Δευτέρα, Ιανουαρίου 03, 2011

41 Comments:

At 1/03/2011 06:17:00 μ.μ., Anonymous formerly known said...

Ντροπή! Αντί να χορέψει στο ρυθμό των παλαμακίων (sic) που του βαράει ο Στρος-Καν και η αδίστακτη παρέα του, αυτός χόρεψε ζεϊμπέκικο.
Τι παράδειγμα θα δώσει στη δοκιμαζόμενη νεολαία της χώρας ο ντιντίδικος τρόπος με τον οποίον θωπεύει τον αστράγαλό του, Νίκο Τσιαμτσίκα;

Υ.Γ. Έρρωσθε και ευτυχείτε, αγαπητέ.

 
At 1/03/2011 06:27:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

Το σχολιάζω κι εγώ:έτσι του είπαν του μακάκα οτι θα δείξει "Ελληνας"...
τόσο μακριά νυχτωμένος!

 
At 1/03/2011 07:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αν ζούσε σήμερα ο Dante Alighieri θα άλλαζε δουλειά..

Κ.Κ.Μ.

 
At 1/03/2011 08:12:00 μ.μ., Blogger the elf at bay said...

Τι θλιβερός....

 
At 1/03/2011 08:28:00 μ.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Εδώ ο κόσμος χάνεται κι ο ΓΑΠ χορεύει.

 
At 1/03/2011 08:52:00 μ.μ., Anonymous Κρυστάλλης said...

Δηλαδή, σύμφωνα με το άρθρο, επειδή είμαστε εν μέσω κρίσης θα πρέπει να πάψουμε να χορεύουμε; Να είμαστε ίσως σοβαροί και συνοφρυωμένοι ακολουθώντας το πνεύμα των ημερών; Οι χοροί είναι κοινωνικά ανεύθυνοι, στάση οπωσδήποτε καταδικαστέα.

 
At 1/04/2011 12:12:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Κρυστάλλη, το άρθρο το λινκάρισα για το ειδησεογραφικό του σκέλος, όχι για τα όσα γράφει. Από εκεί και πέρα, αντιλαμβάνομαι όσα λες, σε άλλες εποχές θα τα δεχόμουν κι εγώ ανενδοίαστα, ενώ ακόμα και σε αυτήν την εποχή πριν ποστάρω τη φωτογραφία σκέφτηκα μήπως είναι λαϊκισμός αυτό που κάνω. Ωστόσο την ποστάρισα επειδή αποφάσισα ότι δεν είναι ούτε λαϊκισμός ούτε ελαφρότητα ούτε τίποτα σχετικό. Αντίθετα συνιστά τεκμήριο και ενδεχομένως να είναι μια από τις φωτογραφίες που θα χαρακτηρίσουν την εποχή. Τώρα, αν με ρωτήσεις τι είδους τεκμήριο, θα σου απαντήσω πάντως όχι τεκμήριο ανθρώπινης αντίδρασης σε αντιδιαστολή με τις ρομποτικές, όχι τεκμήριο αυθόρμητης αντίδρασης σε αντιδιαστολή με τις επικοινωνιακές. Ίσως τεκμήριο έλλειψης συναίσθησης του τι συμβαίνει στους ανθρώπους της χώρας (όχι βέβαια σε όλους, αλλά πάντως σε αρκετούς), του τι σήμαινε ο χρόνος που πέρασε και πόσο τρομάζει ο φόβος που μπήκε. Και το τεκμήριο αυτό, ναι, συνίσταται στο ότι χορεύει δημόσια. Ας χόρευε σπίτι του, αν είχε νταλκάδες.

 
At 1/04/2011 12:13:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Formerly Known, κι εσείς, κι εσείς :)

 
At 1/04/2011 12:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τουρισταςμεμπαναναστημεση.

Ειναι φως φαναρι... εδω ο ΓΑααππ προσπαθει να περασει τον υψηλο πηχυ που εθεσε και ειναι το ποδι του.επιτελους βλεπουμε ξεκαθαρα τον πηχυ (το ποδι του) οπως και το αδυνατο του εγχειρηματος, οταν ο στοχος που καλειται να ξεπερασει κανεις,ειναι μια φυσικη προεκταση του εαυτου του.Και επειδη εκανα διαλειμμα για ηλεκτρονικο τσιγαρο,απο την λαντζα μου στο μαγαζι οταν συνεβη ,η συνεχεια ειναι καρτουν με γηινα χρωματα...Ο Γαπ ειναι στην τελικη του προσπαθεια οπου εχει περασει (παρατηρηστε) το αριστερο χερι (ξεκαθαρος συμβολισμος)και ο κορμος.Το δεξι χερι ακολουθει προς τα πανω (μην ξεγελιεστε) για να πιαστει απο τον πηχυ,να ωθησει το σωμα προς τα πανω και να περασει και το δεξι ποδι σαν να πηδαει μαντρα.Καταφερε να σηκωσει τελικα και το δεξι ποδι απο το εδαφος και μαντεψτε τι εγινε.Το καταλαβε!!

Καλη χρονια oldboy.το blog σου ειναι απαραιτητη περαντζαδα...

 
At 1/04/2011 01:24:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τα επικοινωνιακά γεγονότα -αν είναι όντως μόνο επικοινωνιακά- όσο πιο πολύ αναπαράγονται, τόσο πιο πολύ εκνευρίζουν.

 
At 1/04/2011 05:10:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

oldboy διαφωνώ. είναι μια άνθρωπινη στιγμή κάποιου, που τη κανιβαλλίζουν τα μμε..
αμα πάει κάθε βδομάδα στα μπουζούκια είναι μεμπτό..
και ο χίτλερ που λεει ο λόγος έχει δικαίωμα να διασκεδάζει δημόσια..
Αμα είμαστε μάγκες ως λαός , αυτό που θα γούσταρα είναι να έπεφτε τέτοια γιούχα και μπινελίκι που να μην ξανατολμήσει ο george να αφήσει το Καστρί του..Αφού η μανταμ στο βάθος τον καμαρώνει ,μαγκια του..
απο κει και περα ότι το "συννεφιασμενη κυριακη" ειναι λαικό τραγούδι και ο γιωργος δεν ειναι λαικο παιδι οκ.. αλλα τι να κανουμε το ρεμπετικο εχει ενσωματωθει τοσο από την κυριαρχη ιδεολογία που ακόμα και ο αστός βρίσκει τον εαυτό του στους στίχους του Τσιτσάνη..

Υπερασπιστής του δικαιώματος του καθένα στο ζειμπέκικο

 
At 1/04/2011 09:39:00 π.μ., Anonymous Κρυστάλλης said...

Old boy δεν βγήκε σε εθνικό δίκτυο να ρίξει έναν χορό, σε ένα μεζεδοπωλείο ήταν την πρωτοχρονιά. Και σημειολογικά αν θες να το δεις, το ζεμπέικικο δεν είναι χαρούμενος χορός, θλιμμένος είναι. Τώρα, το να το παρουσιάζεις ως τεκμήριο ότι δεν ξέρει τι γίνεται στη χώρα είναι μάλλον τραβηγμένο. Επιπλέον, και το λέω αυτό μετριοπαθώς, το 2010 ήταν πιο δύσκολο γι'αυτόν από τον μέσο Έλληνα. Αυτές δεν είναι πολιτικές παρατηρήσεις, απλά ανθρώπινες.

 
At 1/04/2011 11:27:00 π.μ., Blogger costinho said...

(Με την ευκαιρία) Καλή χρονιά, υγεία, δημιουργία και δύναμη σκέψης! Καιρό έχω να σου γράψω anyway...

Απλώς έβλεπα τη φωτογραφία, διάβασα τον προβοκατόρικο προβληματισμό του Κρυστάλλη και μετά την απάντησή σου, και -δεν ξέρω- κάπως μου ήρθε στο μυαλό μια άλλη κυβέρνηση που το'χε ρίξει στα τσάμικα, ενώ ο κόσμος καλά-καλά δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του. Πάνε χρόνια από τότε, κάπου σαράντα...

Α, ναι. Και τότε οι γκρούπες εξ αριστερών συνδέονταν με τρομοκρατικές ομάδες. Δεν τα λέει έτσι ο Πάγκαλος άλλωστε. Είναι από τζάκι. Γνωστό.

 
At 1/04/2011 02:16:00 μ.μ., Blogger kukuzelis said...

Γέλασα με τη φωτό. Ευτυχώς που την έβαλες και την είδα. Μέχρι που πήρα χαμπάρι τα συμπαρομαρτούντα. Διάβασα τον τίτλο της "Δημοκρατίας" (που το έκανε θέμα), διαβάζω τα σχόλια δεξιά κι αριστερά. Κι όσο περνάει η ώρα τόσο πιο συμπαθή μου φαίνονται τα ακροβατικά του Παπανδρέου.

 
At 1/04/2011 04:01:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ως προς τις ενστάσεις: η φυσική μου ροπή θα ήταν να θεωρώ την ανάδειξη μιας τέτοιας φωτογραφίας λαϊκίστικη, αν όχι και τον ορισμό της ευκολίας και του λαϊκισμού. Το ότι όχι απλώς δεν είναι αυτή η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά επιλέγω να την ποστάρω κιόλας, δείχνει ότι η εποχή με κάνει να έχω διαφορετικές κεραίες. Ενδεχομένως να πιάνουν λάθος σταθμούς (αφού η σωστότερη συχνότητα είναι πάντα η ενδιάθετη), ενδεχομένως όμως να έχει αλλάξει τόσο το γενικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα, ώστε ο συντονισμός στη συγκεκριμένη συχνότητα να είναι πράξη ανάγκης και χειρονομία ανάδειξης βουβών σημειολογικών αριστουργημάτων.

 
At 1/04/2011 05:03:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Ωραία η συζήτηση, πολύ ενδιαφέρουσα. Δεν εχω γνωμη για το χορό του πρωθυπουργού, μου φαίνεται μικρής σημασίας. Εχω όμως θυμώσει πολύ με τις δηλώσεις του ανθρώπου που ο πρωθυπουργός εχει ορίσει αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, πάραπολύ όμως. Κι αφού ο ίδιος δεν τοποθετείται ως προς το αν αυτοί που ελευθέρωσαν την χώρα το 21 ήταν αγράμματοι χωριάτες και αν οι σύγχρονοι έλληνες - όχι απογονοι του Περικλη αλλα των αγράμματων χωριαταρέων- ειναι στο σύνολό τους διεφθερμένοι, όχι δεν του αναγνωρίζω το δικαίωμα στο ζεϊμπέκικο. Ας μην πω κι άλλα.
"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" θα πω μόνο, μια φράση του αγράμματου χωριάτη Οδυσσέα Ανδρούτσου.

 
At 1/04/2011 09:11:00 μ.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Αν είναι λαικισμός πρόκειται για τον παλιό "αγνό" λαικισμό.
Ο λαικισμός της εποχής μας , η χειραγωγηση δηλαδή του λαού μιλώντας -δηθεν- στην δική του γλώσσα, παρουσιάζεται κάθε βράδυ στις ειδήσεις. Στο θέατρο του καθωσπρεπισμού και του φαίνεσθαι.

Αυτή η φωτογραφία είναι μια απλή λαική δήλωση. "Κοιτάχτε ρε ένα καραγκιόζη".

Και τέτοιες δηλώσεις χρειαζόμαστε. Απο τις παλιές. Γιούχα, μπινελίκι, γιαούρτι και μάπες.

Η ελιτ ας κρατησει αποστάσεις.

 
At 1/04/2011 09:43:00 μ.μ., Anonymous pavlosk said...

Εμένα πάντως η φωτογραφία με ενέπνευσε να γράψω στο blog μου ένα μικρό κειμενάκι...

Ε, ρε ΓΑΠ τι μας θύμισες; Αλησμόνητες εποχές: τότε που δεν έκαναν "κουμάντο" οι κοπρίτες και οι συνδικαλιστές και όλα κύλαγαν ομαλα...ο "ασθενής" ελάμβανε τη θεραπευτική του αγωγή πριν τη χειρουργική επέμβαση, ο πολιτισμός μεσουρανούσε πάνω σε ένα τεθωρακισμένο που κουβάλαγε την Ακρόπολη απο φελιζόλ και ο αθλητισμός μας μεσουρανούσε στο Γουέμπλεϊ...

Κρυστάλλη,

έχεις απόλυτο δίκιο. Συμφωνώ μαζί σου...

πόσο λιτά και απέριτα,
ανθρώπινα,
χορεύει το θλιμμένο ζεϊμπέκικο,
ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ...

 
At 1/04/2011 10:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Μια προσωπική στιγμή του πρωθυπουργού, ο οποίος μερακλώθηκε και σηκώθηκε και χόρεψε τη Πρωτοχρονιά όπως πολλοί άλλοι, γίνεται αφορμή για σχόλια και συμβολισμούς. Δηλαδή ΓΑΠ έπρεπε να καταπιέσει τον εαυτό του και να μη χωρέψει για να είναι συμβατός με τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα.

Jormach ο Πάγκαλος δε μασάει τα λόγια του και προφανώς αυτό πονάει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που έχει μάθει να του χαιδεύουν τ' αυτιά.

Οι περισσότεροι κρίνουν το Πάγκαλο ορμώμενοι από την εμπάθειά τους. Επειδή τους χαλάει το κόσμο τους και τη θεώρηση των πργμάτων που ο καθένας έχει πλάσσει και υιοθετήσει με τα συνθήματα και τις εκθέσεις ιδεών με τα οποία του χουν κάνει πλύση εγκεφάλου.

Οσο για τους αγωνιστές του 21. Τι άλλο από αγράμματους χωριάτες μπορεί να ήταν. Εκεί όμως βρίσκεται το μεγαλείο τους. Χωρίς να έχουν θεωρητικοποιήσει τίποτα, χωρίς να ξέρουν πολλά για το Περικλή και τη Γαλλική επανάσταση, επαναστάτησαν. Με όπλο τη πίστη τους προς το Θεό και τη Πατρίδα. Τώρα λοιπόν που πάλι η Πατρίδα έχει την ανάγκη όλοι να συνεισφέρουν και να θυσιάσουν κάτι από τη προσωπική τους ζωή, να δω οι "μη αγράμματοι" Ελληνες τι έχουν να της προσφέρουν. Προς το παρόν τους βλέπω οι περισσότεροι να τη κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

 
At 1/05/2011 12:27:00 π.μ., Anonymous pavlosk said...

Η προσωπική στιγμή του πρωθυπουργού...

Που δεν την σέβονται οι εμπαθείς, κολλημένοι στο παρελθόν χωριάτες Έλληνες...

Ανώνυμε Πολίτη,
γνωρίζεις τις προσωπικές στιγμές των οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα;
Τους ανέργους που δεν μπορούν να γεμίζουν το ψυγείο τους;
Ή μήπως δεν έχεις υπόψην σου την αυξανόμενη δυστυχία γύρω μας;

Μάλλον όχι. Το πιο πιθανό είναι να είσαι κάπου στο βάθος της φωτογραφίας και να χτυπας παλαμάκια...

Και τον κατακαημένο τον Πάγκαλο; Αχ, πως τον λοιδωρούν όλοι. Αυτόν τον άμεμπτο πολιτικό που διόρισε την κόρη του στη Βουλή. Πόσες θυσίες έκανε για να την ρίξει δίπλα στους "κοπρίτες"(που διόριζε ο ίδιος και οι όμοιοι του...). Τον κοροιδεύουν όλοι για την παχυσαρκία του και το ότι τα λεει "έξω από τα δόντια".

Άραγε ο ιστορικός του μέλλοντος πως θα έκρινε τις σοφές ρήσεις του εν λόγω παχύδερμου; Το απύθμενο θράσος του συγκρίνεται με της Μαρίας Αντουανέτας λίγο πριν το κεφάλι της κυλίσει στο καλάθι της γκιλοτίνας: " Ο λαός πεινάει. -Ας φάει παντεσπάνι"...

Αυτά από έναν "αγράμματο"...

 
At 1/05/2011 03:01:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και χαρούμενα ας θυμηθούμε και άλλους χορούς:
Bergman-The-Seventh-Seal-Finale-Dance
Μία, τους βλέπω...Τους βλέπω!
Είναι εκεί, στον μαυρισμένο ουρανό...
ο σιδεράς, η Λίζα, ο ιππότης,ο Γιόνς, ο Σκατ...
Ο θάνατος τους καλείνα χορέψουν...
θέλει να κρατηθούν απ'το χέρι, στη σειρά.
Μπρος πάει αυτός με το δρεπάνι του...
και τελευταίος ο Σκατ με τη λύρα του.
Χορεύουν φεύγοντας μακριά από τον ήλιο.
Πάνε στο σκοτάδι ενώ πέφτει η βροχή...
και ξεπλένει τ'αλμυρά δάκρυά τους.
Εσύ και τα οράματά σου...

 
At 1/05/2011 11:18:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

" Η κρισιμότης στην οποία έχουν περιέλθει τα πράγματα και οι μεγάλοι κίνδυνοι προς τους οποίους φερόμεθα επιβάλουν, περισσότερο από ποτέ γυμνή , οσοδήποτε ωμή και εάν είναι, την αλήθεια και την αλήθεια αυτή, όπως την βλέπουμε και την πιστεύουμε θεωρούμε καθήκον μας να την διακηρύξουμε.."
Αλεξ . Παπαναστασίου.

«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν»...
Ιωάννης Καποδίστριας

 
At 1/05/2011 02:04:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Μαμά γιατί ο μπαμπάς κλαίει ;
Σσστ μη μιλάς , τον απέλυσαν παιδί μου ,
τον απέλυσαν.

 
At 1/05/2011 03:55:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Ανώνυμε πολίτη
Ολες οι εθνικές μας γιορτές, αυτές που γιορτάζουμε στα σχολειά, εχουν ένα κοινό: πρόκειται για μικρές ομάδες ανθρώπων, μικρες συγκρινόμενες με τον "εχθρό" σε δύναμη και αριθμό, που ενάντια στη λογική, ενάντια στο συμφέρον τους, τουλάχιστον το βραχυπρόθεσμο, αποφάσισαν να σηκώσουν κεφάλι και να αντισταθούν εκτιμώντας ότι κάποια ιδανικα - απο "του χριστου την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία" ως το "ψωμι παιδεία ελευθερία" - ειναι πιο σημαντικά απο το βόλεμα και την καλοπέραση. Η σημερινή κυβερνητική πολιτική ΑΚΥΡΩΝΕΙ το πνευμα και το νόημα των γιορτών αυτών και μαζι μ αυτες και τις Θερμοπύλες του Λεωνίδα. Μη μου μιλάς λοιπον εμένα για πατρίδα υποστηρίζοντας τους πατριδοκάπηλους που μας κυβερνάνε, γιατί εγώ δεν ειμαι νεοποχίτισσα. Φωτια και τσεκούρι. Τα'χω παρει.

 
At 1/05/2011 06:27:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

Καταρχάς – Lol

Κατα δεύτερο λόγο, αυτή η φωτογραφία είναι η γιορτή των σημείων. Ένας πρωθυπουργός κατηγορούμενος διαχρονικά για επιδερμική σχέση με την ελληνικότητα. Μόνιμα κάτω απο τη βαρία σκιά ενός πατέρα θεωρούμενου σε πλήρη επαφή με την (απροσδιόριστη) ουσία του λαού. Πιάνει έναν χορό άλλοτε βαρύ, ανδρικό, μάγκικο.
Προσπαθεί να αποτινάξει συμβολικά τους μακροοικονομικούς νταλκάδες, σε σημαντικό βαθμό πατρική κληρονομιά αλλά βρίσκει την ίδια αυτή κληρονομιά εμπόδιο. Ο λαϊκισμός των 80s και 90s, άλλο ένα πατρικό δώρο, έδωσε στο σημείο ζεϊμπέκικο νέα σημαινόμενα. Από dance macabre του Κοεμτζή έχει γίνει επιδειξη τσάμπα μαγκιάς ΓΓ Υπουργείων στον Διογένη καθώς οι κοινωνικά ανερχόμενοι του σοσιαλισμού κουβάλησαν τα έθιμα του χωριού τους αφήνοντας την ουσία δίπλα στη γούρνα. Απο χωρός του πόνου χορός της λουλουδούς.
Όλα μαζί συνηγορούν ώστε ο «Αμερικανοσουηδός» Γιώργος να μην έχει το επικοινωνιακό δικαίωμα να είναι ο Λοχίας μιας Ελλάδας-Ευδοκίας, του το αφαίρεσε ο Αντρέας της Ρίτας Σαλελλαρίου. Δεν είναι βέβαια εύκολο να επιπλήξεις τα παιδιά για τις αμαρτίες των γονιών αλλά θα έπρεπε πρώτα να είχε κάνει την απαιτούμενη πατροκτονία για να βαρέσει παλαμάκια το κοινό της Θήβας. Δυστυχώς στην περίπτωση του θα ήταν ταυτόχρονη αυτοκτονία.

Κατα τα άλλα, ωραίο άλμα!

 
At 1/05/2011 07:31:00 μ.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Το ότι έστω δεν πήγε σε σκυλάδικο, λαικο-ποπάδικο, Ρουβάδικο, είναι μία ανακούφιση.

Καλά κάνετε και τα παίρνετε γενικώς, αλλά και στον χειρότερο εγκληματία ένα ζειμπέκικο- όπως κι αν το έχει καταλάβει, όπως κι αν διαολο το χορεύει- δεν θα το χρεώσω. Ούτε ξεχρεώνει βέβαια και κανείς επειδή χορεύει ζειμπέκικα και πάει σε μεζεδοπωλεία. Ως άνθρωποι δεν ξεχρεώνουμε εύκολα γενικά. Ούτε με την τέχνη, ούτε με τις ευαισθησίες γενικώς και αορίστως.

Δεν με προσβάλλει θέλω να πω η εικόνα. Ο χορός κάνει καλό και στους σκατόψυχους.

 
At 1/05/2011 08:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Jormach το τσεκούρι και φωτιά θα έπρεπε να το πεις σε αυτούς που εμποδίσαν και εμποδίζουν τη χώρα να έχει ένα μπούσουλα. Σε αυτούς που επι δεκαετίες ενοχοποιούσαν τη διάθεση των Ελλήνων να πιστεύουν στη πατρίδα τους. Σε αυτούς που δηληρίασαν τη συνείδηση των Ελλήνων κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι δε χρωστάνε σε κανένα τίποτα, έχουν μόνο δικαιώματα, πρέπει μόνο να διεκδικούν. Γι αυτό τώρα κανένας από τους βολεμένους δε θέλει να θυσιάσει το ελάχιστο από αυτά που έτρωγε σε βάρος της πατρίδας. Γιατί κανένας βε΄βαια πλέον δε βαζει τη πατρίδα πάνω από τον εαυτό του.

 
At 1/06/2011 02:13:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Auslaender

προσκυνώ για το σχόλιο. Είμαι ευσεβής τύπος μην με παρεξηγείς. Αν ήμουν άντρας θα χόρευα ένα ζειμπέκικο για πάρτη σου.

Καλή χρονιά ρε παιδιά.

 
At 1/06/2011 02:22:00 π.μ., Blogger Auslaender said...

Jomarch, ενδιαφέρουσα η επιλογή του ρητού του Οδυσσέα Ανδρούτσου (υποθέτω μετάφραση μιας και ήταν αλβανόφωνος). Ενδιαφέρουσα γιατί ο ήρωας αυτός της επανάστασης δολοφονήθηκε στη φυλακή από Έλληνες κατα τη διάρκεια του 2ου εμφυλίου πολέμου. Μιας και οι αγωνιζόμενοι "ενάντια στο συμφέρον τους" πρόγονοι μας προτίμησαν να σφάζονται μεταξύ τους κατα τη διάρκεια κοινής επανάστασης για να κυνηγήσουν τα προσωπικά τους μικροσυμφέροντα (α, και για να αντισταθούν στην εφορία, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν). Αν στο τέλος δε οι τότε μεγάλες δυνάμεις δεν άλλαζαν τη στάση τους απέναντι στην ελληνική επανάσταση και δεν επενέβαιναν δυναμικά (τύφλα να ᾽χει το IMF) τώρα ο Old Boy θα έγραφε ένα σχετικά δημοφιλές αραβόφωνο blog.
Ο Πάγκαλος λέει πολλές κουταμάρες και χοντράδες αλλά το να πηγαίνει κόντρα στην αγιοποίηση του παρελθόντος μας (αγαπημένο εθνικό σπορ) δεν είναι το μεγαλύτερο του αμάρτημα.

 
At 1/06/2011 03:47:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

auslander το πρώτο σου σχόλιο καταπληκτικό και συμφωνώ απόλυτα.
Για το δεύτερο, τα ξέρω αυτά που λες και δε διαφωνώ πάντα έχει σημασία το πως λέμε τι και σε ποιον, και στην περίπτωση του Πάγκαλου η "μη αγιοποίηση του παρελθόντος" απευθύνεται σε βρεττανούς φοιτητές και στη συνέχεια συντελλει σε μια οργανωμένη προσπάθεια ενοχοποίησης του ελληνικού λαού. Του λαού που όπως όλοι οι λαοί νομίζω δεν παρουσιάζει ενότητα και ομοιογένεια, και εύκολα καταλήγει σε εμφύλιες διαμάχες, γι αυτό και "γιορταζουμε" τις καλυτερες στιγμές του και θυμόμαστε τους αξιότερους εκπροσώπους του.

Ανώνυμε πολίτη, σε αυτούς που μου λες το απευθύνω, δηλαδή στους Πασόκους και τους υποστηρικτές τους και στο κομμτι εκεινο της αριστερας που δηθεν διαφωνουν αλλα στο βαθος συμφωνουν μαζι τους,


apologia όχι μόνο ευτυχως που δεν πηγε σε σκυλάδικο, ευτυχως που διαλεξε τη συννεφιασμένη κυριακή και όχι ας πουμε το "εγω δε σω γονατιστος ειμαι της γερακίνας γιος"
Υπάρχει κι ενα πολυ ωραίο ζειμπέκικο του Θεοδωράκη, το "Μια φυλακή", το οποίο θα μπορούσε και να τραγουδάει ως εξής: "μια φυλακή, πως σας εφτασα εκει, μια φυλακή η ζωή σας φυλακή, χωρις ποινη, πως σας εφτασα εκει, και δικαστη, η ζωή σας φυλακή"

 
At 1/06/2011 03:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Απ' ότι ξέρω το "Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους το είπε ο Θεοδ. Κολοκοτρώνης γι αυτούς που προσκυνούσαν τον Ιμπραήμ.

Συμπληρώνοντας σε αυτά που λέει ο Auslaender να θυμίσω ότι ο Καποδίστριας, ο άνθρωπος που προσπάθησε να δημιουργήσει κράτος από τα ερείπια, πολεμήθηκε λυσσαλέα από ντόπια και ξένα συμφέροντα (βάζω πρώτα τα ντόπια γιατί είχαμε πάντα τη τάση να τα ρίχνουμε όλα στους ξένους), μέχρι που τελικά δολοφονήθηκε από μέλη της οικογένειας Μαυρομιχάλη.
Επί πρωθυπουργίας του ο ήρωας Μιαούλης έκαψε τη ναυαρχίδα του επίσημου Ελληνικού στόλου.

Αν Jormach για σένα οι προσκυνημένοι είναι αυτοί που δεχονται τη κατάσταση με το μνημόνιο ως μια ύστατη ευκαιρία να φτιαχτούν κάποια πράγματα, κι εγώ βλέπω όλους αυτές τις συντεχνίες που τρώγαν κι έπιναν σε βάρος της Ελλάδας και που τώρα το παίζουν επαναστάτες, συνέχεια των ντόπιων συμφερόντων που πολέμησαν και στο τέλος εξολόθρευσαν το Καποδίστρια.

 
At 1/06/2011 04:34:00 μ.μ., Blogger celin said...

"Γι αυτό τώρα κανένας από τους βολεμένους δε θέλει να θυσιάσει το ελάχιστο από αυτά που έτρωγε σε βάρος της πατρίδας. Γιατί κανένας βε΄βαια πλέον δε βαζει τη πατρίδα πάνω από τον εαυτό του."

Ανωνυμε Πολιτη,
προσπαθησε για ενα λεπτο να ξεχασεις τους υψηλομισθους δημοσιους υπαλληλους.Το ξερω οτι σου ειναι δυσκολο γιατι,ο,τι κ να γραφεις,για αυτους το γραφεις,
αλλα,προσπαθησε το,εστω για λιγο.

Νομιζεις οτι ο Παπανδρεου ηρθε να τους κοψει τα ποδια κ τα χερια,για αυτο αλλωστε τον στηριζεις μετα μανιας.Αλλα το -οντως επιβεβλημενο-πετσοκομμα των μισθων τους,δεν ειναι παρα μια παραπλευρη θετικοτητα.
Αυτο που κανει ο Παπανδρεου,δεν ειναι μονο το πετσοκομμα των μισθων των υψηλομισθων.Ταυτοχρονα αποκεφαλιζει τους χαμηλομισθους ακομα κ του ιδιωτικου τομεα,απελευθερωνει την αγορα εργασιας παρεχοντας το δικαιωμα στον εργοδοτη να γαμησει ασαλιωτα τον εργαζομενο,με το να καταργει ουσιστικα τις κλαδικες συμβασεις,εις οφελος των επιχειρησιακων.
Ταυτοχρονα,800.000 ανθρωποι ζουν στο σκοταδι γιατι δεν εχουν να πληρωσουν το ρευμα(Μονο 100.000 απ αυτους,μπορεσαν να επανασυνδεθουν με τη ΔΕΗ)
Ταυτοχρονα μειωνει τις συνταξεις των 1000 ευρω,των 900,των 800,των 700.

Σου ριχνει το τυρακι(ξεσκισμα υψηλομισθων) και εσυ ερεθιζεσαι κ τσιμπας,αλλα δε βλεπεις τη φακα.
Και η φακα ειναι,το ξεσκισμα των ασθενεστερων.Το ξεπουλημα της χωρας στους τοκογλυφους.
Η προδοσια της χωρας και οχι μονο αυτης εδω,αλλα ολης της Δυσης,κ η παραδοση της στις ξενες πολυεθνικες.

Επομενως,ενα πραγμα πρεπει να ξερεις εσυ που μιλας για πατριδα,
οτι εσυ που υποστηριζεις τον Γιωργο,υποστηριζεις εναν Εφιαλτη,εναν εθνοκαταστροφεα,
υοστηριζεις το θανατο της πατριδας σου προς οφελος των διεθνων τοκογλυφων,
επομενως δε δικαιουσαι να ξαναπροφερεις η να ξαναγραψεις τηυ λεξη "πατριδα"
Γιατι,η υποστηριξη σου στον Γιωργο,ειναι συμμετοχη και συνυπευθυνοτητα στη καταστροφη της.
Γιατι,η συμπεριφορα σου κ τα λογια σου,σε καθιστουνε εχθρο της Πατριδας.

Γιατι η Πατριδα,δεν ειναι ενα αυλο,μεταφυσικο οικοδομημα,εδω ειναι η Πατριδα,εμεις ειμαστε η Πατριδα,εγω,εσυ,οι εκατονταδες χιλιαδες που πεινανε,υποφερουν κ ψοφανε αυτη τη στιγμη.
(Οι υψηλομισθοι που μισεις,καθολου δεν υποφερουν.Υποστηριχτες του Γιωργου ειναι κ αυτοι,οπως εσυ,οσο κ να σκουζουν τωρα,σιγα μη ρισκαρουν να αλλαξουν Κυβερνηση)

Αυτο ειναι η Πατριδα.
Ο ενας απο τους 800.000 συνανθρωπους σου που του κοψαν το ρευμα κ δεν εχει ζεστο νερο να κανει μπανιο.
Κ εσυ εισαι εχθρος αυτων που ψοφανε ατο ψυχος.
Εχθρος του λαου,εχθρος της Πατριδας.

Για αυτο,ασε τη λεξη "πατριδα"'' ησυχη,και χρησιμοποιησε αλλη φρασεολογια.Δεν ειναι η ΠΑΤΡΙΔΑ μια λεξη που μπορουν να πιανουν στο στομα τους οι υποστηριχτες του ΓΑΠ.

 
At 1/06/2011 09:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Celin, ο φανατισμός σου είναι τέτοιος που δε διστάζεις να προσβάλλεις τον άλλον σε προσωπικό επίπεδο κάνοντας προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις και μην αρχίσεις τώρα τα σάπια ..."δεν ήθελα να σε θίξω" και τέτοια.

Το πόσο Ελληνας είναι ο καθένας δε μπορείς εσύ να το ξέρεις και πολύ περισσότερο να το λες για κάποιον που δε γνωρίζεις προσωπικά.

Είναι δε φασιστικό να με λες εχθρό της πατρίδας επειδή στηρίζω τον Ελληνα πρωθυπουργό. Στη παρούσα φάση θα στήριζα οποιοσδήποτε ήταν πρωθυπουργός.

Γιατί πάνω απ' όλα βάζω την ελπίδα να δω τη χώρα οικονομικά ισχυρή, με κράτος που σέβεται τους πολίτες του, με παιδεία που οι λειτουργοί της θα είναι υπεύθυνοι άνθρωποι και όχι λιγούρηδες δημόσιοι υπάλληλοι (δε το λέω γι όλους τους καθηγητές και πανεπιστημιακούς και δάσκαλους αλλά κυριως για τους φορείς που θεσμικά τους εκπροσωπούν). Με ανθρώπους υπεύθυνους και παραγωγικούς στους οποίους θα προσφέρονται ευκαιρίες και δε θα χρειάζεται να μεταναστεύουν.
Μπορεί να διαψευστώ στο τέλος. Αλλά μίζερος σαν εσένα δε πρόκειται να γίνω.
Μπορεί να φαντάζει ουτοπικό. Αλλά σίγουρα είναι πιο ρεαλιστικό από τις δικές σου φαντασιώσεις.

Η Ελλάδα ζει με δάνεια από τότε που δημιουργήθηκε το Ελληνικό κράτος και έχει περάσει χρεωκοπίες από τις οποίες μάλιστα βγήκε πιο ισχυρή. Γιατί η ιστορία δίδαξε σ' αυτό το τόπο ότι τέτοιες κρίσεις είναι ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον.
Στη σημερινή κρίση κάτι τέτοιοι σα και σένα αρνούνται πεισματικά να το δεχτούν αυτό και κάνουν το παν να διαιωνίζεται η μίζερη κατάσταση.

 
At 1/07/2011 12:47:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Auslaender, για τον Πάγκαλο αντιγράφω (από αλλού :
Αμ, δε λέει αλήθειες με λάθος τρόπο... Κάνει κάτι πολύ πιο πονηρό: μεταθέτει την ευθύνη, κατασκευάζει πραγματικότητα.

Τα παιδάκια μπορεί να ζητάνε απ’ τη δασκάλα να μην κάνουν μάθημα. Αν αυτή υποχωρήσει και το δεχτεί, δεν έχει καμία δικαιολογία μετά να λέει για τις σπαταλημένες διδακτικές ώρες: «μαζί τις χάσαμε» ή να αποκαλεί κοπρίτες τους μαθητές της. Η ευθύνη είναι δική της, όχι των παιδιών. Παρομοίως και με τον Πάγκαλο. Ουσιαστικά τραβάει την ουρά του απ’ έξω. Διότι υπάρχει κάτι θεμελιωδώς εσφαλμένο όταν μιλάει για φαύλο πολιτικό σύστημα ένας ακρογωνιαίος λίθος του, και βγαίνει και μάγκας από πάνω. Δε στέκεται, είναι σαν να λες «σ’ αγαπώ» χαχανίζοντας, σαν να ζητάς συγνώμη καγχάζοντας.

Θα δεχόμουν μια τέτοια δήλωση από τον Πάγκαλο, «μαζί τα φάγαμε (στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος κ.λπ.)». Θα δεχόμουν και τη δήλωση με τους κοπρίτες. Αρκεί να υπήρχε μια συμπλήρωση στο τέλος: «Οπότε λοιπόν, παραιτούμαι και πάω σπίτι μου γιατί φάνηκα ανάξιος της εμπιστοσύνης που μου δόθηκε, κάνω και μια συμβολική δωρεά το 1/6 της περιουσίας μου στο Χαμόγελο του Παιδιού (γιατί όλο και κάτι θα ωφελήθηκα από το φαύλο σύστημα που καλλιέργησα), και πάλι καλά, λέω, που γεννήθηκα στην Ελλάδα κι όχι στην Ιαπωνία, γιατί θα αναγκαζόμουνα να κάνω και χαρακίρι».

 
At 1/07/2011 12:54:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Moλονότι έβαλα λινκ, για να μην υπάρχει παρεξήγηση, το παραπάνω απόσπασμα δεν είναι δικό μου αλλά του Elias.
Επίσης προσκυνώ μαζί με την Αpologia το σημειολογικό σχόλιο του Auslaender.

 
At 1/07/2011 02:12:00 π.μ., Blogger Auslaender said...

Ευχαριστώ για τα ευγενικά λόγια για το πρώτο σχόλιο μου και για την ευγενέστερη παράβλεψη των ολέθριων ορθογραφικών μου λαθών :)

Old Boy, το να αυτοτοποθετείται ο Πάγκαλος ως εξωσυστημικός σχολιαστής ώντας κωλοκαθισμένος στο κέντρο του συστήματος και να αρνείται τη σχιζοφρένεια του με τόση απάθεια είναι εκνευριστικό. Οι δεδηλωμένοι συμμέτοχοι διεφθαρμένων συστημάτων δεν πείθουν ως αναμορφωτές του. Θα διαφωνήσω όμως με τον Elias στο παράδειγμα που χρησιμοποιεί. Οι Έλληνες πολίτες ΔΕΝ ήταν/είναι παιδάκια. Ήταν ενήλικοι που εν γνώσει τους αποδέχθηκαν τις πελατειακές σχέσεις και το να παριστάνουν τώρα τις παρασυρμένες μωρές παρθένες του επετειακού Playboy είναι κιότικο και Νορακατσελίστικο. Σε κάθε περίπτωση δεν πιστεύω πως οι θέσεις του Πάγκαλου στερούνται βάσης και είναι ανάξιες συζήτησης

Jomarch, οκ, θα συμφωνήσω πως το να ισοπεδώνεις το έθνος σου σε ένα κοινό που δεν έχει βαθιά εικόνα του είναι αντάξιο του μεγάλου διπλωμάτη που αποκάλεσε τη Γερμανία πολιτικό νάνο. Η τοποθέτηση του Πάγκαλου στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών είναι η μόνη απόδειξη πως ο Σημίτης είναι ο πιο υπόγειος χιουμορίστας του έθνους.

Ανώνυμε Πολίτη, φωτιά και τσεκούρι σε ανιστόρητους σαν και εμένα που βάζουν φράσεις του Κολοκοτρώνη στα χείλη του Ανδρούτσου, με παρέσυρε η Jomarch (για να το παίξω Πάγκαλος :))

 
At 1/07/2011 10:11:00 π.μ., Blogger jomarch said...

Η φράση αυτή ηταν μια φράση που χρησιμοποιούσαν οι αγωνιστές του 21. Ο Περάνθης, και όχι εγω, τη βαζει στα χειλη του Ανδρούτσου στο βιβλίο του "Ο Δαίμονας Οδυσσεας Ανδρούτσος". Το πιο πιθανό ειναι πως το είπανε κι οι δυο, και ίσως κι αλλοι, απλά ειναι γνωστη ως φραση του Κολοκοτρώνη.

 
At 1/07/2011 09:48:00 μ.μ., Blogger celin said...

"Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις και μην αρχίσεις τώρα τα σάπια ..."δεν ήθελα να σε θίξω" και τέτοια."

Aνωνυμε Πολιτη,δε μπορω να θυμηθω ποτε εχω "αρχισει τα σαπια" και τα μπρος-πισω με σενα.Ισως στην αρχη οταν συνομιλουσαμε,να ημουν πιο προσεχτικος μαζι σου,γιατι νομιζα οτι μιλαω σε αγαναχτισμενο μεν αλλα δημοκρατη ανθρωπο,
απο τοτε ομως που συμφωνησες με τη φασιστικη προταση του Τελλογλου για αναστολη συνταγματικων λειτουργιων κ κλεισιμο του ΠΑΜΕ κ του ΚΚΕ,δε θυμαμαι να εχω αποσυρει η να εχω ανακαλεσει κατι που σου εχω πει.

Τωρα,το να με λες εμενα φανατισμενο,ειναι πολυ αστειο,καποιος που τα σχολια του σταζουν μισος για τους συνανθρωπους του,δε δικαιουται να χαρακτηριζει οποιονδηποτε αλλον φανατισμενο.

Τελοσπαντων,εδω ο διαλογος εξαντλει τα ορια του,αλλα εγω θα τον συνεχισω καθε που το κρινω σκοπιμο.Οχι για να βαλω μυαλο σε σενα,αλλα για αυτους που μας διαβαζουν.Για να ξεγυμνωνω τα επιχειρηματα των φανατισμενων και των πασοκοπροσκυνημενων.

Τουλαχιστον οι αλλοι οι νεοφιλελευθεροι εδω,δεν ανεφεραν ποτε τη λεξη ΠΑΤΡΙΔΑ.Εσυ την ανεφερες,για αυτο και σου μιλησα ετσι.Επαναλαμβανω,οσοι υποστηριζουν τους πρασινους ταγματασφαλιτες,δε δικαιουνται να μιλανε για πατριδα.
Μιληστε για αγορες,για δανειακες συμνασεις,για τοκοχρεωλυσια,για ιδιωτικοποιησεις κτλ
Αλλα οχι για πατριδα.Αφηστε την αυτη τη λεξη ησυχη.

 
At 1/07/2011 10:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Celin δε μου καίγεται καρφί τι λένε οι άλλοι φιλελεύθεροι.
Και εδώ συνεχίζεις να είσαι προσβλητικός και φασίστας με το να μου λες ότι δε δικαιούμαι να ομιλώ για πατρίδα.

Τη πολιτική μου στάση τη καθορίζω ελεύθερα κρίνοντας με το τρόπο μου τα πράγματα και χωρίς να παίρνω ιδεολογική γραμμή από κανένα. Δύσκολο να το χωνέψεις εσύ που πριν αποφασίσεις για κάτι πρέπει να ρωτήσεις και να πάρεις ιδεολογική κατεύθυνση.

Και για ιδιωτικοποιήσεις θα μιλάω και για ιδιωτικές επενδύσεις και για πατρίδα.

Υ.Γ1. Θυμίζω ότι είχες πει για προσωπικά μου αδιέξοδα χωρίς κατά τα άλλα να θες να με θίξεις.

Υ.Γ2 "Επαναλαμβανω,οσοι υποστηριζουν τους πρασινους ταγματασφαλιτες,δε δικαιουνται να μιλανε για πατριδα..."
Τα θες και τα λες αυτά? Είναι πιο δημοκρατικά από αυτό που είπε ο Τέλογλου?

 
At 1/08/2011 06:55:00 μ.μ., Blogger celin said...

Aνωνυμε Πολιτη,
αυτο που λεει ο Τελλογλου ειναι φασιστικο,αυτο που λεω εγω,δεν ειναι.
Ο Τελλογλου ζηταει να κλεισουν κομματα και να ανασταλει το Συνταγμα,
εγω απλα σου λεω να μη μιλας για Πατριδα,το λεω ομως αυτο,διχως να θελω και διχως να μπορω να στο επιβαλλω.
Ο,τι κ να σου λεω εγω,εισαι ελευθερος να με γραψεις στα παλια σου τα παπουτσια και να εξακολουθησεις να μιλας για ο,τι θελεις.
Δεν ειναι φασιστικο γιατι το "δε δικαιουσαι να ομιλεις για πατριδα" ειναι σχημα λογου οχι μεσο εξαναγκασμου.
Ενω ο Τελλογλου κ ο καθε Τελλογλου δεν ειναι παρα λαγος του Καθεστωτος,προετοιμαζει το εδαφος για αυτα που ερχονται.

Καταλαβαινεις οτι υπαρχει λοιπον μεγαλη διαφορα εδω;

ΥΓ Πιστευεις σοβαρα οτι εγω παιρνω γραμμη απο αλλους πριν μιλησω;
Με εχεις κοψει για στρατιωτακι καποιου κομματος;
Επισης προσβλητικος ειμαι σιγουρος,αλλα φασιστας;εγω;Τι εγινε ρε παιδια,εγινε της μοδας η στρεψοδικια;
Τελοσπαντων,εγω δε σε θεωρω φασιστα ουτε ταγματασφαλιτη.
Ακομα και τωρα θεωρω οτι απο παρανοηση τους υποστηριζεις.
Οσον αφορα για τα προσωπικα σου αδιεξοδα,λυπαμαι αλλα το πιστευω,
εχεις πολυ μισος μεσα σου
και να ξερεις οτι το Μισος δε στρεφεται προς Ετερον,το Μισος παντα ειναι Μισος για τον εαυτο μας
http://celinathens.blogspot.com/2010/07/blog-post_05.html
Επομενως,κατι δε παει καλα μεσα σου για να σταζει μισος καθε σου σχολιο.
Δεν ειναι προσβολη αυτο,ολοι εχουμε προβληματα κ αδιεξοδα,ολοι περναμε δραματα,μικρα η μεγαλα,εγω να δεις.
Αλλα προσπαθω να μην εκτονωνομαι σε λαος κατευθυνση,δε μου φταιει ο δημοσιος υπαλληλος αν εγω ως νεος επαγγελματιας δεν εχω φραγκο.

Αυτη η Κυβερνηση ομως,ναι,φταιει.

Και να σου πω και κατι τελευταιο;
Αν εγω αποδειχτει στο μελλον οτι λεω μαλακιες,δε τρεχει τιποτα,η Ιστορια θα γραψει με χρυσα γραμματα τον ΓΑΠ,κ καποιοι ανθρωποι στα μπλογκς θα θυμουνται εναν μαλακα που ελεγε συκοφαντιες για το ΠΑΣΟΚ.
Αν ομως αποδειχτει οτι εγω εχω δικιο κ εσυ κανεις λαθος;
Η Ιστορια θα γραψει τους νεους πρασινους δωσιλογους.
Κ καποιοι ανθρωποι στα μπλογκς θα θυμουνται εσενα κ τις απιστευτες καταστροφικες για τη χωρα,εσφαλμενες αποψεις των υποστηρικτων τους.

 
At 1/23/2011 06:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΠΕΡΙ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟΥ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
http://stratolatis.blogspot.com/ και γιατι ο ΓΑΠ γινεται κιτς- γελοίος

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home