Σάββατο, Φεβρουαρίου 09, 2008

Το υπερόπλο της πειθούς

Λίμιτ απ σημείωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιοπιστίας Αξιών Αθηνών, η μετοχή της «Ελληνικής Δικαιοσύνης», μετά την εισήγηση της Εισαγγελέως Μαρίας Γκανέ προς τον Εισαγγελέα Εφετών να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση Κουκοδήμου - Κλαδά.
Ο εντελώς ανεξάρτητος πλέον βουλευτής φαίνεται πως έπεισε (κατ΄αρχήν) την πάντοτε εντελώς ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα μια εισαγγελική πρόταση που αν δεν συνέτρεχαν λόγοι κατεπείγοντος θα έπρεπε ίσως να εκδοθεί τιμής ένεκεν την 4η Ιουλίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας.
Είναι προφανές ότι πέραν και ανεξαρτήτως της ύπαρξης σχετικών ηχογραφημένων -νομίμως ή παρανόμως- συνομιλιών, οι μαρτυρικές καταθέσεις δημοσιογράφων, σύμφωνα με τις οποίες βουλευτής έκανε το βαποράκι του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων για κάτω από το τραπέζι συναλλαγή προς διευθέτηση υπόθεσης μείζονος πολιτικής σημασίας, δεν αξίζουν περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης, εξετάστηκαν εξονυχιστικώς, διαλευκάνθηκαν πλήρως και πρέπει να αρχειοθετηθούν άρον άρον: δεν προέκυψε αξιόποινη πράξη καμιά.
Τίποτε ανακουφιστικότερο από μια Δικαιοσύνη που πείθει.

25 Comments:

At 2/09/2008 02:51:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Όνειδος.

 
At 2/09/2008 03:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γράψε και για την άλλη "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη. Την ποδοσφαιρική ντε.

 
At 2/09/2008 10:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έχουν καταντήσει την Ελλάδα μπανανία τύπου Μοζαμβίκης. Μας έχουν μαυρίσει την ψυχή. Το μόνο στο οποίο ποντάρουν είναι ο μιθριδατισμός της Ελληνικής κοινωνίας. Πριν προχωρήσει και άλλο η δηλητηρίαση, κάποιος να τους πει να αφήσουν κάτω μολύβια και να φύγουν νύκτωρ....

 
At 2/09/2008 12:39:00 μ.μ., Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Ο Χριστός και η Παναΐα, παιδάκι μ'! Τι έπαθες σαββατιάτικα;

 
At 2/09/2008 01:47:00 μ.μ., Blogger monahikoslikos said...

Μπούκωσε το αρχείο και παραγγέλνουν άρον άρον καινούργιους φοριαμούς.
Τι νόμιζες τσάμπα τους έδωσε ο Αλογοσκούφης 900 εκατομμύρια ευρώ για αναδρομικά.
Είναι πολλά τα λεφτά...

 
At 2/09/2008 03:46:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Εχουν πνιγει στο χαρτομανι, τι να κανουν οι ανθρωποι; Πηξανε πια!
..αραία, αραία, να σπαει η παρεα..

 
At 2/09/2008 10:08:00 μ.μ., Blogger Λωτοφάγος said...

Τι απληστία! Δεν σας φτάνουν τόσες υποθέσεις που διαλευκάνθηκαν; Τι πρέπει να κάνουν πια αυτοί οι άνθρωποι για να ικανοποιηθείτε; Να αποποιηθούν τις αμοιβές τους;

 
At 2/09/2008 11:00:00 μ.μ., Blogger zisis said...

δηλαδή πιστεύετε πραγματικά πως αν δεν πήγαινε στο αρχείο και ασκούνταν δίωξη ( κατόπιν σχετικής αδείας που φαντάζομαι σίγουρα θα έδινε η βουλή - χα χα ) και έφθανε η υπόθεση στο ακροατήριο τότε όλοι αυτοί θα επαναλάμβαναν τις καταθέσεις και θα καταδικαζόταν ο άλτης. μου αρέσουν οι αισιόδοξοι. σκεφτείτε επίσης πόσους ακόμη εκβιασμούς, απειλές κλπ θα είχαμε έως τότε. η πολιτική και ηθική ευθύνη παραμένει και είναι στο χέρι των ψηφοφόρων να την αποδώσουν, την ποινική αφήστε την για τα κλεφτρόνια και τους ψιλοπρεζάκηδες, εξάλλου για αυτούς υπάρχει

 
At 2/09/2008 11:12:00 μ.μ., Blogger Xpapathan said...

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ;Α,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ:ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΙΩΣ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ.ΑΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ.

 
At 2/10/2008 02:20:00 π.μ., Blogger Βάσκες said...

Η κατάσταση χειροτερεύει ή είναι απλώς η αντίληψή μας πιο οξυμένη;

Δεν έχω ακόμη άποψη...

@ΧΡΗΣΤΟΣ

Τα κεφαλαία ΞΕΚΟΥΦΑΙΝΟΥΝ.

 
At 2/10/2008 04:01:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Don-ald και Χρήστο, το να πηγαίνει μια υπόθεση στο ακροατήριο για να εκδικαστεί δεν σημαίνει ότι υπάρχουν στοιχεία βάσει των οποίων η καταδίκη είναι 100% σίγουρη. Αν ίσχυε αυτό οι δίκες δεν θα είχε και νόημα να γίνονται. Το να πηγαίνει μια υπόθεση στο ακροατήριο σημαίνει ότι υπάρχουν στοιχεία επαρκή, υπάρχουν ενδείξεις για να σταθεί κατ' αρχήν μια κατηγορία. Η εισαγγελέας ούτε κατά αντιπαράσταση δεν εξέτασε τους μάρτυρες που δίνουν αντικρουόμενες μαρτυρίες. Πρότεινε να μπει στο αρχείο τάκα τάκα μια υπόθεση για την οποία ασχολείται όλη η χώρα για εβδομάδες λες και δεν έμεινε ίχνος αμφιβολίας για το τι ακριβώς συνέβη.
Βάσκες, αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα απορία.
Λωτοφάγε, ας αφήσουμε κατά μέρος τις αμοιβές. Νομίζω ότι είναι πιο ενοχλητικό να μιλάμε επί της ουσίας.
Μichael, η αθλητική δικαιοσύνη είναι υπεράνω κριτικής ;)

 
At 2/10/2008 10:06:00 π.μ., Blogger zisis said...

1. θεωρώ πως μια πράξη ενός βουλευτή κρίνεται καταρχήν πολιτικά και ηθικά, εφόσον έγινε από αυτόν φέροντας το βάρος της ιδιότητάς του .
αρμόδιοι για αυτό η βουλή και οι ψηφοφόροι.
2. γνωστή η μέθοδος του στέλνω τη μπάλλα στην εξέδρα διά της παραπομπής της υπόθεσης στη δικαιοσύνη.
3. η εμπλοκή της δικαιοσύνης είναι το άλλοθι, γιατί ακόμη και αν ασκηθεί δίωξη πιστεύω πως μετά από χρόνια στο ακροατήριο , θα έχει ατονίσει το πολιτικό ενδιαφέρον, θα έχουν κάνει οι " μάκηδες " γαργάρα τις καταγγελίες καθώς είναι μέρος του συστήματος
4. δεν υποστήριξα πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία , ούτε εξομείωσα παραπομπή και καταδίκη αν και μη έχοντας πλήρη γνώση της δικογραφίας επιφυλάσσομαι.
5. είπα μόνο πως η συνέχιση της δίωξης θα επέτρεπε τον εκτροχιασμό του ζητήματος από τον κυρίως πολιτικό χαρακτήρα που έχει.
6. συμφωνώ πως η εκτελεστική εξουσία προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελέγξει τη δικαιοσύνη, ενδεικτική η τελευταία ιστορία με το ΣΤΕ μεταξύ άλλων
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_144_26/01/2008_256990
http://www.medium.gr/articles/120021424864396.shtml
7. δεν ξεχνώ και συμφωνώ με τους προλαλήσαντες πως και οι δικαστές είναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ με ότι αυτό συνεπάγεται

 
At 2/10/2008 10:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πιστεύω πως έχεiς δίκιο Old-Boy όσον αφορά τη δικονομική διαδικασία που χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε υπόθεση αλλά όπως είπες και μόνος σου πρέπει να υπάρχουν ενδείξεις.Ανέφερέ μου μία ένδειξη στην υπόθεση Κλαδά που να μπορεί να στηρίξει έστω και υποψία εις βάρος του συγκεκριμένου λειτουργού ή εναντίον του βουλευτή Κουκοδήμου.Πιστεύω πως δεν υπάρχει καμία αφού μόνο ο λόγος του Τριανταφυλλόπουλου και του Γκιόλια βρίσκεται απέναντι στο λόγο του Κουκοδήμου και του Κλαδά.Αυτή είναι η πραγματικότητα.Χωρίς καμία διάθεση να δώσω συγχωροχάρτι σε κανέναν πόσο μάλλον σε έναν φίλο του ανεκδιήγητου Πρωθυπουργού μας περιμένω τις επόμενες αποκαλύψεις εάν υπάρξουν. Πίστεψέ με εάν ο Τριανταφυλλόπουλος βγάλει στοιχεία που να έχουν αποκτηθεί κατά νόμιμο τρόπο και με σαφείς ενδείξεις του τι συνέβη η Εισαγγελέας θα επαναφέρει την υπόθεση στην κανονική της πορεία.

 
At 2/10/2008 02:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αναρωτιέμαι τι είδους "στοιχεία που έχουν αποκτηθεί κατά νόμιμο τρόπο" μπορούν να υπάρξουν για μια απόπειρα συναλλαγής με μεσολάβηση. Επίσης αναρωτιέμαι τι θα σκέφτεται ο κάθε φορολογούμενος όταν του κοπανάει πρόστιμο ο ΣΔΟΕ, εφόσον με την τακτική της κυβέρνησης η υπόθεση θα παραμείνει θολή. Από την άλλη βέβαια, ίσως με τις σκέψεις αυτές του φορολογούμενου, το φορολογικό σύστημα της χώρας θα συνεχίσει να δουλεύει σαν καλολαδωμένη μηχανή.

Αλλά προτού φτάσουμε να συζητάμε ποινικές λεπτομέρειες, έχουμε καταπιεί κανά 32.000 αυτονόητα.

Η δικαιοσύνη είναι πλήρως ελεγμένη από την (οποιαδήποτε) κυβέρνηση, η υπόθεση του ΣτΕ είναι μόνο το τελευταίο οχυρό που θα καταληφθεί. Στοιχεία γι' αυτό υπάρχουν πολλά και αδιάσειστα, μόνο που το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τα επικαλεστεί λόγω του εκπάγλου διαφάνειας παρελθόντος του.

Η νέα παράμετρος που εισήγαγε η τωρινή κυβέρνηση είναι ότι έχει περιλάβει τη δικαιοσύνη στον πολιτικό της σχεδιασμό, σαν εργαλείο για την πολιτική της ρητορική. Η δικαιοσύνη λειτουργεί έτσι σαν πλυντήριο βαρύτατων πολιτικών ευθυνών. Αυτή είναι η κληρονομιά που μας άφησε το 89.

Όπως όλα τα προηγούμενα σκάνδαλα της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, και η ζαχοπουλειάδα με τις παραφυάδες της είναι καθαρά πολιτικά σκάνδαλα που συγκαλύφθηκαν νομοτύπως, δια της δικαστικής οδού. Ποιός θυμάται το Χρηματιστήριο;

 
At 2/10/2008 04:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε συ old-boy, θυμάσαι το μπουρδέλο που κάηκε ;
Τώρα είμαστε ένα καμμένο μπουρδέλο με αρχείο.
Που είναι το πρόβλημα ;
gs

 
At 2/10/2008 04:30:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«θεωρώ πως μια πράξη ενός βουλευτή κρίνεται καταρχήν πολιτικά και ηθικά, εφόσον έγινε από αυτόν φέροντας το βάρος της ιδιότητάς του .
αρμόδιοι για αυτό η βουλή και οι ψηφοφόροι»
Ναι, αλλά ασχέτως ότι το κριτήριο των ψηφοφόρων δεν είναι πάντοτε ο καλύτερος σύμβουλος, αρμόδια είναι η Βουλή να κρίνει αν θα αναστείλει την βουλευτική ασυλία, αν η ποινική δίωξη άπτεται της ιδιότητας του βουλευτή.
«δεν ξεχνώ και συμφωνώ με τους προλαλήσαντες πως και οι δικαστές είναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ με ότι αυτό συνεπάγεται»
Οι δικαστές δεν είναι υπάλληλοι. Οι δικαστές βάσει του συντάγματος είναι δημόσιοι λειτουργοί που απολαμβάνουν προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία.
Πέραν του τύπου (που σε ένα βαθμό όμως είναι πάντα και ουσία) το ιστορικά σίγουρο είναι ότι υπάρχουν λογής και λογής δικαστές, δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους και τη δικαιοσύνη και δικαστές που δεν το κάνουν.

 
At 2/10/2008 04:34:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Ανάφερε μου μία ένδειξη στην υπόθεση Κλαδά που να μπορεί να στηρίξει έστω και υποψία εις βάρος του συγκεκριμένου λειτουργού ή εναντίον του βουλευτή Κουκοδήμου»
Για τον Κλαδά συμφωνώ ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία από την κοινή πάντως λογική ότι δύσκολα θα πήγαινε ο Κουκοδήμος να μεσολαβήσει από μόνος του. Τα στοιχεία αυτά βέβαια θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκύψουν από περαιτέρω δικαστική έρευνα και όχι από αρχειοθέτηση. Αλλά για τον Κουκοδήμο και κασέτες να μην υπάρχουν (που ήδη παίχτηκαν δηλαδή) αρκούν και παρααρκούν οι μαρτυρίες των δημοσιογράφων σε συνδυασμό με τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες Κουκοδήμου.

 
At 2/10/2008 06:39:00 μ.μ., Blogger zisis said...

ναι βέβαια η βουλή πρέπει να αναστείλει και οι δικαστές πρέπει να είναι λειτουργοί .... μάλλον βλέπουμε τα ίδια πράγματα από άλλη σκοπιά, ή αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά προσλαμβάνουσες παραστάσεις, καλώς πάντως με την ικανότητά σου σχολίασες τη συγκεκριμένη αρχειοθέτηση, εμένα πάντως με χαροποιούν όλες ( ακόμη και οι καθ' υπόδειξη ) οι αρχειοθετήσεις, αθωώσεις κλπ αρκεί να μην πέφτει μετά ο πέλεκυς μόνο στους μικρούς.

 
At 2/10/2008 07:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

άμα σε χαροποιεί η αρχειοθέτηση σκέψου πόσο μίζερος είσαι

 
At 2/11/2008 12:01:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

e nai!

 
At 2/11/2008 08:19:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Κουκοδήμος συνεχίζει τα άκυρα πηδήματα...

 
At 2/11/2008 10:50:00 π.μ., Blogger Swell said...

Διαβάστε κι ΑΥΤΟ

 
At 2/11/2008 12:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παρεξήγηση! αυτό συνέβει κατά τον ηθικό και τίμιο άλτη. Αυτός πήγε να πεί μια καλή κουβέντα στον φίλο του τον "Μ", για έναν άλλο φίλο του, τον Κλαδά. Ο δέ "Μ" δεν καταλάβε καλά, καθ΄ ότι "μ" και παρεξηγηθήκανε οι φίλοι. Αυτά είπε στην ανακρίτρια ο άλτης και αυτή με κομψό τρόπο έλυσε την παρεξήγηση.
Υποθέτω ότι ο κος Κλαδάς είναι υπεράνω κάθε υποψίας, καθ' ότι τίμιος λειτουργός, που κατά πάσα πιθανότητα έχει κι αυτός πλουτίσει από την τίμια εργασία του...

 
At 2/11/2008 05:27:00 μ.μ., Blogger Βάσσια said...

Mα... εάν δεν υπήρχε ο βουλευτής, που μετά έγινε ανεξάρτητος, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση, να δράσει αυτοβούλως και ενθουσιωδώς ως μεσολαβητής του πρώην ΣΔΟΕ, για μερικά ευρώ , να αναλάβει στη συνέχεια ο λακωνικός Μάκης να ξεδiαλύνει την υπόθεση, να νίψει τα χέρια του, και μετά να δώσει την πετσέτα στον Κλαδά, ...πως εμείς σήμερα θα είχαμε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης με την δικαιοσύνη;
Μη τους αδικούμε παρακαλώ.
:-)

 
At 2/11/2008 08:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αλεύρι και Ζυμάρι. Προφητικός (?) ο Λαζόπουλος. Αν είδατε την εκπομπή του την προηγούμενη εβδομάδα, θα σας έκανε εντύπωση ίσως η παρομοίωση που έκανε με το αλεύρι και το ζυμάρι, δηλαδή για την διάκριση ανάμεσα στις προπαρασκευαστικές πράξεις και την απόπειρα. Οι προπαρασκευαστικές πράξεις -τέτοιες θεώρησε τις προτάσεις Κλαδά/Κουκοδήμου προς τον 30/Φ-δεν είναι ποινικώς κολάσιμες και δεν αποτελούν αρχή τελέσεως της πράξεως για να υπάρξει απόπειρα. Είπε δηλαδή ότι ακόμα κι αν όσα καταγγέλλονται είναι αληθινά, δεν αποτελούν ποινικά αδικήματα. Έτσι λοιπόν, από όσα βγαίνουν προς τα έξω και δημοσιεύονται, μάλλον για κάποιον τέτοιο λόγο έβαλε η Εισαγγελέας την υπόθεση στο αρχείο, κι αν είναι πράγματι έτσι βγάζω το καπέλο στον Λαζόπουλο, είπε με μια παραβολή όσα 1 τόμος ποινικού δικαίου και 10 ρεπορτάζ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home