Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2008

Στον αντίποδα της ευκολίας

Αφού προσυπογράψω κι εγώ με χέρια και με πόδια τις φράσεις: «Τα μπλογκς είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική ασπίδα κατά της διαφθοράς» και «Παιδιά του Press.gr είσαστε η ιστΙοσανίδα που διασχίζει τον ωκεανό με τους καρχαρίες και τα πιράνχας, κρατηθείτε γερά», να ενημερώσω ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, η ΕΤ1 παρουσιάζει στην εκπομπή «Παρασκήνιο» το ντοκιμαντέρ «BLOG. Ένας Νέος Δημόσιος Χώρος», όπου μιλούν οι (καταγγελθέντες στην υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος και καταζητούμενοι από την Ιντερπόλ) μπλόγκερς X-Psilikatzoy, G700, Chaca-Khan, Murplej@ne, Παναγιώτης Βρυώνης, Οld Boy, ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης, οι δημοσιογράφοι Αντρέας Παναγόπουλος και Γκάζι Καπλάνι, ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Πιλάβιος, ο εκδότης Διονύσης Μαραθιάς και ο Αμερικάνος δημοσιογράφος και συγγραφέας Dan Gillmor.
Αφού αποδείχθηκε για μυριοστή φορά ότι ποστ που να μην περιέχει ένα σημαντικό ποσοστό κρυάδων είναι παντελώς αδύνατο να αναρτηθεί εδώ, ακολουθεί άμεση γυριστή στο σοβαρό: όπως γράφει στο μπλογκ του ο συνδημιουργός (μαζί με την Μέντη Μέγα) του ντοκιμαντέρ Μανώλης Ανδριωτάκης : «Το πρώτο γύρισμα έγινε τον Ιούνιο και το τελευταίο το Νοέμβριο. Το μοντάζ ξεκίνησε τέλη Οκτωβρίου και τελείωσε μόλις σήμερα (12 Ιανουαρίου)».
Οτιδήποτε απαιτεί τόσο χρόνο, τόσο κόπο, τόσο σχέδιο, είναι προφανές ότι βρίσκεται στο αντίθετο άκρο της ευκολίας και της ξεπέτας κι αυτό πιστεύω ότι αποτελεί από μόνο του μια νίκη για τους ανθρώπους που το υπογράφουν.

12 Comments:

At 1/16/2008 07:42:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

Παρασκηνιο και ευκολια δεν συναδουν Ολδ μου.Αυτο ειναι γνωστο και στους παροικουντες και στους πιστους θεατες του τοσα χρονια.Να το μεταχειριζοταν κι ο κρατικος διαυλος που το φιλοξενει τοσα χρονια πιο εξυπνα και εποικοδομητικα(ειναι μια σημαντικοτατη νικη ομως το οτι δεν ελειψε σχεδον απο καμια τηλεοπτικη σεζον τοσα χρονια απο την εναρξη του).Για να δουμε και τι θα δουμε ομως.Γιατι δεν προεξοφλουν οι συνθηκες και οι παρακαταθηκες οσο ευοιωνες και να ειναι τοσο ευκολα το αποτελεσμα.Οφειλουμε να ειμαστε αυστηροι,κριτικοι αλλα και δικαιοι και στα "καλα" παιδια.Θα σας δουμε με ενδιαφερον παντως:)

 
At 1/16/2008 08:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μην ασχολείστε με τους δημοσιογράφους.
Ή ρεμάλια είναι ή Σόμπολοι.
Να διαβάζεται blogs...Το λέει και η τηλεόραση, το είπαν και οι εφημερίδες !
Ε ΄ρε πλάκα που έχουμε....

 
At 1/16/2008 11:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θεέ μου, κανε να γράψει κάτι ο Κουτόχορτος και ας πάρει το αίμα μου για μελάνι...Τι άλλο να πω...Κάνω το τσιγάρο μετά...Αύριο πάλι, του χρόνου, άλλον έναν αιώνα...

 
At 1/17/2008 12:18:00 π.μ., Blogger gerasimos said...

Όπως προειπώθηκε και μόνο ότι πρόκειται για το 'Παρασκήνιο' εγγυάται μια εκπομπή που βλέπεται (τουλάχιστο). Βέβαια περισσότερο ακαδημαϊκό παρά ουσιαστικό ενδιαφέρον θα έχει μια τέτοια εκπομπή για τους τηλεθατές μιας χώρας που είναι από τις τελευταίες σε ποσοστό ευρυζωνικών συνδέσεων στην ΕΕ (πριν ένα χρόνο μόνο το 7% των Ελλήνων είχαν ευρυζωνική σύνδεση). Και γι' αυτό το λόγο μεταξύ άλλων υποψιάζομαι ότι θα την παρακολουθήσουν περισσότερο μπλόγκερς. (Εννοείται εύχομαι ειλικρινά όπως πάντα να βγω ψεύτης.)

 
At 1/17/2008 04:20:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Αλατις! Θα τη γραψω. :-)

 
At 1/17/2008 04:22:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Δεν ανοιγει ο συνδεσμος για Murplej@ne, να δω το μπλογκ.

 
At 1/17/2008 09:44:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Rodia η Murplej@ne ανεβάζει κυρίως φωτογραφίες στο trainstorming.blogspot.com

 
At 1/17/2008 12:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old φαίνεται η μούρη σου στο ρεπορτάζ ?
Καλημέρα

 
At 1/17/2008 04:59:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Η φερόμενη ως φάτσα μου.

 
At 1/17/2008 08:28:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

κυκλοφορεί vageli ότι ο old boy φέρεται να εμφανίζεται με μπούργκα, διότι φοβάται εκδηλώσεις θαυμασμού από φανατικούς!
επικίνδυνα γυρίσματα έγιναν με κασκαντέρ και
ότι γυμνό δεις είναι ντουμπλαρισμένο με μοντέλο, αν και η διαφορά ήταν μικρή, για να μην καταφύγουν στην ''ευκολία'' του μοντάζ και του photoshop! :)

 
At 1/22/2008 03:39:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Πολλά συγχαρητήρια για την εμφάνισή σου!
Σου κάνανε και φοβερό εισαγωγικό πλάνο! (με το είδωλό σου στον καθρέπτη, πολύ επιβλητικό)

Μόνο στην ερώτηση για τις διαφημίσεις στα blogs κόμπιασες λίγο, αλλά το λαμβάνω κι αυτό ως κομμάτι τής απάντησης :)

Πολύ μέτριο όμως το κομμάτι που επιλέχθηκε από το blog σου (σε σχέση με τα άλλα σου).

Κατά τα άλλα, αξιεπρεπές αυτό το "εισαγωγικό" ντοκιμαντέρ, αν και δεν είμαι σίγουρος τι εικόνα θα μού έδινε αν δεν ήμουν παλιός.

 
At 1/22/2008 06:21:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Nα κομπιάσω εγώ; Μα τι είναι αυτά που λες; :)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home