Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2013

Μετά από προσωπική παρέμβαση


Την προσωρινή κράτηση και των δικών της βουλευτών αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να μην ψηφίσει στην πρόταση δυσπιστίας. Στο πλαίσιο αυτό θα σταλούν προς συσχέτιση από την Αγίου Κωνσταντίνου στον Άρειο Πάγο φάκελοι 32 υποθέσεων που θα καταδεικνύουν ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αποτελεί εγκληματικώς μετριοπαθή οργάνωση. Εκφράζονται παραταύτα φόβοι μήπως βουλευτές όπως ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας. Εν τω μεταξύ στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα επιχειρήσουν να ξαναπάρουν στα χέρια τους την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων και του καθορισμού της ατζέντας και ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο να ρίξουν μαύρο στη ΔΤ, στέλνοντας τα ΜΑΤ στο κτίριο από το οποίο εκπέμπει. Προς το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα οδηγήσει σε νέα κυβερνητική κρίση, νέα προγραμματική συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πιθανή επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, αν και εφόσον υπάρχει στο μεταξύ σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Όταν εκπνεύσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς κύρωσή της από τη Βουλή, θα καούν συμβολικά 44 αντίτυπα του Συντάγματος και στεφάνι με τα αποκαϊδια θα κατατεθεί στο μνημείο του άγνωστου συνταγματολόγου. Το μεταβατικό διάστημα που θα μεσολαβήσει από το μαύρο στη ΔΤ ως την έναρξη λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ θα καλυφθεί κατόπιν προσωρινής διαταγής του ΣτΕ άμεσα -λίγους μήνες πάνω, λίγους μήνες κάτω- με τη σύσταση νέου, μεταβατικότερου φορέα. Για την πρόσληψη στο νέο αυτό φορέα θα προσμετρηθούν μόρια από την προϋπηρεσία σε μόνιμους ή μεταβατικούς κρατικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς του παρελθόντος. Εν τω μεταξύ η πιθανή άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γιάννου Παπαντωνίου επιταχύνει τις εξελίξεις για τη σύνταξη κεντροαριστερού μανιφέστου 58 υποδίκων ή καταδικασμένων υπουργών των κυβερνήσεων Σημίτη. Μετά από όλα αυτά, με προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποφασίστηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να παρουσιαστεί στη Βουλή και να μιλήσει επί της προτάσεως δυσπιστίας. Για να είναι διαρκώς σε εγρήγορση και να μη χαλαρώσει σε κανένα σημείο της ομιλίας του, κάθε ένας και κάθε μία από τους 297 ελεύθερους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου θα κρατάει πλακάτ με φωτογραφία του Γιάννη Πρετεντέρη. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Πρωθυπουργός θα δεχτεί incognito συγχαρητήρια στο Λουτράκι.

3 Comments:

At 11/07/2013 11:24:00 μ.μ., Anonymous Σύντροφος Πσαριανός said...

O Πάκης ο Καθαροσπόρης με ποια ομάδα είναι;

 
At 11/08/2013 02:53:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Μια και τόφερε η κουβέντα να σε ενημερώσω πως με προσωπική μου παρέμβαση ο Κουτσούμπας θα αναιρέσει την πώληση του 902 στον Ομέρ γιατί η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το site της ΧΑ προσέφερε περισσότερα χρήματα. Επίσης, ο Αλέξης θα δώσει δυο διαλέξεις, μια στο κολέγιο Αθηνών με θέμα Το σύμπαν που αγάπησα και μια στον φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός-Λιβάδι με θέμα Τρεις ελιές κι ένα κρεμμύδι βάσανα πούχει η αγάπη.

 
At 11/08/2013 04:58:00 μ.μ., Anonymous αν πρέπει να διαλέξεις... said...

μεγάλε
μην λες πολλά για τον Κουτσούμπα, γιατί στις εκλογές θα τον γλύφετε να μην πω που και πώς, μπας και πάρει καμια ψήφο από τον Αλέξης - διαλέξεις,
άλλωστε στο Κολλέγιο Αθηνών κάνει κουμάντο το Σαμαραίικο....

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home