Δευτέρα, Μαΐου 26, 2014

Στις 25 ψηφίσαμε. Στις 26 τι κάνουμε;

Αν το δει κανείς μη επαρχιώτικα, αλλά συγκριτικά με την μεγάλη ευρωπαϊκή εικόνα, δεν μπορούμε παρά να είμαστε περισσότερο από ικανοποιημένοι για το ότι ένα αριστερό κόμμα είναι πλέον πρώτη δύναμη στη χώρα.
Αν το δει κανείς μη ξεκομμένα από το παρελθόν και μη μαξιμαλιστικά, αυτό που εντελώς ανέλπιστα αναδείχθηκε ως αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες τον Μάιο του 12, αποδείχθηκε πως δεν ήταν πυροτέχνημα, αλλά η αρχή μιας πορείας, που τον Ιούνιο του 12 τον έφερε μια ανάσα από την πρωτιά και που δυο χρόνια μετά τον φέρνει καθαρά πρώτο. 
Όλα αυτά λοιπόν καλά και ωραία είναι.
Ωστόσο παρά τους διαρκείς κλυδωνισμούς και τις διαρκείς καθιζήσεις τους τέσσερα χρόνια τώρα, βρίσκουν πάντα τον τρόπο τελικά να αντέχουν.
Ανερυθρίαστα, παρά φύση, αλλά αντέχουν.
Και θα συνεχίσουν να μας εξουσιάζουν ανομιμοποίητα και νομιμοποιημένα μαζί, με αυτό το μπάσταρδο κράμα εκλογικής αποδοκιμασίας τους, αλλά ακόμη και τώρα έλλειψης απόφασης για ολική συντριβή τους.
Σε προσωπικό επίπεδο, μια φορά ήμουν κι εγώ αισιόδοξος για μια εκλογική μάχη (της Αθήνας) και διαψεύστηκα και, οκ, είναι οδυνηρό, αλλά αν μπορώ να βγάλω ένα τελικό συμπέρασμα είναι πως είναι προτιμότερη η πίκρα που προέρχεται από την μη τελεσφόρηση μιας προσπάθειας στην οποία ενεπλάκης συναισθηματικά, από την κουλ αποστασιοποίηση και το διαρκώς υψωμένο δάχτυλο.
Μόνο με την προσωπική μας εμπλοκή θα αλλάξουν τα πράγματα.
Εμείς είμαστε τα πράγματα. Τα πράγματα δεν είναι κάποια θεωρητικά σχήματα έξω από εμάς και εμείς δεν είμαστε οι σχολιαστές τους.
Η εκλογική αλλαγή μπορεί να συμβεί ή να μη συμβεί στο μέλλον.
Αλλά η ουσιαστική αλλαγή θα συμβεί μόνο όταν πάψουμε να είμαστε αποστασιοποιημένοι και καταγγέλλοντες.

6 Comments:

At 5/26/2014 01:35:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ πάντως αν και κατά καιρούς σε έχω τρολλάρει ασύστολα βγαίνοντάς σου από δεξιά, σε ψήφισα και τις δυο φορές, μονοκούκι. Και όταν απομακρύνθηκα από την κάλπη ένιωθα ωραία με την πάρτη μου. Αυτές οι εκλογές για πολλούς από εμάς μετά από τόσο καιρό εντός κρίσης, είχαν μια ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, βαθύτερη από του 2012. Ειδικά για ευρωεκλογές.

 
At 5/26/2014 02:47:00 π.μ., Anonymous costas80 said...

Ρε Ολντ η ανάλυση σου δε με βρίσκει σύμφωνο. Μαύρο και αραχνο είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν αναφέρεις χρυσαυγουλα, καρατζαφυρερ, καμμένο. Δεν βλέπεις τη στροφή του εκλογικού σώματος προς τα ακροδεξιά;

 
At 5/26/2014 02:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!
ΚΠ

 
At 5/26/2014 04:15:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Περίμενε στο περίμενε για να μου φύγει το άγχος για τη Δούρου, Ρένα μπράβο το Αιγάλεω νικάει παντού, μου’φυγε και ο ύπνος. Πήρα το βιβλίο σου “πλέι μολέξεις” στα χέρια μου με σκοπό να διαβάσω τις δυο τρεις πρώτες ιστορίες για να με πάρει ο ύπνος. Όταν διάβασα την τελευταία είχε ξημερώσει για τα καλά. Και τότε, κι ω! τότε , κατάλαβα πως έγραφες ωραία και πριν αρχίσω να διαβάζω εγώ το μπλόγκ σου. Ταράχτηκα.

https://www.youtube.com/watch?v=JKoOuEgxi_E

 
At 5/27/2014 12:13:00 π.μ., Blogger Ξενικός said...

λίγο ακόμα, λίγο ακόμα...
όπως λέει ο ποιητής.
Ξενικός

 
At 5/29/2014 03:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το χειρότερο δεν είναι ότι αργείς να ωριμάσεις, αλλά το ότι εξακολουθείς να μην το παραδέχεσαι. Αναρωτιέμαι, εάν διαβάζεις ποτέ αυτά που έγραφες μερικά χρόνια πριν. Αποτελεί μεγάλη δικαίωση για μένα, να σε βλέπω να οικειοποιείσαι αυτά για τα οποία σε κατηγορούσα, αλλά το λάθος μου ήταν ότι σε θεωρούσα σοβαρό. Είσαι αξιολύπητος.

Να θυμάσαι, κάποια μέρα το «βιβλίο» σου θα το διαβάζουν -αν το διαβάζουν- κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε τουαλέτα, όπως άλλωστε κάνεις κι εσύ.

Α, και θέλω να ξέρεις ότι με εκνευρίζεις, όταν εγκρίνεις το σχόλιό μου, αλλά αρνείσαι να απαντήσεις.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home