Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2006

Παραλειπόμενα - εντυπώσεις από τους πρωταγωνιστές του χθεσινοβραδυνού ντιμπέιτ του MEGA με τους υποψηφίους δημάρχους (δεν θυμάμαι ποιάς πόλης και δεν έχει σημασία - η κάμερα άλλωστε λιγοστές φορές πήγε σε αυτούς):
- Η βαθύτατη απέχθεια του Γιάννη Πρετεντέρη για οτιδήποτε σχετικό με τη 17Ν έχει κάνει μεταστάσεις σε όλον τον οργανισμό του. Ο Γιάννης σιχαίνεται πλέον και οτιδήποτε σχετίζεται με τον αριθμό 17 και με το γράμμα νι (π.χ. την 17η εκάστου μηνός, το σήμα Ν των νέων οδηγών κ.ο.κ). Αναμένεται επιδείνωση της κατάστασής του, με εκδήλωση εντονότατης δυσφορίας (δύσπνοια, βάρος στο στήθος, πονοκέφαλοι) και για τον αριθμό 16 και το γράμμα μι.
- Ο Μανώλης Καψής έχει αναγάγει τον στόμφο σε τέχνη. Σε κάθε ερώτηση - τοποθέτησή του, χρωματίζει τη φωνή του λες και απαγγέλλει Αισχύλο απ' το πρωτότυπο. Είναι δε και παγίως οργισμένος. Επίσης δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα γιατί ο Μητσικώστας τον σατιρίζει ως όχι ιδιαίτερα οξύνου. Έχει απαντηθεί όμως το ερώτημα των πολιτικών του πεποιθήσεων: ο Μανώλης είναι ιδιαίτερα ΠΑΣΟΚ.
- Κόντρα - κάστιγκ με τον κουστουμαρισμένο και με τα χρωματιστά γυαλάκια Καψή εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καμπουράκης: μπλουζάκι ανοιχτό μπροστά να φαίνεται θύσανος η μαύρη τρίχα στο στήθος και ερωτήσεις στους υποψηφίους δημάρχους στον ενικό. Στο επόμενο ντιμπέιτ ο Καμπουράκης θα τρώει και πιττόγυρα με απ' όλα, με τα τζατζίκια να τρέχουν απ΄το στόμα του και να λεκιάζουν το μπλουζί του, ενώ τις ερωτήσεις θα τις υποβάλλει μπουκωμένος και θα τις ολοκληρώνει με ρέψιμο. Αυθεντικότης ούμπερ άλες.
- Όσο για τον Γιώργο Οικονομέα είναι πέραν οποιασδήποτε κριτικής, γιατί περισσότερο από δημοσιογράφος είναι σύμβολο της εποχής. Χρόνια πριν, ένα βράδυ που 'βρεχε - που 'βρεχε μονότονα, εμφανίστηκε ξαφνικά στις οθόνες μας και στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, για να τον καταγγείλει ως παλιός του φίλος, επειδή είχε διαπομπεύσει τον Κορκολή. Είχε μιλήσει τότε για αρχές, για μέσες και για τέλη, για τον εκμαυλισμό της τηλεόρασης, σε αντίθεση με την πτωχή πλην τιμία έντυπη δημοσιογραφία. Να κι ένας που μιλάει απ΄την καρδιά του, σκέφτηκα. Την επόμενη ημέρα τού έδωσαν εκπομπή και από τότε ο Γιώργος δεν έφυγε από κοντά μας, καθώς σε αντίθεση με την οικονομία μας ο Οικονομέας μας ευημερεί. Όλοι όμως κρύβουμε έναν Οικονομέα μέσα μας και είναι πασίγνωστο ότι αν από κάτι τρέφεται το μιντιακό (και όχι μόνο) στάτους κβο, είναι από τους αμφισβητίες του, δια της ενσωματώσεώς τους.

16 Comments:

At 10/10/2006 11:15:00 μ.μ., Blogger polikarpos said...

ton kapsi ton satirizei o mitsikwstas ws ili8io, giati otan parousiaze pro amnimoneftwn xronwn to deltio sto star, ka8e fora pou tou edinan apantisi pou tou fainotan paralogi, gia na dwsei emfasi ston rolo tou ws mega analyti kai kriti twn pantwn (afto pou exei ginei dld o xatzinikolaou twra) epanalamvane tin apantisi pou tou dinane, yperaploustevmeni kai opws swsta paratirises ME STOMFO KAI 8EATRINISMOUS, ksekinwntas me: "omologw pws den katalavainw"
paradeigma:

ΚΑΨΗΣ:Κύριε Αλευρά, απομένει λιγότερο από χρόνος για την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων και φαίνεται ότι τα έργα ή δε θα ολοκληρωθούν ποτέ, ή θα γίνουν με κακοτεχνίες και προχειρότητες. τι έχετε να πείτε?
ΑΛΕΥΡΑΣ: Κύγιε Καψή τα εγ-γα θα γίνουν κανονικά μέσα στα χγονοδιαγ-γάματα, χωγίς παγαλείψεις και καθυστεγήσεις. όλα τα άλλα είναι σενάγια της αντιπολίτευσης.
KΑΨΗΣ: συγχωρέστε με αλλά ομολογώ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. Λέτε ότι δεν είναι έτσι, είμαστε όλοι τυφλοί, και για όλα φταίει η αντιπολίτευση?? ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΥΡΑ???
(you get the point..για τους άλλους βαριέμαι να σχολιάζω, είναι και αργά..)

 
At 10/10/2006 11:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πίστευα ότι ήμουν ο μόνος που θυμάται το πως ξεκίνησε η τηλεοπτική καριέρα του Γ. Οικονομέα.
Εκείνο το βράδυ, φίλτατε old boy, ο Οικονομέας είχε κάνει την πλέον εντυπωσιακή αρχή, απευθυνόμενος στον Τριανταφυλλόπουλο :

" Μάκη, είμαστε φίλοι χρόνια. Οταν με κάλεσες στην εκπομπή σου δεν ήθελα να έρθω με τίποτα. Το συζήτησα με μερικούς φίλους, κοινούς μας φίλους από τα παλιά, και μου είπαν " Γιώργο, μην πας στα σκατά ! Αλλά ήρθα τελικά. Για να σου τα πω κατά πρόσωπο ! "

Λίγες μέρες μετά απέκτησε εκπομπή. Στην αρχή ξεχώριζε όντως. Σοβαρός και σεβαστός. Μετά υπέκυψε, και αυτός, στις Σειρήνες της AGB.

Η τραγωδία της ελληνικής τηλεόρασης είναι ότι δεν μπορεί, για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν αναλύονται σε ένα σχόλιο, να παράγει αληθινούς τηλεοπτικούς σταρ. Και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να τρώμε στη μάπα τον κάθε με-το-ζόρι-σταρ, όπως αυτοί που αναφέρεις και όπως όλοι οι άλλοι.

 
At 10/11/2006 01:00:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Πέμπτη φάλαγγα είναι τα παιδιά.. αντιστέκονται με τον τρόπο τους..
..Και.. τα παίρνουνε χοντρά για να μην υπερπλουτίζουν τα αφεντικά ντε..
:-)

(Ακης_Παυλόπουλος_Σούπερ_Σταρ!)
..πώς σου ξέφυγε;..
Με το αετίσιο βλέμμα ΜΠΡΡΡΡ ΜΑΜΑ ΜΟΥ !!!

 
At 10/11/2006 01:15:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στο άλλο κανάλι το ντιμπέιτ ήταν καλύτερο, με Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη, Τριανταφυλλόπουλο, Χατζηνικολάου, Φόνσου, Τζομπανάκη, Παταβούκα, Παπαδημούλη και Βενιζέλο. Χρειάζεται να πω κι άλλα;

 
At 10/11/2006 03:00:00 π.μ., Blogger Jason said...

Ντόινγκ!
Αγαπητέ Κασιανέ, πότε ήταν σοβαρός ο Οικονομέας και εγώ δεν το θυμάμαι...; Την εκπομπή του ούτε να τη δω από μακριά δεν μπορούσα.
Είναι μακράν ο γελοιωδέστερος από τους σχολιαστές του MEGA.

Αντί να μαζέψουν 4 παπάρες μαζί, ήταν τόσο δύσκολο να φωνάξουν τον Τσίμα ασ πούμε; Που είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μετρημένος.

Ελεεινό debate.

Χτες αντιπάθησα τον Κακλαμάνη. Μου ήταν από αδιάφορος ως συμπαθής, αλλά χτες τον αντιπάθησα. Συμπάθησα, αντιθέτως, τον Τσίπρα, ο οποίος μου φαινόταν υπερβολικός. Έτσι κι αλλιώς, δεν ψηφίζω Αθήνα, οπότε δε με ενδιαφέρει και πολύ.

Όπως και να ΄χει, το μετάνιωσα που έχασα ένα 2ωρο από τη ζωή μου.

 
At 10/11/2006 08:16:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απορία: Κάθε Χείμωνα τα ίδια και τα ίδια. Τόσα χρόνια το έργο ανιαρό και πλήρως προβλέψιμο από την καλή μα περισσότερο από την ανάποδη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείστε με υποκείμενα. Χρόνο και φαιά ουσία χαλάτε. Μπας και ονειρεύεσαι αγαπητέ Old Boy να γίνει πολιτικός και κάνεις ζέσταμα?

 
At 10/11/2006 11:08:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ίσως να μη θυμόσαστε επίσης ότι κάποτε ο Οικονομέας (τότε δημοσιογράφος στην Ελευθεροτυπία) πέταξε νύχτα από Κρήτη-Αθήνα με έξοδα της αντιτρομοκρατικής, επειδή τον είχαν θεωρήσει ύποπτο για συμμετοχή στην οργάνωση που αηδιάζει τον Πρετεντέρη. Όχι ότι αυτό σημαίνει ή θα έπρεπε να σημαίνει τίποτα, απλά το λέω μιας κι έπεσαν αναμνήσεις στο τραπέζι.

 
At 10/11/2006 11:54:00 π.μ., Blogger kaita7katsikakia said...

Αγαπητέ Κασιανέ, αποτελεί τραγωδία η αδυναμία της ελληνικής τιβί να παράγει τηλεοπτικούς στάρ??
Αυτοί μας έλειπαν???

 
At 10/11/2006 11:54:00 π.μ., Blogger kaita7katsikakia said...

Αγαπητέ Κασιανέ, αποτελεί τραγωδία η αδυναμία της ελληνικής τιβί να παράγει τηλεοπτικούς στάρ??
Αυτοί μας έλειπαν???

 
At 10/11/2006 12:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Jason, το αν ο Οικονομέας ήταν κάποτε σοβαρός θα το διαπιστώσεις διαβάζοντας το σχόλιο του Τζόνυ Τουρτούρα :)
Αναφέρομαι στην προ-τιβι καριέρα του.

Kaita7Katsikakia, οι τηλεοπτικοί σταρ δεν είναι εξ ορισμού αρνητικό φαινόμενο. Θα μπορούσαν να είναι πρότυπα ήθους και δημόσιου βίου.
Ο Μακαρθισμός στην αμερική ηττήθηκε χάρη στο θάρρος ενός δημοσιογράφου-τηλεοπτικού σταρ.
" Shame on you, sir. Shame on you " ήταν η ιστορική του απάντηση στον ίδιο τον Μακάρθυ όταν τον ανέκριναν στην περιβόητη επιτροπή.
Τέτοιους τηλεοπτικούς σταρ εννοώ.

 
At 10/11/2006 12:41:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Κασιανός said...
Jason, το αν ο Οικονομέας ήταν κάποτε σοβαρός θα το διαπιστώσεις διαβάζοντας το σχόλιο του Τζόνυ Τουρτούρα :)

Τζόνυ Τουρτούρας said...
Ίσως να μη θυμόσαστε επίσης ότι κάποτε ο Οικονομέας (τότε δημοσιογράφος στην Ελευθεροτυπία) πέταξε νύχτα από Κρήτη-Αθήνα με έξοδα της αντιτρομοκρατικής, επειδή τον είχαν θεωρήσει ύποπτο για συμμετοχή στην οργάνωση που αηδιάζει τον Πρετεντέρη.

Δηλαδή αυτό τον καθιστά σοβαρό...;

 
At 10/11/2006 02:31:00 μ.μ., Blogger ANemos said...

Εξαιρετικό, εύστοχο και χωρίς λιπαρά το γιαούρτωμα! Πάντα τέτοια!

 
At 10/11/2006 04:39:00 μ.μ., Blogger kerasia said...

Το σύνδρομο του "παιδιού του λαού" από εποχής Ξανθόπουλου εξακολουθεί όχι μόνο να ζει αλλά και να βασιλεύει. Σήμερα παίρνει το πρόσωπο του Καμπουράκη, του Κακαουνάκη κλπ. Τους βλέπουν και λένε "είναι ένας από μας, δεν έχει καλύτερους τρόπους, είναι πονηρός, είναι μάγκας, είναι ωραίος, δεν τα μασάει τα λόγια του, τα χώνει..."
Να σου πω ένα μυστικό; Ο κόσμος τους γουστάρει. Είναι θέμα αισθητικής. Κοίτα γύρω σου τι φοράνε, δες τα σπίτια τους.
Με τα σύνθετα, τα μπιμλό και τα σεμενάκια μια χαρά ταιριάζει η σύγχρονη ελληνική τηλεόραση.
Μια χαρά.

 
At 10/11/2006 06:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ kerasia υπάρχει και κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που εύστοχα γράφεις. Το είχε πει κάποιος κυνικός: "Αν οι άνθρωποι ήταν πιο ενδιαφέροντες από την τηλεόραση, θα βάζαμε ανθρώπους στο σαλόνι μας απέναντι απ' τον καναπέ!".

Μάλλον αυτό τα λέει όλα, έτσι; Όχι με την έννοια ότι οι άνθρωποι δεν είναι πιο ενδιαφέροντες από την τουβού, όπως το θέλει ο κυνικός, αλλά με την έννοια του τι αξιολογούμε σαν ενδιαφέρον και τι παλεύουμε να βάζουμε σπίτι μας.

 
At 10/11/2006 06:52:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Πολύκαρπε, ξεκαρδιστικός ο διάλογος.
Κασιανέ, αυτό για τα σκατά δεν το θυμόμουν. Το θυμόμουν ως αίσθηση ίσως, αλλά όχι ως ακριβή φρασεολογία. Κρίμα που δεν το θυμόμουν, θα μου είχε βγει καλύτερο το ποστ.
Άβατον, δεν ονειρεύομαι. ΕΙΜΑΙ πολιτικός. Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων για την ακρίβεια.
Τζόνυ, πρώτη φορά ακούω την ιστορία που λες. Εντυπωσιακή και διδακτική.
Άνεμε, ξέρω ότι το λες με καλή έννοια και σ' ευχαριστώ, ξέρω ακόμα ότι πιθανότατα ως μεταφορικό γιαούρτωμα να διαβάζεται απ' όλους το ποστ, απλά εγώ -στρουθοκαμηλίζοντας ίσως- δεν θα διάλεγα αυτήν την λέξη.
Κερασιά, κατ' αρχήν να πω ότι δεν βάζω τον Καμπουράκη με τον Κακαουνάκη στο ίδιο καλάθι. Ο Κακαουνάκης μου είναι αντιπαθής ως εκεί που δεν παίρνει. Για τον Καμπουράκη περισσότερο πλάκα έκανα. Ωστόσο έχεις δίκιο ως προς το κοινό προφίλ τους ως «παιδιά του λαού». Το ενδιαφέρον για μένα είναι ότι αυτό το και καλά ακαλούπωτο της συμπεριφοράς τους και της ενδυμασίας τους δεν είναι ΟΥΤΕ ρόλος ΟΥΤΕ αυθεντικότητα. Είναι κάτι μπάσταρδο. Είναι κάτι σαν «φέρομαι και ντύνομαι στην τηλεόραση όπως θα φερόμουν και θα ντυνόμουν έξω από αυτή». Αλλά φαντάζομαι ότι στο σπίτι τους θα κλάνουν και ασύστολα. Γιατί δεν το κάνουν και live; Γιατί δεν τους παίρνει. Ή δεν τους παίρνει ακόμα. Συνεπώς το «φέρομαι και ντύνομαι στην τηλεόραση όπως θα φερόμουν και θα ντυνόμουν έξω από αυτή» είναι : α) στον βαθμό που με παίρνει και κυρίως β) επειδή αυτή η «αυθεντική» συμπεριφορά επιβραβεύεται από την ΑGB. Aν δεν επιβραβευόταν, θα φορούσαμε μανικετόκουμπα και θα κάναμε εντατική διαίτα.

 
At 10/17/2006 01:18:00 μ.μ., Blogger jin_kazama said...

Να πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι τα δυο βιβλία του Καμπουράκη είναι πολύ ωραία. Διασκέδασα διαβάζοντάς τα με την "πουτάνα την ιστορία" όπως αναφέρει. Γράφω για το "Μια σταγονα ιστορια" 1 και 2
Στην τηλεόραση όταν τον είδα για πρώτη φορά ξενέρωσα! Ενώ μέσα από τα βιβλία του ήταν κυνικός και με χιούμορ, στην τηλεόραση είδα έναν άχρωμο δημοσιογράφο πέρα για πέρα αδιάφορο.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home