Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2008

It cuts both ways

Ότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο στην επιλογή των ψηφοφόρων, καλώς ή κακώς παίζει.
Όταν όμως εσύ, ως Παπαρήγα, δηλώνεις «Αν είναι να ψηφίσει κανείς γι’ αυτό το λόγο το ΚΚΕ να κάνουμε μετεγγραφή την Κάρλα Μπρούνι. Η Οκτωβριανή Επανάσταση δεν έγινε επειδή ο Λένιν ήταν όμορφος. Θα ψηφίσει κανείς επειδή ο γραμματέας θα έχει προδιαγραφές μανεκέν ανδρικού ή γυναικείου;», σχολιάζοντας τον Τσίπρα βάσει της εξωτερικής του εμφάνισης, όταν δηλαδή παρομοιάζοντας τον Τσίπρα με την Μπρούνι νομιμοποιείς την κριτική ενός πολιτικού στελέχους βάσει του πώς είναι εμφανισιακά, δεν βλέπω γιατί είναι πλέον εσφαλμένο ή ανήθικο να σε κρίνει κανείς με τα ίδια κριτήρια που εσύ χρησιμοποίησες, αποκαλώντας σε «Μπουρούχα», «Παντόφλα», «Αντιαισθητικό Μπόγο» και «Πρώην Γυναίκα» ή παρατηρώντας ότι αν ο Λένιν ήταν γυναίκα πιθανόν να φρόντιζε τον εαυτό του λίγο περισσότερο.
H απαξίωση του πολιτικού αντιπάλου με όρους εμφανισιακούς είναι μαχαίρι δίκοπο.

33 Comments:

At 1/10/2008 07:18:00 μ.μ., Blogger η ψυχη μου το ξερει said...

Ο Τσίπρας θα είναι ο Πρωθυπουργός στις μεθεπόμενες εκλογές,και όπως καταλαβαίνεις,ακόμα και η Παπαρήγα,σκεπτόμενη αυτήν την προοπτική,βγάζει τη σκύλα από μέσα της..

 
At 1/10/2008 07:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλό είναι να διαβάζουμε και την συγκεκριμένη ερώτηση και ολόκληρη την απάντηση της Παπαρήγα, πριν απομονώσουμε μία φράση για να πούμε ότι έτσι σχολιάζει τον Τσίπρα...

 
At 1/10/2008 07:36:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ωραία, για να μην απομονώνουμε λοιπόν, ποιό είναι το συνολικό πλαίσιο της ερωταπάντησης και τι ήθελε να πει;

 
At 1/10/2008 07:54:00 μ.μ., Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Της είπε κανείς ότι την Κάρλα την πρόλαβε άλλος;

 
At 1/10/2008 08:33:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Ο Τσίπρας θα είναι ο Πρωθυπουργός στις μεθεπόμενες εκλογές,και όπως καταλαβαίνεις,ακόμα και η Παπαρήγα,σκεπτόμενη αυτήν την προοπτική, βγάζει τη σκύλα από μέσα

Εδώ εμένα μου βγαίνει η σκύλα από μέσα μου μπροστά σε μια τέτοια προοπτική!

Ωραία, για να μην απομονώνουμε λοιπόν, ποιό είναι το συνολικό πλαίσιο της ερωταπάντησης και τι ήθελε να πει;

Νομίζω ήταν σαφές.

Λες ότι "δεν πρέπει να γίνεται κριτική με βάση την εξωτερική εμφάνιση".

Ε, η Παπαρήγα ακριβώς το ίδιο λέει: ότι δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουμε με βάση την εξωτερική εμφάνιση.

 
At 1/10/2008 08:43:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Τα περί Κάρλας Μπρούνι είναι χτύπημα κάτω από την μέση. Καλός ή κακός, ο Τσίπρας πάντως από τις τάξεις του Συνασπισμού προωθήθηκε και δεν προήλθε από τον χόρο του μόντελινγκ. Μιλώντας για Μπρούνι παίρνεις την εξωτερική εμφάνιση του άλλου και την στρέφεις εναντίον του: εσύ είσαι μανεκέν και «δεν δικαιούσαι δια να αριστερίζεις». Σε προάγουν για αρχηγό επειδή έχεις προδιαγραφές μανεκέν. Όχι στο κόμμα των μανεκέν και του λάιφ στάιλ, ναι στην αληθινή αριστερά που δεν ασχολείται με την εξωτερική εμφάνιση. Εγώ τουλάχιστον, έτσι το διάβασα.

 
At 1/10/2008 09:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ας πει κάποιος στην Αλέκα πως όσοι ψηφίζουν αριστερά,ψηφίζουν ιδέες και θέσεις.Όσο καλύτερα μπορεί κάποιος να μεταφέρει αυτές τις θέσεις στη μεγάλη μάζα,τόσο ικανότερος θεωρείται ως ηγέτης.
Ο Τσίπρας έχει αυτή την ικανότητα και το ότι είναι και ωραίος δεν είναι...και άσχημο!
Και τέλος,ας μην προσπαθεί η Αλέκα να κάνει ποιλιτική με ατάκες γιατι και αυτές απαιτούν και το ανάλογο στύλ-που δυστυχώς δεν το διαθέτει...

 
At 1/10/2008 09:43:00 μ.μ., Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

Πολύ φοβάμαι πως κάποια μυαλά έχουν κολλήσει τόσο που ακόμα και σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές και εννοώ το χάλι της πολιτικής μας ζωής, δεν θα μπορέσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και ποιο είναι αυτό? Η σύμπραξη, η συνεργασία και γιατί όχι και η γεφύρωση των διαφορών μπροστά σε δύο γερασμένα και άρρωστα κόμματα που έχουν αρχίσει να κουράζουν ακόμα και "παραδοσιακούς" τους ψηφοφόρους... ο λαός, αυτός για τον οποίο λένε πως αγωνίζονται τους χρειάζεται... ΤΩΡΑ περισσότερο από ποτέ. ΤΩΡΑ που είναι η μεγάλη ευκαιρία. ΤΩΡΑ που αποκαλύφθηκαν οι "έμπειροι" εξουσιαστές. ΤΩΡΑ που δεν πάει άλλο. Αν δεν το κάνουν θα χρεωθούν αυτήν την άρνηση. Θα χρεωθούν αυτήν ανικανότητα να κάνουν την υπέρβαση για έναν σκοπό ανώτερο.
Πράγματι η Οκτωβριανή επανάσταση δεν έγινε γιατί ο Λένιν ήταν όμορφος... πράγματι... αλλά ακόμα και να ήταν εκείνες τις δύσκολες στιγμές δεν έπαιζε κανένα απολύτως ρόλο... ο λαός υπέφερε... δεν τον ενδιέφερε κάτι τέτοιο (αν είναι δυνατόν τι καθόμαστε και λέμε)... ας μην παρασύρεται η κ. Παπαρήγα από ανοησίες αυτού του τύπου, άλλωστε δεν της ταιριάζει αυτό το επίπεδο. Ας κοιτάξει την ουσία... και η ουσία είναι η απαλλαγή μέσω της συνεργασίας. Κάτι που μόνον αυτοί μπορούν να πραγματοποιήσουν.
Τους κοιτάμε στα μάτια περιμένοντας να κάνουν αυτό που λένε ότι κάνουν χρόνια τώρα... να αγωνιστούν για μας.

 
At 1/10/2008 10:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δηλαδή τώρα ο Τσίπρας θεωρείται ωραίος Old-Boy;
Να μας απαντήσουν και οι γυναίκες των μπλογκς που ξέρουν καλύτερα:)

 
At 1/10/2008 11:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δον πατσίφικο, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν μόλις τώρα που διάβαζα τα σχόλια.
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΡΑΙΟΣ;
Γυναίκα είμαι...εκτός και αν ο Τσίπρας θεωρηθεί ωραίος από τις υπόλοιπες, οπότε ίσως αρχίσω να με αμφισβητώ :)
B.

 
At 1/11/2008 12:42:00 π.μ., Blogger Rodia said...

"De gustibus et de coloribus non disputantum est"
"O tempora, o mores!"
Δυο ρητα λατινιστι (τα εγραψα σωστα?) που αφορουν το θεμα. Ο Λενιν μπορει να ηταν κουκλος για την εποχη του, με το μουσακι του, το μπαστουνακι του και τα σεα του, ενας κομψοτατος κυριουλης.
Η κ. Παπαρηγα παντως, δεν υπαρχει περιπτωση να θεωρηθει ωραια σε καμια εποχη και, αν θελει να θεωρειται σοφη, δεν πρεπει να αφηνει να της ξεφευγουν τετοιες μπαρουφες σαν κι αυτη με τη κουραμπιεδόσκονη!
..για τη Ροζα Λουξενμπουργκ εχω ακουσει πως ηταν πολυ γοητευτικη προσωπικοτητα..

..Και.. πως να το κανουμε, η ομορφια και η γοητεια παιζουν καταλυτικο ρολο στο επικοινωνιακο παιχνιδι..

Ο κ. Τσιπρας (για μενα, γνωμη μου) ειναι ενας χαρουμενος μουρόχαβλος νεος! :-) που γελαει με ανεση και δειχνει ευχαριστημενος με τον εαυτο του, φαινεται να μην εχει απωθημενα -τουλαχιστον. Δεν εχει το αρπαχτικο υφος ουτε την ξυνιλα πολλων πολιτικων. Το αν ανταποκριθει στις προσδοκιες μας, εξαρταται και απο μας.

 
At 1/11/2008 01:11:00 π.μ., Blogger Niemandsrose said...

Ωραίο παιδί είναι αλλά ασέξουαλ.

 
At 1/11/2008 03:15:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εν Χριστώ αδελφέ Ολντμπόϊε,

παρακαλώ όπως σας υπενθυμίσω την μακροτέρα των νηστειών από καταβολής πολιτικού βίου. Θα λησμονείτε ασφαλώς πως η αδελφή Αλεξάνδρα η Μοσχοβίτισσα απώλεσε είκοσι (20) και πλέον χιλιοστογραμμάρια εκ του συνολικού της βάρους, ενώ βάφει το μαλλί με καστανοκόκκινη βαφή, πράγμα που καταρρίπτει ως άλλον χάρτινον πύργον τον ισχυρισμό σας πως δεκάρα δε δίνει δια την εμφάνισίν της.
Δίνει αγαπητέ αλλά τόσο όσον να μην ενοχληθεί και ο Περισσός. Χωρίς περισσά δηλαδή φτιασιδώματα.
Αν μολαταύτα επιμένετε στους υποθετικούς χαρακτηρισμούς σας, δεν είστε παρά ένας κουραμπιές, κατά πως εχαρακτήρισε ο ίδιος ο Πρόεδρός σας σήμερα του ψηφοφόρους του -θού Κύριε φυλακήν το στόματί μου- ΣΥΡΙΖΑ.

 
At 1/11/2008 03:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το ανωτέρω σχόλιο υπογράφει το παράρτημά μας το οποίο διαθέτει όνομα βεβαίως δια του ιερού μυστηρίου της βαπτίσεως.

 
At 1/11/2008 03:38:00 π.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Τα περί Κάρλας Μπρούνι είναι χτύπημα κάτω από την μέση. Καλός ή κακός, ο Τσίπρας πάντως από τις τάξεις του Συνασπισμού προωθήθηκε και δεν προήλθε από τον χόρο του μόντελινγκ. Μιλώντας για Μπρούνι παίρνεις την εξωτερική εμφάνιση του άλλου και την στρέφεις εναντίον του: εσύ είσαι μανεκέν και «δεν δικαιούσαι δια να αριστερίζεις». Σε προάγουν για αρχηγό επειδή έχεις προδιαγραφές μανεκέν.

Και ακριβώς αυτό δεν συνέβη; Δεν προήχθη ως μανεκέν (ήτοι: νέος, "επικοινωνιακός"); Δεν είναι μια λάιφ-στάιλ υποψηφιότητα με την ανάλογη κάλυψη από τα μέσα;

Αν είναι αλήθεια, δεν είναι δυσφήμηση.

Άλαν Σόρ, και για την αντιγραφή,
Γνωμοδότης.

 
At 1/11/2008 03:45:00 π.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Ας πει κάποιος στην Αλέκα πως όσοι ψηφίζουν αριστερά,ψηφίζουν ιδέες και θέσεις.

Όσοι ψηφίζουν αριστερά ίσως. Εδώ όμως μιλάμε για τον Σύριζα.

Όσο καλύτερα μπορεί κάποιος να μεταφέρει αυτές τις θέσεις στη μεγάλη μάζα,τόσο ικανότερος θεωρείται ως ηγέτης. Ο Τσίπρας έχει αυτή την ικανότητα και το ότι είναι και ωραίος δεν είναι...και άσχημο!

Ο ηγέτης είναι αυτός που "μεταφέρει τις ιδέες στην μεγάλη μάζα"; Κοίτα να δείς που ανάποδα το είχα πιάσει αυτό το αριστερά...

Και τέλος,ας μην προσπαθεί η Αλέκα να κάνει ποιλιτική με ατάκες γιατι και αυτές απαιτούν και το ανάλογο στύλ-που δυστυχώς δεν το διαθέτει...

Το έχει όμως μπόλικο η Λιάνα. Για το κόμμα είναι όλοι ίδιοι. Σαν τους Μπόργκ ένα πράγμα.

 
At 1/11/2008 05:33:00 π.μ., Blogger ion said...

Εγώ δεξιός είμαι αλλά θα ψήφιζα ΚάπαΚάπα λόγω εξωτερικής εμφάνισης της Παπαρήγα. Με θέλουν ή όχι?

 
At 1/11/2008 07:54:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Νομίζω ότι ο γνωμοδότης έχει δίκιο και ότι ακροβατούν κάπως οι συνεπαγωγές του ποστ. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν ο Τσίπρας παρουσιάζεται ή όχι σαν life style προϊόν, αλλά και πώς τον υποδέχεται το (φιλοθεάμον) κοινό. Επ' ευκαιρία της συνέντευξης διάβασα πλείστες όσες γνώμες για τον τυπά. Ελάχιστες αφορούσαν το περιεχόμενο όσων είπε. Αναλίσκονταν, θατικά ή αρνητικά (αυτά περισσότερο) σε ζητήματα γούστου, πειστικότητας, life-style ή όχι, ξύλινος λόγος ή πρωτοτυπία, ηρεμία ή σπιρτάδα, όλα άκρως πολιτικά (...). Και αυτά από την πρωτοπορία των μπλόγκερς, την ελπίδα στη δημοκρατία του φόβου. Για να βάλω και τον εαυτό μου στην κοινωνία του θεάματος, τον πέτυχα live σε μπαράκι και επιβεβαίωσα την αντιπάθειά μου. Αλλά θα το λέω στα εγγόνια μου όταν θα έχει γίνει πρωθυπουργός. Χα. Ζήλεια.

 
At 1/11/2008 08:05:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

O Τσίπρας ωραίος; Πάει το πρότυπο του έλληνα εραστή. Ένα κλιν κατ παλικάρι είναι, καλός γαμπρός για τους γονείς αλλά αριστερός (;)

 
At 1/11/2008 08:13:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μήπως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν τους ψήφιζαν περισσότεροι(και τους δύο);
Δεν ξέρω...

 
At 1/11/2008 09:26:00 π.μ., Blogger etalon said...

Χρειαζεσαι καλύτερη απόδειξη οτι ακόμα κι η προοδευτική Αριστερα του "Ενα Ειναι το Κόμμα" εξαντλει την επίθεση της ,στο μοναδικό ΝΕΟ αρχηγο κόμματος, που εχει πραγματικα επικοινωνιακό χάρισμα στο target group ψηφοφόρων ,που απο καιρό, την Κυριακή των εκλογών, πάνε οπουδήποτε αλλού εκτος απο τα εκλογικα κέντρα?

Αραγε ποιο πραγματικό αντίπαλο δέος υπάρχει στα υπόλοιπα κόμματα?
Κι όσο για την Κάρλα Μπρούνι , σύγγνώμη αλλα εγω δεν ξερω κανένα αλλο μοντέλο που στον προσωπικό της δίσκο σαν τραγουδίστρια να μελοποίησε Αγγλιδες ποιήτριες οπως η Εμιλυ Ντικινσον (αμφιβάλω δε αν ολοι οσοι τη σχολιαζουν γνωρίζουν την ποιήτρια)
Η απαξίωση των νεων τάσεων κι η αρνηση παρακολούθησης των εξελίξεων(τεχνολογικα, αισθητικα κτλ ) ειναι που απομακρύνει τους νέους απο τα κόμματα.

Καλη χρονιά
Με περισσότερη ειλικρίνια κι επιτελους λιγη καταρτιση απο τους τηλεοπτικους makers opinion.

 
At 1/11/2008 01:25:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Πρώτον, επί του επίμαχου θέματος της σεξαπξηλοσύνης του Αλέξη είμαι μάλλον αναρμόδιος, αλλά θα συμφωνήσω ότι δεν μου φίνεται για Άδωνης. Ούτε καν Γεωργιάδης.
Δεύτερον, Αντώνη, δεν αποκλείω οι συνεπαγαγωγές μου να είναι λίγο τραβηγμένες.
Τρίτον, αγαπητέ Άλαν Σορ (!), δεν συμφωνώ ότι προήχθη ως μανεκέν. Αλλά εν πάση περιπτώσει αν η κριτική του ΚΚΕ εντοπίζεται στο «μην τους δίνετε σημασία, παίζουν με όρους λάιφ στάιλ» αυτό δεν μπορεί να σημαίνει (ρητά ή υπόγεια) ότι εμείς που είμαστε οι μόνοι αληθινοί αριστεροί δεκάρα δεν δίνουμε για την εμφάνισή μας και ότι ο καλλωπισμός είναι ιδεολογικά ύποπτος.
Nτάνυ Κρέιν.

 
At 1/11/2008 01:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ασχετο... εχτές είδα το "old boy" καταπληκτικό!!!

 
At 1/11/2008 01:39:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Είναι, πανάθεμά το :)

 
At 1/11/2008 02:38:00 μ.μ., Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Επίσης, να προσθέσω πως
εκτός του όσοι «μοιάζουν»με φωτομοντέλα δεν είναι υποχρεωτικό και να είναι φωτομοντέλα, όσοι είναι επαναστάτες δεν είναι υποχρεωτικό να μοιάζουν με επαναστάτες... Ο Μαΐλης, πχ, μοιάζει με λογιστή κι ο ΚΟλοζώφ με λαδέμπορα. Θα αρνηθούμε ότι είναι επαναστάτες;

 
At 1/11/2008 03:01:00 μ.μ., Blogger talos said...

Ο καθένας δικαιούται να λέει ό,τι θέλει. Είναι ενδιαφέρον όμως ότι το ΚΚΕ για πρώτη φορά σχολιάζει εσωτερικές εξελίξεις (και μέσω συνεργαζομένων βουλευτών του δηλώνει προτιμήσεις) στον ΣΥΝ. Αν όντως οι όροι ήταν αμιγώς λάιφ-στάιλ, αυτό εικάζω πως δεν θα το εκλάμβανε ως θέμα παρέμβασης το ΚΚΕ.

Επί του επικοινωνιακού, πρώτη φορά ακούω ότι είναι αρνητικό χαρακτηριστικό για την αριστερά. Έχει ενδιαφέρον όταν προέρχεται αυτό από του ΚΚΕ, όπου η επικοινωνιακή σταρ του κόμματος αν και δεν είναι κομματικό μέλος έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου σχεδόν την εκπροσώπηση του Κόμματος στα κανάλια, και όπου π.χ. ο (συμπαθής) κ. Μπογιόπουλος δίνει συνέντευξη στον "Πρωταθλητή" (ούτε καν στο Φως, δηλαδή), προφανώς "όχι για επικοινωνιακούς λόγους". Προσέξτε, δεν τα κατακρίνω αυτά. Εύλογα μοιάζουν. Αλλά η καταγγελία της "επικοινωνιακής πολιτικής" από το ΚΚΕ, είναι κάπως δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αν η Κάρλα ήταν 15 χρόνια στέλεχος (και γραμματέας της ΚΝΕ) στο ΚΚΕ πάντως, για βουλευτή τουλάχιστον, θα την κατέβαζαν.

 
At 1/11/2008 03:41:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

@χριστιανικό παράρτημα ακαδημίας πλάτωνος, σας συγχαίρω για την παρατήρηση. Νομίζω ρουμπώσατε τον αγαπητό -τι αγαπητό; αξιολάτρευτο- Ολντμπόϊο τον Αλεκομάχο και Αλεκοκλάστη (αναλόγως το gender).

 
At 1/11/2008 04:39:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Χρειαζεσαι καλύτερη απόδειξη οτι ακόμα κι η προοδευτική Αριστερα του "Ενα Ειναι το Κόμμα" εξαντλει την επίθεση της, στο μοναδικό ΝΕΟ αρχηγο κόμματος, που εχει πραγματικα επικοινωνιακό χάρισμα στο target group ψηφοφόρων ,που απο καιρό, την Κυριακή των εκλογών, πάνε οπουδήποτε αλλού εκτος απο τα εκλογικα κέντρα?

Αυτό το "επικοινωνιακό χάρισμα στο target group" είναι πολιτικός όρος ή εξειδικευμένη ορολογία για τύπους που διαφημίζουν οδοντόπαστες;

Αραγε ποιο πραγματικό αντίπαλο δέος υπάρχει στα υπόλοιπα κόμματα?

H Έυα Καϊλή;

Κι όσο για την Κάρλα Μπρούνι , σύγγνώμη αλλα εγω δεν ξερω κανένα αλλο μοντέλο που στον προσωπικό της δίσκο σαν τραγουδίστρια να μελοποίησε Αγγλιδες ποιήτριες οπως η Εμιλυ Ντικινσον (αμφιβάλω δε αν ολοι οσοι τη σχολιαζουν γνωρίζουν την ποιήτρια)

Εγώ αμφιβάλλω αν την γνωρίζεις και εσύ, αφού τυγχάνει Αμερικανίδα.

Η απαξίωση των νεων τάσεων κι η αρνηση παρακολούθησης των εξελίξεων(τεχνολογικα, αισθητικα κτλ ) ειναι που απομακρύνει τους νέους απο τα κόμματα.

O Τσίπρας δηλαδή αποτελεί αισθητική ή τεχνολογική εξέλιξη;

 
At 1/11/2008 04:43:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Αλλά εν πάση περιπτώσει αν η κριτική του ΚΚΕ εντοπίζεται στο «μην τους δίνετε σημασία, παίζουν με όρους λάιφ στάιλ» αυτό δεν μπορεί να σημαίνει (ρητά ή υπόγεια) ότι εμείς που είμαστε οι μόνοι αληθινοί αριστεροί δεκάρα δεν δίνουμε για την εμφάνισή μας και ότι ο καλλωπισμός είναι ιδεολογικά ύποπτος.
Nτάνυ Κρέιν.


Σαφώς και δεν μπορεί να σημαίνει ότι ο καλωπισμός είναι ιδεολογικά ύποπτος.

Δεν είπε όμως αυτό η γυναίκα.

Είπε ότι το "λάιφ στάιλ" είναι ιδεολογικά ύποπτο.

Διαφωνεί κανείς επ' αυτού;

Α. Σορ.

 
At 1/12/2008 12:37:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χειρότερος μισέλληνας είναι ο πιο επικίνδυνος, και πιο επικίνδυνος είναι ο δυνάμενος να έχει περισσότερη επιρροή.
Γι' αυτό, ως Έλληνας, ανταποδίδω περισσότερο μίσος προς τον Τσίπρα παρά προς την Παπαρήγα, όταν μιλάμε για τον υστερικό ανθελληνικό οχετό της "αριστεράς".

 
At 1/13/2008 02:01:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Aν πάντως το λάιφ στάιλ είναι ιδεολογικά ύποπτο είναι σίγουρα στρατηγικά βολικό να κατατάσσεις τον δυνάμει αυριανό σου «αντίπαλο» εκεί και μόνο.

 
At 1/13/2008 04:39:00 μ.μ., Blogger etalon said...

@γνωμοδότης
Χμ! σαφως εννοω Αγγλόφωνες απο Αγγλίδες θελοντας να τονισω οτι προκειται για μια Ιταλίδα που μεγαλωσε στη Γαλλία. Δεκτη η παρατηρηση σου.
Τα υπόλοιπα απλα τα θεωρω ενδιαφεροντα αντεπιχειρηματα μιας διαλεκτικης που νομιζω εχει φαει τα ψωμια της.
Χαιρετε αγαπητε.

old boy για αλλη μια φορα ευχαριστω για τον χωρο.

 
At 1/15/2008 12:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χμμμ... Για να δούμε: Διαβάζοντας και τα 32 σχόλια, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι :
Α.Η αριστερά αρέσκετε να τρώει τις σάρκες σε επουσιώδη ζητήματα όπως το σεξ απηλ του Τσίπρα ή το πάχος της Παπαρήγα.
Β. Η Παπαρήγα δεν πρέπει να μιλάει γιατί εκπροσωπεί το παλιό και δεν μπορεί να κατηγορεί τον Τσίπρα για επικοινωνιακή πολιτική αφου αυτή έχει την Λιάνα και τον Μπογιόπουλο(!!!)
Γ. Η αριστερά είναι κάτι αόριστο, στόχος της είναι να έρθει πιό κοντά στον απογοητευμένο κόσμο με ΝΕΟΥΣ και ΟΜΟΡΦΟΥΣ όχι με θέσεις για το μέλλον αυτής της κοινωνίας, με αγώνες για τη ζωή των εργαζομένων, με άμεσο στρατηγικό στόχο την εξουσία των εργαζομένων. Αυτά είναι "μπαναλ".

Τι λέτε ωρέ χωριανοί; Κουζουλέψατε; Τι είναι αριστερός για εσας; Αυτός που κοιτάει σε πόσα κανάλια θα παιχτεί ή αυτός που φτύνει αίμα στα εργοτάξια, τα γραφεία και τους δρόμους για να μην κοπούν τα μεροκάματα από τους συναδέλφους του - πάντα μαζί με αυτούς όχι εργολαβικά-;Αυτός που από τη μία κλαίει για τον άτυχο πολίτη που η δεξιά καταδυναστεύει αλλά ως Δήμαρχος, διευθυντής ή όπου αλλού τύχει σε θέση εξουσίας και τον απολύει και τον κρατάει συμbασιούχο και παίρνει και την έγκριση της δεξιάς να το κάνει;
Ποιός είναι αριστερός, αυτός που δουλεύει μέσα από τις δομές εξουσίας της εργατικής τάξης και προσπαθεί να τα αναβαθμίσει τη δράση τους, ή αυτός που προσπαθεί να τα υποκαταστήσει, να πάιξει τον εργολάβο του κινήματος και τελίκά να πάρει τη θεσούλα του στο σύστημα που πολέμαγε; ε;

Αρχική ερώτηση:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ;

μετά θα δούμε και ποιός είναι ποιό όμορφος...
Δ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home