Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2007

Βίβα Λα Ρεβολουσιόν

Eπαναστατημένε ηλεκτρονικέ μου αδελφέ,
σε βλέπω βαλτωμένο τον τελευταίο καιρό, τα μαύρα ρούχα των παλιών ωραίων εκείνων αγωνιστικών ημερών σου κοντεύουν να σκοροφαγωθούν στη ντουλάπα, ενώ τα χνώτα σου άρχισαν πάλι να μυρίζουν παραίτηση και το βλέμμα σου να επιστρέφει στην παλιά συμβιβασμένη του μελαγχολία.
Επαναστατημένε ηλεκτρονικέ μου αδελφέ,
αν θες, διαβάζεις ενδεικτικά εδώ, εδώ κι εδώ,
το θέμα πάντως έχει χοντρικά ως εξής: συλλογικές αγωγές της Ενώσεως Καταναλωτών «ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ» έγιναν δεκτές πρωτοδίκως και έκριναν καταχρηστικούς 14 γενικούς όρους συναλλαγών των τραπεζών. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επέλεξε -άγνωστο γιατί- 4 μόνο από τους 14 αυτούς όρους και ζήτησε από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να υποδείξει στα μέλη της την συμμόρφωσή τους. Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών πάλι το σκέφτεται, άσε που υπάρχουν και θέματα ελεύθερου ανταγωνισμού στη μέση. Το Εφετείο για τις αγωγές αυτές διαβάζω ότι γίνεται στις 24 Ιανουαρίου 2008. Όταν η υπόθεση καταστεί αμετάκλητη -δηλαδή μετά από χρόνια- ο νόμος δίνει τη δυνατότητα έκδοσης Υπουργικής Απόφασης που θα κινείται στο πλαίσιο της δικαστικής απόφασης. Κι επειδή δίνει μόνο δυνατότητα και δεν είναι κάτι υποχρεωτικό, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή φροντίζει στην επιστολή να πει ότι μπορεί να το κάνουμε αυτό, αλλά μπορεί και να σας βάλουμε απλώς πρόστιμο. Ωστόσο, όπως και να ΄χει, δημιουργείται με την επιστολή της Γενικής Γραμματείας και με τη δημοσιοποίησή της μια άλφα πίεση. Μήπως να την κάναμε βήτα, αντί να σιχτιρίζουμε κάθε φορά που μας κοροϊδεύουν οι τράπεζες; Μήπως να αντικαθιστούσαμε την ατομική αδυναμία του καθενός με τη συλλογική πίεση;
Επαναστατημένε ηλεκτρονικέ μου αδελφέ,
μην νομίζεις, το ξέρω, αυτά είναι κατά βάθος κατάπτυστοι ρεφορμισμοί και άλλοθι του συστήματος, η επανάσταση γίνεται μόνο στους δρόμους, άσε που οι Τράπεζες θα έβρισκαν άλλα παραθυράκια όσο κι αν τους πονούσε προσωρινά στην τσέπη τυχόν τροποποίηση κάποιων καταχρηστικών όρων.
Ωστόσο, μήπως να ασκούσαμε λίγο πίεση και από εδώ, τώρα που είμαστε και στην μόδα δηλαδή, μήπως να δοκιμάζαμε να προβάλλουμε συλλογικά κάποια αιτήματα με πρακτική εφαρμογή;
Επαναστατημένε ηλεκτρονικέ μου αδελφέ,
μήπως να καμπανιάραμε για την άμεση κατάργηση των 14 καταχρηστικών όρων;
Όχι ότι τελικά θα γίνει τίποτα.
Αλλά για το γαμώτο.

75 Comments:

At 10/12/2007 05:03:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

campania companieros! mesa ennoeitai...

 
At 10/12/2007 05:14:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ωραία. Να'ρθουν μαζί σου και ο Πολ Ποτ και ο Στάλιν, για να έχουμε καλό προφίλ προς τα έξω.

 
At 10/12/2007 05:38:00 μ.μ., Blogger Chaca-Khan said...

..αν και συμπαθώ τις τράπεζες, μόνο και μόνο για το καλό της μπλογκόσφαιρας , θα το κάνω.

[πέρα από την πλάκα : ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!]

i see it coming..

 
At 10/12/2007 05:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Διαβάζοντας τα άρθρα, θυμήθηκα ότι το πρώτο πράγμα που δυσκολεύτηκα να συνηθίσω όταν επέστρεψα στην Ελλάδα για ένα χρόνο ήταν το τραπεζικό σύστημα! Πολλές χρεώσεις βρε παιδί μου!

 
At 10/12/2007 05:52:00 μ.μ., Blogger Μεσοποταμία said...

Eβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου

 
At 10/12/2007 06:33:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Ενημερώνω για το post (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. vs ΤΡΑΠΕΖΕΣ ~ σημαντικές Δράσεις υπέρ του Πολίτη Καταναλωτή) που είχα ανεβάσει το Σεπτέμβρη. Υπάρχουν εκεί μέσα διάφοροι σύνδεσμοι.
Για όποια εκδήλωση να μπει τάξη στο τραπεζικό σύστημα, είμαι μέσα! -βεβαίως βεβαίως.

 
At 10/12/2007 06:37:00 μ.μ., Blogger DPurpler said...

κι εγώ.

 
At 10/12/2007 06:41:00 μ.μ., Blogger μια αντανάκλαση said...

κι εγώ θα βάλω τους καθρέφτες μου (αφού τους καθαρίσω από τις αράχνες)

 
At 10/12/2007 07:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είναι προφανές ότι ο Λαμπράκης (η φωτό είναι από "Τα Νέα") προκάλεσε την επανάσταση. Εσύ είσαι απλά η κάλυψή του. Και μας έπεισες κι εμάς κι έτσι όλα θα αλλάξουν και οι καταραμένοι τραπεζίτες θα ξεκουμπιστούν απ' το μέγαρο μουσικής, άσε που δεν έχουν και ιδέα από Händel, οι αγροίκοι, οι νεόπλουτοι!

ΥΓ: Η πιο σοβαρή προσπάθεια που έγινε εδώ μέσα. Το αντάρτικο της περιπτωσιολογίας είναι η καλύτερη τακτική προς το παρόν. Βέντσε Ρέμος!

 
At 10/12/2007 08:47:00 μ.μ., Blogger a.c. said...

και ο ac είναι εδώ!!

 
At 10/12/2007 09:18:00 μ.μ., Blogger Suspect said...

Ο μονος λόγος που ο θεός δεν στέλνει δεύτερο κατακλυσμό είναι γιατί ο πρώτος απεδείχθη εντελώς άχρηστος.

 
At 10/12/2007 09:39:00 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Ποιος υπουργός είχε ψηφίσει το Ν2000 για την προστασία του καταναλωτή που προβλέπει τις ομαδικές αγωγές;

 
At 10/12/2007 10:29:00 μ.μ., Blogger Ο Καλος Λυκος said...

μέσα... λέτ μι νόου...

 
At 10/12/2007 11:23:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Ποιός/ποιά υπουργός; (ελπίζω οτι δε θεωρείτε αυτονόητο πως οι υπουργοί είναι μόνο άντρες, ε; :) )

 
At 10/12/2007 11:28:00 μ.μ., Blogger vasikos metoxos said...

Εννοείται μέσα. Υπενθυμίζω ότι στην προεκλογική περίοδο ο μόνος που έθιξε το θέμα (λαικίζοντας βεβαίως) ήταν ο καρατζαφέρης. Καιρός όμως είναι για πραγματικά ριζοσπαστικές εφαρμογές. Το έχουν παρακάνει οι τραπεζίτες και χρειάζονται ένα μάθημα. Επίσης χρήσιμο θα ήταν να θυμηθούμε που ήταν μερικοί από τους μεγαλοτραπεζίτες πριν είκοσι χρόνια , πως έγιναν ότι έγιναν και ποιός τους έκανε. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή για να μην ξεχνιόμαστε. Συμφωνώ με τον Old Boy ότι δε θα βγάλουμε άκρη αλλά να μην μας περνάνε και για τελείως μαλάκες τα λαμόγια. Τελευταία έχουν αρχίσει να κλείνουν επιχειρήσεις ή να αποτραβιούνται από τις συμμετοχές σε αυτές (βλέπε Φωσφορικά Λιπάσματα και Αλλαντοβιομηχανία Θράκη) με αποτέλεσμα να αποσταθεροποιούν οικονομικά ολόκληρες περιοχές. Την ίδια ώρα που τα υπερκέρδη τους τρέχουν με τρελούς ρυθμούς. Οι αλήτες.

 
At 10/13/2007 02:33:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Ροδιά, δεν το θυμόμουν. Καλά κάνεις και παραπέμπεις.
Αθήναιε, δεν μπορώ παρά να συμπληρώσω το σχόλιο του Lazopolis και να σε παρακαλέσω αν θες να διατυπώνεις ερωτήσεις εδώ να το κάνεις με τον πρέποντα τρόπο, δηλαδή «Ποιός ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος ή μπαισέξουαλ υπουργός;». Οποιαδήποτε άλλη διατύπωση είναι εκ του πονηρού και αναπαράγει πρότυπα καταπίεσης.

 
At 10/13/2007 03:23:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Α ρε γεροντόπαιδο, ξύπνησε ο Τσε μέσα σου επιτέλους. Κάνε παιχνίδι κι είμαστε όλοι μέσα. Μπορούμε να κάνουμε και συγκέντρωση αν γουστάρεις, όπου θα ρίξουμε στην πυρά τις πιστωτικές μας κάρτες και θα σκίσουμε τα συμβόλαια για τα δάνεια.

Στο τέλος, θα δεις ότι θα σ' αρέσει τόσο πολύ ο μπλογκοακτιβισμός, που θα καταλήξεις χειρότερος Ταλιμπάν κι από μένα.

 
At 10/13/2007 04:45:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Νεφέλικα, ο σωστός όρος είναι "Ταλιμπάνκ"

 
At 10/13/2007 08:32:00 π.μ., Blogger philos said...

Να προσθεσω και μία 15η πρακτική που συνέβη σε μένα πριν μία εβδομάδα?

 
At 10/13/2007 10:19:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

η ιστορια με τις παρανομες χρεωσεις γιγαντωθηκε οταν σταματησαν οι Τραπεζες να εχουν τα ευκολα κερδη απ το Χρηματιστηριο,τοτε που εκαναν εκεινες ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ(θυμαστε πχ μια Γενικη Αποθηκων?) και θησαυριζαν...

Για να διατηρησουν αναλογους ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΕΡΔΩΝ(προσοχη:ρυθμους αυξησης ΟΧΙ αυξηση κερδων,που ηταν δεδομενη)μετακυλισαν αυτα τα (ανυπαρκτα)κοστη στον μικρο πελατη ληστευοντας τον κυριολεκτικα.Επιπλεον εφτασαν να δινουν επιτοκια καταθεσεων στο ταμιευτηριο 0.5% τη στιγμη που τα επιτοκια των καρτων ηταν 17% και των καταναλωτικων/προσωπικων δανειων 8-9%.Τετοια ανοιγμα ψαλιδας δεν υπαρχει πουθενα στους εταιρους μας...

Ετσι ενω τα "νοικοκυρια" υπερχρεωνονται,οι τραπεζες ανακοινωνουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ αυξηση κερδων 50-300%(!) και κανενος πολιτικου δε φαινεται να ιδρωνει το αυτι.

Βεβαια η διατηρηση του ΡΥΘΜΟΥ αυξησης κερδων ειναι αναγκαια συνθηκη στις αγορες για να μην κατακρημνιστει η τιμη της μετοχης,δηλ.στην προκειμενη το ελλην.Χρηματιστηριο στο οποιο ετσι κι αλλιως οι ελιτ βασιζουν την ευζωια τους.Οποτε ο "μικρος" ας κολυμπησει οπως μπορει...

Εννοειται μεσα...

 
At 10/13/2007 12:28:00 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Άντε από δω βρε φαιοκόκκινοι! Κάνετε ο,τιδήποτε για να μην πληκτρολογήσετε το όνομα Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

 
At 10/13/2007 12:40:00 μ.μ., Blogger PiKei said...

Μέσα φυσικά...

 
At 10/13/2007 04:05:00 μ.μ., Blogger Univers said...

@ all: Είσθε καταναλωτές. Ο καλύτερος τρόπος "τιμωρίας" των τραπεζών, αν θεωρείτε ότι σας κλέβουν πουλώντας σας ακριβό προϊόν, είναι να μποϋκοτάτετε το προϊόν τους. Η περίπτωση να σταματήσουμε να δανειζόμαστε για να καλύπτουμε τις συνεχώς αυξανόμενες καταναλωτικές μας ορέξεις εξετάζεται καθόλου;

@ squarelogic: Τα επιτόκια ταμιευτηρίου είναι σήμερα γύρω στο 3% από ορισμένες τράπεζες (με κάποιους περιορισμούς) και υπάρχουν και οι προνομιακοί βραχυπρόθεσμοι λογαριασμοί. Το χάσμα μεταξύ επιτοκίων καρτών και τοποθετήσεων είναι ακόμα μεγάλο, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ! Φαντάσου τι θα γινόταν αν ήταν μικρότερο! Αν θέλουν κάποιοι (πολλοί) να το παίζουν αριστοκράτες της κατανάλωσης με μισθούς 1000 (και 700) € το μήνα, οι τραπεζίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν τις ορέξεις τους. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και παραφουσκωμένες τσέπες. Θέλεις να πουλήσεις μούρη με SAAB 9/5, αγορασμένο με 1235 δόσεις; Μήπως πάλι θέλεις Golf 1600 GTi να το παίζεις φλογερός εραστής και ιππότης της ασφάλτου, και ας μη σου φτάνουν ούτε για τις ζάντες του; Να πληρώσεις ακριβά! Οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα χορηγήσεως επιδομάτων καταναλώσεως και ευζωΐας.

Αλλού πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια διόρθωσης. Να ελεγχθούν και να τιμωρηθούν (που δεν πρόκειται, αλλά λέμε) αναλογικά οι τράπεζες που εξ αιτίας χαλαρής πολιτικής στις χορηγήσεις (βλέπε γενναίο χαρτζιλίκωμα ορισμένων στελεχών τους) χορηγήσαν δάνεια αφειδώς σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες χωρίς πιστοληπτική ικανότητα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύσουν επισφάλειες στην τράπεζα, επισφάλειες που αυτή ευκολότατα μετακινεί στον καλοπληρωτή δανειζόμενο, με διαμόρφωση προς τα άνω των επιτοκίων της.

 
At 10/13/2007 05:03:00 μ.μ., Blogger vasikos metoxos said...

univers, το καιρό που δένανε τους σκύλους με τα λουκάνικα (χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου) οι τράπεζες έδιναν γραμμές χρηματοδότησης σε πολλές εισηγμένες επιχειρήσεις χωρίς πολλά πολλά. Επίσης κάλυπταν ασύστολα αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου παίρνοντας ως εγγύηση μετοχές. Στόχος τους ένας. Αυτός που περιγράφει πολύ ωραία ο squarelogic. Να γίνεται ντόρος, να κινείται το χρηματιστήριο και αυτοί να κονομάνε. Το να τραβάνε όμως το χαλί σε δυναμικές επιχειρήσεις που οι ίδιοι υπερχρέωσαν για να κάνουν το παιχνίδι τους είναι αλητεία. Και ξέρετε πως γίνεται αυτό. Σε περίπτωση έστω και περιστασιακής δυσκολίας ρευστότητας τα δάνεια που είχαν χορηγήσει με διάρκεια πχ 20 ετών γίνονται άμεσα απαιτητά. Αυτό δε γίνεται τυχαία. Στήνουν πάρτυ με τις κατευθυνόμενες εκκαθαρίσεις και ανασυγκροτήσεις επιχειρήσεων. Το ότι στέλνουν τους εργαζόμενους κατά δεκάδες στην ανεργία δεν τους πειράζει καθόλου. Η φάμπρικα αυτή που έχουν στήσει τελευταία είναι πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Δημιουργούν εσκεμμένα προβληματικές για να πλουτίζουν μερικοί της συμμορίας..

 
At 10/13/2007 08:59:00 μ.μ., Blogger Chaca-Khan said...

Ψιτ. Συγκεντωθείτε

 
At 10/13/2007 09:12:00 μ.μ., Blogger Univers said...

Αν δεν κάνω λάθος, ο squarelogic εκφράζει μια πικρία που τα επιτόκια καταναλωτικών, και προσωπικών δανείων και καρτών είναι υψηλά. Δεν μιλήσαμε για δάνεια που σκοπό έχουν το χτίσιμο μιας επιχείρησης, δηλ. την δημιουργία. Εκεί πράγματι τα χαμηλά επιτόκια είναι εργαλείο ανάπτυξης και εν τέλει κοινωνικής ευημερίας.

Φαίνεται πολλούς να ενοχλεί το ότι αυξάνονται οι ρυθμοί αυξήσεως των κερδών των τραπεζών και εν τούτοις ελάχιστοι ενοχλούνται από το γεγονός ότι αυξάνει ο δανεισμός φυσικών προσώπων για αμιγώς καταναλωτικούς σκοπούς (μέχρι πρότινος αυξανόταν και ο ρυθμός αυξήσεώς του, - ακριβώς όπως και των κερδών των τραπεζών - αλλά τώρα υπάρχει ένα...σύγκρυο με την αύξηση των επιτοκίων και συγκρατήθηκαν κάπως οι ορέξεις).

Να μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα που μας δανείζουν οι τράπεζες είναι επίσης σε μεγάλο ποσοστό δανεισμένα από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού (καθώς το εγχώρια παραγόμενο προϊόν δεν είναι...λαμπρό και δεν φέρνει και τόσα χρήματα απ' έξω, ενώ οι καταθέσεις των Ελλήνων βαίναν μέχρι πρόσφατα φθίνουσες). Και με το να ρίχνεται αυτό το δανεισμένο χρήμα στην κατανάλωση προϊόντων σε μεγάλο ποσοστό εισαγόμενων (ψάχτε γύρω σας για...made in Greece), βοηθά την οικονομία άλλων χωρών και υποσκάπτει τη δική μας.

Όσο για τις ασύστολες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων κατά την χρυσή περίοδο του χρηματιστηρίου, επωφελήθηκαν και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που μη έχοντας πραγματικά σχέδια επέκτασης της επιχείρησής τους επένδυσαν τα συγκεντρωθέντα χρήματα στην...Ελβετία και αλλαχού, πάντως όχι στις επιχειρήσεις στο όνομα της ανάπτυξης των οποίων ζήτησαν αύξηση κεφαλαίου. Οι τράπεζες κερδοσκόπησαν κυρίως "παίζοντας" την μετοχή τους. Το ίδιο κάναν και πολλές εισηγμένες επιχειρήσεις.

Ξαναλέω, οι τράπεζες αποσκοπούν στο κέρδος. Τουλάχιστον στο ζήτημα των καταναλωτικών δανείων, τις "τιμωρείς" μειώνοντας την οργιώδη κατανάλωση. Ή μήπως αυτό πια μας είναι αδύνατον;

Επί τη ευκαιρία, ετοιμάζομαι να πάρω διακοποδάνειο γιατί θέλω Χριστούγεννα στην Αράχωβα και δεν μου φτάνει το πουγγί μου. Για να δανειστώ, μου ζητάνε όμως (άκουσον άκουσον) τόκους. Προκειμένου να μην με εκμεταλλεύεται ο Κωστόπουλος και να μην πέσω στα νύχια του Σάλλα, αν κανείς σας διατίθεται να μου δανείσει τα απαιτούμενα ποσά άτοκα, τον ευχαριστώ και του υπόσχομαι άλμπουμ με τις φωτογραφίες των διακοπών. Α, και θα πιω και ένα bourbon στην υγειά του...

 
At 10/13/2007 09:55:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

βασικε μετοχε προσπαθησα ν'αφησω σχολιο στο δικο σου μπλογκ αλλα μου βγαζει περιορισμο "στα μελη της ομαδας".Τι θα κανουμε γι'αυτο?

univers
ξερεις οτι δεν ειμαι ο τυπος των διακοποδανειων.Θυμισα απλως οτι η ληστρικη τακτικη γενικευτηκε οταν σταματησε το ευκολο χρημα που εβγαινε απ το Χρηματιστηριο και ηταν αδυνατο φυσικα ν'αντικατασταθει απο ορθοδοξες τραπεζικες τακτικες και κερδος μεριδιου αγορας.
Οπως και ναχει προκειται για καταχρηση δεσποζουσας θεσης και εξουσιας και καιρος ειναι ν'αντιταχθουμε.

 
At 10/13/2007 11:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προταση γκραντε για να δουμε ποσοι συμμετεχουν συνειδητα και το θεωρουν θεμα αρχης χωρις να εχουν να κερδισουν κατι αμεσα και ποσοι εχουν κ' κανα χρωστουμενο στις τραπεζες κ' ελπιζουν ενδομυχα να ωφεληθουν κ' λιγο.

Οι χαρντκορ σχολιαστες μπορουν εδω, ενωπιον των ηλεκτρονικων αδερφων τους, να εξομολογηθουν αν το δανειο το χρειαζονταν ή οχι - σκηνικο Ανωνυμοι Οφειλετες.

Ξεκιναω

Με λενε ανωνυμο κ' δεν χρωσταω τιποτα - ισα ισα αποταμιευω κιολα.

ΥΓ: Να σημειωσω οτι τασσομαι αναφανδον στο πλευρο του Γιουνιβερς - αμα θελετε με αποκαλειτε κ' Παραλλελ Γιουνιβερς.

 
At 10/14/2007 12:05:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Nεφέλικα, είναι αλήθεια, o Tσε ήρθε υπό την μορφή μύγας και μάλιστα εις διπλούν και με τσίμπησε :)
Ροδιά, η Ταλιμπάνκ προσφέρει το χαμηλότερο επιτόκιο στην αγορά.
Philos, διάβασα το ποστ σου, αλλά μάλλον για μεμονωμένο λάθος μου φαίνεται.
Αθήναιε, Aνδρέας Ανδριανόπουλος, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Ορίστε.
Univers, συμφωνώ στα του καταναλωτισμού και πολλές φορές άκριτου δανεισμού μεγάλης μερίδας πολιτών. Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι οι τράπεζες από την πλευρά τους δικαιούνται να παίζουν με όποιους όρους θέλουν, οσοδήποτε επαχθείς, οσοδήποτε παράλογους, οσοδήποτε λεόντειους, οσοδήποτε ληστρικούς; Στα συγκεκριμενα 14 θέματα ποιά η θέση σου; Γιατί η κουβέντα φεύγει αλλού. Όχι ότι είναι κακό να φύγει κι αλλού. Καλό είναι, αρκεί να παραμείνει παράλληλα και στα συγκεκριμένα ζητούμενα.

 
At 10/14/2007 12:43:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ολντ Μπου,

Φαντασου το εξης, ομολογουμενως λιγο τραβηγμενο, σκηνικο: η Παναθα χανει 15 - 0 απο την Μαυρη Θυελλα(ρα), η διαιτησια ισα που δεν σας εχει γαμησει κυριολεκτικα, στο 89 δινει πετσινο κορνερ στην Μαυρη Θυελλαρα κ' τοτε αιφνης εξοργιζεσαι. Καλα κανεις κ' εξοργιζεσαι, δικιο εχεις, βεβαιως κ' να τα σπασεις, αλλα το παρεις δεν το παρεις το κορνερ, την εχεις γαμησει.

 
At 10/14/2007 12:51:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Στο παράδειγμα που αναφέρεις (και στο οποίο ομολογουμένως χρειάζονται ακόμη μερικά χρόνια διοίκησης Τζίγγερ για να φτάσουμε να το δούμε να γίνεται πράξη) η διαφορά είναι ότι αν δεν εξοργιστείς σε έχουνε γαμήσει κι έχεις πει κι ευχαριστώ ενώ αν εξοργιστείς την τελευταία στιγμή, παραμένεις γαμημένος, παραμένεις μαλάκας για το καθυστερημένο της αντίδρασής σου, αλλά εν πάση περιπτώσει μια σταλιά λιγότερο μαλάκας.
Αν νιώσουμε μια σταλιά λιγότερο μαλάκες και οι τράπεζες μια σταλιά λιγότερο ασύδοτες καλά θα είναι.

 
At 10/14/2007 01:01:00 π.μ., Blogger Univers said...

Έχουμε και λέμε:

(1) Αν κατάλαβα καλά, η εναντίωση αναφέρεται στις περιπτώσεις που ο κάτοχος κάρτας δεν την εξοφλήσει στον προβλεπόμενο από την λήξη προθεσμίας πληρωμής χρόνο. Αν περί αυτού πρόκειται, άριστα πράττουν οι τράπεζες και χρεώνουν τον μη εγκαίρως εξοφλούντα με τόκους από την ημερομηνία αγοράς. Του κάνουν ένα δώρο (εντάξει, για να τον δελεάσουν) τόκων διαρκείας από μερικές ημέρες μέχρι ένα μήνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσει εγκαίρως το χρέος που ανέλαβε. Αν δεν το κάνει, τα δώρα τέλος.
Σημ. Η Εθνική, νομίζω, είχε προσπαθήσει να επιβάλει τόκους από την ημερομηνία αγοράς και στους εμπροθέσμως εξοφλούντες, αλλά η κατακραυγή την σταμάτησε. Αν το έκανε, δεν θα το θεωρούσα παράνομο, απλώς θα διέκοπτα την πιστωτική μου κάρτα.

(2) Τέτοια χρέωση εγώ δεν αντελήφθην όταν έκανα μια φορά χρήση της υπηρεσίας, αντιθέτως υπήρξε τόκος από την ημερομηνία της αναλήψεως (και όχι την λήξη προθεσμίας πληρωμής). Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να αντιδράσουμε σταματώντας να κάνουμε χρήση αυτής της "ευκολίας".

(3) Κάνεις χρήση μιας υπηρεσίας για την οποία θεωρούν ότι πρέπει να πληρώσεις (και το δωρεάν test drive είναι καλοδεχούμενη υπηρεσία στις αντιπροωπείες αυτοκινήτων, αλά δεν είναι και υποχρεωτική). Οι περισσότερες τράπεζες, έχω την εντύπωση, στην πρεμούρα τους να σε βάλουν στο κόλπο, δεν χρεώνουν γι' αυτό. Πάτε σ' αυτές.

(4) Όντως αυτό είναι λίγο παράλογο. Πάντως, δεν χρεώνουν όταν μεταφέρεις από δικό σου λογαριασμό στην ίδια τράπεζα (για να το ξέρετε και να γλιτώσετε κάτι τις άμα λάχει).

(5) Πολύ ειδικό για να απαντήσω.

(6) Αν όμως "σταδιακή εκταμίευση" σημαίνει ότι τα ζητάς όποτε (και όσα) θέλεις εσύ, χωρίς περιορισμό, αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα πρέπει να τα έχει δεσμευμένα και διαθέσιμα σε σένα στο σύνολό τους, όποτε το αποφασίσεις. Άρα, ή δέχεσαι να επωφελείσαι μόνον από το χαμηλό επιτόκιο αυτής της σταδιακά συρρικνούμενης κατάθεσης, ή τα παίρνεις όλα και τα βάζεις σε προθεσμιακούς λογαριασμούς, διαρκείας ανάλογης με τον προγραμματισμό που κάνεις. Εφ' όσον η τράπεζα τα δεσμεύει όλα από την αρχή για σένα, είναι λογικό να σου χρεώνει τόκους από την αρχική ημέρα δέσμευσης και να σε "φιλοδωρεί" με τόκους καταθέσεως.

(7) Είναι παράλογο, αλλά δεν το κάνουν όλες. Μαθαίνεις και αποφεύγεις τις βουλιμικές τράπεζες. Επίσης, από τα ΑΤΜ's, απ' ότι έχω δει, σε κάθε περίπτωση δεν χρεώνουν τις πέραν της τρίτης κινήσεις.

(8) Είναι τελείως παράλογο.

(9) Δεν καταλαβαίνω ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις. Κοινωνικός διάλογος; Η τιμή του φραπέ στην καφετέρια πώς αποφασίζεται;

(10) Και πάλι, δεν το κάνουν όλες. Τιμωρείστε αυτές που το κάνουν, κλείνοντας τους λογαριασμούς σας σε αυτές. Μη σκορπάτε μικροποσά σας σε χίλιες δύο τράπεζες.

(11) Οι πιστωτικές κάρτες (και μάλιστα οι μονίμως μη εγκαίρως εξοφλούμενες) είναι πολυτέλεια. Όπως λέει ο λαός, "τα γ@μισι@τικ@ πληρώνονται".

(12) Απόλυτα παράλογο. Η μη επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη του βιβλιαρίου κατάθεσης με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας πρέπει να μετακυλίει την ευθύνη στην τράπεζα. Δεν φταίνε οι τράπεζες, όμως, αν σας κλέψαν βιβλιάριο και ταυτότητα και τα χρησιμοποίησαν.

(13) Ισχύει ότι και στα (9) και (11).

(14) Δεν μπορώ να απαντήσω, δεν έχω γνώση του θέματος.

Εν ολίγοις (και δεν θα σας ταλαιπωρήσω άλλο) η λογική μου είναι πως ό,τι επιδιώκεις στην αγορά το πετυχαίνεις με καταναλωτική συνείδηση, διάλέγοντας προϊόντα και τιθασσεύοντας την ακατάσχετη επιθυμία για κατανάλωση προϊόντων και υπηρεσιών. Σ' αυτό συμβάλλουν τα μέγιστα οι οργανώσεις καταναλωτών. Αλλά αν περιμέντε από τον κρατικό παρεμβατισμό να λύσει τα προβλήματα, να βάλει δελτία και πλαφόν, κλωνοποιήστε τον Ούγκο Τσάβες και φέρτε τον εδώ.

 
At 10/14/2007 01:05:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ολντ Μπου (κ' αποδελοιποι),

Φιλικη συμβουλη: κοιτατε πολυ προσεκτικα τον λογαριασμο σας καθε μηνα - ορισμενες τραπεζες εχουν λιγο πολυ δωσει εντολη (προφορικα, προφανως) να τσιμπανε ευρω απο λογαριασμους, κυριως μεσαιων / μεγαλων καταθετων με μεγαλη κινηση. Αντιλαμβανεσαι οτι εν οψει των ανωτερω, αυτα που αναφερεις στο ποστ σου ειναι πταισματα. Εξυπακουεται οτι καλλιο λιγοτερο μαλακας παρα περισσοτερο μαλακας, πλην ομως εκλαμβανεις ως θετικο πρωινο ξυπνημα συνοδευομενο απο ιαχη "Γιεα, ειμαι λιγοτερο μαλακας σημερα;"

 
At 10/14/2007 01:19:00 π.μ., Blogger talos said...

univers: "Η περίπτωση να σταματήσουμε να δανειζόμαστε για να καλύπτουμε τις συνεχώς αυξανόμενες καταναλωτικές μας ορέξεις εξετάζεται καθόλου;"

Πρόσεξε πως τα σημεία 4,7,8,9,10,12, 13 (μερικώς) και 14 δεν αφορούν δάνεια και κάρτες.

Full Disclosure: Δεν έχω πιστωτική κάρτα πλέον, την κατάργησα μόλις ανακάλυψα πως εφαρμοζόταν το σημείο 1. Ακόμα και όταν είχα (και αν ξαναβγάλω - που θα ξαναβγάλω γιατί υπάρχει το Amazon κττ), την αποπλήρωνα πλήρως κάθε μήνα. Έχω όμως στεγαστικό (με σταθερό επιτόκιο). Αυτό δεν με εμποδίζει να από το μπορώ να συγκρίνω τις πρακτικές του εγχωρίου καρτέλ (που είναι υπεράνω νόμων καθώς φαίνεται), με προηγμένες καπιταλιστικές χώρες και δη με τις ΗΠΑ.

[On preview]: Για αυτά τα "δεν τα κάνουν όλες", πόσο σίγουρος είσαι; Με ενδιαφέρει να βρω μια τράπεζα που δεν τα κάνει. Η μόνη που έχω την υποψία πως δεν κάνει κάποια από αυτά ήταν το ΤΤ. Αλλά έχω μεγάλο πρόβλημα να εμπιστευτώ τα λεφτά μου σε ίδρυμα του οποίου πρόεδρος είναι ο εξαιρετικά αποτυχών ως πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ... Ο σ. Τσάβες δυστυχώς είναι εναντίον της κλωνοποίησης, αλλά στην χώρα του εμ οι Τράπεζες ευημερούν, εμ τις έχει στην τσίτα με τον φόβο της εθνικοποίησης αν το παραχέ και κάνουν του κεφαλιού τους...

 
At 10/14/2007 09:47:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Καθυστερημένα αλλά να κάνω κι εγώ το καθήκον μου: (Ανδρέας Ανδριανόπουλος)^3

Old Boy παρατηρώ οτι ευθυγραμμίζεσαι πλήρως με τις τελευταίες διακυρήξεις των ταγών της εξουσίας ("Ε, δεν είμαστε και μαλάκες").

Τελικά ποιός, βάσει των 7 και 8, είναι ο σωστός αριθμός κινήσεων ανά μήνα για να μην στον πιάνουν οι τράπεζες στην Ελλάδα;

Μήπως πρέπει να σφίξουν ακόμα περισσότερο τα λουριά και να επιβάλλουν έξοδα αγαμίας: 1.2 ευρώ για κάθε διάστημα δύο εβδομάδων που παραμένεις αγάμητος.

Τέλος, προς συντρόφους καπιταλολάγνους: γιατί δε δουλεύει ο ελεύθερος ανταγωνισμός στις τράπεζες,

οέο;

(ούτε στη Χαβάη δουλεύει πάντως, αλλά εδώ δε μας γαμάνε τόσο πολύ στα καθημερινά μικροέξοδα - γαμάνε περισσότερο αυτούς που δεν πληρώνουν τις δόσεις του στεγαστικού τους στην ώρα τους, π.χ.)

 
At 10/14/2007 10:50:00 π.μ., Blogger ritsmas said...

Απλώς μια ευγενική καλημερα , μιας και αλλάζει ο καιρός και μαλακώνει μέσα τη αγριαδα του φετεινού καλοκαιριού. Πάντα ομορφα κειμενα να γράφεις
ριτς

 
At 10/14/2007 07:24:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

γιατί δε δουλεύει ο ελεύθερος ανταγωνισμός στις τράπεζες

Επειδή είναι μαλάκας ο καταναλωτής και δεν μπαίνει στον κόπο να κοιτάξει αν τού πιάνουν τον κώλο ή όχι. Και περιμένει να τα κάνει όλα το κράτος για αυτόν.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τον Univers(e). Παρόλα αυτά, δε γνωρίζω αν υπάρχουν και αξιόλογεσ τράπεζες στην Ελλάδα, αφού δεν τις πολυχρησιμοποιώ.

 
At 10/14/2007 08:33:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

me ton pol pot kati ginetai. gia to stalin den xero. einai diaforretikes h apopseis mas gia tin nomeklatoura kai tin enopli pali. des to kai sy mazi tou kai milame.

 
At 10/14/2007 08:49:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Univers, όντως ήσουν αναλυτικός :) Δεν απαντάω αφού, ευελπιστώντας ότι θα δοθεί συνέχεια στο θέμα, επιφυλάσσομαι να εξετάσω αναλυτικά το κάθε ένα από τα 14 σημεία, πιθανώς και με τις θέσεις των αντιδίκων πλευρών.
Τhrass, είναι απλουστευτικό να λες τον καταναλωτή μαλάκα όταν έχει να αντιμετωπίσει εναρμονισμένες πρακτικές επιχειρήσεων. Εν πάση περιπτώσει Ένωση Καταναλωτών είναι αυτή που αντέδρασε και δικαιώθηκε δικαστικά σε πρώτο βαθμό. Αν λοιπόν η βασική σου ιδεολογική θέση είναι να τιμωρούνται οι επιχειρήσεις που δεν παίζουν δίκαια από τον ίδιο τον πολίτη και όχι με κρατική ρύθμιση, τότε φαντάζομαι ότι δεν έχεις κάποια ένσταση με το να ασκούν οι πολίτες πίεση για να σταματήσουν να υπάρχουν συγκεκριμένοι καταχρηστικοί όροι.
Ritsmas, ευχαριστώ πολύ.
Μάο, μίλησα με τον Ιωσήφ το απόγευμα. Λέγε με Σήφη, μου είπε. Είναι μέσα κι αυτός.

 
At 10/14/2007 09:19:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Αν λοιπόν η βασική σου ιδεολογική θέση είναι να τιμωρούνται οι επιχειρήσεις που δεν παίζουν δίκαια από τον ίδιο τον πολίτη και όχι με κρατική ρύθμιση, τότε φαντάζομαι ότι δεν έχεις κάποια ένσταση με το να ασκούν οι πολίτες πίεση για να σταματήσουν να υπάρχουν συγκεκριμένοι καταχρηστικοί όροι.

Όχι, δε συμφωνώ με αυτό. Το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται δεν το θεωρώ δουλειά τού κράτους να το κρίνει, εκτός αν μιλάμε για πράγματα που είναι των συμφερόντων τού ίδιου τού κράτους. Στις υπόλοιπες δοσοληψίες, πιστεύω ότι πρέπει να είναι ευθύνη τού πολίτη να διαλέγει αυτό που τού ταιριάζει και τον συμφέρει.

Αυτό που λες εσύ μού μοιάζει με ένα νόμο στην Ατλάντα των ΗΠΑ: μαζεύτηκαν όλοι οι θεούσοι, αγωνίστηκαν, και απαγόρευσαν τις πίπες. (ο νόμος είναι παλιός, υπάρχει ακόμα, αλλά φυσικά δεν εφαρμόζεται)

Διαφωνούμε, δεν πειράζει, άλλωστε έχω συνηθίσει τις σοσιαλιστικές σου τάσεις. Όμως υπογραμμίζω το εξής: τώρα με τα internet, amazon, ebay και δε συμμαζεύεται, όσο και να προσπαθεί το κράτος να προστατεύει τον καταναλωτή, αυτό είναι αδύνατον. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσει κάποιος καταναλωτικά, είναι να καταλαβαίνει τι τού γίνεται. Και φοβάμαι πως ο Έλληνας καταναλωτής έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα.

 
At 10/15/2007 12:26:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Πολλά έχω ακούσει αλλά ότι έχω «σοσιαλιστικές τάσεις» πρώτη φορά :)
Αντιπαρέρχομαι τα το τι είναι δουλειά του κράτους και τι όχι επειδή διαφωνούμε σχεδόν εντελώς και επανέρχομαι στο προκείμενο.
Πρώτον δεν μίλησα ντε και καλά για νομοθετική ρύθμιση. Μίλησα για πίεση και η πίεση μπορεί να έχει κατεύθυνση πρωτευόντως και προς τις τράπεζες. Μιλάς για τον Έλληνα καταναλωτή και σου ξαναλέω ότι Ένωση Καταναλωτών κυνηγά το θέμα. Από την μια απαξιώνεις τον καταναλωτή ότι δεν αντιδρά και από την άλλη εδώ ενεργεί ένα σωματείο για την προστασία των δικαιωμάτων του και εκείνο που λέω είναι ότι αξίζει να συμβάλλουμε κι εμείς. Δηλαδή ιδεολογικά την πίεση προς τις επιχειρήσεις την βρίσκεις νορμάλ μόνο όταν γίνεται από τον κάθε καταναλωτή μεμονωμένα; Όταν η αντίδραση γίνεται πιο συλλογική πάει κάτι λάθος;

 
At 10/15/2007 03:53:00 π.μ., Blogger Thrass said...

Δηλαδή ιδεολογικά την πίεση προς τις επιχειρήσεις την βρίσκεις νορμάλ μόνο όταν γίνεται από τον κάθε καταναλωτή μεμονωμένα; Όταν η αντίδραση γίνεται πιο συλλογική πάει κάτι λάθος;

Ιδεολογικά, την πίεση τη βρίσκω λαθεμένη από τη στιγμή που εμπλέκονται κυβέρνηση ή/και δικαστήρια. Μίλησες για αγωγές από έγιναν.

Εγώ μπορεί να αρχίσω να πουλάω τρίχες από τα μαλλιά μου για 500Ε τις δύο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μού γίνει αγωγή και σίγουρα δεν αναγκάζω κανέναν να τις αγοράσει. Δε βλέπω τι δουλειά έχουν τα δικαστήρια να μπλέκονται, ειδικά από τη στιγμή που ποτέ δεν υποστήριξα ότι οι τρίχες μου είναι ξανθές.

 
At 10/15/2007 12:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χωρίς να νοιώθω ιδιαίτερα επαναστάτης, σας πληροφορώ ότι με το σύντροφό μου, μέσω της ΕΚΠΟΙΖΩ, διεκδικήσαμε χρήματα από το φάκελο δανείου για αγορά οικοπέδου και δικαιωθήκαμε.

 
At 10/15/2007 01:34:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Thrass, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι εκτός της απουσίας κρατικής παρέμβασης η αγορά για να λειτουργήσει θέλει και απουσία δικαστικής παρέμβασης. Αν πουλούσες τρίχες από τα μαλλιά σου μάλλον δεν θα ενδιαφερόταν κανείς γιατί τρίχες έχουν όλοι και οι φαλακροί θα μπορούσαν να πάρουν περούκες. Αν όμως πουλούσες τραπεζικά προϊόντα εσύ και άλλοι δέκα, και όλοι πουλούσατε υπερτιμημένα τραπεζικά προϊόντα ή χρεώνατε έξοδα για ό,τι σας φαινόταν σωστό, τι να κάνει ο καταναλωτής; Να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις τράπεζες και να δανείζεται από τους Γούκους; Ή να πιέσει για να αλλάξουν τακτική;

 
At 10/15/2007 02:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@thrass: Θα εκστομισω μια απο τις μεγαλυτερες μου βρισιες: ετσι οπως τα λες, ακουγεσαι σαν ρεπεις να γινεις Φιλελευθερος :-)

Δεν ειναι το ζητημα, ο καθορισμος της τιμης της Μπαρμπι-κομμωτριας η των τριχων απο τα μαλλια σου, αλλα για την τιμη του πετρελαιου, εγχειρησης, κρεατος, κοστος χρηματος, γαλατος, νερου κλπ. Δηλαδη τα ψιλοπραγματακια που αν δεν τα εχεις ζεις δε ζεις κανα δυο μερες max και που πολλοι δεν ειναι σε θεση να περιμενουν και να παζαρεψουν μεχρι να τα βρουν σε καλη τιμη για να τα αγορασουν ...


Για να ζουμε δηλαδη στα σιγουρα μεχρι τοτε που η φιλελευθερη αγορα θα μας λυσει ολα τα προβληματα με τις τραπεζες, λεμε ....

--
ε.

 
At 10/15/2007 02:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σφιγγει το ζωναρι παλιονεοδημοκρατη ευριπιδακο ε;

Ντοβας ρε καριολη.

 
At 10/15/2007 02:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σφιγγει δε λες τιποτα.

Αυτο δεν ειναι λογος να μας κοροιδευετε εσεις οι πλουσιοι.

Και ειμαι σιγουρος οτι ηδη νιωθεις πολυ ασχημα για αυτα που ειπες, γιατι πιστευω οτι πισω απο την απεχθη Ουγγρικη blog περσονα σου, εισαι καλος και τιμιος ανθρωπος...

(επιθεση σε συναισθηματικο επιπεδο)

 
At 10/15/2007 05:33:00 μ.μ., Blogger ANemos said...

Μέσα!


(Σιγά μην δεν ήμουν, δηλαδή! Πότε ξεκινάμε; Πότε ξεκινάμε; Θα έχει και Ρωμαίους; Θα πιούμε και μαγικό φίλτρο;)

 
At 10/16/2007 09:46:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ανωνυμη κοπιδα των λογων μου, τα οποια συναισθηματα που ειχα τα παρατησα στα συνορα - τα ζητησε ο ελλην αστυνομος. Δεν μπορειτε να τα παρετε εξω κυριε, μου ειπε, ειναι ιδιοκτησια του ελληνικου κρατους.

Επι το προκειμενω τωρα: δεν ειναι σωστο να προβαλλεις τα υπαρξιακα σου κενα στο διαδικτυο. Το οτι εσυ δεν ακολουθησες το αμερικανικο ονειρο σου, οτι τα παρατησες ολα για "μια θεση ΠΕ2 στο Πικερμι, για μια Ελενη", δεν σημαινει οτι κ' εμεις πρεπει να κανουμε το ιδιο.

Εμεις, κ' μονο εμεις, τα ελευθερα κ' ελευθεριακα πνευματα ειμαστε οι κοινωνοι του καπιταλισμου φιλαρακο.

 
At 10/16/2007 12:29:00 μ.μ., Blogger de ket said...

Έτσι γίνεται σε όλα τα καθως πρέπει μπλόγκς της ελληνικής υψηλής κοινωνίας: μόλις κοπάσουν τα επιχειρήματα έρχονται ο ούννος και ο λοκατζής και τσακώνονται υπαρξιακά.

Επί του θέματος, έχω αρχίσει ήδη αυστηρή νηστεία γιατί ετοιμάζομαι κι εγώ να κοινωνήσω το νέκταρ του καπιταλισμού (και του άλλου εχθρού, του ιμπεριαλισμού, συνάμα).

 
At 10/16/2007 12:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε λαζε, ασ'την πλακα να πουμε που χρησιμοποιεις το μπλογκ της γυναικας σου. Τοσο χαμηλα πια εχεις πεσει; Χρησιμοποιεις τη διαδικτυακη περσονα αλλου προσωπου;

Καπιταλισμος σημαινει φως.

 
At 10/16/2007 04:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παρακαλειται το υπερηλικο ταϊτινο αγορι με τα λαχουρε υποκαμισα να περιοριστει στον κοσμο των υπο-pico-διαστασεων και να μην ξανοιγεται στα αχανη πελαγη που ταξιδευω εγω, γιατι θα κρυολογησει.

Εισαστε οι ακριδες των blogs!!!

 
At 10/16/2007 05:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εσυ παλι φιλε ποιος εισαι; Πως πεταγεσαι σαν πορδη εν μεσω συζητησης τριτων; Τροπους δεν εχεις;

--
ε.

 
At 10/16/2007 06:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ακομα και για τα στανταρντς σου, το τεχνασμα σου ηταν ποταπο!

--
e.

 
At 10/16/2007 06:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Θεος να μας φυλαει απο τους Ουγγρους καπιταλΙστες και τους ταϊτινους πυρηνικους επιστημονες...
--
e.

 
At 10/16/2007 07:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μα τι ειπα παλι ο πουστης.

--
e.

 
At 10/16/2007 07:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παιδια εχω να κανω μια εξομολογηση: μου αρεσουνε τα τυρογαριδακια.

--

e.

 
At 10/16/2007 07:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Προς τον κατοχο του μπλογκ κ' το αναγνωστικο κοινο του

Η εταιρεια μας, Χουλα Χουπ Corp., με ουγγρικα κεφαλαια ετοιμαζει ενα Ευριπιπης bot που θα κανει εξυπνακιστικα σχολια, επιπεδου ομως τετοιου που θα υπερνικα τα σπαμ φιλτερς των μπλογκζ.

Απο χθες κ' ωρα περιπου 6 πμ (τοπικη ωρα), το μηχανημα μας εκανε αλλεπαληλα ποστ με την υπογραφη e. η ε. στο παρον μπλογκ. Ολα αυτα ειναι προιοντα του Ευριπιπης bot μας, το οποιο πλεον ειναι επιχειρησιακο.

Σας ευχαριστουμε για την κατανοηση

Αφοι Λαζιλα

 
At 10/16/2007 08:05:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ποστ μοντέλο το κάνατε μπουρδέλο, ελληνικά και υπερατλαντικά τσιράκια των τραπεζών.

 
At 10/16/2007 10:53:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Η περσόνα δεν ήταν η γυναίκα μου αλλά Βελγο-Κορεάτης γραφίστας. Ήταν μια πράξη προδήλως συμβολική, αλλά που να καταλάβουν από τέτοια οι ορεσίβιοι βαραβάροι οπορτουνιστές του υποδικτύου.

Επίσης να σας ενημερώσω οτι σύντομα θα αλλάξω το username μου σε lazoakalani που πρέπει να σημαίνει κάτι σαν "ο θεϊκά όμορφος και γλυκός lazopolis". Οποιοδήποτε άλλο συναφές ψευδώνυμο χρησιμοποιείται είναι εκ του πονηρού και το καταγγέλω προληπτικώς.

old boy εγώ προσπάθησα να προειδοποιήσω οτι οι ρεφορμιστές θα επιχειρήσουν να σπιλώσουν την προσπάθειά σου με τόνους λάσπης, αλλά δυστυχώς το κόμεντ μοντερέισόν σου δε δουλεύει όσο καλά δουλεύει του Ευάγγελου.

 
At 10/25/2007 05:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σύντροφε OldBoy, στην διάθεσή σου για τον σκοπό σου.

Ανήρτησα post, έφτιαξα διαφήμιση, και, άμα λάχει, κατεβαίνω και πορεία...

 
At 10/25/2007 07:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΑΥΡΙΟ παίρνω τηλέφωνο την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ με θέμα την δημιουργία κώδικα, που θα επιτρέπει την πρόσθεση ενός μικρού (παραθύρου) σε blog, για να μπορεί να προβάλει 1ον τις εταιρίες που καταχρούνται 2ον τις εταιρίες που συλλαμβάνονται με μη ποιοτικά προϊόντα. Να ειστε on line με την κίνηση αυτή και υποστηρίξτε την. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν. Βάλτε όλοι αυτόν τον κώδικα στα blog σας. Θα επανέλθω εδώ με τον κώδικα (μόλις ετοιμαστεί);

 
At 10/25/2007 07:04:00 μ.μ., Blogger Cyberella said...

Αγαπητέ Old Boy, κάποιοι θέλουν πολύ ξύλο. Οι τράπεζες και οι καταναλωτές. Είναι ένα πράγμα σαν το trafficking. Όσο υπάρχει κοινό που θα υποστηρίζει αυτή την αγορά τόσο κάποιοι θα καταπιέζονται και θα αυξάνονται τα θύματα εκμετάλλευσης. Το κακό είναι πως επειδή κανείς δεν κάνει τίποτα σε αυτή τη χώρα, οι παρανομίες τείνουν να γίνουν καθ’ όλα νόμιμες.

 
At 10/26/2007 01:02:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Αρκούδε, ευχαριστώ και πάλι.
Ανώνυμε των 7:01, άφησε σχόλιο εδώ, θα το δω.

 
At 10/26/2007 01:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εφυγε email

Η ιδέα μου έχει να κάνει με την ανάπτυξη ενός εργαλείου, που θα επιτρέπει στην οργάνωσή σας, την άμεση και με γεωμετρική πρόοδο, διασπορά μιας πληροφορίας.
Σαν τέτοια πληροφορία εννοώ:

1ον τις επιχειρήσεις που καταχρούνται (τράπεζες π.χ)

2ον τις επιχειρήσεις που συλλαμβάνονται με μη ποιοτικά προϊόντα (super market π.χ)

3ον την διενέργεια κινήσεων κατά εταιριών που αυθαιρετούν κατά επανάληψη.




Εννοείτε βέβαια ότι στο προκείμενο οι πληροφορίες είναι σύμφωνες με τον νόμο, έχουν τελεσιδικίσει οι αποφάσεις, εσείς άλλωστε γνωρίζετε το νομικό μέρος καλύτερα.




Πρακτικά τώρα. Εδώ, στο δεξί μέρος της σελίδας, μπορείτε να δείτε ένα (παράθυρο), σε ένα blog που δημοσιεύει πληροφορίες από εξωτερική πηγή, στο προκείμενο από το google με θέμα ( ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ Apple Google Microsoft)

Ενα τέτοιο παράθυρο δεν είναι παρά κομμάτι κώδικα που ενσωματώνεται σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή blog και συνήθως περιλαμβάνει τίτλους ειδήσεων με μέρος του κείμενου, με τον τίτλο να οδηγεί στο ling της δημοσίευσης (στην ιστοσελίδα της πηγής).

Είναι μεγάλο το όφελος που αποκομίζουμε ως καταναλωτές, εάν μπορούμε να ενημερωνόμαστε εντός δευτερολέπτων με νέα από αρμόδιους φορείς, ενώ η διάδοση τέτοιας πληροφορίας αναπτύσσει καταναλωτικές συνειδήσεις.




Προσφέρομαι αν το αποφασίσετε να συνεννοηθώ με την DOTSOFT για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος, καθώς και την διάδοσή του ανάμεσα στους blogers.

 
At 10/26/2007 01:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

To paradeigma stin Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ
http://kalimera-arkadia.blogspot.com/

 
At 10/26/2007 04:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

θετικη απαντηση απο Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.
Ηδη το σκεπτοντουσαν και για την δημιουργεια blog. Θα επανελθω με τα νεοτερα στην καινουργια δημοσιευση του old boy.

 
At 10/26/2007 08:44:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ok.

 
At 10/27/2007 09:46:00 π.μ., Blogger Μεσοποταμία said...

desmeusi toy http://katanalwtis.blogspot.com/ gia tin Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ

 
At 10/28/2007 03:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

e

 
At 10/28/2007 03:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

e

 
At 10/29/2007 11:54:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

tetoia kanoyn k 8a piasei tis magkoyres o kosmos sto telos..

 
At 10/29/2007 03:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

όπου αγώνας και χαρά/ η μπλογκούλα πρώτη. να το αναρτήσομε το μπαννερ, εν Χριστώ αδελφέ. αλλά το απλοϊκό πλην δίκαιο ερώτημα παραμένει. "πού να τα βάλω τα λεφτά, μωρή;" και μη το πάρετε προσωπικά, σύντροφε...

 
At 11/02/2007 11:07:00 π.μ., Blogger X-myalismenos said...

Εννοείται πως συνυπογράφω ;)

 
At 11/21/2007 03:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

file univers

oson afora to

4 to kano kai copy paste giati kapou me tosa comments ta xaneis

4) Όντως αυτό είναι λίγο παράλογο. Πάντως, δεν χρεώνουν όταν μεταφέρεις από δικό σου λογαριασμό στην ίδια τράπεζα (για να το ξέρετε και να γλιτώσετε κάτι τις άμα λάχει).

akoma kai gia metafora stin IDIA trapeza xreonesai 30 lepta. (sigekrimena stin ethniki opou proxthes katethesa xrimata gia lista gamou). AKOMA kai otan mou perisseoun 1-1,5 eyro einai auto poy onomazo "ntavatziliki" .

auta ta oliga, poli mou aresoun oi apopseis ton perissoteron genikos

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home