. Egw spania pigainw sto blog tou kai fysika den ton exw symperilavei sti lista me ta agapimena i estw proteinomena mou blog.

 
At 4/27/2007 12:11:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Γούστα είναι αυτά, Vain. Πάντως και στο δικό μου ποστ και στο δικό του στο οποίο παραπέμπω πλάκα κάνουμε.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home