Δευτέρα, Μαΐου 29, 2006

Επί Προσωπικού

Θα μου πεις, μπλογκ γράφεις, όλα κατά κάποιο τρόπο επί προσωπικού δεν είναι; Σωστό κι αυτό. Επί ακόμη πιο προσωπικού λοιπόν:
1) Βρίσκω ιδιαίτερα ανησυχητικό για την ψυχική μου υγεία, το γεγονός ότι ο καυγάς των τελευταίων ημερών, στον οποίον ενεπλάκην, με έχει στεναχωρήσει περισσότερο από ότι με στεναχωρούν τα «πραγματικά» προβλήματα που -όπως κάθε άνθρωπος- έχω. Να τα πεις παραέξω δηλαδή και να σε κοιτάνε σαν παρανοϊκό:
- Τι έχεις; Γιατί είσαι έτσι;
- Να μωρέ, με έβρισαν ο D128 και η Χ36.
- Τι είναι αυτά; Κωδικοί;
- Όχι, αδέλφια.
2) Όπως εξελίσσονται τα πράγματα τον τελευταίο καιρό, αν θες να εμπλακείς σε ιστολογική συζήτηση για θέματα που έχουν πολιτική διάσταση, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Τα πράγματα έχουν λίγο - πολύ προαποφασιστεί. Διάλεξε με ποιούς είσαι. Τα άλλα λίγο μας ενδιαφέρουν. Εδώ παίζουμε Καουμπόηδες και Ινδιάνους. Και πρόσεξε. Μην τυχόν στο ένα θέμα είσαι με την μια πλευρά και στο επόμενο με την άλλη. Αν τυχόν το κάνεις, δεν είναι επειδή δεν αντιμετωπίζεις τα πράγματα δογματικά. Όχι. Είναι επειδή είσαι «διπλά ηλίθιος», είσαι διπλά ηλίθιος που λες ότι ψηφίζεις ένα αριστερό κόμμα, ενώ θα έπρεπε να ψηφίζεις «ΛΑΟΣ», αφού στην πραγματικότητα δεν είσαι παρά ένα «εθνίκι».
3) Αν τυχόν σου πουν ότι το μπλογκ σου περιέχει «ανώδυνες μαλακίες» και «χαχαχούχα» πρόσεξε καλά πώς θα απαντήσεις. Μπορείς να βρίσεις (υπέβαλα άλλωστε σχετικό ερώτημα και μου απαντήθηκε αρμοδίως από την Μ13 -αλλά και από τον J95 δια της σιωπής- ότι ναι, πράγματι, το βρισίδι είναι αποδεκτός τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης). Μπορείς επίσης να ευχαριστήσεις τον άλλον για την ειλικρίνειά του και το θάρρος του να σου ανοίξει την καρδιά του. Μπορείς ακόμη να σιωπήσεις. Μην κάνεις όμως το λάθος να γράψεις στο μπλογκ σου ότι «οκ, το μπλογκ μου τέτοια έχει, ανώδυνες μαλακίες και χαχαχούχα, για επιπέδου συζητήσεις να πάτε αλλού». Μην το κάνεις αυτό, γιατί θα κατηγορηθείς πάραυτα ότι μειώνεις τους άλλους μπλόγκερ, ότι ειρωνεύεσαι τους άλλους μπλόγκερ, ότι μιλάς για το δικό σου υψηλό επίπεδο σε αντιδιαστολή με αυτό των άλλων. Πώς τόλμησες; Τι επάρατος ελιτισμός είναι αυτός; Πώς ξιππάζεσαι έτσι, καραγκιοζάκο; Και ποιός είσαι στην τελική με τα λογοπαίγνιά σου για το Νίνο; Άντε, μαλάκα. Όταν σου λένε ότι το επίπεδο σου είναι για τα μπάζα, θα το δέχεσαι χωρίς να πεις κιχ. Ειδάλλως, διασκεδαστή της πεντάρας, θα σε βγάλουμε και στο κλαρί ως υπερφίαλο.
4) Για τον J95 τα έχω γράψει μήνες τώρα: δεν είναι το εκάστοτε ζήτημα που τον εξοργίζει. Το εκάστοτε ζήτημα είναι απλά το εκάστοτε πρόσχημα για να εκτονωθεί. Όποιος αμφιβάλλει ας κάνει μια ιστορική αναδρομή στα ποστ του. Επίσης, αν λ.χ. ο Πλεύρης δεν ζει στον πραγματικό κόσμο, εξίσου δεν ζει στον πραγματικό κόσμο κι ο J95, κι ίσως γι' αυτό τονίζει συνέχεια το αντίθετο. Θέλω να πω, ότι όπως δεν ζει στον πραγματικό κόσμο όποιος ασχολείται καθημερινά με την Ελλάδα και το έθνος ως ιδεώδες, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με όποιον ασχολείται καθημερινά με την Ελλάδα και το έθνος, ως αντιιδεώδες, ως παραμύθι ή δεν ξέρω γω τι. Όταν κυνηγάς όλη σου τη ζωή το άγιο δισκοπότηρο, είτε έθνος το ονομάσεις αυτό είτε αντιεθνικισμό, το ίδιο είναι. Μπορεί να μην είναι το ίδιο πολιτικά. Είναι το ίδιο από πλευράς ψυχοσύνθεσης όμως.
6) Μόνος κερδισμένος απ΄όλη την ιστορία ο Μανιφέστο. Κι αφού Μανιφέστο σου αρέσει η ειλικρίνεια, είναι πασιφανές ότι ένα και μόνο σκοπό υπηρετούν τα τελευταία ποστ σου: το μπάχαλο και το ξεκατίνιασμα. Τώρα ξέρω ότι θα γράψεις ότι βαφτίζω το διάλογο «μπάχαλο» και την ανταλλαγή απόψεων «ξεκατίνιασμα». Δεν με αφορά πια όμως τι θα γράψεις και τι δεν θα γράψεις (Α, και αυτό μολονότι είναι η άποψή μου είναι και δίκη προθέσεων).
7) Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω και όλα όσα προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, βλέπω ότι έχω ενεργό συμμετοχή σε μια καθόλου τιμητική εικόνα για τον χώρο. Είμαι μέρος του προβλήματος. Δεν το επεδίωξα, αλλά είμαι.

52 Comments:

At 5/29/2006 05:37:00 μ.μ., Blogger Ecumene said...

Be carefull..He saw red........

 
At 5/29/2006 05:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είναι πραγματικά κρίμα να επιτρέπεις να επηρεάζουν όλα αυτά τη διάθεσή σου. Φυσικά και δεν είσαι μέρος του προβλήματος, όσο και αν θα βόλευε κάποιους να σε εμπλέξουν. Προσωπικά, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να συνεχίσεις ως εάν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί και τα γραφτά τους.

Έχουμε φτάσει να αποφεύγουμε να πούμε μια καλή κουβέντα για ένα ιστολόγιο που πραγματικά αξίζει (όπως το δικό σου) για να μη μας καταλογίσουν γλειψιματισμό τα κνώδαλα. Ενώ αντίθετα η εξύβριση, η χυδαιότητα, οι προσωπικές επιθέσεις, το γκαιμπελικό σφυροκόπημα βαφτίζονται διάλογος και γνώμη και άποψη. Είναι καιρός να σταματήσουμε να διαβάζουμε τις βρωμιές αυτές.

Και επαναλαμβάνω ότι είναι αδιανόητο επειδή δυο τρεις συμπλεγματικοί σε βρίζουν να στενοχωριέσαι πραγματικά.

 
At 5/29/2006 05:58:00 μ.μ., Blogger dgalanis said...

επιτέλους ... για πρώτη φορά μιλάς καθαρά και ξάστερα

κάτι είναι κι αυτό

είδες πόσο εύκολο είναι να ανέβει το επίπεδο?

σε ευχαριστώ για την ειλικρίνεια

 
At 5/29/2006 06:07:00 μ.μ., Blogger ci said...

Κοίτα..εδώ εγώ που απλά διάβασα μερικά "από απόσταση", και μού χάλασε (πρόσκαιρα) η διάθεση. Το περίεργο θα ήταν να μην σε επηρέαζε καθόλου.
Από εκεί και πέρα..
μα c'est la vie που λένε και οι Γάλλοι

 
At 5/29/2006 06:22:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Τι να πείς και τι να μολογήσεις...

 
At 5/29/2006 06:23:00 μ.μ., Blogger Mirandolina said...

Είσαι ο δεύτερος που κατάφερε να με κάνει να γελάσω δυνατά με τα χαλια των μικρόψυχων (ο πρώτος ήταν ο Ακίνδυνος).

Να σαι καλά ολ μπόυ.

 
At 5/29/2006 06:24:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Δεν είμαι παρά μια νεόκοπη, αλλά νιώθω τι λες. Μια φορά διαφώνησα ("μάλωσα") και δεν κοιμήθηκα το βράδυ (βρε λες να παρεξήγησα, βρε το ένα βρε το άλλο σκεφτόμουν, είναι κρίμα). Δύσκολα θα ξαναποστάρω τις θέσεις μου - θα το γυρίσω στην παλαβή.
Σάτιρα (όσο με παίρνει γιατι δεν είμαι και καμία φωστήρας) και με το μαλακό εκεί που δεν με παίρνει. Όσο για αυτούς που διαφωνώ, μάλλον θα τους αποφεύγω - όπου κάνουν linkblogs δεν θα κάνω εγώ, όπου σχολιάζουν θα πετάω απλώς καμιά περαστική καλημέρα και μη με ξαναείδατε κ.ο.κ.)
Έτυχε να συμφωνήσω σε αρκετά με τα δυο αδέλφια που περιγράφεις - κι έτσι δεν ξέρω τι θα (μου) συνέβαινε αν είχε τύχει να διαφωνήσω μαζί τους.
Από αυτό και μόνο, φαντάζεσαι τι μπορεί να περνάει κάποιος που έσβησε το μπλογκ του για λόγους ευθιξίας (στην "πραγματική" ζωή θα ισοδυναμούσε με παραίτηση από κάποια θέση - πράγμα που οφείλεις να ομολογήσεις ότι δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα).
Και για να μη σας πρήζω άλλο, από αυτή την άποψη, είναι φορές που σκέφτομαι ότι "είναι πολύ δύσκολο να είσαι ο Μανιφέστος" - και το μόνο που να ζητάς να είναι στοιχειώδη ειλικρίνεια και σεβασμό μέσα στο ίδιο σου το blogόσπιτο, τη στιγμή μάλιστα που αυτό έχει μετατραπεί σε ρωμαϊκή αρένα.

όσο για τον Ανώνυμο>>
δεν νομίζω ότι η σωστή λέξη είναι "μίσος". Ούτε ότι αυτό είναι "το μόνο πράγμα που ενώνει την μπλογκόσφαιρα". Κανείς δεν μισεί κανέναν φρονώ και αν κάνεις μια βόλτα θα δεις ότι ... άστο.

 
At 5/29/2006 06:26:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Ουπς!

 
At 5/29/2006 06:44:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Στο ξανάπα, παλιόπαιδε. Όταν μπαίνεις σε ένα καυγά για να κάνεις τον διαιτητή, βγαίνεις με ένα δικό σου καυγά. Μπήκες με όλες τις καλές προθέσεις, ήταν ξεκάθαρο. Και καλά έκανες, και είναι προς τιμήν σου. Άφησε τώρα την αντάρα να καταλαγιάσει, δεν γίνεται τίποτε άλλο.

Σ;(

 
At 5/29/2006 06:44:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Στο ξανάπα, παλιόπαιδε. Όταν μπαίνεις σε ένα καυγά για να κάνεις τον διαιτητή, βγαίνεις με ένα δικό σου καυγά. Μπήκες με όλες τις καλές προθέσεις, ήταν ξεκάθαρο. Και καλά έκανες, και είναι προς τιμήν σου. Άφησε τώρα την αντάρα να καταλαγιάσει, δεν γίνεται τίποτε άλλο.

Σ;(

 
At 5/29/2006 07:00:00 μ.μ., Blogger €lisavet said...

Έχω την εντύπωση πως στεναχωρήθηκες διότι ενώ προσπαθείς να είσαι τόσο προσεκτικός και ακριβοδίκαιος στις εκφράσεις σου, αυτό όχι μόνο δεν εκτιμήθηκε αλλά λοιδορήθηκες κιόλας.

Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει, πάντως σίγουρα έχετε διαφορετικό κώδικα επικοινωνίας. Αυτό χρειάζεται διάθεση από κοινού και αμοιβαίες υποχωρήσεις για να ξεπεραστεί. Αν δεν υπάρχει τέτοια διάθεση...διάλογος δε γίνεται.
Όταν δε ο συνομιλητής βρίζει, έστω και με επιχειρήματα, καταλύει μία απ'τις βασικότερες προυποθέσεις του διαλόγου που είναι σεβασμός στην αντίθετη άποψη και κατά τη γνώμη μου χάνει και το δίκιο του εν τέλει, γιατί όλοι μένουν στους χαρακτηρισμούς και δεν επικεντρώνονται στην ουσία του λόγου του.

 
At 5/29/2006 07:05:00 μ.μ., Blogger €lisavet said...

μαύρε γάτε, "όταν μπαίνεις σε μία ξένη υπόθεση, φεύγεις με μία δική σου" Ποιος το είπε αυτό; Σοπενάουερ;

 
At 5/29/2006 07:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ωπα!!! Αρχίσανε τα όργανα.
Άντε πλακωθείτε, να σπάσουμε πλάκα.
Στοιχήματα που μπαίνουν ; Πόσο πάει ;
Καθώς είμαι νέος στο σπορ, κόπιασα για να ανακαλύψω τι παίζεται εδω πέρα.
Βρήκα άκρη όμως αγαπητέ old-boy και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και δε σου κρύβω ότι μου αρέσει η φάση.
Έχετε στήσει όλοι μαζί παρέα - και οι μεν και οι δε - ένα απίστευτο γαϊτανάκι γύρω απο τον Τσαγκαρουσιάνο που έχει τρομερή πλάκα.
Φαντάζομαι δε ότι το απολαμβάνει και ο ίδιος, να σφάζονται παληκάρια στη ποδιά του, και όποιος μείνει ζωντανός να του δίνει για δώρο (ο κάθε Τσαγκαρουσιάνος) μια γωνίτσα και πόσα ; 70,80,100 ευρώ τη σελίδα ;
Γερά και δυνατά. Μη σταματάτε. Γουστάρω. Φαγωθείτε. Ξεσκίστε τις σάρκες σας. Να δούμε τι θα μείνει στο τέλος.
Ο δε newmanifesto έχει ακόμη μεγαλύτερη πλάκα, διότι έχει ψηθεί ότι ο Τσαγκ. γάμησε το φίλο του, για να πληγώσει τον ίδιο, γιατί δεν είναι καλό παιδί και τον πειράζει.
Και ευτυχώς και δόξα το Θεό, ήρθε το Βηmagazino και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και τώρα κοιμάται ήσυχος.
Προφανώς εκεί στο Βήμα δε κάνουν άλλη δουλειά όλη μέρα, αλλά ασχολούνται με το Τσαγκ. και τον κυνηγάνε απο πίσω γιατί τους κάνει ζημιά επειδή εκδίδει... μια πορδή και τους έκοψε φύλλα. Και έτσι έπεσαν απο 250.000 στις 249.999.
Και δε φτάνει που τους έκοψε φύλλα, αλλά τους ροκανίζει και τη διαφήμιση και τους πειράζει.
Τώρα αν πουλάει το Βήμα 10.000 ευρώ τη τετράχρωμη ολοσέλιδη στο τιμολόγιο και τη δίνει 2.500 και φεύγα, και ο Τσαγκ. τη ξεκινάει απο 4.000 και τη δίνει τελικά 850 ευρώ δε παίζει κανένα απολύτως ρόλο
Manifesto,απο ποιο πλανήτη ήρθες;
Έχεις πάρει φόρα και χτυπιέσαι και δε ξέρεις για τι γράφεις. Ούτε πως δουλεύει το σύστημα ξέρεις, ούτε γιατί δουλεύει έτσι όπως δουλεύει μπορείς να κατανοήσεις.
Απλά πλακώνεσαι γιατί ο old-boy "ανακαλύφθηκε" αντι εσού και όπως να 'ναι πονάς λιγουλάκι.
Ανθρώπινο. Αν δε μπορείς να το χωνέψεις, ρίξε σύρμα, να σου κανονίσω τίποτε να δεις και εσύ το όνομα σου τυπωμένο να ξεκαβλώσεις να ησυχάσεις.
Τα ΜΜΕ τι νομίζεις ότι ψάχνουν ; Κάτι ψωνάρες σαν και εσάς που είστε έτοιμοι να ξεβρακωθείτε, άλλοι γιατί γουστάρετε να γράφετε επειδή το γράψιμο είναι η ζωή σας και άλλοι γιατί γουστάρετε να γίνετε φίρμες και πρώτα ονομάτα στη μαρκίζα..."Ο κορυφαίος Έλληνας bloger", "Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το post". κ.α.
Και ένα ωραίο πρωϊνό θα σας πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων αφου προηγουμένος θα σας έχουν στίψει και θα σας έχουν πάρει ότι καλύτερο κουβαλάτε μέσα σας. Και εσείς δε θα έχετε δύναμη να πάτε ούτε για κατούρημα. Διότι τα ΜΜΕ παιδάκια είναι μαγαζιά. Βιομηχανίες. Δεν είναι η παιδική χαρά σας.
Ορίστε. Πλακωθείτε. Ξεβρακωθείτε. Εδώ είμαστε όλοι μαζεμένοι να παρακολουθήσουμε το θέαμα.
GeorgeS.

 
At 5/29/2006 07:15:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Κι εγώ δεν έγραψα "κάποιος ανώνυμος" έγραψα "ανώνυμος", άρα δεν εννούσα εσένα.

 
At 5/29/2006 07:16:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Βλέπεις? Υπάρχουν πολλοί σαν κι εσένα. Ή "σχεδόν".

 
At 5/29/2006 07:16:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Την κάνω.

 
At 5/29/2006 07:35:00 μ.μ., Blogger Τζιτζίκος said...

(antigrafw ayto pou egrapsa shmera kai ston manifesto.)

χαλάστηκα... χαλάστηκα πολύ διαβάζωντας σας τις τελευταίες μέρες φίλοι μου... λογικό είναι να έχουμε διαφωνίες αλλά αυτό εδώ λίγο με κάνει να θέλω να κάνω μπάνιο κάθε μισή ώρα.

Ειρήνη, αγάπη και εμπάθεια (προς όλους).

 
At 5/29/2006 07:41:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Ελισάβετ, δεν θυμάμαι...

Σ:)))

Προς προκάτορες: Peace. Love.

 
At 5/29/2006 07:52:00 μ.μ., Blogger Γιουτζίν said...

Απ'τον καιρό που είμαι εδώ, έχω δει ότι ο ΟλντΜπόυς είναι πάντοτε ειλικρινής. Σε αυτό τουλάχιστον συμφωνούμε πιστεύω.
Τώρα για τις φαγωμάρες, είναι να αναρωτιέται κανείς αν οι απόψεις -προβοκατόρικες, ή ακραίες, πάντως οπωσδήποτε έντονες- είναι ο πραγματικός λόγος και όχι η αφορμή.
Αν πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδα, να ειδοποιηθώ για τα υπάρχοντα, να διαβάσω τις προγραμματικές δηλώσεις τους και βλέπουμε.
Τώρα, για να μιλήσω ξανά για τον εαυτό μου (σόρυ για την κατάχρηση του χώρου OB), ακόμα και όταν δεν προβαίνω σε δηλώσεις και -τι γοητευτικοί και βολικοί που είναι- αφορισμούς, είναι επειδή δεν θέλω να χάσω την χαρά που συχνά παίρνω γράφοντας και διαβάζοντας την μπλογκόσφαιρα.
Αυτά και καλό απόγευμα

ΥΓ. Σχετικά με το LIFO, πολύς λόγος γίνεται ανώνυμε, δεν αφορούν όμως όλα αυτό. Και οπωσδήποτε δεν είναι όλη η μπλογκόσφαιρα η γαρνιτούρα γύρω από αυτή (βαρετό το ματς μπλογκοσφαιριστές- δημοσιογραφίσκουλες)

 
At 5/29/2006 07:52:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

δλδ, "προς προβοκάτορες"

 
At 5/29/2006 08:06:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Ανώνυμε, πολύ συνωμοσιολογία....

Δεν ενδιαφέρονται όλοι για δημοσίευση, ούτε είναι όλοι τόσο λίγο πονηρεμένοι
για να χρειάζεται να τους πείς ότι "τα ΜΜΕ παιδάκια είναι μαγαζιά".

(Και σιγά τα "μαγαζιά" που είναι τα ελληνικά ΜΜΕ. Μικρομάγαζα είναι. Σε 10
μύρια άτομα, όλοι είμαστε συγγενείς και γνωστοί).

Όσο για το "Φαγωθείτε. Ξεσκίστε τις σάρκες σας. Να δούμε τι θα μείνει στο τέλος",
σιγά τα ωα. Τα ίδια γίνονται και στο μικρότερο καφενείο. Άνευ Τσαγκαρουσιάνου.

 
At 5/29/2006 08:27:00 μ.μ., Blogger divebomb djingle said...

«Ωπα!!! Αρχίσανε τα όργανα. Άντε πλακωθείτε, να σπάσουμε πλάκα.»

Πολύ περίεργη η αντίδραση σου στο συγκεκριμένο θέμα. Γιατί αυτή η ειρωνεία; Τόσες μέρες που δημοσιεύεις τα σχόλιά σου σε αυτό το ιστολόγιο, δεν έδειχνες τέτοιες εριστικές διαθέσεις.

«Έχετε στήσει όλοι μαζί παρέα - και οι μεν και οι δε - ένα απίστευτο γαϊτανάκι γύρω απο τον Τσαγκαρουσιάνο που έχει τρομερή πλάκα.»

Ο Τσαγκαρουσιάνος πώς συνδέεται με την υπόθεση; Γιατί τον εμπλέκεις; Είναι ο Τσαγκαρουσιάνος ο J95; Η M13; Μήπως είναι ο Manifesto; Ε, όχι δεν είναι. Διαπράττεις μέγα σφάλμα. Εκτός αν βρήκες αφορμή να προωθήσεις κάποια ατζέντα.

«Τα ΜΜΕ τι νομίζεις ότι ψάχνουν ; Κάτι ψωνάρες σαν και εσάς που είστε έτοιμοι να ξεβρακωθείτε, άλλοι γιατί γουστάρετε να γράφετε επειδή το γράψιμο είναι η ζωή σας και άλλοι γιατί γουστάρετε να γίνετε φίρμες και πρώτα ονομάτα στη μαρκίζα..."Ο κορυφαίος Έλληνας bloger", "Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το post". κ.α.»

Τι φαρμάκι έκρυβες μέσα σου τόσον καιρό, άνθρωπε. Για τον Τσαγκαρουσιάνο ποια είναι η γνώμη σου; Θυμάσαι τι έγραφε για τους ιστολόγους; Αυτά εδώ, μεταξύ άλλων:

«* Παλιά ζήλευα τον Καρκαγιάννη. Τώρα ζηλεύω bloggers: Τον Mersault του Ιδεόπολις. Τον σταρ Πιτσιρίκο. Τον χοιροβοσκό. Το κορίτσι του Digital Era. Την Εύα της αρχιτεκτονικής (τέλεια κριτική για τη Ζάχα Χάντιντ). Τα παιδιά της Θεσσαλονίκης. Το σαρκασμό του Kukuzeli. Τις μουσικές του Vague Tourist. Τον λακωνικό αισθηματία Provato. Τη στερεότητα της έκφρασης του thas (ευχαριστώ κιόλας!)... Πολλούς άλλους... Ανεπαισθήτως γίνανε η παρέα μου. Ειλικρινείς και καίριοι, καθένας από λίγο φτιάχνουν το πιο σπουδαίο ψηφιδωτό της ελληνικής Vita Completativa. Της ζωής που ζούμε σε δωμάτια. Δωμάτια που ισοδυναμούν με γαλαξίες. Δεν ξέρω αν είναι το επόμενο κύμα των media (δεν νομίζω), ξέρω ότι είναι οι πιο ενδιαφέροντες columnists του καιρού: ελεύθεροι, ειλικρινείς (όσο γίνεται), ιδιωματικοί, σύγχρονοι. Πάντως καλύτεροι από τους πτωχαλαζόνες σχολιογράφους των εφημερίδων. Τους χαίρομαι μέχρι να μεγαλώσουν κι αυτοί- και μας μοιάσουν.»

Ξέρεις τι κατάντησε να γράφει ο Τσαγκαρουσιανος; Ορίστε:

«η αλήθεια είναι πως με κούρασε η bitchiness του μέσου.»
και
«κατόπιν ο εκδότης μας αποκαλύπτει πως ο πιο ενδιαφέρων έλληνας blogger είναι ο κ Νίκος Δήμου και καταλήγει πως στη lifo δουλεύουν τέσσερις bloggers και πως η arriana στην αμερική είναι το στάρι ενώ οι έλληνες bloggers τα άχυρα ενώ μας απειλεί ταυτόχρονα με την επικείμενη έκδοση του εντύπου online»

Τα αναδημοσίευσε από τη LifO ο Manifesto στο blog του.

«Ορίστε. Πλακωθείτε. Ξεβρακωθείτε. Εδώ είμαστε όλοι μαζεμένοι να παρακολουθήσουμε το θέαμα.»

… κρίμα. αν είναι μια φορά αναξιοπρεπές να ξεβρακώνεσαι δημοσία, είναι πολλές φορές περισσότερο, αν ενθαρρύνεις και απολαμβάνεις με τέτοια χαιρεκακία μια τέτοια συμπεριφορά.

Τζιτζίκο
Η λεξη empathy από το σύνθημα “peace, love, empathy” που έγραψε ο Kurt Cobain στο σημείωμα αυτοκτονίας του έχει διαφορετική σημασία από την ελληνική λέξη εμπάθεια, συνώνυμη της οποίας είναι η μοχθηρία. Εκτός κι αν εύχεσαι ειρήνη, αγάπη και μοχθηρία, όποτε τι αλλοπρόσαλλη ευχή είναι τούτη ε;

 
At 5/29/2006 08:36:00 μ.μ., Blogger Chaca-Khan said...

ουφ!

 
At 5/29/2006 08:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

big fat opinion, ακριβώς επειδή υπάρχει μια αγορά μόλις δέκα εκατ. ανθρώπων ,εκ των οποίων εκείνοι που διαβάζουν δε ξεπερνάνε τις 500.000 μετα βίας, γίνεται όλος ο καυγάς.
Και αφού θες ανάλυση να στη δώσω να την έχεις κάτι να ψάχνεις.
Στη Νέα Υόρκη των 10.000.000 κατοίκων και βάλε κυκλοφορούν μόλις δύο πολιτικές εφημερίδες και μια πλειάδα περιοδικών με πρώτο και καλύτερο το "Newyorker".
Επίσης κυκλοφορεί μόλις μια οικονομική εφημερίδα και όλες οι άλλες είναι εισαγώμενες απο Ευρώπη.
Στην Αθήνα χτές κυκλοφορούσαν ένας Θεός ξέρει πόσοι τίτλοι και ένας σκασμός περιοδικά δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία.
Επίσης υπάρχουν 142.000 κανάλια, καναλάκια, τσοντοκάναλα, κανάλια χαλιών, οικοσυσκεών, τρελλαμένων κ.ο.κ. που όλοι γουστάρουν μερίδιο απο την πίτα.
Μόνο στο internet υπάρχει μια πιο συγκροτημένη κατάσταση, αλλά και εκεί όσο θα διευρύνεται ο κύκλος των χρηστών (με 4% ετησίως τρέχει σήμερα στην Ελλάδα) θα αρχίσουν οι μαλακίες.
Οπότε μη μου λες εμένα σιγά τα μαγαζιά.
Διότι π.χ. ο ΔΟΛ έχει τζίρο 700 εκατ. ευρώ το χρόνο και ζημιές 250 εκατ. ευρώ, όσο αξίζει δηλαδή μαζί με τις πόρτες και τα παράθυρα.
Ο Όμιλος Αντέννα, χωρίς τη Δάφνη, έχει τζίρο 400 με κέρδη 30 εκατ. ευρώ. Αν υπολιγίσεις και τη Δάφνη είναι μέσα με τις πάντες. κ.ο.κ.
Συνεπώς αγαπητέ μου, καλό είναι να ξέρουμε γιατί μιλάμε όταν μιλάμε για μαγαζιά, διότι αν πιστεύεις εσύ ότι ο ΔΟΛ ή ο Αντέννα, ή ο Κοντομηνάς ασχολούνται με την προαγωγή του πολιτισμού και την διακονία της δημοσιογραφίας κοιμάσαι ύπνο βαθύ και συγνώμη για την ενόχληση.
GeorgeS.

 
At 5/29/2006 08:40:00 μ.μ., Blogger Τζιτζίκος said...

@divebomb djingle

είχα την εντύπωση πως η εμπάθεια μεταφράζεται ώς empathy, αλλά ο εμπαθής έχει άλλο νόημα (αυτό που λες). Σε κάθε περίπτωση μπορεί να έχεις δίκαιο οπότε και συμμορφώνομαι με το μεταφραστικό μου λάθος.

(Η ευχή πάει πολύ πιο πίσω από τον Curt Cobain πάντως)

 
At 5/29/2006 08:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

divebomb djingle, εσύ κατάλαβες ότι ενθαρρύνω το ξεκατίνιασμα.
Ή μήπως ότι κουβαλάω μέσα μου μια βαθιά κρυμμένη επιθετικότητα που ξαφνικά βρήκε μια χαραμάδα και ξετρύπωσε και τώρα θα σας πνίξει όλους και εμένα μαζί.
Απλά, λέω τα πράγματα με το όνομα τους, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτη δεν είναι πάντα μια διαδικασία που τη χαρακρτηρίζει η κομψότητα και η διακριτικότητα.
Και για όποιον αρνείται να δει αυτη την πραγματικότητα των ΜΜΕ στην Ελλάδα με γεια του και χαρά του. Μεγάλα παιδιά είστε.
Όσον αφορά τον Τσαγαρουσιάνο...περυσινά ξινά σταφύλια.
Ο Τσαγκαρουσιάνος μια ζωή απο αυτή την επίπλαστη διαφορετικότητα ζούσε, βάζοντας σε μεγενθυτικούς φακούς νεωτερισμούς και μειονότητες, παίζοντας μαζί τους σα τη γάτα με το ποντίκι πριν τους κατασπαράξει. Άστο καλύτερα.
GeorgeS.

 
At 5/29/2006 09:17:00 μ.μ., Blogger Ιφιμέδεια said...

Προς Old-Boy και Μανιφέστο (μαζί):
δεν είχα καταλάβει ότι σας χώριζαν τόσα. Είχα πάντοτε την αίσθηση ότι διάγατε παράλληλη αξιοπρεπή πορεία με ουσιαστικές επισημάνσεις.
Δεν πρόκειται να διαλέξω ανάμεσά σας. Θέλω να διαβάζω και να συνομιλώ και με τους δυό σας. Ελπίζω να μην απογοητεύσω κανέναν σας γ'αυτό.

 
At 5/29/2006 09:25:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν ζήτησα από κανέναν να διαλέξει το οτιδήποτε αγαπητή Ιφιμέδεια. Δεν κάνουμε εκλογές. Αν κάτι έγραψα και ξαναέγραψα είναι ότι δεν γουστάρω τα στρατόπεδα. Δεν πρόκειται λοιπόν να προπαγανδίσω υπέρ τους.
GeorgeS, απλά να σου πω ότι για άλλο ζήτημα είναι ο τσακωμός και όσα γράφω στο ποστ. Αυτά που γράφεις δεν έχουν σχέση.

 
At 5/29/2006 09:30:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

@georgeS

Ποιός είπε ότι " ο ΔΟΛ ή ο Αντέννα, ή ο Κοντομηνάς ασχολούνται με την προαγωγή του πολιτισμού
και την διακονία της δημοσιογραφίας"; Αυτό που σου έγραψα είναι ότι δεν έχουν να κάνουν με την
κατάσταση στην βλογόσφαιρα. Νομίζεις ότι επειδή βρήκαν ένα εύκολο τρόπο να γεμίσουν -τσάμπα
ή φθηνά ή εύκολα- μερικές σελίδες σε 4-5 έντυπα ενδιαφέρονται ή ασχολούνται με την βλογόσφαιρα;
Ούτε παρανυχίδα δεν είναι.

Το θέμα είναι ότι η φασαρία δεν έχει σχέση με τα μαγαζιά, μεγάλα ή μικρά. Για να στο θέσω
αλλιώς, εσύ μπορεί να γνωρίζεις τους καυγάδες αυτούς από τα ιστολόγια, εγώ τους έχω
ξαναδεί εδώ και δέκα χρόνια σε λίστες και φόρουμ, με την παραμικρή λεπτομέρεια. Και πιο μαζικά
αν θέλεις: η Hellas είχε 20.000 μέλη στην καλή της εποχή (1995), το πιο επιτυχημένο βλόγ
ζήτημα αν το διαβάζουν 2000 άτομα.

 
At 5/29/2006 09:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σε διαβάζω εδώ και 2 βδομάδες, από τότε που είδα το blog σου σε σελίδα της Ελευθεροτυπίας.
Από τότε μπαίνω min 2 φορές την ημέρα για να δω αν έχεις γράψει κάτι ακόμη.
Είναι πολύ ευχάριστο να ξέρεις ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν έχεις δει ποτέ,
που δεν θα γνωρίσεις από κοντά ποτέ κι όμως,
σου επιτρέπουν να "ακούς" τις σκέψεις τους και
ξέρεις ότι μπορείς αν θέλεις να συμφωνήσεις μαζί τους,
να διαφωνήσεις μαζί τους,
ή απλώς να τους επιτρέψεις να πιάσουν λίγο χώρο(οι ανησυχίες τους) στη σκέψη σου και,
γιατί όχι,
να γίνουν και δικές σου ανησυχίες..
Τέλος, πως γίνεται να μη βρίσκω ενδιαφέρουσες τις ιδέες κάποιου που δανείζεται το όνομα της αγαπημένης μου ταινίας..

 
At 5/29/2006 10:22:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

1) κι εγώ το βρίσκω ανυσηχητικό, σου συνιστώ δε διακοπές για παραπάνω από 4 εβδομάδες.

Επίσης να προσθέσω οτι εγώ ανυσηχώ (στα σοβαρά) που δεν με έχουν βρίσει ο j95 και η M13. Νιώθω σαν να μην υπάρχω στην ιστολογοσύνη.

2) Όχι σε όλες τις συζητήσεις. Πάντως η κατάσταση πολώνεται από όλες τις κατευθύνσεις της φράξιας των βλογιμιστών συμπεριλαμβανομένων.

3) Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά έπεσες θύμα μιας μοναδικής στιγμής χουλιγκανισμού τον αυθορμητισμό και την μεταφυσική καθαρότητα της οποίας συνεχίζω να θαυμάζω.

4) Το βαριέμαι αυτό το θέμα.

5) Το πέντε το έφαγε η μαρμάγγα;

6) Γιατί είναι κερδισμένος ο Μανιφέστο;

7) Όταν έλεγα πως μας χωρίζουν περισσότερα από όσα νομίζουμε αμφέβαλλες. Τώρα προσθέτω οτι, υπερασπιζόμενοι απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε ακριβώς, αλλά που βρίσκονται ιδεολογικώς πλησιέστερα σ'αυτό που θα θέλαμε να ειπωθεί αλλά παραμένει μετέωρο (γιατί είναι πιο περίπλοκο από ότι έχει την υπομονή να καταλάβει ο αναγνώστης), διολισθαίνουμε όλο και περισσότερο προς τους πόλους. Και οι πόλοι έχουν μια κραυγαλέα βάναυση απλοϊκότητα.

 
At 5/30/2006 01:45:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

1) - Διακοπές με λαπτοπ βέβαια.
- Μην ανησυχείς, όπως αποδείχθηκε από την περίπτωσή μου το μπινελίκωμα κυοφορείται σχεδόν ένα χρόνο προτού βγει στο φως. Να περιμένεις την σειρά σου λοιπόν.
2) Σε γενικές γραμμές δεκτόν.
4)Δεκτόν επίσης.
5) Είναι επειδή φροντίζω και προσέχω τα κείμενά μου. Η μεταφυσική εξήγηση είναι ότι μετά τις φετεινές ευρωπεντάρες της ομάδας έχω υποσυνείδητα απωθήσει το 5 από το αριθμητικό μου σύστημα.
6) Γιατί πέτυχε αυτό που ήθελε.
7) Ιδού λοιπόν ο ιστορικός σου ρόλος: θα μας οδηγήσεις στον «τρίτο δρόμο» :)


Βίκη, σ' ευχαριστώ, όπως και τους υπολοίπους.

 
At 5/30/2006 01:56:00 π.μ., Blogger des said...

Καθώς φαίνεται πήρα χαμπάρι με καθυστέρηση τον 'καυγά'.

Δε βαριέσαι..ο στόχος επιτυγχάνεται ...
η ελληνική 'μπλογκόσφαιρα' (τι αστεία τούτη η λέξη) διαρρηγνύεται εξ ων συνετέθει.

Δεν ξέρετε που μπλέξατε(εδω κολλάει και ερωτηματικό)
Δεν αντιλαμβάνεσθε οτι το 'σχέδιο μπάχαλο' με στόχο την εκ των έσω αποσύνθεση και διάρρηξη του ελευθερου(;) αυτού χώρου και μέσου σαν να πετυχαίνει;
Δεν σας (ΜΑΣ!) εχει διδάξει η κοινωνική σας (μας) εμπειρία πως οτι μπορεί (μελλοντικά έστω) να επιρρεάσει, πρέπει πρώτα να 'επιρρεάζεται';

Αν υποθέσω οτι κάποιοι εδω μέσα κάνουν τη 'βρώμικη δουλειά', θα μπορούσα άραγε να κατηγορηθώ για βαριάς μορφής 'ελληνική καχυποψία';
Την δουλειά τους (μπορεί να ) κάνουν οι άνθρωποι.
Το θέμα είναι όσοι κάνουν το χόμπι τους και εκφράζουν τον εαυτό τους εδω μέσα, να κοιτάξουν τη δικιά τους δουλειά, και να μην επιρρεάζονται.

Ποιά είναι η εικόνα της ελληνικής 'μπλογκόσφαιρας'; δέκα άνθρωποι, οι -και καλά- πιο δημοφιλείς να τσακώνονται μεταξύ τους. Και οι λογότερο δημοφιλείς να παρακολουθούν απορρημένοι ίσως και αποβλακωμένοι. Κάποιοι μπορεί να το βρίσκουν ενδιαφέρον και ψυχαγωγικό.
Και πέσατ(μ)ε στον λάκο με τα φίδια. Πέσατ(μ) στο λάκο της φάβας. Τσιμπήσατ(μ)ε.

Μόνο, (κι'ευτυχώς) που υπάρχουν και μερικοί άλλοι, πολύ λιγότερο δημοφιλείς που κρατάνε μικρά και καθαρά (μπλογκο)μαγαζιά. Και κάνουν τη δουλειά τους με την ησυχία τους.

Διαίρει και βασίλευε...

Κι αντί να εξαντλούμε την δημιουργηκότητα, την έμπνευση και τη φαντασία μας (ΣΑΣ!) σε ποστάκια, το ρίξαμ(τ)ε στις καρπαζιές.
Κι ο στόχος επιτυγχάνεται ...

 
At 5/30/2006 02:02:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Όχι, i-adespoti, είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο «αποσύνθεσης και διάρρηξης». Πάθη και αδυναμίες υπάρχουν (όχι μόνο απ' τους άλλους - και από μένα). Δεν θα πάθει τίποτα η μπλογκόσφαιρα. Περαστικά είναι αυτά.

 
At 5/30/2006 01:46:00 μ.μ., Blogger dgalanis said...

γράφεις για μένα oldboy πως κέρδισα επειδή πέτυχα αυτό που ήθελα

τι νομίζεις πως είναι αυτό που ήθελα και πέτυχα;

 
At 5/30/2006 01:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προφανώς, μιλάμε για τα ίδια πράγματα.
Αυτό που εγώ θα θεωρούσα ιδανικό είναι το να παραμείνουν τα blog ένα σημείο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών, θέσεων και απόψεων, ακόμη και καυγάδων, αν πρέπει.
Απο την άλλη πάλι αυτό που με ενοχλεί είναι το γεγονός πως το blog, στα οποία ο καθένας μπαίνει ανοικτός και απαλλαγμένος απο συμβατικότητες και ισορροπίες, πάνε να εξελιχθούν σε άλλο ένα εργαλείο που κάποιοι, για κάποιους λόγους θέλουν να ελέγξουν.
Επειδή δε μπορούν να το ελέγξουν απο μέσα το ελέγχουν απ΄έξω βάζοντας τυράκια στη φάκα...και όποιος τσιμπήση.
Eχετε απέναντι σας έναν ένθερμο υποστηρικτή της διαφορετικότητας σας και όλων όσων κουβαλά αυτή η διαφορετικότητα μαζί της. Είναι πολύ απλό.
Απο την άλλη πάλι υπάρχουν πολλά blog στα οποία ο καθένας μπορεί να μπει άνετα και όμορφα και αν γουστάρει να συμμετέχει ενεργά.
Τον old-boy δεν τον ξέρω, ούτε και εκείνος με γνωρίζει και ένας βασικός λόγος για τον οποίο έμεινα εδώ και δε πήγα παρα κει είναι γιατί απολαμβάνω την παρέα και γιατί ο old-boy δεν προσπαθεί να τιθασεύσει με κάποιον τρόπο αυτό το traffic.
Απλά ρίχνει μια ιδέα και προκαλεί τους άλλους να αναμετρηθούν πρωτίστος με την ιδέα.
Δε ξέρω αν είναι καλός ή κακός στο κείμενο και σε τελική ανάλυση δε με ενδιαφέρει αυτό, διότι απο καλά κείμενα please no more...
Είναι έντιμος όμως και δε πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Οπότε πρέπει κάποιος να είναι μαλάκας για να κάνει επιδιώκει να του βάλει όρια.
GeorgeS.

 
At 5/30/2006 05:22:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«γράφεις για μένα oldboy πως κέρδισα επειδή πέτυχα αυτό που ήθελα
τι νομίζεις πως είναι αυτό που ήθελα και πέτυχα;»

Νομίζω ήμουν σαφής στο ποστ. Ήθελες να δημιουργήσεις σούσουρο και το πέτυχες (και με το παραπάνω). Πάω τώρα στην μαμά μου να κλάψω λίγο ακόμα.

 
At 5/30/2006 05:38:00 μ.μ., Blogger dgalanis said...

"Ήθελες να δημιουργήσεις σούσουρο και το πέτυχες (και με το παραπάνω)"

και τι έκανα - σύμφωνα πάντα με τη γνώμη σου - γι αυτό?

μπορείς να είσαι πιο συγκεκριμένος;

δηλαδή τι έκανα για να δημιουργήσω σούσουρο?

και τι σε κάνει να πιστεύεις πως αυτό ήθελα;

 
At 5/30/2006 05:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

newManifesto

* Age: 35


35 !!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


ΣΚΥΛΛΑ ΑΣΕ ΤΟΝ OLD BOY HΣΥΧΟ!

 
At 5/30/2006 06:05:00 μ.μ., Blogger divebomb djingle said...

"κόρη φτωχού δισκοπώλη"
esu sigoura eisai valtos-h.

"όμως δυστυχώς, απ ότι βλέπω, σήμερα διαπράτετε μια αισχύνη για την οποία θα έπρεπε να αισχύνεστε και αυτό είναι να γράφετε οδυνηρές βλακείες για την οικογένεια αυτού του ανθρώπου ..."

"αυτό είναι εκτός από τραγικά κακόγουστο και ασυγχώρητο"

"προσωπικά του δημοσιογράφου σε πληροφορώ πως εδώ το ζήτημα δεν είναι τα προσωπικά δεδομένα του δημοσιογράφου αλλά τα ΨΕΜΑΤΑ που γράφτηκαν για την οικογένειά του"

"άντε τώρα στη μαμά σου"

loipon Manifesto, esu, o upermaxos ths eilikrineias, ofeileis na paradexteis oti den mporeis apo th mia na enoxleisai kai na psegeis ton ka8e ena giati xrhsimopoihse thn oikogeneia kapoiou gia na ton dusfhmhsei, kai apo thn allh na xrhsimopoieis th MHTERA kapoiou me ton opoio exeis er8ei se dieneksh. eisai tragika kakogoustos, asugxwrhtos kai moulwxtos. an prepei opwsdhpote na zaliseis ton erwta kapoiou me tis mlkies sou, toulaxiston as exeis to filotimo kai thn tsipa na mhn emplekeis thn oikogeneia tou.

 
At 5/30/2006 06:16:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Θερμή παράκληση να το κλείσουμε το θέμα εδώ.
Θερμή όμως.

 
At 5/30/2006 06:33:00 μ.μ., Blogger dgalanis said...

όπως βλέπεις oldboy το θέμα το άνοιξες εσύ όχι εγώ

δεν αναφέρομαι στις υστερίες της ανώνυμης ή τις μπούρδες του dive ότι ενέπλεξα τη μητέρα σου κλπ κλπ

όμως δεν μπορείς να γράφεις πως ήθελα να δημιουργήσω σούσουρο το πέτυχα άρα γι αυτό είμαι κερδισμένος να σε ρωτάω γιατί το λες αυτό και τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι ήθελα κάτι τέτοιο και να μου λες να κλείσουμε το θέμα


λοιπόν ... ξαναρωτάω

γιατί λες πως ήθελα να δημιουργήσω σούσουρο ?

πως γνωρίζεις τι είναι αυτό που θέλω?

ποιο σούσουρο δημιούργησα και πως?

 
At 5/30/2006 07:05:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Όταν έγραψες ότι η Μιραντολίνα αδιαφορεί για το νεκρό πώς το ήξερες;
Ήταν η άποψη σου απαντούσες και ξανααπαντούσες.
Σου εξήγησα το ότι η άποψή σου αυτή ήταν ταυτόχρονα και δίκη προθέσεων: δίκασες τις προθέσεις της.
Επίσης στο ποστ μου αναγνώρισα ότι το ίδιο ακριβώς κάνω κι εγώ: η άποψή μου είναι ότι γουστάρεις το μπάχαλο που γίνεται και αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούν τα τελευταία ποστ σου. Παραδέχθηκα λοιπόν ότι η άποψή μου αυτή είναι ταυτόχρονα και δίκη των προθέσεών σου. Δεν έχω αποδεικτικό υλικό ότι σκοπός σου είναι το σούσουρο και δεν θα μπορούσα ποτέ να έχω, εκτός αν ανακαλυφθεί η μηχανή που να διαβάζει τη σκέψη. Είναι προφανές λοιπόν ότι δεν μπορώ να αποδείξω
τον ισχυρισμό μου. ΟΚ; Τώρα μπορούμε να επεκτείνουμε αυτήν ακριβώς τη συζήτηση με πενήντα ακόμη σχόλια ο καθένας ή με πενήντα ακόμη ποστ. Ακόμη κι αν γράψεις λοιπόν πενήντα ακόμη σχετικά ποστ, πάλι δεν θα μπορώ να αποδείξω ότι σκοπός σου θα είναι το σούσουρο. O καθένας που σε διαβάζει όμως, θα μπορεί να βγάζει τα συμπεράσματά του περί των προθέσεών σου. Και συ πάντα θα μπορείς να τις αρνείσαι.

 
At 5/30/2006 07:20:00 μ.μ., Blogger dgalanis said...

"Όταν έγραψες ότι η Μιραντολίνα αδιαφορεί για το νεκρό πώς το ήξερες";


για να είμαστε ακριβείς αυτό που έγραψα ήταν :

"θα σου έλεγα επίσης πως ο πατέρας μου πέθανε επειδή υπάρχουν εδώ και στην Τουρκία άνθρωποι σαν εσένα και κάποιους από τους σχολιαστές σου που εύχονται καλό ταξίδι σε έναν νεκρό για τον οποίο αδιαφορούν εντελώς"

υπάρχει μια μικρή διαφορά

και αυτό που ήθελα να πω με αυτό που έγραψα ήταν πως η κατάσταση που οδηγεί σε τραγικά περιστατικά όπως αυτό που συνέβη οφείλεται ΚΑΙ σε κάποιους που σήμερα κλαίνε για έναν νεκρό πιλότο και ουσιαστικά δεν δίνουν δεκάρα γι αυτόν γιατί αν έδιναν δεν θα συντηρούσαν παρόμοιες καταστάσεις

όπως βλέπεις δεν δίκασα καμιά πρόθεση της μιραντολίνας ... έγραψα απλά μια σκέψη και απ όσο μπορείς να δεις κανείς, ούτε η μιραντολίνα ούτε κανείς από τους σχολιαστές της μου απάντησαν πως ενδιαφέρονται πραγματικά για τον νεκρό

αυτά όσον αφορά αυτά που έγραψα για τη μιραντολίνα


τώρα την επόμενη φορά που θα δικάσεις τις προθέσεις τις δικές μου ή κάποιου άλλου να είσαι πιο σίγουρος γι αυτές ή τουλάχιστον για το αποδεικτικό υλικό σου

καμιά φορά οι προθέσεις που αποδίδουμε στους άλλους απηχούν πιο βαθιά τις δικές μας

αλλά όπως βλέπεις δεν στηρίζομαι σε αυτό το απόφθεγμα για να φτάσω στο συμπέρασμα πως πρόθεσή σου με το ποστ "επι προσωπικού" ήταν να δημιουργήσεις κι εσύ σούσουρο ή μπάχαλο ή να μπεις κι εσύ στον χαβαλέ

και μη φοβάσαι δεν πρόκειται να σε κουράσω άλλο

 
At 5/30/2006 10:41:00 μ.μ., Blogger christina said...

Sas diavazo apo tin kerkida me pop corn kai anapsyktika :P

Ta blog gia mena einai ta posts. Ta sxolia spania ta diavazo kai spaniotera apantao alla vlepo oti genika xeirizomaste ta blog san forum.
Pera apo afto, an anakalypta oti oloi symfonoun mazi mou i oti exo pleon apolyta katastalagmeni apopsi kai de xreiazetai na ksanapsaxto pote, tha ourliaza kai tha epairna adeia aneu apodoxon.

Giati prepei na symfonoun oloi se ola me olous den to katalava. Giati prepei an diafono se mia thesi mono enos blogger na aporripto olo to blog kai ton blogger mazi san anthropo, ki afto den to katalava.
Ki episis eksigiste mou ti sxesi exoun ta MME me ta blog giati aftin ki an den tin katalava...

Ooops, sentoni...stamatao!

 
At 5/30/2006 11:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν είναι συνηθισμένο για μένα να παραμένω αμέτοχη σε ένα γεγονός που συμβαίνει δίπλα μου όταν αυτό δημιουργεί τόση ένταση και στεναχώρια σε όλους.Αλλά νοιώθω οτι δεν μπορώ να βοηθήσω,θέλω να πιστευω ότι είναι μια "κρίση" που θα ξεπεραστεί.Και να μην θεωρηθεί οτι δεν θέλω να πάρω θέση αλλά δεν είναι σιγουρη ότι έχω καταλάβει τι γινεται,γράφτηκαν τόσα πολλά.Τον τελευταίο μήνα έχω αρχίζει να διαβάζω το blog τοτ oldboy αλλά νομιζω ότι τον εκτιμώ πολύ
ΚατεριναΚ

 
At 5/31/2006 02:36:00 π.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

Ουφ...

 
At 6/01/2006 06:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

κουράδες

 
At 6/02/2006 12:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μου το έλεγαν όταν ήμουν μικρός αλλά δεν το άκουγα. Πρόσεξε τι λες αλλά και πως το λες.

Παρακολούθησα τον J95. Όποιος κατέχει κάτι από επιστήμη διαπιστώνει πως είναι για τα πανηγύρια είναι ο άνθρωπος. Μπορώ να κάνω refute σχεδόν οτιδήποτε λέει (εκτός από κάτι trivialities που πρέπει να προσπαθήσεις για να κάνεις λάθος) αλλά βαριέμαι. Απογοητεύτηκα για το επίπεδο του ntua, τέτοιους μεταπτυχιακούς βγάζει; Ας μη μιλάει το παιδί για επιστήμη, ας μιλήσει για ξυλάγγουρα μπας και βρει το πεδίο του. Τώρα τι να πω; Για αυτόματα που κάνουν θερμοδυναμικά κύκλα; Για την ψευδοεπιστήμη του emergence; Για equilibria μέσω ... ΛΑ; Άσε βαριέμαιαιαιαι.

Παρακολούθησα 1-2 posts -όχι παραπάνω- την Μ13. Το έκλεισα αμέσως, ουδέν σχόλιον. Το παιδί αυτό έχει προβλήματα.

Ρε oldboy, τι θες εσύ μ' αυτούς; Φαίνεσαι σοβαρός άνθρωπος.

 
At 7/19/2006 05:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

 
At 7/22/2006 09:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Super color scheme, I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»

 
At 2/21/2007 11:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Looking for information and found it at this great site... Man silver bangle bracelet buy klonopin without a prescption Ataxia weakness impotence Sdiscount tenuate

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home