Τρίτη, Ιανουαρίου 13, 2015

Religion Run

Γράφω που λες κι εγώ, στο προεκλογικό τεύχος του Unfollow, ένα κείμενο με τίτλο «Να διαλέξουμε τίμημα», όπου εστιάζω στις οικονομικές συνέπειες της εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όταν το έγραφα αυτό ήταν υποτίθεται το μεγάλο διακύβευμα, το τί θα συμβεί στη χώρα σε επίπεδο οικονομικό, σε επίπεδο της σχέσης της με τους δανειστές. Αλλά στο μεταξύ φαίνεται πως είτε τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό δεν είναι αυτά που προσδοκούσε και αυτά στα οποία στηριζόταν το εγχώριο πολιτικό και μιντιακό προσωπικό, δεν είναι δηλαδή μηνύματα επικείμενου ολέθρου, είτε έχει εξαντληθεί τόσο πολύ οικονομικά και ψυχολογικά ο κόσμος από πέντε χρόνια δραστικής μείωσης εισοδημάτων και πέντε χρόνια τρομολαγνείας, που ακόμη και να υπάρξουν μηνύματα ολέθρου, εκλογικά η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. 
Και κάπως έτσι, από τα ΑΤΜ περάσαμε στις εικόνες των αγίων και από το Bank Run στο Religion Run. Σε στιγμές σπάνιας γραφικότητας ο Αντώνης Σαμαράς διακηρύσσει ότι δεν θα αφήσει τις εικόνες να κατέβουν, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν του επισημαίνουν στην χθεσινή Ανατροπή πως Κυριακή πήγε ο Σαμαράς στη Γαλλία να πει πως είναι Σαρλί και Δευτέρα βάζει πλάτη σε εικόνες απαντάει (γύρω στο 31:00): «Δεν κατάλαβα, είπαμε εμείς πώς θα γίνουμε Γαλλία; Να πάτε στη Γαλλία να ζήσετε αν θέλετε».
Και κάπως έτσι, περνάμε από το «Όποιου δεν του αρέσει να πάει στην Βόρειο Κορέα» στο «Όποιου δεν του αρέσει να πάει στη Γαλλία». Και κάπως έτσι, αναρωτιέται κανείς όλοι εκείνοι οι πνευματικοί άνθρωποι που μας έλεγαν πριν λίγα χρόνια να τολμήσουμε και να μείνουμε στην Ευρώπη, αν οφείλουν έστω και εκ των υστέρων κάποια συγγνώμη, που τον ευρωπαϊσμό τους και τον αντιλαϊκισμό τους καρπώθηκαν και εκπροσώπησαν ο Σαμαράς και ο Άδωνις, με τη ΝΔ να επιδίδεται τις τελευταίες μέρες σε ένα όργιο λαϊκισμού κι οπισθοδρομικότητας, παρουσιάζοντας το πρόσωπο μιας δεξιάς που ζει πολλές δεκαετίες πίσω, μιας δεξιάς που τερατολογεί και ψεύδεται τόσο ασύστολα, ώστε αντί να τρομάζει προκαλεί πια σκέτη αηδία. 
Όλοι όσοι συγκρότησαν την τελευταία πενταετία το μνημονιακό μπλοκ -μα όλοι τους- ευθύνονται γιατί το μόνο που τους ένοιαξε ήταν να μείνει πάση θυσία η χώρα στο δρόμο που ήθελαν. Έμεινε λοιπόν. Κι αυτός ο δρόμος στο τέρμα του είχε τον Σαμαρά και τον Άδωνη να κραδαίνουν εικόνες. Αυτός ο δρόμος μας τελειώνει σε λίγες μέρες, κι ό,τι κι αν φέρει ο δρόμος μετά τις 25, αρκετά με την αντιδραστικότητα, αρκετά με το πολιτειακό, πολιτικό, ιδεολογικό, οικονομικό, κοινωνικό κι αισθητικό σίχαμα που βιώσαμε για πέντε χρόνια. Αρκετά.

7 Comments:

At 1/13/2015 10:38:00 μ.μ., Blogger ΑΠΟΛΛΩΝ said...

Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι η 25η Γενάρη 2015 θα είναι το τέλος μιας πολιτικής(;) εποχής.

Μια πολυκατοικία που έχει δομικές και στατικές φθορές και αλλοιώσεις, δεν σώζεται από την αλλαγή του Διαχειριστή, τις τσιμεντοενέσεις και το βάψιμο των τοίχων.

Όσο παρατείνεται η μετουσίωση που απαιτούν οι καιροί, τόσο θα παρατείνεται και θα αυξάνεται η οδύνη. Δυστυχώς.

 
At 1/14/2015 02:38:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δε μπορώ να διαφωνήσω ούτε σε κόμμα σε αυτά που λες για τη ΝΔ. Ξεφτίλα.

Παρόλα αυτά πάλι ΝΔ θα ψηφίσω. Προτιμώ την ξεφτίλα που ξέρω από αυτή που δεν ξέρω.

 
At 1/14/2015 04:26:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Επειδή από το σχόλιο σου Ανώνυμε αντιλαμβάνομαι πως διαθέτεις επαρκή γνωστική λειτουργία θα σου πρότεινα να ψηφίσεις τον άγνωστο σε σένα Σύριζα. Είναι η μόνη σου ελπίδα.

http://www.naftemporiki.gr/story/900796/argentini-anagnorisi-anthropinon-dikaiomaton-se-ourakotagkous

 
At 1/14/2015 06:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χαίρομαι που με σκέφτεσαι Σωτήρη μου και βέβαια χαίρομαι για την ευγενική σου απάντηση, κλασικό δείγμα Συριζαίικου διαλόγου. Μάλλον δεν κατάλαβες το επίπεδο της αποστροφής που έχω για το Σύριζα. Να το κανω πιο συγκεκριμένο, περίπτωση να ψηφίσω Σύριζα και να βλάψω εμένα και την οικογένειά μου δεν υπάρχει ούτε 1 στο εκατομμύριο. Προτιμώ να έχω καραγκιόζηδες πάνω που ξεφτιλίζονται όσο δεν πάει αλλά τουλάχιστον δουλεύουν σωστά, παρά Συριζαίους.

 
At 1/15/2015 01:53:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Με την διευκρίνιση που κάνεις αγαπητέ Ανώνυμε κατανοώ πλήρως την απόφαση σου αλλά και την θρησκοληπτική αντιπάθεια που τρέφεις για την προτίμηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Γιατί, αφού θεωρείς αποτέλεσμα σωστής δουλειάς να πρέπει να ζήση αγρότισσα μόνη με τρακόσια εξήντα ευρώ, αφού θεωρείς αποτέλεσμα σωστής δουλειάς νέα με πτυχίο να δουλεύει δέκα ώρες να ασφαλίζετε για τέσσερεις να παίρνει τετρακόσια ευρώ και οι υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας να σφυρίζουν αδιάφορα, αφού θεωρείς αποτέλεσμα σωστής δουλειάς ελεύθερος επαγγελματίας με εικοσιπέντε χρόνια ένσημα να μένει ανασφάλιστος και χωρίς περίθαλψη γιατί έκλεισε το μαγαζί του που δεν είχε δουλειά, αφού θεωρείς αποτέλεσμα σωστής δουλειάς επιχειρηματίας που είναι έξω με εγγύηση τέσσερα εκατομμύρια ευρώ να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας στο Ζάππειο με τους Κινέζους και να δίνει και συνέντευξη κιόλας, αφού θεωρείς αποτέλεσμα σωστής δουλειάς φοροφυγάς πετρελαιάς να ανταμείβεται παίρνοντας κρατικό λουκούμι, αφού θεωρείς αποτέλεσμα σωστής δουλειάς να προσφέρεται το Ελληνικό σε τιμή γκαρσονιέρας στα Πατήσια σε επιχειρηματία που εγκατέλειψε τράπεζα μόλις άρχισαν τα δύσκολα, ε τότε , σίγουρα εσύ και η οικογένεια σου δεν ανήκετε στην μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ανήκουμε όλοι εμείς αλλά σε μια μικρή ελάχιστη μειοψηφία που τα τελευταία τέσσερα χρόνια αύξησε την περιουσία της με όλη αυτή τη δουλειά που εσύ θεωρείς σωστή.

Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου πρέπει να σου εξομολογηθώ πως κι εγώ στη θέση σου την ίδια απόφαση θα έπαιρνα. Θα ψήφιζα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ . Γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να σου εγγυηθούν τη διατήρηση της περιουσίας σου. Ναι, αυτοί είναι η δική σου ελπίδα. -

 
At 1/15/2015 08:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χμ η κατακλείδα διαβάζεται και ανάποδα.

Όλοι όσοι συγκροτήσατε την τελευταία πενταετία το αντιμνημονιακό μπλοκ ευθύνεστε γιατί το μόνο που σας ένοιαξε ήτανε να φύγουν πάση θυσία αυτοί που φέρουν το μνημόνιο και όχι να διορθωθουν τα κακώς κείμενα. Αυτός ο δρόμος μας τελειώνει σε λίγες μέρες, αλλά κατά τα φαινόμενα απλά θα μας έρθει ένα ΠΑΣΟΚ v2. Ίσως με λίγο περισσότερη (παπανδρεϊκή;) ανθρωπχιά και λίγο λιγότερους ολιγάρχες, αλλά και με Εκκλησία (εξορθολογισμένη), και καθεστωτικές πρακτικές (θεσμοί υπό τον π/θγό αντί για ενίσχυσή τους), και "λογικές αμυντικές δαπάνες", και Ραχήλ και αρκετά ακόμα.

 
At 1/15/2015 10:42:00 μ.μ., Blogger Xenoudis - Ξενούδης said...

Και πού είμαστε ακόμα!...
Ξενούδης

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home