Πέμπτη, Μαΐου 22, 2014

Με χρυσά γράμματα

Όλη αυτή η λύσσα για την προέλευση των ψήφων στο β' γύρο των δημοτικών στην Αθήνα, στοχεύει πολύ λιγότερο στο να αποτρέψει τη νίκη της Ανοιχτής Πόλης και πολύ περισσότερο στο να τη δυσφημίσει, λερώσει κι απαξιώσει. Τα φρι πρες μνημόσυνα έχουν αρχίσει ήδη να υφαίνονται, ο Καμίνης θα ζωγραφιστεί ως ο υπερβολικά ευρωπαίος και υπερβολικά δημοκράτης δήμαρχος στον οποίο άξιζε τελικά μια καλύτερη πόλη κι ένας καλύτερος λαός. Η δημαρχία του θα τοποθετηθεί με χρυσά γράμματα στο μνημονιακό φαντασιακό δίπλα στην ματαιωμένη μεταρρύθμιση Γιαννίτση και σε παλιές επαναστατικές τομές του Στέφανου Μάνου, για να καταλήξει στο πάγιο πολιτικό συμπέρασμα της δυστυχίας του να είσαι Έλληνας.

6 Comments:

At 5/22/2014 09:08:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Δεν πιστεύουμε ότι οι ψηφοφόροι του Καμίνη είναι στην πλειονότητά τους μεταρρυθμιστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει έναν έντιμο, καθαρό ιδεολογικό αγώνα απέναντι στον μεταρρυθμισμό, ωστόσο είναι επικίνδυνο να θεωρήσουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που έκαναν μια επιλογή υποτέλειας, είναι μνημονιακοί. Δεν πρέπει να γίνουν βορά στα επικοινωνιακά παιχνίδια των blog, είναι ευθύνη μας να τους δεχθούμε στην επίχρυση δημαρχία Σακελαρίδη.

 
At 5/22/2014 02:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δίκη προθέσεων

 
At 5/23/2014 02:38:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Στέφανος Μάνος είναι καλύτερος από 100 Καμίνηδες, απορώ που τους βάζεις στην ίδια πρόταση.

Μακάρι να γυρίσει στην πολιτική να απαλλαγούμε και μεις οι γνήσιοι φιλελεύθεροι από τη γιαλατζί Δράση που συνδιαλέγεται με Τζήμερους.

 
At 5/23/2014 11:24:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Φίλες και φίλοι,

Οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου είναι ένα κρίσιμο ορόσημο για μας.

Το αποτέλεσμά τους θα κρίνει αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς την έξοδο από την κρίση, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στον εφιάλτη της αβεβαιότητας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, με την κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά και με τη στήριξη σας, κάναμε σημαντικά βήματα μπροστά.
Σταθεροποιήσαμε το ευρώ και αποτρέψαμε τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε για τη Γερμανία η αποσταθεροποίηση του.

Ο αρχηγός μας για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία δεν βρίσκεται σε ένα δωμάτιο να κοιτάει τον τοίχο. Έγινε πρωθυπουργός , κατάφερε να μας ενώσει , κατάφερε μαζί να πάρουμε πάλι την εξουσία που τόσο πολύ κινδυνέψαμε να χάσουμε το 2010.

Τώρα, αντί να καθόμαστε αργόσχολοι στην Κηφισιά και την Εκάλη, κάναμε ταξίδια στο εξωτερικό, μιλήσαμε με αρχηγούς κρατών, δώσαμε στην Ελλάδα το πρόσωπο που της αξίζει.

Καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε το εισόδημα μας, εξασφαλίσαμε τις καταθέσεις μας στέλνοντας τες στο εξωτερικό, ψηφίσαμε νόμους που εξασφαλίζουν τα ακίνητα μας. Ότι αποκτήσαμε με κόπο τόσα χρόνια δεν κινδυνεύει πια.

Όμως, τώρα, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και του σκοταδισμού προσπαθούν να σας παραπλανήσουν. Σας κρύβουν την αλήθεια.

Αυτοί θέλουν να αυξήσουν την ανεργία στο τριάντα τοις εκατό.
Αυτοί θέλουν να κλείσουν τα μισά μαγαζιά της χώρας.
Αυτοί θέλουν να μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις.
Αυτοί θέλουν να κόψουν τα δώρα.
Αυτοί θέλουν να πάνε τον βασικό μισθό στα πεντακόσια τριάντα έξι ευρώ.
Αυτοί θέλουν να είναι ελεύθερες οι απολύσεις.
Αυτοί θέλουν να αυξήσουν τους φόρους.
Αυτοί θέλουν να πουλάτε τα σπίτια σας για να πληρώνετε φόρους.

Δεν σας λένε πως είναι Αριστεροί. Σας το κρύβουν.

Μην τους ακούτε. Σκεφτείτε. Θυμηθείτε τις χαρές που περάσαμε μαζί τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Εμείς δανειστήκαμε για να αγοράσετε σπίτια.
Εμείς δανειστήκαμε για να αυξήσουμε τους μισθούς σας.
Εμείς δανειστήκαμε για να σπουδάσετε τα παιδιά σας.
Εμείς δανειστήκαμε για να πηγαίνετε διακοπές.

Είμαστε σίγουροι. Θα προστατέψετε τη σταθερότητα που με τόσες θυσίες πετύχαμε. Δεν θα μας αφήσετε να επιστρέψουμε και πάλι στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια για το αύριο. Δεν θα επιτρέψετε να γυρίσει ο αρχηγός μας σε ένα δωμάτιο και να κοιτάει πάλι τον τοίχο.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή θα μας αφήσετε μόνους;

Σας καλούμε να δώσουμε αυτή την απάντηση μαζί, στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Σας καλούμε να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία – Πασόκ.

 
At 5/23/2014 04:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό που γουστάρω στον Μάνο είναι ότι παίζει με lego. Αυτό που δεν γουστάρω είναι ότι πάει μακριά με τα σχέδιά του για να καταλήξει σε προιόντα που είναι μια ακόμη παραλλαγή των ίδιων πολυκαιρισμένων και σε μεγάλο βαθμό πεπερασμένων πολιτικών αρχών που ισχύουν μόνο στο φαντασιακό που περιγράφουν, αναπαράγουν και εξυπηρετούν.

Παρεμπιπτόντως, φιλελεύθεροι πλέον εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά μόνο οι αναρχικοί, οι υπόλοιποι ήταν -όταν πολεμούσαν ως αστική τάξη για παράδειγμα τον κλήρο, τους μονάρχες και γενικά τους κυρίαρχους πυλώνες ισχύος της εποχής τους- πεπερασμένα φιλελεύθεροι, σε ένα βαθμό που μετά την ιδεολογική -ανα θες- ανάδυση της αναρχίας φθίνει διαρκώς και σημείο αναφοράς και μέτρησης αυτής της προδιαγεγραμμένης φθοράς, ή μεταστροφής, είναι και το ιδεολόγημα του νεοφιλελευθερισμού που ρέπει ακόμα ταχύτερα προς την ιδεοληψία. Βέβαια, ο όρος ελευθεριακός περιγράφει καλύτερα το άτομο που φέρει την ευθύνη της άρρηκτα ατομικής και συλλογικής ελευθερίας οπότε μπορείτε να κρατήσετε τον όρο "φίλοι της ελευθερίας", μιας και την αγαπάτε την κυρία -το δέχομαι, κι ας μην την ξέρετε τόσο καλά- αλλά δεν θα την παντρευτείτε κιόλας!.. :)

Ο Τζήμερος δεν είναι φιλελεύθερος, κρυφοφασίστας χωρίς τα necessary cojones είναι και το μόνο που τον διαχωρίζει από αυτούς που "καταγγέλει" και βρίζει, συμπεριλαμβανομένων των ούγκανών τους της Χρυσής Ανατολής, είναι ότι δεν τον παίζουν τα άλλα παιδάκια στο νηπιαγωγείο.

 
At 5/23/2014 07:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Tο ίδιο θα έγραφες και για την προέλευση των ψήφων στο(ν α΄ και) β΄γύρο των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά;

Ιάκωβος

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home